ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Απάντηση

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Το δημοψήφισμα λήγει την Πέμ 18 Φεβ 2010, 22:14

-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΤΟ 3% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΟΠΩΣ Ο Μ.Ο ΤΗΣ Ε.Ε) & ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
8
32%
-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΤΟ 3% ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
3
12%
-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ & ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
2
8%
-ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
-ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ
11
44%
-ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
-ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ, ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
1
4%

Σύνολο ψήφων: 25
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 15 Ιαν 2010, 15:58

Α ναι σε αυτό που λες Μπάρνι συμφωνώ κι εγώ φίλε. Θέλω δημοψήφισμα. Αν δεν το είπα μέχρι τώρα σόρρυ αλλά μου διέφυγε. Αν οι συνεκτικοί δεσμοί των Ελλήνων είναι το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" όχι δεν μου κάνουν. Το αν θα φύγω και αν θα πάω να μείνω σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. μπορώ να το αποφασίσω με δική μου, ελεύθερη βούληση αντίθετα με όλους αυτούς τους άτυχους ανθρώπους που η ανάγκη τους έχει φέρει στην πόρτα μας και που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν ή όπου αλλού. Ευχαριστώ πάντως για την προτροπή Κάσσανδρε
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:06

Και στην τελική, Αλέξη, αν δεν γουστάρεις τους συνεκτικούς δεσμούς των Ελλήνων, μπορείς κάλλιστα να φύγεις μακριά από αυτόν τον "μισαλλόδοξο" λαό.
Κανείς δεν σε κρατάει εδώ με το ζόρι
Οχι ρε. να φυγετε οι ορθόδοξοι.
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:28

alexandros έγραψε:Αν οι συνεκτικοί δεσμοί των Ελλήνων είναι το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" όχι δεν μου κάνουν
Να με συγχωρείς βρε αδελφέ αλλά αν αυτό που λες παραπάνω το εννοείς τότε... γιατί αντέδρασες (σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ) που σε χαρακτήρισαν απάτριδα :conf: :conf:
Στο κάτω-κάτω ο ίδιος το λες πως δεν σου κάνει αυτό (γούστο και καπέλο σου και καλά κάνεις κιόλας) και πολλάκις εδήλωσες κοσμοπολίτης, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Παρακαλώ επιβεβαίωσε και κατόπιν να ζητηθεί συγνώμη από τον Παναγιώτη (Αίολο) ο οποίος κατηγορήθηκε πως "χαρακτήρισε" τον φίλο Αλέξανδρο.

Divine Sinner έγραψε:Οχι ρε. να φυγετε οι ορθόδοξοι.
Βιάζεσαι; Γιατί έχω κάτι δουλειές να τελειώσω πρώτα :thumb:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:32

E oxι σε βαθος χρόνου.
Μην ετοιμάζεις βαλιτσες ακομα :D
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:38

Ααα... Γιατί έχω το φαί στην φωτιά και για μια στιγμή φοβήθηκα.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 15 Ιαν 2010, 16:48

karipis έγραψε:
alexandros έγραψε:Αν οι συνεκτικοί δεσμοί των Ελλήνων είναι το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" όχι δεν μου κάνουν
Να με συγχωρείς βρε αδελφέ αλλά αν αυτό που λες παραπάνω το εννοείς τότε... γιατί αντέδρασες (σε κάποιο άλλο θέμα του φόρουμ) που σε χαρακτήρισαν απάτριδα :conf: :conf:
Στο κάτω-κάτω ο ίδιος το λες πως δεν σου κάνει αυτό (γούστο και καπέλο σου και καλά κάνεις κιόλας) και πολλάκις εδήλωσες κοσμοπολίτης, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Παρακαλώ επιβεβαίωσε και κατόπιν να ζητηθεί συγνώμη από τον Παναγιώτη (Αίολο) ο οποίος κατηγορήθηκε πως "χαρακτήρισε" τον φίλο Αλέξανδρο.

