Μνημεία και Ανθρωποι (minoraki)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
minoraki
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Μνημεία και Ανθρωποι (minoraki)

Δημοσίευση από minoraki » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:20

εκ μεταφοράς

Posted: Tue Feb 27, 2007 5:59 pm

--------------------------------------------------------------------------------

Πριν λιγες μερες βρεθηκα για δευτερη φορα στο απολιθωμενο δασος του σιγριου,το δασος αποτελει πολιτιστικη μας κληρονομια προστατευετε απο την ουνεσκο και δημιουργηθηκε πριν απο 20 εκατομμύρια χρόνια.Νομιζω πως κανεις δεν αμφιβαλλει για την μοναδικοτητα,και την ομορφια του.
Αυτο που ακουσα με εβγαλε εκτος οριων.Νεα μορφωμενα παιδια ειπανε με φυσικοτητα "αν μπορουμε να παρουμε ενα κομματι".Οταν ειπα πως αν παιρναμε απο καθε μνημειο μας ενα κομματι,ειτε ειναι της φυσης ειτε της αρχαιοτητας τοτε δεν θα ειχαμε πολιτισμο πηρα την απαντηση "αφου το κρατος δεν τα προστατευει καλυτερα να τα προστατευουμε εμεις στα σπιτια μας". Τα σχολια δικα σας.
βερα στο δεξι...
Άβαταρ μέλους
Oropion
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Μνημεία και Ανθρωποι (minoraki)

Δημοσίευση από Oropion » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:21

εκ μεταφοράς

Posted: Tue Feb 27, 2007 6:03 pm Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

μπραβο μινοράκι..
πολύ σωστή η κρίση σου .ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...
ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΕΙΝ...!!!
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:21

εκ μεταφοράς

Posted: Tue Feb 27, 2007 6:10 pm Post subject:

Φυσικά,καλό είναι να μην πέρνουμε κομμάτια,ούτε από φυσικά μνημεία,ούτε από αρχαιολογικά.
Οι δε νοοτροπίες "το κάνουμε για να τα προστατεύουμε",από περίεργες εως ύποπτες. Μου θυμίζουν τη Γαλλία,που "προστατεύει"το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου και τη Μ.Βρεττανία που "προστατεύει" τα μάρμαρα του Παρθενώνα.
Δε λέω βέβαια ότι η πολιτεία είναι και ότι καλύτερο! Μην ξεχνούμε πόσο προστάτεψε τον Τίμβο των Σαλαμινομάχων,από τον Αχιλλέα Καραμανλή και την παρέα του. Αλλά σίγουρα η προστασία των αρχαίων και των πάσης φύσεως μνημείν του έθνους και του τόπου,θα πρέπει να γίνεται από τους Έλληνες και την πατρίδα,παρότι η πολιτεία χρειάζεται βελτίωση ή μάλλον...αλλαγή! Όπως και να 'χει οι ιδιώτες αν και υπάρχουν περιπτώσεις πραγματικών προσφορών,ωστόσο,υπάρχουν και περιπτώσεις ανηθίκου εκμεταλλέυσεως,εμπορευματοποιήσεως και γενικότερα της γνωστής και μη εξαιρετέας αρχαιοκαπηλείας.
Όπως και να 'χει τα,όπως με τα αρχαιολογικά,έτσι και με τα φυσικά μνημεία,ισχύει το ίδιο. Ότι δηλαδή,πρέπει να προστατεύονται από την πολιτεία.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
minoraki
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από minoraki » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:22

εκ μεταφοράς

Posted: Tue Feb 27, 2007 6:13 pm Post subject:

Ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα...τα μνημεια ανηκουν στους ελληνες ακομα και αν δεν τα εκμεταλευομαστε πρεπει να μενουν στη διαθεση του συνολου.
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:22

akar_982

Posted: Tue Feb 27, 2007 6:39 pm Post subject:

Εξαρτάται τι θεωρείς πολιτισμό...
Τα πάντα γύρω μας θεωρούνται πολιτισμός...
Και όπως λεει και ο _XRHSTOS_, ναι να το αφήσω το κράτος να το προστατέψει αλλά να το προστατέψει και όχι να το θησιάσει στο βομό του κέρδους χωρίς ουσιαστικά να κανει δουλειά...
Και μην ξεχνάς ότι υπαρχουν πράγματα όπως ένα φυτό στην Μυτιλήνη που είναι σπάνιο(δεν θυμάμαι το ονομα του τώρα) όπως σπάνια είναι και η τουλίπα την οποία την βρίσκουμε στο εμπόριο χωρίς καν να μας καίγεται καρφί και μόνο όταν αυτά εξαφανιστουν μόνο τότε κοιτάμε να ενδιαφερθούμε...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ!
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:23

Για να προστατευθούν απ'την....αγάπη των σημερινών Ελλήνων, είναι γεγονός ότι πρέπει αυτοί ν'αλλάξουν νοοτροπία άρδην και σε πολλά επίπεδα. Κοινώς πρέπει να αποκτήσουν και ηθική παιδεία!
Και ξέρετε...δεν εννοώ την ηθική που εστιάζει-καρφώνεται ανάμεσα στα σκέλια μας. Για την άλλη ηθική λέω. Αυτή που μας προσδιορίζει είτε ως πολιτισμένα όντα, είτε ως βάρβαρα ασκέρια
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
minoraki
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από minoraki » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:24

εκ μεταφοράς

Posted: Tue Feb 27, 2007 6:48 pm Post subject:

Οπως ειπα και παραπανω ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα.Το κρατος οφειλει να προστατευει τα μνημεια μας.Εμεις τα θαυμαζουμε αλλα δεν τα κανουμε κτημα μας.
βερα στο δεξι...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:25

veni_vidi_vici

minoraki έγραψε: Οπως ειπα και παραπανω ο σκοπος δεν αγιαζει τα μεσα.Το κρατος οφειλει να προστατευει τα μνημεια μας.Εμεις τα θαυμαζουμε αλλα δεν τα κανουμε κτημα μας.

ολοι μας οφειλουμε να διαφυλασουμε την πολιτιστικη μας κληρονομια....
δηλαδη τι πρεπει να κανει το κρατος...? να βαλει απο εναν φυλακα και εναν σκουπιδιαρη σε καθε αρχαια πετρα? γιατι μονον ετσι καταλαβαινουμε εμεις οι ελληνες...και πανω σε αυτο εχω χιλιαδες παραδειγματα....μεχρι εναν που ειχε και τον σκυλο του παρεα σε εναν αρχαιο ναο και ο σκυλος του τα εκανε κανονικα μεσα στο μνημειο.....ε μετα αρπαχτηκαμε και μας ακουσαν ακομη και οι αρχαιοι μας προγονοι....

αμα δεν βαλουμε εμεις μυαλο, δεν μορφωθουμε και δεν σταματησουμε να ειμαστε νεοπλουτοι μπαστουνοβλακοβλαχοι κανενα κρατος δεν μπορει να κανει τιποτα.....
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:26

Γι'αυτό μίλησα για ηθική παιδεία Σάκη. Το κράτος όμως είναι το πρώτο που πρέπει να την προάγει, κι αν ήθελε ΜΠΟΡΟΎΣΕ να το κάνει, και σαφέστατα αυτό που πρέπει να φροντίζει και για την καθαριότητα και για τη φύλαξη των μνημείων. 'Οταν η Ισπανία έχει χτίσει μαυσωλείο για να φυλάξει σύγχρονους πίνακες αφηρημάδας του Πικασό, δεν ξέρω πως μπορώ να χαρακτηρίσω το γεγονός ότι βλέπουμε μια Ελλάδα να'χει μνημεία χιλιετηρίδων σαν να'τανε χαβούζες! Η απόλυτη έλλειψη πολιτισμού, στην ίδια την κοιτίδα του. Η απόλυτη ειρωνεία δηλαδή
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μάιος 2007, 02:27

veni_vidi_vici

Posted: Wed Feb 28, 2007 10:39 am Post subject:

τελος παντων δεν προκειται να συμφωνησουμε ποτε σαυτο....απλα εγω λεω οτι ναι μεν το κρατος πρεπει....αλλα αν εμεις συνεχισουμε με την ισοπεδωτικη νεοελληνικη νοοτροπια μας......ματαιος κοπος....

στην ισπανια (μια που την ανεφερες) και συγκεκριμενα στο κεντρο της μαδριτης πριν 6 χρονια ειδα το εξης.....ειχαν ενα διατηρητεο κτηριο...το οποιο γρεμισαν ολο το εσωτερικο του και το ξαναχτησανε απο μεσα κρατωντας την προσοψη ανεπαφη...και φτιαξανε ενα υπερσυγχρονο εμπορικο κεντρο.....εμεις απλα θα το γκρεμιζαμε συθεμελα και θα φτιαχναμε ενα τελειοτατο τεχνολογικο αποποιημα....καταλαβατε τι θελω ναπω...??? ειναι και η νοοτροπια μας που παιζει συμαντικο ρολο και δεν μπορουμε ευκολα να την αποβαλουμε απο πανω μας....
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία”