KAZAΚΗΣ-ΕΠΑΜ 7 (Από Απρίλιο 2014)

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: KAZAΚΗΣ-ΕΠΑΜ 7 (Από Απρίλιο 2014)

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 01 Αύγ 2014, 08:37

Όχι όλο το βίντεο 29-7-2014
Τα τρία πρώτα λεπτά είναι αρκετά.
Λέει και το όνομα και την εκπομπή.
Τον καλούν στην εκπομπή επί του πιεστηρίου στο Κόντρα συχνα πυκνά.

Ο καθηγηταράς έκανε ένα γάμο στη αρχή με καθηγήτρια πανεπιστημίου ενώ ήταν φοιτητής.
Η καθηγήτρια ήταν κάτι χρόνια μεγαλύτερη και ήδη φτασμένη και τον έκανε καθηγητή.
Μόλις έγινε καθηγητής χώρισε και έκανε γάμο με την κληρονόμο πασίγνωστου εκδοτικού οίκου.
Μέχρι και τον Βουτσά στο έργο "Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά" τον αποκαλούσαν με αυτό το όνομα του γνωστού οίκου.
Ανέλαβε ο ίδιος τον "οίκο" και πάει το μαγαζί.

Τι συμβαίνει και όλοι οι "κλεισοσπίτηδες" βγαίνουν στα παράθυρα και μιλούν για την οικονομία?
Ο καλύτερος έχει κλείσει δύο επιχειρήσεις τουλάχιστον.

Στο βίντεο ο Καζάκης αναφερόμενος στον καθηγηταρά τον αποκαλεί Σσσσσσσούργελο με στόμφο και τραβάει και το σσσσσσσσ.
Το απόλαυσα και γέλασα πολύ.

Α κλειστή ενότητα είναι. Νέα Τάξη Τραυμάτων.
Θα πω λοιπόν το ονοματάκι του να μη σας κρατάω σε αγωνία *******************************************
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Παρ 01 Αύγ 2014, 11:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Η Νέα Τάξη Τραυμάτων δεν είναι κλειστή ενότητα, γι'αυτό έσβησα τα τελευταία
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 01 Αύγ 2014, 11:14

Η πλάκα (ή το δράμα ) είναι πως άκουσα την εκπομπή της 29/7, και δεν θυμάμαι καθόλου γι'αυτόν τον καθηγητή...

Το όνομα και τα σχετικά που έγραψες δοκτορέσσα, τα έσβησα, γιατί αυτή η ενότητα δεν είναι κλειστή όπως νομίζεις, και δεν ξέρω αν ήθελες να φαίνεται δημόσια και παντού. Άλλωστε όποιος θέλει, ακούει το βίντεο. Στο τελευταίο που έφερα, μετά την ανάλυση για την Αργεντινή (που είναι στην επικαιρότητα) και την γελοιοποίηση της προπαγάνδας που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα για το γεγονός ότι της έγινε SD (selective default)-που είναι χρήσιμο ν'ακουστεί γιατί τα ΜΜΕ πλένουν χοντρά τα κεφάλια, άρχισε για τον Γκίκα και τον Στουρνάρα και το γεγονός ότι είναι απίστευτο το πώς διορίζονται καθηγητές άνθρωποι παντελώς άσχετοι με το άθλημα (ειδικά για τον Στουρνάρα αυτό).
Μέχρι εκεί έχω ακούσει και το απήλαυσα κι εγώ.
Θα ακούσω το υπόλοιπο σήμερα πρώτα ο Θεός.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Αύγ 2014, 08:43

Τα είπε και στο προηγούμενο βίντεο για την Αργεντινή, αλλά σ'αυτό εδώ
το χθεσινό, δίνει τα ρέστα του. Ακούστε τον απ'την αρχή.

Ακούστε και την ξεφτίλα των δικών μας ΜΜΕ, του Άδωνι, του Φαήλου και των υπόλοιπων ειδημόνων-σωτήρων της Ελλάδος, που ομόφωνα αναφέρονται
στην "συντέλεια του κόσμου" που γίνεται στην Αργεντινή...
Ακούστε για το δούλεμα που πέφτει... Αξίζει τον κόπο, αν όχι για κάτι άλλο,
τουλάχιστον να μη μασάει κανείς την ηλίθια προπαγάνδα που παίζει...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 05 Αύγ 2014, 07:14

Ένα μπλογκ σχολιάζει μια φράση που είπε ο Καζάκης στο "αποκαλυπτικό δελτίο"
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... t_305.html

Το ίδιο είπε και στο ακριβώς παραπάνω βίντεο
Πέρα όμως από τις αναλύσεις και τις απόψεις του καθενός, ορισμένες σκληρές αλήθειες ειπώνονται μέσα από λίγα λόγια.
Κάτι τέτοιο έκανε χθες και ο γνωστός οικονομολόγος, επικεφαλής του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης ο οποίος προέβλεψε τη συμπεριφορά μιας ελληνικής κυβέρνησης σε αντίστοιχη περίπτωση.

Είπε λοιπόν ότι οι δικοί μας θα έπαιρναν το αεροπλάνο, θα πήγαιναν μυστικά στη Νέα Υόρκη και θα έλεγαν στο κοράκια "όχι ρε παιδιά $ 1,6 δις, κάντε το $ 2 δις να βγάλουμε κι εμείς κάτι".
Γέλια και δάκρυα μαζί.

Γέλια γιατί είναι αστείο.

Δάκρυα επειδή είναι αλήθεια και γιατί αυτός ο λαός τόσο πολύ ξέπεσε ώστε να γεννά και να αναδεικνύει αντίστοιχους κυβερνήτες.

Το διαβάσαμε από το: Τη ΜΕΓΑΛΗ και ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είπε σε μια πρόταση ο Καζάκης http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... z39UIhl5RV
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Τρί 05 Αύγ 2014, 08:54

Aυτό εννοούσαν λέγοντας ότι δε θα γίνουμε Αργεντινή.
Μόνο που παρουσιάζουν το άσπρο ως μαύρο και αντίστροφα.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 05 Αύγ 2014, 11:05

Ο Καζάκης στο αποκαλυπτικό δελτίο εδώ

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 09 Αύγ 2014, 21:13

για τον Γκίκα τα λέει χοντρά στα αρχικά λεπτά του βίντεο...

μετά λένε για ουκρανία, ισραήλ, πώς αποδείχθηκε η δολοφονία του αραφάτ,
και άλλα και ενδιαφέροντα...

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aims
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από aims » Τρί 19 Αύγ 2014, 23:08

Έχει φοβερός ο Καζάκης και πραγματικά πιστεύω πως αναγκάζεται να βγει μπροστά γιατι πονάει βλέποντας το δούλεμα που μας ρίχνουν(αν και δεν θεωρώ πως ο Έλληνας εκτιμάει τέτοιες προσπάθειες μιας και τα εκλογικά του κριτήρια είναι εντελώς αλλοπρόσαλλα).
Βάζω στοίχημα πως εαν κάποια στιγμή "έμπαινε το τρένο στις ράγες"(ο λαός να ήταν στην εξουσία ή να είχαμε μια πραγματικά πατριωτική κυβέρνηση),τότε θα εξαφανιζόταν απο το προσκήνιο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 19 Αύγ 2014, 23:24

Συμφωνώ απολύτως συνονόματε, αν και έχω πετάξει κι εγώ τις κριτικές μου κατά καιρούς σ'αυτόν... (ουδείς άσφαλτος που είπε και μια ψυχή)
Ωστόσο, κακοήθειες του τύπου "νεοταξίτης" και "μασόνος" δεν δέχομαι με τίποτα.
Τα έχω δει να λέγονται από σωρρολαμπρακιστάν (αναμενόμενο), αλλά και από μπλογκς που σε γενικές γραμμές εκτιμώ, όπως της Φιλονόης... Και δεν θα καταλάβω
ποτέ αυτή την κακεντρέχεια, ή την καχυποψία απέναντι σε κάποιον που εμφανίζεται να σπάει την πεπατημένη στον πολιτικό στίβο, και να παρουσιάζει κάτι εντελώς αλλιώτικο από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Προφανώς ο μαζόχας μέσα τους εξακολουθεί να θέλει στην κυβέρνηση της Ελλάδος, λαμόγια, αποκτηνωμένους, σατανόπληκτους και ξεπουλημένους στον σιωνισμό. Αυτό που λες, το πιστεύω. Σε καμία περίπτωση δεν πάει για προσωπική του δόξα ή κέρδος. Αν κάτι με έφερε κοντά του, είναι η αγάπη του για τον ελληνικό λαό, την πατρίδα, την εθνότητα και το ότι καταγγέλλει αδίστακτα ΟΛΑ τα συστεμικά κόμματα στη διαδρομή τους εκείνη που έχει μεγάλη μπόχα, βρωμιά και υστεροβουλία... και όταν λέμε ΟΛΑ, εννοώ όλα... ακόμα και εκείνο μέσα στο οποίο ανδρώθηκε (το ΚΚΕ), για να μην πω περισσότερο εκείνο, αφού συνέτριψε και διαψεύδει μόνο του τα ιδανικά και τα ιδεώδη που αυτό αρχικά του ενέπνευσε...