Divine Sinner έγραψε:Οχι ρε. να φυγετε οι ορθόδοξοι.
Βιάζεσαι; Γιατί έχω κάτι δουλειές να τελειώσω πρώτα :thumb:
δηλαδή είμαι εγώ άπατρις, και μάλιστα απαράδεκτος γιατί αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός, επειδή έχω μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων; αντέδρασα γιατί δεν μου αρέσουν οι χαρακτηρισμοί, οι ταμπελοποιήσεις και στο τέλος-τέλος το θεωρώ προσβλητικό σαν χαρακτηρισμό. είδες εγώ να χαρακτηρίζω κάποιον για τα λεγόμενά του; σίγουρα έχω διαμορφώσει άποψη για τις πεποιθήσεις πολλών από εδώ μέσα αλλά δε νομίζω ότι έχω προσβάλλει κανέναν. και τελικά δε νομίζω κανείς να κατέχει το "πατριδόμετρο" με το οποίο να είναι μετρήσιμο μέγεθος η φιλοπατρία. προσωπικά θεωρώ ότι η ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη να πάρει μια πιο ανοιχτόμυαλη στροφή σαν κοινωνία.Αυτό σημαίνει ότι δεν την αγαπάω; Τέλος, υπάρχουν και άλλες αξίες και ιδανικά που πρεσβεύει ο ελληνισμός και το ελληνικό πνεύμα και δεν θεωρώ ότι πρέπει να μας εκφράζει το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" με τον άκρατο συντηρητισμό που φέρουν αυτές οι συγκεκριμένες λέξεις, με τον συγκεκριμένο τρόπο και όπως έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Τον Αίολο τον σέβομαι όπως σέβομαι και τις απόψεις του και δεν τον χαρακτήρισα ποτέ.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 17:02

Ξανακάνω την ερώτηση γιατί ίσως δεν έγινα κατανοητός (αν και νομίζω πως έχω λάβει μια όχι ακριβώς ξεκάθαρη απάντηση):

Υπάρχει ή όχι συνεκτικός κρίκος/δεσμός μεταξύ εσού και πατρίδος (Ελλάδος στην προκυμένη περίπτωση);;
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 15 Ιαν 2010, 17:17

Κανείς δεν σε χαρακτηρίζει άπατρι ( Ο Αίολος το ανέφερε πάνω στη βιασύνη του), αφελή ίσως. Εκτός και αν θεωρείς βρισιά το αφελής. :cool:

Γράφουμε επανειλλημένως, με τον πλέον μετριοπαθή λόγο, ότι κανένα πολιτισμένο κράτος δεν προχωρά αφειδώς σε μαζικές ...ποιήσεις, και μάλιστα στην απόδοση ιθαγενείας και όχι υπηκοότητος (οι έννοιες διαφέρουν), δίχως προηγουμένως να έχει προχωρήσει σε καταμέτρηση των μεταναστών, σε έρευνα εργασιακής αγοράς (σε ποιους τομείς και αν χρειάζονται με δεδομένη την ανυπαρξία δευτερογενούς τομέως), συσχέτηση διεθνών σχέσεων σε επίπεδο όμορων χωρών (π.χ Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία), ποινικό και υγειονομικό έλεγχο. Και αυτό φυσικά εάν το επιθυμεί. Άλλωστε, αυτό αποτελεί κυριαρχικό του δικαίωμα. Εάν και εφόσον το αποφασίσει δύναται να προχωρήσει στην απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς (τα οποία κάλλιστα καλύπτονται με την υπηκοότητα). Επαναλαμβάνω: Τα πολιτικά δικαιώματα είναι κυριαρχικά και δεν συγχέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως πλαστώς αναγράφεται στις λαχανοφυλάδες των μεγαλοεργολάβων. Ο εργαζόμενος, από τη στιγμή που είναι νόμιμος, είτε είναι αλλοδαπός είτε γηγενής, δικαιούται τον ίδιο μισθό και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε ιθαγενή για να τα αποκτήσει, όπως μηρυκάζουν οι ψευδόμενοι ασυστόλως δημοσιογράφοι και η κυβέρνηση. Υπάρχει και η δυνατότης της χορηγήσεως της κάρτας του επί μακρός διαμένοντος. Επιπλέον, όπως ήδη έχω αναφέρει, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη στις μαζικές πολιτογραφήσεις, για ευνόητους λόγους, τους οποίους ήδη εξήγησα.

