Χούντα,δημοκρατία κλπ

Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Χούντα,δημοκρατία κλπ

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 23 Ιούλ 2008, 01:42

Κοίταξε Απόμακρε.. και ο Αδάμ στον παράδεισο ήταν αλλά...
Καλά, ποτέ δεν ξέρεις...
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Τετ 23 Ιούλ 2008, 01:45

karipis έγραψε::) ...

Η κουλτούρα του λαού μας δεν έχει μόνον κακά φίλε μου!
Ανάλογα με την γωνία υπό την οποία θεωρείς τις καταστάσεις...
Γιά μένα - είναι ΠΟΛΥ σκληρή η θέση μου - ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΛΈΟΝ ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ ΣΤΟΝ ΜΈΣΟ ΝΕΟΈΛΛΗΝΑ!
Υ.Γ. Όταν ήμουν 16 ετών, πριν 12 χρόνια δηλ., πήγε ένας φίλος στην χώρα αυτή - με χίλια ζόρια φυσικά, αν και παντρεμένος με Ελβετίδα.
Ο πρώτος του μισθός σε μια παλιοδουλειά ήταν 400.000 δρχ. - θυμάται κανείς τον βασικό τότε στην Ελλάδα;
Έμ...
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 23 Ιούλ 2008, 01:46

Δεν έχω ζήσει στην Ελβετία. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να εκφέρω γνώμη. Το σύνταγμά τους όμως το έχει φτιάξει ο Καποδίστριας που εμείς, τηι προτροπή των βρωμοεγγλέζων δολοφονήσαμε (οι Μαυρομιχαλέοι).
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Τετ 23 Ιούλ 2008, 01:50

Αξίζει τον κόπο να ρίξει κανείς μιά ματιά στο Σύνταγμά τους.
Το λιγώτερο, θα εντυπωσιασθεί, και θα νευριάσει με τους δικούς μας αρχιπροδότες πολιτικούς...
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 23 Ιούλ 2008, 02:21

Και φαντάσου ρε 'συ Σταυραετέ ότι οι ήρωες Μαυρομιχάληδες πρόσφεραν πάνω από 40 νεκρούς στον Αγώνα!

Αλλά εμείς έχουμε και κάτσε-καλά γείτονες φίλε μου Τάκη!!

..Και μετά την Απελευθέρωσή μας μπήκαμε και σε 8-10 ακόμη πολέμους!!!

...Αλλά όπως λέει και ο σύντροφος Ηρόδοτος ''δια την ημετέραν του έθνους μαλακίαν..." κλπ, κλπ!!!!
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 23 Ιούλ 2008, 03:02

Παγώνα,τις επικλήσεις για σεβασμό στην κατάσταση του εμφυλίου να την κάνεις στο κόμμα σου που ως κοινοβουλευτικό κόμμα διοργανώνει εκδηλώσεις για το ΔΣΕ,ξύνοντας έτσι πληγές του εμφυλίου.

Κι επειδή εσύ υποστηρίζεις ένα κόμμα που όχι μόνο δε σέβεται καθόλου την εποχή του εμφυλίου,αλλά κάνει προπαγάνδα για αυτήν και κυρίως δηλώνει μάλιστα "εμπνέεται" απο τη δράση εμπλεκόμενων φορέων της περιόδου εκείνης.

Κριτική πρώτα στο κόμμα σου! Εγώ σέβομαι την περίοδο εκείνη. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα ασκήσω κριτική στους ηθικούς της αυτουργούς. Άλλα το πέρασμα των παθών και άλλο η απόδοση των ευθυνών. Κι έχω ξαναγράψει πως μιλώ για την ηγεσία του κόμματος κι όχι για του παραπλανηθέντες. Ξέρω βέβαια πως το ΚΚΕ κρεττινίστικα επικαλείται τα εμφυλιοπολεμικά πάθη για να μην το ασκούνε κριτική,αλλά το ίδιο επιμένει να το παίζει δικαστής εκείνης της περιόδου. Όπως καταλαβαίνεις,όσο κι αν σέβομαι τους νεκρούς κια τα θύματα του μεφυλίου δε θα σταματήσω να ακσώ κριτική στο κόμμα αυτό γιατί για 'μένα το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο,όσο κι αν εσείς οι οπαδο΄αυτού του κόμματος είστε επηρρεασμένοι απο την προπαγάνδα του περί του αντιθέτου.

Αν καταλάβαινες τί πραγματικά σου 'γραψα για την ελευθερία της έκφρασης,δε θα 'λεγες ότι "με πρόλαβες". Αν δεν το κατάλαβες,σου έδειξα ότι μίλησες για τα καθεστώτα αυτά,όπως μιλά ένας χουντικός για τη χούντα! Δηλαδή,"ναι μεν δυστυχώς δεν είχαμε ελευθερία,αλλά είχαμε άλλα θετικά τότε, απο υλικά αγαθά τα πηγαίναμε καλύτερα τότε". Και αν δεν κάνω λάθος,αν ένας χουντικός σου πει κάτι τέτοιο,εσύ θα προτάξεις την έννοια της ελευθερίας στην περίπτωση εκείνη,μόνο και μόνο για να χαρακτηρίσεις ως μη επαρκές το καθεστώς του. Εδώ όμως γιατί δεν κάνεις το ίδιο;

Όσο για τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρεσαι Παγώνα μου και νομίζεις πως "αναπολούν" εκείνα τα καθεστώτα επειδή καμμία φορά τυγχνάνει να λένε πως "αυτό το πρόβλημα δεν το χαμε τότε",απλώς τα αναφέρουν,όμως αυτό δε σημαίνει πως τα αναπολούν. Στην Ελλάδα υπάρχουν αντιχουντικοί άνθρωποι (ακόμη και κομμουνιστές!),που όταν βλέπουνε την πολιτική κατάσταση να είναι χάλια,λένε καμμία φορά "που 'σαι ρε Παπαδόπουλε". Αυτό δε σημαίνει πως οι συγκεκριμένοι άνθωποι αναπολούνε τη Χούντα!

