Καρατζαφέρης: Ελάτε χρυσαυγίτες, ελάτε χουντικοί...

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Φύλο: Άνδρας

Re: Καρατζαφέρης: Ελάτε χρυσαυγίτες, ελάτε χουντικοί...

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Παρ 21 Νοέμ 2008, 12:39

Δεν πιστεύω πως θα υπάρξει ζήτημα μηνύσεως απο τους θιγόμενους ή άλλο νομικό πρόβλημα (καίτι απο το δικαστήριο είχε απαγορετεί η περαιτέρω κοινοποίησή του).

Το εν λόγω ψευδοέγγραφο έχει ήδη αναδημοσιευθεί σε βιβλίο και άλλα forum,οπότε αποτελεί αναδημοσίευσή τους.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Παρ 21 Νοέμ 2008, 12:43

Επι τη ευκαιρία,τώρα που το θυμίθηκα. Η πρώτη φορά που είχα δει αυτό το ψευτοέγγραγο,ήτανε στην εφημερίδα της ΧΑ. Το είχε αναδημοσιεύσει,στο φύλο της όπου ανέφερε πανηγυρικά σε πρωτοσέλιδο τη δικαστική της νίκη εναντίων του Σοφιανόπουλου.

Θυμάμαι μάλιστα που στην αρχή είχα εκπλαγεί γιατί είχα δει να αναφέρεται σε αυτό το όνομα του Κώστα Πλεύρη και είχα εκπλαγεί που κάτι τέτοιο έκανε ο Σοφιανόπουλος ενώ βρισκόνοτυσαν στο ίδιο κόμμα. Αργότερα βέβαια είχα διαπιστώσει πως το έγγραφο το είχε δημοσιεύσει ο Σοφιανόπουλος παλιότερα,πριν ακόμη γίνει ο ΛΑ.Ο.Σ..
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 21 Νοέμ 2008, 12:50

Το εν λόγω ψευδοέγγραφο έχει ήδη δημοσιευθεί σε βιβλίο και άλλα forum,οπότε αποτελεί αναμετάδωσή τους.
Το εν λόγω έγγραφο (ασχέτως της πλαστότητάς του ή μη) είναι πράγματι δημοσιευμένο και σε άλλα φορα και μπλογκς.

Αλλά όποιος επικαλείται απαγόρευση αναδημοσίευσης κλπ θα έπρεπε να αναφέρει και την απόφαση βάσει της οποίας υπάρχει απαγόρευση και όχι απλώς να υπαινίσσεται άλλα πράγματα.

(Αλλιώς δημιουργούνται εντυπώσεις που εκθέτουν τον ίδιο και κανέναν άλλο)
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Παρ 21 Νοέμ 2008, 13:14

Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με τη φαγωμάρα που υπάρχει μεταξύ νεοναζί, φασιστών, χουντικών, πρώην χρυσαυγιτών, νυν χρυσαυγιτών και πάει λέγοντας. Ο καθένας τους λέει τα δικά του. Αλλοι ότι είναι πλαστό, άλλοι ότι δεν είναι και πάει λέγοντας. Τώρα τα περί δικών, εγώ έχω ρωτήσει τα παιδιά εδώ και ένα μήνα πότε έγιναν και μου λένε άλλα αντί άλλων. Εμένα άλλοι μου είχαν πει ότι ο Μιχαλολιάκος είχε αποσύρει τη μήνυση, εδώ ισχυρίζονται ότι έγινε η δίκη και την κέρδισε. Μόνο που δεν ξέρουν πότε. Οπότε και πιστεύω πως δεν έχουν δει την απόφαση (αν βέβαια υπάρχει), ώστε να βλέπαμε αν όντως το δικαστήριο έκρινε ότι το έγγραφο είναι πλαστό ή, αν δεν έκανε καμιά αναφορά σε αυτό. Τι ισχύει και τι δεν ισχύει, εγώ δεν το γνωρίζω. Οσοι, όμως, είναι κατηγορηματικοί ας το αποδείξουν και απόδειξη δεν είναι ένα γενικό και αόριστο δημοσίευμα της Χ.Α που δεν λέει καν πότε έγινε αυτή η περίφημη δίκη.

Αυτό, πάντως, που ξέρω είναι πως τα περί συγνώμης της Αυριανής δεν ισχύουν - ο Χρήστος στην αρχή μου έλεγε πως είχε γίνει και δίκη κάπου στη δεκαετία του '80 αγνοώντας ακόμη και την ανακοίνωση της Χ.Α που ανέφερε ότι είχαν αποσυρθεί οι υποτιθέμενς μηνύσεις αν όντως έγιναν (όσο καλόπιστος κι αν είμαι, πείτε μου είναι δυνατόν να τον θεωρήσω αξιόπιστο αφού αποδεδειγμένα είχε άγνοια). Οποιος έχει αντίρρηση, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο να έρθει μαζί μου στο αρχείο της εφημερίδας για να την βρει. Οταν κάποιος κάνει μήνυση σε μια εφημερίδα δεν ικανοποιείται βέβαια από μια προφορική συγνώμη του εκδότη της ή, του διευθυντή της.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 21 Νοέμ 2008, 13:37

Οταν κάποιος κάνει μήνυση σε μια εφημερίδα δεν ικανοποιείται βέβαια από μια προφορική συγνώμη του εκδότη της ή, του διευθυντή της.
Το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διώκεται κατ' έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως. Αυτό σημαίνει ότι αν σε μια τέτοια δίκη παρασχεθεί συγγνώμη και γίνει δεκτή, τότε το Δικαστήριο δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης αλλά παύει οριστικά την ποινική δίωξη (ΠΟΠΔ το λέμε αυτό) και έτσι κλείνει το θέμα. Τούτο βέβαια μπορεί να γίνει και χωρίς παροχή συγγνώμης αν τα βρουν μεταξύ τους ο κατηγορούμενος και ο εγκαλών.

