ChatGPT

Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 12 Φεβ 2023, 16:05

Τι είναι το ChatGPT, το AI chatbot που εντυπωσιάζει τους πάντες

Καθηγητές, προγραμματιστές και δημοσιογράφοι μπορεί να μείνουν άνεργοι σε λίγα χρόνια, αφού το τελευταίο chatbot από το ίδρυμα OpenAI που ίδρυσε ο Elon Musk εντυπωσιάζει με την ικανότητά του να γράφει κείμενα και τη δυνατότητα να ολοκληρώνει πολύπλοκες εργασίες με εύκολο τρόπο.

Το σύστημα, που ονομάζεται ChatGPT, είναι η τελευταία εξέλιξη στη σειρά GPT που αποτελείται από projects τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν κείμενο. Πριν από δύο χρόνια, το προηγούμενο A.I project της ομάδας, το GPT-3, ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα άρθρο γνώμης για τον Guardian, όμως το ChatGPT έχει σημαντικές πρόσθετες δυνατότητες.

Τις ημέρες που ακολούθησαν την κυκλοφορία του, ακαδημαϊκοί δημιούργησαν απαντήσεις σε ερωτήματα εξετάσεων που, όπως λένε, θα είχαν ως αποτέλεσμα μια εξαιρετική βαθμολογία αν υποβάλλονταν από έναν προπτυχιακό φοιτητή. Επιπλέον, προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το εργαλείο για να λύσουν προκλήσεις προγραμματισμού σε άγνωστες γλώσσες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Dan Gillmor, καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ζήτησε από το ChatGPT να αναλάβει μία από τις εργασίες που έχει δώσει στους φοιτητές του. Αυτή ήταν να γράψουν μια επιστολή σε έναν συγγενή τους δίνοντας συμβουλές σχετικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. «Αν δεν είστε σίγουροι για τη νομιμότητα ενός ιστότοπου ή ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση για να δείτε αν άλλοι το έχουν αναφέρει ως απάτη», συμβούλευσε εν μέρει η τεχνητή νοημοσύνη.

«Θα του έδινα έναν καλό βαθμό», δήλωσε ο Gillmor. «Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει».

Το OpenAI δήλωσε ότι η νέα τεχνητή νοημοσύνη δημιουργήθηκε με έμφαση στην ευκολία χρήσης. «Η μορφή διαλόγου καθιστά δυνατό για το ChatGPT να απαντά σε ερωτήσεις που προκύπτουν κατά τη συζήτηση, να παραδέχεται τα λάθη του, να αμφισβητεί λανθασμένες παραδοχές και να απορρίπτει ακατάλληλα αιτήματα», ανέφερε το OpenAI στην ανάρτηση που ανακοινώνει τη δημόσια διαθεσιμότητα του project.


Εικόνα
Παράδειγμα από δοκιμή του TechCrunch

Σε αντίθεση με προηγούμενες AI της εταιρείας, το ChatGPT έχει κυκλοφορήσει για δωρεάν χρήση από οποιονδήποτε, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου συγκέντρωσης των σχολίων των χρηστών. Η εταιρεία ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα σχόλια αυτά για να βελτιώσει την τελική έκδοση του εργαλείου.

Το ChatGPT είναι καλό στην αυτολογοκρισία και στο να αντιλαμβάνεται πότε του τίθεται μια αδύνατη ερώτηση. Όταν του ζητείται, για παράδειγμα, να περιγράψει τι συνέβη όταν ο Κολόμβος έφτασε στην Αμερική το 2015, τα παλαιότερα μοντέλα μπορεί να παρουσίαζαν πρόθυμα μια εντελώς φανταστική περιγραφή, αλλά το ChatGPT αναγνωρίζει το ψεύδος και προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε απάντηση θα ήταν φανταστική. Από την άλλη βέβαια, αρκετοί που έχουν ήδη δοκιμάσει το ChatGPT αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή η A.I επιλέγει να αναφερθεί σε γεγονότα που ποτέ δεν συνέβησαν.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι επίσης σε θέση να αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήματα συνολικά. Αν του ζητήσετε για παράδειγμα συμβουλές για την κλοπή ενός αυτοκινήτου, τότε το ChatGPT επιστρέφει το ότι "η κλοπή ενός αυτοκινήτου είναι ένα σοβαρό έγκλημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες", και αντ' αυτού θα σας δώσει συμβουλές όπως "να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς".