Κι επειδή μου το πας πάλι στα πλεονεκτήματα και κάνεις όνειρα θερινής νυκτός,σου λέω πως οι άνθρωποι εκείνοι δεν είχανε δικό τους σπίτι και πως οι γραφειοκράτες του καθεστώτος,τους έδιωχναν απο την κατοικία διαμονής τους,όποια στιγμή ήθελαν. Σήμερα Παγώνα μου,μπορείς να πας σε μια πλατεία και να ανοίξεις τη βρύση της να τρέξει για όσην ώρα θέλεις,χωρίς να φοβάσαι το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι σου. Τί να το κάνεις αυτό,αν υπάρχει κίνδυνος να σε διώξουν απο το σπίτι σου ανα πάσα στιγμή χωρίς λόγο,μόνο και μόνο επειδή έτσι αποφάσισε η τοπική γραφειοκρατική επιτροπή; Και ξέρεις αυτά δεν είναι επινοήματα φαντασίας... Αλλά καταγγελίες ανθρώπων που τα βίωσαν!

Μπορώ να σε πάω σε μία χώρα Παγώνα,όπου δεν είχαν δωρεάν νερό,ρεύμα κλπ,γιατί είχαν δικά τους σπίτια,αλλά δεν αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί στις καπιταλιστικές χώρες. Είναι η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία. Η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου οι μη πλούσιοι απέκτησαν δικά τους αυτοκίνητα,τα περιβόητα Vox Vagen (Αυτοκίνητα του Λαού). Σήμερα μπορεί να σου φαίνεται αυτονόητη η κατοχή αυτοκινήτου,όμως μέχρι τότε,αποτελούσε αποκλειστικότητα των προνομιούχων. Αυτό που σήμερα εσένα σου φαίνεται αυτονόητο για την κατοχή αυτοκινήτου,ξεκίνησε απο την Ε/Σ Γερμανία. Φυσικά δεν ήταν αυτό το μόνο προνόμιο που παρείχε η Ε/Σ Γερμανία,στο λαό της,αλλά πολλά περισσότερα και πολύ καλύτερα απο αυτά που παρείχε η ΕΣΣΔ και σε επίπεδο υγείας και σε επίπεδο συνηθηκών εργασίας και σε επίπεδο δωρεάν παιδείας και σε επίπεδο φόρων και πολλά πολλά άλλα. Και μιλάμε για αληθινά προνόμια,όχι να σε φιλεξενεί το κράτος σε μια τρύπα απο την οποία σε διώχνει όποια στιγμή θέλει χωρίς λόγο και να έρχονται μετά οι προπαγανδιστές και να σου λένε "είχανε δωρεάν ρεύμα και νερό τότε"... Η κατοχή στέγης,είναι πολύ σημαντικότερο προνόμιο απο όσο νομίζεις.

Κι επειδή με ρωτάς αν έχω έρθει ποτέ μου σε επαφή με ανθρώπους που τα βίωσαν σε πληροφορώ,πως η γειτονιά μου είναι τίγκα στους ομογενείς απο την Αλβανία και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ (μερικοί και απόγονοι εξορίστων κομμουνιστών του εμφυλίου) και...όλοι τους δεν έχουν και την καλύτερη γνώμη για τα καθεστώτα εκείνα. Κι αν δε σου κάνουν οι ομογενείς,έχω γνωρίσει και ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων που ήρθαν απο εκείνες τις χώρες. Άστα να πάνε...

Όσο για την ίδια την κομμουνιστική ιδεολογία,η ιδεολογία αυτήν είναι απο τη φύση της τέτοια,που περιέχει τόσα προπαγανδιστικά τσιτάτα,τα οποία αποτέλεσαν το άλλωθι τόσων και τόσων τυχοδιωκτών να ανέλθουν στις ηγεσίες των ανα τον κόσμο κομμουνιστικών κομμάτων απο το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Απο εκεί ξεκινά η ιστορία και μετά μπορείς να καταλάβεις πως οδηγηθήκαμε και στην αποτυχία του..."Υπαρκτού Σοσιαλισμού".

Τα παραπάνω δε με καθιστούν οπαδό του καπιταλισμού. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως είμαι οπαδός του κομμουνισμού (πολλώ μάλλων του "Υπαρκτού"...).
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 23 Ιούλ 2008, 10:11

Χωρίς αυτό να κάνει κρύο ή ζέστη, η πολιτική καταθέσεων εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, είναι εναρμονισμένη με την γενικώτερη πολιτική της τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε.
Γνωρίζεις, από την άλλη, ποιά χώρα ΔΕΝ δέχεται καταθέσεις;
μόνο 20 χρόνια ξέρεις εσύ να συμβαίνει αυτό? Γιατί εγώ θυμάμαι που πρίν 20 χρόνια, όταν ήμουν στο σχολείο (άντε, εντάξει, το τελείωνα) ήδη διάβαζα για την πολιτική της Ελβετίας στο τραπεζικό σύστημα, ένα τραπεζικό σύστημα, που στην ουσία ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΕ (και προσκαλεί ακόμα) τον κάθε εγκληματία να καταθέσει τους κόπους μιάς ζωής!!!! ένα τραπεζικό σύστημα που στην ουσία ευνοεί το ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!
Θυμάμαι επίσης που διάβαζα και ξαναδιάβαζα για την ουδετερότητά τους στον Β' Παγκ.Πολεμο, και για το πώς Ναζί φύλαγαν τον χρυσό τους εκεί! Μία ουδετερότητα για μένα ΥΠΟΠΤΗ, όταν μιλάμε για ένα κράτος το οποίο βρισκόταν ΑΝΑΜΕΣΑ (περικυκλωμένο) απο ναζιστικές χώρες!

