Αρχαίες «χαμένες πόλεις» ανακαλύφθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 585
Εγγραφή: Κυρ 22 Απρ 2007, 15:43
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Αρχαίες «χαμένες πόλεις» ανακαλύφθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζο

Δημοσίευση από Nightrider » Παρ 29 Αύγ 2008, 21:09

Κάποτε στη Βραζιλία

29/08/08 20:30

ΑΠΕ

Ουάσινγκτον: Τα ίχνη ενός εντυπωσιακού συμπλέγματος πόλεων και μικρότερων οικισμών ανακαλύφθηκαν μέσα στην πυκνή ζούγκλα του Αμαζονίου στη Βραζιλία, αναφέρουν Αμερικανοί και Βραζιλιάνοι ανθρωπολόγοι στο περιοδικό Science. Εκτιμούν ότι η παρακμή του χαμένου πολιτισμού άρχισε με την άφιξη των Ευρωπαίων.

Συνολικά 50.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι ζούσαν κάποτε σε αυτούς τους οικισμούς, οι οποίοι περιβάλλονταν από τείχη και συνδέονταν με ένα σύνθετο δίκτυο δρόμων.

Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η περιοχή της κεντρικής Βραζιλίας φιλοξενούσε ανθρώπινες κοινότητες, και τα ευρήματα αλλάζουν την εικόνα για τους προκολομβιανούς πολιτισμούς της Αμερικής πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων κατακτητών το 1492.

«Αν εξετάσουμε τη μέση μεσαιωνική πόλη ή τη μέση ελληνική αρχαία πόλη-κράτος, θα ήταν περίπου στο μέγεθος των πόλεων που βρήκαμε σε αυτή την περιοχή του Αμαζονίου. Όμως αυτές που ανακαλύψαμε είναι πολύ πιο περίπλοκες όσον αφορά το σχεδιασμό» δήλωσε στο Reuters ο ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα Μάικ Χέκενμπεργκερ.

«Δεν πρόκειται για μεγαλουπόλεις, είναι ένα αστικό περιβάλλον γύρω από μικρές πόλεις» διευκρίνισε. Κάθε κοινότητα του αρχαίου πολιτισμού συνδεόταν με μια κεντρική πλατεία μέσω πανομοιότυπων δρόμων με διεύθυνση από τα βορειοανατολικά στα βορειοδυτικά, ώστε να σημειώνουν το θερινό ηλιοστάσιο.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα ερείπια, δυσδιάκριτα μέσα στην πυκνή βλάστηση του Ανω Ζινγκού της κεντρικής Βραζιλίας με τη βοήθεια των Κουικούρο, μιας φυλής που εκτιμάται ότι κατάγεται απευθείας από τον αρχαίο πληθυσμό της περιοχής.

Χρειάστηκε μια δεκαετία μελέτης από το έδαφος και σε δορυφορικές φωτογραφίες για να αποκαλυφθεί ολόκληρο το οικιστικό συγκρότημα.
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Αρχαίες «χαμένες πόλεις» ανακαλύφθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζο

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 30 Αύγ 2008, 01:42

Πολύ ενδιαφέρον.!

Υπάρχει υποενότητα "Αρχαιολογία". Καλύτερα να το βάλω εκεί, φίλε, δε συμφωνείς;
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 585
Εγγραφή: Κυρ 22 Απρ 2007, 15:43
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Αρχαίες «χαμένες πόλεις» ανακαλύφθηκαν στη ζούγκλα του Αμαζο

Δημοσίευση από Nightrider » Σάβ 30 Αύγ 2008, 12:50

Κανένα πρόβλημα!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία”