Ψυχές θυσιάζονται στον βώμο του κέρδους.

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Ψυχές θυσιάζονται στον βώμο του κέρδους.

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 04 Φεβ 2009, 22:33

Αντιθετα απ οτι νομιζετε πονανε. Ο δικος μας, ό,τι και να του κανεις καθεται Παναγία. Μα να του τραβηξεις το ποδι, μα να τον γυρισεις αναποδα το ιδιο του κανει. Το ιδιο ειχε και ο προηγουμενος κουνελος που ειχαμε. Εαν πας να τονε πιασεις απο τα αυτια, κανει μπαμ αρχικα οτι ποναει απο το αγκομαχητο που βγαζει το ζωο (κι ομως και τα ζωα αγκομαχουν οταν πονανε) και απο το οτι χτυπιεται και προσπαθει να ξεφυγει. Σκεφτειτε οτι απο τα αυτια του οταν το πιανουν απο εκει, στηριζεται ολο του βαρος και δεν ειναι λιγες οι φορες που τα τραυματιζουν οταν τα πιανουν απο εκει. Τη μια φορα που δοκιμασα να πιασω τον κουνελο απο τα αυτια, ενω επαναλαμβανω ειναι πολυ ηρεμος, μου αφησε ενα σουβενιρ που εκανε ενα μηνα για να φυγει. Απο εκει και περα ναι.....ετσι μπορουμε να πουμε οτι τα κοτοπουλα δεν πονανε οταν τα πιανουμε αναποδα απο τα ποδια, κλπ κλπ. Εικασιες υπαρχουν πολλες, αν κατσουμε και παρατηρησουμε το καθε ζωο, θα δουμε εαν ποναει ή οχι. Στα χωρια μαλιστα πολλα κουνελια τσιριζουν οταν τα πιανουν απο τα αυτια. Ευτυχως ο δευτερος κουνελος δεν εχει τσιριξει ποτε. Την πρωτη φορα που ακουσαμε τον πρωτο να τσιριζει, η αναμνηση εμεινε να μας στοιχειωνει για χρονια. Εντελως σπαραχτική.

Τωρα οσον αφορα ή όχι τη χορτοφαγια, μιας και ειναι εκτος θεματος, θα πω μοναχα δυο πραγματακια. Εγω χορτοφαγος δεν ειμαι, οπως ξερουν ολοι οι αγαπημενοι μου χορτοφαγοι του φορουμ. Ομως ξερω οτι δεν ειμαι καθαρα επειδη το επιλεγω εγω. Κατ εμε ειναι απιστευτα μαγκας ο χορτοφαγος, γιατι βρισκει εναλλακτικους τροπους να αναπληρωσει τις χαμενες του βιταμινες, και σε πολλες περιπτωσεις κατορθωνει να βρει πηγες πολυ περισσοτερων βιταμινων και να ανακαλυψει μυριαδες συνταγων (αρκει να δειτε τις χορτοσυνταγες της Λιζας στο μπλογκ της και στα Ιδεομαγειρεματα οι δυσκολοπιστοι). Δεν θα πλεξω το εγκωμιο της χορτοφαγιας, γιατι θα ειναι υποκρισια ουσα κρεοφαγος.

Το μονο που θα πω ειναι οτι ειναι μυθος η αναιμια λογω μη προσληψης κρεατος στη διατροφη. Αρχικα ολα τα κρεατα υφιστανται αποσιδηρωση για να μην σκουραινει το αιμα και κατ επεκταση η σαρκα. Κανενα νεκρο ζωο δεν μενει κοκκινο και ροδαλο στη φυση. Αυτο συγκεκριμενα, για να μην πειτε οτι τα βγαζω απο την κοιλια μου, μου το εχουν πει 4 διαφορετικοι γιατροι που πηγα για την αναιμια μου και τον αιματοκριτη που αισιως εχει κατεβει απο τα 30. Τους λεω "μα τρωω κρεας" και με λεν "κουνια που σε κουναγε, αν δεν φας σουσαμι, δεν φας φακη, σπανακι, τι να σου κανει το αποσιδηρωμενο κρεας;" Οποτε ας παραδεχτουμε οτι ειμαστε κρεοφαγοι γιατι μας αρεσει η γευση, κι ας αφησουμε τους μυθους περι υγειας. Δεν νομιζετε; :wink:
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 04 Φεβ 2009, 23:24