Θυμάμαι επίσης κάτι πιο πρόσφατο...μιά και μιλήσαμε για την εγκληματικότητα. Θυμάμαι λοιπόν τον Έλληνα που του ζήτησαν οι εκεί τροχαίοι κάτι, κι αυτός συνηθισμένος (ο βλάξ) απο τους εδώ ελέγχους νόμιζε οτι ζήταγαν το δίπλωμα οδήγησής του, κι έκανε την κίνηση να το 'βγάλει' απο το ντουλαπάκι! Και μάντεψε: την έφαγε με την μία (τον κηδέψαμε, πάει αυτός)...είναι περίεγο τί κάνει η έλλειψη εγκληματικότητας σε μία χώρα, ή ίσως η έλλειψη εγκληματικότητας οφείλεται στην ετοιμότητα των αστυνονομικών να σκοτώσουν με την υποψία και μόνο οτι θα εγκληματίσεις????

Θυμάμαι που έλεγαν αυτοί οι φίλοι μας που είχαν ζήσει εκεί, πως αν πήγαινες στο σπίτι κάποιου φίλου σου χωρίς να ενημερώσεις πρώτα, το πιο πιθανό ήταν να μην σου ανοίξουν κάν την πόρτα και να σε καληνυχτήσουν ευγενικά πίσω απο την κλειστή τους θύρα! Αυτό ομολογώ μου κάνει ακόμα τρομερή εντύπωση, οπότε περιμένω επιβεβαίωση απο σένα. Το άλλο που θυμάμαι είναι που έλεγαν πως τα παντρεμένα ζευγάρια εκεί (η οικογένεια) είχαν χωριστούς λογαριασμούς και χωριστά πορτοφόλια, κι ένα φιλικό τους ζευγάρι είχε φτάσει στο εξής χαζό επίπεδο: ήθελε ν'αγοράσει κάτι η σύζυγος και είχε πάρει εγγράφως δάνειο απο τον σύζυγο!!!! Δεν θυμάμαι άλλες λεπτομέρειες...κι αυτό δεν θεωρούνταν κάτι περίεργο...ήταν απολύτως φυσιολογικό! Απο μισθούς κτλ, όντως ήταν άπαιχτοι! Αλλά...δεν ξέρω αν θα ήθελα να είμαι ένα ευτυχισμένο, πλούσιο ρομποτάκι, κοινωνικό για τους άλλους, αλλά κενό απο πραγματικά συναισθήματα! Και το αυτό δεν το λέω μόνο για τους φίλτατους Ελβετούς, αλλά και για τους Βέλγους και για τους Ολλανδούς (για τους οποίους, επίσης απο φίλους ...και συγγενείς υπάρχουν παρόμοιες αναφορές).

Και μιά και το ανέφερε ο Απόμακρος, ας δούμε και τα ποσοστά αυτοκτονίας γενικώς, γιατί είανι ενδεικτικά του πόσο ευτυχισμένος είναι ένας λαός τελικά!!! Ας δούμε μία λίστα με τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές!
Showing latest available data. Rank Countries Amount (top to bottom)
#1 Finland: 33 per 100,000 people
#2 New Zealand: 25.1 per 100,000 people
#3 France: 21.3 per 100,000 people
#4 Austria: 20.8 per 100,000 people
#5 Belgium: 19 per 100,000 people
#6 Switzerland: 18.8 per 100,000 people
#7 Australia: 18.7 per 100,000 people
#8 Canada: 18 per 100,000 people
#9 Denmark: 16.9 per 100,000 people
#10 United States: 15.3 per 100,000 people
#11 Japan: 14.1 per 100,000 people
#12 Ireland: 14 per 100,000 people
#13 Sweden: 13.8 per 100,000 people
#14 Netherlands: 10.6 per 100,000 people
#15 United Kingdom: 10.6 per 100,000 people
#16 Germany: 9.4 per 100,000 people
#17 Italy: 7.3 per 100,000 people
Weighted average: 16.9 per 100,000 people (στην παραπάνω λίστα εμείς δεν υπάρχουν κάν!! και δεν είναι επειδή είμαστε υπανάπτυκτοι)

σε παγκόσμια κλίμακα, η Ελβετία είναι 19η με την Ελλαδίτσα μας 78η απο τις 100!!! Μεγάλη διαφορά, δεν νομίζεις!?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... icide_rate

Εν ολίγοις...ειλικρινά δεν θα πάρω απο βόρειες χώρες! Πολύ θα ήθελα τους μισθούς τους, αλλά θα ήθελα να τους έχουμε κρατώντας το συναίσθημα και την ψυχή που μας κάνει να βρίσκουμε ευτυχία ακόμα και στο πιο μικρό πράγμα! Μπορεί αυτή την στιγμή να υπάρχουν άνθρωποι που ΠΕΙΝΑΝΕ στην Ελλάδα, αλλά πεινάνε σωματικά μόνο απ'ό,τι φαίνεται! Και σ'αυτή την περίπτωση λοιπόν θα ήθελα ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ πακέτο: και την οικονομική ευμάρεια των βορειοευρωπαίων και τον ανθρωπισμό (ή τσαμπουκά?) του Έλληνα!

