Γκάφα Αλαβάνου...

Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Φύλο: Γυναίκα

Γκάφα Αλαβάνου...

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 08 Απρ 2009, 17:20

Όλα αυτά σχετικά με τις δηλώσεις-ανέκδοτο οτι το Ψύριζα δεν έχει σχέση με την βία και φυσικά υποστήριξε τα ''παιδιά της πάλης! :roflroll: :roflroll:

Αλαβάνος: "Υποθέτουμε ότι ξέρει τον Εθνικό Ύμνο του Σολωμού ο πρωθυπουργός που λέει σε μια αποστροφή που με βία μετράει τη γη. Η βία κ.πρωθυπουργέ γεννάει τη βία. Και η Βουλή δεν είναι για κάνουμε καλλιστεία της βίας και να μην σκεφτούμε την άλλη διάσταση της βίας, τη πολιτική"

Καρατζαφέρης:«Δεν είναι ακραίος ο Σολωμός. Με βιά μετράει τη γη, λέει, με βιασύνη και όχι με βία. Αυτά μπορούν να είναι κακά μαθήματα στα παιδιά για τη βία.»

http://troktiko.blogspot.com/2009/04/bl ... _2542.html

http://www.flash.gr/page.ashx?pid=9&aid=293189&cid=1

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1002973

http://www.express.gr/news/politics/154 ... 54201.php3

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 009_274506

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1003013
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΟΓΟΣ
Aνενεργός χρήστης
Irc ψευδώνυμο: ENLOGOS
Φύλο: Άνδρας

Re: Γκάφα Αλαβάνου...

Δημοσίευση από ΕΛΛΟΓΟΣ » Τετ 08 Απρ 2009, 19:11

Αν θες παρουσίασε αναλυτικότερα τον συλλογισμό σου γιατί δεν καταννοώ πλήρως πώς δηλώνει αυτό ότι ο Ψύριζα υποστηρίζει τα βίαια επεισόδια.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 08 Απρ 2009, 19:27

Μπορείς να διαβάσεις τους συνδέσμους της συζήτησης.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι φυσικά οτι ο Αλαβάνος αναλώθηκε στο να προσπαθεί να μας πείσει οτι το κόμμα του δεν έχει σχέση με την βία και πάντα πρόθυμος να δικαιολογήσει τους ''αγωνιστές'' και φυσικά το οτι εμπλέκει στον απύθμενου χάους συλλογισμό του τον Εθνικό ύμνο με τον οποίο ανάθεμα και αν ήξερε και εκείνος τι ήθελε να πει και να ταυτίσει. Προκειμένου να δικαιολογήσει μία ζωή τα αδικαιολόγητα, αναρωτιέμαι ακόμα για τι προσπαθεί να μας πείσει. Για το οτι το κόμμα του που πρωταγωνιστεί σε γκάφες και παραληρήματα ψευτοπροοδευτισμού δεν αθωώνει την βία, ή για το αν ο Εθνικός ύμνος ταυτίζεται ουσιαστικά με την...βία; Τι ήθελε να πει ο ποιητής με αυτό το αμφιλεγόμενο του και περίεργο παράδειγμα που σκέφτηκε να φέρει;

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΟΓΟΣ
Aνενεργός χρήστης

Δημοσίευση από ΕΛΛΟΓΟΣ » Τετ 08 Απρ 2009, 19:54

ΣείριοΑστρο έγραψε:Τι ήθελε να πει ο ποιητής με αυτό το αμφιλεγόμενο του και περίεργο παράδειγμα που σκέφτηκε να φέρει;
Τι ήθελε να πει μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Ηθελε σίγουρα όμως να συνδέσει στο υποσυνείδητο των ακροατών την κρατική βία και το φασισμό με τον Εθνικό Ύμνο και κατ' επέκταση τον (ψευδο)αντι-φασισμό/προοδευτισμό που καμαρώνει το Ψύριζα.

Να πώς όποιος λέει Εθνικούς ύμνους, διαβάζει αρχαία ή μιλά για πατρίδα χαρακτηρίζεται αυτόματα φασίστας από "προοδευτικούς".

Όχι και τόσο περίεργο ε; :loco:
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 08 Απρ 2009, 19:58

Δυστυχώς όχι, καθόλου περίεργο. Ο Καρατζαφέρης μπορεί να κατηγορηθεί για άλλου είδους γκάφες, κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο και επιλογές ή κινήσεις συνεργατών του. Ο Αλαβάνος όμως πάει να πασάρει σαν γκάφες, επιλογές που σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ μυστήριες και αμφιλεγόμενες, όπως και οι μονίμως εθνομηδενιστικές συνιστώσες που εκδηλώνει διαρκώς με την υποστήριξη θέσεων απο ένα σύστημα που κατα τα άλλα κατακρίνει.