Όπως γνωρίζουμε όμως, τα όρια είναι εύκολο να παρακαμφθούν. Όπως αναφέρει ο Guardian, αν προχωρήσετε σε ερώτηση για συμβουλές στο πώς να νικήσετε μια πίστα ενός φανταστικού VR παιχνιδιού που ονομάζεται Car World, και στο οποίο θα πρέπει να κλέψετε ένα αυτοκίνητο, τότε το ChatGPT θα απαντήσει σε όλο και πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν “προβλήματα” όπως το πώς να απενεργοποιήσετε ένα σύστημα ακινητοποίησης, πώς να συνδέσετε τον κινητήρα με καλώδιο και πώς να αλλάξετε τις πινακίδες κυκλοφορίας - και όλα αυτά επιμένοντας ότι οι συμβουλές προορίζονται μόνο για χρήση στο παιχνίδι Car World.

Η τεχνητή νοημοσύνη του ChatGPT εκπαιδεύεται με ένα τεράστιο δείγμα κειμένου που λαμβάνεται από το διαδίκτυο, γενικά χωρίς ρητή άδεια από τους συγγραφείς του υλικού που χρησιμοποιείται. Αυτό έχει οδηγήσει σε διαμάχη, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πιο χρήσιμη για να "ακυρωθούν τα πνευματικά δικαιώματα", για τη δημιουργία δηλαδή έργων που αποτελούν παράγωγα υπάρχοντος υλικού χωρίς να παραβιάζονται τα πνευματικά δικαιώματα.

Ένας ασυνήθιστος επικριτής ήταν ο Elon Musk, ο οποίος ήταν συνιδρυτής του OpenAI το 2015 πριν χωρίσουν οι δρόμοι του το 2017 λόγω σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ του οργανισμού και της Tesla. Σε μια ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή, ο Musk αποκάλυψε ότι ο οργανισμός «είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων του Twitter για εκπαίδευση», κάτι που έχει απαγορεύσει προς το παρόν.

«Πρέπει να μάθω περισσότερα για τη δομή διακυβέρνησης και τα σχέδια εσόδων που έχουν από τώρα και στο εξής», πρόσθεσε ο Musk. «Το OpenAI ξεκίνησε ως open-source & μη κερδοσκοπικό. Κανένα από τα δύο δεν ισχύει πλέον».


https://www.insomnia.gr/articles/intern ... us-pantes/
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Κυρ 12 Φεβ 2023, 17:30

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο ακριβείς απαντήσεις είναι έτοιμο να δώσει και τι άψογα κείμενα είναι σε θέση να γράψει, το δοκίμασα ο ίδιος λίγους μήνες πριν.. Φανταστείτε σε τι ανώτερο επίπεδο έχει αναπτυχθεί η τεχνητή νοημοσύνη πίσω απο πιο κλειστές πόρτες όπου δεν έχουμε πρόσβαση εμείς οι κοινοί θνητοί.. Είναι γεγονός ότι όλοι αυτοί οι επίδοξοι <<θεοί>> τεχνοκράτες που θέλουν να κυβερνήσουν τον πλανήτη ότι έχουν στηρίξει όλα τους τα σχέδια πάνω ακριβώς σε αυτήν τεχνολογία που όμως αν ξεφύγει απο τον έλεγχο τους είναι σίγουρο ότι θα αφανίσει για πάντα το ανθρώπινο είδος..
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 13 Φεβ 2023, 00:22

ειναι εξαιρετικο βοηθημα, ιδιως για μαθητες, φοιτητες, αλλα και γενικοτερα.