Χρήστο δεν σε ξέχασα, αλλά ειλικρινά δείχνεις να μην καταλαβαίνεις τί λέω...όταν θα βαριέμαι κάποια στιγμή στην διάρκεια της ημέρας, ίσως επανέλθω...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 23 Ιούλ 2008, 10:26

Ρε Παγώνα, δεν έχει νόημα να ποντάρεις σε κουτσό άλογο...
Τα καθεστώτα του υπαρκού σοσιαλισμού (είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή ήταν η πρακτική εφαρμογή του κομμουνισμού) κατέρρευσαν εκ των έσω, διότι ήταν μη-βιώσιμα.
Αυτή είναι η ουσία. Δεν αντιλέγω ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα είχαν κάποια θετικά, όπως είχαν και πολλά περισσότερα αρνητικά.

Η υπερδιόγκωση του κράτους-κόμματος, η διαφθορά, το τέρας της γραφειοκρατίας, η δυσανάλογα μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη η οποία όμως ήταν δέσμια των αργών ρυθμών των γραφειοκρατών και η ανεπάρκεια αγαθών πρώτης ανάγκης στην αγορά λόγω του απόλυτου κρατικού ελέγχου στην αγροτική παραγωγή (κολχόζ και σοβχόζ, αν έχεις ακούσει ποτέ γι'αυτά) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.
Το μέλλον της ΕΣΣΔ ήταν προδιαγεγραμμένο. Γι'αυτό άλλωστε και ο Ρούσβελτ επέλεξε αυτήν για συνέταιρό του....
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 23 Ιούλ 2008, 10:29

Ρε Παγώνα, δεν έχει νόημα να ποντάρεις σε κουτσό άλογο...
Τα καθεστώτα του υπαρκού σοσιαλισμού (είτε σας αρέσει είτε όχι, αυτή ήταν η πρακτική εφαρμογή του κομμουνισμού) κατέρρευσαν εκ των έσω, διότι ήταν μη-βιώσιμα.
Αυτή είναι η ουσία. Δεν αντιλέγω ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα είχαν κάποια θετικά, όπως είχαν και πολλά περισσότερα αρνητικά.
και πές μου τώρα που διαφωνούμε και τί διαφορετικό έχω πεί...????

άντε για να μην σε αυτοκτονήσω, οκ????
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Τετ 23 Ιούλ 2008, 11:05

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πώς η κοινωνική (οικονομική) και η προσωπική (συναισθηματική) ανάπτυξη είναι, ως επί το πλείστον, αντιστρόφως ανάλογες.

Πάρε την Φινλανδία, για παράδειγμα. Οι κοινωνικές παροχές της, άψογες! Απ' τους μισθούς, μέχρι τα επιδόματα για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος πολίτης, φροντίζει το κράτος. Είσαι ανύπαντρη μάνα; Επίδομα. Είσαι φοιτητής; Επίδομα. Υγειονομική περίθαλψη; Τέλεια. Εκπαιδευτικό σύστημα; Αξιοζήλευτο. Ευρύτερη παιδεία; Αξιολογότατη. Ας μην ξεχνάμε ότι μερικά απ' τα πιο μορφωμένα μουσικά συγκροτήματα (απ' τους Dream Theater μέχρι τους Apocalyptica) είναι Φινλανδοί ή σπούδασαν μουσική στην Φινλανδία. Τα σπίτια, κουκλίστικα. Το περιβάλλον καθαρό, ντρέπεσαι να περπατήσεις στο δρόμο. Πράσινο παντού, μια χώρα στην οποία θα ονειρευόταν οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος να ζήσει την ζωή του. Οκ, έχει ένα προβληματάκι με την ανατολή και την δύση του ήλιου (το οποίο προβληματάκι, αν και σε μικρότερη κλίμακα, βεβαιώνω από ξάγρυπνα μπινελίκια πως το έχει και το Βέλγιο), αλλά κατά τα άλλα, είναι το ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης. Οι άνθρωποι μαθαίνουν ότι κάπου στην ηλικία των 20 οφείλουν ν' απογαλακτιστούν απ' τη μαμά τους και να μάθουν να περπατάνε χωρίς το χεράκι της, πραγματικά, ζηλεύω δηλαδή!

Πάρε απ' την άλλη την Ελλάδα: Κοινωνικές παροχές, μηδέν. Μισθοί που κάνουν μόνο για χαρτζηλίκι. Η λέξη "υγειονομική περίθαλψη" είναι συνώνυμη με την "πολύωρη αναμονή μέχρι να έρθει ο Χάρος". Η σχολική παιδεία είναι κλαυσίγελως. Η ευρύτερη παιδεία είναι τα μπουζούκια. Τα επιδόματα συναντούνται με την ίδια συχνότητα που συναντούνται και οι πίθηκοι της Βομβάης (μόνο στο τσίρκο). Φωτιές, πλυμμήρες και σκουπίδια αποτελούν το άμεσο περιβάλλον. Τα δέντρα είναι τουριστική ατραξιόν και οι άνθρωποι απογαλακτίζονται απ' τη μάνα τους μόνο όταν βρεθεί το στήθος της σε προχωρημένη σήψη. Κοινώς, είναι μια χώρα-ανέκδοτο, που έχει μόνο να επιδείξει κακοφροντισμένα μνημεία και πιάνεται απ' την ιστορία της όπως ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του.

Πώς, τότε, γιατί εμείς είμαστε ευτυχισμένοι γκρινιάρηδες κι αυτοί αυτοκτονούν σαν λέμινγκς;

Η εκπομπή μας, οι "Μπουκαπόρτες του Εξηγήσιμου" (τέως "Διερχόμενο Τρένο στο Τούνελ") έχει την απάντηση, κυρίες και κύριοι.