Φυσικά, μπορείς να συνεχίσεις να αναμασάς τα ξεπερασμένα φληναφήματα της open society που προωθείται από τον νεοφιλελεύθερο οικονομισμό και να μην εννοείς να δεις την πραγματικότητα κατάματα. :P
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Aristogenos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Aristogenos » Παρ 15 Ιαν 2010, 20:29

...να φυγετε οορθόδοξοι.
Ας φύγουν.Πρίν φύγουν όμως, να δώσουν και την περιουσία που καταχράστηκαν από τον Ελληνα πίσω στον Έλληνα, οι υποκριτές μαυροφόροι-ρασοφόροι.
Τόσους αιώνες έχουν τυφλώσει καθ'ολοκληρίαν όλη την ανθρωπότητα , μιζέρια , σκοτωμοί και σαδομαζοχισμό προσφέραν.
Δοκιμάσαν και αποτύχαν ας φύγουν.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 21:22

Τουλάχιστον τα βιβλία μου μπορώ να τα κρατήσω :conf:

Υ.Γ. :cool: Θα ήθελες να κάνουμε αλλού αυτήν την κουβέντα αδελφέ;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 21:25

κανεις δεν λεει όχι στη γνώση.
επικροτω που θέλεις να κρατήσεις τα βιβλία σου.
παντως εκει στα ξένα θα πρέπει να μάθεις αγγλικά.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 21:30

Χαχαχαχαχαχαχα.........
Για δες που το "ιερατείο" των ΕΛ έχει ήδη αποφασίσει που θα στείλει τους Χριστιανούς (μαζί με τους λαθρομετανάστες φαντάζομαι :loco: ).

:cool: Πατριωτάρες μου εσείς ( :jerk: ...................................................... με τα δυό χεράκια όμως για να μην χαλάσετ και την παράδοσή σας).
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 21:54

Aλλων τα ιερά κείμενα αναφέρουν τον αυνάν :D
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:12

:lol: Ναι, και οι ΕΛ τον κάμανε σημαία και συνήθεια ( :worship: ).

Ερώτηση: Φώτη αλήθεια, θα ήθελες να ανοίξουμε έναν διάλογο περι ελληνικότητας του Βυζαντίου και την συμβολή της θρησκείας;; Όποτε σε βολέψει εσένα, εγώ δεν βιάζομαι. :thumb:
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:18

Δημήτρη και λοιποί φίλοι συγνώμη αλλά έχω το κακό κουσούρι να απαντώ στις προκλήσεις.
Έχω μια αθεράπευτη αλεργεία στην ανιστορική βλακεία.

Νομίζω (και ελπίζω) αυτή η παρέμβαση και εκτροπή να μην θεωρηθεί ότι αλοιώνει το δημοψήφισμα που είναι και το κυρίως θέμα μας.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:19

Kανενα προβλημα. η αποψη μου ειναι πως το βυζαντιο ηταν πολυεθνικο.
απο εκει και πέρα δεν πολυ-ασχολουμε με μια αυτοκρατορία που οι υπηκοοι της σκοτώνονταν για το αν θα πρεπει να προσκυνάμε εικόνες...
Γιατι το να εχει ο κόσμος τέτοιες ανησυχίες έιναι ο ορισμός του κρετινισμού.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:25

Καλά κάνεις και δεν ασχολήσε αγόρι μου και σου φαίνεται από παντού αυτό. Γιατί βλέπεις, ή μάλλον αν διαβάσεις ιστορία θα δεις, οι Έλληνες από τα πρώτα καταγεγραμένα ιστορικά χρόνια είχαν τέτοιες συνήθειες.