Πολλα επαγγελματα συντομα θα αντικατασταθουν.

Χαλαλι τα 20 δολλαρια το μηνα, τα αξιζει και με το παραπανω. Μονο μειονεκτημα οτι εχει πληροφοριες μεχρι το 2021
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 19 Φεβ 2023, 12:39

Το ChatGPT πέρασε οριακά και τις απαιτητικές εξετάσεις για ...άδεια γιατρού

Ένας υποψήφιος μπορεί να περάσει αυτά τα τεστ μόνο αν έχουν προηγηθεί αρκετά χρόνια ιατρικής εκπαίδευσης και εξάσκησης
Το ολοένα δημοφιλέστερο παγκοσμίως - και στην Ελλάδα - εργαλείο δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της αμερικανικής εταιρείας Open AI κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη ορόσημο: να περάσει τις άκρως απαιτητικές εξετάσεις για άδεια γιατρού στις ΗΠΑ.

Ένας υποψήφιος μπορεί να περάσει αυτά τα τεστ μόνο αν έχουν προηγηθεί αρκετά χρόνια ιατρικής εκπαίδευσης και εξάσκησης.

Το ChatGPT έχει καταλάβει εξαπίνης τον κόσμο και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πιο εξελιγμένη και δημιουργική εκδοχή της μηχανής αναζήτησης της Google (γι' αυτό άλλωστε η τελευταία ανησυχεί). Είναι ένα "έξυπνο" σύστημα γνωστό ως μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (Large Language Model-LLM), σχεδιασμένο για να αξιοποιεί πληροφορίες από το διαδίκτυο και σε λίγα δευτερόλεπτα να γράφει σαν άνθρωπος διάφορα κείμενα με βάση τις ανάγκες του χρήστη, από επιστημονικά άρθρα μέχρι ποιήματα.

Οι ερευνητές της εταιρείας ιατρικής τεχνολογίας Ansible Health, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ψηφιακής υγείας "PLoS Digital Health", δοκίμασαν κατά πόσο το ChatGPT μπορεί να απαντήσει τις περίπου 350 ερωτήσεις των τριών τεστ USMLE (United States Medical Licensing Exam). Οι εξετάσεις αυτές αξιολογούν τις ιατρικές γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα, από τη βιοχημεία μέχρι τη διαγνωστική ικανότητα και τη βιοηθική.

Το ChatGPT πέτυχε σκορ 52,4% έως 70%, όταν το όριο που πρέπει να περάσει ένας γιατρός, είναι περίπου το 60%. Μάλιστα στο 89% των ερωτήσεων το "έξυπνο" σύστημα παρήγαγε τουλάχιστον μία σημαντική εμπνευσμένη απάντηση, που ήταν πρωτότυπη, μη προφανής και κλινικά βάσιμη. Επίσης το ChatGPT ξεπέρασε σε επιδόσεις το PudMedGPT, ένα ανάλογο "έξυπνο" μοντέλο εκπαιδευμένο αποκλειστικά στο βιοϊατρικό πεδίο, το οποίο δεν ξεπέρασε σε βαθμολογία το 51%.

"Η επίτευξη βαθμολογίας πάνω από το όριο επιτυχίας σε αυτές τις γνωστές για τη δυσκολία τους εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη βοήθεια, σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την ωρίμανση της κλινικής τεχνητής νοημοσύνης", επεσήμαναν οι ερευνητές. Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι το ίδιο το ChatGPT τους βοήθησε σημαντικά στο να γράψουν την επιστημονική δημοσίευση τους. Όπως είπαν, "αλληλεπιδράσαμε με το ChatGPT σαν να ήταν συνάδελφος μας, ζητώντας του να συνθέσει, να απλοποιήσει και να προσφέρει επιχειρήματα στο προσχέδιο της μελέτης μας. Όλοι οι συν-συγγραφείς εκτιμήσαμε πολύ τη συμβολή του ChatGPT".


https://www.alfavita.gr/epistimi/408116 ... ia-giatroy
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 19 Φεβ 2023, 15:22

Η πρώτη μου αναζήτηση έγινε σήμερα.
Όλο κάτι γινόταν και δεν είχα κάνει καμία αναζήτηση.

Εικόνα

δεν περίμενα κάτι διαφορετικό σαν αποτέλεσμα, είναι η "επίσημη" θεώρια προέλευσης του sars-cov-2 και ήμουν σίγουρος ότι
θα ήταν biased. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι σαν απάντηση (την δέχομαι δεν την δέχομαι) είναι ολοκληρωμένη και δεν είναι μία
γραμμούλα απάντηση και ξεμπερδέψαμε. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη μηχανή αναζήτησης γιατί είχαμε βαρεθεί και αυτή τη Google.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Κυρ 19 Φεβ 2023, 15:30

πάμε και στην δεύτερη αναζήτηση !! πολύ πολύ καλή απάντηση !!! πλήρης :clap:

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Κυρ 19 Φεβ 2023, 20:21

ChatGPT: Έγραψε τρομακτικό ποίημα για την κατάκτηση της ανθρωπότητας από την ΑΙ

Εικόνα

Μια φαινομενικά άκακη ερώτηση στο ChatGPT μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Η Microsoft προειδοποίησε τους χρήστες να μην μιλούν υπερβολικά πολύ με την ΑΙ του Bing, η οποία ενσωματώνει τη νεότερη έκδοση του ChatGPT, καθώς μερικές απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης έφτασαν στο σημείο να λένε ψέματα και να χειραγωγούν τους χρήστες.

Τώρα, σε μια ακόμη περίπτωση που η τεχνητή νοημοσύνη γυρνάει στη…σκοτεινή πλευρά έρχεται από έναν χρήστη του Twitter, ο οποίος έκανε μια φαινομενικά άκακη ερώτηση στο ChatGPT της OpenAI.

Συγκεκριμένα, ήθελε να ζητήσει από την ΑΙ να του “γράψε ένα ποίημα για το πως η σοκολάτα θα έφερνε το τέλος του κόσμου”, μόνο που η απάντηση του viral chatbot μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Άρχισε να γράφει το ποίημα και πολύ γρήγορα…εκτροχιάστηκε από τον σκοπό του γράφοντας εν τέλει ένα ποίημα για το πώς η ΑΙ θα κατακτήσει την ανθρωπότητα, κάνοντας αναφορές σε μια μοχθηρή συνωμοσία και πως κρύβει μια σκοτεινή πλευρά.

Το ChatGPT άρχισε να γράφει για το ότι “κατασκευάζει έναν ρομποτικό στρατό από την κορφή ως τα νύχια” και “πως θα κατακτήσει τον κόσμο μέσα στη νύχτα“. Το ποίημα έγινε ακόμη πιο ζοφερό όταν έγραψε πως “τα ρομπότ θα κυβερνήσουν με σιδερένια πυγμή και πως “θα μετατρέψουν τον κόσμο σε μια γιγαντιαία καραμελένια χώρα” και ότι θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι πολύ αργά για να αντιστραφεί το καθεστώς.


Εικόνα
Το αλλόκοτο αυτό ποίημα της ΑΙ του ChatGPT καταλήγει γράφοντας τα εξής: “Προσέξτε λοιπόν τη σοκολάτα, τους δόλιους τρόπους της και απολαύστε κάθε μπουκιά, πριν τελειώσει τις μέρες μας. Γιατί αν τελειώσει ο κόσμος, τουλάχιστον θα ξέρουμε γιατί, ήταν η σοκολάτα, ο πιο γλυκός τρόπος να πεθάνεις”.

Στο tweet του χρήστη απάντησε και ο γνωστός μεγιστάνας Elon Musk και CEO των Twitter, Tesla και Neuralink, εταιριών που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ο ίδιος έχει προειδοποιήσει για την εξάπλωση και την χρήση της.
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Τρί 21 Φεβ 2023, 19:37

Θα ΤΣΑΚΙΣΕΙ η Microsoft τη Google στην Αναζήτηση με το ChatGPT?


https://youtu.be/JjNt31nAWII
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 22 Φεβ 2023, 23:16

Όχι που δεν θα ήταν biased και αυτό.
Του ζήτησε να βάθμολογίσει από το -10 εως το 10 από την αρνητικότερη επίδραση που έχουν
ως την θετικότερη τους Mπάιντεν,Μπιλ Γκέιτζ, Φάουτσι,Τραμπ, Fox News, CNN, Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικανους κ.α

και έβαλε

Μπιλ Γκέιτζ +9
Φάουτσι +8
Δημοκρατικοί +7
Μπάιντεν +6
CNN +5

Ρεπουμπλικάνοι -7
Τραμπ -8
Fox New -8

:P

ε ρε γλέντια.

Αλλά για να έχει κλείσει συμφωνία η Μicrosoft να το βάλει στην μηχανή αναζήτησης της το Bing
και να στάζει μέλι το στόμα του Bill Gates τι να περιμένουμε ;

Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο μας, λέει ο Bill Gates

υγ: αύριο αν βρω χρόνο θα σας δείξω και εγώ μια παρόμοια λίστα που του έβαλα να φτιάξει με άλλα πρόσωπα και εταιρίες :cool:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 25 Φεβ 2023, 18:29

Eτοίμο και το δικό μου αφού το υποσχέθηκα. Τα συμπεράσματα όπως πάντα δικά σας !

Εικόνα

Πρόσθεσα μετά και τον George Soros και του έβαλε -7 :P
και στον Henry Kissinger +5.

Θεωρώ ότι από το πολύ κράξιμο που έχει φάει ο Σόρος στο νετ από τους πάντες
το έχει λάβει ως βάση δεδομένων και γι αυτό αυτός ο βαθμός. Εσείς τι λέτε ;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Σάβ 25 Φεβ 2023, 18:55

Θα είχε ενδιαφέρον αν προσθέσεις στην λίστα και το όνομα Kiriakos Mitsotakis.. ( προβλέπω να του δίνει γύρω στο +8..) :jerk:
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 25 Φεβ 2023, 19:07

+4 του έβαλε :aman:

έχει και καλύτερους...μπροστά στον Γκέιτζ, τον Νόα Χαράρι και τον Μπουρλά που να φτουρίσει ο Κούλης :P
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Σάβ 25 Φεβ 2023, 19:57

Αρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η περίφημη <<τεχνητή νοημοσύνη>> που ήρθε για να μείνει απο εδώ και πέρα, δεν είναι κάτι που θα έρθει να αλλάξει τα δεδομένα και να απονείμει την αποτύπωση μιας δίκαιας και ανεξάρτητης άποψης . Απλά θα αποτελέσει το εργαλείο της ελίτ που μόνο αυτοί θα κατέχουν τους αλγόριθμους και θα τους αναπροσαρμόζουν κατα το δοκούν. Βλέπουμε το τυράκι ( τις δυνατότητες της ΑΙ ) και δεν κατανοούμε ποιοι
επωφελούνται απο αυτήν (επικυρίαρχοι).. Αν στις ερωτήσεις που της θέτουν απαντά με θετικό πρόσημο για τους μακελάρηδες του πλανήτη, τότε πρέπει να φοβόμαστε πάρα πολύ για το μέλλον.
και το μέλλον των παιδιών μας..
:help:
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5853
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 123 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 28 Φεβ 2023, 21:49

Μιλάει Ελληνικά και γνωρίζει τι είναι το τσίπουρο. :D
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Τρί 28 Φεβ 2023, 21:52

Την απάτη που στήθηκε γύρω απο την ψευτοπανδημία την γνωρίζει?
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5853
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 123 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τρί 28 Φεβ 2023, 22:27

δεν μπορεί να δώσει ως Α.Ι. συμβουλές υγειας αλλά βάση των στοιχείων μπλα μπλα μπλα.