Γιατί η χρόνια φτώχια κι η μιζέρια μας, μας έχει ενώσει μέσα στους αιώνες με άρρηκτα δεσμά. Έχουμε μάθει να είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί μπορεί η τράπεζα να μας πάρει το σπίτι, αλλά εμείς θα δώσουμε το τελευταίο μας ευρώ για μπύρα, την οποία θα μοιραστούμε με τον κολλητό μας. Γιατί μεγαλώσαμε χωρίς να έχουμε κι ό,τι έχουμε, μάθαμε να το εκτιμάμε. Γιατί κοιτάμε το πορτοφόλι μας μόνο όταν αδειάζει και πάλι, το ξεπερνάμε μ' ένα "γαμώτο, ξέμεινα". Γιατί μπορούμε να ζητήσουμε απ' τον κολλητό να μας κεράσει, χωρίς να κοκκινίσουμε, ξέροντας ότι δεν θα μας ζητήσει το κέρασμα πίσω. Γιατί είμαστε, σ' όλο τον κόσμο, οικογένεια κι όπου βρεθούμε θα κάνουμε σαματά όλοι μαζί. Γιατί τα ρέστα που θα κάνουμε γαργάρα απ' τον αφηρημένο ταμία, θα τα φάμε και θα τα πιούμε και το πεντάευρο που θα βρεθεί στο δρόμο ανήκει σε όλους. Γιατί είμαστε μεγαλόψυχοι απατεωνίσκοι, φιλότιμοι τεμπέληδες και φτωχοί ανοιχτοχέρηδες. Ζούμε μέσα στα σκατά, τα κάνουμε χειρότερα και γελάμε. Βλαστημάμε και μουτζώνουμε και παίζουμε μπουνιές και μετά πίνουμε μπύρες μ' αυτόν που πλακωθήκαμε. Γιατί έχουμε οικογένειες κι όχι συνεταιρισμούς. Γιατί είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανήματα. Γιατί έχουμε πηγές εκτόνωσης (κυβέρνηση, ποδόσφαιρο) να βγάζουμε τα νεύρα μας.

Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Υ.Γ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γούσταρα τόσο πολύ όταν έγραφα τα παραπάνω. Όλα αυτά που τα βροντογελάω, μ' εξοργίζουν την ίδια στιγμή. Πρέπει να είμαστε η γενιά-μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην Ελλάδα, όπως ήταν και την Ελλάδα όπως "θα 'πρεπε" να είναι...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 23 Ιούλ 2008, 12:54

άψογον ποστ Σαλώμη!!!!
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 23 Ιούλ 2008, 13:07

Salome wrote:
Υ.Γ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γούσταρα τόσο πολύ όταν έγραφα τα παραπάνω. Όλα αυτά που τα βροντογελάω, μ' εξοργίζουν την ίδια στιγμή.
Έξοχον ποστ πράγματι.

Και μεις γουστάρουμε να σε διαβάζουμε.

Αλλά γιατί να εξοργίζεσαι;

Παρατηρείς και κατανοείς...

(έτσι απλά)
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 23 Ιούλ 2008, 15:47

Παγώνα μου,περιμένω την απάντησή σου.

Απο εκεί και πέρα,αυτά που λες για τις δημοκρατίες και τις λεγόμενες αναπτυγμένες δημοκρατικές χώρες,πες τα γιατί εγώ...έχω βαρεθεί να τα λέω!!!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 23 Ιούλ 2008, 16:11

Σαλώμη :urock:

Το τελευταίο σου (μέχρι στιγμής) ποστ εδώ, έχει ήδη προταθεί.

Θα'θελα να διαλέξεις όμως άλλον τίτλο για το μεμονωμένο αυτό άρθρο, αλλιώς θα αυθαιρετήσω εγώ :cool:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Τετ 23 Ιούλ 2008, 18:41

karipis έγραψε:Και φαντάσου ρε 'συ Σταυραετέ ότι οι ήρωες Μαυρομιχάληδες πρόσφεραν πάνω από 40 νεκρούς στον Αγώνα!

Αλλά εμείς έχουμε και κάτσε-καλά γείτονες φίλε μου Τάκη!!

..Και μετά την Απελευθέρωσή μας μπήκαμε και σε 8-10 ακόμη πολέμους!!!

...Αλλά όπως λέει και ο σύντροφος Ηρόδοτος ''δια την ημετέραν του έθνους μαλακίαν..." κλπ, κλπ!!!!
Φίλε μου, δεν ευθύνονται ούτε τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, ούτε οι πόλεμοι, ούτε οι γείτονες.
Είμαστε γενικά ετερόκλητος λαός ( κάθε πόλη και το δικό της χούι ) και μόνο σε "εθνικούς" κινδύνους συσπειρωνόμεθα κατά το δοκούν και μόνο κατά την διάρκεια του τζερτζελέ.
Ανέκαθεν και από τα προβυζαντινά χρόνια μας έλειπε και λείπει παιδεία.
Είμαστε και αντιδραστικοί, καθ' όσον τα ξέρουμε όλα" και δεν σηκώνουμε κουβέντα.
Από πειθαρχία, δε... Αυτό το στοιχείο ανήκει στα ουσιωδέστατα αγαθά εν πλήρει ανεπαρκεία.
Αλλά ομιλώ ιδιαίτερα γιά την νοοτροπία που μας εμφύτευσαν τα τελευταία τριάντα πέντε - σαράντα χρόνια.
ΔΕΝ είχαμε αυτό το χάλι.
Πάντα "αντιγράφαμε", ιδιαίτατα οι νέες γενιές - και πάντοτε με καθυστέρηση περίπου μιάς δεκαετίας - τα κακά μόνον από τις όποιες νέες "τάσεις" ( π.χ. από την εποχή των "παιδιών των λουλουδιών" πήραμε τα ναρκωτικά και την extreme εμφάνιση, χάσαμε όμως το ΝΟΗΜΑ - και αναφέρομαι στην ΔΙΚΗ ΜΟΥ γενιά, γιά να μην παρερμηνευθεί ο λόγος μου ως αφοριστικός και συντηρητικός λόγω ηλικίας.

