οταν λεω βλαχικη,κι οποιος καταλαβαινει τον ορο(Ισως δεν ζεις Αθηνα) δεν εννοει τους βλαχους ως φυλη αλλα την χωριατια,την αξεστοτητα και το κιτς.Και παλι δεν αναφερομαι σε εσας ως χρηστες αλλα σε μερικες τασεις που υπαρχουν μεσα σε ολους μας, οταν κανουμε μια σοβαρη συζητηση για την εκπροσωπηση των κομματων και το προβλημα του δικομματισμου η των 4-5 κομματων που ψηφιζουμε εδω και 30 χρονια,που την θεωρω σοβαρη.Αν και δεν συμφωνώ με τον όρο ''βλάχικη'' σαν υποτιμητικό χαρακτηρισμό, γιατί δυσφημίζει άδικα ένα σημαντικότατο σε επίπεδο συνεισφοράς κομμάτι της Ελλάδας (κληροδότημα της άγνοιας μας και αυτό), όχι δεν ευαγγελιζόμαστε αυτό το επίπεδο, παρά το καλαμπούρι. Υποθέτω όμως οτι και η γελοιότητα είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που είναι τουλάχιστον χιουμοριστικό και δεν συμπληρώνει παρά την ευρύτερη εικόνα κατάπτωσης τηου νεοελληνικού κρατιδίου. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν χαβαλέ με την πάρτη τους και την κατάσταση και το δείχνουν. Να φοβάσαι και να ανησυχείς όχι γι αυτούς, αλλά για τους ''σοβαρούς'' και ''καθώς πρέπει'' που κάνουν εδώ και χρόνια χαβαλέ με τις ζωές μας.
Mα για ποια συμμετοχη μιλατε;οικολογοι του Βεργη 11 Κομμα.
- Vitruvius Man
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Irc ψευδώνυμο: Vitruvius_Man
- Φύλο: Άνδρας
Re: Mα για ποια συμμετοχη μιλατε;οικολογοι του Βεργη 11 Κομμα.
Αυτα τα πράγματα περι επιπεδου ειναι υποκειμενικα και τα αντιλαμβανετε διαφορετικα κανεις.
Για εμενα δεν υπαρχει κατωτερο και ανωτερο επιπεδο μονο διαφορετικες οπτικες.
Ο Διογενης ο κυνικος ελεγε οταν τραβουσε μαλακια (αυτη ειναι η ελληνικη εκφραση κι οχι ο αυνανισμος) οτι "μακαρι και η πεινα να εφευγε με ενα τριψιμο της κοιλιας".
αυτος ηταν Ελληνας φιλοσοφος. δεν ηταν μονο ο Αριστοτελης φιλοσοφος.
Δεν καταλαβαινω γιατι με την πολιτικοι να μιλανε μονο με το συς και με το σας;
ο πολιτικος λογος ειναι ελευθερος οπως και η τεχνη.
Οποτε Ερντογαν ελα να παρεις τα παπαρια μου!
δεν θα του πω κυριε ερντογαν κυριε κουμπαρε. αυτο θα ηταν οικειοτητα.
Οποτε ναι μεν τοτε το ειπα χιουμοριστικα. τωρα το λεω πολυ σοβαρα.
και ας μου απαγορεψουν να συμμετεχω στις εκκλογες. αν αυτη ειναι η συνεπεια της αποψης μου τοτε το δεχομαι!
Για εμενα δεν υπαρχει κατωτερο και ανωτερο επιπεδο μονο διαφορετικες οπτικες.
Ο Διογενης ο κυνικος ελεγε οταν τραβουσε μαλακια (αυτη ειναι η ελληνικη εκφραση κι οχι ο αυνανισμος) οτι "μακαρι και η πεινα να εφευγε με ενα τριψιμο της κοιλιας".
αυτος ηταν Ελληνας φιλοσοφος. δεν ηταν μονο ο Αριστοτελης φιλοσοφος.
Δεν καταλαβαινω γιατι με την πολιτικοι να μιλανε μονο με το συς και με το σας;
ο πολιτικος λογος ειναι ελευθερος οπως και η τεχνη.
Οποτε Ερντογαν ελα να παρεις τα παπαρια μου!