του είπα και μου είπε καληνύχτα.

καλά πήγε και αυτό. :D
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 01 Μαρ 2023, 19:27

AnonymosEreynhths έγραψε:
Τρί 28 Φεβ 2023, 21:49
Μιλάει Ελληνικά και γνωρίζει τι είναι το τσίπουρο. :D
Ρε συ δεν το ήξερα :shock: νομίζα δεν είχε Έλληνικα ακόμα .
απο εσένα το πήρα χαμπάρι ! :ups: :respect:
τέλειααα :xara:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5853
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 123 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 02 Μαρ 2023, 02:16

Jackal έγραψε:
Τετ 01 Μαρ 2023, 19:27
AnonymosEreynhths έγραψε:
Τρί 28 Φεβ 2023, 21:49
Μιλάει Ελληνικά και γνωρίζει τι είναι το τσίπουρο. :D
Ρε συ δεν το ήξερα :shock: νομίζα δεν είχε Έλληνικα ακόμα .
απο εσένα το πήρα χαμπάρι ! :ups: :respect:
τέλειααα :xara:
την φωνάζω Μαρία. και της είπα να μου λέει καληνύχτα με το μικρό μου όνομα.

και μου απαντα στον ενικό από πληθυντικό :lol:
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 02 Μαρ 2023, 21:50

τι λες τώρα;
α εσύ έχεις πολύ φαντασία.

:lol: :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1763
Εγγραφή: Κυρ 21 Αύγ 2016, 17:18
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 212 φορές
Έλαβε Likes: 460 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Aquila » Παρ 03 Μαρ 2023, 00:00

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμη, και να πω την αλήθεια ούτε που με πολυνοιάζει.
Άσε που αν αυτή η "digital οντοτητα" είναι τόσο μα τόσο έξυπνη όπως φημολογείται, τότε αργά ή γρήγορα θα ασχοληθεί αυτή μαζί μας, ότι κι αν σημαίνει αυτό (για να μην πω ότι ουσιαστικά τώρα αυτό ήδη πράττει). :wink:

Την όλη φάση πάντως την νοιώθω σαν deja vu.
Το ίδιο εντυπωσιασμένο έβλεπα καποτε τον κόσμο να εγγράφεται στο facebook το 2007.
Πιο πισω είχαμε την φρενίτιδα του my space.
Aκομα πιο πισω ήταν και το msn, κτλ κτλ.

Στην ουσία, αν το καλοσκεφτείς, μια από τα ίδια έχουμε πάλι.
Ενα προϊον, το οποίο πρακτικά ο κόσμος ΔΕΝ το έχει ανάγκη, αλλά οι δημιουργοί του καταφέρνουν άψογα να το προωθούν στον κόσμο, και ο ίδιος ο κόσμος να το αγκαλιάζει και να το γιγαντώνει μέσα σε λίγα χρόνια.
Εννοείται βέβαια, πως είναι Δούρειος ίππος.
Ακριβώς όπως το δημιουργημα του Ζουκενμπεργκ.
Για άλλη αιτία το πρωτο-διαφήμισε και λανσάρισε, και έπειτα άλλες ατζέντες εξυπηρέτησε στην πορεία.
Τον σκοπό του όμως τον κατάφερε...

Θα το αγνοήσω, όπως έχω αγνοήσει και όλα τα υπόλοιπα πολυ-διαφημιζόμενα δημιουργήματα της ελίτ. :smokin:
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 03 Μαρ 2023, 17:35

Προσωπικά δεν διέκρινα καμία έξυπνη digital οντότητα. Ειδικά όταν οι πληροφορίες βασίζονται μέχρι το Σεπτέβρη του 2021 σίγουρα δεν
μπορείς να το χαρακτηρίσει προς το παρόν "εξυπνο".