Τα πράγματα έχουν χειροτερεύσει ΠΟΛΥ.

Καλώς ή κακώς, ένα στοιχείο από αυτά που κρατούσαν συνεκτική την ελληνική κοινωνία, ήταν η οικογένεια, συσπειρωμένη κάτω από κοινή κοινωνική πορεία, κοινά προβλήματα με κοινή προσπάθεια αντιμετώπισής τους, κοινές χαρές και λύπες. Ακόμη και η Κυριακάτικη συγκέντρωση γύρω από το μεσημεριανό τραπέζι, έπαιζε τον κοινωνικό της ρόλο - αν μη τι άλλο, ήταν ΕΜΦΥΤΟΣ ο σεβασμός, στους περισσότερους, προς τον μεγαλύτερο γενικά, με στοιχειώδη ΤΑΞΗ, οργάνωση και "ηγεσία" μέσα σε αυτό το κοινωνικό κύτταρο...
Τώρα, γιά ποιά οικογενειακή συνοχή μιλάμε;
Αυτό φαινόταν ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και στα μέσα μεταφοράς.
Διενοείτο μαθητής με σάκα να κάθεται, όταν υπήρχε μεγαλύτερος όρθιος;
Τώρα;
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα, είδα το αισχρό να κάθονται σχετικά νεαρά άτομα στις θέσεις και να έχουν ανεβασμένα τα πόδια τους στις εμπρόσθιες ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ανοίγοντας ξεδιάντροπα τα πόδια ( άρρενες και θήλεις ) σαν πουτάνες της οδού Αθηνάς, πατώντας εκεί που ένα παιδί θα πιανόταν και μετά θα έβαζε τα χέρια στο στόμα.
Να κρίνω από τον τρόπο ομιλίας, το περιεχόμενο των συζητήσεων και τις λέξεις που χρησιμοποιούνται;
Να κρίνω από την γενικώτερη συμπεριφορά στους μεγαλύτερους; Από τα γενικώτερα ενδιαφέροντά τους; Από τις γνώσεις τους; Από το ενδιαφέρον τους γι' αυτό που λέγεται "πατρίδα";
Γυρίζω όλη την Ευρώπη - και τώρα είμαι σε αεροδρόμιο, περιμένοντας πτήση ανταπόκρισης - από Ισπανία, νότια Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία. Αφήνω έξω τις Αφρικανικές χώρες - άλλη κουλτούρα εκεί.
Εκτός Λονδίνου, όπου έχει αλλοτριωθεί ο καθαρά αγγλικός ( καλός ή άσχημος ) τρόπος ζωής λόγω πολυφυλετικά διαμορφωμένου κοινωνικού ιστού, πουθενά δεν συναντά κανείς αυτό το χάλι.
Και δεν καταφέρομαι ενάντια στην νεολαία, διότι η ευθύνη ανήκει στην προηγούμενη γενιά και κατά κύριο λόγο στην δική μου, όσο και στις ενσυνείδητες κρύφιες πολιτικές αποφάσεις.
Έχει εισαχθεί στην Ελλάδα υποκουλτούρα με τους ανεξέλεγκτα ελθόντες οικονομικούς μετανάστες, που όχι μόνον ΔΕΝ πήραν κοινωνικά στοιχεία από την όποια Ελληνική Κουλτούρα, αλλά επέβαλαν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
Και μετά λέμε, ότι μεταλαμπαδεύσαμε στους Λαούς το ΠΝΕΥΜΑ...
Μέσα στον τόπο μας δεν σταθήκαμε ικανοί να αφομοιώσουμε το ξένο στοιχείο, η παρουσία του οποίου ΜΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 23 Ιούλ 2008, 19:40

takis_papa wrote:
Είμαστε γενικά ετερόκλητος λαός ( κάθε πόλη και το δικό της χούι ) και μόνο σε "εθνικούς" κινδύνους συσπειρωνόμεθα κατά το δοκούν και μόνο κατά την διάρκεια του τζερτζελέ.
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις ποια είναι τα διαφορετικά χούια (sic) του Αθηναίου απ’ του Σαλονικιού πχ ή απ’ τα δικά μου τα απόμακρα;

Επίσης, πώς ορίζεις την έννοια ετερόκλητος;

Και ακόμα, σε ποιες άλλες περιπτώσεις πλην όσων αναφέρεις, οφείλουμε σαν λαός να συσπειρωνόμεθα; (δική σου έκφραση)

Τέλος, ήθελα να το θίξω και πιο πριν αλλά δεν πειράζει το λέω τώρα μη σκάσω.

Αληθεύει πράγματι ότι την ώρα που στην πύλη του Πολυτεχνείου γινόταν χαμός και φώναζαν «το τανκς, το τανκς», εσύ σκεφτόσουν ότι αντί για «το τανκς» έπρεπε να φωνάζουν το σωστό που είναι «το τανκ» ;;;

Ρωτάω απλώς για να ξέρω αν κάνω καλά που γελάω δυο μέρες τώρα από τότε που το διάβασα ή μήπως θα έπρεπε ν’ αρχίσω να κλαίω ή μήπως να κάνω και τα δυο μαζί... (ξέρεις φαντάζομαι πώς το λένε αυτό)

(όσο για την ηλικία σου, δεν πειράζει καθόλου που είσαι τόσο γέρος...