Ακόμα περιμένω έναν να στηρίξει το "κατηγορώ" που του προσκολλάει σαν ταμπέλα ρετσινιάς - αυτή του νεοταξίτη και μασόνου. ΕΝΑ αποδεικτικό, ΕΝΑ στοιχείο που να καταδεικνύει έστω και ΥΠΟΨΙΑ μιας τέτοιας διαδρομής του...
Εγώ που τον ακούω 4 χρόνια τώρα ανελλειπώς, μπορώ να διαβεβαιώσω πως ειδικά αυτά που επικοινωνεί, είναι οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως ΕΝΑΝΤΙΑ
στα κέντρα εξουσίας, με τα οποία του καταλογίζουν ότι συνεργάζεται. Γι'αυτό
και τον εκτιμώ και τον παρακολουθώ, άλλωστε... Γι'αυτό και ψήφισα ΕΠΑΜ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
aims
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από aims » Τρί 19 Αύγ 2014, 23:37

Πολύ σωστή σε όλα Βασούλα!!! :urock: :urock:
Υ.Γ. Οι του ΚΚΕ βγάζουν το μεγαλύτερο μένος για τον Καζάκη και για όσους τον στηρίζουν.Μέχρι και με γνωστό -για χρόνια δηλωμένο ΚΚΕ- τραγουδιστή τα έβαλαν πριν λίγο καιρό, μόνο και μόνο επειδή έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό στο ΕΠΑΜ!!!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 20 Αύγ 2014, 00:57

Και ο Καζάκης βγάζει κακία για το ΚΚΕ και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι και το μελανό σημείο του.
Εκείνος άρχισε πρώτος
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Αύγ 2014, 01:43

doctormarkon έγραψε:Εκείνος άρχισε πρώτος
Το ποιος άρχισε πρώτος... χμ... είναι λίγο παιδιάστικο. Δηλαδή, πες ότι εσύ επισημαίνεις λάθη μου, πρακτικές και στάση μου ανήθικη, κι εγώ, αντί να κάτσω να αναλογιστώ μπας κι έχεις δίκιο, ή να σου απαντήσω αντικρούοντας αυτά που λες, το μόνο που κάνω, είναι να απαντήσω με χτυπήματα κάτω απ'τη ζώνη, ανυπόστατες κατηγορίες, παραφιλολογίες, αλλά δε λέω τίποτα για την ταμπακέρα. Γι'αυτά που έθιξε εκείνος ως κακώς κείμενα...
Σ'αυτή την περίπτωση μετράει το "ποιος άρχισε πρώτος"? Δε θα το'λεγα.. για μένα μετράει το ποιος θίγει κακώς κείμενα επί της ουσίας, και δυστυχώς, όσα έχει καταλογίσει στο ΚΚΕ, δεν έχουν αντικρουστεί με αντεπιχείρημα. Το μόνο που έχω δει, είναι πως οι ΚΚΕδες αντεπιτίθενται με τυφλά χτυπήματα του "ό,τι λάχει φτάνει να του κάνουμε ζημιά", ακριβώς γιατί δεν μπορούν να αντικρούσουν ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ αυτά που τους καταλογίζει.

doctormarkon έγραψε:Και ο Καζάκης βγάζει κακία για το ΚΚΕ
Μήπως κάποιος από το ΚΚΕ (οποιοσδήποτε, ακόμα κι εσύ) βγήκε να πει "αυτό που μας καταλογίζει δεν ισχύει, διότι..." και να φέρει γερό και μη αμφισβητήσιμο από κανέναν αντεπιχείρημα που να αποδεικνύει το λάθος του?
Μπα...δε νομίζω.
Αν είχε γίνει αυτό, τότε ναι, θα αποδίδαμε "κακία" στον Καζάκη απέναντι στο ΚΚΕ. Εφ'όσον δε γίνεται, αυτά που λέει ισχύουν και είναι και οι λόγοι που τους κούνησε το μαντήλι το '96...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 24 Αύγ 2014, 23:17

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Πρέπει να διαγραφεί το χρέος προς την εφορία, αλλιώς δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε.

Πόσες δόσεις θέλετε για να πληρώσετε την εφορία; 6 ή 100; Μην σας απασχολεί που έτσι ή αλλιώς δεν θα μπορείτε να πληρώσετε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ούτε να σας απασχολεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φόρος έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει τελικά η εφορία των τοκογλύφων να δημεύσει την ιδιωτική περιουσία. Θα σας κάνουν "εκπτώσεις". Γι' αυτό και μην ανησυχείτε. Άλλωστε όπως λένε όλοι εν χορώ, η οικονομία πάει καλύτερα και οι πιο πορωμένοι ηλίθιοι σας διαβεβαιώνουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Κρατηθείτε, έρχονται καλύτερες μέρες...

Μέχρι και η αντιπολίτευση έχει αποδεχθεί αυτό το παραμύθι. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχουμε μπει σε "καπιταλιστική ανάκαμψη", όπως και οι Σταθάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν βελτίωση, αλλά με συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τώρα τι σόι αριστερά - υποτίθεται ταξική και αντικαθεστωτική - είναι αυτή που είναι έτοιμη να χάψει ότι παραμύθι σερβίρει η κυβερνώσα συμμορία, αρκεί να βάλει το δικό της πρόσημο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο

Οπότε Έλληνα κακομοίρογλου κάτσε στον καναπέ σου να πιστεύεις ότι εφόσον άπαντες σου λένε ότι η οικονομία πάει καλύτερα, τότε γιατί να μην περιμένεις ότι ίσως, μπορεί να ελαφρώσουν τα βάρη σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένεις τις εκλογές, ήσυχα-ήσυχα, να κοιτάς τη δουλίτσα σου, να σκύβεις το κεφάλι σε κάθε ξεπούλημα της πατρίδας, να καταπίνεις κάθε προσβολή στην (ανύπαρκτη) αξιοπρέπεια και την οικογένειά σου για να ψηφίσεις αυτόν που θα σου τάξει τα περισσότερα.

Κι έτσι στήνεται η σικέ αντιπαράθεση που θα μας πάει στις επόμενες εκλογές. Δείτε για παράδειγμα την αντιπαράθεση για την φορολογία. Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης μάχονται για να πείσουν ότι ο καθένας για την πάρτη του είναι πιο ικανός στην αύξηση της φορολογίας.

Περιουσιολόγια, φορολογία υψηλών εισοδημάτων και κεφαλαίων, πάταξη της φοροδιαφυγής, κοκ. Τα ίδια και τα ίδια. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα αυξήσουν τα φορολογικά βάρη, σ' έναν ήδη υπερφορολογημένο λαό. Αλλά μην ανησυχείτε, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνει ότι θα φορολογήσει και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κουβέντα για το χρέος προς την εφορία

Κανείς δεν λέει κουβέντα για το συσσωρευμένο χρέος προς την εφορία λόγω της φορολογίας που έχει επιβληθεί τα χρόνια του μνημονίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παλιό χρέος των φορολογουμένων προς την εφορία ξεπέρασε τα 61 δις ευρώ τον Ιούνιο. Σ' αυτά προστέθηκαν και άλλα 6,2 δις ευρώ νέο χρέος προς την εφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύνολο 67,2 δις ευρώ οφειλές προς την εφορία. Δηλαδή το χρέος προς την εφορία ισοδυναμεί αισίως τουλάχιστον με το 35% του ΑΕΠ.

Αν από αυτό το σύνολο των οφειλών αφαιρέσουμε τα 4,6 δις ευρώ που χρωστούν οι πρώην ΔΕΚΟ, οι δημοτικές επιχειρήσεις, κοκ, αλλά και τα 9,5 δις ευρώ που προέρχονται από "πτωχευμένες επιχειρήσεις", τότε το συνολικό τρέχον χρέος προς την εφορία ανέρχεται σε 53,1 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος χρωστά κατά μέσο όρο στην εφορία γύρω στα 8.850 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους η μέση οφειλή ανά φορολογική δήλωση είναι σίγουρο ότι θα έχει υπερβεί τα 9.200 ευρώ, όταν το 2013 είχε φτάσει λίγο πάνω από 8.200 ευρώ.

Mέσα σ' ένα χρόνο δηλαδή η αύξηση του χρέους των ελλήνων πολιτών προς την εφορία είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τελικά το 12%. Με το λαϊκό εισόδημα να προβλέπεται ότι θα μειωθεί γύρω στα 6% έως το τέλος του έτους.

Μπορεί ποτέ να εισπραχθεί αυτό το χρέος; Σε καμιά περίπτωση. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, που δεν ισχύει ούτε στα πιο υστερικά όνειρα των σεσημασμένων ψυχασθενών της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι το χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθ' ότι η επιδρομή της εφορίας γίνεται όχι τόσο με έκτακτους φόρους, αλλά με μόνιμους, στους οποίους πάνω από το 70% των φορολογουμένων δεν διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για να ανταποκριθεί. Κι έτσι το χρέος προς την εφορία θα αυξάνει κάθε χρόνο.

Αν σ' αυτό προσθέσετε και τους νέους φόρους σαν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και τους άλλους που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τότε ακόμη και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί πόσο θα εκτινάσσεται το χρέος προς την εφορία μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο. Ακόμη και για εκείνους που μέχρι σήμερα τα κουτσοκατάφερναν και δεν είχαν χρέη προς την εφορία.

Το χρέος προς την εφορία πρέπει να διαγραφεί.

Τι πρέπει να γίνει μ' αυτό το χρέος; Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης υπόσχονται δόσεις, κι άλλες δόσεις, άπειρες δόσεις. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό και θα δείτε τι σημαίνει να πληρώνεις ένα χρέος πάνω από 9.000 ευρώ ανά φορολογική δήλωση, που αναπόφευκτα θα αυξάνει κάθε χρόνο. Μέχρι βιβλικής τετάρτης γενεάς να προβλέψουν δόσεις, το χρέος αυτό όχι μόνο δεν θα μπορεί να πληρωθεί, αλλά θα αυξάνει.

Τι πρέπει να γίνει; Το αυτονόητο. Να διαγραφούν τα χρέη που φορτώθηκαν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους λόγω της μνημονιακής φορολογίας και φυσικά να καταργηθούν όλοι οι δημευτικοί φόροι. Έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να πληρωθούν.

Μα αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα μας πουν. Ανοησίες, απαντάμε. Το 2013 από το σύνολο των 62,3 δις ευρώ που έφτασαν οι οφειλές προς την εφορία τον Δεκέμβριο, ο κρατικός προϋπολογισμός εισέπραξε 3,2 δις ευρώ από τις εκβιαστικές ρυθμίσεις που επιβάλλει το υπουργείο των τοκογλύφων στους φορολογούμενους. Λίγο πάνω από το 5% της συνολικής οφειλής. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 από τα 67,2 δις ευρώ συνολικές οφειλές προς την εφορία, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί κατόρθωσαν να εισπράξουν μόλις 1,7 δις ευρώ. Μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών.