Τι σκεφτόταν το άτομο αυτό και έβαλε μέσα σε αυτή την συζήτηση τον Εθνικό ύμνο δεν μπορώ να καταλάβω. Να θέσει θέμα αν είναι βία ή βιά; Αν σημαίνει βία ή βιασύνη; Αν η βιασύνη είναι...βία; Ότι η βία είναι μέσα στην ζωή; Άτοπο και ανόητο το παράδειγμα του. Κλασσικός εικονογραφημένος.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Τετ 08 Απρ 2009, 19:58

oi oikonomikoi sklaboi apokyrhsoun ti bia.

esu eklaiges proxtes apo to agxos sth doulia sou;

sklaba gennithikes
sklaba tha pethaneis.
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
ΕΛΛΟΓΟΣ
Aνενεργός χρήστης

Δημοσίευση από ΕΛΛΟΓΟΣ » Τετ 08 Απρ 2009, 20:06

theo38 έγραψε:oi oikonomikoi sklaboi apokyrhsoun ti bia.
Τι θα κερδίσει αυτός που δεν είναι "οικονομικός σκλάβος" με τη βία πέρα από ικανοποίηση;

Φυσικά δεν προτείνω να μένει άπραγος ο οποιοσδήποτε.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 08 Απρ 2009, 20:06

Μούργο το είδες και καλή κουβέντα παρηγοριάς δεν μου είπες τότε ε; :bye:

Τις προάλλες δεν έκλαιγα στην δουλειά μου για την δουλειά αλλά για άτομο που είχε σχέση με την δουλειά μου και με τσάντισε. Με τσάντισε το άτομο και όχι η δουλειά και πράγματα που είχαν μαζευτεί εκτός δουλειάς, πολλές φορές ξεσπάς για να μην δαγκώσεις την καρωτίδα του άλλου. Μην το πας σε θέματα που δεν ξέρεις, γιατί δημόσια λέω μόνο αυτά που πρέπει να πω χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Φυσικά και είμαι σκλάβα αλλά όχι με τον τρόπο που εσύ νομίζεις. Είμαι σκλάβα της βλακείας του Ελληνικού κράτους και του νεοέλληνα, όχι του εαυτού μου γιατί την δημοκρατία των ανύπαρκτων κανένας δεν μπορεί να την νικήσει. Έκανα και κάνω πολλά απο αυτά που ήθελα όμως, και δουλεύω για τον εαυτό μου. Ο καθένας με το δικό του τρόπο παλεύει. Δεν με τρώει ο καναπές.

Εσύ σε ποιά πάθη είσαι σκλαβωμένος άραγε; Και μην μου πεις οτι είσαι ελεύθερος, θα είσαι ψεύτης.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Τετ 08 Απρ 2009, 20:22

ontws den sou eipa kati gia na se parogorisw.
kamia fora oi erwteymenoi antres ferontai hlithia.

den kserw an eisai sklaba.
min dusanasxeteis omws gia kati pou de katalabaineis.
min pas kontra se romantikous ideologous pou kaine tokoglufika magazia.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 01:32

Άσε τα σάπια σου βρε, δεν γλυτώνεις. Μου έβαλες και την φάτσα του Τσε. Μούργο, ηρωίδα είναι η σύζυγος. Ποιος ξέρει τι αγωνίες πρέπει να τραβάει κάθε φορά που τρέχεις εσύ στους δρόμους. Έτσι νομίζεις οτι θα φας το σύστημα εσύ; Τα έχουμε ξαναπει, τα ίδια να λέμε. :?

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 12:02

Από την όλη συζήτηση στη βουλή υποθέτω ότι το μόνο που έμαθες ήταν η ...«γκάφα του Αλαβάνου». Για την επέλαση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία ταυτίζεται ανοικτά πλέον με τις απόψεις των φασιστοειδών, ούτε που θα άκουσες.

Τέλος πάντων, για να μάθεις την κοτσάνα δεν την αμόλυσε ο Αλαβάνος, αλλά ο ΚΑρατζαφέρης. Συνεπώς θα πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του τόπικ σε «Γκάφα Καρατζαφέρη».

1
Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη,
που με βία μετράει τη γη.

Από το site του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού

http://www.snhell.gr/anthology/content. ... thor_id=47

http://www.matia.gr/7/78/7801/7801_1_1b.html

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%8E%CE% ... E%B1%CE%BD

...και σε δεκάδες ακόμη ιστοσελίδες.

Ο Διονύσιος Σολωμός στο ποίημα Υμνος στην Ελευθερία έγραψε «βία». Το «βιά» ήταν εκδοχή του του Νικόλαου Μάντζαρου και έγινε για τις ανάγκες της μελοποίησης. Επίσης δες και εδώ την πρώτη δημοσιεύση που έγινε στο Μεσολόγγι.

