και οποία έκπληξις
οι σκατουλες παραμένουν στους δρόμους.
καταλάβατε;
OTTO έγραψε:Δεν είναι μπάσταρδοι. Το κάνουν διότι όταν ταΐζεις έναν σκύλο σε μια περιοχή, ο σκύλος συνήθως παραμένει στην περιοχή αφού βρίσκει τροφή. Άρα και η "τουαλέτα" του παραμένη στην περιοχή. Συνεπώς, αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις τον σκύλο, του προσφέρεις μεν τροφή, τον βάζεις δε και σε κάποια τέλοσπάντων "τουαλέτα" ή διαφορετικά μαζεύεις τις ακαθαρσίες που προκύπτουν από τη χώνεψη της τροφής που του έδωσες, και τότε, αφού κάνεις ολοκληρωμένη δουλειά (φαΐ και τουαλέτα) και όχι μισή δουλειά (μόνο φαΐ), αν κατέβεις υποψήφιος πολιτικός, θα σε ψηφίσω!!!Divine Sinner έγραψε:Για τους μπάσταρδους που μαλώνουν με όσους βοηθούν αδέσποτα θα μιλήσει κανένας;
Είπαμε, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τις ακαθαρσίες να μας επιβάλλονται.
Πρώτον, μιλώ από προσωπική εμπειρία. Τα βλέπω καθημερινά στη γειτονιά μου. Δεν υπάρχει ποτέ κανένας που να τα μαζεύει, τρώνε από τα σκουπίδια και είναι μες στη βρόμα. Άλλο αν πριν καιρό υπήρξαν κατοικίδια. Θα πούμε για αυτό. Τώρα λέμε ότι αυτή τη στιγμή (μάλλον εδώ και μήνες) είναι αδέσποτα. Εξ ορισμού.aftokaitoallo έγραψε:πως είσαι τόσο σίγουρος πως είναι αδέσποτων;
Προφανώς μιλάς για δικό σου σκύλο, διότι δεν έχω υποχρέωση να μαζεύω τις ακαθαρσίες των αδέσποτων που δεν θα έπρεπε να είναι αδέσποτα.εγώ βλέπω ένα σωρό κόσμο να μην μαζεύει τα κακά (εγώ πάντα τα μαζεύω κι αν ο σκύλος ξανακάνει ή έχω δεύτερη σακούλα ή επιστρέφω στο σημείο που τα έκανε)
Έχεις απόλυτο δίκιο. Και μάλιστα είμαι ο ίδιος που είχα γράψει αλλού στα ιδεό, ότι κάποιοι δεν σέβονται ούτε τα παιδιά που παίζουν στα πάρκα, θεωρούν τα πάρκα αφοδευτήρια σκύλων, και μετά τα παιδιά πάνε στο γρασίδι, κλωτσούν την μπάλα, σκάει η μπάλα στο σκατό, κάνουν κεφαλιά και το σκατό πάει στο κεφάλι του παιδιού. Το ότι υπάρχουν τέτοιοι - για μένα εγκληματίες - κάτοχοι κατοικιδίων, είναι δεδομένο.ενώ επίσης αρκετοί εδώ γύρω απλά τους ανοίγουν την πόρτα κάνουν την ανάγκη τους κι επιστρέφουν! στο δρόμο που μένω δύο σκυλιά κάνουν έτσι τα κακά τους και τα δύο ΜΗ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Σε όλους στρέφομαι, όμως από τη στιγμή που υπάρχουν εδώ και μήνες τα αδέσποτα, στρέφομαι προς την πολιτεία.πρώτα λοιπόν να στραφείς προς τον άνθρωπο που δεν κάνει το χρέος του ως εξυπνότερο είδος
Μιλώ για αιφνιδιαστική επίθεση σε ανθρώπους. Πες μου πόσα ανθρώπινα θύματα έχουμε από επίθεση γάτας, και πόσα από σκύλου. Ποιο ζώο χρήζει περισσότερο κηδεμονίας, ο σκύλος ή η γάτα;;;aftokaitoallo έγραψε:οι γάτες είναι επιθετικές όσο και οι σκύλοι.
