Στείρωση ζώων

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Re: Στείρωση ζώων

Δημοσίευση από karipis » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:03

ΑρΕλα έγραψε:Καρίπη:

Quote:
Κάποτε (αλλά και σήμερα ακόμη....), τους ανθρώπους με νοητική στέρηση και άλλους με διάφορες ψυχικές διαταραχές τους έκαναν επίσης στείρωση.
Οι λόγοι ήταν για να μην αναπαρχθούν διότι πρώτον δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν τις σχετικές ευθύνες αλλά πολύ περισσότερο γιατί ήταν (και είναι) "ενοχλητικοί" σε μια "πολιτισμένη" κοινωνία.

Όχι για να μην έρθουν άλλα δύστυχα παιδιά στον κόσμο που θα υποφέρουν τα ίδια, μη μπορώντας να προσαρμοστούν;
Τα ευκόλως εννοούμενα στο χωριό μου...

ΑρΕλα έγραψε:ΑΝ γινόταν ή γίνεται αυτό που λες. Προσωπικά αμφιβάλλω...
Να μην αμφιβάλλεις καθόλου Βάσω μου. Σε περίπτωση σύναψης γάμου ή εύρεσης εργασίας τους κόβουν τις χρηματικές πάροχες (και κάτι άλλα που τώρα δεν τα θυμάμαι).

ΑρΕλα έγραψε:Υπάρχουν οι υπερκυβερνησάρες που ψεκάζουν... συγνώμη, φροντίζουν για τον έλεγχο αυτής της πληθυσμιακής έκρηξης, με μαγκιόρικους τρόπους. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, γιατί τη γνώμη μας την έχουν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Για το καλό μας βέβαια πάντα!
'Οτι περίπου κάμνουμε και εμείς στα γατόσκυλά μας δηλαδή; Για το καλό τους βέβαια!!

Υ.Γ. Όσους ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα που γίνετε λόγος, προτείνω να διαβάσουν την Οδύσσεια στο σημείο που ο Οδυσσέας έχει πείσει την Κίρκη να ξανακάνει ανθρώπους τους συντρόφους του και τρέχει να τους το ανακοινώσει.
Θα εκπλαγείται με τον διάλογο ή καλύτερα μονόλογο, των ζώων. Ότι πιο ανθρώπινο θα το βρείτε εκεί(...).

Υ.Γ2. Υπάρχουν επίσης και δυο διάλογοι στον Πλούταρχο που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις ζώων και ανθρώπων. "Πότερα των ζώων φρονιμότερα, τα χερσαία ή τα ένυδρα", και "Περί του άλογα λόγω χρήσθαι".
Λίγη φιλοσοφία στην κουβέντα νομίζω πως θα είναι χρήσιμη, και εκτός αυτού πιστεύω ότι όποιος τα διαβάσει δεν θα ξαναμιλήσει για στειρώσεις και άλλα "ανθρώπινα".
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:32

Κaripis έγραψε:Λίγη φιλοσοφία στην κουβέντα νομίζω πως θα είναι χρήσιμη, και εκτός αυτού πιστεύω ότι όποιος τα διαβάσει δεν θα ξαναμιλήσει για στειρώσεις και άλλα "ανθρώπινα".
Γιατί ρε σουγιά; Δεν δικαιούται δηλαδή να ομιλεί όποιος δεν φιλοσοφεί;

Καθένας δικαιούται να έχει άποψη και καλά κάνει και την εκθέτει.

Αυτό (ξεφεύγω απ' το θέμα) δεν σημαίνει ότι η άποψή του είναι σωστή και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι η άποψή του εκφράζει αυτό που Είναι.

(Κανείς δεν Είναι οι απόψεις του. Είναι πολλά περισσότερα)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:43

Απομακρύνθηκες (και πάλι).
Δεν είπα πως δεν διακαιούται να μιλά όποιος δεν φιλοσοφεί (ούτε φυσικά και εγώ φιλοσόφισα).

Αυτό που είπα ήταν πως "πιστεύω ότι όποιος τα διαβάσει δεν θα ξαναμιλήσει για στειρώσεις και άλλα ανθρώπινα".

...γνώμη εξέφρασα και εγώ αλλά δεν το κατάλαβες ίσως.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:47

Έλεος ρε παιδιά, που σας έπιασε το πονεσιάρικο για μια στείρωση ζώου, οικόσιτου που έτσι κι αλλιώς δεν εχει τη δυνατότητα να λειτουργεί φυσιολογικά λόγω των συνθηκών ζωής του.

Εκατοντάδες στειρώσεις γίνονται σε ανθρώπους για διάφορους λόγους κάθε μέρα, αλλά δεν τρέχει τίποτα, γιατί είναι επιλογή τους σωστά; Το ζώο έχει τη νοητική δυνατότητα να επιλέξει; Όχι. Κι εφ'όσον ζει με άνθρωπο ο οποίος το φροντίζει και το αγαπάει, δεν μπορεί να επιλέξει κάτι γι'αυτό που θεωρεί ότι θα διευκόλυνε τη διαβίωσή του; Το θεωρώ υποκριτικό να παθαίνετε εγκεφαλικά για κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα να μένετε απαθείς στη γνώση πως κάποιοι κάνουν και κλειτοριδεκτομές σε αθώα κοριτσάκια για λόγους "ηθικής". Επιτέλους προσπαθείστε να'χετε μια σφαιρική εικόνα των πραγμάτων αντί να εστιάζετε σχεδόν μυωπικά σε ένα ζήτημα, εμπλέκοντας ηθικιστικές (και όχι ηθικές) αντιλήψεις στη συλλογιστική σας.

Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς σπάστηκα με τις διαδρομές, τη φρασεολογία, τη συμπεριφορά και τις προσεγγίσεις σ'αυτή τη συζήτηση (ο Θεός να την κάνει) και δεν πρόκειται να συμμετάσχω άλλο σ'αυτήν. Συνεχίστε μόνοι σας και όπως αγαπάτε επ'αυτού. Εγώ το βουλώνω στο εξής :shutup:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:50

Κaripis έγραψε:Αυτό που είπα ήταν πως "πιστεύω ότι όποιος τα διαβάσει δεν θα ξαναμιλήσει για στειρώσεις και άλλα ανθρώπινα".
Ωραία, δεν διαφωνούμε, γνώμη εξέφρασες και καλά έκανες (και κανένας δεν σε παρεξηγεί)

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω.

(Ότι καθένας από εμάς, Είναι κάτι πολύ περισσότερο από τις γνώμες και τις πεποιθήσεις του)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 03 Ιουν 2009, 02:54

Αρέλα έγραψε:Τέλος πάντων, έτσι κι αλλιώς σπάστηκα με τις διαδρομές, τη φρασεολογία, τη συμπεριφορά και τις προσεγγίσεις σ'αυτή τη συζήτηση (ο Θεός να την κάνει) και δεν πρόκειται να συμμετάσχω άλλο σ'αυτήν. Συνεχίστε μόνοι σας και όπως αγαπάτε επ'αυτού. Εγώ το βουλώνω στο εξής
Μη μας το κάνεις αυτό ξανθιά, πληζ

(it's unfair)

:)
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Irc ψευδώνυμο: Casandra

Δημοσίευση από Casandra » Τετ 03 Ιουν 2009, 08:11

Θα διαφωνήσω στο θέμα του ζευγαρώματος λιγάκι. Ναι μεν καταπιέζεται το ζώο, όμως δεν μπορείς να ελέγξεις όλα αυτά τα νέα ζωάκια που γεννιούνται. Πολλά από αυτά καταλήγουν αδέσποτα ή νεκρά. Επίσης επειδή είχαμε στείλει το προηγούμενο κουνελάκι μας για ζευγάρωμα ουκ ολίγες φορές σε γνωστούς μας με κουνέλια, τολμώ να πω οτι πολλά αν όχι όλα κατέληξαν στην κατσαρόλα του ανθρώπου αυτού. Δεν είναι πανάκεια.
Αυτό ακριβώς έγραψα και εγώ. Τελικά δεν διαφωνούμε καθόλου. :D
...Αυτές οι μικρές ζωούλες θα έχουν άραγε καλή τύχη; ή τα αφήνουμε στην τύχη τους για να μην λέμε πως δεν είμαστε απάνθρωποι και δεν στειρώσαμε το αρσενικό/θηλυκό...

Με τα ερωτήματα αυτά ήθελα να πω πως δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε την γέννησή τους αλλά ούτε και την καλοτυχία τους.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 03 Ιουν 2009, 12:01

κάθε φορά κάποιος πάει στο πετ σοπ, αγοράζει ένα ζώο (προωθώντας την εκμετάλευση των ζώων απ τα πετ σοπ) το παίζει μερικές μέρες, αλλά αυτό θέλει φροντίδα, θέλει αγάπη, παιχνίδια, φαγητό.... για να μην πω ότι έχει το θράσος να μεγαλώνει και να μην είναι πια το γλυκό κουτάβι που αγόρασε.. τί κάνει λοιπόν ο άνθρωπος; το βάζει στο αυτοκίνητο και πάει κάπου μακρυά και το αφήνει.. έτσι είναι το σωστό. Αυτό το ζώο δεν το στείρωσε, διότι η στείρωση κοστίζει και δεν τον νοιάζει βρε αδερφέ.. καταλήγουμε λοιπόν σε ένα φοβισμένο ζώο, πεταμένο που κάθε 2-3 και παραπάνω φορές τον χρόνο κάνει μικρά... αν το ζώο είναι σε κατοικιμένη περιοχή (συνήθως τα αφήνουν σε νεκροταφεία), κάποιος γείτονας θα βρεθεί να πει .. με γάβγισε ο σκύλος, είναι κακός, τρομάζει το παιδί μου.. ή κάποια θεία θα πει, μου κόπρισε το πεζοδρόμιο και κάπως έτσι μπαίνουν οι φόλες. Αν το αφήσει σε βουνό ή σε λιγότερο κατοικιμένη περιοχή ο σκύλος θα γίνει πιο άγριος διότι θα κυνηγά για την τροφή του και άλλα πολλά... θα μπει σε αγέλη ή θα σχηματίσει και τότε όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να το χτυπήσει.. σε κάποιες περιοχές τα κρεμάνε σε φράχτες, τα τουφεκίζουν, ή τα χτυπάνε μέχρι θανάτου. Η τελευταία κατηγορία είναι πολύ κοντά στην ελευθερία. Ίσως ο σκύλος να ζήσει 1 ή 2 χρόνους ελεύθερος.. μέχρι να σκοτωθεί... αυτό μπορούμε να προσφέρουμε στα "ελεύθερα" ζώα. Εδώ κάθε χρόνο οδηγοί σκοτώνουν (χωρίς να το θέλουν) αρκετές αρκούδες στους δρομους, κανείς δεν μιλάει για τους σκύλους που σκοτώνονται ή τις γάτες. Αν δεν μπορεί ένας οδηγός να βρει τρόπο να αποφύγει μία αρκούδα όταν τρέχει, πώς θα αποφύγει ένα πολύ μικρότερο ζώο;
Ναι, όλοι είμαστε εγωϊστές. Δεν θα βγάλω τον εγωϊσμό μου έξω να τον μετρίσω (αυτή τη φορά). Δεν μπορώ να ζήσω ήρεμα χωρίς να έχω ζώα δίπλα μου κάτι μου λείπει, αυτή είμαι και δεν με ενδιαφέρει τί πιστεύετε γι αυτό. Για εμένα, αν τα κατοικίδια στειρώνονταν πριν τα πετάξουν στους δρόμους, θα ήταν μια σπουδαία λύση για να μην ταλαιπωρούνται. Για εμένα, αν δεν έχεις χώρο/χρόνο να μεγαλώσεις και τον σκύλο σου και τα σκυλάκια που θα κάνει (αν δεν μπορέσεις να τους βρεις σπίτι που να ξέρεις πως δεν θα πετάξουν το σκυλάκι στον δρόμο μετά), τότε στείρωσέ το. Γιατί πολύ απλά ξέρω πως χωρίς ζώα δεν είναι το ίδιο και αυτό φίλοι μου δεν είναι εκμετάλευση. Δεν χρησιμοποιώ το ζώο όταν το έχω σπίτι μου, το φιλοξενώ και το σπίτι μου γίνεται και δικό του.
Στην στείρωση των ανθρώπων τώρα, δεν ξέρω αν συμφωνώ. Νομίζω πως συμφωνώ εν μέρει =) αν θέλετε να ασχοληθούμε με το θέμα, ανοίξτε άλλο τόπικ.
Σας χαιρετώ και τα λέμε μάλλον από Παρασκευή =) Καλά να περνάτε
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τετ 03 Ιουν 2009, 19:22