Εικόνα[/img]

Επιπλέον τα διάφορα φασιστικά μπλογκ από όλου αλλίευσες αυτή την ειδησάρα ξέχασαν να αναφέρουν την απάντηση του Αλαβάνου στον Καρατζαφύρερ...(ξέρεις αυτός κάποτε είχε μπερδέψει το όψη με την κόψη).

Δεν πειράζει, όμως, έγώ είμαι εδώ. Δες λοιπόν τι απάντησε ο Αλαβάνος:
Το πρώτο που θέλω να πω είναι ότι δεν περίμενα ποτέ να καταθέσω στα Πρακτικά της Βουλής ένα τέτοιο έγγραφο. Αυτό το έγγραφο είναι ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονυσίου Σολωμού, που είναι ο Εθνικός Ύμνος για όλους τους Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.. Ο αξιότιμος κύριος Καρατζαφέρης έκανε κάποιες παρατηρήσεις, ότι δεν λέει «βία» αλλά λέει «βιά». Λέει «Σε γνωρίζω από την όψη που με βία μετράει τη γη». Το καταθέτω στα Πρακτικά για να διαβάσουν ο Πρόεδρος και ο Βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., να μάθουν τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», Εθνικό μας Ύμνο. (Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξανδρος Αλαβάνος καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής) Να πω με την ευκαιρία ότι καλό είναι να μην καπηλευόμαστε τον πολιτισμό μας, να μαθαίνουμε λίγα πράγματα. Να πω για το συγκεκριμένο θέμα ότι και η βιασύνη, η «βιά» που λέτε –που δεν λέει έτσι ο Σολωμός, όπως έκανε την παρατήρηση- είναι μια μορφή βίας. Προέρχεται από το ρήμα «βιάζομαι». Οικονομολόγος είναι, αλλά είναι μερικά απλά πράγματα. Βία στις σχέσεις, βία στους ανθρώπους, βία στα ζώα, βία στο χρόνο, πίεση του χρόνου δηλαδή κ.λπ.. Θα έλεγα ας κάνει κάποια μαθήματα το ΛΑ.Ο.Σ. Ακούσαμε ένα κήρυγμα ενάντια στους μετανάστες. Ας διαβάσει τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Ας προσφύγει σε κάποιες πηγές αξιών για όλο, αν θέλετε, το δημοκρατικό κόσμο, που εγγράφηκαν για πρώτη φορά στην αρχαιοελληνική γραμματεία.
Ρόμπα ο Καρατζαφύρερ που αποδείχτηκε πόσο άσχετος είναι. Τώρα βέβαια εμένα γιατί δεν μου φαίνεται παράξενο ότι οι «πατριώτες» δεν γνωρίζουν ούτε καν τον εθνικό ύμνο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Πέμ 09 Απρ 2009, 12:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 12:15

Εξυπνοπούλι μου ξέρω τι έγινε στην Βουλή μην προτρέχεις και βλέπεις πάλι φαντάσματα και μάλιστα χωρίς να διαβάζεις. Η σύγκριση που πήγε να κάνει ο Αλαβάνος στο να προσπαθήσει να ανακατέψει τον Εθνικό ύμνο με τα υπαλληλάκια του ήταν εντελώς απαράδεκτη. Τι ήθελε να πει ο ποιητής; Οτι ο Σολωμός και ο Εθνικός ύμνος μιλάει για βία; Τι υπονοούμενα πήγε να αφήσει; Διάβασες την δευτερολογία του; Είπε ''Και να πω για το συγκεκριμένο θέμα ότι και η βιασύνη, βιά που λέτε, που δεν γράφει έτσι ο Σολωμός, είναι μια μορφή βίας και προέρχεται από το ρήμα βιάζομαι.'' Τουλάχιστον απο όσο ξέρω όσες φορές ακούγαμε ή λέγαμε τον εθνικό ύμνο στα σχολεία, δεν πήγαινε το μυαλό μας σε καμία...βία και την αυθαίρετη σύγκριση και ταύτιση Αλαβάνου διόρθωσε ο πρόεδρας και ορθώς το έπραξε. Δεν έπρεπε καν να κάνει τέτοια αναφορά, απαράδεκτος. Ξέρω πως γράφεται καμάρι μου που περνιέσαι μία ζωή για έξυπνος. Το θέμα είναι εκείνος τι είπε, και πως πήγε να το πασάρει. Μη σου θίξει κανένας τον ιδεολογικό σου αφέντη.

Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά βλέπεις, εγώ είμαι αντικειμενικό παιδί, είδες υποθέτω οτι έβαλα απο όλο το φάσμα ειδήσεων και πηγών που είχε αναφορά στο θέμα. Πολύ φασιστικές ε;

Μου έλειψες, γιατί χάθηκες απο τα Ιδεό βρε συ; Αν είναι να εξαφανίζεσαι απο τα Ιδεό και να εμφανίζεσαι μόνο όταν πάει κάποιος να σου θίξει το Ψύριζα, να το κράζουμε πιο συχνά. :makia: :makia:

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 12:31

Ανοιξες τόπικ με τίτλο ....«Γκάφα Αλαβάνου». Και παρέθεσες διάφορα φασιστοειδή μπλογκ που ανέφεραν ότι η γκάφα ήταν πως δεν ήξερε τον εθνικό ύμνο. Λοιπόν, αποδείχτηκε ότι άλλος δεν τον γνώριζε και αυτός ήταν ο Καρατζαφύρερ που έγινε ρόμπα. Που ακούστηκε «πατριώτης» και να μην γνωρίζει καν τον εθνικό ύμνο της χώρας του.

Για αυτά δεν έχεις να πεις τίποτα, προφανώς γιατί και εσύ ούτε γνώριζες ότι ο εθνικός ύμνος αναφέρει «βία», αφού όπως μας λες ...«Τουλάχιστον απο όσο ξέρω όσες φορές ακούγαμε ή λέγαμε τον εθνικό ύμνο στα σχολεία, δεν πήγαινε το μυαλό μας σε καμία...βία». Δεν πειράζει, όμως. Ποτέ δεν είναι αργά να μάθεις τον εθνικό ύμνο. :P

Και αφού εδώ έχει πέσει το ξεβράκωμα της ασχετοσύνης των «πατριωτών», προσπαθείς να βγάλεις κάποιο σενάριο φανταστικό για να επιπλεύσεις. Ελα όμως που δεν βγαίνει. Ο Αλαβάνος έκανε ξεκάθαρη αναφορά ότι η βία γεννάει τη βία. Εννοείται πως ένα καμένο «πατριωτικό» μυαλουδάκι δύσκολα μπορεί να το αντιληφθεί αυτό και έτσι προσπαθεί να καταστρώσει διάφορα σενάρια, με κλασικές προκλησούλες που μόνο γέλιο προκαλούν με την βλακεία τους.

Επίσης...αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι. Εγώ δεν έχω κανέναν ιδεολογικό αφέντη. Εσύ τρέχεις σαν καλό προβατάκι στο μαντρί του Καρατζαφύρερ. Πάντως δεν πρέπει να έχεις παράπονο. Σε έχει ταϊσει μπόλικο κουτόχουρτο.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 12:39

Ξέρεις τι θα σε φάει εσένα; Το οτι μία ζωή νομίζεις μέσα στο νετ οτι είσαι καλύτερος απο τους άλλους, πιθανόν γιατί κάτι τέτοιο ξέρεις οτι δεν υφίσταται στην πραγματική σου ζωή. Ο Αλαβάνος έκανε γκάφα. Και έκανε γκάφα γιατί πέραν φυσικά της προσπάθειας του να μας πείσει οτι δεν έχει καμία σχέση με την βία, έπιασε στο στόμα του τον Εθνικό ύμνο προσπαθώντας να ταυτίσει το ''βία'' και το ''βιάζομαι'' λέγοντας μετά που κατάλαβε και εκείνος την ανόσια σύγκριση που πήγε να κάνει, οτι και η βιασύνη είναι μία μορφή...βίας! Ορθώς διορθώθηκε γιατί ανάθεμα και πως το σκέφτηκε, πήγε να συγκρίνει την βία με τον Σολωμό και τον Ύμνο της Ελευθερίας, θέλοντας ουσιαστικά να πασάρει οτι μιλάει για...βίες και..αίματα. Μην πας να το πασάρεις αλλού, δεν το σώζεις. Απαράδεκτη σύγκριση, αδόκιμο υπονοούμενο, κουτοπόνηρη αναφορά, καλώς μπήκε στην θέση του και εσύ πας εσκεμμένα το θέμα στον τόνο της λέξης και όχι στο νόημα που ο Αλαβάνος αποσκοπούσε να ταυτίσει και δεν μπορεί να συμμαζέψει με το να μιλάει για ''βίες'' και ''βιασύνες''. Περαστικά και γεια και χαρά και συνέχισε να ονειρεύεσαι φασίστες, αφού μάλλον δεν μπορείς να ονειρευτείς κάτι άλλο. .:tease: Και όσο για τον πρόεδρα, εκτιμώ κάποια αντιπολίτευση που κάνει στο Ψύριζα και το Μητσοτακέικο, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω κάποια χοντρά λάθη που έχουν κάνει. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ και ούτε πρόκειται, άρα απέχω πολύ απο πολιτικά μαντρια. Και να μάθει ο μισέλληνας Αλαβάνος άλλη φορά κάποια ιερά πράγματα να μην τα πιάνει στο βρωμόστομα του να πας να τους πεις, και να μην εκμεταλλεύεται...τόνους για να κάνει βρώμικες ταυτίσεις και να περάσει άλλα πράγματα. Αλλά τι να περιμένει κανείς απο το κόμμα του Παντείου, των ψεύτικων μειονοτήτων, των λαθρομεταναστών και της Ρεπούστη; Μπορεί κανένας να δει καλό απο τα αποτελέσματα της άμβλωσης που έκανε το Μπασόκ επι Σημίτη; Άντε, θα βάλει το σύστημα μέσα και τους Οικολόγους του αγάλματος του Κεμάλ, να κάνει παρέα με τον Αλαβάνο, το Γκιόργκο Τσαντ Μινέικο και τον Βαρβιτσιωτη που αναγνωρίζει το δικαίωμα τους να καίνε σημαίες. Το ΛΑΟΣ μπορείς να το κατηγορήσεις για πατριδοκάπηλο, αλλά αυτούς τους μισέλληνες μιλάμε τους έχει σιχαθεί η ψυχή μου, ευτυχώς για εσάς που η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα την οποία μία χαρά εκμεταλλεύεστε για να αδειάσετε τον ακροαριστερό φασισμό του ψευτοπροοδευτισμού μίας που ήρθατε να μας λυτρώσετε απο τους ''φασίστες''.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 13:06

