Ντόκτορ, νομίζω σπάνια διαφωνούμε, και σήμερα θα διαφωνήσουμε.
Στην ελληνική κοινωνία που είναι βαθιά συντηρητική αλλά με λάθος τρόπο γίνονται εκτρώσεις.
Μπορεί, αλλά εγώ δεν εστίασα στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά στην παγκόσμια, συμπεριλαμβάνοντας και την ελληνική βεβαίως.
Όσους νόμους και τιμωρίες και αν βάλουν πάλι θα γίνονται.
Η άλλη πλευρά δεν είναι που διεκδικεί τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων; Γιατί δηλαδή να το δεχθούμε; Και έπειτα, τι πάει να πει το "πάλι θα γίνονται"; Με αυτή τη λογική ας καταργήσουμε κάθε νόμο που αφορά φόνο, και όχι μόνο. Να οδηγηθούμε σε πλήρη αναρχία.
Όταν ζητάς νόμους για κάτι τέτοια θέματα είναι σα να ζητάς σωτήρες τύπου Σώρρα.
Τώρα συγγνώμη, αλλά αν αυτό απευθύνεται ΚΑΙ σε εμένα, επέτρεψέ μου να νιώθω αδικημένος. Από πότε δηλαδή πρέπει να αντιμετωπίζουμε ένα νομικό σύστημα ως σωτήρα; Με αυτή τη λογική και οι κανόνες του σπιτιού για τα παιδιά κυρίως (πχ μην ακουμπας τη μπρίζα, τζιζ) είναι σωρρολατρεία. Δηλαδή τι να πω.
Βλέπεις μικροαστούληδες νοικοκυραίους να ζητάνε αυστηρούς νόμους ακόμα και βασανιστήρια για τις γυναίκες που κάνουν έκτρωση.
Αν γκαστρώσει κάποτε ο κανακάρης τους κάποια κοπέλα από τη μια κρυφογελάνε που είναι καρπερός και από την άλλη λένε να κόψει το λαιμό της η @#$%^@@ που άνοιξε τα πόδια της.
Η κατάσταση που περιέγραψες, και συμφωνώ στο ότι σε σημαντικό βαθμό περιγράφει την πραγματικότητα, έχει όνομα: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ. Και τι να κάνουμε δηλαδή; Επειδή υπάρχει υποκρισία να καταργήσουμε τους νόμους;
Ήταν όμως ηθικολόγοι που ζητούσαν σκληρές τιμωρίες και θεωρούσαν τις εκτρώσεις φόνο.
Ήταν ηθικολόγοι, αλλά ταυτοχρόνως ανήθικοι. Δηλαδή το έπαιζαν ηθικοί, χωρίς να είναι. Είναι κατ' αναλογία σαν τους αντίχριστους "χριστιανούς". Και τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να το βουλώσουμε και εμείς που δεν το παίζουμε ηθικοί, αλλά προσπαθούμε να διατηρηθούν τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη πράγματα;
Ο Φώτης πολύ σωστά έκανε τον παραλληλισμό με τους vegans που τάχα θεωρούν την κρεοφαγία φόνο.
Με τη διαφορά ότι αν είναι να τους πάρουμε στα σοβαρά τους vegans, τότε θα έπρεπε να φτιάξουμε φυλακές για τα σαρκοφάγα ζώα.
Είπε ο τύπος ότι αν το μάθει η μάνα του θα τον μουτζώσει ότι βγήκε για καφέ με γυναίκα και δεν την έριξε στο κρεβάτι. Του είπε η μάνα του να μην είναι μαλάκας. Το άκουσα και από μαμάδες να το λένε. Ξεκάθαρα.
"Συγχαρητήρια" στις συγκεκριμένες μανάδες που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην καταστροφή του αγνού και πραγματικού έρωτα.
Όλη αυτή η αηδιαστική ηθικολογία μου έφερνε ναυτία.
Και εμένα μου φέρνει, αλλά εγώ δεν ξεχνώ ότι ναι μεν είναι ηθικολογία (λόγος περί ηθικής), αλλά από τη στιγμή που οι πράξεις τους αυταποδείκτως είναι ανήθικες, αυτοαναιρούνται και είναι για να τους πετάμε ντομάτες και αυγά.
Είμαι κατά των εκτρώσεων αλλά ΥΠΕΡ της νομιμοποίησης.
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ σοβαρός λόγος να νομιμοποιηθεί το έγκλημα. Δεν είναι θέμα ηθικολογίας. Είναι θέμα δολοφονίας. Εκτός κι αν όποιος μιλά για δολοφονία θα ταμπελώνεται από δω και στο εξής ως "ηθικολόγος". Τότε να πάρω μια βελόνα και να το ράψω κυριολεκτικά και να ησυχάσω.