Τα εισπραττόμενα ποσά έναντι των οφειλών είναι ασήμαντα και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν για παράδειγμα από την φορολογία των πολυεθνικών, που σήμερα χαίρουν φορολογικής ασυλίας, αλλά και από την είσπραξη των βεβαιωμένων τελών εισαγωγής που μέχρι πέρυσι - σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ανέρχονταν στα 3,9 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αρνείται να τα εισπράξει γιατί κάνει πλάτες σε κυκλώματα που εισάγουν προϊόντα, κυρίως πετρέλαιο, από τρίτες χώρες, για να τα πουλήσουν ως ελληνικά.

Τα κυκλώματα αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν πολυεθνικές, εφοπλιστές και μεσάζοντες δικτυωμένους με τα κυβερνώντα κόμματα, ποτέ άλλοτε δεν ανθούσαν όσο σήμερα. Το λαθρεμπόριο με κυβερνητικές πλάτες έχει γίνει καθεστώς και συμβάλλει καίρια ακόμη και στην εικονική αύξηση των εξαγωγών της χώρας.

Επομένως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός δημοσιονομικός λόγος, που να αποτρέπει την άμεση διαγραφή των οφειλών προς την εφορία. Όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν τα έσοδα του κράτους, αλλά θα απελευθερωθούν από τον δήμιο της εφορίας τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι με ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Μην σας εξαπατούν, χωρίς διαγραφή δεν γίνεται τίποτε...

Τότε γιατί δεν τολμά ούτε καν η αντιπολίτευση να ξεκινήσει τις προτάσεις της για το φορολογικό από αυτή την αναγκαία διαγραφή; Γιατί κάνει γαργάρα το τεράστιο αυτό ζήτημα; Τι νόημα έχει να μιλάς για φορολογική δικαιοσύνη και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, αν δεν ξεκινάς από το αυτονόητο; Αν δεν ξεκινάς δηλαδή με την διαγραφή των οφειλών προς την εφορία.

Πώς μπορεί να σχεδιαστεί δίκαιη φορολογική πολιτική χωρίς να μηδενιστεί το κοντέρ; Πώς μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, όταν πνίγονται ήδη στα χρέη προς την εφορία; Πώς μπορεί να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής όταν η φοροδιαφυγή έχει γίνει ζωτικό μέσο επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Και για να τα πούμε καθαρά και σταράτα. Όποιος προτείνει φορολογικές αναμορφώσεις χωρίς να ξεκινά με την απαραίτητη και εξαιρετικά επείγουσα διαγραφή των ήδη υφιστάμενων οφειλών προς την εφορία, να είστε σίγουροι ότι σχεδιάζει νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πνέουν ήδη τα λοίσθια. ΄

Αλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, των ολιγαρχών αυτής της χώρας, όσο ισχύει η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και των κερδών εντός της ευρωζώνης. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε είναι απατεώνας, είτε ανίδεος. Όμως γι' αυτά, αλλά και για το πώς πρέπει να είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014 ... st_23.html

=================

εκ των σχολιασμών, επιλέγω το ποστ ενός χρήστη,
στον οποίο απάντησε ο καζάκης:

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2014 - 4:29 π.μ.

Διαγραφή του υφισταμένων χρεών ιδιωτών προς την εφορία σημαίνει πολύ απλά και κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αφού κανείς πλέον δεν θα πληρώνει γνωρίζοντας ότι τα χρέος προς το Κράτος μπορεί να διαγραφεί.

Κατάρρευση εσόδων σημαίνει κατάρρευση του προυπολογισμού, άρα αναγκαστικό κόψιμο των κρατικών δαπανών (παιδεία, υγεία, συντάξεις, απολύσεις δημ. υπαλλήλων) γιατί σας υπενθυμίζω κάτι που ίσως σας διαφεύγει: ότι τώρα δεν μας δανείζει κανείς οπότε εντός ευρώ πρέπει να ζούμε χωρίς πρωτογενή ελλείμματα.

Άρα οδηγούμαστε , και σας εξαίρω για την συνέπεια σας, στην Δραχμή και στον αναπόφευκτο πληθωρισμό. Αφού οι μέλλοντες Αριστεροί κυβερνώντες είναι αναφανδόν υπέρ του Ευρώ σεις τι τους απευθύνεστε? Άντε κανας Λαφαζάνης να διαμαρτυρηθεί μέχρις εκεί.

Επίσης,τώρα που σας βρήκα: Πώς γίνεται η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο φόρο επί των περιουσιών να συμπίπτει με Bundesbank, Bofinger?

http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... on-ellinon

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1821665

twitter account:

_Apostolos

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ 24 Αυγούστου 2014 - 8:50 μ.μ.

Προφανώς κατά τη γνώμη σας, η συντριπτική πελιοψηφία των Ελλήνων - πολύ πάνω από το 70%, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων - γιατί είναι μπαταξίδες. Δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη κατοικείτε, αλλά εγώ που κατοικώ και αγωνίζομαι σ' αυτόν τον τόπο και κανένα σούργελο ή ληστοσυμμορίτης δεν πρόκειται να με διώξει για να ξεπουλήσει την πατρίδα μου, σας λέω τα εξής απλά: Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει. Η κυβέρνηση των ληστοσυμμοριτών επιβάλλει όλο και μεγαλύτερους φόρους γιατί - κατ' εντολή των δανειστών - πρέπει η ιδιωτική περιουσία να αλλάξει χέρια.
Για να υπάρξει δίκαιο και αποδοτικό φορολογικό σύστημα θα πρέπει να συντρέχουν τρεις θεμελιώδεις όροι: - Να μην οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον φορολογούμενο. - Να βασίζεται στην πραγματική του φοροδοτική ικανότητα. - Να συνδέεται οργανικά με ανταποδοτικές πράξεις του κράτους, δηλαδή με δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
Σήμερα, τίποτε απ' όλα αυτά δεν ισχύει κι επομένως αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του φορολογούμενου να μην πληρώνει. Αποτελεί νόμιμη άμυνα απέναντι σ' ένα απόλυτα ληστρικό και καταπιεστικό κράτος που θέλει να τον εξοντώσει οικονομικά και κοινωνικά.
Τέλος, δεν μπορεί κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να αποτιμήσει την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, όταν αυτοί είναι φορτωμένοι με ήδη διαμορφωμένα χρέη. Όποιος έχει διοικήσει οργανισμούς και έχει σχεδιάσει συστήματα το ξέρει αυτό πολύ καλά.
Όσο για τις υπόλοιπες φαντασιώσεις όπου η δραχμή, ή το εθνικό νόμισμα εξισούται με τον πληθωρισμό κι άλλα τέτοια κουφά, συγνώμη αλλά δεν αξίοζυν ούτε καν σχόλιο. Ανήκουν στην σφαίρα την ψυχιατρικής ή της θεολογίας και όχι της οικονομικής επιστήμης.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την όποια αριστερά, τα ερωτήματα σας να τα απευθύνεται σ' αυτούς κι όχι σε μένα. Δεν μ' αφορούν οι συγκεκριμένοι χώροι και ούτε θα απαντήσω γι' αυτούς.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 25 Αύγ 2014, 09:32

Πολύ σωστά.

Αλλά θα απαντήσω σε προηγούμενη ερώτηση Βασούλα.
Βρίσκομαι σε διακοπές και ευτυχώς το στικάκι πιάνει.

Ο Καζάκης κατηγορεί το ΚΚΕ που λέει ότι παραδέχεται ότι βρισκόμαστε σε καπιταλιστική ανάπτυξη.

Γιατί δεν βρισκόμαστε σε καπιταλιστική ανάπτυξη?
Κι όμως βρισκόμαστε και έχουμε μπει για τα καλά στην τροχιά αυτή.

Το θέμα είναι τι εννοεί το ΚΚΕ ως καπιταλιστική ανάπτυξη.
Εννοεί ως ανάπτυξη την κατάσταση που οι καπιταλιστές αρχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους στίβοντας το λαό.
Από αυτή την ανάπτυξη ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα αλλά θα βρίσκεται ολοένα σε δυσμενέστερη θέση αφού ανάπτυξη σημαίνει και αύξηση της καταστολής.

Το ΚΚΕ καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι.
Και όχι μόνο αυτούς που δεν μπορούν αλλά και αυτούς που μπορούν και έχουν κάποια εισοδήματα. Το ίδιο έκαναν και του δεν πληρώνω και του Καζάκη. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει διαφοροποίηση.

Υπάρχουν και άλλα κινήματα ενάντια στη φορολογία.
Η πράξη μετράει και η διάδοση των μηνυμάτων.

Σε μια ιστοσελίδα κάποιοι στέλνουν ένα μήνυμα να μην ανοίξουμε υπολογιστές να δούμε πόσο ήρθε το ΕΝΦΙΑ.
Δεν έχω συζητήσει με το ΠΑΜΕ γι αυτό αλλά ούτε και με ΕΠΑΜίτες ή δεν πληρώνω.
Το βρίσκω σωστό.

Πρέπει να το κάνουν όλοι.
Να μην κοιτάξουν καν.

Δεν κοίταξα δεν ξέρω πόσο ήρθε.
Το έβαλα και στο τόπικ του φατσοβίβλιου.
Δεδομένου ότι παρακολουθούν πιθανόν να ξέρουν αν μπήκες και αν έλαβες γνώση. Πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα αν δεν έχεις "λάβει γνώση".

Απολύουν εφαριακούς και μετά σου πετάνε στα μούτρα ένα χρέος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Όχι τους μαλάκες δεν θα μπω
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 25 Αύγ 2014, 09:52

doctormarkon έγραψε:Ο Καζάκης κατηγορεί το ΚΚΕ που λέει ότι παραδέχεται ότι βρισκόμαστε σε καπιταλιστική ανάπτυξη.
Μαράκι μου γλυκό, δεν το διάβασες σωστά, και αυτό που αναπτύσσεις
δεν άπτεται ακριβώς αυτού που είπε το ΚΚΕ.
Όπως και να'χει, σίγουρα δεν έχει σχέση μ'αυτό που ήθελε να επικοινωνήσει
εδώ ο γράφων.

Ο Καζάκης είπε συγκεκριμένα στην επίμαχη παράγραφο:

[box=]Μέχρι και η αντιπολίτευση έχει αποδεχθεί αυτό το παραμύθι. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχουμε μπει σε "καπιταλιστική ανάκαμψη", όπως και οι Σταθάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν βελτίωση, αλλά με συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Τώρα τι σόι αριστερά - υποτίθεται ταξική και αντικαθεστωτική - είναι αυτή που είναι έτοιμη να χάψει ότι παραμύθι σερβίρει η κυβερνώσα συμμορία, αρκεί να βάλει το δικό της πρόσημο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
[/box]

μίλησε για "ανάκαμψη" όχι για "ανάπτυξη"... αλλά δεν παίζει τόσο ρόλο (στη σκέψη μου) αν μίλησε για ανάπτυξη ή για ανάκαμψη (αν και υπάρχει κάποια ειδοποιός διαφορά), όσο η εύστοχη (για μένα ) επισήμανση που έκανε παρακάτω την οποία τόνισα με κόκκινα fonts.

Αριστερά που η πλήρης αδράνειά της μεταφράζεται ως συναίνεση στη λαϊκή σφαγή
και την πλήρη αφαίμαξη, αριστερά που συμπορεύεται με τα ανεκδιήγητα ΨΕΥΔΗ
που πασάρει το κυβερνητικό κονσόρτσιο, δεν είναι η αριστερά που ήξερα εγώ.
Είναι ένα άλλο μόρφωμα, ή μάλλον παραμόρφωμα της πάλαι ποτέ αριστεράς
που μαχόταν πραγματικά για τα δικαιώματα του πολίτη και το βιος του κοσμάκη.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 25 Αύγ 2014, 15:03

Δεκάλεπτο τρέιλερ ενός ντοκιμαντέρ του ΕΠΑΜ που το έβαλα από κάτω

https://www.youtube.com/watch?v=CIme5Du0zms

https://www.youtube.com/watch?v=8DixvNLnsFQ

ΥΓ. Βλέπω τον Καζάκη για ισόβια με αυτά που λέει, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει. Γιατί, χωρίς πλάκα τώρα, αυτό το νομοσχέδιο απειλεί και το ίδιο το ΕΠΑΜ. Δείτε το σοβαρά.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 25 Αύγ 2014, 15:41

Με εντυπωσιάζει και η ηρεμία του και η αφοβία του σ'αυτό το θέμα.
Στο μπλογκ του ακόμα δεν έχει κάνει αναφορά και συνεχίζει
να χαρακτηρίζει ανθρώπους πράγματα και καταστάσεις
με το όνομά τους...

το σημερινό άρθρο του:

Δείτε πόσο ανήμπορες είναι οι αγορές κεφαλαίου με τους εξαγορασμένους δικαστές και τους πολιτικούς τους μπροστά σε μια χώρα που ξέρει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία. Δείτε τι ατομικό όπλο κρατά στα χέρια του ένας λαός απέναντι σε κάθε αποικιοκρατική επιβουλή, όταν ξέρει να προασπίζεται την εθνική του αυτοδιάθεση.

Ο λόγος περί Αργεντινής. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ακόμη να καταρρεύσει η οικονομία της και να πνιγεί στο χάος η κοινωνία της, σχεδόν ένα μήνα μετά την επίσημη πτώχευση της χώρας από το δικαστικό σύστημα της Νέας Υόρκης και τους διεθνείς οίκους ανοχής, όπως S&P, Fitch, Moody's.

Κι ενώ οι κασσανδρικές προφητείες συνεχίζονται από τα έμμισθα παπαγαλάκια, η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθσε νόμο που κάνει δυνατή την πληρωμή των ομολογιούχων της σε Αργεντίνικο δίκαιο και από την κρατική τράπεζα Nación Fideicomisos S.A. Η κυβέρνηση της Αργεντινής δίνει διορία έως το τέλος Σεπτεμβρίου στην Bank of New York Mellon της Νέας Υόρκης να πληρώσει - σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογράψει με την Αργεντινή - τους ομολογιούχους, είτε με, είτε χωρίς την συγκατάθεση του δικαστή Γκρίεζα. Διαφορετικά θα ασκήσει το έννομο δικαίωμά της να αλλάξει εκπρόσωπο πληρωμής.

Ο Γκρίεζα και οι αγορές λύσσαξαν με την απόφαση αυτή. Ο δικαστής των κερδοσκόπων την κήρυξε "παράνομη", χωρίς να έχει καμιά ούτε αρμοδιότητα, ούτε δικαιοδοσία. Απεφάσισε μάλιστα να καταδικάσει την Αργεντινή σε πριφρόνηση του δικαστηρίου του, θεωρώντας προφανώς είτε από γεροντική άνοια, είτε από υστερική σκοπιμότητα, ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι κάποιος κακομοίρης φτωχοδιάβολος, π.χ. σαν κι αυτόν που δολοφόνησαν οι ένστολοι ομογάλακτοί του στο Μιζούρι. Κι επομένως πρέπει να νιώσει το αδίστακτο χέρι του νόμου για να μάθει να μην σηκώνει κεφάλι.

Η απάντηση του υπουργείου οικονομικών της Αργεντινής είναι χαρακτηριστική:

"Το γεγονός ότι δήλωσε ως «παράνομο» ένα νομοσχέδιο που αποστέλλεται από το Εκτελεστικό στο Κογκρέσο δίνει και πάλι απόδειξη της περιφρόνησης του στην εθνική κυριαρχία της Αργεντινής και την πλήρη άγνοια του σχετικά με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Δεν του αρκεί το ότι εμποδίζει την καταβολή στους κατόχους των ομολόγων που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του 2005 και του 2010 με κατάχρηση της δικαιοδοσίας του... Τώρα επιχειρεί, κατόπιν αιτήματος από τα "ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια", να επιβάλει όρους στο ίδιο το Κογκρέσο, το οποίο είναι το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Έθνους."

"Όταν μιλάνε για περιφρόνηση του δικαστηρίου, αποτυγχάνουν να δουν ότι η Αργεντινή είναι κυρίαρχο κράτος και διαθέτει ασυλία," δήλωσε με τη σειρά του ο Καπιτάνις, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθημερινή ενημέρωση τύπου την Τετάρτη 20/8, σχετικά με την απόφαση του Γκρίεζα. Εν τω μεταξύ, ο Καπιτάνις δήλωσε επίσης ότι "μεγάλες συγκεντρώσεις υπερεθνικών ομάδων" επιδιώκουν να "επιβάλουν όρους στην Αργεντινή προκειμένου να γυρίσει πίσω στο φαύλο κύκλο του χρέους και στον μόνιμο εκβιασμό που έχει υποστεί."

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις γνωρίζει ότι η δήλωση του Καπιτάνις είναι απολύτως ακριβής. Πρόσφατα το Economist (23/8) έγραφε τα εξής: "Η Αργεντινή διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος απόθεμα σχιστολιθικού αερίου στον κόσμο, το περισσότερο στην Vaca Muerta. Μια έρευνα από την Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), αναφέρει ότι ο τομέας κατέχει 16,2 δις βαρέλια σχιστολιθικού πετρελαίου και 308 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (TCF) σχιστολιθικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι περισσότερο πετρέλαιο σχιστόλιθου από ότι διαθέτει το Μεξικό και περισσότερο σχιστολιθικό φυσικό αέριο από ότι διαθέτει η Βραζιλία. Είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν την τρέχουσα ζήτηση ενέργειας της Αργεντινής για πάνω από 150 χρόνια, και θα μπορούσε να καταστήσει την χώρα εξαγωγέα πετρελαίου και φυσικού αερίου για άλλη μια φορά."

Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν να χαθεί ένας τέτοιος πλούτος από τις διεθνείς αγορές; Είναι ποτέ δυνατόν να επιτρέψουν σε μια εθνικά κυρίαρχη κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο προς όφελος του λαού και της χώρας της; Όχι βέβαια. Να γιατί επιδιώκουν την κατάρρευση της Αργεντινής. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε σ' έναν λαό που ξέρει τι σημαίνει εθνική αυτοδιάθεση και σε μια κυβέρνηση που υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της χώρας της.

Κι εκεί είναι το κουμπί. Ότι κι αν πουν, ότι κι αν κάνουν δικαστές τύπου Γκρίεζα, όσο κι αν πιέζουν οι ισχυροί, όσες αποφάσεις και να πάρουν οργανισμοί σαν τον ΠΟΕ εναντίον της Αργεντινής, όλα θα αποτυγχάνουν και θα σπάνε στον ανάχωμα της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της Αργεντινής.

Αρκεί η κυβέρνηση να παραμείνει ακλόνητη στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της χώρας της. Αρκεί να συνεχίσει να μην δανείζεται από το εξωτερικό, από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Αρκεί να ενισχύει τις διακρατικές της σχέσεις στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Και αρκεί να ξεκαθαρίζει το εσωτερικό μέτωπο από τις δυνάμεις εκείνες της εγχώριας ολιγαρχίας που έχουν ταυτιστεί με τις αγορές. Με βασικό μοχλό το βάθαιμα της δημοκρατίας για τις αδύναμες τάξεις και την αγωνιστική επαγρύπνηση του λαού που ξέρει πώς να απαντήσει άμεσα και πρακτικά στο δίλημα: Patria o Buitros. Πατρίδα ή Γύπες.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014 ... st_25.html
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Δευ 25 Αύγ 2014, 22:18

ArELa έγραψε:Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Πρέπει να διαγραφεί το χρέος προς την εφορία, αλλιώς δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτε.

Πόσες δόσεις θέλετε για να πληρώσετε την εφορία; 6 ή 100; Μην σας απασχολεί που έτσι ή αλλιώς δεν θα μπορείτε να πληρώσετε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Ούτε να σας απασχολεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος φόρος έχει σχεδιαστεί για να μπορέσει τελικά η εφορία των τοκογλύφων να δημεύσει την ιδιωτική περιουσία. Θα σας κάνουν "εκπτώσεις". Γι' αυτό και μην ανησυχείτε. Άλλωστε όπως λένε όλοι εν χορώ, η οικονομία πάει καλύτερα και οι πιο πορωμένοι ηλίθιοι σας διαβεβαιώνουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Κρατηθείτε, έρχονται καλύτερες μέρες...