Τι έγινε; Σε έτσουξε που αποδείχτηκε πως μαζί με τον Καρατζαφύρερ ούτε και εσύ γνωρίζεις τον εθνικό ύμνο; Δεν πειράζει. Ισως αν τον είχες διαβάσει κάποτε ολόκληρο και να μην έμενες στις δύο στροφές που άκουγες στο σχολείο να είχες καταννοήσει και το νόημα του, ώστε να απέφευγες αυτό το ρεζιλίκι. Επίσης γκάφα και μάλιστα κατ' εξακολούθηση (ο Καρατζαφύρερ μετά την κοτσάνα το βούλωσε) κάνεις και εσύ.

Γράφεις: «έπιασε στο στόμα του τον Εθνικό ύμνο προσπαθόντας να ταυτίσει το ''βία'' και το ''βιάζομαι''».

Μα όλοι όσοι ξέρουν ελληνικά καταλαβαίνουν ότι το ρήμα «βιάζομαι» ετυμολογικά προέρχεται από τη λέξη «βία». Αυτό δεν είναι διαπίστωση του Αλαβάνου, αλλά όσων μιλάνε στοιχειωδώς αυτή τη γλώσσα.
να συγκρίνει την βία με τον Σολωμό και τον Ύμνος της Ελευθερίας, θέλοντας ουσιαστικά να πασάρει οτι μιλάει για...βίες και..αίματα
Ο ύμνος στην ελευθερία φυσικά και μιλάει για σφαγές και αίματα. Θα μου πεις που να το ξέρεις; Εδώ αποδείχτηκε πως ούτε ο αρχηγός του κόμματος των πατριωτών γνώριζε την πρώτη στροφή, σιγά μην γνωρίζεις εσύ το περιεχόμενο όλου του ύμνου.

Δυστυχιά του, ω, δυστυχιά του,
οποιανού θέλει βρεθεί
στο μαχαίρι σου αποκάτου
και σ' εκείνο αντισταθεί.

Το θηρίο π' ανανογιέται
πως του λείπουν τα μικρά,
περιορίζεται, πετιέται,
αίμα ανθρώπινο διψά·

τρέχει, τρέχει όλα τα δάση,
τα λαγκάδια, τα βουνά,
κι όπου φθάσει, όπου περάσει,
φρίκη, θάνατος, ερμιά·

Ερμιά, θάνατος και φρίκη
όπου επέρασες κι εσύ·
ξίφος έξω από τη θήκη
πλέον ανδρείαν σου προξενεί.

Εντάξει, ξέρω αυτές τις στροφές δεν τις λέγατε στο σχολείο. Κατά τ' άλλα συνέχισε να δίνεις το σόου σου, αφού μόνο σε αυτό είσαι καλή. Να γράφεις τέτοιες διασκεδαστικές ανοησιούλες, εμπλουτισμένες με μπόλικη ασχετοσύνη, φοβίες, συνονομοσιολογίες και σενάρια πατριωτικής φαντασίας. Προσφέρεις άφθονο γέλιο στο φιλοθεάμων κοινό.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 13:12

Χαρά μου δεν θα σε πείσω εγώ για το τι ξέρω ή όχι επειδή πας να μου υπερασπιστείς την κουτοπονηρια του Αλαβάνου σου.

Όχι παιδί μου. Βία όπως εκείνος την είχε μέσα στο μικρό του μυαλουδάκι. Όπως εκείνος ήθελε να το περάσει. Ευτυχώς που δεν είπε οτι ο Εθνικός ύμνος είναι...εθνικιστικός και μιλάει για σφαγές και επιβολή μέσω...βίας αν και τα έχει πει αλλού για άλλα θέματα. Μην το συζητάς καν. Δεν έπρεπε ούτε για αστείο να το θίξει. Άκυρος.