Το μονο που θα πω ειναι οτι ειναι μυθος η αναιμια λογω μη προσληψης κρεατος στη διατροφη. Αρχικα ολα τα κρεατα υφιστανται αποσιδηρωση για να μην σκουραινει το αιμα και κατ επεκταση η σαρκα. Κανενα νεκρο ζωο δεν μενει κοκκινο και ροδαλο στη φυση. Αυτο συγκεκριμενα, για να μην πειτε οτι τα βγαζω απο την κοιλια μου, μου το εχουν πει 4 διαφορετικοι γιατροι που πηγα για την αναιμια μου και τον αιματοκριτη που αισιως εχει κατεβει απο τα 30. Τους λεω "μα τρωω κρεας" και με λεν "κουνια που σε κουναγε, αν δεν φας σουσαμι, δεν φας φακη, σπανακι, τι να σου κανει το αποσιδηρωμενο κρεας;" Οποτε ας παραδεχτουμε οτι ειμαστε κρεοφαγοι γιατι μας αρεσει η γευση, κι ας αφησουμε τους μυθους περι υγειας. Δεν νομιζετε;
Kariatida προσωπικά θεωρώ μαγκιά όποιον κάνει αυτό που επιλέγει, και ποτέ δεν μ'έχει ενδιαφέρει η επιλογή των χορτοφάγων. Θεωρώ τεράστια υποκρισία όμως να κατηγορείς τους άλλους για τις επιλογές τους. Απο την άλλη, εάν εσύ έχεις ακούσει 4 γιατρούς να σου μιλάνε για αποσιδηρωμένο κρέας (που δεν ξέρω κάν τί σημαίνει!!!! Με την ίδια λογική το 'ψόφιο' λαχανικό ή το επεξεργασμένο όσπριο πώς διατηρεί τις βιταμίνες του;;;;) έχουμε πολλούς γιατρούς που λένε τα αντίθετα. Γιατί ας πούμε δεν είπαν στον τσακαλάκο να πλακώσει τις φακές και ν'αφήσει το κρέας? Γιατί και οι δύο γιατροί που με ανέλαβαν στις εγκυμοσύνες μου, επέμεναν να τρώω κόκκινο κρέας ΚΑΙ ΨΑΡΙ, κι όταν μου έπεσε το σίδηρο (όπως συμβαίνει στις εγκυμοσύνες) επειδή έχω πολύ καλό αίμα, τέλειο το χαραχτήρισαν για την ακρίβεια στην πρόσφατη εγκυμοσύνη (αυτό θα είναι χτύπημα για τους χορτοφάγους μάλλον, θα έπρεπε να έχω σάπιο αίμα με τέτοια διατροφή), μου ζήτησε ο γιατρός μου-για ν'αποφύγω το έξτρα σίδηρο, να τρώω περισσότερο κόκκινο κρέας??? Δηλαδή, κάποια συνομωσία υπάρχει απο κάποιους γιατρούς? Γιατί ας πούμε (κι αυτό το έχω ξαναγράψει άπειρες φορές, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΟ ΕΖΗΣΑ), κινδύνεψε να πεθάνει ένα βρέφος απο αναιμία, επειδή η μάνα του ήταν φανατική χορτοφάγα, έβγαλε με το ζόρι την εγκυμοσύνη με ειδικά συμπληρώματα (αυτό είναι πολύ υγιεινό μιλάμε), και στο τέλος παραλίγο να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί! Μόνο ενέσεις σιδήρου δεν έκαναν στο παιδί! Ο γιατρός της ζήτησε μετά την θεραπεία του μωρού, να βάλει άμεσα κόκκινο κρεας στην διατροφή της....And last but not least, είχα βάλει μία έρευνα ΕΠΙΣΗΜΗ σε μία απο τις συζητήσεις μας (δεν ξέρω πού είναι τώρα), σύμφωνα με την οποία οι χορτοφάγοι Ινδοί (κυρίως, αλλά όχι μόνο) οι οποίοι μετακόμιζαν στην Αγγλία, ενώ δεν πάθαιναν αναιμία στην Ινδία, πάθαιναν μέσα σε λίγους μήνες αναιμία και διάφορες ασθένειες που σχετίζονταν με την έλλειψη ουσιών. Ανακάλυψαν πως ο λόγος ήταν ο εξής καταπληκτικός: στην Ινδία, επειδή δεν πλένονται και πολύ καλά τα λαχανικά και τα τρόφιμα, μαζί με τα λαχανικά τους έτρωγαν και νύμφες σκουληκιών, ή ολόκληρα σκουλήκια. Στην Αγγλία, η πλούσια σε πρωτεινες τροφή απο τα σκουλήκια δεν υπήρχε πιά, και πέφταν ο ένας μετά τον άλλον. So much for the myth!!!!
Αλλά πρέπει να κάποια συνομωσία...δεν μπορεί :pPpPpP
Όχι καρυάτιδα, δεν ντρέπομαι που είμαι κρεοφάγος, ούτε θα παραδεχτώ πως είμαι κρεοφάγος μόνο και μόνο για την γεύση...σε πληροφορώ οτι το κόκκινο κρέας το σιχαίνομαι, πάντα μ'άρεσε μόνο το κοτόπουλο και λάτρευα το χοιρινό. ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ (απο τότε που έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί), ακι μου στοίχισε πολύ, και το οτι βάζω μοσχάρι στο στόμα μου δεν μ'ευχαριστεί καθόλου, δεν έχω καταφέρει να το φάω μία φορά και να το απολαύσω πραγματικά... ελάχιστες φορές, αλλά θέλω να τρώω ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ (και νομίζω αυτό φαίνεται και απο τις τωρινές εξετάσεις μου με το 'τέλειο' αίμα μου)...αν το έκανα μόνο για την γεύση, θα έτρωγα τα γουρούνια μου! Παρομοίως τρώω και τα καρότα που τα σιχαίνομαι, επειδή πρέπει να τα φάω, κι επειδή θέλω να μάθω και το παιδί μου να τα τρώει... Και σημείωσε, σουσάμι δεν τρώω ποτέ σχεδον, σπανάκι σπανίως (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΙΔΗΡΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ, ΩΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ) και φακές μία φορά τον μήνα! Έκανα την επιλογή να τρώω ΣΩΣΤΑ (αυτό που κρίνω ως σωστό, και σύμφωνα με τα λίγα που έχω διαβάσει)... Σέβομαι τις επιλογές των άλλων, απαιτώ λοιπόν να σεβαστούν τις δικές μου!
Καλά κάνουν και τρώνε ό,τι γουστάρουν, αλλά αηδιάζω όταν με κρίνουν αρνητικά σαν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή ΔΕΝ είμαι χορτοφάγος! Φάτε ό,τι νομίζετε και για όποιον λόγο νομίζετε, κι αφήστε τον κόσμο να φάει ό,τι καταλαβαίνει! ΜΠΕ επιτέλους!

ΥΓ καριάτιδα τίποτε προσωπικό, ούτε μ'εσένα ούτε με τους χορτοφάγους της παρέας, εννοείται! ΙΔΕΕΣ και ΑΠΟΨΕΙΣ συζητάμε εδώ!
ΥΓ2 απο άλλο σάιτ, επειδή δεν θα μπορούσα να το πώ καλύτερα (κοινές γνώσεις σε όλους τους γιατρούς οι οποίες μάλλον ανήκουν στην συνομωσιολογία, ετσι;
Το 10% περίπου το προσλαμβανόμενου σιδήρου έχει την μορφή αίμης ή μυοσφαιρίνης και απορροφάται πιο εύκολα και γρήγορα από ότι η μη συνδεδεμένος με αίμη σίδηρος που υπάρχει σε άλλες τροφές.
Η απορρόφηση του σιδήρου που δεν είναι συνδεδεμένος με άιμη επηρεάζεται από τη σύνθεση των τροφών που τρώμε. Δηλαδή, η παρουσία κρέατος αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου της τροφής, ενό τα φυτικά άλατα, τα φωσφορικά άλατα, οι πρωτεΐνες σόγιας, το τσάι και τα δημητριακά ολικής άλεσης περιορίζουν την απορρόφηση....
O οργανισμός απορροφά και αξιοποιεί περισσότερο το σίδηρο που προέρχεται από τα ζωικά τρόφιμα παρά το σίδηρο των φυτικών τροφίμων. Όπως λέγεται, ο ζωικός σίδηρος έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από τον φυτικό (δηλαδή απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό μας). H βιοδιαθεσιμότητα του ζωικού σιδήρου ανέρχεται στο 20-25%, ενώ του φυτικού σιδήρου μόνο στο 1-5%. Aυτό σημαίνει ότι αν το παιδί φάει δύο τρόφιμα που περιέχουν την ίδια ποσότητα σιδήρου, αλλά το ένα είναι φυτικό και το άλλο ζωικό, τότε ο οργανισμός του θα χρησιμοποιήσει για τη θρέψη του το 1/4 περίπου του σιδήρου που περιέχει το ζωικό τρόφιμο και μόνο το 1/20 περίπου του σιδήρου του φυτικού τροφίμου. Για παράδειγμα, 1 αυγό περιέχει 0,700 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. Tην ίδια ποσότητα σιδήρου περιέχουν και 200 γραμμάρια φράουλες. Aπό το αυγό, το παιδί θα αξιοποιήσει τα 0,180 χιλιοστόγραμμα σιδήρου, ενώ από τις φράουλες μόνο τα 0,04 χιλιοστόγραμμα.
• Το συμπέρασμα, λοιπόν, που προκύπτει είναι ότι πηγές σιδήρου μπορούν να θεωρηθούν
μόνο το κόκκινο κρέας, τα θαλασσινά, τα εντόσθια και τα αυγά. Άρα, αν κάποιος κόψει το κρέας, τότε μόνη κύρια πηγή σιδήρου τού απομένει το αυγό. Δυστυχώς, το γάλα περιέχει ελάχιστο σίδηρο (μόνο 0,12 χιλιοστόγραμμα στο φλιτζάνι), οπότε είναι μάλλον δύσκολο να καλύψει τις ανάγκες μας. (Oι ανάγκες μας σε σίδηρο ανέρχονται στα 18 χιλιοστόγραμμα για μια ενήλικη γυναίκα και στα 8 χιλιοστόγραμμα για έναν άνδρα.)
Πρόβλημα η έλλειψη βιταμίνης B12
Η βιταμίνη B12 είναι παράγοντας κατά της κακοήθους αναιμίας. Περιέχεται σε όλα τα ζωικά τρόφιμα και κυρίως στα εντόσθια. Oι ανάγκες ενός υγιούς ενηλίκου σε B12 ανέρχονται στα 2,4 μικρογραμμάρια. Aν κάποιος αποφασίσει να κόψει τα κρεατικά, τότε θα έχει ως μόνη πηγή της βιταμίνης το αυγό με 0,07 μικρογραμμάρια και το γάλα με 0,87 μικρογραμμάρια ανά φλιτζάνι. Oι τιμές αυτών των τροφίμων είναι μάλλον χαμηλές σε σύγκριση με το κρέας, που δίνει κατά μέσο όρο γύρω στα 3 μικρογραμμάρια ανά μερίδα εστιατορίου. Άρα, για κάποιον που δεν τρώει κρεατικά, η κάλυψη σε βιταμίνη B12 είναι προβληματική.