δεν έχεις δει σκύλο με βγαλμένο μάτι από επίθεση γάτας
Άκόμα και σε περιπτώσεις που πας να χαϊδέψεις τη γάτα, τρομάζει και φεύγει. Συμβαίνει συνεχώς. Τι σημαίνει δηλαδή; Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχει τον τσαμπουκά που έχει ο σκύλος απέναντι σε ανθρώπους. Αυτονόητα, γνωστά πράγματα λέω.και τι σημαίνει το "τρομάζουν εύκολα"; τι σόι αντίληψη είναι αυτή για λιγότερο έξυπνο είδος κατ' εσέ; για ένα είδος που είναι μικρόσωμο σε σχέση ακόμα και με το πόδι σου; καταλαβαίνεις πως αυτά τα ζώα τα συναισθάνονται; ή απλά τα έχεις για βλάκες;
Οι σκύλοι τρώνε κατσαρίδες;επίσης οι γάτες και οι σκύλοι αν λείψουν από μία πόλη τότε την πάτησε η πόλη. με τις κατσαρίδες πάντως θα έπρεπε να τα βάζεις. και με τις βρωμιές των ανθρώπων που μαζεύουν μύγα και κουνούπι.
Δηλαδή μας λες ότι επειδή στο χωριό έχουν κοπριά (από φυτοφάγα ζώα), θα πρέπει και στην πόλη να θεωρήσουμε τις ακαθαρσίες σαρκοφάγων ζώων ως κοπριά;;;aftokaitoallo έγραψε:μα τι λες ανθρωπε μου; ποια τουαλέτα;
σε χωριό έχεις πάει; έχεις δει που πάει σύννεφο η κακαρέτζα και η σβουνιά από γαιδούρια κι άλογα;
Τόση ώρα με το κράτος τα βάζω... το ζώο είπα (αλλά δεν με διαβάζετε) ότι τόσο του κόβει, τόσο κάνει. Ακολουθεί απλά τα ένστικτά του.να τα βάλεις με αυτόν που σε φορολογει αγαπητέ όχι με το αδέσποτο. να τα βάλεις με ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Πρώτα από όλα κακώς υπήρξαν φόλες, αλλά την μεγάλη ευθύνη που δεν πρόλαβε τις φόλες τις έχει το κράτος.aftokaitoallo έγραψε:την αγέλη της περιοχής μου μάλλον κατάφεραν να την εξοντώσουν με φόλες![]()
και οποία έκπληξις
καταλάβατε;
Σπουδαία πρόταση! Τώρα είναι που θα κατουρηθεί πάνω του το κράτος, θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα τρέξει να τα μαζέψει!!!Divine Sinner έγραψε:Ε καλα εγω θα βάλω το φαϊ εσυ να βάλεις την καθαριότητα.
OTTO έγραψε:Πρώτα από όλα κακώς υπήρξαν φόλες, αλλά την μεγάλη ευθύνη που δεν πρόλαβε τις φόλες τις έχει το κράτος.aftokaitoallo έγραψε:την αγέλη της περιοχής μου μάλλον κατάφεραν να την εξοντώσουν με φόλες![]()
και οποία έκπληξις
καταλάβατε;
Έπειτα, αν οι σκατούλες παραμένουν ίδιες, αυτό συνεπάγεται ότι τα αδέσποτα έκαναν αλλού τα κακάκια τους. Για πες μας, που;;;
Σπουδαία πρόταση! Τώρα είναι που θα κατουρηθεί πάνω του το κράτος, θα αναλάβει τις ευθύνες του και θα τρέξει να τα μαζέψει!!!Divine Sinner έγραψε:Ε καλα εγω θα βάλω το φαϊ εσυ να βάλεις την καθαριότητα.
Δηλαδή είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος τις αποκεφάλιζε;aftokaitoallo έγραψε:όταν για ένα διάστημα ντροπιαστικό για μένα είχα την μικρή μου μόνιμα έξω στην βεράντα με το σπιτάκι της όλο αποκεφαλισμένες κατσαρίδες εβρισκα.