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Το παράδειγμα για το αστρικό και την επιρροή στην ψυχολογία των ανθρώπων, δεν το έβαλα ως ΛΟΓΟ για να ε΄χει κάποιος κατοικίδιο, Καρίπη αγόρι μου, το έβαλα επειδή σχεδόν ειπώθηκε το τραγελαφικό πως δεν έχουν καμία σχέση οι άνθρωποι με τα ζώα, και θα'πρεπε να μείνουν και σε απόσταση μάλλον... Το ότι η συμβίωση με συγκεκριμένα ζώα ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ, σημαίνει ότι η ίδια η ΦΥΣΗ μας ΈΦΤΙΑΞΕ για να είμαστε μαζί!!!! Τι πιστεύεις εσύ γι'αυτό? Τι σου λέει η ...φιλοσοφία σου????

(να σου πω επίσης, πως ο αληθινός φιλόσοφος, δεν είναι αυτός που αναμασά φιλοσοφίες άλλων, και βασίζεται σ'αυτές για να εξάγει συμπεράσματα, αλλά που μαθαίνει να ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ μόνος του το περιβάλλον έξω του, αλλά και το μέσα του, την πραγματικότητα έξω και μέσα του δηλαδή, αλλά και την ΜΑΓΙΑ έξω και μέσα του...).
Για το ότι τσουβαλιάζεις ανθρώπους, και συγκρίνεις ΗΛΙΘΙΩΔΩΣ όποιον έχει κατοικίδιο με τους κτηνοβάτες, θα σου απαντούσα αναλόγως, αλλά αποφάσισα να μην βγαίνω απ'τα ρούχα μου πια, όπως σου είπα σε άλλο μήνυμα, γιατί ... θα κρυώσω! Διάβασε ξανά τι έγραψες, φάε 10 κιλά πιπέρι, κάνε 300 μετάνοιες, και μετά χαλάρωσε και φιλοσόφησε λίγο το θεματάκι...

Κατά τ'άλλα σεβαστή η άποψη όποιου θεωρεί την στείρωση κατακριτέα... ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΨΗ!
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΥΛΑΚΙΑ θα βρουν τοίχο...

Δεν πας καθόλου καλά νομίζω κοπέλα μου.

Μάλλον οι ορμόνες σου μιλούν παρά εσύ (και αυτό είναι που σέβομαι και δεν απαντώ στο "ηλιθιωδώς", στην διάκριση και εμπάθεια απέναντί μου -σε συγκεκριμένο θέμα- και στην στραβωμάρα σου όταν διαβάζεις).

...και όχι μόνο την δική σου φυσικά, αλλά και οποιουδήποτε εξυπνάκια και πονηρού που ενώ δεν καταλαβαίνει τι του γράφουν (και αντί να ρωτήσει) λέει τα δικά του.

Πιές λίγο ξυδάκι να συνέρθεις και μετά την γέννα τα ξαναλέμε.

karipis έγραψε:Έλεος ρε παιδιά, που σας έπιασε το πονεσιάρικο για μια στείρωση ζώου, οικόσιτου που έτσι κι αλλιώς δεν εχει τη δυνατότητα να λειτουργεί φυσιολογικά λόγω των συνθηκών ζωής του.

Αυτά Βάσω μου τα λέει από την αρχή ο κόσμος για να μην χρειάζεται να μπαίνει κάποιος στην διαδικασία να γράψει.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Ιουν 2009, 21:03

Θέλω τώρα να ρωτήσω τους συμμετέχοντες στην συζήτηση το εξής.
Σε μελλοντικό ενδεχόμενο υπερ-αύξησης του πληθυσμού της γης, που ο μόνος τρόπος για έλεγχο των γεννήσεων θα ήταν αυτός της στείρωσης, θα σας έβρισκε σύμφωνους;
Ισως ενας παγκοσμιος πολεμος να εκανε καλυτερη δουλεια.
Καποια πραγματα τα θεωρουμε εξ ορισμου κακα.
αλλα στη φυση δεν υπαρχει καλο και κακο.
οποτε τα παντα για την επιβιωση του ειδους και του πλανητη.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Ιουν 2009, 22:21

Καποια πραγματα τα θεωρουμε εξ ορισμου κακα.
αλλα στη φυση δεν υπαρχει καλο και κακο.
οποτε τα παντα για την επιβιωση του ειδους και του πλανητη.
Στη φύση μπορεί να μην υπάρχει καλό ή κακό με ηθικούς όρους, στην ανθρώπινη σκέψη όμως υπάρχει και οι ενέργειες ανθρώπων μπορούν να προσδιοριστούν ως καλές ή κακές, κρίνοντας απ'τις προθέσεις τους.