Μέχρι και η αντιπολίτευση έχει αποδεχθεί αυτό το παραμύθι. Το ΚΚΕ έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχουμε μπει σε "καπιταλιστική ανάκαμψη", όπως και οι Σταθάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν βελτίωση, αλλά με συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τώρα τι σόι αριστερά - υποτίθεται ταξική και αντικαθεστωτική - είναι αυτή που είναι έτοιμη να χάψει ότι παραμύθι σερβίρει η κυβερνώσα συμμορία, αρκεί να βάλει το δικό της πρόσημο, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο

Οπότε Έλληνα κακομοίρογλου κάτσε στον καναπέ σου να πιστεύεις ότι εφόσον άπαντες σου λένε ότι η οικονομία πάει καλύτερα, τότε γιατί να μην περιμένεις ότι ίσως, μπορεί να ελαφρώσουν τα βάρη σου; Το μόνο που χρειάζεται είναι να περιμένεις τις εκλογές, ήσυχα-ήσυχα, να κοιτάς τη δουλίτσα σου, να σκύβεις το κεφάλι σε κάθε ξεπούλημα της πατρίδας, να καταπίνεις κάθε προσβολή στην (ανύπαρκτη) αξιοπρέπεια και την οικογένειά σου για να ψηφίσεις αυτόν που θα σου τάξει τα περισσότερα.

Κι έτσι στήνεται η σικέ αντιπαράθεση που θα μας πάει στις επόμενες εκλογές. Δείτε για παράδειγμα την αντιπαράθεση για την φορολογία. Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης μάχονται για να πείσουν ότι ο καθένας για την πάρτη του είναι πιο ικανός στην αύξηση της φορολογίας.

Περιουσιολόγια, φορολογία υψηλών εισοδημάτων και κεφαλαίων, πάταξη της φοροδιαφυγής, κοκ. Τα ίδια και τα ίδια. Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα αυξήσουν τα φορολογικά βάρη, σ' έναν ήδη υπερφορολογημένο λαό. Αλλά μην ανησυχείτε, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαιώνει ότι θα φορολογήσει και το μεγάλο κεφάλαιο.

Κουβέντα για το χρέος προς την εφορία

Κανείς δεν λέει κουβέντα για το συσσωρευμένο χρέος προς την εφορία λόγω της φορολογίας που έχει επιβληθεί τα χρόνια του μνημονίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παλιό χρέος των φορολογουμένων προς την εφορία ξεπέρασε τα 61 δις ευρώ τον Ιούνιο. Σ' αυτά προστέθηκαν και άλλα 6,2 δις ευρώ νέο χρέος προς την εφορία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Σύνολο 67,2 δις ευρώ οφειλές προς την εφορία. Δηλαδή το χρέος προς την εφορία ισοδυναμεί αισίως τουλάχιστον με το 35% του ΑΕΠ.

Αν από αυτό το σύνολο των οφειλών αφαιρέσουμε τα 4,6 δις ευρώ που χρωστούν οι πρώην ΔΕΚΟ, οι δημοτικές επιχειρήσεις, κοκ, αλλά και τα 9,5 δις ευρώ που προέρχονται από "πτωχευμένες επιχειρήσεις", τότε το συνολικό τρέχον χρέος προς την εφορία ανέρχεται σε 53,1 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε φορολογούμενος χρωστά κατά μέσο όρο στην εφορία γύρω στα 8.850 ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους η μέση οφειλή ανά φορολογική δήλωση είναι σίγουρο ότι θα έχει υπερβεί τα 9.200 ευρώ, όταν το 2013 είχε φτάσει λίγο πάνω από 8.200 ευρώ.

Mέσα σ' ένα χρόνο δηλαδή η αύξηση του χρέους των ελλήνων πολιτών προς την εφορία είναι σίγουρο ότι θα ξεπεράσει τελικά το 12%. Με το λαϊκό εισόδημα να προβλέπεται ότι θα μειωθεί γύρω στα 6% έως το τέλος του έτους.

Μπορεί ποτέ να εισπραχθεί αυτό το χρέος; Σε καμιά περίπτωση. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε διαδικασία ανάκαμψης, που δεν ισχύει ούτε στα πιο υστερικά όνειρα των σεσημασμένων ψυχασθενών της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι το χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθ' ότι η επιδρομή της εφορίας γίνεται όχι τόσο με έκτακτους φόρους, αλλά με μόνιμους, στους οποίους πάνω από το 70% των φορολογουμένων δεν διαθέτει φοροδοτική ικανότητα για να ανταποκριθεί. Κι έτσι το χρέος προς την εφορία θα αυξάνει κάθε χρόνο.

Αν σ' αυτό προσθέσετε και τους νέους φόρους σαν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, αλλά και τους άλλους που θα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός, τότε ακόμη και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί πόσο θα εκτινάσσεται το χρέος προς την εφορία μήνα το μήνα, χρόνο το χρόνο. Ακόμη και για εκείνους που μέχρι σήμερα τα κουτσοκατάφερναν και δεν είχαν χρέη προς την εφορία.

Το χρέος προς την εφορία πρέπει να διαγραφεί.

Τι πρέπει να γίνει μ' αυτό το χρέος; Κυβερνώντες και δελφίνοι της αντιπολίτευσης υπόσχονται δόσεις, κι άλλες δόσεις, άπειρες δόσεις. Κάντε μόνοι σας τον υπολογισμό και θα δείτε τι σημαίνει να πληρώνεις ένα χρέος πάνω από 9.000 ευρώ ανά φορολογική δήλωση, που αναπόφευκτα θα αυξάνει κάθε χρόνο. Μέχρι βιβλικής τετάρτης γενεάς να προβλέψουν δόσεις, το χρέος αυτό όχι μόνο δεν θα μπορεί να πληρωθεί, αλλά θα αυξάνει.

Τι πρέπει να γίνει; Το αυτονόητο. Να διαγραφούν τα χρέη που φορτώθηκαν στα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους λόγω της μνημονιακής φορολογίας και φυσικά να καταργηθούν όλοι οι δημευτικοί φόροι. Έτσι ή αλλιώς δεν μπορούν να πληρωθούν.

Μα αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα μας πουν. Ανοησίες, απαντάμε. Το 2013 από το σύνολο των 62,3 δις ευρώ που έφτασαν οι οφειλές προς την εφορία τον Δεκέμβριο, ο κρατικός προϋπολογισμός εισέπραξε 3,2 δις ευρώ από τις εκβιαστικές ρυθμίσεις που επιβάλλει το υπουργείο των τοκογλύφων στους φορολογούμενους. Λίγο πάνω από το 5% της συνολικής οφειλής. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 από τα 67,2 δις ευρώ συνολικές οφειλές προς την εφορία, οι εισπρακτικοί μηχανισμοί κατόρθωσαν να εισπράξουν μόλις 1,7 δις ευρώ. Μόλις το 2,5% των συνολικών οφειλών.

Τα εισπραττόμενα ποσά έναντι των οφειλών είναι ασήμαντα και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν για παράδειγμα από την φορολογία των πολυεθνικών, που σήμερα χαίρουν φορολογικής ασυλίας, αλλά και από την είσπραξη των βεβαιωμένων τελών εισαγωγής που μέχρι πέρυσι - σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - ανέρχονταν στα 3,9 δις ευρώ. Η κυβέρνηση αρνείται να τα εισπράξει γιατί κάνει πλάτες σε κυκλώματα που εισάγουν προϊόντα, κυρίως πετρέλαιο, από τρίτες χώρες, για να τα πουλήσουν ως ελληνικά.

Τα κυκλώματα αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν πολυεθνικές, εφοπλιστές και μεσάζοντες δικτυωμένους με τα κυβερνώντα κόμματα, ποτέ άλλοτε δεν ανθούσαν όσο σήμερα. Το λαθρεμπόριο με κυβερνητικές πλάτες έχει γίνει καθεστώς και συμβάλλει καίρια ακόμη και στην εικονική αύξηση των εξαγωγών της χώρας.

Επομένως δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός δημοσιονομικός λόγος, που να αποτρέπει την άμεση διαγραφή των οφειλών προς την εφορία. Όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν τα έσοδα του κράτους, αλλά θα απελευθερωθούν από τον δήμιο της εφορίας τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίοι με ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Μην σας εξαπατούν, χωρίς διαγραφή δεν γίνεται τίποτε...

Τότε γιατί δεν τολμά ούτε καν η αντιπολίτευση να ξεκινήσει τις προτάσεις της για το φορολογικό από αυτή την αναγκαία διαγραφή; Γιατί κάνει γαργάρα το τεράστιο αυτό ζήτημα; Τι νόημα έχει να μιλάς για φορολογική δικαιοσύνη και αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, αν δεν ξεκινάς από το αυτονόητο; Αν δεν ξεκινάς δηλαδή με την διαγραφή των οφειλών προς την εφορία.

Πώς μπορεί να σχεδιαστεί δίκαιη φορολογική πολιτική χωρίς να μηδενιστεί το κοντέρ; Πώς μπορεί να εκτιμηθεί η πραγματική φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων, όταν πνίγονται ήδη στα χρέη προς την εφορία; Πώς μπορεί να υπάρξει πάταξη της φοροδιαφυγής όταν η φοροδιαφυγή έχει γίνει ζωτικό μέσο επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Και για να τα πούμε καθαρά και σταράτα. Όποιος προτείνει φορολογικές αναμορφώσεις χωρίς να ξεκινά με την απαραίτητη και εξαιρετικά επείγουσα διαγραφή των ήδη υφιστάμενων οφειλών προς την εφορία, να είστε σίγουροι ότι σχεδιάζει νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πνέουν ήδη τα λοίσθια. ΄

Αλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, των ολιγαρχών αυτής της χώρας, όσο ισχύει η ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου και των κερδών εντός της ευρωζώνης. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είτε είναι απατεώνας, είτε ανίδεος. Όμως γι' αυτά, αλλά και για το πώς πρέπει να είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014 ... st_23.html

=================

εκ των σχολιασμών, επιλέγω το ποστ ενός χρήστη,
στον οποίο απάντησε ο καζάκης:

Ανώνυμος 24 Αυγούστου 2014 - 4:29 π.μ.

