MaXhTiC έγραψε:
Tί περιμένεις απο την κόρη του αρχιπροδότη; Τα ίδια σκατά με τον πατέρα της.
Πες τα χρυσόστομε!

και πίστεψέ με, είμαι απ'αυτούς που δεν περιμένουνε πολλά από κανέναν (ούτε κι απ'αυτόν που στηρίζουν), πόσο μάλλον απ'τη Ντόρα-Δώρα-Θεοδώρα ΜητσοτακοΜπακογιάνη.
Λοιπόν Λιζάκι επειδή κι εγώ είμαι χοντροψωνάρα στον καλό διάλογο, κι εσύ μου τον προσφέρεις και μου δίνεις καλό εφαλτήριο να υπερθεματίσω ανταπαντώντας, οπλίσου και με υπομονή και με προσοχή, γιατί δεδομένου ότι δεν΄εχω το τάλαντο του "λακωνίζειν" ούτε φιλοσοφώ αυτή τη στιγμή, προβλέπεται να βγει σεντόνι αυτό το ποστ. Στο λέω εξ'αρχής, ότι ο κεντρικός γνώμονας του σκεπτικού μου θα'ναι το ρήμα
"πληρώνω", το οποίο θα με δεις να χρησιμοποιώ συχνά πυκνά. Πάμε λοιπόν:
Διερωτόμαι κι εγώ.. δικαίως ή αδίκως.. αυτή την κόπρο του Αυγείου... ποιος την έκανε; Ο Αυγείας μέιμπι; Μήπως την βρωμιά αυτή την έκαναν οι δημότες της Αθήνας, της Αττικής ή της Ελλάδος, του Κόσμου, του πλανήτη;
Την έκαναν όλοι αυτοί - Δημότες ή μη- που είναι ασυνείδητοι και αγνοούν τον στοιχειώδη πολιτισμό και σε επίπεδο γνώσεων και σε επίπεδο συμπεριφοράς. Εγώ πάντως, δηλώνω κατηγορηματικά και εν πλήρη συνειδήσει πως δεν την έκανα, όπως εν πλήρη συνειδήσει "παιδαγωγώ" τα τέκνα μου να μην ρυπαίνουν, ακόμα και μια παραλία πόσο μάλλον χώρο-θησαυρό. Στο βαθμό που τα κάνω εν πλήρη συνειδήσει αυτά λοιπόν,
ήδη κάνω κάτι, πρόσθεσε σ'αυτό το κάτι ότι δίνω το μερτικό μου και στον κρατικό κορβανά και στο Δήμο, (
πληρώνω δηλαδή) και μπορεί, λέω μπορεί να διαπιστώσεις πως ήδη κάνω πολλά. (Μπορεί να χρησιμοποιώ το πρώτο πρόσωπο εδώ, αλλά σαφώς υπονοώ τον μέσο συνειδητοποιημένο Έλληνα πολίτη)
α) Δεν έδωσα άφεση σε κανέναν
.
Το να παραβλέπεις το γεγονός ότι υπάρχει εκεί ο Δήμος
για να εξυπηρετεί τον πολίτη και
πληρώνεται αδρά γι'αυτό και από τον ίδιο τον πολίτη και απ'το κράτος (
που πάλι χρυσοπληρώνει ο πολίτης) είναι ισοδύναμο με άφεση και είναι σαν να του δίνεις
απαλλαγή απ'τις δεδομένες ευθύνες του.
Εγώ δε θα τους κάνω αυτή τη χάρη. Τους
πληρώνω απ'τον ιδρώτα και το αίμα μου και δίνω πολλά για να τους αγνοήσω ή να πω "δε βαριέσαι, δε μπορώ να περιμένω απ'αυτούς, εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι".
Οχι καλή μου.
Και μπορώ και περιμένω απ'αυτούς τα αυτονόητα!
Με απασχολεί τί κάνω εγώ, τί κάνουν άτομα με παρεμφερή σκεπτικό, τί κάνεις εσύ που σε ξέρω, τί κάνει ο τάδε που γνωρίζω το 1 εκατομμυριοστό του τρόπου σκέψεώς του... δεν μπορώ να ασχολούμαι με όλους
Σου είπα τι κάνει και η αφεντιά μου και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα.
εμείς λοιπόν πρέπει να δράσουμε.. να κάνουμε κάτι. Δεν θέλω να φορτώσω κανένα. Μιλάω για κίνημα εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός δεν είναι φόρτωμα, είναι μεράκι...
Τον εθελοντισμό όπως τον εννοείς εσύ ή εγώ εν προκειμένω, τον δέχομαι στο βαθμό που
πρώτα θα δω τον κρατικό ή δημοτικό φορέα
να κάνει κάτι και ο ίδιος, και πράγματι δεν τα προλαβαίνει όλα ή δεν έχει τη δυνατότητα να τα κάνει όλα. 'Οχι να τα παίρνει, να τα εξανεμίζει σε άγνωστες και άχρηστες σε μένα δαπάνες, και μετά να μου πασάρει το δικό του κλισέ περί εθελοντισμού. Αυτό το συγκεκριμένο είδος "εθελοντισμού" δε θα τους κάνω τη χάρη να τον ενστερνιστώ.
Να δράσουμε λοιπόν πώς? Να πάρουμε σακουλίτσες και ν'αρχίσουμε να μαζεύουμε την κόπρο του "πάσα ένα" όπως λες κι εσύ?
Κατηγορηματικά όχι! Επιμένω ότι αυτή είναι δουλειά των Δημοτικών Αρχών, τελεία και παύλα. Αυτό που διατίθεμαι εγώ ως πολίτης να κάνω, είναι να βγω, να φωνάξω, να διαμαρτυρηθώ στις αρχές, να αφυπνίσω κοιμώμενους, και να
μεταδώσω το μήνυμα στους βλαμένους ασυνείδητους να μη ρυπαίνουν τον τόπο μέσα στον οποίο ζουν κι οι ίδιοι! 'Ετσι, ναι, να δράσω.
Λίγο άσχετη η ερωτήση που θέλω να σου κάνω... αλλά δεν φημίζομαι για την συγκροτημένη σκέψη μου... που είναι η Δεσφίνα; Είμαι αγεωγράφητη δυστυχως
Στο νομό Φωκίδος, κοντά στην Ιτέα, απέναντι απ'τους Δελφούς.
Κατά μία έννοια λοιπόν, Δέλφιος ο καλός μου
Αυτά να τα βλέπετε οι Αθηναίοι.. που ψηφίζεται τα ίδια.......... ....... κόμματα συνέχεια. Μπορώ να διανοειθώ τί εξασφαλίζει ο Δήμος Αθηνών... πορσελάνες, φεράρι, πόρσε, βίλλες... για τους πολιτικούς που ασχολούνται με τον δήμο.
Προσυπογράφω αδίστακτα.
Αυτά για την ώρα και ελπίζω να σε κάλυψα Λιζάκιόν μου.
Φιλάκια πολλά
Α, και πού είσαι, δε μασάω εγώ. Μπορείς να γίνεσαι όσο "κακιά" θέλεις στους διαλόγους μας. Γουστάρω κι όλας άμα λάχει:)