Ηλεκτρονικές Κορνίζες
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
- Φύλο: Άνδρας
Ηλεκτρονικές Κορνίζες
Δεν αργεί ο καιρός όπου στα γραφεία και στα ράφια αντί τις κλασσικές στατικές χάρτινες φωτογραφίες να βλέπουμε εναλλασσόμενες φωτογραφίες η ακόμα και βίντεο σε "Ηλεκτρονικές Κορνίζες". Οι τιμές έχουν μειωθεί ήδη αρκετά... Με 40-50€ μπορεί κάποιο να αγοράσει μια κορνίζα 7 ιντσών....
Δέχονται μνήμη και ο χώρος για φωτογραφίες και βίντεο είναι τεράστιος!
Όσο πάει και πλησιάζουμε πιο πολύ τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας!
Δέχονται μνήμη και ο χώρος για φωτογραφίες και βίντεο είναι τεράστιος!
Όσο πάει και πλησιάζουμε πιο πολύ τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας!
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
- Casandra
- Σχεδιαστής
- Irc ψευδώνυμο: Casandra
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Ηλεκτρονικές Κορνίζες
Αυτό ακριβώς έχει περιγράψει στα βιβλία του Harry Potter η J. K. Rowling. Έχουμε περάσει εδώ και χρόνια από την επιστημονική φαντασία στην επιστημονική πραγματικότητα.
Ο κόσμος της τεχνολογίας και εξέλιξης είναι όντος ένας μαγικός κόσμος.
Ο κόσμος της τεχνολογίας και εξέλιξης είναι όντος ένας μαγικός κόσμος.
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Η τεχνολογία δημιουργεί ανάγκες για πράγματα που δεν χρειαζόμαστε.
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας κορνίζες για τις αγαπημένες μας φωτογραφίες.
Να, σαν κι αυτή για παράδειγμα
(με απλά βότσαλα και κοχύλια)
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας κορνίζες για τις αγαπημένες μας φωτογραφίες.
Να, σαν κι αυτή για παράδειγμα
(με απλά βότσαλα και κοχύλια)
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Θα 'λεγα οτι το καθένα έχει την χάρη του....
- Apomakros
Έχω δει τέτοιες κορνίζες στα καταστήματα και σε κάποια σπίτια όπου εναλάσσονται οι ψηφιακές φωτογραφίες η μια μετά την άλλη.
Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας αλλά κοίτα. Κάποιες φωτογραφίες που αξίζει να εκθέτουμε στον προσωπικό μας χώρο, έχουν συνήθως συναισθηματική αξία. Η κορνίζα είναι για να στολίζει αυτές τις φωτογραφίες και με την πάροδο του χρόνου "δένεται" με τη φωτογραφία και αποκτά και η ίδια συναισθηματική αξία. Μια ψηφιακή κορνίζα τι "αξία" μπορεί να έχει; Απλώς 40-50 ευρώ, όσο πωλείται... Καμιά άλλη.
Αυτά είναι γούστα βέβαια και κάθε πράγμα έχει τη χάρη του, όπως λες.
(Αλλά... πώς να το κάνουμε, για κάποιους μερικά πράγματα δεν έχουν χάρη)
Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας αλλά κοίτα. Κάποιες φωτογραφίες που αξίζει να εκθέτουμε στον προσωπικό μας χώρο, έχουν συνήθως συναισθηματική αξία. Η κορνίζα είναι για να στολίζει αυτές τις φωτογραφίες και με την πάροδο του χρόνου "δένεται" με τη φωτογραφία και αποκτά και η ίδια συναισθηματική αξία. Μια ψηφιακή κορνίζα τι "αξία" μπορεί να έχει; Απλώς 40-50 ευρώ, όσο πωλείται... Καμιά άλλη.
Αυτά είναι γούστα βέβαια και κάθε πράγμα έχει τη χάρη του, όπως λες.
(Αλλά... πώς να το κάνουμε, για κάποιους μερικά πράγματα δεν έχουν χάρη)
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Μα και σε αυτή μπορείς να βάλεις φωτογραφίες με συναισθηματική αξία και μάλιστα περισσότερες από 1!
Ακόμα και βίντεο....
Δεν είναι η συναισθηματική αξία στην κορνίζα αλλά στην φωτογραφία!
Ακόμα και βίντεο....
Δεν είναι η συναισθηματική αξία στην κορνίζα αλλά στην φωτογραφία!
- Apomakros
Ασφαλώς και η συναισθηματική αξία βρίσκεται στη φωτογραφία. Αλλά κοίτα τι σου είπα πιο πάνω, η φωτογραφία "δένεται" με την κορνίζα και έτσι αποκτά μαζί μ' αυτήν και ή ίδια συναισθηματική αξία. Τέτοιο δέσιμο φωτογραφίας και κορνίζας δεν υπάρχει σε μια ψηφιακή κορνίζα.
(Τώρα, αν θέλει κάποιος να βλέπει τις φωτογραφίες ή τα βίντεό του σε ψηφιακές κορνίζες, αυτό είναι θέμα γούστου ή χάρης, όπως το έθεσες)
(Τώρα, αν θέλει κάποιος να βλέπει τις φωτογραφίες ή τα βίντεό του σε ψηφιακές κορνίζες, αυτό είναι θέμα γούστου ή χάρης, όπως το έθεσες)
- Casandra
- Σχεδιαστής
- Irc ψευδώνυμο: Casandra
- Φύλο: Γυναίκα
Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο Απόμακρος και συμφωνώ. Μπορείς να φτιάξεις την δική σου κορνίζα ή να συνδέσεις μια κορνίζα (ξύλινη, ασημένια, κτλ) με διάφορες καταστάσεις, αναμνήσεις και πρόσωπα στην ζωή σου. Αυτό ναι, μια ψηφιακή κορνίζα δεν μπορεί να στο αποδώσει.