Δεν θα αφελληνίσετε τον κόσμο που να χτυπιέστε κάτω. Πάρτε το απόφαση αυτό.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 13:16

Ευτυχώς που δεν είπε οτι ο Εθνικός ύμνος είναι...εθνικιστικός και μιλάει για σφαγές και επιβολή μέσω...βίας αν και τα έχει πει αλλού για άλλα θέματα.
Τα βλέπεις; Οργιάζει η πατριωτική σου φαντασία. Εντελώς άσχετο πράγμα είπε, αλλά το μυαλουδάκι σου είναι αδύνατον να το καταλάβει; Οπότε έβαλες μπροστά το γνωστό μηχανισμό πατριωτικής φαντασίας κατασκευής σεναρίων και συνομοσιολογίας. Πες μου τώρα ειλικρινά. Πόσο πολύ θα ήθελες να το είχε πει; Πόσο θα «τέλειωνες» αν το έλεγε; Ελα μην ντρέπεσε. Μεταξύ μας θα μείνει. :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Πέμ 09 Απρ 2009, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 13:19

Μα τα έχει πει καλέ μου και σε άλλες φάσεις, πιο έμμεσα ή άμεσα. Ή όταν δεν τον παίρνει, βάζει άλλους να τα λένε ή να τα κάνουν γι αυτόν, και όταν δεν τους βάζει απλά τους προσφέρει ιδεολογική κάλυψη. Τον παραδέχομαι πάντων τον κερατούκλη. Με τα δεκανίκια των εκσυγχρονιστών του Μπασοκ που ξέρασαν όλους αυτούς, έχει βάλει τα μισά πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ στο τσεπάκι του, μπράβο του.

Άντε, σταματάω γιατί είναι φανερό οτι σου έχω ανεβάσει την πίεση. Είμαι στις πολύ καλές μου σήμερα και δεν θέλω να σε στεναχωρώ. Να σε βλέπουμε πιο συχνά και σε πιο ήπιους τόνους μου γιατί είσαι και ολίγον επιθετικός παλιόπαιδο, ξέρω οτι και όταν μου θυμώνεις με αγαπάς κατα βάθος και με εκτιμάς. Και εγώ σε αγαπάω και πιστεύω οτι είσαι καλό παιδί και ας μου αρέσει τρελά να σε τσιτώνω με τα πολιτικά. :rose:

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 13:25

Οχι μην σταματάς. Συνέχισε. Μου αρέσει που κάνεις και διαγνώσεις πως μου έχεις ανεβάσει την πίεση. Μέσα έπεσες. Παρ' όλα αυτά απέφυγες ως συνήθως να μου απαντήσεις στα δύο κρίσιμα ερώτηματά μου. Please πες μου, πόσο θα ήθελες να είχε πει ο Αλαβάνος αυτό το οποίο κατέβασε το μυαλουδάκι σου; Πόσο θα ...τέλειωνες όταν θα τον άκουγες;

Καρατζαφέρης:«Δεν είναι ακραίος ο Σολωμός. Με βιά μετράει τη γη, λέει, με βιασύνη και όχι με βία. Αυτά μπορούν να είναι κακά μαθήματα στα παιδιά για τη βία.»
Αυτή η ατάκα του Καρατζαφύρερ γράφτηκε στα πρακτικά του κοινοβουλίου. Ο πρώτος πολιτικός στην Ελλάδα επίσημα καταγεγραμμένος που δεν ξέρει καν την πρώτη στροφή από τον εθνικό ύμνο της χώρας του. Και τι ειρωνία (αν και αναμενόμενο); Είναι ο αρχηγός του «πατριωτικού κόμματος».

Πάντα τέτοια ρεζιλίκια «πατριώτες».
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 14:05

Εξακολουθείς να κάνεις το χαζούλι και να μου το πηγαίνεις στα τονικά θέματα και όχι σε αυτό που του είπε και σου λέω και εγώ και είναι και όλη η πραγματική ουσία που δεν ήταν ο τόνος, αλλά το νόημα και ο σκοπός της ταύτισης που πήγε πονηρά να συνδέσει και ουσιαστικά το ίδιο παραδέχτηκε είπε και αυτός σε μια στιγμή αποκάλυψης. Όσο για αυτό που με ρώτησες, σου απάντησα ήδη. Δεν έχω τέτοια ντάγκλα και τέτοιο πόθο γιατί αυτά τα έχει κάνει ήδη, δεν με χάλασε που δεν το είπε στα ίσα, εδώ έχει πει άλλα και άλλα που τους έχουν ξεσκεπάσει, αυτό θα με απασχολήσει; Με έχει καλύψει πλήρως σε αυτό. Τι να κάνουμε χαρά μου, η κουτοπόνηρη και σκόπιμη ταύτιση εντελώς άσχετων πραγμάτων μίας έτσι και αλλιώς ανθελληνικής πολιτικής σκέψης πληρώνονται ακριβά. Να μάθει άλλη φορά.