ναι τρώνε.
Αν ο σκύλος μου τρώει τις κατσαρίδες και μαζεύει (;;;) άλλα σκουπίδια, αλλά μετά μας χέζει, το ίδιο μου κάνει. Μηδέν εις το πηλίκον.είναι οι γάτες και οι σκύλοι οι καλύτεροι σκουπιδιάρηδες που θα μπορούσε να έχει μία πόλη. και μιλάμε για τρωκτικά μικρά ερπετά και έντομα ε; πράγματα που δεν ασχολείται κανείς από τους δήμους επαρκώς. ψιλά γράμματα, μένουν στα χοντρά που γράφουν ΧΑΒΟΥΖΑ.
Δηλαδή ο γάιδαρος του χωριού κατουράει πάνω από τα καρότα;;; Δεν το ήξερα, ούτε το φαντάστικα.φίλε τα φυτοφάγα ζώα που λες κατουράνε και χέζουν τον κόσμο, εσύ θα φας το καρότο σου αλλά σε πληροφορώ αυτό εχει απάνω του ένα σωρό επικίνδυνους μικροοργανισμούς που επιβιώνουν και στο καυτό νερό μερικοί!
τα φυτοφάγα ζώα έχουν κι αυτά εχινοκοκκο και τις δικές τους μεγάλες κι επικίνδυνες ασθένειες
Ναι, χέζουμε κι εμείς στον δρόμο. Το κάνω κι εγώ συχνά.κι ο άνθρωπος επίσης όπως και όλα τα ζώα μπορεί να θεωρηθει κάλλιστα εστία μόλυνσης!
Η μόνη λύση κατά το μικρό μυαλουδάκι μου είναι να μαζεύονται τα αδέσποτα σε ένα σωστό κυνοκομείο, όπου μετά αφού τα περιποιούνται θα μπορούν να τα δίνουν σε υπεύθυνα αφεντικά, αλλιώς να τα κρατούνε. Αν είχα λεφτά, θα έκανα ένα. Δεν έχω και απαιτώ από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.σου εξηγώ με το παράδειγμα των Ισλανδών πως κατάφεραν να εξαλείψουν τα κρούσματα εχινόκοκκου, δεν επικεντρώνεσαι σωστά στην πολιτεία με το να κυνηγάς τα αδέσποτα κι όσους τα φιλεύουν κάτι από συμπόνοια ίσα ίσα που κάνεις το χατήρι του κράτους που στην ουσία ζητά το ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, ανάλαβε μία πρωτοβουλία δράσης για το καλό όλων. αλλά μην εμποδίζεις την συμπόνοια όταν έχει αποκλειστεί από τις ζωές όλων ανθρώπων και ζώων η πραγματική μέριμνα ενός κοινωνικού κράτους και αντ' αυτού έχουμε ένα απάνθρωπο κι άσπλαχνο τέρας που φορολογεί και δικάζει και φυλακίζει και διαιωνίζει τα προβλήματα που το κρατούν σε ΙΣΧΥ.
[/quote]OTTO έγραψε: Δηλαδή ο γάιδαρος του χωριού κατουράει πάνω από τα καρότα;;; Δεν το ήξερα, ούτε το φαντάστικα.![]()
Καταρχάς ψυχραιμία. Δεν χρειάζονται ακραίες λύσεις.μέχρι γέρος μου είπε το εξής αισχρό: "δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις με τον σκύλο;"
λοιπόν αυτή η κωλογενιά που διατήρησε την πελατειακή σχέση με τα κόμματα είναι αχώνευτη και τρισάθλια.
και θέλω να τελειώνουμε. κανάς μπόγιας υπάρχει;![]()
![]()
Να κάνω μερικές διορθώσεις σε αυτά:aftokaitoallo έγραψε:άσε τον συμπονετικό να διορθώσει το κακό ενός πεινασμένου και χτυπημένου ζώου.