δεν θα του πω κυριε ερντογαν κυριε κουμπαρε. αυτο θα ηταν οικειοτητα.
Οποτε ναι μεν τοτε το ειπα χιουμοριστικα. τωρα το λεω πολυ σοβαρα.
και ας μου απαγορεψουν να συμμετεχω στις εκκλογες. αν αυτη ειναι η συνεπεια της αποψης μου τοτε το δεχομαι!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Τετ 10 Ιουν 2009, 00:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
- Φύλο: Γυναίκα
Αθηναία είμαι που ζω τα τελευταία 7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Αυτό τον όρο μόνο οι...αθηναίοι τον χρησιμοποιούν και τον έχουν διαδώσει. Άλλο ένα απο τα καλά που έχει προσφέρει η πρωτεύουσα, και οι πρωτευουσιάνοι (ερχόμενοι απο επαρχία πάντα, δηλαδή το 90%).Vitruvius Man έγραψε:οταν λεω βλαχικη,κι οποιος καταλαβαινει τον ορο(Ισως δεν ζεις Αθηνα) δεν εννοει τους βλαχους ως φυλη αλλα την χωριατια,την αξεστοτητα και το κιτς.Και παλι δεν αναφερομαι σε εσας ως χρηστες αλλα σε μερικες τασεις που υπαρχουν μεσα σε ολους μας, οταν κανουμε μια σοβαρη συζητηση για την εκπροσωπηση των κομματων και το προβλημα του δικομματισμου η των 4-5 κομματων που ψηφιζουμε εδω και 30 χρονια,που την θεωρω σοβαρη.Αν και δεν συμφωνώ με τον όρο ''βλάχικη'' σαν υποτιμητικό χαρακτηρισμό, γιατί δυσφημίζει άδικα ένα σημαντικότατο σε επίπεδο συνεισφοράς κομμάτι της Ελλάδας (κληροδότημα της άγνοιας μας και αυτό), όχι δεν ευαγγελιζόμαστε αυτό το επίπεδο, παρά το καλαμπούρι. Υποθέτω όμως οτι και η γελοιότητα είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που είναι τουλάχιστον χιουμοριστικό και δεν συμπληρώνει παρά την ευρύτερη εικόνα κατάπτωσης τηου νεοελληνικού κρατιδίου. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν χαβαλέ με την πάρτη τους και την κατάσταση και το δείχνουν. Να φοβάσαι και να ανησυχείς όχι γι αυτούς, αλλά για τους ''σοβαρούς'' και ''καθώς πρέπει'' που κάνουν εδώ και χρόνια χαβαλέ με τις ζωές μας.
Και άνοιξαν τα μάτια μου σε πολλά.
Ας αναθεωρήσουμε πρώτα βασικούς τρόπους σκέψης, και μετά κουβεντιάζουμε για τα υπόλοιπα.
Την απαξίωση μου στο σκεπτικό του νεοέλληνα, και στην σαδομαζοχιστική του ανάγκη να συντηρεί τις δυναστείες των βασανιστών του και της αφαίμαξης, που με παίρνει σβάρνα χωρίς να φταίω σε κάτι, την έχω δηλώσει επανειλημμένα.
Δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτό το βαλτώδες βουρκοποτάμι που ονομάζεται νέα Ελλάς. Δεν μπορούμε να νικήσουμε την πλειοψηφία της ηλιθιότητας.