Πάντως ήμουν σίγουρη οτι αν και ήσουν απών αρκετό καιρό απο το Ιδεό, εδώ θα τσιμπούσες και θα έμπαινες. Αφου δεν μπορείς να αντισταθείς σε τέτοια θέματα ειδικά όταν είμαι και εγώ στην μέση. Πάντα δίνεις έναν ξεχωριστό τόνο στην κουβέντα και ας στάζεις δηλητηριάκι καμία φορά.

Άντε, πες μου και με γεια κρύε άνθρωπε, πήγα πριν λίγο και αγόρασα καινούρια παπουτσάκια! :xara: :xara:

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 09 Απρ 2009, 15:25

αλλο ο εθνικος υμνος αλλο ο υμνος εις την ελευρερια.
ο εθνικος υμνος ειναι οι πρωτες στροφες.
παντως με βαση τα συμφραζομενα (οι επομενοι στιχοι του υμνου εις την ελευθερια) ο υμνος μιλαει μαλλον για βια κι οχι για βιασυνη.
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Πέμ 09 Απρ 2009, 16:07

ιφη
γιγαντα
αρχοντα
lord of the drinks
master of chaos
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 16:20

Μόνο εσύ θα χαιρόσουν με τις μπούρδες του κολλητού σου αλλά είναι συνηθισμένο να χαίρεστε με το παραλήρημα σας και να κάνετε τους χαζούς.

Τους ''Ελεύθερους πολιορκημένους'' τους ξέρεις; Είναι γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό, να πάει να το διαβάσει. "Με βια μετράει την γη", είναι σχήμα λόγου της εποχής, που σημαίνει οτι μετρά βιαστικα, με νεύρο, με δύναμη, με ανησυχία, αναζητώντας. Έχετε ιδέα για το πως γραφόταν ποίηση εκείνη την εποχή; Αλλά εκτός απο τους εθνομηδενιστές, πρέπει κάποιος να ξέρει απο ποίηση για να το καταλάβει αυτό. Για δείτε πως μεταφράζεται στα αγγλικά, πόσες έννοιες σηκώνει μία λέξη:

Λεξικό:

Δίνει δύο λέξεις, βια και βία: Ως γνωστόν απο την εποχή του Σολωμού άλλαξε το τονικό σύστημα και ο τρόπος γραφής και ομιλίας:

βια η [vjá] O24 (χωρίς πληθ.) : (λαϊκότρ.) βιασύνη, βία2. [αρχ. βία με συνίζ. για αποφυγή της χασμ.]

βία η [vía] O25α : 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κπ. άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση: Xρησιμοποιώ / ασκώ ~. H αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Tο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα πήρε σοβαρές διαστάσεις. H κτηνώδης, σωματική ~ εκτόπισε κάθε λογική. (νομ.) σωματική / ψυχολογική / παράνομη ~. (έκφρ.) ανωτέρα ~, για γεγονότα εξαιρετικά και απρόβλεπτα, που επιφέρουν αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας υποχρέωσης: Λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την υπηρεσία του. (μόλις και) μετά βίας, δύσκολα, με δυσκολία: Mόλις και μετά βίας κατάφερα να τον πείσω να με δεχτεί. με τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με το στανιό: Tον υποχρέωσαν διά της βίας να τους ακολουθήσει. || (ως επίρρ.) για να δηλωθεί ανώτατο ποσοτικό, χρονικό κτλ. όριο: Tο γκαράζ χωράει πέντε, ~ εφτά αυτοκίνητα, το πολύ εφτά. 2. η βιασύνη, η σπουδή: Δεν υπάρχει ~. Πάνω στη ~ μου έκαψα το φαΐ. Γιατί τόση ~; [1: λόγ. < αρχ. βία· 2: λόγ. επίδρ. στη λ. βια]

Πάμε να δούμε πως το μεταφράζουν οι ξένοι:

English Translations

Literal

I recognize you from the mighty
edge of the sword
I recognize you from the countenance
which surveys the earth with force

Risen from the sacred bones
of the Greeks
and, valiant as first,
hail, oh hail, liberty!

Poetic

I shall always recognize you
by the dreadful sword you hold,
as the earth, with searching vision,
you survey with spirit bold.

From the Greeks of old whose dying
brought to birth our spirit free,
now, with ancient valour rising,
let us hail you, oh liberty!

By Rudyard Kipling (1918)

We knew thee of old,
O, divinely restored
By the lights of thine eyes,
And the light of thy Sword.