Κατ'εμέ η σχεδιάρα της ελίτ να αφανίσει τον "πλεονάζοντα" πληθυσμό, τους παρακατιανούς, για να ζήσουν αυτοί οι "εκλεκτοί" "πεφωτισμένοι" σούπερ ράτσα (κατά την άποψή τους πάντα) καλύτερα, ΕΙΝΑΙ κακό, έως ανήθικο/εγκληματικό, είτε έχεις εσύ ταμπού να προσδιορίζεις κάτι ως κακό είτε όχι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Ιουν 2009, 22:23

η ελατωση του πληθυσμου πρεπει να γινει με ραντομ τροπο.
να μην γλυτωσει καμια ελιτ αλωβιτη. αλλα πρεπει να γινει.
ισως πρεπει να φτιαξουμε καμια τεχνιτη μορφη ζωης (τιποτα σαν τον εξολοθρευτη) ωστε να εχουμε εναν αντιπαλο μειωθουμε λιγο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Ιουν 2009, 22:30

Mην ανησυχείς, ο τρόπος έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά, είτε μέσα απ'τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε (ψεκασμοί) τα τρόφιμα που καταπίνουμε (μεταλλαγμένα) και είσαι κι εσύ κι εγώ και όλοι μας υποψήφια θύματα. Για την ελίτ μην τρέφεις αυταπάτες. Αυτοί έχουν ήδη τους τρόπους αυτοπροστασίας τους έτοιμους, παγιωμένους, εφαρμόσιμους και τους τηρούν.

Θα μειωθούμε είτε συμφωνείς λοιπόν είτε όχι. Την τελευταία 10ετία άλλωστε είναι ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ εμφανής τα ραγδαία αυξανόμενα κρούσματα καρκίνου, άσθματος, και λοιπών θανατηφόρων νοσημάτων ή ιώσεων.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Ιουν 2009, 22:36

Σκοπος δεν ειναι οι μισοι να πεθανουν και οι αλλοι μισοι να ειναι ζομπι (η εστω αρρωστοι) σκοπος περα απο το μπλακ χιουμορ που κανω παραπανω ειναι να μειωθουν οι γεννησεις σε χωρες που κανουν μια αραδα παιδια ο καθενας.
απο εκει και περα αυτο που συμβαινει δεν θα μειωσει μονο τον πληθυσμο αλλα θα κανει και τους υπολοιπους να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους και να μην μπορουν να σκευτουν καθαρα (αλλο που δεν θελουνε δηλαδη).
στην ανθρώπινη σκέψη όμως υπάρχει και οι ενέργειες ανθρώπων μπορούν να προσδιοριστούν ως καλές ή κακές, κρίνοντας απ'τις προθέσεις τους.
Ακριβως. το καλο και το κακο ειναι μεσα στο μυαλο του ανθρωπου. ειναι ανθρωποφτιαχτες εννοιες.
ειναι οπως το ηθικο και το ανηθικο. για καποιον φονταμεταλιστη μουσουλμανο(οχι καθε μουσουλμανο μην τρελαθουμε) μια κλειτοριδεκτομη σε ενα κοριτσακι ειναι κατι το ηθικο και μαλιστα επιβεβλημενο.Εγω του ευχομαι να του κοψουν τα @@ για να νιωσει λιγο απο τον πονο που προκαλει με την ηθικη του.
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 04 Ιουν 2009, 01:07

Divine Sinner έγραψε:
στην ανθρώπινη σκέψη όμως υπάρχει και οι ενέργειες ανθρώπων μπορούν να προσδιοριστούν ως καλές ή κακές, κρίνοντας απ'τις προθέσεις τους.
Ακριβως. το καλο και το κακο ειναι μεσα στο μυαλο του ανθρωπου. ειναι ανθρωποφτιαχτες εννοιες.
ειναι οπως το ηθικο και το ανηθικο. για καποιον φονταμεταλιστη μουσουλμανο(οχι καθε μουσουλμανο μην τρελαθουμε) μια κλειτοριδεκτομη σε ενα κοριτσακι ειναι κατι το ηθικο και μαλιστα επιβεβλημενο.Εγω του ευχομαι να του κοψουν τα @@ για να νιωσει λιγο απο τον πονο που προκαλει με την ηθικη του.
Άρα η ανθρώπινες ενέργειες δεν προσδιορίζονται μόνο από τις προθέσεις -καλές ή κακές- αλλά και από τα αποτελέσματα που επιφέρουν. Πολύ σωστά.

