Μην ανησυχείς Φώτη, κάτι θα βρουν να το "θάψουν" και αυτό. Δεν ξέρω αν θυμάσαι μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες... Μετά από αρκετά πικρόχολα ή επικριτικά σχόλια ειδικά από Αυστραλούς, Αγγλους και Αμερικάνους πριν την έναρξή τους (πολλά από αυτά δικαίως λεχθέντα) μετά τη λήξη, είχαμε διθυράμβους και μάλιστα ο συντάκτης της New York Times αλλά και άλλων έγκριτων εφημερίδων (Αγγλίας, Αυστραλίας και άλλων χωρών) ήταν θετικοί στην ιδέα να γίνονται οι Ολυμπιακοί στο εξής στη γενέτειρά τους.
Αντί να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία και να εξαπολύσουμε ισχυρή (και ειρηνική ασφαλώς) εκστρατεία υπέρ της υλοποίησης μιας τέτοιας θαυμάσιας σκέψης, ξέρετε τι έγινε; Θυμάστε; Εγώ πάντως δεν το ξεχνάω. Μου'χει κάτσει σαν αγκάθι στο πλευρό μου. Για όσους δεν θυμούνται, θα τους θυμίσω εγώ λοιπόν:
Όταν σε συνέντευξη τύπου ρώτησαν τον κύριο Ρουσόπουλο τότε εκπρόσωπο τύπου της κυβέρνησης αν δεν κάνω λάθος, αν θα βγούμε δυναμικά στην Ευρώπη να διεκδικήσουμε αυτό που ουσιαστικά μας ανήκει, απάντησε "Ας είμαστε συγκρατημένοι. Ο υπερενθουσιασμός σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι κακός σύμβουλος. Δεν είμαι σίγουρος πως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάτι τέτοιο.." Μετά απ'αυτό βέβαια, το θέμα θάφτηκε επιμελώς...
![:zombie3: :zombie3:](./images/smilies/1zomby.gif)
Και ερωτώ: ΓΙΑΤΙ δεν ήμασταν έτοιμοι; Οι εγκαταστάσεις και η υποδομή ήδη υπήρχαν (πράγματα τα οποία ξεπληρώνουμε ακόμα). Θα μας χάλαγε η σημαντική εισροή ξένου συναλλάγματος και ενίσχυση της οικονομίας μας απ'την προσέλευση τουριστών απ'όλον τον κόσμο κάθε 4 χρόνια για τους Ολυμπιακούς;
Αν μ'αυτό δεν είδε κανείς πόσο ...υπέρ της ενίσχυσης της χώρας , του ηθικού μας, και του βιοτικού επιπέδου μας είναι οι ...Ελληναράδες που κυβερνούν αυτή τη χώρα, ε, δε θα το δει ποτέ!
Γι'αυτό και δεν τρέφω φρούδες ελπίδες και αυταπάτες ότι θα βγει κάτι καλό απ'το τωρινό εγχείρημα που λέγεται μουσείο Ακρόπολης.
![:this: :this:](./images/smilies/1this.gif)