Χούντα,δημοκρατία κλπ
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Re: Χούντα,δημοκρατία κλπ
SiriusAstir μια χαρά διαβάζω αυτά που γράφεις. Πρόσθεσα ότι το άγαλμα το έφτιαξε ο Μέμος Μακρής διότι δεν αναφέρθηκε. Δεν έχω απάντηση στην ερώτησή σου αν είναι το κεφάλι του Σβορώνου ή όχι.
Θέλω να μου πείτε αν θέλετε κι εσύ αλλά και ο Τάκης αν αμφισβητείτε ευθέως την επιστημονική έρευνα του ΕΙΕ πάνω στο ζήτημα. Έχω και μια άλλη απορία: γιατί αφού οι πλαϊνές πόρτες ήταν ανοιχτές δεν μπήκαν από εκεί αλλά έριξαν την μπροστινή πόρτα;
Θέλω να μου πείτε αν θέλετε κι εσύ αλλά και ο Τάκης αν αμφισβητείτε ευθέως την επιστημονική έρευνα του ΕΙΕ πάνω στο ζήτημα. Έχω και μια άλλη απορία: γιατί αφού οι πλαϊνές πόρτες ήταν ανοιχτές δεν μπήκαν από εκεί αλλά έριξαν την μπροστινή πόρτα;
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Lionheart
- Founder-Administrator
Πωπω.... τελικά τη Μαριέτα βρίζαμε για αλλαγή ιστορίας και τέτοια, ναι;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Ρε πάτε καλά??? Τί σόι επιχειρήματα είναι αυτά???Κι εγώ σου λέω,πως αν νικούσαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο,τώρα δε θα υπήρχαν ιδεογραφήματα και η Παγώνα θα μας είχε στο αμώνι κρατώντας το μαστίγιό της στο δεξί χέρι κι ένα πούρο Αβάννας στο αριστερό.
Ο Κάσσανδρος απο την μία ΥΠΟΘΕΤΕΙ τί θα γινόταν αν γινόταν το ένα, ο Χρήστος υποθέτει τί θα γινόταν αν γινόταν το άλλο!! ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ????
Και τί έγινε ρε που 'έχασαν' οι κομμουνιστές στον εμφύλιο? Το έχεις πάρει είδηση τί έγινε??? Και μπορείς να δείς πόσα απο αυτά που ζούμε σήμερα οφείλονται στο οτι έχασαν οι κομμουνιστές στον εμφύλιο? Μπορείς να ξέρεις τί τροπή θα είχε πάρει η ιστορία αν είχε γίνει κάτι διαφορετικό?
ΡΕ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ??? (εθνικίστρια πρέπει να γίνω, γιατί στο κκε με κατσαδιάζουν όταν ζητάω να δώ την παλάμη τους!!!!)
Και για να σου απαντήσω Χρήστο μου, στην παραπάνω υπόθεση 'εργασίας', σε βεβαιώνω πως ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας είχα στο αμώνι, κρατώντας στο ένα χέρι μαστίγιο και στο άλλο πούρο αβάνας, αλλά για έναν και μόνο λόγο! ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΟΣΟ Θ'ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Σ'ΕΜΕΝΑ!!!
ΑΝΩΜΑΛΟΙ!!!!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- _XRHSTOS_
- Operator
- Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Εγώ δεν υποθέτω Παγώνα.Μέσα απο την πραγματικότητα μιλώ. Εσύ δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα στον τρόπο αποτροπής πραξικοπημάτων!
Τώρα αν θες να μάθεις τι κερδίσαμε που έχασε η άλλη πλευρά στον εμφύλιο,διάβασε το βιβλίο "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" του Τάκη Λαζαρίδη. Πριν μου πετάξεις καμμιά μπαρούφα για το ποιόν του Λαζαρίδη. Σε ενημερώνω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν επι χρόνια αγωνιστής του ΚΚΕ (μαζί με όλη του την οικογένεια),συγκρατούμενος του Μπελογιάννη και σήμερα παραμένει ιδεολογικά κομμουνιστής.
Α! Επι τη ευκαιρία. Θες να μάθεις τί πιστεύει ο γιος του Μελογιάννη για την ήττα σας;
Και για να πάρεις μια γεύση του τί θα γινόταν πάνω κάτω αν νικούσε η άλλη πλευρά στον εμφύλιο πάρε μερικές εικόνες απο την πραγματικότητα:
Αυτά εδώ είναι τα Γκουλάγκ,εκεί όπου εξορίζονταν οι αντιφρονούντες του Σταλινικού καθεστώτος,καταδικαζόμενοι σε καταναγκαστικά έργα και φυλάκιση:
Για να μην πάμε στις κατακόμβες του Μάο,στα Στοκ του Χότζα,στις φυλακές του Τσαουσέσκου και αλλού. Για να μην τα πολυλογώ,έτσι ήτανε πάνω κάτω όλα αυτά τα "αδελφά" καθεστώτα,έτσι θα 'τανε κι εδώ. Εκεί...όχι να βγαινες σε μία πλατεία και να φώναζες "ζήτω η δημοκρατία"...εκεί,ούτε να τολμούσες να εξέφραζες τη διαφωνία σου με το καθεστώς. Εκεί...αρκεί να έλεγες ότι δεν είσαι οπαδός του (ενός και μοναδικού) κόμματος,για να κάνεις....την "τύχη" σου σε καταστάσεις σαν τις παραπάνω.
Έτσι θα γινόταν και στην Ελλάδα,εαν λάβουμε υπόψιν μάλιστα τους πως συμπεριφερόντουσαν οι ΚΚΕδες στους πολιτικούς τους αντιπάλους στον εμφύλιο,αλλά και αν λάβουμε υπόψιν την εσωκομματική "δημοκρατία" του ΚΚΕ... Όποιος γνωρίζει τι γινόταν στο εσωτερικό του κόμματος,μπορεί να φανατστεί τί θα γινόταν αν αυτό το κόμμα γινότανε καθεστώς.
Ιδού απο τί γλυτώσαμε Παγώνα! Και μετά απο μια πολύχρονη τέτοια δικτατορία, όταν θα κατέρρεε και στην Ελλάδα ο "υπαρκτός σοσιαλισμός",θα είχαμε κι έναν οπορτουνιστή "Φαράκο" που θα 'παιζε το ρόλο του Έλληνα "Γκορμπατσώφ" και στη συνέχεια έναν αναθεωρητή "Δραγασάκη" που θα 'παιζε το ρόλο του Έλληνα "Γιέλτσιν". Καταλαβαίνεις τί θα παθαίναμε Παγώνα μου; Αν και πιστεύω ότι ακόμη χειρότερα,εδώ,θα πέφταμε με τα μούτρα στον καπιταλισμό,a la Albania. Και βέβαια,όχι με τον τρόπο που πέσαμε σε αυτόν μετά τον εμφύλιο. Αλλά με χειρότερο τρόπο. Με τον τρόπο που αυτός παλλινορθώνεται στις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Άστα να παν...
Τώρα αν θες να μάθεις τι κερδίσαμε που έχασε η άλλη πλευρά στον εμφύλιο,διάβασε το βιβλίο "Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι" του Τάκη Λαζαρίδη. Πριν μου πετάξεις καμμιά μπαρούφα για το ποιόν του Λαζαρίδη. Σε ενημερώνω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν επι χρόνια αγωνιστής του ΚΚΕ (μαζί με όλη του την οικογένεια),συγκρατούμενος του Μπελογιάννη και σήμερα παραμένει ιδεολογικά κομμουνιστής.
Α! Επι τη ευκαιρία. Θες να μάθεις τί πιστεύει ο γιος του Μελογιάννη για την ήττα σας;
Και για να πάρεις μια γεύση του τί θα γινόταν πάνω κάτω αν νικούσε η άλλη πλευρά στον εμφύλιο πάρε μερικές εικόνες απο την πραγματικότητα:
Αυτά εδώ είναι τα Γκουλάγκ,εκεί όπου εξορίζονταν οι αντιφρονούντες του Σταλινικού καθεστώτος,καταδικαζόμενοι σε καταναγκαστικά έργα και φυλάκιση:
Για να μην πάμε στις κατακόμβες του Μάο,στα Στοκ του Χότζα,στις φυλακές του Τσαουσέσκου και αλλού. Για να μην τα πολυλογώ,έτσι ήτανε πάνω κάτω όλα αυτά τα "αδελφά" καθεστώτα,έτσι θα 'τανε κι εδώ. Εκεί...όχι να βγαινες σε μία πλατεία και να φώναζες "ζήτω η δημοκρατία"...εκεί,ούτε να τολμούσες να εξέφραζες τη διαφωνία σου με το καθεστώς. Εκεί...αρκεί να έλεγες ότι δεν είσαι οπαδός του (ενός και μοναδικού) κόμματος,για να κάνεις....την "τύχη" σου σε καταστάσεις σαν τις παραπάνω.
Έτσι θα γινόταν και στην Ελλάδα,εαν λάβουμε υπόψιν μάλιστα τους πως συμπεριφερόντουσαν οι ΚΚΕδες στους πολιτικούς τους αντιπάλους στον εμφύλιο,αλλά και αν λάβουμε υπόψιν την εσωκομματική "δημοκρατία" του ΚΚΕ... Όποιος γνωρίζει τι γινόταν στο εσωτερικό του κόμματος,μπορεί να φανατστεί τί θα γινόταν αν αυτό το κόμμα γινότανε καθεστώς.
Ιδού απο τί γλυτώσαμε Παγώνα! Και μετά απο μια πολύχρονη τέτοια δικτατορία, όταν θα κατέρρεε και στην Ελλάδα ο "υπαρκτός σοσιαλισμός",θα είχαμε κι έναν οπορτουνιστή "Φαράκο" που θα 'παιζε το ρόλο του Έλληνα "Γκορμπατσώφ" και στη συνέχεια έναν αναθεωρητή "Δραγασάκη" που θα 'παιζε το ρόλο του Έλληνα "Γιέλτσιν". Καταλαβαίνεις τί θα παθαίναμε Παγώνα μου; Αν και πιστεύω ότι ακόμη χειρότερα,εδώ,θα πέφταμε με τα μούτρα στον καπιταλισμό,a la Albania. Και βέβαια,όχι με τον τρόπο που πέσαμε σε αυτόν μετά τον εμφύλιο. Αλλά με χειρότερο τρόπο. Με τον τρόπο που αυτός παλλινορθώνεται στις πρώην κομμουνιστικές χώρες. Άστα να παν...
Γεια σας
- Mantam Froufrou
πήγα να σε πάω στην πλάκα, για να χαλαρώσουμε το κλίμα, αλλά με το πάθος της ηλικίας σου, που δυστυχώς συνήθως θολώνει την κρίση, το ρίχνεις πάλι στις αντικομμουνιστικές ευλογίες!!!!
Δεν καταλαβαίνεις όμως, πως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να μιλάς με υποθέσεις, γιατί αναφέρεσαι σε ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ όταν συγκρίνεις Ελλάδα με Ρωσία ή Αλβανία ή δεν ξέρω γω τί (γιατί δεν έβαλες και την Κούβα μέσα? Κι εκεί κομμουνισμό έχουν), και συνεχίζεις να μιλάς με υποθέσεις βγάζοντας και πορίσματα! Το θεωρείς διαλεκτικά έξυπνο ν'αρχίσουμε να συγκρίνουμε 'αδελφά' κόμματα απο άλλες χώρες κι΄αλλες εποχές? Θές να μιλήσουμε για Χίτλερ (που τον θαυμάζεις κιόλας?). Και πρόσεξε σ'αυτή την περίπτωση θ'αφήσω τις υποθέσεις στην άκρη, και θα κρίνω το παρόν: θαυμάζετε έναν άνθρωπο που κατέσφαξε τους Έλληνες! Κι έχεις και επιπλέον θράσσος να λές αυτό:
Αναρωτιέμαι...
Και για να μιλήσουμε λοιπόν με πραγματικά γεγονότα, αλλά επειδή δεν θέλω να γράψω μεγαλύτερο σεντόνι απο αυτό που έγραψα στην 'θρησκεία', θα σου πω εν ολίγοις κάποια πράγματα που ΟΝΤΩΣ θα είχαμε!
θα είχαμε ΔΩΡΕΑΝ νερό, φως, νοσοκομειακή περίθαλψη και πρόληψη, παιδεία, ακόμα και διασκέδαση. Θα είχαμε δωρεάν βασικές τροφές. Γιατί δεν ρωτάς στα πρώην κράτη της Ρωσίας, τί τραβάνε τώρα που ξαφνικά πρέπει να πληρώνουν για το ρεύμα τους Χρήστο μου? Για ρώτα τους τί λένε Χρήστο μου! Που έχοντας μεγαλώσει οι περισσότεροι θεωρώντας κάποια βασικά αγαθά αυτονόητα έχουν πάθει σύγχιση σε βαθμό τρέλας Χρήστο μου!!!!! Που οι λογαριασμοί ρεύματος ενός μέσου νυκοκυριού φτάνουν να ξεπερνούν τους μισθούς τους Χρήστο μου (όπως θα γίνει κι εδώ σε λίγο...Χρήστο μου). Που ο άλλος είναι διασωληνωμένος στο σπίτι κι αν κόψουν το ρεύμα θα πεθάνει, και το λέει στην εκεί ΔΕΗ και του λένε: Αυτή είναι η πολιτική για όλους τους πελάτες μας χωρίς εξαιρέσεις! Κατάλαβες Χρήστο μου? Για τον καπιταλισμό είμαστε όλοι πελάτες, ακόμα και για τα βασικά αγαθά!
Ε λοιπόν, στην ερώτηση: προτιμάς να καλύψεις 100% τις βασικές σου ανάγκες και να στερηθείς τα τζίν, τα μπουζούκια, και την ελευθερία έκφρασης (ναι όντως, υπήρχε καταπίεση σ'αυτόν τον τομέα! Δεν ζωγραφίζω πάνω στο μαύρο για να το κάνω όμορφο, όπως κάνετε εσείς...Χρήστο μου, μόνο που αυτό δεν υπάρχει στο τελευταίο κομμουνιστικό κράτος της Κούβας και σε προκαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο, άρα δεν είναι ίδιον του κομμουνιστικού ιδεώδους, είναι ίδιον του εκάστοτε εκφραστή του!), ή να έχεις ελευθερία έκφρασης και να κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς στέγη, χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και να μην μπορείς να πάρεις ούτε ασπιρίνη...ε...μάντεψε!!!!!
όχι...μάντεψε!!!! Και πρόσεξε, απαντώ με βάση ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ! όχι με βάση αυτό που θα ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ σ'αυτό το κράτος...Αν δεν μπορούσα να τα έχω ΟΛΑ Χρήστο μου, θα διάλεγα το πρώτο, αλλά η αλήθεια είναι οτι ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ, και ο μόνος τρόπος να τα πάρω είναι ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ, γιατί θεωρώ το κομμουνιστικό μοντέλο το πλέον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, αν κι ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο είναι τρομερά δύσκολο να γίνει 100% πράξη, διότι είναι άνθρωποι αυτοί που προσπαθούν να το εφαρμόσουν, κι ως γνωστόν οι άνθρωποι είναι χειρότεροι των ζώων!
Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να υποθέτεις ό,τι θές, αλλά μην σου κάτσει αγόρι μου να χρειαστεί να φτιάξεις δόντια πχ...την έβαψες!!!! Ένα εφάπαξ θές, όπως Αμερική...εκτός αν βγάλεις τα εισητήρια για Κούβα και τα φτιάξεις εκεί τσάμπα...(ναι, μπορείς!)
Πάντως προτιμώ να κάνουμε πλακίτσα οι δυό μας, γιατί στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοια πράγματα απο ανθρώπους της ηλικίας σου...σοβαρά στο λέω...προτιμώ να μου πείς για κανά μαστίγιο τώρα να γελάσουμε...
Δεν καταλαβαίνεις όμως, πως ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να μιλάς με υποθέσεις, γιατί αναφέρεσαι σε ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ όταν συγκρίνεις Ελλάδα με Ρωσία ή Αλβανία ή δεν ξέρω γω τί (γιατί δεν έβαλες και την Κούβα μέσα? Κι εκεί κομμουνισμό έχουν), και συνεχίζεις να μιλάς με υποθέσεις βγάζοντας και πορίσματα! Το θεωρείς διαλεκτικά έξυπνο ν'αρχίσουμε να συγκρίνουμε 'αδελφά' κόμματα απο άλλες χώρες κι΄αλλες εποχές? Θές να μιλήσουμε για Χίτλερ (που τον θαυμάζεις κιόλας?). Και πρόσεξε σ'αυτή την περίπτωση θ'αφήσω τις υποθέσεις στην άκρη, και θα κρίνω το παρόν: θαυμάζετε έναν άνθρωπο που κατέσφαξε τους Έλληνες! Κι έχεις και επιπλέον θράσσος να λές αυτό:
λίγη ντροπή ρε επιτέλους! Μιλάς για εμφύλιο μικρέ μου Χρήστο! Στον εμφύλιο αδελφός σκότωσε αδελφό ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ! Έχω ήδη αναφέρει τόσα και τόσα παραδείγματα, βιώματα ανθρώπων που ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, και παρόλα αυτά, δεν έχετε ούτε την τσίπα να σεβαστείτε τον ΠΟΝΟ τόσων ανθρώπων, δίνοντας συγχωροχάρτι εμμέσως πλήν σαφώς στα ΑΙΣΧΗ που έκαναν 'κάποιοι' ενάντια σε κομμουνιστές! Κι αυτό το λεώ γνωρίζοντας πως ΚΑΙ οι κομμουνιστές έκαναν αντίστοιχα αίσχη...Αλλά το παραδέχομαι Χρήστο μου, εσείς ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ!!!!!?????Έτσι θα γινόταν και στην Ελλάδα,εαν λάβουμε υπόψιν μάλιστα τους πως συμπεριφερόντουσαν οι ΚΚΕδες στους πολιτικούς τους αντιπάλους στον εμφύλιο,αλλά και αν λάβουμε υπόψιν την εσωκομματική "δημοκρατία" του ΚΚΕ...
Αναρωτιέμαι...
Και για να μιλήσουμε λοιπόν με πραγματικά γεγονότα, αλλά επειδή δεν θέλω να γράψω μεγαλύτερο σεντόνι απο αυτό που έγραψα στην 'θρησκεία', θα σου πω εν ολίγοις κάποια πράγματα που ΟΝΤΩΣ θα είχαμε!