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 04 Ιουν 2009, 09:48

Όσο για τα παραδείγματα που τέθησαν περί ψυχολογικών λόγων, συντροφικότητας, βοήθειας για τα αστρικά μας κ.λπ., θα μπορούσε να 'πει κάποιος πως αυτά είναι μια εξωτερίκευση του εγωϊσμού μας ως "ανώτερο είδος". Άλλωστε, και οι κτηνοβάτες έχουν δικούς τους λόγους που για τους ίδιους μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί (μάλιστα αυτοί οι τελευταίοι δείχνουν πολύ περισσότερο συναίσθημα στα ζώα απ' ότι στους ανθρώπους ...εμπράκτως!!!)
Καρίπη, το ξυδάκι θα το'παιρνα, αν έβλεπα ότι είχες ξαναδιάβασει το παραπάνω (που δεν θα το ξαναχαρακτηρίσω, το έπιασες το΄νόημα, και μάλλον γι'αυτο΄αρνείσαι να καταλάβεις ΤΙ έγραψες!).
Δεν έχει κανείς πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις, αλλά προσωπικά ΑΣΧΕΤΩΣ ΟΡΜΟΝΩΝ, έχω ΠΑΝΤΑ πρόβλημα με όσους χώνουν στο ίδιο σακί ανθρώπους και καταστάσεις, είτε γιατί δεν έχουν επιχειρήματα για τις κατά τ'άλλα σεβαστές απόψεις τους κι επιλογές τους, είτε γιατί δεν έχουν ΛΥΣΕΙΣ να προτείνουν (κι αυτο΄στα επιχειρήματα πάει δηλαδή) και η άποψή τους βασίζεται μόνο σε συναισθηματικούς λόγους, κάτι ΕΠΙΣΗΣ σεβαστό, είτε γιατί έτσι είναι η φτιαξιά τους, να υποβιβάζουν όποιον είναι διαφορετικός! Αυτό θα το διαπιστώσεις, αν δεις τις αντιδράσεις μου σε παρόμοιες συμπεριφορές, ΠΡΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.
Σ'ενόχλησε το ηλιθιωδώς, αλλά δεν σκέφτηκες αντίστοιχα, γιατί μπορεί να ενόχλησε τον οποιονδήποτε το κτηνοβάτες μέσα στην ίδια πρόταση, και σε βαθμό ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ με όποιον έχει ζώο!!!!
Δεν θα σου συστήσω ξυδάκι εσένα, αλλά το πιπέρι θα το χρειαστείς, αν ξανασυγκρίνεις εγκληματίες κι ανώμαλους με νορμάλ ανθρώπους, ΟΚ ΚΑΡΙΠΗ ΜΟΥ!???
Επίσης, επειδή προφανώς δεν με ξέρεις αρκετά, θέλω να σε βοηθήσω σε κάτι. Δεν είμαι διαφορετική με την εγκυμοσύνη! Οι ορμόνες μου είναι μία χαρά... Θα σε παρακαλέσω να μην ξαναμιλήσεις, όμως, για όσο καιρό ακόμα θα είμαι φουσκωμένη, ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ τρόπο για την κατάστασή μου, παρουσιάζοντάς την σαν αρνητική επήρρεια ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΟΥ, γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει, κι αυτό επειδή για μένα, το παιδί που κουβαλάω είναι ΗΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, και δεν επιτρέπω σε κανέναν ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ με τέτοιο τρόπο. Αν έχεις πρόβλημα με την συμπεριφορά μου, να καταλάβεις ότι αυτή ακριβώς ήταν και θα είναι, ασχέτως εγκυμοσύνων, και θα μου μιλάς αναλόγως... ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, όταν μου μιλάς, δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσεις με τέτοιο τρόπο, για να είμαστε ξηγημένοι κι αγαπημένοι...ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ!?

Και για να μιλήσουμε πολιτισμένα κάποτε, ελπίζοντας οτι ΚΙ ΕΣΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΡΑΦΩ:
Άρα η ανθρώπινες ενέργειες δεν προσδιορίζονται μόνο από τις προθέσεις -καλές ή κακές- αλλά και από τα αποτελέσματα που επιφέρουν. Πολύ σωστά.
Επομένως, στην περίπτωση μας, όταν αφήνουμε αστείρωτα τα ζώα στις πόλεις, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, μια κι έπιασες ξαφνικά τον ταύρο απ'τα κέρατα (ή έτσι νομίζεις)!!!!????? Το ρωτάω τρίτη φορά... η μία τσούπρα/λύκαινα το παίζει μόκο και βούδας τώρα, γιατί προφανώς μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό της, εσύ που είσαι λαλίστατος, μπορείς να μου απαντήσεις κάποτε;
ΤΙ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ??? Έχω ήδη θέσει επιλογές σε άλλο μου ποστ, αν υπάρχουν κι άλλες, να τις δω παρακαλώ... Θέλω πολύ να το συζητήσουμε ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΖΩΑ!
ΤΕΛΟΣ!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 04 Ιουν 2009, 14:50

Θα παρακαλέσω επίσης τον Καρίπη να εκφράζει τις διαφωνίες του, όποιες κι αν είναι αυτές με πιο όμορφο και ευπρεπή τρόπο από αυτόν εδώ...
Δεν πας καθόλου καλά νομίζω κοπέλα μου.

κλπ κλπ...

Πιές λίγο ξυδάκι να συνέρθεις και μετά την γέννα τα ξαναλέμε.
Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες κόντρες.
Μπορείς νομίζω να τοποθετείς αντεπιχειρημα χωρίς να χαρακτηρίζεις άτομα. Και όχι, η Πέγκι δε χαρακτήρισε εσένα προσωπικά, αλλά έναν συσχετισμό που θεώρησε ότι έκανες με το "ηλιθιωδώς", ενώ εσύ χτυπάς άμεσα στα μούτρα της με το "δεν πας καλά" και τα υπόλοιπα.

Για να χαλαρώσουμε λιγουλάκι, οκ?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 04 Ιουν 2009, 17:00

ακους clash θεο;
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Πέμ 04 Ιουν 2009, 17:02

οχι ολα φωτη
μονο τα πιο ....επιτυχημενα.
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 04 Ιουν 2009, 21:57

theo38 έγραψε:ομορφοπαιδα σαλτα και ***** .
Εσύ που το κανες έπιασε; Ένιγουέϊ που λέμε στην Λευκούδα.

Είπα: Όσο για τα παραδείγματα που τέθησαν περί ψυχολογικών λόγων, συντροφικότητας, βοήθειας για τα αστρικά μας κ.λπ., θα μπορούσε να 'πει κάποιος πως αυτά είναι μια εξωτερίκευση του εγωϊσμού μας ως "ανώτερο είδος".

Συμπέρασμα: Όταν γράφω την λέξη "κάποιος" και στην ίδια πρόταση ακολουθεί η λέξη "μας", πάει να πει πως ο "κάποιος" δεν μπορεί να είμαι εγώ, γιατί εγώ βάζω το εαυτό μου στους "μας". Δεν το πρόσεξες;;
32 χρόνια είχα ζώα μέσα και έξω από το σπίτι μου κάτι ξέρω και 'γω. Τους ανθρώπους ακόμη δεν κατάλαβα.

Είπα: Άλλωστε, και οι κτηνοβάτες έχουν δικούς τους λόγους που για τους ίδιους μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί (μάλιστα αυτοί οι τελευταίοι δείχνουν πολύ περισσότερο συναίσθημα στα ζώα απ' ότι στους ανθρώπους ...εμπράκτως!!!)