δεν φταίει αυτός ως εκεί μπόρεσε να διορθώσει.
εσύ τι κάνεις;
Σε χειρότερο βαθμό τα πρόβατα οι άνθρωποι τα περνάνε από κεντρικούς δρόμους(βαριούνται να κάνουν το γύρω από δρόμους μικρότερης κυκλοφορίας), τουλάχιστον στο χωριό μου, και τις κατσίκες...με αποτέλεσμα ο δρόμος να γεμίζει κάθε πρωί,απόγευμα κακαράτζες τις οποίες και μετά πατάμε (γιατί είναι μικρά στρόγγυλα τα κακά) και τα πάμε όλα αυτά μέσα σπίτι.Justme έγραψε:OTTO έγραψε: Δηλαδή ο γάιδαρος του χωριού κατουράει πάνω από τα καρότα;;; Δεν το ήξερα, ούτε το φαντάστικα.![]()
Καταρχάς ψυχραιμία. Δεν χρειάζονται ακραίες λύσεις.μέχρι γέρος μου είπε το εξής αισχρό: "δεν ντρέπεσαι να πηγαίνεις με τον σκύλο;"
λοιπόν αυτή η κωλογενιά που διατήρησε την πελατειακή σχέση με τα κόμματα είναι αχώνευτη και τρισάθλια.
και θέλω να τελειώνουμε. κανάς μπόγιας υπάρχει;![]()
![]()
σου απάντησα πιο πάνω. και οι δύο να μαζεύουν. όλοι να καθαρίζουμε. το διάβασες το ποστ για το ποδηλατοδρόμιο που λέω;OTTO έγραψε:Να κάνω μερικές διορθώσεις σε αυτά:aftokaitoallo έγραψε:άσε τον συμπονετικό να διορθώσει το κακό ενός πεινασμένου και χτυπημένου ζώου.
δεν φταίει αυτός ως εκεί μπόρεσε να διορθώσει.
εσύ τι κάνεις;
1) Το "χτυπημένο" ζώο πολλές φορές καταλήγει χτυπημενο ως αποτέλεσμα του τσαμπουκά που εκφράζουν μεταξύ τους τα σκυλιά. Όχι πάντα, αλλά αρκετές φορές. Να τα λέμε όλα δηλαδή. Ακόμα και σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα του τσαμπουκά που κάνουν στα αυτοκίνητα, που τρέχουν παράλληλα και γαυγίζουν (για άγνωστο λόγο) και αν ακουμπήσουν καταλάθος το αμάξι μπορεί να χτυπήσουν.
Απλά να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές φορές τα χτυπήματα που έχουν οφείλονται στην ηλιθιότητά τους.
2) Πρέπει να συμφωνήσουμε πως για τους περισσότερους ανθρώπους, το ευκολότερο είναι να δώσουμε φαΐ στο αδέσποτο ζώο, παρά να μαζέψουμε τις ακαθαρσίες του. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε κι αυτό, σωστά; Και το θεωρώ φυσιολογικό. Κανείς δεν θέλει να μαζεύει σκατά. Κάποιος όμως πρέπει να το κάνει, ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση. ΕΜ;;;;;
Μην το πάρεις προσωπικά, αλλα είναι ανοησία για τον οποιονδήποτε να έχει τη δυνατότητα να διορθώνει κάτι με ευκολότερο τρόπο, και να επιλέγει τον δύσκολο.aftokaitoallo έγραψε:σου απάντησα πιο πάνω. και οι δύο να μαζεύουν. όλοι να καθαρίζουμε. το διάβασες το ποστ για το ποδηλατοδρόμιο που λέω;
ποιος σου είπε πως είναι κάτι ταπεινό ως ενέργεια να μαζεύεις ακαθαρσίες; το καζανάκι στο είπε;
Δεν ξέρω σε τι μέρος μένεις, αλλά εγώ πρόβατα στην πόλη δεν βλέπω. Αν θα πάω στο χωριό και δω πρόβατα και μικρά στρόγγυλα κακά (που έχω δει), δεν θα διαμαρτυρηθώ, διότι θα θεωρήσω ότι αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Άλλο χωριό, άλλο πόλη με πλατείες και πεζοδρόμια. Γιατί δεν με καταλαβαίνει κανείς;;;Justme έγραψε:Σε χειρότερο βαθμό τα πρόβατα οι άνθρωποι τα περνάνε από κεντρικούς δρόμους(βαριούνται να κάνουν το γύρω από δρόμους μικρότερης κυκλοφορίας), τουλάχιστον στο χωριό μου, και τις κατσίκες...με αποτέλεσμα ο δρόμος να γεμίζει κάθε πρωί,απόγευμα κακαράτζες τις οποίες και μετά πατάμε (γιατί είναι μικρά στρόγγυλα τα κακά) και τα πάμε όλα αυτά μέσα σπίτι.