(Στις περιπτώσεις αυτές η δικαστική απόφαση δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε κρίση περί της ουσίας της υπόθεσης και άρα δεν περιέχει καμιά απαγόρευση)
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 21 Νοέμ 2008, 14:08

Μου φαίνεται ότι κανείς δεν παρατήρησε αυτό που έγραψα...
Πάντως θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο να λένε ότι καταδικάστηκε ο Σοφιανόπουλος και αυτό να μην ισχύει.
Για να το κάνω ακόμα πιο απλό, μπας και γίνει κατανοητό:
Όταν μία εφημερίδα γράφει ότι "ο τάδε καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση", τότε προφανώς το γεγονός της καταδίκης ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
Διότι αν ΔΕΝ ανταποκρίνεται, τότε ο "τάδε" προφανώς θα είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Εφόσον ο Σοφιανόπουλος δεν έχει διαμαρτυρηθεί (από το 2003 αν θυμάμαι καλά, οπότε και πρωτοέγινε αναφορά στην καταδίκη του, εώς και σήμερα) αυτό σημαίνει ότι όντως καταδικάστηκε.

Απλή λογική.
Από αυτήν την απλή λογική, και από άλλα στοιχεία γύρω από την υπόθεση που τα έχω πει σε άλλη πρόσφατη συζήτηση, προκύπτουν τα συμπεράσματά μου.
Δεν είναι εικασίες, Απόμακρε.

Και επαναλαμβάνω ότι όποιος θέλει να μάθει λεπτομέρειες για την απόφαση (αριθμό απόφασης, ακριβείς ημερομηνίες κτλ), ας απευθυνθεί στην Χρυσή Αυγή. Τι πιο λογικό...

Από κει και πέρα, η συζήτηση όντως δεν οδηγεί πουθενά, και χρησιμεύει μόνο για να περνάει η ώρα.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 21 Νοέμ 2008, 14:38

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Εφόσον ο Σοφιανόπουλος δεν έχει διαμαρτυρηθεί (από το 2003 αν θυμάμαι καλά, οπότε και πρωτοέγινε αναφορά στην καταδίκη του, εώς και σήμερα) αυτό σημαίνει ότι όντως καταδικάστηκε.
Έλα ρε συ, αυτό που λες είναι εικασία από μόνο του. Από τη στιγμή που η συκοφαντική δυσφήμιση δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, το γεγονός ότι δεν υποβλήθηκε έγκληση από τον παθόντα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το δυσφημιστικό γεγονός είναι αληθές. Αφενός μεν δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τα κίνητρα και αφετέρου παίζονται και πολιτικά παιχνίδια όπως αντιλαμβάνεσαι.

Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ με το θέμα. Η παρέμβασή μου έγινε απλώς για να διασκεδασθούν όσα υπαινίχτηκες περί δήθεν κινδύνου της διαχείρισης από την αναδημοσίευση των όποιων εγγράφων. Όπως σημειώθηκε και παραπάνω το έγγραφο (πλαστό ή μη) είναι ανηρτημένο σε πολλά φόρα και μπλογκς και επειδή ήταν άστοχη η παρατήρησή σου, γιαυτό και μόνο έκανα την παρέμβαση.

(κατά τα λοιπά, κουβέντα να γίνεται χαλαρά για να περνά η ώρα)
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Παρ 21 Νοέμ 2008, 14:45

Απόμακρος έγραψε: Έλα ρε συ, αυτό που λες είναι εικασία από μόνο του. Από τη στιγμή που η συκοφαντική δυσφήμιση δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως, το γεγονός ότι δεν υποβλήθηκε έγκληση από τον παθόντα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το δυσφημιστικό γεγονός είναι αληθές. Αφενός μεν δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τα κίνητρα και αφετέρου παίζονται και πολιτικά παιχνίδια όπως αντιλαμβάνεσαι.

Δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ με το θέμα. Η παρέμβασή μου έγινε απλώς για να διασκεδασθούν όσα υπαινίχτηκες περί δήθεν κινδύνου της διαχείρισης από την αναδημοσίευση των όποιων εγγράφων. Όπως σημειώθηκε και παραπάνω το έγγραφο (πλαστό ή μη) είναι ανηρτημένο σε πολλά φόρα και μπλογκς και επειδή ήταν άστοχη η παρατήρησή σου, γιαυτό και μόνο έκανα την παρέμβαση.

(κατά τα λοιπά, κουβέντα να γίνεται χαλαρά για να περνά η ώρα)
Όταν η Χρυσή Αυγή,ανέφερε με πρωτοσέλιδο τη δικαστική της νίκη εναντίων του,αυτός αν κι εκείνη την περίοδο είχε δική του πολιτική εκπομπή σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας,δεν είχε κάνει την παραμικρή νίξη για το θέμα. Δε νομίζω να 'πεφτε θύμα συκοφαντικής δυσμφημίσεως και να μην έλεγε ούτε μία κουβέντα.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 21 Νοέμ 2008, 14:52

Δε νομίζω να 'πεφτε θύμα συκοφαντικής δυσμφημίσεως και να μην έλεγε ούτε μία κουβέντα.
Χρήστο, το "δεν νομίζω" είναι από μόνο του εικασία. Θα μπορούσαμε να ξέρουμε ΜΟΝΟ ΑΝ υπήρχε απόφαση δικαστηρίου (εφόσον βέβαια υπάρχει τέτοια).

Εσύ μια που ασχολείσαι μ' αυτά, ψάξε, ρώτα και πες μου αν υπάρχει.

(pm και θα τη βρω, έτσι για να μας φύγει η περιέργεια δηλαδή)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”