Τα ευκόλως εννοούμενα στο χωριό μου...ΑρΕλα έγραψε:Καρίπη:
Quote:
Κάποτε (αλλά και σήμερα ακόμη....), τους ανθρώπους με νοητική στέρηση και άλλους με διάφορες ψυχικές διαταραχές τους έκαναν επίσης στείρωση.
Οι λόγοι ήταν για να μην αναπαρχθούν διότι πρώτον δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν τις σχετικές ευθύνες αλλά πολύ περισσότερο γιατί ήταν (και είναι) "ενοχλητικοί" σε μια "πολιτισμένη" κοινωνία.
Όχι για να μην έρθουν άλλα δύστυχα παιδιά στον κόσμο που θα υποφέρουν τα ίδια, μη μπορώντας να προσαρμοστούν;
Να μην αμφιβάλλεις καθόλου Βάσω μου. Σε περίπτωση σύναψης γάμου ή εύρεσης εργασίας τους κόβουν τις χρηματικές πάροχες (και κάτι άλλα που τώρα δεν τα θυμάμαι).ΑρΕλα έγραψε:ΑΝ γινόταν ή γίνεται αυτό που λες. Προσωπικά αμφιβάλλω...
'Οτι περίπου κάμνουμε και εμείς στα γατόσκυλά μας δηλαδή; Για το καλό τους βέβαια!!ΑρΕλα έγραψε:Υπάρχουν οι υπερκυβερνησάρες που ψεκάζουν... συγνώμη, φροντίζουν για τον έλεγχο αυτής της πληθυσμιακής έκρηξης, με μαγκιόρικους τρόπους. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, γιατί τη γνώμη μας την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Για το καλό μας βέβαια πάντα!
Υ.Γ. Όσους ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα που γίνετε λόγος, προτείνω να διαβάσουν την Οδύσσεια στο σημείο που ο Οδυσσέας έχει πείσει την Κίρκη να ξανακάνει ανθρώπους τους συντρόφους του και τρέχει να τους το ανακοινώσει.
Θα εκπλαγείται με τον διάλογο ή καλύτερα μονόλογο, των ζώων. Ότι πιο ανθρώπινο θα το βρείτε εκεί(...).
Υ.Γ2. Υπάρχουν επίσης και δυο διάλογοι στον Πλούταρχο που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις ζώων και ανθρώπων. "Πότερα των ζώων φρονιμότερα, τα χερσαία ή τα ένυδρα", και "Περί του άλογα λόγω χρήσθαι".
Λίγη φιλοσοφία στην κουβέντα νομίζω πως θα είναι χρήσιμη, και εκτός αυτού πιστεύω ότι όποιος τα διαβάσει δεν θα ξαναμιλήσει για στειρώσεις και άλλα "ανθρώπινα".