Παρεπιπτόντως, στο όνομα των Σίβα, Κρίσνα, Κάλι και λοιπών τους οποίους (συχνότατα) λες πως σέβεσαι, πόσοι έχουν σκοτωθεί;;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:29

πλατιαζεις πολυ.
φαντάζομαι αν και δεν είμαι σιγουρος οτι στο ονομα των θεων αυτών εχουν σκοτωθει πολλοι.
και τι με αυτό; εγω περνω το καλύτερο μερος ολων των θρησκειών. εχω συνδυαστικό μυαλό.
Ξεχνας οτι το βυζαντιο ηταν μια ΕΝΙΑΙΑ κρατική οντότητα.
Κι εγινε εμφύλιος για... τις εικόνες.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 15 Ιαν 2010, 22:31

Ήμουν σίγουρος πως θα απαντούσες....όπως πάντα :thumb:
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:20

Ξεφύγατε κύργοι;

Δε θα σας πρήξω άλλο τα βελανίδια με τους Σουηδούς, αφού δεν κατάφερα να μεταδώσω αυτό που ήθελε να πω, ας πρόσεχα.

Λοιπόν. Έξω όλοι οι ξένοι.

1. Ανάμεσα σε όλους τους ξένους υπάρχουν και πολλοί που ζουν εδώ πολλά χρόνια, έχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν σπίτι, δουλεύουν ίσως σε κάποια επιχείρηση, ίσως δική τους, είναι σε μεικτούς γάμους κλπ κλπ. Απευθυνόμενη σ' αυτούς τους 8 που ψήφισαν να φύγουν, ρωτάω: τί θα γίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις;

2. Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι ο 3ος κόσμος είναι ένα χάλι μαύρο, ότι κάθε πιθανός και απίθανος -ισμός έχει αρπάξει κι από ένα κομμάτι και το ξεσκίζει με λύσσα;

3. Η ξενοφοβία δεν είναι σύνθημα, είναι πολύ υπαρκτό συναίσθημα που διακατέχει ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων στο Δυτικό κόσμο. Είναι επίσης ένα συναίσθημα που υπάρχει ενστικτωδώς στον άνθρωπο. Η αύξηση του "ξένου" στοιχείου στις Δυτικές κοινωνίες τα τελευταία χρόνια, εντείνει και το συναίσθημα της ξενοφοβίας στους ντόπιους πληθυσμούς.

4. Τα έντονα συναισθήματα συνήθως δεν μας αφήνουν να σκεφτούμε καθαρά

5. Φυσικά και είναι άλλο ιθαγένεια και άλλο υπηκοότητα.

6. Το να πιστεύει κάποιος πως είναι δυνατόν να ζήσουμε ο κάθε ένας λαός στον τόπο του, περιμαντρωμένος, χωρίς καθόλου ανακατεψιές μεταξύ μας, εκτός από τις εντελώς απολύτως απαραίτητες, είναι το ίδιο ουτοπικό με το να πιστεύει στον κομμουνισμό ή στο ότι όλοι οι άνθρωποι (έτσι όπως είμαστε τώρα) μπορούμε άνετα να συνυπάρξουμε αρμονικά.

7. Υπάρχουν και επιχειρήματα, που ζήτησε κάποιος, γιατί να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

8. Η λύση που διαβλέπω να προτείνετε εδώ πέρα, είναι να πάρετε τις τσουγκράνες και τους πυρσούς και να τους πετάξετε όλους έξω; (τουλάχιστον θα μας κάνετε χώρο, όλους εμάς, όταν θα μας πετάξουν έξω κι είμαστε και καμπόσοι, ζωή νά 'χουμε)
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:36

KELAINO έγραψε:8. Η λύση που διαβλέπω να προτείνετε εδώ πέρα, είναι να πάρετε τις τσουγκράνες και τους πυρσούς και να τους πετάξετε όλους έξω; (τουλάχιστον θα μας κάνετε χώρο, όλους εμάς, όταν θα μας πετάξουν έξω κι είμαστε και καμπόσοι, ζωή νά 'χουμε)
Αν εμένα όπως λες με διακατέχουν διάφορα σύνδρομα -ισμών, τότε κάλλιστα θα μπορούσα και εγώ να μιλήσω για το σύνδρομο "παρτάκηδων" και "φιλοτομαριστών".