θα είχαμε ΔΩΡΕΑΝ νερό, φως, νοσοκομειακή περίθαλψη και πρόληψη, παιδεία, ακόμα και διασκέδαση. Θα είχαμε δωρεάν βασικές τροφές. Γιατί δεν ρωτάς στα πρώην κράτη της Ρωσίας, τί τραβάνε τώρα που ξαφνικά πρέπει να πληρώνουν για το ρεύμα τους Χρήστο μου? Για ρώτα τους τί λένε Χρήστο μου! Που έχοντας μεγαλώσει οι περισσότεροι θεωρώντας κάποια βασικά αγαθά αυτονόητα έχουν πάθει σύγχιση σε βαθμό τρέλας Χρήστο μου!!!!! Που οι λογαριασμοί ρεύματος ενός μέσου νυκοκυριού φτάνουν να ξεπερνούν τους μισθούς τους Χρήστο μου (όπως θα γίνει κι εδώ σε λίγο...Χρήστο μου). Που ο άλλος είναι διασωληνωμένος στο σπίτι κι αν κόψουν το ρεύμα θα πεθάνει, και το λέει στην εκεί ΔΕΗ και του λένε: Αυτή είναι η πολιτική για όλους τους πελάτες μας χωρίς εξαιρέσεις! Κατάλαβες Χρήστο μου? Για τον καπιταλισμό είμαστε όλοι πελάτες, ακόμα και για τα βασικά αγαθά!
Ε λοιπόν, στην ερώτηση: προτιμάς να καλύψεις 100% τις βασικές σου ανάγκες και να στερηθείς τα τζίν, τα μπουζούκια, και την ελευθερία έκφρασης (ναι όντως, υπήρχε καταπίεση σ'αυτόν τον τομέα! Δεν ζωγραφίζω πάνω στο μαύρο για να το κάνω όμορφο, όπως κάνετε εσείς...Χρήστο μου, μόνο που αυτό δεν υπάρχει στο τελευταίο κομμουνιστικό κράτος της Κούβας και σε προκαλώ να μου αποδείξεις το αντίθετο, άρα δεν είναι ίδιον του κομμουνιστικού ιδεώδους, είναι ίδιον του εκάστοτε εκφραστή του!), ή να έχεις ελευθερία έκφρασης και να κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς στέγη, χωρίς νερό και ηλεκτρικό, και να μην μπορείς να πάρεις ούτε ασπιρίνη...ε...μάντεψε!!!!!
όχι...μάντεψε!!!! Και πρόσεξε, απαντώ με βάση ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ! όχι με βάση αυτό που θα ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ σ'αυτό το κράτος...Αν δεν μπορούσα να τα έχω ΟΛΑ Χρήστο μου, θα διάλεγα το πρώτο, αλλά η αλήθεια είναι οτι ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ, και ο μόνος τρόπος να τα πάρω είναι ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ, γιατί θεωρώ το κομμουνιστικό μοντέλο το πλέον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, αν κι ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο είναι τρομερά δύσκολο να γίνει 100% πράξη, διότι είναι άνθρωποι αυτοί που προσπαθούν να το εφαρμόσουν, κι ως γνωστόν οι άνθρωποι είναι χειρότεροι των ζώων!
Εσύ μπορείς να συνεχίσεις να υποθέτεις ό,τι θές, αλλά μην σου κάτσει αγόρι μου να χρειαστεί να φτιάξεις δόντια πχ...την έβαψες!!!! Ένα εφάπαξ θές, όπως Αμερική...εκτός αν βγάλεις τα εισητήρια για Κούβα και τα φτιάξεις εκεί τσάμπα...(ναι, μπορείς!)
Πάντως προτιμώ να κάνουμε πλακίτσα οι δυό μας, γιατί στεναχωριέμαι να διαβάζω τέτοια πράγματα απο ανθρώπους της ηλικίας σου...σοβαρά στο λέω...προτιμώ να μου πείς για κανά μαστίγιο τώρα να γελάσουμε...
- _XRHSTOS_
- Operator
Εαν παγώνα μου αναφέρομαι σε άλλες εθνικές καταστάσεις,είναι γιατί όλες οι διαφορετικές αυτές εθνικές καταστάσεις ήτανε όμοιες μεταξύ τους με κόμματα αποδεδειγμένα αμεσοεξαρτημένα απο την ηγεσία της ΕΣΣΔ (τουλάχιστον στην αρχή για μερικά απο αυτά). Εδώ δε θα υπήρχε διαφορά. Νομίζεις ότι την Κούβα την παρέλειψα επειδή τη θεωρώ καλύτερη; Απλώς,την παρέλειψα,όπως παρέλειψα και την Ανατολική Γερμανία και την Πολωνία και άλλες χώρες. Δεν την παρέλειψα ως κάποια θετική εξαίρεση,α αυτό νομίζεις.
Αλλα εαν λάβουμε υπόψιν την εσωκομματική "δημοκρατία" που είχε το ΚΚΕ (κι αυτό δεν είναι ικασία,όπως καταλαβίνεις,αλλά πραγματικότητα),τότε μπορείς να καταλάβεις τί θα επικρατούσε κι εδώ. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι ένα κόμμα που λειτουργεί αντιδημοκρατικά κι εκ των προτέρων ήθελε να θέσει εκτός λειτουργίας,όλα τα αντίπαλα κόμματα,θα ασκούσε...δημοκρατική διακυβέρνηση. Μερικά πράγματα τα καταλαβαίνει ακόμη κι ένα μικρό παιδί Παγώνα μου,δε νομίζω ότι δεν μπορείς να τα καταλάβεις εσύ;
Μου κάνεις επίκλειση σε αλληοδολοφονίες αδελφών για να μου πεις τί; Πως κακώς έχασαν; Δεν καταλαβαίνεις πως όταν μιλώ για ευτυχή ήττα αναφέρομαι στην ηγεσία αυτών των παραπλανηθέντων ανθρώπων κι όχι στους ίδιους (κι όταν αναφέρομαι σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο σαφώς και κάνω χιούμορ); Και πάντως,το ότι υποστηρίζω την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο,δε σημαίνει πως υποστηρίζω της ηγεσίες του αστικού κράτους.
Μου κάνεις σύγκριση για το Χίτλερ και τους εθνικοσοσιαλιστές! Τί συγκρίνεις;;; Οι εθνικοσοσιαλιστές,ποτέ δεν το παιξαν "μεσσίες της δημοκρατίας και των υπερελευθεριών"! Είναι ανοιχτά ολοκληρωτιστές και δεν το κρύβουν. Κάποιοι άλλοι όμως υποκρίνονται! Το παίζουν "υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των υπερελευθεριών" ενώ στην πραγματικότητα είναι ολοκληρωτιστές.
Στη συνέχεια Παγώνα μου αναφέρεις την προσφορά των κομμουνιστικών καθεστώτων σε επίπεδο πρώτων βασικών αναγκών. Και μου λες ότι..."καταργήθηκαν οι ελευθερίες των μπουζουκιών". Μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα Παγώνα μου. Καταργήθηκαν κι άλλες ελευθερίες. Όπως η ελευθερία της έκφρασης,η ελευθερία του συνδικαλισμού,η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και πολλά άλλα. Στο κάτω κάτω της γραφής,ανάλογο υλικοτεχνικό έργο (και μάλιστα καλύτερο και πάνω απ' όλα βασισμένο σε γεγονότα κι όχι σε κομματικές προπαγάνδες,μπορώ να σου επιδείξω στη ναζιστική Γερμανία,στη φασιστική Ιταλία,αλλά και στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου. Ξέρεις τι θα μου πεις; "Να τα βράσω μπροστά στην κατάργηση των ελευθεριών". Ε...στην περίπτωση των κομμουνιστικών χωρών γιατί αντιστρέφεις αυτήν την άποψη;
Και να ξέρεις,πως το κομμουνιστικό μοντέλο,είναι το "ιδανικό μοντέλο",μόνο στις προπαγάνδες των κομμάτων που το υποστηρίζουν και που οι ηγεσίες αυτών...δεν το πιστεύουν στην πραγματικότητα.
Και για το τέλος...πολιτική συζήτηση κάνουμε που αφορούν κάποιες πολιτικές καταστάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι χαλιόμαστε κιόλας!!! Καταλαβαίνω βέβαια ότι οι αλήθειες που καταρρίπτουν μύθους στους οποίους πιστεύει κανείς,πονούν,αλλά τί να κάνουμε,παρε μαστίγιο και βάρα με,μέχρι να αλλάξω γνώμη.
Που θα πάει,ποτέ δεν ξέρεις,στο τέλος μπορεί να πω "viva Stalin". Εαν τυχών πάντως μπερδευτώ και πω "viva Trocky" μην πάρεις κανα σκεπάρνι και αρχίσεις να με κοπανάς με αυτό μετα!
Και αυτός..σύντροφος ήτανε στο κάτω κάτω!!! Μαζί την κάνανε την καταστολή της εξεγέρσεως Κροστάνδης...
Άντε!!!
