Tσιμεντοποιούν και τους Δελφούς!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Tσιμεντοποιούν και τους Δελφούς!

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 31 Μάιος 2008, 20:40

«Τσιμέντο» το Δελφικό Τοπίο. Κατασκευή παράνομων πολυτελών κτισμάτων στον «ομφαλό της γης». Ελληνάρες vs UNESCO
Τεράστιες πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις κατασκευάζονται μέσα στο προστατευόμενο Δελφικό Τοπίο και μάλιστα σε διαστάσεις που δεν επιτρέπουν ούτε καν οι εκτός Δελφών όροι δόμησης!

Μετά τις καταγγελίες φορέων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, αλλά και του τοπικού και ημερήσιου τύπου, το θέμα ήλθε πριν λίγο στη βουλή, από τον βουλευτή Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων και Πολιτισμού με θέμα «Παραβιάζεται το Δελφικό Τοπίο».
Στην ερώτηση του Φώτη Κουβέλη καταγγέλλεται «η παραβίαση του ιερού Δελφικού Τοπίου με την ανοικοδόμηση οικοδομημάτων μεγάλων διαστάσεων εντός του προστατευόμενου χώρου». Με βάση τις καταγγελίες που έθεσε υπόψη του νομοθετικού σώματος ο κ. Κουβέλης. στην περιοχή «Αλαφόκαστρο», η οποία βρίσκεται εξ’ ολοκλήρου μέσα στο προστατευόμενο Δελφικό Τοπίο και σε έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων,, κατασκευάζεται οικισμός από πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων, η έκταση των οποίων δεν θα δικαιολογείτο ακόμη και εκτός Δελφικού Τοπίου, με τους ισχύοντες όρους δόμησης. Οι καταγγελίες τις οποίες επικαλείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι «η ως άνω έκταση, η οποία βρίσκεται εντός της οριοθετημένης Ζώνης Β΄ του Δελφικού Τοπίου, κατατμήθηκε σε πέντε μη άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα των 4.000 μ2 περίπου το καθένα, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν ως άρτια, οικοδομήσιμα και ευρισκόμενα εκτός του θεσμοθετημένου Δελφικού Τοπίου, ώστε να συνταχθούν τα σχετικά συμβόλαια και να εκδοθούν οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες από την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας».
Σημειωτέον, ότι οι Δελφοί («ομφαλός της γης κατά την αρχαιότητα») αποτελούν από το 1987 μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και κατά συνέπεια, κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Έτσι, όπως συμπεραίνεται από την ερώτηση Κουβέλη, το ελληνικό κράτος, δια των αρμοδίων φορέων της (Αρχαιολογική Υπηρεσία, νομαρχία, Πολεοδομία) συναινεί και, ενδεχομένως, συνεργεί στην καταπάτηση και παραβίαση των αυστηρών πολεοδομικών όρων και, εν τέλει, στη βάναυση προσβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το κείμενο που κατέθεσε ο κ. Κουβέλης, θέτει στην κυβέρνηση 4 ερωτήματα:
1, Ελέγχεται και από ποιους, η νομιμότητα των συμβολαίων και των τοπογραφικών διαγραμμάτων κατάτμησης και αγοραπωλησίας του εν λόγω οικοπέδου; Πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τους αρμόδιους μηχανικούς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και ποια τα αποτελέσματα αυτής;2. Προτίθενται να επανεξετάσουν το θέμα της κατάτμησης του οικοπέδου και της έκδοσης οικοδομικών αδειών;

3. Σε περίπτωση πιστοποίησης παρανομιών, προτίθενται να προβούν σε άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων που βρίσκονται εντός της προστατευόμενης Ζώνης Β΄;

4. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την ουσιαστική προστασία του ως άνω αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσβάλλεται βάναυσα από την επέλαση των πάσης φύσεως συμφερόντων που δρουν ανεξέλεγκτα στο όνομα της «αυξημένης οικιστικής πίεσης» στην περιοχή;

Δημοσιεύθηκε Ιανουάριος 30, 2008 στις 9:44 π.μ. στην κατηγορία ΑΕ, ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ

-----------

Θα περάσει κι αυτό χωρίς ουσιαστική αντίδραση...

ΠΟΣΟ ξεφτίλες είμαστε τελικά? Δεν πιάσαμε πάτο ακόμα? :swear:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Tσιμεντοποιούν και τους Δελφούς!

Δημοσίευση από takis_papa » Κυρ 29 Ιουν 2008, 19:08

ΑρΕλα έγραψε:...ΠΟΣΟ ξεφτίλες είμαστε τελικά; Δεν πιάσαμε πάτο ακόμα;
Άιντε, και σε είχα για ευφυές άτομο...
Τι είδους απορίες έχεις...
Δεν το πήρες ακόμη χαμπάρι;
-Ασφαλώς και έχουμε πιάσει πάτο...
Και ΔΕΝ υπάρχει γυρισμός, ούτε σαν τρελή ουτοπική ελπίδα.