Συμπέρασμα: Όταν μια πρόταση ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα, μετά από τελεία, και τελοιώνει με τελεία, θα πει πως είναι μια πρόταση μόνη της ξεχωριστή από κάθε άλλη. Αλλά ούτε αυτό πρόσεξες.
Αν εννοείς στην ίδια παράγραφο αλλάζει.

Συμπέρασμα2: Το "δείχνουν πολύ περισσότερο συναίσθημα στα ζώα απ' ότι στους ανθρώπους ...εμπράκτως", σημαίνει πως αυτό πιστεύουν οι ίδιοι. Στην ίδια πρόταση και αμέσως πριν από αυτό λέω "έχουν δικούς τους λόγους που για τους ίδιους μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί". Αυτό μάλλον δεν θα το είδες επίσης.

Όσο για τις προτάσεις και ποια είναι η γνώμη μου στο θέμα, τα είπα στην πρώτη κιόλας ανάρτηση που έκανα σ' αυτό το ζήτημα. Ίσως και αυτό να μην το είδες.
Τα δε επιχειρήματα που ζητάς (για ν' αποφύγω μακροσκελή κείμενα που τα βαριέμαι και θα κάτσουν ελάχιστοι ως κανείς να τα διαβάσει), τα έδωσα μέσα σε 3 τίτλους βιβλίων. Τα δύο περιέχουν μικρές αυτόνομες ιστοριούλες που περιγράφουν συμπεριφορές ζώων -πολύ πιο ανθρώπινες από πολλούς που έχω γνωρίσει- και ο τρίτος είναι μια πανέξυπνη προσέγγιση στο πως μπορεί να βλέπουν εμάς τα ίδια τα ζώα.
Ένας άλλος λόγος που δεν έκατσα να τα γράψω είναι για να μην "κατηγορηθώ" για αναμασήματα, έλλειψη δικών μου ιδεών και διάφορα άλλα ηλιθιωδέστατα που διάβασα κατα καιρούς.

Υ.Γ. Δεν έχει κανείς πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις αλλά με τις μετάνοιες ένα άγριο ζόρι το τραβάμε. Θα πω της μάνας μου να τις κόψει αν είναι.

Υ.Γ2. Επιλεκτικά διαβάζουν κάποιοι εδώ μέσα και εκεί είναι που χωλένουν και λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Αυτό φυσικά δεν με πειράζει ...συνήθως, αλλά όταν μου προσάπτουν πράγματα που δεν είπα εκεί μπορώ πανεύκολα να γίνω βάρβαρος.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 04 Ιουν 2009, 23:11

xaxa Τεο, με ή άνευ λογοκρισίας, το παραπάνω ποστ σου εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 628#p83628 μου θύμισε τους λόγους που σ'αγαπάω ρε μπαγάσα! :wink: :thumb: :rose:

Για σένα Καριπόπουλο θα επανακάμψω να ράψω γούνες με ξέχωρο ποστ όπως σου πρέπει. Όχι τίποτ'άλλο αλλά για να μη μου χαλιέται η γκαστρωμενούλα μας, να την απαλλάξω κι απ'τον κόπο να γράφει κατεβατά για τη μουρίτσα σου. :loco:

Ένα ένα τα μέτωπα ωρέ, κάτσε να τελειώσω με την φλύκταινα πρώτα. Έλεος δηλαδή... :punch:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 05 Ιουν 2009, 00:18

Όλα τα ποστς που αφορούν ανοησίες τοποθετημένες από μία υποτίθεται κυρία εδώ μέσα, διασπάστηκαν και πήγαν στα ΑΝΙΔΕα που ανήκουν, γιατί δε φταίει σε τίποτα το παρόν τόπικ να ρυπαίνεται.

Συνεχίζουμε κανονικά οι υπόλοιποι. Παρακαλώ τους μωβ που θα δουν οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση της κυρίας φλύκταινας πριν από μένα σ'αυτό το τόπικ, να τη διασπάσουν ΠΑΡΑΥΤΑ και να τη βάλουν εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 383#p83383 αφού είναι δεδομένο ότι δεν έχει ουσιώδη συμβολή στο διάλογο, απεναντίας τον αποσυντονίζει αρνητικά.

Θενξ γκάιζζζζζζζζζζ
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 05 Ιουν 2009, 09:47

Για σένα Καριπόπουλο θα επανακάμψω να ράψω γούνες με ξέχωρο ποστ όπως σου πρέπει. Όχι τίποτ'άλλο αλλά για να μη μου χαλιέται η γκαστρωμενούλα μας, να την απαλλάξω κι απ'τον κόπο να γράφει κατεβατά για τη μουρίτσα σου.
Μωρ'τι λες, που θα μου πάρεις τη χαρά!!! :P

