ArEla έγραψε:Ε ρε γμτ μου, με βάζεις τώρα να υπερασπιστώ τον ΓΑΠ? Πλάκα μου κάνεις;
Έλεος τι τριπάκι μεσημεριάτικα...Θου Κύριε...
Mantam Froufrou έγραψε:Καταρχήν, Κωνσταντίνε, δεν καταδικάζω κανέναν χωρίς να έχω έρεισμα... Ο τύπος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του. Η τακτική του είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια που ακολούθησε κι ο Κώστας πριν βγει, κι ο ένας κι ο άλλος. Όλο θα, θα, θα, και μετά, "ναι μεν, αλλά...". Ποτέ δεν είπε ότι τα ταμεία είναι γεμάτα (Βικάκι), αλλά με τ'αυτιά μου τον άκουσα να λέει πως "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... Αφού υπήρχαν λοιπόν πριν, και το ήξερε, γιατί ξαφνικά δεν υπάρχουν; Δεν σου κάνει εντύπωση αυτό; Γιατί όλοι του πασόκ επικεντρώθηκαν με το που βγήκε να λένε ότι τα ταμεία είναι άδεια...πολύ μας το πιπιλάνε...δεν σου κάνει ούτε αυτό εντύπωση;
Πρώτον, αν με βάλεις να συγκρίνω Κώστα και Γιώργο ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ (χέστηκα για τις παρατάξεις και το ξέρεις) ο ΓΑΠ, ξύλινος, πύλινος, βλαμμένος και όπως αλλιώς θες πές τον, παίζει καλύτερα και στο μάτι μου και στις συγκρίσεις. Πρώτον Ο Κώστας πήρε το θώκο αρχηγού παράταξης λόγω ονόματος
και μόνον και όχι λόγω περγαμηνών ή πρότερης εμπειρίας
έστω και εργασιακής- γιατί πολιτικής τι είχε; Απλός βουλευτάκος, αφανής στα μάτια μου μέχρι ν'ανέβει. Πήρε μετά την πρωθυπουργία έχοντας πλήρη άγνοια του αντικειμένου, και πλήρη έλλειψη εμπειρίας έστω και σε υπουργείο, έστω και σαν υφυπουργός...πόσο μάλλον πρωθυπουργία. Ο ΓΑΠ απ'την άλλη, μπορεί να'χε το όνομα, αλλά ούτε τις ευλογίες του Αντρέα είχε, ούτε την πλήρη αποδοχή του κόμματος, όπως την είχε ο Κωστάκης. Έκανε κάμποσες δουλειές από πιτσιρικάς (φοιτητής) και έχει μακρόχρονη εμπειρία σε κυβερνητικά σχήματα. Έφαγε τον κωλοπόλεμο της αρκούδας μέσα στο ίδιο του το κόμμα μετά την ήττα του 2004, όπου μόνο το 28% τον στήριζε και όχι μόνο έλυσε αυτά τα προβλήματα με πυγμή (και όχι ψευτο-τσαμπουκάδες) αλλά ανέβασε το ποσοστό του κόμματος μέσα σε ένα χρόνο θεαματικά. Έφαγε πόλεμο/απαξία και από τα ΜΜΕ (που τώρα τον γλύφουν οι ξεφτίλες), πάλι σε αντίθεση με τον Κωστάκη που όλοι τον χάιδευαν και απορούσα τι του έβρισκαν...