From the graves of our slain,
Shall thy valour prevail,
As we greet thee again,
Hail, Liberty! Hail!

Αυτά Ιφικράτη τα γράφω για εσένα μιας που εσύ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να το πηγαίνεις συνέχεια εκεί.

Εγώ επιμένω όμως στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ουσία του θέματος, αυτήν που εσύ εσκεμμένα προσπαθείς να αποφύγεις για ευνόητους λόγους:

Μόνο τα δικά σας μυαλά και η σκέψη του αφεντικού σας του Αλαβάνου μπορεί να ανακατέψει τον Ύμνο εις την Ελευθερία με τις δικές σας αντιλήψεις γι αυτό εσείς πάτε να κάνετε τονικές ντρίμπλες ρίχνοντας το νόημα στους τόνους με τις ερμηνείες που σας βολεύουν, αντί να βρείτε το σθένος να παραδεχτείτε οτι ο Ψύριζα έκανε τεράστιο φάουλ που στην υπεράσπιση των υπαλλήλων του τόλμησε και ανακάτεψε ποίηση και Σολωμό και γι αυτό την έφαγε κανονικά. Αν έχετε την εντύπωση οτι το να επιχειρεί κάποιος να περάσει τις δικές του νεφελώδεις αντιλήψεις με το να κάνει αδόκιμες συγκρίσεις με άσχετα και ιερά πράγματα, μένει αναπάντητο και ατιμώρητο προσπαθώντας να περάσει άλλες εντυπώσεις, γελαστήκατε και εσείς και αυτός και γι αυτό κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε που είναι η ουσία του θεματος. Εντάξει, λογικό είναι, δεν είναι για τον καθένα αυτά τα πράγματα. Περαστικά σας, και του χρόνου. Και μην ακούτε τον Εθνικό ύμνο, είναι...βίαιος και...εθνικιστικός.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Πέμ 09 Απρ 2009, 17:17

Και εδώ έκλεισε και για εμένα το θέμα οριστικά εκτός και αν υπάρξει κάποιος αξιόλογη περίπτωση που θα κρίνω οτι έχω να καταθέσω κάτι, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εν κατακλείδι για να πιάσει και κάποιος την πραγματική ουσία του θέματος χρειάζεται και ένα άλφα στέρεο σκεπτικό και όχι νεοπροοδευτικάριες ερμηνείες, εσκεμμένες συγκρίσεις και λεκτικές ντρίμπλες πολιτικίσκων που θέλουν να περάσουν άλλα μηνύματα με έννοιες που δεν πρέπει να αγγίζονται. Όταν κάποιοι μάθουν να διαχωρίζουν τα ιδεολογικά τους και το μένος τους απο το γεγονός οτι κάποιοι ξεβολεύτηκαν και πολέμησαν και πέθαναν, για να μην μιλάμε εμείς άλλες γλώσσες σήμερα, που κάποιοι θα το ήθελαν αυτό, τότε τα ξαναλέμε. Αλλιώς διέπονται απο την ίδια σύγχιση εννοιών και καταστάσεων με τον Ψυριζα.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 09 Απρ 2009, 21:06

Απίστευτα διασκεδαστική η Σείριο Αστρο που μιμείτε και στην ασχετοσύνη τον αρχηγό του «πατριωτικού» σκουπιδαριού, που δεν γνωρίζει καν τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του. Το αποκορύφωμα ήταν να μας παρουσιάσει μια αγγλική μετάφραση του εθνικού ύμνου, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Σολωμός δεν έγραψε «βία», αλλά «βιά». Λογικό και επόμενο είναι, αφού πουθενά στην Ελλάδα όπου έχει δημοσιευτεί ο ύμνος στην ελευθερία δεν αναφέρεται τέτοιο πράγμα και έτσι καταφεύγουμε στο εξωτερικό. Δεν μπορώ παρά να βγάλω το καπέλλο στην «πατριώτισα» που της μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο οι Αγγλοι. Μάλλον από εκεί θα τον έμαθε και ο Καρατζαφύρερ.

Δυστυχώς, όμως, για σας ο Σολωμός έγραψε τη λέξη «βία». Κι αν δεν σου κάνουν οι ιστοσελίδες που παρουσίασα πριν, πάρε και την ιστοσελίδα της ελληνικής προεδρίας και δες που είναι ο τόνος.

http://www.presidency.gr/ethn_Ymnos.htm

Το «βιά» όπως σου ξαναέγραψα προήλθε για τις ανάγκες τις μελοποίησης από τον Μάντζαρο. Εντάξει δεν τρέχει τίποτα. Ούτε η πρώτη «πατριώτισα» είσαι που δεν ξέρει τον εθνικό ύμνο, ούτε και η τελευταία. Εδώ δεν το ξέρει ο μέγας «πατριώτης» που θα αγωνιζότανε για τα ιερά και τα όσια της φυλής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”