Αλλα εαν λάβουμε υπόψιν την εσωκομματική "δημοκρατία" που είχε το ΚΚΕ (κι αυτό δεν είναι ικασία,όπως καταλαβίνεις,αλλά πραγματικότητα),τότε μπορείς να καταλάβεις τί θα επικρατούσε κι εδώ. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι ένα κόμμα που λειτουργεί αντιδημοκρατικά κι εκ των προτέρων ήθελε να θέσει εκτός λειτουργίας,όλα τα αντίπαλα κόμματα,θα ασκούσε...δημοκρατική διακυβέρνηση. Μερικά πράγματα τα καταλαβαίνει ακόμη κι ένα μικρό παιδί Παγώνα μου,δε νομίζω ότι δεν μπορείς να τα καταλάβεις εσύ;
Μου κάνεις επίκλειση σε αλληοδολοφονίες αδελφών για να μου πεις τί; Πως κακώς έχασαν; Δεν καταλαβαίνεις πως όταν μιλώ για ευτυχή ήττα αναφέρομαι στην ηγεσία αυτών των παραπλανηθέντων ανθρώπων κι όχι στους ίδιους (κι όταν αναφέρομαι σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο σαφώς και κάνω χιούμορ); Και πάντως,το ότι υποστηρίζω την ήττα του ΚΚΕ στον εμφύλιο,δε σημαίνει πως υποστηρίζω της ηγεσίες του αστικού κράτους.
Μου κάνεις σύγκριση για το Χίτλερ και τους εθνικοσοσιαλιστές! Τί συγκρίνεις;;; Οι εθνικοσοσιαλιστές,ποτέ δεν το παιξαν "μεσσίες της δημοκρατίας και των υπερελευθεριών"! Είναι ανοιχτά ολοκληρωτιστές και δεν το κρύβουν. Κάποιοι άλλοι όμως υποκρίνονται! Το παίζουν "υπέρμαχοι της δημοκρατίας και των υπερελευθεριών" ενώ στην πραγματικότητα είναι ολοκληρωτιστές.
Στη συνέχεια Παγώνα μου αναφέρεις την προσφορά των κομμουνιστικών καθεστώτων σε επίπεδο πρώτων βασικών αναγκών. Και μου λες ότι..."καταργήθηκαν οι ελευθερίες των μπουζουκιών". Μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα Παγώνα μου. Καταργήθηκαν κι άλλες ελευθερίες. Όπως η ελευθερία της έκφρασης,η ελευθερία του συνδικαλισμού,η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και πολλά άλλα. Στο κάτω κάτω της γραφής,ανάλογο υλικοτεχνικό έργο (και μάλιστα καλύτερο και πάνω απ' όλα βασισμένο σε γεγονότα κι όχι σε κομματικές προπαγάνδες,μπορώ να σου επιδείξω στη ναζιστική Γερμανία,στη φασιστική Ιταλία,αλλά και στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου. Ξέρεις τι θα μου πεις; "Να τα βράσω μπροστά στην κατάργηση των ελευθεριών". Ε...στην περίπτωση των κομμουνιστικών χωρών γιατί αντιστρέφεις αυτήν την άποψη;
Και να ξέρεις,πως το κομμουνιστικό μοντέλο,είναι το "ιδανικό μοντέλο",μόνο στις προπαγάνδες των κομμάτων που το υποστηρίζουν και που οι ηγεσίες αυτών...δεν το πιστεύουν στην πραγματικότητα.
Και για το τέλος...πολιτική συζήτηση κάνουμε που αφορούν κάποιες πολιτικές καταστάσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι χαλιόμαστε κιόλας!!! Καταλαβαίνω βέβαια ότι οι αλήθειες που καταρρίπτουν μύθους στους οποίους πιστεύει κανείς,πονούν,αλλά τί να κάνουμε,παρε μαστίγιο και βάρα με,μέχρι να αλλάξω γνώμη.
Που θα πάει,ποτέ δεν ξέρεις,στο τέλος μπορεί να πω "viva Stalin". Εαν τυχών πάντως μπερδευτώ και πω "viva Trocky" μην πάρεις κανα σκεπάρνι και αρχίσεις να με κοπανάς με αυτό μετα!
Και αυτός..σύντροφος ήτανε στο κάτω κάτω!!! Μαζί την κάνανε την καταστολή της εξεγέρσεως Κροστάνδης...
Άντε!!!
Γεια σας
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Ενώ κατά την διάρκεια, π.χ της χούντας (για να μην αναφερθώ καν στην Χιτλερική Γερμανία) η έκφραση και, κυρίως, η πολιτική κριτική ήταν ελεύθερο πουλί.Στη συνέχεια Παγώνα μου αναφέρεις την προσφορά των κομμουνιστικών καθεστώτων σε επίπεδο πρώτων βασικών αναγκών. Και μου λες ότι..."καταργήθηκαν οι ελευθερίες των μπουζουκιών". Μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα Παγώνα μου. Καταργήθηκαν κι άλλες ελευθερίες. Όπως η ελευθερία της έκφρασης,η ελευθερία του συνδικαλισμού,η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και πολλά άλλα.
Έζησα να τ' ακούσω κι αυτό.
Υ.Γ θεωρώ και τα δύο εξίσου σκατοπολιτεύματα, αλλά αυτό με τις δωρεάν παροχές, θα το δώσω στην Παγώνα.
- _XRHSTOS_
- Operator
Salome έγραψε:Ενώ κατά την διάρκεια, π.χ της χούντας (για να μην αναφερθώ καν στην Χιτλερική Γερμανία) η έκφραση και, κυρίως, η πολιτική κριτική ήταν ελεύθερο πουλί.Στη συνέχεια Παγώνα μου αναφέρεις την προσφορά των κομμουνιστικών καθεστώτων σε επίπεδο πρώτων βασικών αναγκών. Και μου λες ότι..."καταργήθηκαν οι ελευθερίες των μπουζουκιών". Μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα Παγώνα μου. Καταργήθηκαν κι άλλες ελευθερίες. Όπως η ελευθερία της έκφρασης,η ελευθερία του συνδικαλισμού,η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και πολλά άλλα.
Έζησα να τ' ακούσω κι αυτό.
Υ.Γ θεωρώ και τα δύο εξίσου σκατοπολιτεύματα, αλλά αυτό με τις δωρεάν παροχές, θα το δώσω στην Παγώνα.
Δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Απλώς σε ότι αφορά την 21η Απριλίου,οι ίδιοι οι Απριλιανοί,όταν θεώρησαν ότι πέτυχαν το σκοπό τους,κατήργησαν το στρατιωτικό καθεστώς το 1973 και διατήρησαν μια μεταβατική περίοδο,μετά την οποία θα επανέφεραν το δημοκρατικό πολίτευμα (δηλαδή ο Παπαδόπουλος,γιατί οι υπόλοιποι Απριλιανοί,είχανε αποσυρθεί πλέον απο την εξουσία). Αλλά...Κάποιοι αλλάξανε τα πράγματα.
Όσο για τις παροχές και το υλικοτεχνικό έργο Σαλώμη,οι Απριλιανοί,για να μην πούμε για τα φασιστικά καθεστώτα,έχουν να επιδείξουν πολύ μεγαλύτερο έργο απο τα κομμουνιστικά καθεστώτα και μιλόύμε για αληθινό έργο κι όχι για ψευτοπαροχές.Με την ποιοτική διαφορά,ότι δεν εγκατέλειπαν τους πολίτες των κρατών τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβιώσεως,όπως συνέβαινε με τα κομμουνιστικά καθεστώτα [όπου σε μερικές περιπτώσεις εξ αυτών (σε αυτές...που είχες δωρεάν νερό,φως κλπ) δεν είχες δικό σου σπίτι (γι' αυτό και δεν πλήρωνες λογαριασμό),γιατί πολύ απλά απαγορευόταν να έχεις δικό σου σπίτι και ανα πάσα στιγμή είχαν το δικαίωμα να σε διώξουν απο το σπίτι (έξωση χωρίς αιτία δηλαδή) στο οποίο σου επέβαλαν να διαμένεις (αλλά αυτού του είδους τις "παροχές" δεν τις αναφέρουν τα διάφορα Κάπα Κάπα!),για να εγκαταστήσουν σε αυτό κάποιον επίλεκτό τους οι γραφειοκράτες]!!!
Γεια σας
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
- SeirioAstro
- Σχεδιαστής
Εδώ είναι όλο το ζουμί, όλα τα άλλα ειναι σημαντικά αλλά παρεμφερή και άκρη δεν θα βγεί.Siriusastir έγραψε: Τελικά είναι του Σβορώνου το κεφάλι ναι ή όχι γιατί έχει ακουστεί πολύ αυτό και ομολογουμένως για φοιτητή δεν φαίνεται το πρόσωπο αυτό, μάλλον για έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Εγώ πάντως βλέπω ομοιότητα!
Ο Νίκος Σβορώνος σε γλυπτό του Μέμου Μακρή που βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Ρεθύμνου
http://gym-peir-irakl.ira.sch.gr/20cent ... 6&aa=1.htm
Σπάγαμε πλάκα όχι με το συμβάν αλλά με την λίστα που κάθε χρόνο μάκραινε και μάκραινε και άλλωτε άλλαζαν τα ονόματα, άλλωτε βγαίναν νέα, άλλωτε τα περσινα δεν υπήρχαν. Αυτό το είχαν παρατηρήσει πολλά παιδιά που το είχαμε συζητήσει και απο άλλα σχολεία, και μάλιστα θα πρέπει να σου πω ότι όταν ρωτούσαμε πολλές φορές τους καθηγητάδες, άλλοι τα μάσαγαν και άλλοι τα έπαιρναν άσχημα κιόλας, και όχι απο ευθυξία για το πολυτεχνείο.