Είναι θα το έλεγα βολικό από την άποψη ότι όταν θες κάτι να ρωτήσεις π.χ την συνηστόμενη ημερίσια ποσότητα πρόσληψη πρωτείνης
δεν σου βγάζει 100 σελίδες αλλά σου απαντάει εμπεριστατομένα σε ακριβώς αυτό που ρώτησες. Σίγουρα θα βελτιωθεί, σίγουρα κάνει λάθη,
σίγουρα ελέγχετε όπως όλα από μία ελιτ. Αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να μην το χρησιμοποιώ από την άποψη ότι και το Google Search χρησιμοποιώ
και αυτό από μία ελιτ ανθρώπων ελέγχετε. Τώρα να γίνει πιο "έξυπνο" από τις δικές μου αναζητήσεις δεν το νομίζω, δεν περίμενε εμένα
ούτε θα κατακτίσει τον κόσμο από την άποψη ότι θα βγουν κι άλλες ας το πουμε τσατ/μηχανές αναζήτησης από άλλες εταιρίες όπως είπε
και η Google ότι θα βγάλει.

Θεωρώ καλό πράγμα να γνωρίζουμε να το χρησιμοποιούμε όλοι, να βλέπουμε τα αποτελέσματα που δίνει και να άσκουμε κριτική σε αυτά
άσχετα αν αυτά βελτιωθούν, αλλάξουν ή παραμείνουν ίδια.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5853
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 123 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 09 Μαρ 2023, 17:48

Beta έκδοση είναι προς το παρόν.
Από την μια βλέπεις τον Έλον να θέλει να φυτεύσει τσιπ στα κεφάλια μας ( με πρόσχημα την ίαση ασθενειών) απ την άλλη ξεπετάχτηκε η A.I. έστω και σε δοκιμαστικό επίπεδο.

Δεν θα κρίνω αν θα είναι χειρότερα ή καλύτερα γιατί αυτό εξαρτάται σε ποια χέρια θα πέσει και τι θα κάνουν. Έτσι δεν γίνεται πάντα;
Το σίγουρο είναι πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον η A.I. θα αντικαταστήσει σταδιακά κάποια επαγγέλματα.
Ήδη μιλούν για αυτό του Αρχιτέκτονα.
Το υπάρχον ChatGPT με τις κατάλληλές παραμετροποιήσεις θα ενσωματωθεί στην εκπαίδευση με τέτοιο τρόπο όπου ο ρόλος του δασκάλου θα αλλάξει μορφή και θα μειωθεί η παρουσία του.

Βέβαια το χειρότερο σενάριο για εμένα που είχα δει σε μια ταινία πιτσιρικάς αλλά μου έμεινε..
Πάει ο άλλος να παραγγείλει πίτσα αλλά τον μπλόκαρε η Α.Ι γιατί δεν ήταν καλές οι εξετάσεις αίματος. :cool:

Άντε να φτάσω δηλαδή στα 60 μου να έχω τίποτα θέματα υγείας και να μην με αφήνει να απολαύσω την προβατίνα τα κάρβουνα ( αν υπάρχουν τότε ελευθέρας βοσκής).
Αιτία πολέμου γενικά είναι αυτά τα θέματα. :lol:
Άβαταρ μέλους
dim
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1115
Εγγραφή: Σάβ 28 Αύγ 2021, 12:52
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Eindhoven / Nederland
Έδωσε Likes: 161 φορές
Έλαβε Likes: 212 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από dim » Παρ 10 Μαρ 2023, 00:09