Διαγραφή του υφισταμένων χρεών ιδιωτών προς την εφορία σημαίνει πολύ απλά και κατάρρευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αφού κανείς πλέον δεν θα πληρώνει γνωρίζοντας ότι τα χρέος προς το Κράτος μπορεί να διαγραφεί.

Κατάρρευση εσόδων σημαίνει κατάρρευση του προυπολογισμού, άρα αναγκαστικό κόψιμο των κρατικών δαπανών (παιδεία, υγεία, συντάξεις, απολύσεις δημ. υπαλλήλων) γιατί σας υπενθυμίζω κάτι που ίσως σας διαφεύγει: ότι τώρα δεν μας δανείζει κανείς οπότε εντός ευρώ πρέπει να ζούμε χωρίς πρωτογενή ελλείμματα.

Άρα οδηγούμαστε , και σας εξαίρω για την συνέπεια σας, στην Δραχμή και στον αναπόφευκτο πληθωρισμό. Αφού οι μέλλοντες Αριστεροί κυβερνώντες είναι αναφανδόν υπέρ του Ευρώ σεις τι τους απευθύνεστε? Άντε κανας Λαφαζάνης να διαμαρτυρηθεί μέχρις εκεί.

Επίσης,τώρα που σας βρήκα: Πώς γίνεται η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο φόρο επί των περιουσιών να συμπίπτει με Bundesbank, Bofinger?

http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... on-ellinon

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1821665

twitter account:

_Apostolos

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ 24 Αυγούστου 2014 - 8:50 μ.μ.

Προφανώς κατά τη γνώμη σας, η συντριπτική πελιοψηφία των Ελλήνων - πολύ πάνω από το 70%, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων - γιατί είναι μπαταξίδες. Δεν ξέρω σε ποιον πλανήτη κατοικείτε, αλλά εγώ που κατοικώ και αγωνίζομαι σ' αυτόν τον τόπο και κανένα σούργελο ή ληστοσυμμορίτης δεν πρόκειται να με διώξει για να ξεπουλήσει την πατρίδα μου, σας λέω τα εξής απλά: Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει. Η κυβέρνηση των ληστοσυμμοριτών επιβάλλει όλο και μεγαλύτερους φόρους γιατί - κατ' εντολή των δανειστών - πρέπει η ιδιωτική περιουσία να αλλάξει χέρια.
Για να υπάρξει δίκαιο και αποδοτικό φορολογικό σύστημα θα πρέπει να συντρέχουν τρεις θεμελιώδεις όροι: - Να μην οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τον φορολογούμενο. - Να βασίζεται στην πραγματική του φοροδοτική ικανότητα. - Να συνδέεται οργανικά με ανταποδοτικές πράξεις του κράτους, δηλαδή με δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.
Σήμερα, τίποτε απ' όλα αυτά δεν ισχύει κι επομένως αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του φορολογούμενου να μην πληρώνει. Αποτελεί νόμιμη άμυνα απέναντι σ' ένα απόλυτα ληστρικό και καταπιεστικό κράτος που θέλει να τον εξοντώσει οικονομικά και κοινωνικά.
Τέλος, δεν μπορεί κανένας εισπρακτικός μηχανισμός να αποτιμήσει την πραγματική φοροδοτική δυνατότητα των φορολογουμένων, όταν αυτοί είναι φορτωμένοι με ήδη διαμορφωμένα χρέη. Όποιος έχει διοικήσει οργανισμούς και έχει σχεδιάσει συστήματα το ξέρει αυτό πολύ καλά.
Όσο για τις υπόλοιπες φαντασιώσεις όπου η δραχμή, ή το εθνικό νόμισμα εξισούται με τον πληθωρισμό κι άλλα τέτοια κουφά, συγνώμη αλλά δεν αξίοζυν ούτε καν σχόλιο. Ανήκουν στην σφαίρα την ψυχιατρικής ή της θεολογίας και όχι της οικονομικής επιστήμης.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την όποια αριστερά, τα ερωτήματα σας να τα απευθύνεται σ' αυτούς κι όχι σε μένα. Δεν μ' αφορούν οι συγκεκριμένοι χώροι και ούτε θα απαντήσω γι' αυτούς.
ΜΠΡΑΒΟ!!!ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ στον Καζακη,πρωτη φορα καθισα και διαβασα ολοκληρο κειμενο του!!!
Διαθετει χιουμορ και συγχρονως μιλα με ντοκουμεντα,εστιαζει κεθε φορα στο πραγματικο προβλημα και δινει λυσεις μεσα απο εναν αλλον δρομο.
Τι να μας πει το ΚΚΕ βρε Μαρακι μου (σημερα εμαθα το ονομα σου,βλεποντας την Βικυ να σε προσφωνει Μαρια,οποτε με την ευκαιρια αν και καθυστερημενα χρονια σου πολλα,γεματα ευτυχια και προπαντος υγεια) δεν βλεπεις οτι ειναι ξεπουλημενοι;Δεν βλεπεις οτι το μόνο που τους νοιαζει ειναι να εχουν μια οσο το δυνατον μικρη (παραδοξο ε; και ομως ετσι ειναι) παρουσια στην βουλη και τιποτε αλλο!!!Εχουν τεραστια δυναμη σαν βουλευτες και μαλιστα απο τα αρχαιοτερα κομματα κι ομως δεν κανουν απολυτως τιποτα.
Στο σημειο που εφτασε η χωρα και ειδικα ο φτωχος λαος θα επρεπε αυτοι που οπως λενε εκπροσωπουν τους αδυναμους να ειχαν φερει το πανω κατω στην κυριολεξια!!!Συσωμοι (και ξερετε τι θα πει να εισαι στελεχος του ΚΚΕ ε; Ουτε τα στρατιωτακια δεν εχουν τετοια υπακοη) συσωμοι λεω,βουλευτες,στελεχοι και ψηφοφοροι να ειναι στις πλατειες,στους δρομους ,σε πορειες απο το πρωι ως το βραδυ!!!Να καλουν τον λαο σε ανυπακοη,γιατι τα παντα ή σχεδον τα παντα ειναι αντισυνταγματικα.
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Δευ 25 Αύγ 2014, 23:01

Ρε σεις περιμενετε ακομη να μας σωσουν αυτοι που παιρνουν 8 και 10 χιλιαρικα το μηνα;

Συνελθετε σας παρακαλω. Καλα και ωραια τα ονειρα αλλά ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΝΗ(μεσα σε αυτους ειναι και τα "αριστερα" μας καμαρια)

Δεν υπαρχει γιατρεια...ειναι ΟΛΟΙ μεσα στο κολπο και δυσκολα θα αφησουν το κοπαδι να ξεφυγει...εξαλλου το κρατανε πισθάγκωνα και χειροπόδαρα δεκαετιες τωρα

Ο Δημητρης ειναι απο τις λιγες ακτινες φωτος που εχουν απομεινει σε αυτον το καταραμενο τοπο....αλλά οπως του ειχα πει και απο κοντα, ειναι πολυ μονος...δυστυχως
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 412 φορές
Έλαβε Likes: 315 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Δευ 25 Αύγ 2014, 23:05

Αυτό είναι ένα από τα βασικά που μας λείπουν, και θα μπορούσε να το έκανε ο Καμμένος, αλλά δεν το έκανε, δείχνοντας ότι είναι συστεμικός.

Τι; Το να κοιτάς τον κόσμος στα μάτια, να βγαίνεις, να φωνάζεις και να τους ξεσηκώνεις. Αυτό δεν το κάνει ΚΑΝΕΙΣ εντός της βουλής. Κανείς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο, δεν τον προκαλεί ευθέως να σηκωθεί. Κανεις.
Lazy Dog έγραψε:Ρε σεις περιμενετε ακομη να μας σωσουν αυτοι που παιρνουν 8 και 10 χιλιαρικα το μηνα;
Δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί, έχει αποδειχθεί εδώ και δύο χρόνια.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Lazy Dog
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lazy Dog » Δευ 25 Αύγ 2014, 23:10

Ειχα πει σε μια αποστροφη του λογου πριν λιγο καιρο σε κατι φιλαρακια υποστηρικτες του Αλεξη, οτι θα τρωω ξυλο απο "αριστερο" γκλοπ....δεν με καταλαβαν τοτε....θα με καταλαβουν λιαν συντομως...

Αν δεν γινει κατι το συνταρακτικο στη γειτονια μας, δεν προκειται να αλλαξει τιποτα...δεν το θελω προς Θεου αλλά δεν υπαρχει κατι άλλο...απο μεσα ΔΕΝ προκειται να αλλαξει κατι...ειναι τοσο καλα στημενο το παιχνιδι...

...και πολυ φοβαμαι για το Δημητρη οτι θα παθει καποιο "ατυχημα"...
"If you want a vision of the future Winston, imagine a boot stamping on a human face forever"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 26 Αύγ 2014, 00:34

συμφωνώ με Πάρη και ΟΤΤΟ, και προσυπογράφω μέχρι κεραίας
το τελευταίο ειδικά ποστ του Αρίωνα :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 28 Αύγ 2014, 00:19

.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Σεπ 2014, 16:44

Θάνατος αλά γαλλικά: Στο Παρίσι θα τελειώσουν την Ελλάδα

Tη ληστεία, τη σφαγή, τη λεηλασία, την ονομάζουν κράτος (imperium)· δημιουργούν ερημιά και την αποκαλούν ειρήνη. Τα λόγια αυτά του Κορνήλιου Τάκιτου (Agricola, § 30) δεν ταιριάζουν μόνο στον κατακτητικό πολιτισμό της αρχαίας Ρώμης, αλλά και στην κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη. Αν και οφείλουμε να πούμε ότι η Ελλάδα σήμερα αποτελεί ένα από τα εξέχοντα δείγματα της πιο απόλυτης βαρβαρότητας που απειλεί την ανθρωπότητα. Αν βέβαια επιτρέψουμε να επιβιώσει το υφιστάμενο σύστημα αγορών κεφαλαίου παγκόσμια.