Εγώ για τις λιμουζίνες του Νταγιάν θέλω να μάθω, και πώς όλοι οι φερόμενοι ''αγωνιστές'' του πολυτεχνείου, κατέληξαν μετά σαν μεγαλολαμόγια του Πασόκ, και τύποι στυλ Μπίστη που το έπαιζαν αγωνιστές, ξεμπροστιάστηκαν οτι το πολυτεχνείο τότε, το έβλεπαν απο την τηλεόραση.
Μην πάμε και στην γκάφα της Ηλένια τώρα....Αραγε η τύπισσα εκει στο εξωτερικό καθώς έκανε την πασαρέλα της, ήξερε οτι το έθνος δάκρυζε στην φωτογραφία της μπροστά;
Στο θέμα των νεκρών δεν το πάω πιο βαθιά, προσωπικά όταν μιλάμε για τόσους νεκρούς, θα έπρεπε κανονικά να είχε γίνει πανικός, να είχαμε φωτογραφίες των θυμάτων, να είχαμε δει συνεντεύξεις απο τις οικογενειές τους στην τηλεόραση, προσωπικά ουδέποτε είδα κάτι τέτοιο, όταν για άλλα ζητήματα σαφώς όχι τόσο σημαντικά, γίνεται χαμός.
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, γιατι την ιστορία του Πολυτεχνείου απο όπου και να την πιάσεις λερώνεσαι! Και πιο πολυτεχνείο έριξε την χούντα ρε παιδιά; Αφου η χούντα ένα χρόνο μετά έπεσε!
Ευτυχώς που είναι και ο αγαπητός takis_papa εδώ να φωτίσει κάποιες πτυχες. Εαν είναι δυνατόν και δεν σε φέρνω σε δύσκολή θέση (και προκαταβολικά συγνώμη εαν το κάνω), μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για την Δαμανάκη, τον Νταγιάν και τις λιμουζίνες; Επίσης είναι αλήθεια οτι οι φοιτητές όταν δεν ''αγωνιζόντουσαν'' στην κατάληψη του πολυτεχνείου, έκαναν άλλα;
Επίσης: Έχετε δει εσείς ρε παιδιά στο βίντεο οπου το τανκ ρίχνει την πύλη, να ήταν κόσμος κρεμασμένος επάνω, γιατι στο βίντεο δεν φαίνεται τίποτα τέτοιο. Αφου οι φωτογραφίες δείχνουν οτι το τανκ έβγαλε μια μεγάλη μάνικα και άρχισε να τους καταβρέχει λίγο πριν μπουκάρει! Υπάρχει καμία φωτογραφία με πτώματα κάτω απο την πύλη;;; Και το πόρισμα Τσεβά και Σαμπάνη μετά που κουκούλωσε το Πασοκ που έβγαλε οτι οι νεκροί ήταν νεκροί μούφα, και είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία απο άλλη αιτία ή αδέσποτες σφαίρες; Κάποιοι απο αυτούς που φέρεται να ''πέθαναν'' εκει μέσα ήταν άνθρωποι 60 χρόνων! Υπήρχαν 50χρονοι και 60χρονοι φοιτητές;;
Μην πάτε στα ιδεολογικά μόνο. Εδώ θέτω σοβαρά ερωτήματα στο κεφάλι του καρφιού και σε αυτό το ποστ και στο quote μου αλλά βλέπω είναι πολλές οι τρύπες και δεν θα κλείσουν με τίποτα. Μια ζωή μου έλεγαν για το πολυτεχνείο!
- takis_papa
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Με πολύ μεγάλη μου λύπη, θα συμφωνήσω σε αυτό....οι Απριλιανοί,για να μην πούμε για τα φασιστικά καθεστώτα,έχουν να επιδείξουν πολύ μεγαλύτερο έργο απο τα κομμουνιστικά καθεστώτα και μιλόύμε για αληθινό έργο κι όχι για ψευτοπαροχές.Με την ποιοτική διαφορά,ότι δεν εγκατέλειπαν τους πολίτες των κρατών τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες διαβιώσεως,όπως συνέβαινε με τα κομμουνιστικά καθεστώτα [όπου σε μερικές περιπτώσεις εξ αυτών (σε αυτές...που είχες δωρεάν νερό,φως κλπ) δεν είχες δικό σου σπίτι (γι' αυτό και δεν πλήρωνες λογαριασμό),γιατί πολύ απλά απαγορευόταν να έχεις δικό σου σπίτι και ανα πάσα στιγμή είχαν το δικαίωμα να σε διώξουν απο το σπίτι (έξωση χωρίς αιτία δηλαδή) στο οποίο σου επέβαλαν να διαμένεις (αλλά αυτού του είδους τις "παροχές" δεν τις αναφέρουν τα διάφορα Κάπα Κάπα!),για να εγκαταστήσουν σε αυτό κάποιον επίλεκτό τους οι γραφειοκράτες]!!!
Και λυπούμαι γιά τους αγώνες και το αίμα που χύθηκε χάριν των "κομμουνιστικών" ιδεωδών που πρόδωσαν τις προσδοκίες πολλών - μα πάρα πολλών αγνών αγωνιστών.
Όσα αναφέρονται, δυστυχώς είναι αλήθειες - το Πάσχα του '63, σε εκδρομή στην ( τότε κομμουνιστική ) Βουλγαρία, στο Πλόβντιβ ( Φιλιππούπολη ), ξεπεταρούδι από αριστερή οικογένεια, είχα το πρώτο σοκ, όταν σε περίπατο γύρω από ένα μνημείο, συναντήθηκα με Έλληνες που έμεναν εκεί ( προφανώς ξέμπαρκοι από τον εμφύλιο ) οι οποίοι, όταν άκουσαν να ομιλώ ελληνικά με τον πατέρα μου, πλησίασαν και μας άνοιξαν συζήτηση γιά την πατρίδα.
Πιάσαμε λοιπόν κουβέντα, και, μολονότι σχετικά άπειρος ακόμη, διείδα ΠΟΝΟ επειδή δεν επετρέπετο να γυρίσουν πίσω. Μέσα δε σε όλη την συζήτηση, ερώτησα και πώς ζουν... Σαν να τους ακούω πάλι, διαβάζοντας τις πιό πάνω παρατιθέμενες γραμμές...
Από ελευθερία μετακινήσεων και έκφρασης δε, άστα να πάνε στον διάβολο...
Τόση, όση είχαμε και εμείς μετέπειτα από την στρατιωτική χούντα... Αλλά, μέσα στην Επικράτεια, πηγαίναμε όπου θέλαμε - ή όχι;
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα:
Χούντα ή Κομμουνισμός;
Το μη χείρον, βέλτιστον...
Σε δύσκολη θέση δεν με φέρνεις, καθ' όσον το να καταθέτει κανείς αυτά που γνωρίζει, δεν είναι κακό. Σε κάθε επίπεδο και γιά κάθε θέμα.Siriusastir έγραψε: ...Ευτυχώς που είναι και ο αγαπητός takis_papa εδώ να φωτίσει κάποιες πτυχες. Εαν είναι δυνατόν και δεν σε φέρνω σε δύσκολή θέση (και προκαταβολικά συγνώμη εαν το κάνω), μήπως γνωρίζεις κάτι παραπάνω για την Δαμανάκη, τον Νταγιάν και τις λιμουζίνες; Επίσης είναι αλήθεια οτι οι φοιτητές όταν δεν ''αγωνιζόντουσαν'' στην κατάληψη του πολυτεχνείου, έκαναν άλλα;
Μόνο που την ιστορία με Δαμανάκη και Νταγιάν, πρώτη φορά την ακούω ΕΔΩ. Δεν ήμουν οργανωμένος γιά να γνωρίζω κάτι περισσότερο, ούτε υποθέσεις θα ήταν ορθό να κάνω, μιά και αγνοώ το θέμα.
Ούτε γνωρίζω τι μπορεί να έκανε ο κάθε φοιτητής...
Επίσης: Έχετε δει εσείς ρε παιδιά στο βίντεο οπου το τανκ ρίχνει την πύλη, να ήταν κόσμος κρεμασμένος επάνω, γιατι στο βίντεο δεν φαίνεται τίποτα τέτοιο. Αφου οι φωτογραφίες δείχνουν οτι το τανκ έβγαλε μια μεγάλη μάνικα και άρχισε να τους καταβρέχει λίγο πριν μπουκάρει!
Μάνικα με νερό ΔΕΝ θυμάμαι. Ήμουν βέβαια, όπως είπα, αριστερά σε απόσταση δέκα πέντε μέτρων, κοντά στον τοίχο, Δεν είχα οπτική επαφή με τα χαμηλά της πύλης - αλλά ΔΕΝ άκουσα έστω μία λέξη γιά νερό.
Και ασφαλώς, όταν έπεσε η πύλη, ΔΕΝ ήταν πλέον κανείς κοντά γιά να κτυπήσει έστω, - και το πλάκωμα του αυτοκινήτου, από τον θόρυβο των λαμαρινών το καταλάβαμε. Δεν ήταν κατάλληλη ώρα γιά χάζεμα του πώς και τι συνέβη ακριβώς.
Υπάρχει καμία φωτογραφία με πτώματα κάτω απο την πύλη;;; Και το πόρισμα Τσεβά και Σαμπάνη μετά που κουκούλωσε το Πασοκ που έβγαλε οτι οι νεκροί ήταν νεκροί μούφα, και είχαν πεθάνει στα νοσοκομεία απο άλλη αιτία ή αδέσποτες σφαίρες; Κάποιοι απο αυτούς που φέρεται να ''πέθαναν'' εκει μέσα ήταν άνθρωποι 60 χρόνων! Υπήρχαν 50χρονοι και 60χρονοι φοιτητές;
ΔΕΝ υπήρχαν νεκροί στο Πλλυτεχνείο.
