Από ΑρΕλα
veni_vidi_vici έγραψε: αρελα μου δε διαφωνω......απλα επισημαινω καποια πραγματα που λεγοντε εδω...
Και άγια πράττεις:) Απλά ήθελα να επισημάνω ότι συγκλίνουμε καλό μου.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
veni_vidi_vici έγραψε: αρελα μου δε διαφωνω......απλα επισημαινω καποια πραγματα που λεγοντε εδω...
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ!
IT DOESN'T HAVE THE FACILITY FOR IT!
ΑρΕλα έγραψε:ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ!
Εστιάζεις πολύ στο σαρκίο σου και στο υλικά απτό.
Αδόκιμο, δεδομένου ότι θες να πιστεύεις πως είσαι και πνευματικής υπόστασης ον. (υποθέτω)
Υπάρχει και ψυχικός πόνος και τόσο οδυνηρός ενίοτε, που δεν συγκρίνεται με κανέναν σωματικό. ΑΥΤΟΝ ποιο νευρικό σύστημα τον μεταδίδει-ορίζει?
IT DOESN'T HAVE THE FACILITY FOR IT!
Μην είσαι τόσο απόλυτος και σίγουρος γι'αυτό. Και ελληνιστί: Don't be so absolute and certain about that mate!
ΑρΕλα έγραψε: Στο βαθμό που το'χω ήδη ψάξει φίλε, και απ'αυτά που έχω αποκομίσει από προσωπικές μου εμπειρίες, τα φυτά ΝΙΩΘΟΥΝ. 'Οχι με το σύστημα συλλογισμών κι εκλογικεύσεων το δικό μας, αλλά επιτέλους πρέπει να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα σε σχέση με το πώς και με ποιες νευρο-ψυχολογικές διαδικασίες βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα. Κάτι λέγαμε περί ανθρωποκεντρισμού το μεσημέρι... Ψάξε και το τόπικ στο οποίο σε παρέπεμψα λίγο για μένα...μια και είσαι στα ψαξίματα.![]()
Να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα σε σχέση με εμάς αλλά με την προυπόθεση οτι θα ονομάζουμε τα νέα αποκτήματά μας με άλλους τίτλους καθώς η λέξη ΠΟΝΟΣ δηλώνει κάτι ανθρωποκεντρικό από μόνος του.
Και τα ζώα νιώθουν πόνο αλλα δεν ξερούμε αν είναι όσο δυσάρεστος όσο είναι και σε μας. Ίσως να το μάθουμε όταν τα ζώα μάθουν να μεταδίδουν τις εμπειρίες τους.
Αν με ρωτήσεις αν τα δέντρα νιώθουν αυτό που λέμε ΠΟΝΟ θα πω όχι μόνο και μόνο επειδή δεν έχω κανένα τρόπο να επιβεβαιωθώ.
Επιπλέον αν τα δέντρα ένιωθαν πόνο θα ήταν κάποιο βρώμικο αστείο ενός πλακατζή θεού! Δε θέλω να πιστέψω σε μια τοσο σκληρή και άπονη αλήθεια!
Μ' αρέσουν τα όμορφα πράγματα... Το να φτιάξει κάποιος ένα οργανίσμο με τη δυνατότητα να πονάει αλλά να είναι ριζομένος στη γη είναι τοπ καρφίλα!
chill έγραψε: Τα δέντρα δεν πονάνε. Έτσι αποφασίστηκε στην Έντμουτ του 89. Ο Δεντρογένης αποφάσισε ότι ενοχλούνται κάπως αλλά δεν νιώθουν κανενός είδους δυσαρέσκεια γιατί αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα επιθετικά ερεθίσματα! Ίσως μια ελαφρά αναστάτωση και άγχος γιατί νιώθουν τις πολύτιμες ουσίες τους να χάνονται άσκοπα.
Squall Leonhart έγραψε:chill έγραψε: Τα δέντρα δεν πονάνε. Έτσι αποφασίστηκε στην Έντμουτ του 89. Ο Δεντρογένης αποφάσισε ότι ενοχλούνται κάπως αλλά δεν νιώθουν κανενός είδους δυσαρέσκεια γιατί αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα επιθετικά ερεθίσματα! Ίσως μια ελαφρά αναστάτωση και άγχος γιατί νιώθουν τις πολύτιμες ουσίες τους να χάνονται άσκοπα.
Άφού έγινε έτσι τότε γιατί ο Οξιάς ούρλιαζε όταν έπεσε μέσα στην υγρή φωτιά του Σάρουμαν; (Ακόμα και στη φαντασία τα δέντρα πονάνε :ΡΡ)
Σημασία δεν έχει αν πονάνε αυτά στην τελική. Σημασία έχει αν συμφέρει εμάς να τα κάνουμε να πονάνε...