Ποτέ άλλοτε σε φαινομενικά ειρηνικές συνθήκες η χώρα δεν υπέστη την καταστροφή που έχει υποστεί τα τελευταία 4 χρόνια. Σε μια σχετικά πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (“Long-term Damage from the Great Recession in OECD Countries”, Laurence M. Ball, NBER Working Paper 20185, May 2014) υπολογίζεται ότι η Ελλάδα έχει υποστεί την μεγαλύτερη καθίζηση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ τα χρόνια της κρίσης. Πάνω από 30% του ΑΕΠ της.

Κι έτσι εν μέσω μια πορείας προς τον Άδη για ολόκληρη την χώρα βρισκόμαστε αισίως στις παραμονές της συνάντησης των Παρισίων, όπου υποτίθεται ότι οι κυβερνώντες θα διαπραγματευτούν την "βιωσιμότητα" του ελληνικού δημόσιου χρέους. Φυσικά, οι κυβερνώντες μπορούν να διαπραγματεύονται εν κρυπτώ με τους δανειστές, αλλά ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν έχει ιδέα για το τι συζητάνε. Δεν πρέπει επ' ουδενί να συζητά σχετικά με το χρέος. Γι' αυτό φροντίζουν τα ΜΜΕ και τα κόμματα της Βουλής.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ασχολείται με άλλα. Με τα "λάθη" και τις "εκπτώσεις" του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων. Με τα εκπορευόμενα εκ του Μαξίμου ρεπορτάζ περί ποικίλων "ελαφρύνσεων" εν όψει πιθανών εκλογών, αλλά και με το μέγιστο πολιτικό ζήτημα της περιόδου: πόσοι πρόκειται να ψηφίσουν κι αν επαρκούν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Εδώ ολόκληρη η χώρα συντρίβεται μαζί με τον λαό της και ο επίσημος πολιτικός διάλογος εξαντλείται στο αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 ψήφων για τον εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

Μάλιστα η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι έτσι και τυχόν υπάρξει η πλειοψηφία των 180, τότε πρόκειται για πραξικόπημα και αποστασία. Η πολιτική ξεφτίλα σ' όλη της το μεγαλείο. Εδώ η συνταγματική τάξη έχει καταλυθεί και η ίδια η χώρα βρίσκεται υπό αποικιακή κατοχή, δηλαδή υπό καθεστώς όπου η φυσική εξουσία πάνω στον λαό και στην Ελλάδα ασκείται από εξωχώριες δυνάμεις και κέντρα με την συνδρομή της εγχώριας ιθύνουσας τάξης.

Για όλα αυτά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτε, ούτε καν θέτει το θέμα, αλλά στην ψήφο για τον πρόεδρο της δημοκρατίας ανακαλύπτει πραξικόπημα και αποστασία! Οι έννοιες που χρησιμοποιεί ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει κάθε περιεχόμενο. Κι ο λόγος είναι απλός. Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλον. Δεν τoν ενοχλεί η κατοχή, αλλά η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

Αν πίστευε στ' αλήθεια ότι συντελούνται πραξικοπήματα και αποστασίες, τότε που είναι ο ανένδοτος εκ μέρους του; Που είναι το προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις του λαού, με πρώτες αυτές που αντιστρατεύονται αυτήν την κατάσταση σε κοινούς αγώνες μεχρι να πέσει η κυβέρνηση;

Απλούστατα κανένας από την αντιπολίτευση δεν θέλει την πτώση της κυβέρνησης από τον ίδιο τον λαό, από τις κινητοποιήσεις και την ενεργοποίηση του ίδιου του λαού. Αν η κυβέρνηση πέσει από τον λαό με αυθεντικά λαϊκά αιτήματα, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει μια κυβέρνηση που να τάζει, αλλά να μην εκπληρώνει. Κι αν ο λαός μάθει πώς να ανατρέπει από μόνος του κυβερνήσεις, τότε δεν τον σταματά κανένας, ούτε χαρίζεται σε κανέναν.

Ενώ αν πάμε σε εκλογές ως προϊόν κοινοβουλευτικών ελιγμών και με τον λαό σε παθητική αναμονή, τότε οι δελφίνοι της εξουσίας μπορούν ευκολα να του τάζουν ανέξοδα χωρίς να έχουν καμιά υποχρέωση να τηρήσουν το οτιδήποτε. Κι έτσι με το τέχνασμα του λιγότερου κακού είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να του φορτώσουν μια χειρότερη διακυβέρνηση. Ειδικά στη πιο κρίσιμη καμπή της χώρας μας από την εποχή του Καστελόριζου.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η συμφωνία που θα υπογραφεί στο Παρίσι μέχρι τις 5/9/2014, θα είναι ότι χειρότερο για την Ελλάδα και τον λαό της. Μπροστά της οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων τεσσάρων ετών θα μοιάζουν παιδική χαρά. Το κύριο αντικείμενο της συμφωνίας είναι το πώς θα αλλάξει χέρια η δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων. Ενώ ταυτόχρονα μεθοδεύεται ένα σχέδιο bail in, δηλαδή "διάσωσης εκ των έσω" σαν κι αυτό της Κύπρου, όπου ο βασικός μέτοχος των τεσσάρων συστημικών εγχώριων τραπεζών, δηλαδή το δημόσιο, οι καταθέτες και οι δανειολήπτες θα φορτωθούν το κόστος μιας νέας ανακεφαλαίωσης, αλλά και τις επισφάλειες των "κόκκινων" δανείων.

Να γιατί βιάζεται ο Δένδιας να ρυθμίσει τα "κόκκινα" επιχειρηματικά δάνεια προκειμένου αφενός να απεγκλωβίσει τους μεγαλοφειλέτες, δηλαδή τους ολιγάρχες και να σβήσει τα θαλάσσοδάνειά τους. Και αφετέρου να διευκολύνει την εκποίηση από τις τράπεζες των μικρομεσαίων και ελευθεροεπαγγελματιών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους. Είναι το πρελούδιο της νέας συμφωνίας με τον ΕΜΣ, δηλαδή της συμφωνίας των Παρισίων.

Όσο για την "βιωσιμότητα" του χρέους, ότι λέγεται είναι για εσωτερική κατανάλωση. Άλλωστε, οι δανειστές της Ελλάδας το έχουν ξεκαθαρίσει. Γι' αυτούς "βιώσιμο" γίνεται το χρέος από την στιγμή που η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει μόνιμα στις αγορές προκειμένου να δανειστεί. Βέβαια, ένα "βιώσιμο" χρέος που εξυπηρετείται με νέα δάνεια από τις αγορές δεν είναι παρά ο ορισμός της χρεοκοπίας. Αλλά τους δανειστές δεν τους ενδιαφέρει, όσο μπορούν να εισπράτουν τα τοκοχρεωλύσια του χρέους και να κρατούν σιδηροδέσμια την χώρα.

Παρ' όλα αυτά υπάρχει μια εκκοφαντική συνωμοσία σιωπής από ολόκληρο το επίσημο πολιτικό σύστημα. Κανείς δεν τολμά να ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για το δημόσιο χρέος και για το τι μπορεί να γίνει. Κουβέντα για το τι είναι εν τέλει "βιώσιμο" χρέος, δηλαδή πότε είναι εξυπηρετήσιμο χωρίς να ματώνει ο λαός και η χώρα. Λέξη για το πώς μπορεί να διαγραφεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του. Αντίθετα, μιλάνε για εικονικές αναδιαρθώσεις, για εθελοντική μείωση από τους δανειστές, επειδή απ' ότι φαίνεται είμαστε καλά παιδιά, κοκ.

Αναφανδόν... στο βάλτο

Κι έτσι ολόκληρη η κοινωνία και η πολιτική στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, βυθίζεται αναφανδόν στον βάλτο. Ο βάλτος είναι πιο χαρακτηριστικός χώρος όπου η κυριαρχεί η πολιτική στασιμότητα. Κι αυτός δυστυχώς αποτελεί τον ρυθμιστικό παράγοντα στις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. Χάρις σ' αυτόν επιβιώνει το καθεστώς του δοσιλογισμού και της ηττοπάθειας.

Ο βάλτος στην πολιτική σκηνή εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Les Marais, ήταν ο περιφρωνητικός όρος με τον οποίο οι Πεδινοί και κυρίως οι Ορεινοί χαρακτήριζαν τον χώρο που καταλάμβανε το κέντρο της Συντακτικής Συνέλευσης.
Ο βάλτος είχε μια παλιά συμβολική σημασία για τους Γάλλους. Ο πρώτος θυρεός των Γαλλων ήταν οι τρεις βάτραχοι. Ο θυρεός αυτός ήταν το αρχικό σύμβολο και της δυναστείας των Βουρβόνων, μιας και bourbe σημαίνει βούρκος. Ένας παλιός Γάλλος συγγραφέας έλεγε: "Le Crapaud designe les marais dont sortaient les Francs", ο βάτραχος σηματοδοτεί τον βάλτο από τον οποίο βγήκαν οι Γάλλοι.

Επομένως σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για το Γαλλικό έθνος, όπου κρινόταν η τύχη του, το μέλλον του, ο βάλτος ήταν το σύμβολο της αποσύνθεσης. Το Γαλλικό έθνος έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στους οπαδούς της κυριαρχίας του πλούτου, όπου η πατρίδα ταυτιζόταν με τους έχοντες και κατέχοντες την απόλυτη εξουσία και σ' εκείνους που ήθελαν την αναγέννηση της πατρίδας ως συλλογική περιουσία του λαού. Στους πρώτους η πατρίδα ισοδυναμεί με τον πλουτισμό των λίγων, ως μέτρο αξιοσύνης και κυριαρχίας τους, ενώ για τους δεύτερους η πατρίδα ισοδυναμεί με την κυριαρχία του ίδιου του λαού, με την πολιτική ελευθερία και τη δημοκρατία, που στην ουσία ήταν λαοκρατία.