Δεν είπαμε ντε και καλά να αντικαταστήσεις όλες σου τις κορνίζες με τις αντίστοιχες ψηφιακές. Απλά σου δίνεται μια δυνατότητα (ο καθένας χρωματίζει αυτην την δυνατότητα με τις δικές σου ανάγκες και θέλω) να έχεις και μια άλλη επιλογή.
Ένα καλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι η αναλογική και η ψηφιακή φωτογραφία. Ουδείς μπορεί να αφαιρέσει ή και να αντικαταστήσει την χάρη της αναλογικής φωτογραφίας με το φιλμ και την ιδιαίτερη μυρωδιά των υγρών για την εμφάνισή του στον σκοτεινό θάλαμο με το υπόλευκο ή κόκκινο φως.
Άλλες, βέβαια, είναι οι δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Τόσο στην ανάλυση αυτού που απεικονίζει όσο και στην φθορά του υλικού.
Όλα μπορούν να υπάρξουν αρμονικά εφόσον τους δώσουμε την "σωστή" χρήση.
Δεν είπαμε ντε και καλά να αντικαταστήσεις όλες σου τις κορνίζες με τις αντίστοιχες ψηφιακές. Απλά σου δίνεται μια δυνατότητα (ο καθένας χρωματίζει αυτην την δυνατότητα με τις δικές σου ανάγκες και θέλω) να έχεις και μια άλλη επιλογή.
Ένα καλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι η αναλογική και η ψηφιακή φωτογραφία. Ουδείς μπορεί να αφαιρέσει ή και να αντικαταστήσει την χάρη της αναλογικής φωτογραφίας με το φιλμ και την ιδιαίτερη μυρωδιά των υγρών για την εμφάνισή του στον σκοτεινό θάλαμο με το υπόλευκο ή κόκκινο φως.
Άλλες, βέβαια, είναι οι δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Τόσο στην ανάλυση αυτού που απεικονίζει όσο και στην φθορά του υλικού.
Όλα μπορούν να υπάρξουν αρμονικά εφόσον τους δώσουμε την "σωστή" χρήση.
Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Κατ' αρχήν οι μεν ηλεκτρονικές κορνίζες δεν σου αφήνουν το ελεύθερο να κοιτάξεις ποια φωτογραφία θα ήθελες μια δεδομένη στιγμή να δεις, καθώς εμφανίζονται γραμμικά - κατά διαδοχήν στην μονάδα του χρόνου, αντίθετα, με τις συμβατικές κορνίζες που είναι απλωμένες επί πίνακος και το μάτι επιλέγει αυθόρμητα να εστιάσει εκεί που θέλει χωρίς να εξαρτάται από την όποια γραμμική εμφάνιση των φωτο. Σήμερα λ.χ. το μάτι μου θα πέσει στην φωτο που είμαι με το μωρό μου στην παραλία, αύριο πάλι στην φωτο που είμαστε μαζί στην καφετερια. Έπειτα, μπορείς να τις χειριστείς αυτόχρημα, να αφαιρέσεις μια φωτό επειδή δεν σαρεσει ή να την αντικαταστήσεις με μια άλλην χωρίς να χρειαστεί να μετέλθεις τις απαραίτητες (ηλεκτρονικές) ενέργειες για την διαγραφή τους ή για την αντικατάστασή τους. Έπειτα, είναι και λόγοι αισθητικής για όποιον μετράει ο παράγων αυτός, και δεν θεωρείσαι λιγότερο μοντέρνος από αυτόν που κάνει χρήση των ηλεκτρονικών κορνιζών. Δεν υπάρχει μοντέρνος και μη μοντέρνος αλλά άνθρωπος με διαφορετικές θεάσεις (και άρα συμπεριφορές). Οι μανιχαισμοί τέτοιου είδους χωρίζουν τα εκ φύσεως αχώριστα.
Υ.Γ1 Δεν θα επιτρέψω να "οθονοποιηθούν" οι προσωπικές μου στιγμές.
Υ.Γ2 Εγώ θα επιλέξω να δω τι και πότε.
Υ.Γ1 Δεν θα επιτρέψω να "οθονοποιηθούν" οι προσωπικές μου στιγμές.
Υ.Γ2 Εγώ θα επιλέξω να δω τι και πότε.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Λάθος κάνεις... μπορείς να αλλάξεις χειροκίνητα φωτογραφία και να κάνεις οτι θες, οπότε βλέπεις όποια φωτογραφία θέλεις, επίσης μπορείς να βγάλεις την μνήμη απο το κινητό σου να την βάλεις πάνω και να δεις τις φωτογραφίες στα γρήγορα χωρίς υπολογιστή, ή να βάλεις μια USB μνήμη...
Υπάρχουν ακόμα και με τηλεχειριστήριο αλλά αυτό είναι περιττό.
Υπάρχουν ακόμα και με τηλεχειριστήριο αλλά αυτό είναι περιττό.