- Vitruvius Man
- Ιδεογραφίτης με τα όλα του
- Irc ψευδώνυμο: Vitruvius_Man
τοτε αγαπητη μου μη με κουραζετε,ΣείριοΑστρο έγραψε:Αθηναία είμαι που ζω τα τελευταία 7 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Αυτό τον όρο μόνο οι...αθηναίοι τον χρησιμοποιούν και τον έχουν διαδώσει. Άλλο ένα απο τα καλά που έχει προσφέρει η πρωτεύουσα, και οι πρωτευουσιάνοι (ερχόμενοι απο επαρχία πάντα, δηλαδή το 90%).Vitruvius Man έγραψε:οταν λεω βλαχικη,κι οποιος καταλαβαινει τον ορο(Ισως δεν ζεις Αθηνα) δεν εννοει τους βλαχους ως φυλη αλλα την χωριατια,την αξεστοτητα και το κιτς.Και παλι δεν αναφερομαι σε εσας ως χρηστες αλλα σε μερικες τασεις που υπαρχουν μεσα σε ολους μας, οταν κανουμε μια σοβαρη συζητηση για την εκπροσωπηση των κομματων και το προβλημα του δικομματισμου η των 4-5 κομματων που ψηφιζουμε εδω και 30 χρονια,που την θεωρω σοβαρη.Αν και δεν συμφωνώ με τον όρο ''βλάχικη'' σαν υποτιμητικό χαρακτηρισμό, γιατί δυσφημίζει άδικα ένα σημαντικότατο σε επίπεδο συνεισφοράς κομμάτι της Ελλάδας (κληροδότημα της άγνοιας μας και αυτό), όχι δεν ευαγγελιζόμαστε αυτό το επίπεδο, παρά το καλαμπούρι. Υποθέτω όμως οτι και η γελοιότητα είναι κομμάτι αυτής της κοινωνίας, που είναι τουλάχιστον χιουμοριστικό και δεν συμπληρώνει παρά την ευρύτερη εικόνα κατάπτωσης τηου νεοελληνικού κρατιδίου. Τουλάχιστον αυτοί κάνουν χαβαλέ με την πάρτη τους και την κατάσταση και το δείχνουν. Να φοβάσαι και να ανησυχείς όχι γι αυτούς, αλλά για τους ''σοβαρούς'' και ''καθώς πρέπει'' που κάνουν εδώ και χρόνια χαβαλέ με τις ζωές μας.
Και άνοιξαν τα μάτια μου σε πολλά.
Ας αναθεωρήσουμε πρώτα βασικούς τρόπους σκέψης, και μετά κουβεντιάζουμε για τα υπόλοιπα.
Την απαξίωση μου στο σκεπτικό του νεοέλληνα, και στην σαδομαζοχιστική του ανάγκη να συντηρεί τις δυναστείες των βασανιστών του και της αφαίμαξης, που με παίρνει σβάρνα χωρίς να φταίω σε κάτι, την έχω δηλώσει επανειλημμένα.
Δεν υπάρχει ελπίδα γι αυτό το βαλτώδες βουρκοποτάμι που ονομάζεται νέα Ελλάς. Δεν μπορούμε να νικήσουμε την πλειοψηφία της ηλιθιότητας.
γνωριζετε πως οι αθηναιοι λενε "βλαχος" χωρις να εννοουν την βλαχικη φυλη.
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Και ξαναλέω. Τυπικό δείγμα τσουβαλιάσματος, που προκύπτει απο άγνοια. Το συνηθίζουμε αυτο οι νεοέλληνες μεταξύ μας άλλωστε, ειδικά όταν πατήσουμε το πόδι μας στο τσιμέντο.
Δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω και άδικα μιλάς για κούραση με επηρμένο ύφος.
Δεν κατάλαβες, ότι καλό θα είναι να αλλάξουμε νοοτροπία στα μικρά, και μετά μπορούμε να συζητάμε για τα μεγάλα. Έδώ πάμε να πιάσουμε καταστάσεις και πράγματα που μπάζουν απο παντού, όταν εμείς πάσχουμε στα βασικά.
Όταν πιάσουμε αυτη την βάση, μπορεί και να βρεθεί καμία λύση στο ίντερνετ.
Δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω και άδικα μιλάς για κούραση με επηρμένο ύφος.
Δεν κατάλαβες, ότι καλό θα είναι να αλλάξουμε νοοτροπία στα μικρά, και μετά μπορούμε να συζητάμε για τα μεγάλα. Έδώ πάμε να πιάσουμε καταστάσεις και πράγματα που μπάζουν απο παντού, όταν εμείς πάσχουμε στα βασικά.
Όταν πιάσουμε αυτη την βάση, μπορεί και να βρεθεί καμία λύση στο ίντερνετ.
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:
Τελικά του έκατσε η Τσιλερ
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Μπα, η Τανσού ήταν απασχολημένη με την CIA εκείνη την εποχή. Μάλλον ακόμα είναι.karipis έγραψε:Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:
Τελικά του έκατσε η Τσιλερ