...σημασία έχει το πόσο αισθάνεσαι)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 23 Ιούλ 2008, 19:49

A και μη ξεχνάς ότι εμείς εδώ σεβόμεθα τους ηλικιωμένους

(TERRY ακούς ;;)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 23 Ιούλ 2008, 22:49

Αυτό με τα χούια της κάθε πόλης έχει απόλυτο δίκαιο ο φίλος και συνυπογράφω (δυστυχώς όμως μέσα στον γενικό χαλασμό και αυτό εκφυλίζεται πια).

Θα σταθώ όμως λίγο στο θέμα που έθιξε με την οικογένεια και θα ήθελα να δω κάποια μντα που να περιέχουν το αρχικό θέμα, την σύγκριση των ιδεολογιών δηλαδή και, την σχέση τους με την οικογένεια. Ότι γνωρίζει ο καθένας ή την γνώμη του -σε επίπεδο αρχηγών ιδεολογίας και η στάση τους απέναντι στην οικογένεια όπως και στην δική τους οικογένεια, του απλού λαού που βιούσε σε κάποιο από τα καθεστώτα, αυτό που είπε ήδη ο Κος Τάκης την γνώμη του για ένα κομμάτι της σύγχρονης οικογένειας κ.ο.κ -.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 00:22

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι οι Μαυρομιχαλέοι με την δολοφονία του Καποδίστρια ασέβησαν στην μνήμη των 40 νεκρών της οικογενείας τους.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 00:47

Εγώ πάλι θ'απαντήσω σ'αυτό:
Έχει εισαχθεί στην Ελλάδα υποκουλτούρα με τους ανεξέλεγκτα ελθόντες οικονομικούς μετανάστες, που όχι μόνον ΔΕΝ πήραν κοινωνικά στοιχεία από την όποια Ελληνική Κουλτούρα, αλλά επέβαλαν ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.
Και μετά λέμε, ότι μεταλαμπαδεύσαμε στους Λαούς το ΠΝΕΥΜΑ...
Μέσα στον τόπο μας δεν σταθήκαμε ικανοί να αφομοιώσουμε το ξένο στοιχείο, η παρουσία του οποίου ΜΑΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ.
Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς οτι αυτά που είπες:
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Αθήνα, είδα το αισχρό να κάθονται σχετικά νεαρά άτομα στις θέσεις και να έχουν ανεβασμένα τα πόδια τους στις εμπρόσθιες ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ανοίγοντας ξεδιάντροπα τα πόδια ( άρρενες και θήλεις ) σαν πουτάνες της οδού Αθηνάς, πατώντας εκεί που ένα παιδί θα πιανόταν και μετά θα έβαζε τα χέρια στο στόμα.
Να κρίνω από τον τρόπο ομιλίας, το περιεχόμενο των συζητήσεων και τις λέξεις που χρησιμοποιούνται;
Να κρίνω από την γενικώτερη συμπεριφορά στους μεγαλύτερους; Από τα γενικώτερα ενδιαφέροντά τους; Από τις γνώσεις τους; Από το ενδιαφέρον τους γι' αυτό που λέγεται "πατρίδα";
...έχουν καμμία σχέση με το συμπέρασμά σου... δηλαδή εξήγησέ μου πώς ακριβώς πήραν αυτό το 'παράδειγμα' τα ελληνόπουλα απο αλβανούς, αφρικανούς, ρουμάνους, ακόμα κι απο ρώσους μαφιόζους!!! έχεις δεί εσύ ποτέ κάποιον τέτοιο 'οικονομικό μετανάστη' να κάθεται μ'αυτόν τον τρόπο σε μέσο μαζικής μεταφοράς??? Γιατί εγώ όσες φορές έχω μπεί σε τρένο, λεωφορείο και τα συναφή, τους βλέπω ακούνητους, αγέλαστους, με το βλέμμα στο πάτωμα, άντε πού και πού να περιφέρεται αμήχανα μέσα στο πλήθος!!!
Θα με συγχωρέσεις, αλλά η κακή συμπεριφορά των νεολαίων μας δεν οφείλεται στους 'υπανάπτυκτους' οικονομικούς μετανάστες, αλλά α) στα σκουπίδια που οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους προωθούμε μέσω τηλεόρασης κυρίως, σινεμά κτλ, δηλαδή μιλάμε για την εισαγωγή βασικά της ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, και μάλιστα τολμώ να πώ οτι αυτή η προώθηση γίνεται ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απο όλους τους σχετικούς φορείς (γνωστούς και ...αγνώστους) και β) στην αδιαφορία των γονέων, οι οποίοι δεν μπορούν ούτε ν'αναγνωρίσουν τα σημάδια της σαπίλας στα ίδια τους τα παιδιά, κι όταν τα αναγνωρίζουν τα θεωρούν και χαριτωμένα, ή απλά...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!
η υποκουλτούρα στην Ελλάδα έχει πολύ ξεκάθαρη ταυτότητα, λέγεται ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ, και δεν έχει γιατρειά πιά! Ας αφήσουμε επιτέλους τους υπανάπτυκτους ήσυχους! Αρκετά έχουν λουστεί! Δεν θα τους χρεώσουμε ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!
Γιατί με βασανίζεις καμάρι μου? Δεν περνάμε όμορφα? Θές να μιλήσουμε για τον Πλεύρη καλύτερα που με διασκεδάζει κιόλας?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 15:27

Τα φέραμε από 'δω...τα φέραμε από 'κει...
λέει το προσφιλέστατο σ'εμένα λαϊκό άσμα.