Tο έξυπνο κόλπο των χορτοφάγων
Οι χορτοφάγοι που στερούνται τα κρεατικά ακολουθούν την εξής τακτική: Aναμειγνύουν πολλά και διαφορετικά φυτικά τρόφιμα στο τραπέζι τους. Για παράδειγμα, ένας χορτοφάγος προτιμά μια σαλάτα με φύτρα δημητριακών, διάφορα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σουσάμι, παρά μια σκέτη αγγουροντομάτα. Eπίσης, μαγειρεύει συνδυαστικά τα τρόφιμα και όχι μεμονωμένα. Λόγου χάρη, ο χορτοφάγος θα μαγειρέψει τις φακές με το ρύζι και τα ρεβίθια με το σπανάκι και δεν θα φτιάξει ξεχωριστά φακές ή πιλάφι ή ρεβίθια ή σπανακόπιτα. Aυτό είναι πολύ σωστό, γιατί έτσι καλύπτει τις ανάγκες του σε απαραίτητα αμινοξέα. Bάσει της αρχής «της αλληλοσυμπλήρωσης των αμινοξέων», όταν τα φυτικά τρόφιμα συνδυαστούν μεταξύ τους, δίνουν πολλά απαραίτητα αμινοξέα και άρα συνθέτουν πρωτεΐνες που είναι ισάξιες με τις ζωικές. Aυτό το κόλπο των χορτοφάγων μπορεί να το υιοθετήσει κάποιος που θα αποφασίσει να κόψει τα κρεατικά για να μη στερηθεί τουλάχιστον τις πρωτεΐνες τους. Mε τον τρόπο αυτό, όμως, δεν καλύπτονται οι ανάγκες σε σίδηρο και βιταμίνη B12.

Άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες
Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι εγκυμονούσες
είναι άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες σε κρεατικά. Όλοι αυτοί τα χρειάζονται οπωσδήποτε, γιατί έχουν επιπλέον ανάγκες στα θρεπτικά συστατικά των κρεατικών.
1. Χρειάζονται τα απαραίτητα αμινοξέα, γιατί «χτίζουν» μυϊκό ιστό (τα παιδιά και οι έφηβοι
μεγαλώνουν, ενώ μια εγκυμονούσα κυοφορεί ένα νέο οργανισμό, ο οποίος αναπτύσσεται).
2. Τα αγόρια στην εφηβεία χρειάζονται 11 χιλιοστόγραμμα σίδηρο την ημέρα, τα κορίτσια 15, ενώ μια εγκυμονούσα δεν καλύπτει τις ανάγκες της με 27 χιλιοστόγραμμα.
3. Οι εγκυμονούσες έχουν επίσης αυξημένες τις ανάγκες τους σε B12 (χρειάζονται 2,6 μικρογραμμάρια την ημέρα).
και πιθανά καριάτιδα ο λογος που δεν είχες ανεβάσει σίδηρο στον οργανισμό είναι επειδή δεν συγκρατούσες το σίδηρο που έπαιρνες....άρα έλλειψη κάποιας βιταμίνης πχ Β12 ή φoλικό οξύ ή κάτι άλλο....κοίτα τί μαθαίνει κανείς...χωρίς να είναι καν γιατρός....στο πρότειναν αυτό? Το πρότειναν σε άλλη κοπέλα και σώθηκε! ΣΕ έβαλαν να κάνεις εξετάσεις ανάλογες?
ΥΓ3 δεν υπάρχει πιο ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗ απο πλευράς συστατικών απο το ΨΑΡΙ! Και το πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το κρέας, και το στερούμε απο παιδιά...θέλω σχόλια σ'αυτό....ΕΝΟΧΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ! :p
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 05 Φεβ 2009, 00:24

Βασικα δεν ειπα οτι πρεπει να ντρεπεται κανεις που ειναι κρεοφαγος ή να ντρεπεται που ειναι χορτοφαγος. Πρωτη δηλωσα οτι ειμαι κρεοφαγος. Το οτι ζω καθημερινα με μια χορτοφαγο μου επιτρεπει να δω τα πραγματα κι απο αλλη οπτικη. Δεν προσπαθω να την πω σε κανεναν. Λεω απλα το τι βλεπω.

Αποσιδηρωμενο κρεας ειναι το κρεας στο οποιο αφαιρουν το σιδηρο απο το αιμα. Μην με ρωτησεις πως το κανουν. Οι γιατροι το ειπαν, και σαν καλο κοριτσι που ημουν τοτε, δεν ρωτησα παραπανω. Εμαθα μετα μονο οτι αυτο γινεται σαν μεθοδος συντηρησης για να μην μαυρισει το κρεας. Απο εκει και περα, το τι τρωει ο καθενας ειναι επιλογη του. Εμενα προσωπικα σαν Καρυατιδα, σαν Ειρηνη, οπως θες πες με, με ενοχλει η ολη αυτη κακοποιηση που υφιστανται τα ζωα μεχρι να φτασουν στο πιατο μας. Δεν τους φτανει που γεννιουνται σε φαρμες (τις οποιες το 40 τις λεγαμε στρατοπεδα συγκεντρωσης), αλλα βασσανιζονται απο σαδιστες ανθρωπους που χαιρονται απλα και μονο επειδη το θυμα τους ειναι αβοηθητο. Αυτον, συγνωμη κι ολας, αλλα και κρεοφαγος που ειμαι, ευχαριστως θα του εδενα τα αντερα κομπο και θα τον κρεμουσα απο ενα δεντρο να δει τη γλυκα. Ειπαμε, να τρωμε κρεας, αλλα να σεβομαστε λιγο κι αυτο που τρωμε.