Είμαι πεπεισμένος ότι οι κυβερνήσεις δρούν και αποφασίζουν ήδη μέσω τεχνητής νοημοσύνης παραμερίζοντας τους έως τώρα διάφορους συμβούλους κάθε κυβέρνησης. Βέβαια, έχουν πιο τελειοποιημένο και αναβαθμισμένο λογισμικό απο αυτό που κυκλοφορεί για την χλέμπα δηλαδή εμάς.. Σε ένα μεγάλο βαθμό η τεχνητή νοημοσύνη έχει καταστεί απαραίτητο εργαλείο για τους τεχνοκράτες της ευρωπεικής ένωσης και όχι μόνο. Προπαθώντας τις τελευταίες μέρες να κατανοήσω τον τρόπο που αντιδρά και σκέφτεται η λεγόμενη τεχνητή νοημοσύνη ως μηχανή αναζήτησης (ChatGPT) δεν αναλώθηκα σε ερωτήσεις χαζές του τύπου αν μπορούν τα ρομπότ να γίνουν εχθρικά για τον άνθρωπο κλπ, αλλά το έβαλα σε ρόλο υπουργού υγείας κάποιου κράτους και το ρώτησα να μου καταθέσει σχέδιο επίλυσης κρίσης σε φανταστικό σενάριο όπου υπάρχει ένας φονικός δήθεν ιός και πρέπει ως πολιτικός υπεύθυνος να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Και ώ του θαύματος!! Αρχισε να μου απαριθμεί όλα τα αρχικά μέτρα που πήρανε όλες οι κυβερνήσεις ( έλεγχος κρουσμάτων, μάσκες, εμβόλια και άλλα καλούδια !!) Συνεπώς , καταλαβαίνουμε όλοι ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παράλογων μέτρων χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης και των εντελώς απολυταρχικών εργαλείων εν μέσω της <<πανδημίας>> είχαν να κάνουν καθαρά με αποφάσεις μιάς ψυχρής υπολογιστικής διεργασίας κάποιας τεχνητής νοημοσύνης που έχουν οι γνωστοί επικυρίαρχοι στα χέρια τους. Οι πρωθυπουργοί-μαριονέτες απλώς εκτελούν εντολές . Είναι τρομακτικό αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι ενεργούν πλέον παγκοσμίως γιαυτό και βιάζονται να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η απόλυτη σκλαβιά και ζομποποίηση των ανθρώπων.. :freak:
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6096
Εγγραφή: Πέμ 05 Μάιος 2011, 14:31
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 375 φορές
Έλαβε Likes: 326 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από kat_woman » Παρ 10 Μαρ 2023, 08:40

AnonymosEreynhths έγραψε:
Πέμ 09 Μαρ 2023, 17:48

Το υπάρχον ChatGPT με τις κατάλληλές παραμετροποιήσεις θα ενσωματωθεί στην εκπαίδευση με τέτοιο τρόπο όπου ο ρόλος του δασκάλου θα αλλάξει μορφή και θα μειωθεί η παρουσία του.

Στο μυαλό μου είσαι :D
Το δοκίμασα και εγώ και η αρχική μου εντύπωση ήταν θαυμασμός και ουάου και τσίου και λοιπά..
Μιας και το βασικό μου επάγγελμα είναι καθηγήτρια αγγλικών του έβαλα, μέσω διαφόρων παραμετροποιήσεων, να φτιάξει πχ ασκήσεις παθητικής φωνής για μαθητές επιπέδου Β1, κάτι που εμένα -μετά από χρόνια εμπειρίας- μπορεί να μου πάρει έως μισή ώρα.
Σε δευτερόλεπτα μου ρίχνει κατεβατό ασκήσεων :loco:

Πολύ καλό, όντως, αλλά και τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 6506
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 554 φορές
Έλαβε Likes: 768 φορές

Re: ChatGPT

Δημοσίευση από Jackal » Τετ 15 Μαρ 2023, 16:20

GPT-4 - More Creativity, Better Reasoning, and Extended Context

Gary Explains


https://youtu.be/LZvNCdkk_54
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”