Σημείωση: Τα ερωτήματα ή θέσεις που αναλύεις έχουν απαντηθεί ήδη (απαντήσεις για όλα θα βρεις αν διαβάσεις καλύτερα τα προηγούμενα).
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:47

karipis έγραψε:
KELAINO έγραψε:8. Η λύση που διαβλέπω να προτείνετε εδώ πέρα, είναι να πάρετε τις τσουγκράνες και τους πυρσούς και να τους πετάξετε όλους έξω; (τουλάχιστον θα μας κάνετε χώρο, όλους εμάς, όταν θα μας πετάξουν έξω κι είμαστε και καμπόσοι, ζωή νά 'χουμε)
Αν εμένα όπως λες με διακατέχουν διάφορα σύνδρομα -ισμών, τότε κάλλιστα θα μπορούσα και εγώ να μιλήσω για το σύνδρομο "παρτάκηδων" και "φιλοτομαριστών".

Σημείωση: Τα ερωτήματα ή θέσεις που αναλύεις έχουν απαντηθεί ήδη (απαντήσεις για όλα θα βρεις αν διαβάσεις καλύτερα τα προηγούμενα).
Πού ακριβώς λέω ότι ειδικά εσένα σε διακατέχουν διάφορα σύνδρομα -ισμών;

Εδώ υπάρχουν 8 άτομα που θέλουν να "τους πετάξουν όλους έξω". Αδιακρίτως. Με μόνο το κριτήριο ότι είναι ξένοι. Αυτό είναι ο ορισμός της ξενοφοβίας και συμφωνεί μαζί μου και ο Τριανταφυλλίδης.

Το νο 1 μου δε νομίζω να απαντήθηκε, αλλά θα το ξανακοιτάξω, μπας και με ξέφυγε.

Όπου δεν έχει ερωτηματικό είναι διαπίστωση/τοποθέτηση. Απλά τις παραθέτω.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:50

Το λογικό είναι να υπάρχει ποσόστωση.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Σάβ 16 Ιαν 2010, 00:54

Μα, αυτό ψήφισα και εγώ, δηλαδή να φύγουν όλοι.
Στην πρώτη μου ανάρτηση σε αυτό το θέμα λέω τι και γιατί.

Σεβαστές οι γνώμες, διάλογος (λέμε τώρα) να γίνεται...
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO » Σάβ 16 Ιαν 2010, 01:35

karipis έγραψε:-ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ: τμηματικά και, να γίνει από την αρχή ένας σχεδιασμός μεταναστευτικής πολιτικής προς την χώρα μας από επιτροπή της Ε.Ε., η οποία θα έχει και τον έλεγχο, με όριο το πολύ 3 με 4%.
Προτεραιότητα φυσικά θα έχουν Ευρωπαίοι πολίτες και αυτοί που γεννήθηκαν εδώ.
Το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ και ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ θα δίδεται ΜΟΝΟ σε πολίτες 3ης γενιάς (στα παιδιά αυτών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα) και άνω.
Αυτή δεν είναι η πρώτη σου ανάρτηση; Το "τι" το βλέπω, το "γιατί" με λανθάνει ελαφρώς ρε σύ. Γιατί δεν το βλέπω;

Ξενοφοβία: η εχθρότητα προς τους ξένους ως φορείς πολιτιστικών επιδράσεων, που αντιμετωπίζονται από τους ντόπιους ως επικίνδυνες.
Από το λεξικό του Τριανταφυλλίδη.
Επίσης γράφω ότι χαρακτηρίζει όλους τους χόμο σάπιενς, συμπεριλαμβανομένης και της εαυτής μου, αφού είμαι χόμο σάπιενς και όχι βάκιλλος του Κωχ, σε διαβεβαιώ.

Εκτός αν εννοείς "ποιά εχθρότητα, καμμιά εχθρότητα, εγώ εντελώς νηφάλια και λογικά έχω φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα, από ενδιαφέρον για το καλό του τόπου μου", οπότε θα το δεχτώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”