OTTO έγραψε: Δεν ξέρω σε τι μέρος μένεις, αλλά εγώ πρόβατα στην πόλη δεν βλέπω.
Καταλαβαίνω πως το εννοείς αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα ουσιαστικό πέρα από μικρές δράσεις.Αν θα πάω στο χωριό και δω πρόβατα και μικρά στρόγγυλα κακά (που έχω δει), δεν θα διαμαρτυρηθώ, διότι θα θεωρήσω ότι αυτό είναι το φυσικό τους περιβάλλον. Άλλο χωριό, άλλο πόλη με πλατείες και πεζοδρόμια. Γιατί δεν με καταλαβαίνει κανείς;;;
Ο γάιδαρος όσο κατουράει τα καρότα άλλο τόσο κατουράει και την ρίγανη , την οποία τρίβουμε και πασπαλίζουμε τα φαγητά μας.Επίσης justme δεν κατάλαβα, ρώτησα αν κατουράν οι γάιδαροι πάνω στα καρότα κι εσύ μου είπες για τα πρόβατα στον δρόμο; Τί σχέση... ;;;;
Ο Θεος ΔΕΝ εφτιαξε τα σκυλιά.Να συμπληρώσω πως αν τα σκυλιά τρώνε κατσαρίδες και δεν ξέρω γω τι άλλο ζωντανό, τότε τι ανάγκη έχουν το φαγητό του γείτονα;
Φαντάζομαι πως ο θεός δεν έφτιαξε τα σκυλιά για να τα ταίζει ο άνθρωπος, αλλά μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Άρα προέχει η καθαριότητα της πόλης.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, και να τα ταϊζουμε και αν χέζουνε κατηγορήστε την ανεπάρκεια του δήμου. Δεν θα μας καταντήσετε απάνθρωπους ούτε θα κάτσουμε να τα βλέπουμε να πεθαίνουν για να κάνετε την βόλτα σας.Να συμπληρώσω πως αν τα σκυλιά τρώνε κατσαρίδες και δεν ξέρω γω τι άλλο ζωντανό, τότε τι ανάγκη έχουν το φαγητό του γείτονα;
Καλά εννοείται. Αν και χαλάλι σου γιατί θα τον έδερνα αν μου έλεγε τέτοιο πράγμα ... και ας με πήγαιναν με χειροπέδες μέσα.aftokaitoallo έγραψε:
το πρωτόκολλο μου στην βόλτα του σκύλου είναι που δεν πρέπει να σπάει ποτέ.
προέχει η ασφάλεια του προστατευόμενου είδους και η γαλήνη του.
αν τα έβαζα με τον γέρο εκείνο η μικρή μου θα τσιτωνόταν, θα πάθαινε ένα λα λα
όχι, τον άφησα στην μιζέρια του τον κωλόγερο και προχώρησα χωρίς να του μιλήσω.
περιττό να πω πως την σκύλα μου την εκπαίδευσα από μικρή ποτέ να μην κάνει την ανάγκη της έξω, αλλά σπίτι.
ο αδέσποτος που έσωσα είναι πολύ αργά για κάτι τέτοιο, είναι γεράκος άλλωστε. φροντίζω να μαζεύω τα κακά.