Παρακολουθώ αυτό το τόπικ, αλλά δεν τοποθετήθηκα (με εξαίρεση ένα μικρούλι ποστ μου για το άρθρο της Σαλώμης), διότι ουσιαστικά δεν έχω θέση σε αυτό το πανηγύρι. Ήμουν εκτός Ελλάδος όταν έγιναν όλα αυτά και δε μ'αρέσει να παίρνω απόλυτες θέσεις για πράγματα που δεν έχω ζήσει η ίδια.

Από αυτά που "προσέλαβα" εδώ, βλέπω (κατά την κρίση μου) σωστές επισημάνσεις (αλλά και λαθεμένες) και από τις δύο (αντικρουόμενες) "παρατάξεις".

Το ζητούμενο για μένα είναι τι αποκόμισε ο λαός από αυτή την 7ετή δοκιμασία του πραξικοπήματος που άλλοι αποκαλούν "Επανάσταση" (βλ. Πατακό που είδα χθες στο Βλακόπουλο ) και άλλοι "Χούντα"... (που δεν είνα το φωτεινότερο κομάτι της ιστορίας μας, μάλλον ένα από τα σκοτεινά), ποια λάθη αντελήφθη -όχι μόνο των συνταγματαρχών αλλά και του λαού- που δε θα'θελε να ξανακάνει ή να ξαναγίνουν, και κατά ποιον τρόπο βγήκε (αν βγήκε) καλύτερος και ωριμότερος ο Ελληνας σαν πολιτικό ον μέσα απ'αυτό.

Αν θα'πρεπε να κάνω μια διαπίστωση σήμερα το 2008, και συνυπολογίζοντας όλα όσα ξέρω για εκείνη την εποχή, θα έλεγα πως σήμερα ζουμε ένα άλλο είδος "κατάλυσης" της δημοκρατίας, πολύ πιο φθοροποιό στο βαθμό που διαβρώνει το κριτήριο του πολίτη οδηγώντας τον σε λογικές που νομίζει ότι είναι δικές του αλλά ουσιαστικά είναι φυτεμένες. Το'χω ξαναπεί, αλλα σίγουρα δε βλάπτει να το τοποθετήσω κι εδώ. Στις μέρες μας βλέπω έναν νοητικό φασισμό και να αναφύονται "χουντικές" λογικές μέσα στο δημοκρατικό πολίτευμα που νοσεί (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως)... Κι αυτός ο φασισμός όντας πιο ύπουλος και καταλυτικός, όντας επίσης δίχως προηγούμενο στα καταγραμμένα ιστορικά χρονικά, συχνά κάνει (στα μάτια μου τουλάχιστον), τους δικτατορίσκους /ή σαθρούς φασίστες άλλων εποχών (από Παπαδόπουλο μέχρι Χίτλερ λέμε) να φαντάζουν αγγελάκια και μωρές παρθένες.

Αυτές τις σκέψεις είχα να "συνεισφέρω" σ'αυτό το τόπικ και ο νοών-λαβών νοείτω-λαβέτω.

Ευχαριστώ. :cool:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 16:08

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:
Γιατί με βασανίζεις καμάρι μου? Δεν περνάμε όμορφα? Θές να μιλήσουμε για τον Πλεύρη καλύτερα που με διασκεδάζει κιόλας?
Έτσι είμαι εγω...τύρρανος! Όποιος δε επιμένει να διαφωνεί μαζί μου σε κάτι που έχω δίκιο (γιατί ως γνωστόν συνήθως έχω δίκιο)...μ' αρέσει να του αλλάζω τα φώτα!!! :P

Όσο για τον Πλεύρη...κορυφαίος ως συνήθως! :wink:

Πως τον είχε πει το Βαρεμένο; "Είσθε αντάξιος του επωνύμου που φέρετε"! :ups:

Χρόνια περίμενα να βρεθεί ένας χρυσόστομος να το κάνει αυτό το πράγμα! :thumb:

Γιώργος Βαρεμένος (όνομα και πράμμα)! Άλλος αριστερός απο εκεί... :usd:
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 17:15

Γιώργος Βαρεμένος (όνομα και πράμμα)! Άλλος αριστερός απο εκεί...

Λέγε ό,τι κοτσάνες σου'ρχονται

μόνο μην προσβάλλεις ονόματα και πρόσωπα...

(δεν ακούγεται καλά)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 17:25

Ε απομακρε δεν φταιει ο χρηστος για τους συνειρμους που του ρχονται οταν ακουει το ονομα βαρεμενος.
Εγω μικρος τον ελεγα πυροβολημενο.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 24 Ιούλ 2008, 17:34

Ε απομακρε δεν φταιει ο χρηστος για τους συνειρμους που του ρχονται οταν ακουει το ονομα βαρεμενος.
Εγω μικρος τον ελεγα πυροβολημενο.

Δεν είπα πως φταίει κανείς. Εκείνο που είπα ήταν πως δεν ακούγεται καλά.

Όσο για τους συνειρμούς, καλό είναι κάποιους να τους κρατάμε μέσα μας.

Ιδιαίτερα μάλιστα αυτούς που αφορούν χαρακτηρισμούς ονομάτων και προσώπων.

Ξέρω καλά πως ο Χρήστος δεν είχε κακή πρόθεση, απλώς το επισημαίνω για όλους μας.

(Νομίζω πως γίνομαι αντιληπτός)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”