Όσο για τα "λεφτά υπάρχουν" το άκουσα κι εγώ και σίγουρα θα υπάρχουν, αν αναλογιστείς ότι τα λαμόγια εισέπρατταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ είτε από φπα είτε από εισοφρές, είτε απ'ό,τι θες, από σένα, από μένα, απ'τον διπλανό σου... Κι όταν ο ΚΚ (Καραμανλής) του είπε "πού θα τα βρείτε τα λεφτά κ. Παπανδρέου", θεώρησα δόκιμη την απάντηση "πού πήγαν τα λεφτά να λέτε". Εμένα αυτό μου'μεινε πιο πολύ απ'τα "λεφτά υπάρχουν" στο οποίο κόλλησες για ν'αποδειχθεί ντε και καλά μια φαυλότητα που δεν είδαμε ακόμα. Πρόσεξε, ΔΕΝ αποκλείω καθόλου να τη δούμε, (το πιθανότερο είναι να τη δούμε πολυεπίπεδα, ούτε εγώ πιστεύω σε πολιτικά θαύματα), αλλά εφ'όσον ως τιμονιέρης (πρωθυπουργός) εκ των πραγμάτων, δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, κι εφ'όσον είδα να κουμαντάρει το κομματικό του καράβι καλά, περιμένω να δω τη συνέχεια. ΔΕΝ θα προκαταλάβω τίποτα, ούτε θα το προεξοφλήσω. Όταν βγήκε ο Καραμανλής, δεν το χάρηκα καθόλου (γνωρίζεις την έμφυτη αντιπάθειά μου στη γαλάζια πτέρυγα ), αλλά και πάλι είπα "κάτσε να τον δούμε, κι αν διαψευσθώ θα του βγάλω το καπέλο". Το ότι απ'το 2007 και μετά τις φωτιές πια, άρχισα να εκφράζω φανερά τη δυσαρεσκειά μου, θα πρέπει να το βρίσκεις λογικό. Κόκκινη κάρτα μετά από 3,5 πέτρινα , ΑΝΙΚΑΝΑ, και απαίσια (για το δικό μου το μυαλό) χρόνια διακυβέρνησης. Κι αν έδωσα στον ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ Κωστάκη "περίοδο χάριτος" αρκετά μεγάλη, δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να νιώσω τώρα ότι δεν δικαιούται την ίδια και μικρότερη ο ΓΑΠ. Κι αυτό δεν καταλαβαίνω με σας. Στην απίθμενη φθορά και ΔΙΑφθορά που εμφάνισε η γαλάζια πλευρά, δεν ωρύεστε. Με το ΠΑΣΟΚ ή τον ΓΑΠ ή και τους δυο, βγάζετε φλύκταινες. Καταλαβαίνω ότι σας στερεί ποσοστό σημαντικό, αλλά οκ θα'πρεπε τουλάχιστον να χτυπάτε και τον Κωστάκη με την ίδια ένταση,που στο φινάλε έχει ήδη δείγμα γραφής.
Και συγγνώμη, αλλά έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω τον κύριο, όταν είπε ότι θα διαπραγματευθεί εκ νέου το θέμα του αγωγού με την Ρωσία... Μία συμφωνία ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ για την Ελλάδα, και δεν του άρεσε... ή μάλλον δεν άρεσε στον Ομπάμα. Παίρνει κόκκινη. Και βεβαίως-βεβαίως, αυτό το "όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με την Αμερική", να το πεις στη Γαλλία, την Γερμανία και τη Ρωσία! Που χέστηκαν για την Αμερική, εν ολίγοις!
Ρε συ, χάλασε ή δε χάλασε η δουλειά με τον αγωγό ΗΔΗ, από την Δώρα? Πού ήσουν εσύ δηλαδή; Δεν το ξέρεις; Πάντως ο ΓΑΠ δεν τη χάλασε. Όσο για το τι θα κάνει τώρα ο ΓΑΠ, δεν το'χω καταλάβει να σου πω την αλήθεια. Την επαναδιαπραγμάτευση που λέει ο ΓΑΠ την εκλαμβάνεις πώς; Ότι θα το σκεφτεί αν θα συμφωνήσει; Και γιατί όχι "θα προσπαθήσει να διορθώσει" τις παπαριές της αμερικανόδουλης Δώρας και του συναφιού της; Τεσπα, δεν ορκίζομαι, μπορεί εσύ να'χεις δικιο και να θέλω να το βλέπω εγώ αλλιώς. Θα δούμε και επ'αυτού, κι αν έχεις δίκιο, εννοείται πως δε θα διστάσω να το παραδεχτώ και να τα σούρω μαζί σου.
Δεν έχουμε καταλάβει την δύναμή μας, αυτό είναι το λάθος μας, και γι'αυτό θα προσκυνάμε στον αιώνα τον άπαντα... Και την αμερική μπορούμε να την παίξουμε (αν είχαμε τ'@@, θα τους παίζαμε με την γεωγραφική μας δύναμη καταρχήν, κι όχι μόνο) και την ευρώπη ακόμα. Εδώ η Ισλανδία του τίποτα και δεν έχει ακόμα ευρώ, γιατί απλά αρνήθηκε...τόσο απλό.
Η Ιρλανδία τελικά ψήφισε 56% υπέρ του συμφώνου Λισσαβώνας... Άσε...
Για την αδυναμία μας να καταλάβουμε τη δύναμή μας, θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά πρέπει να την καταλάβουμε ΟΛΟΙ, όχι μερικοί και διάσπαρτοι... Μόνο αν ΟΛΟΙ ΣΥΣΩΜΟΙ αντιδράσουμε, θα έχει αποτέλεσμα η όποια μας προσπάθεια έναντι της νεοταξίλας. Τα'χουμε πει αυτά.
Ο λαός δεν είναι ότι εμπιστεύτηκε τον Γιώργο, είναι ότι ΔΕΝ εμπιστευτόταν πια τον Κώστα (και καλά έκανε) και αγχώθηκε να τον διώξει, θεωρώντας πως μόνο μία επιλογή είχε... Είναι γνωστό το σενάριο.
Ναι, όντως δεν εμπιστευόταν πια τον Κώστα. Αλλά η διαφορά είναι συντριπτική και πολύ μεγάλη για να μην αποδοθούν και στον ΓΑΠ κάποια εύσημα εδώ, ΑΝ θέλουμε να'μαστε αντικειμενικοι,
τουλάχιστον για την ποιότητα της δικής του προεκλογικής εκστρατείας, έναντι της εκστρατείας τύπου καφενείου των γαλάζιων.
ΠΟΣΟ χειρότερα μπορεί να τα κάνει απ'τον Κώστα;
Πόσο χειρότερα εννοείς΄άμεσα ή έμμεσα; Η αλήθεια είναι πως είναι τρομερά δύσκολο να τα κάνει χειρότερα, αλλά το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό.
Άντε και συμφωνούμε σ'αυτό λοιπόν. Μισό να ανάψω ένα τσιγάρο, να πιω μια γουλιά καφέ και να σου πετάξω ένα χαμόγελο
Προσωπικά, δεν ήθελα κάποιον που απλά δεν θα τα έκανε χειρότερα, αλλά κάποιον που θα πάλευε να μας βγάλει απ'το αδιέξοδο, και τέτοιος δεν βγήκε. Μην μου πεις ότι βιάζομαι και προτρέχω πάλι. Το πράγμα φάνηκε με το καλημέρα σας, όπως σας απέδειξα! Αλλά αν προτιμάς το "πολύ φοβάμαι", άλλαξέ το... το ίδιο ακριβώς εννοώ, γιατί όταν εγώ φοβάμαι κάτι είναι επειδή είμαι σίγουρη για το τι μού'ρχεται κατακέφαλα...βλέπεις δεν φοβάμαι και πολλά πράγματα πια

Προεξοφλείς...προεξοφλείς... αλλά δεν σε αδικώ καθόλου.
Αλλά αυτό ισχύει για όλους, (ακόμα και για τον "Ελληναρά" Καρατσαφέση όπως αποδείχθηκε) όχι μόνο για τον ΓΑΠ. Μη γελιέσαι. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, ΟΛΟΙ προσκυνάνε τη νεοταξίλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ, και καλά θα κάνουμε να το πάρουμε απόφαση αυτό, μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει (αν ποτέ υπάρξει) κανάς μεσσίας ή εθνοσωτήρας.
Α γεια σου! Εννοείται πως συμφωνώ. Δεν στην σπάει λοιπόν, όταν κάποιος προσπαθεί ν'αναλάβει αυτόν τον ρόλο; Δεν βαρέθηκες να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα;
Φιλενάδα, έχω πλήρη επίγνωση πως ΟΛΟΙ δυνητικά με δουλεύουν. Το ότι θέλω να παραμυθιάζομαι κατά καιρούς, μη μου το προσάπτεις. Μαθαίνω τόσα για τις φαυλότητες της νεοταξίλας, που αν δεν έκανα προσωρινό shut down αυτού του κομματιού του μυαλού μου, τώρα θα'χα τρελαθεί ή θα'βγαινα έξω με κανά καλάζνικοφ κι όποιο λαμόγιο πάρει ο χάρος!
Για τα όσα θέτεις για το ΚΚΕ, τα διάβασα, τα πρόσεξα, αλλά δε θα απαντήσω, γιατί είσαι και λεχώνα και δε θέλω να βγάζεις καπνούς και απ'τα αυτιά

Έτσι κι αλλιώς δε συμφωνούμε, μην μας παιδεύω λοιπόν.
Για τα συντάξιμα, αισιόδοξη σε βρίσκω. Εγώ αμφιβάλλω αν ΘΑ ΠΑΡΩ σύνταξη καν!