Οι Ινδιανοι, οταν σκοτωναν ενα ζωο, εκαναν ολοκληρη τελετη ευχαριστωντας το ζωο που εδωσε τη ζωη του για να ταισει το χωριο. Δεν λεω να φτασουμε ως εκει, αλλα και λιγη ευαισθησια δεν βλαπτει. Το να ακουω ανθρωπους να περιγραφουν με καμαρι το πως σφαδαζε το ζωο ενω προσπαθουσε να ξεφυγει....συγνωμη αλλα και παλι....ακομα και κρεοφαγος που ειμαι.....αηδιαζω τη ζωη μου με κατι τετοια. Αλλο να σκοτωνεις για να φας, κι αλλο επειδη το απολαμβανεις. Και κακα τα ψεμματα 7 στους 10 σφαγεις πλεον εχουν εθιστει τοσο σε αυτο, που το βρισκουν πραγματικα απολαυστικο. Τι να πω απο εκει και περα......

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 05 Φεβ 2009, 00:41

Βασικα δεν ειπα οτι πρεπει να ντρεπεται κανεις που ειναι κρεοφαγος ή να ντρεπεται που ειναι χορτοφαγος. Πρωτη δηλωσα οτι ειμαι κρεοφαγος. Το οτι ζω καθημερινα με μια χορτοφαγο μου επιτρεπει να δω τα πραγματα κι απο αλλη οπτικη. Δεν προσπαθω να την πω σε κανεναν. Λεω απλα το τι βλεπω.
Μάλλον με παρεξήγησες, δεν είπα οτ την είπες σε κανέναν, αλλά έπεσες κι εσύ στην παγίδα να θεωρείς πως όποιος τρώει κρέας το κάνει σώνει και ντέ επειδή είναι κοιλιόδουλος...έτσι δεν είναι? Μπορεί να κατάλαβα λάθος, αλλά αν δεν κατάλαβα λάθος, τότε είμαι σίγουρη οτι αναγνωρίζεις πως δεν ισχύει για όλους αυτό.
Αποσιδηρωμενο κρεας ειναι το κρεας στο οποιο αφαιρουν το σιδηρο απο το αιμα. Μην με ρωτησεις πως το κανουν. Οι γιατροι το ειπαν, και σαν καλο κοριτσι που ημουν τοτε, δεν ρωτησα παραπανω. Εμαθα μετα μονο οτι αυτο γινεται σαν μεθοδος συντηρησης για να μην μαυρισει το κρεας. Απο εκει και περα, το τι τρωει ο καθενας ειναι επιλογη του.
ναι, έψαξα να δώ τί είναι, αλλά αυτό δεν γίνεται σε όλα τα κρέατα, τουλάχιστον όχι -ακόμα - στην ελλάδα. μπορείς να καταλάβεις αν είναι αποσιδηρωμένο το μοσχαρίσιο -λέει- απο το αν είναι πολύ μαλακό. Σίγουρα αυτά που τρώω εγώ είναι μία χαρά φούλ στο σίδηρο, γιατί δεν μασιούνται με τίποτα (το μόνιμο πρόβλημά μου με το μοσχάρι!!!) Υπάρχουν και βιολογικά κρέατα, αν θές να κάνεις υγιεινή διατροφή ως κρεοφάγος. Γιατί εδώ που τα λέμε, και τα λαχανικά του σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα φυτοφάρμακα, τα οποία περνάνε στους πόρους και δεν καθαρίζουν με τίποτα! Άρα για να τρώς σωστά κι ως χορτοφάγος καλό είναι να αγοράζεις βιολογικά προιόντα, έτσι δεν είναι?

Εκεί που θα συμφωνήσω 1000% είναι το παρακάτω:
Εμενα προσωπικα σαν Καρυατιδα, σαν Ειρηνη, οπως θες πες με, με ενοχλει η ολη αυτη κακοποιηση που υφιστανται τα ζωα μεχρι να φτασουν στο πιατο μας. Δεν τους φτανει που γεννιουνται σε φαρμες (τις οποιες το 40 τις λεγαμε στρατοπεδα συγκεντρωσης), αλλα βασσανιζονται απο σαδιστες ανθρωπους που χαιρονται απλα και μονο επειδη το θυμα τους ειναι αβοηθητο. Αυτον, συγνωμη κι ολας, αλλα και κρεοφαγος που ειμαι, ευχαριστως θα του εδενα τα αντερα κομπο και θα τον κρεμουσα απο ενα δεντρο να δει τη γλυκα. Ειπαμε, να τρωμε κρεας, αλλα να σεβομαστε λιγο κι αυτο που τρωμε.

Οι Ινδιανοι, οταν σκοτωναν ενα ζωο, εκαναν ολοκληρη τελετη ευχαριστωντας το ζωο που εδωσε τη ζωη του για να ταισει το χωριο. Δεν λεω να φτασουμε ως εκει, αλλα και λιγη ευαισθησια δεν βλαπτει. Το να ακουω ανθρωπους να περιγραφουν με καμαρι το πως σφαδαζε το ζωο ενω προσπαθουσε να ξεφυγει....συγνωμη αλλα και παλι....ακομα και κρεοφαγος που ειμαι.....αηδιαζω τη ζωη μου με κατι τετοια. Αλλο να σκοτωνεις για να φας, κι αλλο επειδη το απολαμβανεις.
Όπως είπα, θα έπρεπε η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σφαγείων, αλλά ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ εκεί (για τους λόγους που είπες παρακάτω), να δικάζονται αυτή την στιγμή... έχω ξεράσει το είναι μου απο βίντεο που έχω δεί, και απο τότε έχω σταματήσει να αγοράζω κρέας σε εστιατόριο (που δεν έχω λεφτά πλέον να βγώ σε εστιατόριο, λέμε τώρα), και σουβλάκια έχω φάει μόνο κανά πεντάρι φορές τα τελευταία 3-4 χρόνια. Αυτά όντως τα έφαγα για την γεύση! Μην τρελαθούμε, δεν είμαστε ανέραστοι, έχουμε ακόμα αισθήσεις!
Άλλο αυτό όμως, κι άλλο να κόψω τελείως το κρέας. Ας παλέψουμε ενάντια σ'αυτή την κατάντια. Αυτό το δέχομαι. Αυτό που προσπαθώ ατομικά να κάνω είναι να αγοράζω απο βιολογικά και μάλιστα απο Αλεξανδρούπολη (που είναι η συμπεθέρα και τα ξέρει τα συγκεκριμένα κρέατα), όταν δεν μας στέλνει η ίδια δικά της κρέατα...και προσφάτως απο Εύβοια που είναι τα πεθερικά και βλέπουν οι ίδιοι τα ζώα πώς μεγαλώνουν σχεδόν ελεύθερα! και αυτό το κάνω για το παιδί περισσότερο. Καμμιά φορά αγοράζουμε κι απο εδώ, απο τον χασάπη του πατέρα μου, και ομολογώ οτι φαίνεται να έχει πολύ καλό κρέας, αλλά είναι λύση ανάγκης ο τύπος. Τα κρεατάκια της συμπεθέρας, αυτά που μας στέλνει, είναι μεγαλωμένα στα λιβάδια, ελεύθερα παντελώς...να τρώς κότα, και να είναι μαύρο το κρέας της, να θέλει 3 ώρες να βράσει...γεμάτη μύες!!! Παραλίγο να με πείσουν να φάω ακόμα και χοιρινό, το οποίο το τάιζαν μόνο χόρτα στο λιβάδι! Πρώτη φορά μύρισε έτσι χοιρινό...δεν το έφαγα όμως....έχω ορκιστεί για το χοιρινό. Το μοσχάρι του πεθερού? Όταν σφάζει ο φίλος του στην Εύβοια κάνουν ουρές ΄μεχρι απο αθήνα έξω απο το σπίτι και το μαγαζί του. Ευτυχώς που είναι κολλητάρια με τον πεθερό και του κρατάει πάντα αρκετό!
καταλαβαίνεις λοιπόν, πως αν κάποιος μπορεί να μπεί στην δύσκολη διαδικασία να φτιάχνει ολόκληρο πρόγραμμα για την διατροφή του και να ψάχνει για τις καλύτερες τροφές, τότε σίγουρα δεν θα είναι δύσκολο να κάνει σωστή, και ισορροπημένη κρεοφαγική (παμφαγική για την ακρίβεια) διατροφή...
Ειλικρινά σου μιλάω, αν αύριο γυρίσει η κόρη μου και μου πεί οτι θέλει να γίνει χορτοφάγος, μέχρι που θα την βοηθήσω να το τηρήσει σωστά, εφόσον θα είναι επιλογή της. Δεν έχω πρόβλημα με τους χορτοφάγους, έχω πρόβλημα με αυτόν τον φασισμό που βγάζουν πολλοί (όχι όλοι) στα καλά καθούμενα. Δεν είναι και λίγο να σε λένε απάνθρωπο και δολοφόνο επειδή τρώς κρέας, την στιγμή που δεν ξέρουν καν τί κρέας τρώς, τί διατροφή κάνεις, γιατί την κάνεις και χίλια άλλα! Είναι μεγάλος φασισμός αυτός! Αυτό δεν ανέχομαι και με στεναχωρεί, τίποτε άλλο! Είμαι υπέρ της ελεύθερης επιλογής σε όλα, εφόσον δεν βλάπτει τρίτους, και δεν σκοτώνει αντικειμενικά τον εαυτό σου. Ζητάω πολλά, να με σέβονται αντίστοιχα? Και θα το πώ και το πιστεύω: πάω στοίχημα οτι κάνω καλύτερη διατροφή απο πολλούς χορτοφάγους, και αν μας κάνουν τέστ ιατρικά, μάλλον θα στείλω πολλούς αδιάβαστους σπίτι τους με ενέσεις συμπληρωμάτων! (αυτό το λέω και το φχαριστιέμαι, γιατί προσέχω πολύ την διατροφή μου, και είναι ευχάριστο να αποδίδει αυτό!) :)
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από seliniasmenos » Πέμ 05 Φεβ 2009, 04:58

ΥΓ3 δεν υπάρχει πιο ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΡΟΦΗ απο πλευράς συστατικών απο το ΨΑΡΙ! Και το πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων μαζί με το κρέας, και το στερούμε απο παιδιά...θέλω σχόλια σ'αυτό....ΕΝΟΧΙΚΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ! :p
Φτωχή μου πεθερούλα! Πόσο αθώα είσαι! Ευτυχώς που ο γαμπρούλης σου είναι ιχθυολόγος...
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 05 Φεβ 2009, 11:19

ναι γαμπρούλη μου, αλλά δεν θα μας ταίζεις τις τσιπούρες των ιχθυοτροφείωνε, οκ? Δεν είμαι ΤΟΣΟ αθώα! Έχω φάει ψάρι πιασμένο απο τον Λουξ και τον κουνιάδο...να γλύφεις και τα κοκκαλάκια...(που εγώ τα σιχαίνομαι προσωπικώς...γι'αυτά κάνω μία υποχώρηση)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 05 Φεβ 2009, 13:17

η τσιπούρα πρέπει να είναι αλανιάρα κι από καλά νερά

(έχει άλλη γεύση και άλλο χαρακτήρα)

:)
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 05 Φεβ 2009, 22:15

Λίζακι, συγνώμη που στο λέω, αλλά τα κουνέλια και οι λαγοί δεν πονάνε όταν τα πιάσουν απο τα αυτιά. Απλώς προσπαθούν να ξεφύγουν
(Και έπειτα μου λες οτι έχεις και κουνέλι!)
επειδή δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλα, θα πω μόνο τούτο.. μη μας το παίζεις έξυπνος, έχω περασει τα τελυταία 14 χρόνια με κουνέλια.. και είμαι 21 .. οπότε σσσσς ασε τους παλιούς να ξέρουν κάτι παραπάνω.

Τα άλλα δεν τα απαντώ.. έτσι γιατί είμαι κακιά.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Παρ 06 Φεβ 2009, 16:00

Eγώ σου λέω τι λένε στα χωριά, αυτοί να δεις πόσα χρόνια έχουν περάσει με κουνέλια.... περισσότερα απ'όλα ζουμε εγώ και εσύ μαζί...
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Acid{RFE}
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Acid{RFE} » Παρ 06 Φεβ 2009, 16:32

Εγώ πιστεύω οτι κάποιος που αγαπάει τα κουνέλια κ ζεί με αυτά χωρίς να τα σφάζει τα ξέρει καλύτερα, γιατί κ εμείς είχαμε δηλαδή ο πατέρας μου, αλλά νομίζω οτι τα κουνέλια τα πιάνεις απο την κοιλίτσα μαλακά κ τα σηκώνεις, όχι οτι άν τα πιάσεις απο τα αυτιά θα πάθει κάτι, αλλά ερεθίζονται κ πονάνε εάν δεν ξές πώς να τα πιάσεις κ αν τα πιάνεις αρκετές φορές.
Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω στους χορτοφάγους εδω μέσα είναι τα εξής, είναι αλήθεια οτι απο την αποχή στο κρέας αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος, βασικά ποιό ελαφρύς, γενικά έχει μια ευφορία σε σχέση με αυτούς που τρώνε κρέας, αναλύστε τα οφέλει όσοι είστε χορτοφάγοι ρε παιδιά να πάρουμε κ εμείς καμμιά ιδέα, αν κ εγώ τρώω κρέας αρκετά, σκέφτομαι όμως να το ελατώσω, γιατί μιά περίοδο{Όχι σε νηστεία}, που είχα κάποιον καιρό αποχή απο το κρέας, αισθανόμουν αρκετά ελαφρύς κ είχα άλλη ψυχολογία, κ μόλις έφαγα μετά κρέας ένιωσα οτι έφαγα τσιμέντο κ έκανα ώρες να το χονέψω.
Μετά υπάρχουν σχετικές τροφές για χορτοφάγους που σου παρέχουν ότι σου παρέχει το κρέας??? Συνταγές χορτοφαγίας???
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 06 Φεβ 2009, 20:07

Eγώ σου λέω τι λένε στα χωριά, αυτοί να δεις πόσα χρόνια έχουν περάσει με κουνέλια.... περισσότερα απ'όλα ζουμε εγώ και εσύ μαζί...
με λες δηλαδή ότι οι κτηνοτρόφοι κόπτονται για το αν ενοχλείται και πονάει το ζωάκι κατά την μεταφορά του; σε ποιον πλανήτη ζεις νέπε;

Acid, θες να γίνουμε φίλοι; =Ρ (δεν υπάρχει διατροφικό κατεστημένο για να περάσεις αυτή τη θύρα) =Ρ

Κάθε διατροφική (και όχι μόνο) αποτοξίνωση σε κάνει να νιώθεις πιο ελαφρύς έτσι και η χορτοφαγία ή η αποχή από το κρέας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Υπαρχει και το θέμα: Υγιεινή Διατροφή για Χορτοφάγους
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 157&t=6945
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Acid{RFE}
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Acid{RFE} » Παρ 06 Φεβ 2009, 20:26

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:
με λες δηλαδή ότι οι κτηνοτρόφοι κόπτονται για το αν ενοχλείται και πονάει το ζωάκι κατά την μεταφορά του; σε ποιον πλανήτη ζεις νέπε;

Acid, θες να γίνουμε φίλοι; =Ρ (δεν υπάρχει διατροφικό κατεστημένο για να περάσεις αυτή τη θύρα) =Ρ

Κάθε διατροφική (και όχι μόνο) αποτοξίνωση σε κάνει να νιώθεις πιο ελαφρύς έτσι και η χορτοφαγία ή η αποχή από το κρέας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Υπαρχει και το θέμα: Υγιεινή Διατροφή για Χορτοφάγους
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 157&t=6945
Έχεις κάποιο δίκιο!!! :D Θα το δώ το θέμα γιατί το έχω παρακάνει το πράγμα με την κακή διατροφή.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 06 Φεβ 2009, 20:29

εδώ θα συμφωνήσω με την Πνεύμα Φωτιάς...οι άνθρωποι που είναι τόσο κοντά στην φύση, είναι συνήθως πολύ σκληροί με τέτοια θέματα...δεν ξέρω αν είναι επειδή όντες κοντά στην φύση επηρεάζονται απο την "σκληρότητα" της ίδιας της φύσης, ή είναι άλλοι οι λόγοι, πάντως κι εγώ θυμάμαι πολλές στιγμές που δεν έδειξαν κανένα έλεος για κάποιο ζωντανό, ειδικά απο την στιγμή που το έβλεπαν μόνο ως μελλοντικό τους πιάτο... Ακόμα και τα παιδιά που ξέφευγαν απο αυτόν τον κανόνα, σύντομα περνούσαν στην άλλη όχθη, συνήθως με κάποιο σόκ απώλειας 'φίλων' τους!
τραυματικαί εμπειρίαι !
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Παρ 06 Φεβ 2009, 23:54

Acid{RFE} έγραψε:Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω στους χορτοφάγους εδω μέσα είναι τα εξής, είναι αλήθεια οτι απο την αποχή στο κρέας αισθάνεσαι άλλος άνθρωπος, βασικά ποιό ελαφρύς, γενικά έχει μια ευφορία σε σχέση με αυτούς που τρώνε κρέας
Οσο καιρο απειχα απο το κρεας, ημουν πολυ πιο "ελαφρια". Επαιζα πολυ ευκολοτερα με ενεργειες και γενικα ημουν πιο ενεργητικη. Για δικους μου λογους αργοτερα το σταματησα και παρατηρησα οτι αισθανομαι πιο "βαρια", οι κινησεις μου τις ημερες που τρωω κρεας ειναι πιο οκνηρες και ειμαι γενικα στο στυλ "ετοιμη να κοιμαμαι συνεχεια". Η αποχη απο το κρεας σε ανεβαζει πολυ και ψυχολογικα εκτος απο ενεργειακα. Ακομα και να μην ειτε χορτοφαγοι, παρατηρειστε πως αισθανεστε τις ημερες που δεν τρωτε κρεας. Καλο ειναι να υπαρχει ισορροπια και να τρωμε κρεας μια φορα την εβδομαδα το μεγιστο.

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 07 Φεβ 2009, 10:35

Οσο καιρο απειχα απο το κρεας, ημουν πολυ πιο "ελαφρια". Επαιζα πολυ ευκολοτερα με ενεργειες και γενικα ημουν πιο ενεργητικη. Για δικους μου λογους αργοτερα το σταματησα και παρατηρησα οτι αισθανομαι πιο "βαρια", οι κινησεις μου τις ημερες που τρωω κρεας ειναι πιο οκνηρες και ειμαι γενικα στο στυλ "ετοιμη να κοιμαμαι συνεχεια". Η αποχη απο το κρεας σε ανεβαζει πολυ και ψυχολογικα εκτος απο ενεργειακα. Ακομα και να μην ειτε χορτοφαγοι, παρατηρειστε πως αισθανεστε τις ημερες που δεν τρωτε κρεας. Καλο ειναι να υπαρχει ισορροπια και να τρωμε κρεας μια φορα την εβδομαδα το μεγιστο.
Ακριβώς! Το κρέας, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί ή απαιτείται να τρώει κρέας, πρέπει να λαμβάνεται στην μικρότερη δυνατή ποσότητα, για την περίπτωσή μας και πάντα σύμφωνα με τις ατομικές μας ανάγκες...άλλες ανάγκες έχουν οι αθλητές, άλλες οι μαθητές και φοιτητές, άλλες τα παιδιά και οι έγκυοι, και άλλες ένας άνθρωπος που κάνει καθιστική ζωή. Πρέπει επίσης να μαγειρεύεται σωστά (όχι υπερβολικά, αλλά όχι και λίγο, χωρίς πολλές σάλτσες και μπαχαρικά), και να συνδιάζεται κυρίως με σαλάτα...
Γενικά, η υπερβολή στην διατροφή μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Παλιά έτρωγα ένα γουρούνι το δίμηνο (που είναι υπερβολικά πολύ) και καθόλου σαλάτες. Είχα τρομερούς πονοκεφάλους συνέχεια, οι αλλεργίες μου ήταν στο φούλ και είχα πολύ άσχημες εμπειρίες ενεργειακά.
Απο την στιγμή που το έκοψα καταναλώνοντας πλέον μόνο μία μερίδα κόκκινο κρέας κάθε μία ή δύο βδομάδες (εκτός απο τις φορές που εξασκούμαι σε συγκεκριμένη άσκηση, οπότε καταναλώνω οπωσδήποτε μία με δύο μερίδες την βδομάδα, αλλιώς δεν αντέχω) και δύο φορές την βδομάδα ψάρι με πολύ σαλάτα, τρώγοντας δηλαδή μόνο αυτό που πραγματικά χρειάζομαι, ακούγωντας πλέον τον οργανισμό μου που με καθοδηγεί...εφόσον είμαι ανοικτή να τον ακούω βέβαια και ανάλογα με τις δραστηριότητές μου κάθε φορά, έχουν αλλάξει τα πάντα στην ζωή μου, εξωτερικά και εσωτερικά :) ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΑΣ! Αυτό ξέρει τί χρειάζεστε. Δεν υπάρχει ένας μπούσουλας διατροφικός, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός...προσοχή λοιπόν.