Τέρμα με αυτό το παραμύθι.
Μην πάτε στα ιδεολογικά μόνο. Εδώ θέτω σοβαρά ερωτήματα στο κεφάλι του καρφιού και σε αυτό το ποστ και στο quote μου αλλά βλέπω είναι πολλές οι τρύπες και δεν θα κλείσουν με τίποτα. Μια ζωή μου έλεγαν για το πολυτεχνείο!
Εγώ να δεις τι τράβηξα χρόνια ολόκληρα, όταν γενικά κόμματα ( όλα ανεξαιρέτως ) και κομματόσκυλα δημοσιογράφοι, προσπαθούσαν να με πείσουν ότι άλλα είχα δει και άλλα κατάλαβα...
Τι απάντηση ζητάς, και ποιός να σου την δώσει...
Οι απανταχού Πολυτεχνειοκάπηλοι;
Ακόμη και αυτή η παραδοσιακή δεξιά, σημαία το έκανε...
alexandros έγραψε:...Θέλω να μου πείτε αν θέλετε κι εσύ αλλά και ο Τάκης αν αμφισβητείτε ευθέως την επιστημονική έρευνα του ΕΙΕ πάνω στο ζήτημα. Έχω και μια άλλη απορία: γιατί αφού οι πλαϊνές πόρτες ήταν ανοιχτές δεν μπήκαν από εκεί αλλά έριξαν την μπροστινή πόρτα;
Εγώ αμφιασβητώ ευθέως το ότι υπήρχαν γενικώς και αορίστως πολλοί νεκροί.
Τέσσερις τον αριθμό, με πρώτη την κοπέλα στην Γ' Σεπτεμβρίου και πιθανώς και τον αναφερθέντα στου Ζωγράφου.
Από αδέσποτες ΜΟΝΟΝ.
Ως προς το γιά ποιό λόγο έριξαν την πύλη με το άρμα, βάλε το μυαλό σου να λειτουργήσει:
Πέφτει η πύλη με ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ και όχι αστυνομική δύναμη και ταυτόχρονα υπάρχουν ΚΑΙ διέξοδοι, αριστερά και δεξιά.
Αδειάζει ή όχι ο χώρος στον δυνατόν ολιγώτερο χρόνο; Και χωρίς πολλές φασαρίες;
Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, αποφύγαμε να θρηνούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θύματα - και μάλιστα θα ήσαν πολλά - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος takis_papa την Τετ 23 Ιούλ 2008, 00:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Mantam Froufrou
Σου κάνω επίκληση για να δείξετε κάποτε σεβασμό ΟΛΟΙ ΣΑΣ σε μία τραγική στιγμή της ελληνικής ιστορίας, όταν αδελφός σκότωνε αδελφό, και απο τις δύο πλευρές!!! Δεν με νοιάζει ποιός κέρδισε ποιός έχασε, με νοιάζει οτι δεν δείχνουμε σεβασμό σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που δημιουργήσαμε ως λαός! Κι όχι μόνο δεν δείχνουμε σεβασμό, αλλά 'κάνουμε πλακίτσα' μ'αυτό...ή κρίνουμε την μία πλευρά!Μου κάνεις επίκλειση σε αλληοδολοφονίες αδελφών για να μου πεις τί; Πως κακώς έχασαν;
Έχω ευαισθησίες σε μερικά πράγματα, και δεν είναι κομματικό το θέμα Χρήστο! Ή κρίνουμε το σύνολο αυτής της κατάστασης ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ή το βουλώνουμε! Είναι τόσο απλό για μένα...
Είσαι φάουλ εδώ, γιατί σε πρόλαβα και το είπα ήδη για την ελευθερία έκφρασης! Και για κάνε μου τώρα μία επίδειξη του 'υλικοτεχνικού έργου' της ναζιστικής Γερμανίας να γελάσουμε! Το καλύτερο ανέκδοτο ξέρεις ποιό είναι? Δεν μίλησα για ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ (πχ δρόμους) μίλησα ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!! Τα μπερδεύεις λίγο ή είναι ιδέα μου?Καταργήθηκαν κι άλλες ελευθερίες. Όπως η ελευθερία της έκφρασης,η ελευθερία του συνδικαλισμού,η ελευθερία της πολιτικής κριτικής και πολλά άλλα. Στο κάτω κάτω της γραφής,ανάλογο υλικοτεχνικό έργο (και μάλιστα καλύτερο και πάνω απ' όλα βασισμένο σε γεγονότα κι όχι σε κομματικές προπαγάνδες,μπορώ να σου επιδείξω στη ναζιστική Γερμανία,στη φασιστική Ιταλία,αλλά και στην Ελλάδα της 21ης Απριλίου. Ξέρεις τι θα μου πεις; "Να τα βράσω μπροστά στην κατάργηση των ελευθεριών". Ε...στην περίπτωση των κομμουνιστικών χωρών γιατί αντιστρέφεις αυτήν την άποψη;
Αυτό Χρήστο μου να το πείς στους τωρινούς κατοίκους αυτών των κρατών, ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΑΝ και που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ (και καλά έκαναν...είχαν ικανοποιήσει κάποιες ανάγκες τους και ήθελαν το παραπάνω, την ελεύθερη έκφραση κι όχι μόνο, κι εγώ το ίδιο θα έκανα). Είναι τουλάχιστον τραγικό λοιπόν να τους βλέπεις ν'αναπολούν την εποχή που όλα αυτά ήταν δωρεάν, είναι τραγικό να τους βλέπεις να ντρέπονται να το πούν κιόλας, αλλά να σφίγγονται και να το λένε στο τέλος! Εγώ πικράθηκα πολύ, γιατί κατάλαβα οτι οι άνθρωποι είχαν μεγαλώσει θεωρώντας όντως δεδομένα αυτά τα πράγματα (που θα έπρεπε να είναι)...είναι σαν να έρθουν να σου πούν εσένα πχ, που έχεις συνηθίσει ν'ανοίγεις την βρύση και να σπαταλάς το νεράκι, οτι σου επιτρέπεται να καταναλώνεις μόνο ένα λίτρο νερό την ημέρα σαν νοικοκυριό. Για φαντάσου! Και μετά απο ένα μήνα να σου πούν οτι δεν μας περισσεύει και θα στο κόβουμε για δύο μέρες, θα το ανοίγουμε για μία ώρα, και μετά πάλι κόψιμο για δύο μέρες. ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ Μ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! Και ονομάζεις αυτό το πράγμα, ψευτοπαροχή? Τί ματαιοδοξία είναι αυτή? Τί τύφλωση? Ψευτοπαροχή το δωρεάν ρεύμα, νερό, σπίτι, η σίγουρη εργασία, η δωρεάν ψυχαγωγία (σε όπερες, μπαλέτα, θέατρα κτλ). Ψευτοπαροχή Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ??? Πολύ καλομαθημένος μου είσαι Χρήστο μου...αλλά σύντομα θα ζήσουμε μαζί την νέα εποχή που έρχεται, που όντως θα παίρνεις την ασπιρίνη στην μαύρη αγορά...και δεν θα είναι καν ασπιρίνη, και που θα πουλάς το κορμί σου ή το νεφρό σου ξέρω γω, για να σώσεις την καρδιά σου!!!! Είναι κοντά ο καιρός...πώς το λέει ο άλλος: Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ (και δεν κάνω κάν πλακίτσα)μιλόύμε για αληθινό έργο κι όχι για ψευτοπαροχές
έχεις απόλυτο δίκιο για την ιδιοκτησία, αλλά μιά και μίλησες για μύθους, με πόσους πρώην κατοίκους της σοβιετικής ένωσης έχεις μιλήσει Χρήστο μου? και μιλάω για ανθρώπους που ΗΘΕΛΑΝ να πέσει το κομμουνιστικό καθεστώς! Πόσα ντοκυμαντέρ παρακολούθησες με απλούς ανθρώπους αυτών των κρατών, αλλά ντοκυμαντέρ που δεν ήταν καν ΥΠΕΡ του πρότερου καθεστώτος!δεν είχες δικό σου σπίτι (γι' αυτό και δεν πλήρωνες λογαριασμό),γιατί πολύ απλά απαγορευόταν να έχεις δικό σου σπίτι και ανα πάσα στιγμή είχαν το δικαίωμα να σε διώξουν απο το σπίτι (έξωση χωρίς αιτία δηλαδή) στο οποίο σου επέβαλαν να διαμένεις (αλλά αυτού του είδους τις "παροχές" δεν τις αναφέρουν τα διάφορα Κάπα Κάπα!),για να εγκαταστήσουν σε αυτό κάποιον επίλεκτό τους οι γραφειοκράτες]!!!
Λίγο διαφορετικά τα λένε μωρέ!! Εκτός κι αν όταν χάνεις τα βασικά αγαθά χάριν άλλων αγαθών όχι τόσο βασικών για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ σου, ξαφνικά δεν φαίνονται και τόσο υπέροχα αυτά που δεν είχες, αλλά φαντάζουν καταπληκτικά αυτά που είχες και δεν εκτιμούσες....ή μήπως δεν ισχύει αυτό?
Και προς αποφυγή παρεξηγήσεως (γιατί έχουμε όλοι την τάση να πιανόμαστε απ'όπου μπορούμε για να βγάλουμε συμπεράσματα που εξυπηρετούν την συλλογιστική μας), σου επιβεβαιώνω ΞΑΝΑ πώς δεν με ικανοποιεί το μοντέλο που κυριάρχησε σε Ρωσίες, αλβανίες κτλ. Με ικανοποιεί η βασική προσπάθεια, και ο βασικός άξονας που ΕΙΝΑΙ η ικανοποίηση των βασικών αγαθών! Με ικανοποιεί επίσης 100% το μοντέλο της Κούβας, η οποία εάν δεν είχε το εμπάργκο θα μπορούσε να κυριαρχήσει παγκοσμίως, και γι'αυτό δεν έχω καμμία αμφιβολία, με ικανοποιεί το μοντέλο που προωθεί ο Τσάβεζ (που έδωσε τους φυσικούς πόρους της πατρίδας του στον λαό του, και πήρε την εξουσία που είχαν οι αμερικάνοι!), με ικανοποιούν αυτά τα πράγματα, και εν τέλει θα ήθελα να μπορούσαμε να φτάσουμε απευθείας στο τελικό στάδιο της κομμουνιστικής επανάστασης, που ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ, ακόμα κι εγώ η άσχετη το ξέρω, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε απο τα προηγούμενα...το λάθος όλων αυτών που δοκίμασαν να το παίξουν κομμουνιστές, είναι οτι κόλλησαν πολύ στο πρώτο στάδιο του κομμουνισμού, και δεν προχώρησαν στα επόμενα. Αυτό για μένα είναι ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ! αλλά το αφήνω προς το παρόν...
Ένα είναι σίγουρο, ο καπιταλισμός με καταπιέζει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στην ελευθερία έκφρασης η οποία είναι τόσο πλασματική που είναι η πιο επικίνδυνη! Είναι σαν ένα κόλπο που είχε 'δεί' ο Τσίλ (γειά σου ρε Τσίλ) στην πρακτική του Μπους, που αφήνει τους επικριτές του να τον τσακίζουν, ή ακόμα χειρότερα κάνει και πλάκα μαζί τους...φαίνεται οτι στην Αμερική υπάρχει ελευθερία έκφρασης, έτσι? Εσύ τί λές χρήστο...υπάρχει? ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ!!???
Και πλίζ, μη μου πετάξεις το αστείο: μπορείς και γράφεις στο νέτ ελεύθερα!!! Πλίζ, εδώ μιλάμε για τακτικές καταπίεσης υπέρτατης σύλληψης!!!! ΜΙλάμε οτι σε έχουν πείσει πως είσαι ελεύθερος ενώ είσαι ένα πιόνι, κι ένας δούλος!
ή μήπως όντως νομίζεις πως δεν είσαι?
Τάκη, συμφωνώ πως αυτά που είδες επι εποχής κομμουνισμού στην Βουλγαρία ισχύουν (κι όχι μόνο)...μιλω μονο για την ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Και μιλώ μετά απο ώρες συζητήσεων με πρώην δασκάλα Ρωσίδα, που ήρθε κι έγινε καθαρίστρια εδώ για να γλυτώσει απο τον κομμουνισμό (βασικά να ζήσει μία καλύτερη ζωή), η οποία ένιωθε τύψεις μετά που αναπολούσε εκείνες τις εποχές, γιατί ήξερε οτι ο γιός της ζούσε καλά στην Ελλάδα (και πώς όχι, αφού αυτή ξημεροβραδιαζόταν στα σπίτια, κι αυτός 'σπούδαζε'!!!!)
Οπότε σ'αυτή την περίπτωση συμφωνώ με το μη χείρον βέλτιστον, μόνο που για μένα το βέλτιστον είναι το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ, κι όχι το ωραιότερον!!! Περισσότερο βέβαια προτιμώ και το απαραίτητον, και το ωραιότερον παρέα! Κι αυτό 'ονειρεύομαι'! Και δεν μπορώ να ονειρεύομαι μέσα στον καπιταλισμό!!!! ΜΠορεί να κάνω λάθος, μπορεί να περιμένω πολλά απο τους ανθρώπους...αλλά κάτι πρέπει να περιμένουμε κι εμείς ρε παιδί μου. Αυτό μου έκατσε εμένα..μου κόλλησε στο κεφάλι που λένε!
Πάμε τώρα στο μαστίγιο: τον είδα τον Πλεύρη...έχει πλάκα τελικά ο τύπος
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Και που είσαι ακόμη! Σε λίγο ολόκληρη η ζωή θα είναι μία επί πληρωμή εμπειρία.Ένα είναι σίγουρο, ο καπιταλισμός με καταπιέζει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στην ελευθερία έκφρασης η οποία είναι τόσο πλασματική που είναι η πιο επικίνδυνη! Είναι σαν ένα κόλπο που είχε 'δεί' ο Τσίλ (γειά σου ρε Τσίλ) στην πρακτική του Μπους, που αφήνει τους επικριτές του να τον τσακίζουν, ή ακόμα χειρότερα κάνει και πλάκα μαζί τους...φαίνεται οτι στην Αμερική υπάρχει ελευθερία έκφρασης, έτσι? Εσύ τί λές χρήστο...υπάρχει? ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ!!???
Και πλίζ, μη μου πετάξεις το αστείο: μπορείς και γράφεις στο νέτ ελεύθερα!!! Πλίζ, εδώ μιλάμε για τακτικές καταπίεσης υπέρτατης σύλληψης!!!! ΜΙλάμε οτι σε έχουν πείσει πως είσαι ελεύθερος ενώ είσαι ένα πιόνι, κι ένας δούλος!
ή μήπως όντως νομίζεις πως δεν είσαι?
Αλλά και ο πρώην υπαρκτός κομμουνισμός μεγάλη σαπίλα. Το συντριπτικό ποσοστό αυτών που βρέθηκαν με περιουσίες μετά την κατάρρευση του ήταν πρώην κομματικά στελέχη.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Mantam Froufrou
σ'αυτό έχω συμφωνήσει ήδη...είπα μάλιστα πως ήταν ΠΡΟΔΟΣΙΑ κατά την γνώμη μου...Αλλά και ο πρώην υπαρκτός κομμουνισμός μεγάλη σαπίλα. Το συντριπτικό ποσοστό αυτών που βρέθηκαν με περιουσίες μετά την κατάρρευση του ήταν πρώην κομματικά στελέχη.
ναι, σαν την διαφήμιση με την κάρτα...στο τέλος θα λέμε: μία ώρα ύπνου με όνειρα το βράδυ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!!!!Και που είσαι ακόμη! Σε λίγο ολόκληρη η ζωή θα είναι μία επί πληρωμή εμπειρία.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Δυστυχώς εντός ολίγων ετών θα είναι μία πραγματικότητα. Είναι ακόρεστη η δίψα των κεφαλαιοκρατών για κέρδος. Το έχω ξαναπεί ότι ο Λένιν είπε κάτι σωστό: Είναι ικανοί να πουλήσουν μέχρι το σχοινί που θα τους κρεμάσουν.ναι, σαν την διαφήμιση με την κάρτα...στο τέλος θα λέμε: μία ώρα ύπνου με όνειρα το βράδυ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ!!!!
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Mantam Froufrou
Το έχω ξαναπεί ότι ο Λένιν είπε κάτι σωστό: Είναι ικανοί να πουλήσουν μέχρι το σχοινί που θα τους κρεμάσουν.
και η μεγαλύτερη σοφία απο ανώνυμο κομμουνιστή: ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!
ΥΓ ελάτε τώρα..πλάκα κάνω...το καταλάβατε έτσι?
- takis_papa
Ξέρεις, ανάμεσα στα άκρα, υπάρχει και η ΜΕΣΗ, η ισορροπία, η αρμονία...Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε: !!!!
Γνωρίζεις λεπτομέρειες γιά το πώς ζει ο μέσος κάτοικος στην Ελβετία;
Και γιατί;
Ακόμη, γνωρίζεις γιά ποιό λόγο το πολίτευμα της Ομοσπονδίας της Ελβετίας, είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που ονομάζεται "άμεση Δημοκρατία";
Και μιλάμε γιά κεφαλαιοκρατικό καθαρά κράτος - μόνο που εκεί, τόσο οι "κεφαλαιοκράτες", όσο και οι "προλετάριοι εργαζόμενοι", έχουν συνειδητοποιήσει πως το όποιο υλικό ή ηθικό κέρδος έρχεται από την συνεργασία και ΟΧΙ από την πάλη των τάξεων!
Μην βιαστείς να μου πεις γιά "Εβραιοκρατούμενο" κράτος κλπ. - έχω ακούσει πολλές τέτοιες κοτσάνες - το αποτέλεσμα μετράει... Και είναι ΑΡΙΣΤΟ, χωρίς ψεγάδια... Πουθενά...
- karipis
- Επικοινωνία:
Παρεπιπτόντως, οι τύποι αυτοί έχουν τον καλύτερο και πλέον άρτια εξοπλισμένο στρατό της Ευρώπης!!...
- Mantam Froufrou
Δεν θα βιαζόμουν γιατί δεν το ήξεραΜην βιαστείς να μου πεις γιά "Εβραιοκρατούμενο" κράτος κλπ. - έχω ακούσει πολλές τέτοιες κοτσάνες - το αποτέλεσμα μετράει... Και είναι ΑΡΙΣΤΟ, χωρίς ψεγάδια... Πουθενά...
Ωστόσο, ξέρω ανθρώπους που έχουν ζήσει εκεί, έλληνες εννοείται, και ήταν ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, και μου είπαν πως οι προσωπικές σχέσεις είναι στην ουσία ανύπαρκτες, γιατί είναι επιφανειακές!
Δεν ξέρω προσωπικά τί γίνεται στην Ελβετία, ξέρω όμως πως εκεί καταθέτουν όλοι οι πλουτοκράτορες τους λογαριασμούς τους ΕΛΕΥΘΕΡΑ, απο μαφιόζους, μέχρι δολοφόνους και αρχηγούς κρατών...
Ευχαριστώ, αυτή την μέση οδό, δεν θα την πάρω, γιατί έχει ήδη διαλέξει με ποιόν είναι ;)
απο την άλλη, ποιός σου είπε οτι δεν έχω ήδη επιλέξει την μέση οδό??? Για διάβασέ με λίγο καλύτερα
- takis_papa
Η πληροφόρησή σου είναι λανθασμένη.karipis έγραψε:Παρεπιπτόντως, οι τύποι αυτοί έχουν τον καλύτερο και πλέον άρτια εξοπλισμένο στρατό της Ευρώπης!!...
Οι στρατιωτικές τους δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών γιά την εσωτερική ασφάλεια ( είναι το πιό αστυνομοκρατούμενο κράτος της γης, με απόλυτη διακριτικότητα ως προς τον πολίτη και με εγκληματικότητα σχεδόν μηδενική ) δεν υπέρβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ.
Πριν δε έξι χρόνια, προτάθηκε να αυξηθούν οι δαπάνες κατά 0,06%, αλλά κατόπιν δημοψηφίσματος σε επίπεδο Ομοσπονδίας, το νομοσχέδιο απερρίφθη.
Το κύριο στρατιωτικό καθήκον και μέλημά τους - εκτός της εσωτερικής ασφάλειας, είναι η Φρουρά του Βατικανού.
Αστεία πράγματα!...Ωστόσο, ξέρω ανθρώπους που έχουν ζήσει εκεί, έλληνες εννοείται, και ήταν ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ, και μου είπαν πως οι προσωπικές σχέσεις είναι στην ουσία ανύπαρκτες, γιατί είναι επιφανειακές!
Όταν θέλεις να είσαι απομονωμένος ή δεν μπορείς ΕΣΥ να αφομοιωθείς με την όποια κοινωνία, σαφώς αισθάνεσαι μόνον επιδερμικές τις σχέσεις σου. Μιά χαρά είναι οι άνθρωποι. κοινωνικοί, ευχάριστοι, σε γενικές γραμμές χωρίς άγχος ( το αισθάνεσαι αυτό στην καθημερινότητα ), απολαμβάνοντες αυτό που εννοεί η λέξη ΤΑΞΗ σε συνάρτηση με απόλυτη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Δεν τα σπάνε, όμως όπως οι "μπουζοκόφιλοι" Έλληνες, ούτε ξενυχτούν μέχρι τις πέντε το πρωί, αν είναι να πάνε στην δουλειά τους στις εννέα...
Χωρίς αυτό να κάνει κρύο ή ζέστη, η πολιτική καταθέσεων εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, είναι εναρμονισμένη με την γενικώτερη πολιτική της τότε ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε.Δεν ξέρω προσωπικά τί γίνεται στην Ελβετία, ξέρω όμως πως εκεί καταθέτουν όλοι οι πλουτοκράτορες τους λογαριασμούς τους ΕΛΕΥΘΕΡΑ, απο μαφιόζους, μέχρι δολοφόνους και αρχηγούς κρατών...
Γνωρίζεις, από την άλλη, ποιά χώρα ΔΕΝ δέχεται καταθέσεις;
Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα.Ευχαριστώ, αυτή την μέση οδό, δεν θα την πάρω, γιατί έχει ήδη διαλέξει με ποιόν είναι
Θα προσπαθήσω.απο την άλλη, ποιός σου είπε οτι δεν έχω ήδη επιλέξει την μέση οδό??? Για διάβασέ με λίγο καλύτερα
- karipis
- Επικοινωνία:
Απ' όσο γνωρίζω έχουν εκτός από τον καλύτερο στρατό και την τελευταία λέξη στην σχετική τεχνολογία.
Διακριτικότητα μου είπαν πως έχουν τεράστια ..όπως και ΑΕΠ. Εγκληματικότητα πραγματικά μηδενική αλλά, πριν λίγα σχετικά χρόνια το 50% τους σχεδόν έπασχε από κλεπτομανία ( και όμως...).
Στα δε υπόλοιπα (όλα όσα έχεις πει ως τώρα) μάλλον θα συμφωνήσω (αν και η Μαντάμ έχει κάποια καλά επιχειρήματα στα οποία δεν διαφωνώ -η κουλτούρα μας βλέπεις κάποια πράγματα δεν τα δέχεται- ).
Διακριτικότητα μου είπαν πως έχουν τεράστια ..όπως και ΑΕΠ. Εγκληματικότητα πραγματικά μηδενική αλλά, πριν λίγα σχετικά χρόνια το 50% τους σχεδόν έπασχε από κλεπτομανία ( και όμως...).
Στα δε υπόλοιπα (όλα όσα έχεις πει ως τώρα) μάλλον θα συμφωνήσω (αν και η Μαντάμ έχει κάποια καλά επιχειρήματα στα οποία δεν διαφωνώ -η κουλτούρα μας βλέπεις κάποια πράγματα δεν τα δέχεται- ).
- takis_papa
Όντως.karipis έγραψε:Απ' όσο γνωρίζω έχουν εκτός από τον καλύτερο στρατό και την τελευταία λέξη στην σχετική τεχνολογία.
Η τεχνολογία είναι γιά τους Ελβετούς απλή καθημερινότητα.
Μέσο εισόδημα κατά κεφαλήν περίπου 34.000 Ευρώ/έτος.Διακριτικότητα μου είπαν πως έχουν τεράστια ..όπως και ΑΕΠ.
Όχι. Κάπου κάνεις λάθος. Τουλάχιστον, δεν μπορούμε έτσι αβασάνιστα να χαρακτηρίσουμε συλλήβδην ένα λαό ψυχοπαθή και κλεπτομανή. Είναι άτοπο.Εγκληματικότητα πραγματικά μηδενική αλλά, πριν λίγα σχετικά χρόνια το 50% τους σχεδόν έπασχε από κλεπτομανία ( και όμως...).
Και η "κουλτούρα" μας είναι αυτή που μας ωδήγησε σε αυτά τα χάλια. Όχι, ευχαριστώ, εγώ άλλαξα κουλτούρα, δεν θα πάρω άλλη νεοελληνική - μου αρκεί η Ελβετική, που συνάδει ΚΑΙ με την αρχαιοελληνική. Και μου πάει και καλύτερα - ΠΟΛΥ καλύτερα.Στα δε υπόλοιπα (όλα όσα έχεις πει ως τώρα) μάλλον θα συμφωνήσω (αν και η Μαντάμ έχει κάποια καλά επιχειρήματα στα οποία δεν διαφωνώ -η κουλτούρα μας βλέπεις κάποια πράγματα δεν τα δέχεται- ).
- karipis
- Επικοινωνία:
Δικά τους περιοδικά και κείμενα τα έγραψαν τα περί κλεπτομανίας (πριν 12-14 χρόνια) και ξένα περιοδικά σχετικά με το θέμα τα περί εξοπλισμού των (και λέμε για τα πλέον έγκριτα του διεθνούς χώρου αλλά και πάλι δεν το είπα για κακό. Άλλωστε οι Ελβετοί παραδοσιακά κ για 100νταετίες είχαν καλό στρατό).
Η κουλτούρα του λαού μας δεν έχει μόνον κακά φίλε μου!
Υ.Γ. Όταν ήμουν 16 ετών, πριν 12 χρόνια δηλ. πήγε ένας φίλος στην χώρα αυτή -με χίλια ζόρια φυσικά, αν κ παντρεμένος με ελβετίδα-. Ο πρώτος του μισθός σε μια παλιοδουλειά ήταν 400.000 δρχ. θυμάτε κανείς τον βασικό τότε στην Ελλάδα?
Η κουλτούρα του λαού μας δεν έχει μόνον κακά φίλε μου!
Υ.Γ. Όταν ήμουν 16 ετών, πριν 12 χρόνια δηλ. πήγε ένας φίλος στην χώρα αυτή -με χίλια ζόρια φυσικά, αν κ παντρεμένος με ελβετίδα-. Ο πρώτος του μισθός σε μια παλιοδουλειά ήταν 400.000 δρχ. θυμάτε κανείς τον βασικό τότε στην Ελλάδα?
- Apomakros
Πουθενά ε;takis_papa wrote:
Μην βιαστείς να μου πεις γιά "Εβραιοκρατούμενο" κράτος κλπ. - έχω ακούσει πολλές τέτοιες κοτσάνες - το αποτέλεσμα μετράει... Και είναι ΑΡΙΣΤΟ, χωρίς ψεγάδια... Πουθενά...
Μπορεί η Ελβετία σαν χώρα να θεωρείται επίγειος παράδεισος
αλλά στην τελική...
μου φαίνεται αποστειρωμένη...
Και... κάπου διάβασα ότι στην Ελβετία η αυτοκτονία αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στους νέους. Ναι ε;
(πάντως αν ήμουν στον Παράδεισο σίγουρα θα αυτοκτονούσα)