Κλατς, κλατς (τα δάχτυλα):
Συμπέρασμα: Όταν μια πρόταση ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα, μετά από τελεία, και τελοιώνει με τελεία, θα πει πως είναι μια πρόταση μόνη της ξεχωριστή από κάθε άλλη. Αλλά ούτε αυτό πρόσεξες.
Αν εννοείς στην ίδια παράγραφο αλλάζει.
Καρίπιε, νόμιζα ότι ήξερες ελληνικά! Η έννοια της πρότασής σου, που ξεκινάει με το ΑΛΛΩΣΤΕ, συνδέθηκε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ από σένα, ακριβώς επειδή χρησιμοποίησες το άλλωστε. Η γλώσσα δεν αλλάζει νόημα τόσο με τις αλλαγές παραγράφων και κεφαλαίων ή πεζών, αλλά με την χρήση των ίδιων των λέξεων. Και επιτέλους, οι επιλογές σου ήταν ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ!
Συμπέρασμα2: Το "δείχνουν πολύ περισσότερο συναίσθημα στα ζώα απ' ότι στους ανθρώπους ...εμπράκτως", σημαίνει πως αυτό πιστεύουν οι ίδιοι. Στην ίδια πρόταση και αμέσως πριν από αυτό λέω "έχουν δικούς τους λόγους που για τους ίδιους μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί". Αυτό μάλλον δεν θα το είδες επίσης.
Επίσης, δεν στραβώθηκα ακόμα, αλλά επειδή επιμένεις να με βγάλεις στραβή, τότε καλέ μου, εγώ θα σε βγάλω ανώμαλο, που κάθεσαι και γράφεις κάτι, το οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τίποτα στο νόημα σου, δηλαδή, έτσι θες να μας πείσεις, ότι απλά είπες να μας ενημερώσεις για τις ανάγκες των κτηνοβατών!
Άσε μας ρε Καρίπιε, που τα έκανες σαλάτα, προσπαθώντας να εξηγήσεις τα ανεξήγητα!
Όσο για τις προτάσεις και ποια είναι η γνώμη μου στο θέμα, τα είπα στην πρώτη κιόλας ανάρτηση που έκανα σ' αυτό το ζήτημα. Ίσως και αυτό να μην το είδες.
Είδα την άποψή σου, Καρίπιε, και την κατέγραψες μία χαρά πολιτισμένα, αλλά ήταν ελλειπής αγάπη μου. Ήδη υπάρχουν αδέσποτα αυτή την στιγμή... Τι τα κάνεις αυτά; Και θα υπάρχουν αδέσποτα, και θα υπάρχουν και άσχετοι που θα συνεχίσουν να 'αγοράζουν' ζώα (ούτε καν να υιοθετούν). Σ'αυτά δεν μου απάντησε κανείς. Η λύση του να μην πάρεις ζώο δεν λέει τίποτα σε σχέση με την ΑΝΑΓΚΗ για στείρωση των περισσότερων ζώων, (μία ανάγκη που βλέπω τουλάχιστον εγώ, έτσι;), γιατί ήδη υπάρχουν χιλιάδες ζώα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, πεθαίνουν με βασανιστικό τροπο (ή φονεύονται), κτλ κτλ. Δεν είσαι υποχρεωμένος ν'απαντήσεις σ'αυτά, άλλωστε (κοίτα το άλλωστε, τι ωραία σύνδεση/σύγκριση κάνει με την προηγούμενη πρόταση, για να μαθαίνουμε κι ελληνικά μερικοί) τις περισσο΄τερες ερωτήσεις μου τις απηύθυνα στην Λύκαινα!

Υ.Γ. Δεν έχει κανείς πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις αλλά με τις μετάνοιες ένα άγριο ζόρι το τραβάμε. Θα πω της μάνας μου να τις κόψει αν είναι.
Κρίμα, γιατί αν δεν μπορείς να μετανιώνεις για πιθανές μα....ες, δεν θα γίνεις ποτέ άνθρωπος... και σίγουρα δεν μπορείς να κόπτεσαι για τον χριστιανισμό μετά, μία θρησκεία που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στην ομορφιά της μετάνοιας! Επι΄σης, αυτή σου η στάση μου δίνει το δικαίωμα να σου πω, πως αν σε ξαναδώ να ΑΠΑΙΤΕΙΣ (σε άλλο ποστ) να μιλάμε ευπρεπώς για ομάδες ανθρώπων, στις οποίες ανήκουν και φίλοι σου, να ξέρεις πως θα φας χοντρό δούλεμα, και πολύ βρισίδι! Γιατί, δεν έχεις τα @@ όχι να ζητήσεις συγγνώμη (δεν σου ζήτησα αυτό, αν πρόσεξες), αλλά να καταλάβεις ο ίδιος ότι ΦΕΡΘΗΚΕΣ ΑΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!

Δεν πειράζει, εγώ ακόμα σε γουστάρω τρελά, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της αναίδειας που κουβαλάς σαν άνθρωπος είναι καλοπροαίρετη, και μ'αρέσει στους ανθρώπους...απλά θέλει λίγο χαλινάρι, και στο λέω ακριβώς επειδή σε γουστάρω.
Άβαταρ μέλους
Lykaina
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Lykaina

Δημοσίευση από Lykaina » Παρ 05 Ιουν 2009, 11:25

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε: . Ήδη υπάρχουν αδέσποτα αυτή την στιγμή... Τι τα κάνεις αυτά; Και θα υπάρχουν αδέσποτα, και θα υπάρχουν και άσχετοι που θα συνεχίσουν να 'αγοράζουν' ζώα (ούτε καν να υιοθετούν). Σ'αυτά δεν μου απάντησε κανείς. Η λύση του να μην πάρεις ζώο δεν λέει τίποτα σε σχέση με την ΑΝΑΓΚΗ για στείρωση των περισσότερων ζώων, (μία ανάγκη που βλέπω τουλάχιστον εγώ, έτσι;), γιατί ήδη υπάρχουν χιλιάδες ζώα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, πεθαίνουν με βασανιστικό τροπο (ή φονεύονται), κτλ κτλ. Δεν είσαι υποχρεωμένος ν'απαντήσεις σ'αυτά, άλλωστε (κοίτα το άλλωστε, τι ωραία σύνδεση/σύγκριση κάνει με την προηγούμενη πρόταση, για να μαθαίνουμε κι ελληνικά μερικοί) τις περισσο΄τερες ερωτήσεις μου τις απηύθυνα στην Λύκαινα!

Δεν υπάρχει λύση, όσο συνεχίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος.
Τα αδέσποτα είναι δικό μας δημιούργημα. Και μάλιστα σχετικά πρόσφατο. Πριν 40 χρόνια δεν υπήρχαν ζώα σε διαμερίσματα. Μόδα είναι, και κάποια στιγμή θα περάσει.
Εάν σταματήσει η διαιώνιση αυτού του φαύλου κύκλου,δηλαδή να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν "ανάγκη" την συμβίωση τους με κάποιο ζώο, τότε η λύση θα διαφανεί, και κατανοώ ότι μπορεί να είναι και σκληρή.
Ένα καλό πρώτο βήμα για την λύση του προβλήματος, είναι να καταγραφούν επίσημα όλα τα ζώα τα οποία είναι υπό την επίβλεψη κάποιου στο σπίτι του, κι αυτός να είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο πια, όπως ακριβώς είναι και για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
Έτσι θα πάψει να είναι και μόδα, και θα είναι κι ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.

Ελπίζω να σε κάλυψα Πεγκούλα μου :)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 05 Ιουν 2009, 11:36

Με κάλυψες απόλυτα με το ύφος σου, και σε συγχαίρω (ακόμα κι αν το κάνεις επίτηδες, και δεν το εννοείς, δεν με νοιάζει... σε συγχαίρω, πάραυτα), αλλά δεν με κάλυψε η άποψή σου. Ενδιαφέροντα τα επιχειρήματα, αλλά έχω ν'απαντήσω τα εξής:
Πριν 40 χρόνια δεν υπήρχαν ζώα σε διαμερίσματα. Μόδα είναι, και κάποια στιγμή θα περάσει.
Ο άνθρωπος ζει με ζώα εδώ και χιλιάδες χρόνια, η ανάγκη του αυτή δεν είναι μία μόδα, είναι μία μόνιμη εσωτερική κατάσταση. Το ότι δεν υπήρχαν ζώα πριν 40 χρόνια στα διαμερίσματα, ήταν επειδή δεν υπήρχαν τόσα διαμερίσματα πριν 40 χρόνια!!!
Πριν 20 χρόνια, που ήρθα στο Ηράκλειο Αττικής, κυκλοφορούσαν αλεπούδες στον σταθμό του τρένου. Τις έχω δει με τα μάτια μου, έτσι; Στο σπίτι μας δίπλα είχε ΛΥΚΟΥΣ (μάλλον, τσακάλια)... Σήμερα, δεν έχει να παρκάρεις ούτε μηχανάκι! Με το ζόρι παλεύουμε κάποια εδώ να μην καταστρέψουν κι ένα παρκάκι/παιδική χαρά, που έχει μείνει άθικτο στον δρόμο μας.
Δεν είναι θέμα μόδας, λοιπόν, είναι θέμα 'συμπίεσης' της ανάγκης και των καταστάσεων. Δεν πρόκειται ν'αλλάξει επομένως τίποτα, αντίθετα, μάλλον θα χειροτερέψει!
Σίγουρα, είναι δικό μας δημιούργημα, ακριβώς επειδή συγκεντρωθήκαμε σε πόλεις γεμάτες κουτιά, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ένα προβληματάκι, που λύνεται από την μία στιγμή στην άλλη, χρειάζεται πολλές επιμέρους λύσεις και πάρα πολλά χρόνια για να λυθεί (που δεν λύνεται κιόλας....ουτοπικά μιλώντας πάντα, το συζητάω τώρα)
Εάν σταματήσει η διαιώνιση αυτού του φαύλου κύκλου,δηλαδή να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν "ανάγκη" την συμβίωση τους με κάποιο ζώο, τότε η λύση θα διαφανεί, και κατανοώ ότι μπορεί να είναι και σκληρή.
Για τους ίδιους λόγους που εξήγησα σε προηγούμενο ποστ μου, αυτό δεν πρόκειται ν'αλλάξει, γιατί όπως φαίνεται είναι έντονα μέσα στην φύση μας, η ανάγκη να ζούμε κοντά σε άλλα είδη. Το να λες ότι θα σταματήσουν να έοχυν οι άνθρωποι ανάγκη την συμβίωση με ζώα, είναι σαν να λες θα πάψουν να νιώθουν την ανάγκη να δίνουν και να παίρνουν αγάπη, να έχουν κάποιον να φροντίζουν, κτλ κτλ Παρομοίως, κάτι που αρνείσαι να δεις, είναι πως πλέον κάποια είδη ζώων νιώθουν ΕΠΙΣΗΣ την ανάγκη να ζουν κοντά σε ανθρώπους, κι όταν μπορούν ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ, κι όχι πάντα για ΄λόγους επιβίωσης. Πχ, οι γάτες ειδικά, δεν έχουν τόση ανάγκη την βοήθειά μας για να επιβιώσουν, αντίθετα, τους αρέσει να κυνηγούν, κι όμως οι περισσότερες επιλέγουν να έρχονται κοντά στν άνθρωπο, όταν ΟΙ ΙΔΙΕΣ θέλουν ένα χάδι, ένα παιχνίδι, κτλ. Όταν χορτάσουν, μας χέζουν κανονικά και την κάνουν, μέχρι να επιστρέψουν και πάλι... Καλά λοιπόν τους ανθρώπους, πες τους χαπακώνεις να μην έχουν ανάγκη τα ζώα. Με τα ζώα τι κάνεις; Τα δέρνεις όταν σε πλησιάζουν, για να σε σιχαθούν και να μην ξανάρθουν κοντά σε άνθρωπο;
Μου φαίνεται αυ΄τη η λογική εντελώς εκτός ΦΥΣΗΣ και οικολογικής ισορροπίας, τελικά... μου κάνει ειλικρινά εντύπωση που την υποστηρίζει μία λάτρης της οικολογίας!
Ένα καλό πρώτο βήμα για την λύση του προβλήματος, είναι να καταγραφούν επίσημα όλα τα ζώα τα οποία είναι υπό την επίβλεψη κάποιου στο σπίτι του, κι αυτός να είναι υπόλογος απέναντι στον νόμο πια, όπως ακριβώς είναι και για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του.
Σ'αυτή την πρόταση, όμως, σου βγάζω το καπέλο, είναι ΑΝΑΓΚΗ να γίνει κάτι τέτοιο, και να επιβάλλονται σκληρές ποινές, σε όσους βασανίζουν, παρατάνε, ή αδιαφορούν εκγληματικά απέναντι σ'ένα ζώο. Συμφωνώ απολύτως!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”