Ανάμεσα σ' αυτές τις αντίπαλες μερίδες στεκόταν ο βάλτος. Σύμφωνα με τον Auguste Ducoin (Études Révolutionnaires. Paris, 1845, σ. 196): "Ανάμεσα σ' αυτά τα δυο άκρα, λιμνάζουν άνδρες με μυστικές ψήφους και σιωπηλή δειλία, πάντα αφοσιωμένοι στο κόμμα που είναι πιο δυνατό και υπηρετώντας πάντα την ανερχόμενη εξουσία. Ο χώρος που καταλαμβάνουν αυτοί οι ευνούχοι στην Συνέλευση τον αποκαλούσαν Βάλτο. Στα σύγχρονα κοινοβούλια αποκαλείται Κέντρο."
Ο Βάλτος δεν διέθετε πολιτικό πρόγραμμα, ξεκάθαρο στόχο και σκοπό. Κυριαρχούσαν πάντα οι προσωπικές ατζέντες ενώ η πιο σπουδαία του πολιτική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης ήταν το πενταμελές Διευθυντήριο της Θερμιδοριανής αντίδρασης (1794-1799), όπου κατελύθη οριστικά η δημοκρατία και κυριάρχησαν απόλυτα οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι προετοιμάζοντας την έλευση της δικτατορίας του Βοναπάρτη.

Ιδεολογία του Βάλτου ήταν πάντα η μετριοπάθεια και η μεσοβέζικη πολιτική που γεννούσε πάντα, μα πάντα τέρατα. Χωρίς καμιά εξαίρεση. Ιδίως σε εποχές κοινωνικής, εθνικής και ταξικής πόλωσης, όπως είναι η σημερινή. Βλέπεις, όταν ζεις σε τέτοιες εποχές, που επιβάλλεται αδήριτα από την ανάγκη επιβίωσης ενός ολόκληρου έθνους, οφείλεις να επιλέξεις. Είτε το θες, είτε δεν το θες. Γι' αυτό και πάντα η αναποφασιστικότητα μπροστά στο καθήκον, η άρνηση να πάρεις σαφή θέση μάχης και γενικά οι διφορούμενες ενδιάμεσες καταστάσεις γεννούν πάντα τον Βάλτο. Κι ο βάλτος την κατάπτωση και την αποσύνθεση.

Η επιβίωση ενός καθεστώτος που δεν μπορεί να στηριχθεί πια στην εξαγορά πλατιών στρωμάτων του πληθυσμού με ρουσφέτια και παραχωρήσεις, που έχει στραφεί ξεκάθαρα ενάντια στην τεράστια πλειοψηφία του λαού και επιδιώκει να τον εξοντώσει εργασιακά, κοινωνικά και εθνικά, μπορεί να αντληθεί μόνο από τον Βάλτο. Χωρίς κανένα αρθρωτό δικό του, αυτόνομο πρόγραμμα, ο Βάλτος δανείζεται από εδώ κι από εκεί, ανάλογα τη συγκυρία. Χωρίς όμως ποτέ να αμφισβητεί τα πλαίσια που έχουν τεθεί άνωθεν. "O Marais (Βάλτος)" έγραφε σε μια διεισδυτική μελέτη της η Anne Sa'adah (Contemporary France: a democratic education, Oxford: 2003, σ. 154) "γνώριζε τι δεν ήθελε..., αλλά οι θετικές προσδοκίες του ήταν πολύ δύσκολο να οριοθετηθούν. Επιβίωνε σε μια διαρκή κατάσταση απογοήτευσης..." Με άλλα λόγια τον Βάλτο αντιπροσωπεύει πάντα μια διαρκής κατάσταση απογοήτευσης και ηττοπάθειας.

Ο Ελληνικός βάλτος

Η εικονική παντοδυναμία του σημερινού καθεστώτος αποικιακής κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον Βάλτο. Δείτε τον πώς ζέχνει απ' άκρου εις άκρον της επίσημης πολιτικής σκηνής. Δεν θέλει ταραχές και κινητοποιήσεις. Απεχθανεται όσο τίποτε άλλο όχι μόνο τις "ακρότητες", δηλαδή την μετωπική αναμέτρηση με το δοσιλογικό πολιτικό καθεστώς, αλλά και τις "ακραίες" θέσεις. Δεν μπορεί να γίνει τίποτε καλύτερο απ' αυτό που γίνεται ερήμην του ίδιου του λαού.

Ενώ τις μόνες διαχωριστικές γραμμές που αναγνωρίζει ο Βάλτος είναι μόνο εκείνες που πολιτικά είναι απόλυτα διαπερατές. Δεξιά, αριστερά, κέντρο. Δεν ξέρει τι σημαίνει έθνος, πέρα απ' αυτό που ορίζουν οι άρχοντες και οι εκάστοτε δυνατοί της εξουσίας. Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έθνος υπάρχει μόνο και όταν ένας λαός ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, δηλαδή την δική του εξωτερική και εσωτερική ελευθερία να είναι αυτός που κάνει κουμάντο στον τόπο του, δηλαδή ο μοναδικός που ασκεί κυριαρχία.

Όποιος λαός δεν μπορεί να ασκήσει πρωτογενώς κυριαρχία στην πατρίδα του δεν συγκροτείται σε έθνος ανεξάρτητο, κυρίαρχο, αυτόνομο, αλλά καταλήγει να είναι μια "πληθυσμιακή οντότητα" δούλων χωρίς πατρίδα, χωρίς παρών και μέλλον. Στο έλεος όλων εκείνων που από την εποχή του, ο Δημοσθένης χαρακτήριζε προδότες: "Άνθρωποι μιαροί, κόλακες και αλάστορες, που ο καθένας έχει ακρωτηριάσει την πατρίδα του, που ήπιαν την ελευθερία τους τσουγκρίζοντας τα ποτήρια πρώτα με τον Φίλιππο και τώρα με τον Αλέξανδρο, που μέτρο της ευδαιμονίας τους έχουν την κοιλιά τους και τα πιο ευτελή ένστικτά τους, ενώ την ελευθερία τους και το να μην έχουν αφέντες -αυτά δηλαδή που οι παλιότεροι Έλληνες τα είχαν ορισμούς και κανόνες του αγαθού- τα κατέλυσαν» (Υπέρ Κτησιφώντος Περί Στεφάνου, 296)

Κι ενώ ο μέσος Έλληνας σήμερα προσδοκά έναν από μηχανής Θεό, η όποια ελπίδα εξανεμίζεται στην δυσοσμία το σημερινού πολιτικού Βάλτου, όπου οι σύγχρονοι αριστεροδέξιοι Crapaud des Marais - όπως χαρακτήριζαν τους πολιτικούς τυχοδιώκτες την εποχή της μεγάλης Γαλλικής επανάστασης οι αληθινοί πατριώτες - ξέρουν να μιλάνε επί παντός επιστητού, εκτός από αυτά που καίνε τον λαό και την πατρίδα. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε είναι ξεκάθαρο το νόημα των λόγων του Δημοσθένη που έλεγε: "Οί παλιοί 'Αθηναίοι δέ γυρεύαν ούτε πολιτικό, ούτε στρατηγό πού νά τούς έξασφαλίσει τή δουλεία και τήν καλοπέραση, άλλά ούτε νά ζήσουν καταδεχόνταν, άν δέ γινόταν νά ζήσουν έλεύθεροι. Γιατί καθένας άπ' αύτούς είχε τή γνώμη πώς δέν γεννήθηκε μόνο γιά τόν πατέρα του καί τή μητέρα του, μά καί γιά τήν πατρίδα. Καί νά σέ τί διαφέρει, αύτός πού πιστεύει πώς γεννήθηκε μόνο γιά τούς γονιούς του περιμένει τόν φυσικό καί γραμμένο του θάνατο, ένώ αύτός πού πιστεύει πώς γεννήθηκε καί γιά τήν πατρίδα του, θα θελήσει νά πεθάνει καλίτερα παρά νά τη δει στή σκλαβιά,καί θά νομίσει πιό φοβερές άπό τό θάνατο τις προσβολές καί τις ατιμώσεις, πού κατανάγκη, σάν ή πόλη του σκλαβωθή, θά ύποφέρει μαζί μέ τούς άλλους." (Υπέρ Κτησιφώντος Περί Στεφάνου, 205)

Σήμερα καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον πατριωτισμό που δεν είναι υποχείριο του κάθε επιτείδειου, ούτε κρύβει την υποτέλεια στην εξουσία, αλλά όπως έγραφε στο Dictionary o Σάμιουελ Τζόνσον το 1773 για τον πατριώτη ως ευφημισμό για έναν συνειδητό ανατροπέα της κυβέρνησης. Και σε εποχές όπως η σημερινή όπου το καθεστώς της υποτέλειας προστατεύεται τόσο καλά από τον πολιτικό Βάλτο, το καθήκον κάθε αληθινού πατριώτη, κάθε συνειδητού ανατροπέα της κυβέρνησης, είναι να δουλεύει οργανωμένα και συνειδητά για την πατριωτική αφύπνιση του λαού. Για να αντιληφθεί πώς ελευθερία, δικαιοσύνη, προκοπή είναι έννοιες ασυμβίβαστες με καθεστώτα σαν τα σημερινά και πώς για να επιβιώσει έχει μόνο μία επιλογή: την μονομερή διαγραφή του χρέους και ταυτόχρονα την απαλλαγή από τα δεσμά της υποτέλειας στις σύγχρονες μορφές υπερεθνικού δεσποτισμού, που σήμερα δεν έρχονται από την Ανατολή, αλλά από την Δύση.

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 31/8/2014

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2014 ... ost_2.html
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Σεπ 2014, 16:53

Kαζάκης έγραψε:Αν πίστευε στ' αλήθεια ότι συντελούνται πραξικοπήματα και αποστασίες, τότε που είναι ο ανένδοτος εκ μέρους του; Που είναι το προσκλητήριο σε όλες τις δυνάμεις του λαού, με πρώτες αυτές που αντιστρατεύονται αυτήν την κατάσταση σε κοινούς αγώνες μεχρι να πέσει η κυβέρνηση;
το "ανένδοτο" ένα "κ" (που θα αντικαταστήσει το "ν") το χωρίζει από το ανέκδοτο!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”