Το παιχνίδι, ευφυεστάτη μου ξανθιά, εχάθη διά παντός, όσο και αν, ρωμαντικά σκεπτόμενοι, μερικοί από μας πασχίζουμε γιγνόμενοι υελικά γιά τους πολλούς "γραφικοί", να διατηρήσουμε κάποιες διαχρονικές μας αξίες, όπως γιά παράδειγμα την γλώσσα μας...
...Φασίστες, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και ρατσιστές χαρακτηριζόμεθα συλλήβδην πλέον από τα "προοδευτικάρια" κάποιων χώρων...

Ευτυχώς που λάκισα εγκαίρως ( πριν πάθω εγκεφαλικό ) και δεν βλέπω πιά διά ζώσης το χάλι της Συγχρόνου αισχρής -πλην ενδόξου ντέ! - Πατρίδος μου...
( Μεταξύ μας, ο τόπος δεν ευθύνεται γιά τίποτα - μιά χαρά είναι, τόσο με τις ομορφιές του, όσο ΚΑΙ με τον πλούτο του - έχει τα πάντα, πλην πολυτίμων λίθων...
Οι κωλάνθρωποι όμως που τον κατοικούν - ομιλώ γιά μας τους γηγενείς και όχι γιά τους μετανάστες - είναι που τον κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα... )
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 09 Ιούλ 2008, 17:26

Δε θέλω να συμφωνήσω, αλλά αναγκάζομαι! :thumb:
Γιατί έχεις δίκιο.

Πλην ενός απ'το οποίο θα μου επιτρέψεις να διίσταμαι:
Το παιχνίδι δε θέλω να πιστεύω ότι εχάθη δια παντός. Τελεία. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
takis_papa
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από takis_papa » Τετ 09 Ιούλ 2008, 19:05

ΑρΕλα έγραψε:Δε θέλω να συμφωνήσω, αλλά αναγκάζομαι! :thumb:
Γιατί έχεις δίκιο.

Πλην ενός απ'το οποίο θα μου επιτρέψεις να διίσταμαι:
Το παιχνίδι δε θέλω να πιστεύω ότι εχάθη δια παντός. Τελεία. :wink:
Βγες λίγο από την ρωμαντική σφαίρα των συλλογισμών και επιθυμιών σου και πρότεινέ μου ΜΙΑ μόνο λύση ΠΡΑΚΤΙΚΗ και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ, και εγώ μαζί σου.
Θα δεις ότι - τρομάρα μου - έχω ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ - και εδώ δίκιο...
Δεν είναι καλύτερο, από το να διατηρούμε φρούδες ελπίδες, να κοιτάμε κατάματα την απτή και σκληρή πραγματικότητα;
Και ποιός μπορεί να με κατηγορήσει ότι είμαι απαισιόδοξος; Διεξόδους ζήτησα άπειρες φορές και προσπάθησα μέχρις φορτικότητος.
Αποτέλεσμα; - Μην τα ρωτάς...

Οι αρνητικές εξελιξεις είναι ορμητικό ποτάμι, χιονοστοιβάδα, και παρασύρουν ο,τιδήποτε τολμήσει να φέρει υποψία έστω αντίστασης - και δεν χωρούν εδώ, φιλτάτη μου ξανθειά, διπλωματικές και πλάγιες λύσεις - ΔΕΝ υπάρχουν πλέον. Δεν υπάρχει ΔΙΑΘΕΣΗ και ΓΝΩΣΗ στην νέα γενιά για να διορθώσει καταστάσεις.
Ίσως, όχι σίγουρα, πριν τριάντα χρόνια, κάτι να γινόταν.
Αλλά βλέπεις, ήταν το κλήμα στραβό, ήρθε και ο γάιδαρος ( η ΔΙΚΗ ΜΟΥ γενιά ) και το αποστράβωσε - ούτε καν τό' φαγε για να το 'φχαριστηθεί, μόνο ζημιά έκανε...
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 27 Ιούλ 2008, 19:00

Ευτυχώς που λάκισα εγκαίρως ( πριν πάθω εγκεφαλικό ) και δεν βλέπω πιά διά ζώσης το χάλι της Συγχρόνου αισχρής -πλην ενδόξου ντέ! - Πατρίδος μου...
( Μεταξύ μας, ο τόπος δεν ευθύνεται γιά τίποτα - μιά χαρά είναι, τόσο με τις ομορφιές του, όσο ΚΑΙ με τον πλούτο του - έχει τα πάντα, πλην πολυτίμων λίθων...
Οι κωλάνθρωποι όμως που τον κατοικούν - ομιλώ γιά μας τους γηγενείς και όχι γιά τους μετανάστες - είναι που τον κατέστρεψαν ανεπανόρθωτα... )
Ευτυχώς που λάκισες...
Ξέρεις, η χειρότερη ποιότητα ανθρώπων προέρχεται απ' αυτούς τους απέλπιδες, οι οποίοι στους λόγους είναι αρεστοί, αλλά στις πράξεις τρισάθλιοι.
Ευτυχώς που υπάρχουν κι ευέλπιδες που πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν κωλάνθρωποι, αλλά μια κυβέρνηση που τους καταδυναστεύει και δεν τους αφήνει περιθώρια ν' ασχοληθούν με τον τόπο τους. Αυτοί δεν τον αποχωρίζονται και μένουν εδώ για να βοηθήσουν, ν' αντισταθούν, να φωνάξουν...
Οι λακίζοντες, να μείνουν εκεί που είναι... γιατί η αχρηστεία τους δεν ωφελεί σε τίποτα. Οι λόγοι τους, δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από τις ανούσιες κολακείες.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 27 Ιούλ 2008, 19:10

Α! Κι αν νομίζεις ότι επιτίθεμαι προσωπικά, πολύ καλά νομίζεις.
Οι ιδέες σου μόνο κακό μπορούν να κάνουν.
Είσαι 60-70 χρονών, κι αντί να προτρέπεις τους νέους ν' αγωνιστούν μέχρι τέλους, με κάθε μέσο και τρόπο, τους παροτρύνεις να τα παρατήσουν και ν' ακολουθήσουν την ρήση "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"!
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 27 Ιούλ 2008, 21:38

Είσαι 60-70 χρονών, κι αντί να προτρέπεις τους νέους ν' αγωνιστούν μέχρι τέλους, με κάθε μέσο και τρόπο, τους παροτρύνεις να τα παρατήσουν και ν' ακολουθήσουν την ρήση "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"!
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Αίολο.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ILLUVATAR85
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ILLUVATAR85 » Παρ 01 Αύγ 2008, 16:01

Εντάξει παιδία, οι χαρακτηρισμοί σε προσωπικό επίπεδο δεν κάνουν καλό ιδιαιτέρως όταν ο άλλος είναι όπως λέτε ηλικιωμένος.
Θα διαφωνήσω μαζί του ωστόσο, διότι πιστεύω πως βρεθήκαμε στο έσχατο σημείο και σε χειρότερο βαθμό στο παρελθόν, επιβιώσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Λύση είναι μια και υπήρξε λίγο πριν έρθει στο κατόπι μας η κατάρα που λέγεται "Μεταπολίτευση"
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων

Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος

Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν

O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Άβαταρ μέλους
Aurellia
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Aurellia » Παρ 01 Αύγ 2008, 16:10

Με αυτα που βλεπω.... εκτος απο Ελλαδα μπορουμε να χρησιμοποιουμε και το ''Παρτακισταν".
Ολα στο ξεπουλημα και για μενα δεν φταινε αυτοι που το επιτρεπουν αλλα ολοι εμεις που το επιτρεπουμε και στεκουμε απραγοι.
Ειμαστε σαφως περισσοτεροι απο αυτους που αποφασιζουν για μας αλλα κανεις δεν νοιαζεται και δεν αντιδρα.
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Παρ 01 Αύγ 2008, 16:36

Επίσης, έχουν βάλει κάγκελα στην Κασταλία λόγω των βράχων που πέφτουν ανελιπώς και είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή! :lol:
Κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό, για ποιο λόγο;; Παντού γύρω είναι έτσι, γιατί εκεί δεν έχουν βάλει κάγκελα;; Τι θέλουν να αποτρέψουν;?
:shock:
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Aurellia

Δημοσίευση από Aurellia » Παρ 01 Αύγ 2008, 16:43

Ετσι για να πληρωνει δημοσια εργα ο Ελληνικος λαος.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 27 Αύγ 2008, 12:56

nvisible έγραψε:Επίσης, έχουν βάλει κάγκελα στην Κασταλία λόγω των βράχων που πέφτουν ανελιπώς και είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή! :lol:
Κι αναρωτιέμαι εγώ τώρα με το φτωχό μου μυαλό, για ποιο λόγο;; Παντού γύρω είναι έτσι, γιατί εκεί δεν έχουν βάλει κάγκελα;; Τι θέλουν να αποτρέψουν;?
:shock:

Mπορείς να δεις τα χάλια με το κάγκελο :swear: στις πρώτες φωτο που ανέβασα εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 995#p44995 από μια εξόρμησή μας στους Δελφούς.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία”