ΞΕΦΤΙΛΕΣ!

Αὐτό πού ξέρουν ἀκόμη καί οἱ ...πέτρες, ὅτι ὁ τάφος ἀνῆκε στόν ἐρώμενο τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου, Ἠφαιστίωνα, τό ἔκαναν σήριαλ στά δελτία εἰδήσεων καί ἀπέκρυπταν τήν ἀλήθεια, ἀφήνοντας νά ἐλπιστεῖ ὄτι ὁ τάφος εἶναι τοῦ ἰδίου τοῦ Ἀλεξάνδρου.kostas έγραψε:Λοιπόν.
Οι δική μου τοποθέτηση επί το θέματος βάση των όσων ακουσαμε στο αρχαιολογικο συνέδριο σημερα. Λόγω της δουλειάς μου, γνωρίζω άτομα που ήταν εκεί, και παρακολουθησαν τι ακριβως ειπώθηκε.
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά στα συμπεράσματα.
Πλέον δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση οτι το μνημείου ειναι του 4ου π.Χ. αιώνα και φυσικά Μακεδονικό. Ναι υπήρχε κεραμική που φθανει εως και τα Ρωμαικά χρόνια αλλά αυτό ειναι άλλο ζήτημα.
Ο καθηγητής Μαυρόγιαννης με την εκπληκτική του έρευνα έχει βάλει τα γυαλια σε πολλούς. Ο τάφος κατασκευάστηκε για τον Ηφαιστίωνα. Ειναι ένας τάφος κόσμημα για την εποχή, ο οποίος υπέστει τρομερές λειλασίες.
Οι νεκροί που βρέθηκαν ειναι 5. Οι 2 ειναι άνδρες, το αλλο ειναι ένα καμμένο σωμα (Ηφαιστιωνα??), το τέταρτο ειναι παιδιού και το τελευταίο ειναι γυναίκας που απλά το πέταξαν μέσα (Ολυμπιάδα?Ταιριάζει αφάνταστα αν σκεφτουμε το τι της έκανε ο Κάσσανδρος)
Κατά την άποψη μου θα πρέπει να τσεκάρουν με ερευνα DNA τη σορό του Φιλλιπου Β και του μικρού Αλέξανδρου, για να δουν αν έχει κάποια σχέση με αυτους τους νεκρους.
Ἐκτίθεσαι: Μίλησα γιά ἐρώμενο, ὑπό τήν ἀρχαιοελληνική σημασία τοῦ ὅρου, ὅπως ἐπίσης τό τί σκεφθεῖ ἡ κυρία Κατίνα, ὅταν τό πληροφορηθεῖ ἀπό τούς "κραγμένους" τῶν ΜΜΕ, νά τό ἀναγγέλλουν ἐν χορῶ.Dhmellhn έγραψε:Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηριχθεί ότι ο Ηφαιστίωνας ήταν ζευγάρι με τον Αλέξανδρο.
Μαζέψτε τον!Dhmellhn έγραψε: Άλλη μία προπαγάνδα ορισμένων νεωτεριστών την οποία ασπάζεται ο συνήθης ύποπτος εραστής της τέχνης του Αυνάνος.
Dhmellhn έγραψε: Εσύ επέλεξες να τονίσεις το "ερώμενος" για να παραπλανήσεις.
Συνεχίζεις νά τραμπουκίζεις συστηματικά μέ τήν ἀνοχή τῶν admin.Dhmellhn έγραψε:Πρόσεξε, γιατί αν διαπιστωθεί ότι είσαι βαλτός θα φύγεις με τις κλωτσιές από τα ιδεό.
Συμφωνῶ ἀδερφέ. Οὔτε καί μένα μέ ἐνδιαφέρει. Ἄλλωστε κάθε φαινόμενο (ὁμοφυλοφιλία, δουλεία, πολυγαμία κτλ) πρέπει νά τό βλέπεις στό ἱστορικό του πλαίσιο καί ὄχι μέ τίς σημερινές ἀντιλήψεις.kostas έγραψε: Ποσώς μας ενδιαφέρει τι έκανε στο κρεβάτι του ο Αλέξανδρος και ο Ηφαιστίωνα.
Κατά την άποψή μου, εντός του τάφου έχουμε Ηφαιστίονα και Ολυμπιάδα. Ταιριάζει απόλυτα και ιστορικά.
Τό "χαρτί" τοῦ Ηφαιστίωνα (ἐν εἰδει παιχνιδιοῦ τράπουλας) λέω πώς δέν ἔχει παιχθεῖ ἀκόμη. Αὐτό ἐννοῶ ὅτι θά παιχθεῖ πρός σκόπιμο διασυρμό. Δέν ἦταν "λάθος" τῶν ΜΜΕ, κατά τήν γνώμη μου. Ἠταν σκόπιμη ἐνέργεια.kostas έγραψε:Μα ηδη έχει γίνει αυτό βρε παιδιά. Εδώ κοτζαμ υπουργείο υιοθέτησε τις απόψεις ομάδας αρχαιολόγων περί ρωμαικου τάφου και όχι της ανασκαφικής ομάδας.
Το λάθος ηταν απ την αρχή απο τις προσδοκίες που υπήρξαν μέσω των ΜΜΕ για αυτή την ανασκαφή.
Ὅταν κάποιος σέ "ζωγραφίζει" γιά βαλτό καί οἱ ἄλλοι ἁπλῶς παρακολουθοῦν, τότε ἡ ἀντίδραση σέ αὐτήν τήν κατηγορία δέν λέγεται τσακωμός, φίλε μου.kostas έγραψε:Υ.Γ. Μη τσακωνεστε. Σοβαρά τώρα
1. Ναί, εἶναι ὕποπτη καί ἐνισχύει τήν συλλογιστική μου ὅτι κάπου τό πᾶνε.kostas έγραψε:Προκαλούν εντύπωση δύο πράγματα κατά την άποψή μου.
1. Η αποσιώπηση του γεγονότος πλέον απο μεγάλο μέρος των ΜΜΕ (τη στιγμη που πέρσι τέτοια εποχή ηταν Νο1 θέμα)
2. «Οι ερμηνείες κάνουν κακό και αποπροσανατολίζουν τη σκέψη των ερευνητών από τα πραγματικά δεδομένα. Το ανάγλυφο και ο συσχετισμός του με το λιοντάρι είναι μια υπόθεση εργασίας. Η μορφή δεν μπορεί να έχει σχέση με τον Αλέξανδρο. Δεν είναι παρά ένας παις!!», παρατήρησε η αρχαιολόγος Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη
http://www.kathimerini.gr/852036/articl ... a-eyrhmata
Ή η αξιότιμη αρχαιολόγος φάσκει και αντιφάσκει (διοτι στη πρωτη της προταση μιλάει για ερμηνείες άλλων αλλά στη τρίτη σπεύδει να ονομάσει τον ανάγλυφο πολεμιστή ως έναν "παις" με απόλυτη σιγουριά ή στην Καθημερινή έχουν μεταφέρει λανθασμένα τα λεγόμενά της!!!!
Δέν τό βλέπω ἔτσι. Ἄν συνεχίσει τέτοιο κλίμα σύντομα θά πῶΕγώ πιστεύω οτι πρόκειται περι απλής παρεξήγησης.[σ.σ. Δημέλληνα-Προμηθέα]