Πάντως acid, αν κρίνουμε απο τα στοιχεία που μας δίνεις για την διατροφή σου, γίνεις δεν γίνεις χορτοφάγος, μία καλή αποτοξίνωση χορτοφαγικού τύπου την θές! Ίσως θα ήταν καλό να πάς σ'έναν διατροφολόγο να σε βοηθήσει, γιατί να πάς απο το ένα άκρο στο άλλο, χωρίς να έχεις και γνώσεις επι της σωστής διατροφής, ίσως να σου κάνει κακό. Ένας διατροφολόγος θα σε βοηθήσει με μία σωστή, κατάλληλη για σένα αποτοξίνωση, και μετά με το καλό βλέπεις και τί θές να κάνεις με την διατροφή σου γενικά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 07 Φεβ 2009, 14:05

Μαντάμ Φρουφρου έγραψε:ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΑΣ! Αυτό ξέρει τί χρειάζεστε. Δεν υπάρχει ένας μπούσουλας διατροφικός, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός...προσοχή λοιπόν.
Πολύ σωστά. Αν η διατροφή ευθυγραμμίζεται και ισορροπεί με τον οργανισμό μας, τότε ως δια μαγείας μειώνεται η όρεξη, αυξάνονται οι καύσεις, βελτιώνεται η εμφάνιση και η διάθεση μας, γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό.

Το φυσιολογικό επιφέρει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

(Πάντως μεταξύ μας, και καμιά γουρουνιά μια στις τόσες δεν βλάπτει.

Ίσα-ίσα, επιβάλλεται)
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Σάβ 07 Φεβ 2009, 15:21

Θα συμφωνήσω σε όσα ελέχθησαν παραπάνω. Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του, προσαρμόζει και τη διατροφή του.
Acid, ούσα χορτοφάγος η ίδια, ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να αισθανθώ τόσο ελαφριά (όταν δεν τρώω *αλακίες και προσπαθώ να πειθαρχήσω!). Γενικά οι εμπειρίες μου ήταν ίδιες με αυτές που περιγράφει η Καρυάτιδα. Και γενικά παρατήρησα ότι από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να έχω μεταφυσικές εμπειρίες και να είμαι πιο ανοιχτή στις ενέργειες.
Όσο για τις χορτ. συνταγές που ζήτησες, η υπογραφή του Λιζακίου μας νομίζω ότι τα λέει όλα!! :wink:
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 07 Φεβ 2009, 20:40

Όσο για τις χορτ. συνταγές που ζήτησες, η υπογραφή του Λιζακίου μας νομίζω ότι τα λέει όλα!!
το οποίο έχω τιμήσει με πολλά copy paste :ups:
Αλλά θα το κάνω το παράπονό μου, και περιμένω ικανοποίηση το συντομότερο δυνατόν: δεν είδα πουθενά συνταγή για χυλό (απο καλαμποκάλευρο...ή άλλως ΠΟΛΕΝΤΑ για τους Ιταλούς)...
Το φαγητό που έθρεψε γενιές Ελλήνων, και μας έκανε ως παιδιά να ξυπνάμε νωρίς στο χωριό για να το φάμε (με ζάχαρη ή μέλι τότε), όσο ετοιμάζονταν οι μπαμπάδες και οι θείοι να πάνε να μαζέψουν τις ελιές (απο τότε μού'χει μείνει)... Το ζητάω, γιατί ο πατέρας μου δεν ξέρει λέει το κόλπο για να μην καείς απο το πέταγμα που κάνει...δεν αρκεί λέει το ανακάτεμα, και ποτέ λέει δεν ρώτησε την γιαγιά να του πεί το μυστικό να μην πάθεις εγκαύματα... Ήλπιζα οτι κάποιος θα το είχε κάνει και θα μας γλύτωνε τα πειράματα...

(είμαι και σε ενδιαφέρουσα και το 'ζητάω' εδώ και πολλές μέρες...μέχρι στον ύπνο μου το βλέπω...το θέλει το παιδί! Όποιος προαιρείται το 'μυστικό' θα τον ευγνωμονώ για πολύ πολύ καιρό!)

ΥΓ αυτό και οι κουραμπιέδες λαδιού της γιαγιάς, είναι τα τοπ των χωριάτικων συνταγών -γλυκών απο την παιδική μου ηλικία!
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 07 Φεβ 2009, 20:54

Και γενικά παρατήρησα ότι από εκείνη τη στιγμή, άρχισα να έχω μεταφυσικές εμπειρίες και να είμαι πιο ανοιχτή στις ενέργειες.
ξεχωριστό μήνυμα για να μην τα κάνω αχταρμά :)
χωρίς καμμία διάθεση για αντιπαράθεση, απλά μία προσωπική παρατήρηση. Καμμία δίαιτα δεν θα κάνει κάποιον να έχει μεταφυσικές εμπειρίες, αν δεν είναι προδιατεθειμένος εσωτερικά να έχει μεταφυσικές εμπειρίες... η σωστή (και κατάλληλη για τον καθένα ξεχωριστά) διατροφή βοηθά να εκλεπτύνει κανείς τις ενέργειές του, και αντίστοιχα τις εμπειρίες του, αλλά έτσι υπονοείται (νομίζω όχι εσκεμμένα βέβαια) οτι αν γίνει κανείς χορτοφάγος, θα δεί ξαφνικά το φως!!! Το φώς το βλέπεις μέσα απο μία συνολική προσέγγιση της ζωής και του εαυτού σου, και εφόσον ενεργειακά και διανοητικά βρίσκεσαι ήδη σε κάποιο επίπεδο, και συνήθως η διατροφή ακολουθεί ακόμα και ασυνείδητα αυτή την προσέγγιση! Είναι αλήθεια πάντως και συμφωνώ, πως μία χορτοφαγική διατροφή (μόνιμη ή όχι) εκλεπτύνει σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες και καλύπτει τις εσωτερικές ανάγκες των περισσότερων (αλλά όχι όλων!). Επίσης είναι βέβαιο πως όσο καλός χορτοφάγος και να είναι κανείς, αν δεν εργαστεί με τον εαυτό του θα παραμείνει στο ίδιο εσωτερικό επίπεδο μέχρι να πεθάνει! Κι εγώ είχα εμπειρίες και μάλιστα πολύ έντονες ακόμα κι όταν έτρωγα γουρούνι, και θετικές και αρνητικές, αλλά κυρίως θετικές. το γουρούνι και η υπερβολικά κρεοφαγική διατροφή μου με επηρέασε στο οτι μου προκαλούσε ΚΑΙ αρνητικές εμπειρίες, αλλά σε συνδυασμό με μία λανθασμένη προσέγγιση των ίδιων μου των εμπειριών... όταν άλλαξα προσέγγιση, χωρίς ν'αλλάξω διατροφή, άλλαξαν και οι εμπειρίες μου, οι οποίες έγιναν σχεδόν στο σύνολό τους θετικές και φωτεινές, λειτουργώντας πλέον εντελώς συνειδητά (έτρωγα ακόμα γουρούνι, θυμίζω). Σταματώντας το γουρούνι (για διάφορους λόγους, ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ) και μειώνοντας το κρέας στον βαθμό που μου ήταν απαραίτητο για την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ μου εργασία, οι εμπειρίες μου έγιναν πλέον το βασικό κομμάτι της ζωής μου και της μαθητείας μου, ξεπερνώντας το στάδιο της απλής βίωσης κάποιου φωτεινού γεγονότος... Ακόμα κι αυτό που λέω όμως δεν συνεπάγεται πως όποιος ακολουθήσει την δική μου διατροφή θα δεί αγγέλους ξαφνικά...
Επομένως, η διατροφή μπορεί να βοηθήσει ή όχι τις εσωτερικές μας προσπάθειες, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μας οδηγεί σ'αυτές απο μόνη της!
Ήθελα να το διευκρινίσω και είναι κάτι που δεν αποτελεί δική μου προσέγγιση μόνο, είναι κοινός τόπος για όλους όσους ασχολούνται με τον εσωτερισμό... Ακόμα και οι κατεξοχήν χορτοφάγοι γιόγκι δεν εστίαζαν εκεί την διδασκαλία τους, αλλά σε άλλες πρακτικές....
απλά το λέω, γιατί δεν είναι σωστό να 'υποσχόμαστε' σε έναν άνθρωπο λαγούς με πετραχείλια (μάλλον πετραχείλια χωρίς τους λαγούς, μιά και είμαστε χορτοφάγοι :D ), γιατί αν το παιδί δεν είναι έτοιμο για κάποια εσωτερική εμπειρία, μάλλον θα απογοητευτεί και θα γεμίσει τοξίνες απο την ίδια του την απογοήτευση!
Αυτά τα ολίγα, ας είμαστε ακριβείς για να μην δημιουργούμε λάθος κίνητρα στο κόσμο. Acid, ΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ, αυτό είναι το μόνο σωστό που μπορούμε να σε συμβουλεύσουμε. ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ και δώσε σημασία στο τί βάζεις μέσα σου, αλλά (όπως είπε και κάποιος μεγάλος δάσκαλος) δώσε περισσότερη σημασία σ'αυτό που βγάζεις απο το στόμα σου, όχι σ'αυτό που βάζεις μέσα. Αν ψάχνεις για εμπειρίες βάλε τις προτεραιότητές σου σωστά, αλλά η διατροφή σου πρέπει πάντα να είναι μέρος των προτεραιοτήτων σου (σε φυσιολογικό βαθμό)

ΥΓ περιμένω τον χυλό...θα ξενυχτίσω περιμένοντας αν χρειαστεί...απλά το θυμίζω.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 07 Φεβ 2009, 21:40

Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:ΥΓ περιμένω τον χυλό...θα ξενυχτίσω περιμένοντας αν χρειαστεί...απλά το θυμίζω.
Στέλνεις γρήγορα τον καλό σου έξω να σου βρει ένα σακκουλάκι πολέντα.

Πού θα βρει δεν ξέρω, αλλά κοτζάμ Αθήνα είναι εκεί, στο κάτω ας ληστέψει ένα σουπερ μαρκετ. Δικαιολογείται λόγω κατάστασης ανάγκης (άρθρο 25 Ποινικού Κώδικος) μιας και είσαι σ’ ενδιαφέρουσα. Θα τον αθωώσουμε μην ανησυχείς.

Όταν γυρίσει με το καλό, βράζεις νεράκι σε μια κατσαρόλα και αφού χαμηλώσεις την φωτιά, ρίχνεις την πολέντα. Ανακατεύεις καλά, ώσπου η πολέντα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και η κουτάλα να μπορεί να σταθεί όρθια. Τέλος προσθέτεις ανακατεύοντας 2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο και αλατοπιπερώνεις.

Σερβίρεις σε ένα πιατάκι βάζοντας επιπλέον ότι έχεις στο ψυγείο, πχ λιαστή ντομάτα και κάππαρη.

(τρέχουμε λέμε τώρα)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 07 Φεβ 2009, 22:29

Σίγουρα δεν πετάει ωρε? Μην πάθω κανά έγκαυμα η γυναίκα!
Και είναι ανάγκη να στέκεται ορθή η κουτάλα? Θυμάμαι της γιαγιάς μου ήταν αραιός ο χυλός...και βέβαια πασπαλίζαμε με ζάχαρη (φούλ ζάχαρη, εγώ θα βάλω μαύρη για να μην το παρακάνω)

Αχ, είσαι υπεροχότατος! Ειδικά αφού θα τον υπερασπίσεις στο δικαστήριο :)

ΛΟΥΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!! (τρέχουμε είπαμε)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 07 Φεβ 2009, 22:52

Θυμάμαι της γιαγιάς μου ήταν αραιός ο χυλός...
Ο έτοιμος δεν είναι αραιός και εννοείται πως δεν είναι σαν της γιαγιάς. Πάντως γίνεται εύκολα.

Είναι κάπως έτσι:
Εικόνα

(Αντε Λουκά, ακόμα εδώ είσαι ;;)
Άβαταρ μέλους
Acid{RFE}
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Acid{RFE} » Κυρ 08 Φεβ 2009, 13:12

Αρχίζετε κ με ψήνετε σιγά σιγά να το ελλατώσω το κρέας, γιατί τώρα τελευταία τρώω πολύ κ όλη την ώρα είμαι σε λήθαργο, άσχετα που έβαλα κ μερικά κιλά παραπάνω, χμμμ θα το δοκιμάσω!!!.
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Κυρ 08 Φεβ 2009, 18:39

Φρουφρου καλά έκανες και το επισήμανες. Κατ'αρχήν δεν υπονόησα ότι με το να κόψεις το κρέας αποκτάς ως δια μαγείας μεταφυσικές ικανότητες! Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει μία προδιάθεση. Κατά τ'άλλα απλά περιέγραψα τις δικές μου εμπειρίες και το επισήμανα αυτό.
Το θέμα της τροφής όμως, όπως είπες κι εσύ, είναι πολύ σημαντικό στο θέμα των ενεργειών. Ναι, έχει σημασία τι βγάζεις απ'το στόμα σου, αλλά και το τι βάζεις στον οργανισμό σου. Κάθε τροφή έχει ένα επίπεδο δόνησης. Και γίνεσαι ένα με αυτό. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάτι "σωστό" ή "λάθος" αλλά τι σε ωφελεί και τι όχι, σε σχέση με αυτό που θεωρείς εσύ ιδανικό. Λένε πως είμαστε ό,τι τρώμε..
Όμως, δεν έχουν όλοι οι χορτοφάγοι μεταφυσικές εμπειρίες ούτε είναι ανοιχτοί στις ενέργειες. Επομένως το ζήτημα της τροφής από μόνο του δεν είναι απόλυτα ακριβές όσον αφορά αυτό. Όμως παίζει σημαντικό ρόλο όταν μέλημά σου είναι ν'ακολουθήσεις το "μονοπάτι προς τα μέσα".

Acid το να ελαττώσεις το κρέας δεν είναι καλό μόνο από άποψη ενεργειών ή κιλών αλλά και από θέμα υγείας :wink:
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 08 Φεβ 2009, 20:45

Οσο ωραια κι αν εξελισσεται αυτη η συζητηση δεν νομιζετε οτι θα επρεπε να μεταφερθει στη διατροφη; Πλεον το θεμα μας δεν ειναι οι ψυχες που θυσιαζονται στο βωμο του κερδους :) Δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι με ενοχλει, μου αρεσει πολυ που ανταλασσουμε αποψεις ηρεμα και πολιτισμενα. Ο,τι θετε :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”