Μωρά και νέα τεχνολογία

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 386 φορές
Έλαβε Likes: 339 φορές

Μωρά και νέα τεχνολογία

Δημοσίευση από kat_woman » Πέμ 20 Οκτ 2011, 12:22

Απίστευτο?? :shock: Γεννιούνται πια με το συγκεκριμένο γονίδιο..
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Μωρά και νέα τεχνολογία

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 20 Οκτ 2011, 12:30

ναι ναι ..έτσι είναι ...
να δεις τον δικό μου 17 μηνών να βλέπει φωτογραφίες στο κινητό μου και να ξέρει το άτιμο
να δουλέψει το tuch screen για να δει τις επόμενες ! ΚΑΙ δεν του το έχω δείξει εγώ !!

Το μόνο αισιόδοξο στην εποχή μας .. γεννιούνται με πολύ περισσότερο μυαλό από το δικό μας
Και μυαλό είναι αυτό που μας λείπει :banghead:
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 20 Οκτ 2011, 13:03

Τα σημερινά παιδιά είναι πολύ πιο έξυπνα από εμάς και τους προηγούμενους. Σκεφτείτε πολύ απλά πως έχουν ανοιχτα τα μάτια τους από την στιγμή που γεννιούνται όπως και ότι στηρίζουν από την πρώτη κιόλας μέρα το κεφάλι τους. Είναι πολύ θετικό αυτό... ΑΛΛΑ!! Πάντα εχω ένα αλλά... Τι να κάνουμε; Σκέφτομαι το εξής. Ότι συνεχώς τα παιδιά αναπτύσσουν όλο και πιο στενή σχέση με την τεχνολογία που αυτό έχει τα καλά του αλλά έχει και τα άσχημά του. Δηλαδή, ναι μεν ζούμε σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα μας σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την τεχνολογία, αλλά αν αυτό εισβάλλει στην ζωή των νέων παιδιών θα σταματήσουν να κάνουν πράγματα που για εμάς ήταν δεδομένα! Για παράδειγμα, δεν θα χρειάζεται να γράφουν ούτε το όνομά τους, αφού θα μπορεί να το κάνει ο υπολογιστής-κινητό γι αυτα... Και μπορεί να μην φαίνεται και ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά αποτελεί ένα απλό παράδειγμα της καθημερινής ζωής. Παρόμοιες αλλαγές θα γίνουν και σε αλλά θέματα.. Μπορεί να είμαι και υπερβολική! Δεν ξέρω...

Δεν είμαι κατά της τεχνολογίας αλλά μέτρον άριστον (το παν είναι πλεονασμός και το παρέλειψα :Ρ)! Παρ όλα αυτα το πιτσιρίκι άπαιχτο!!!
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 20 Οκτ 2011, 13:14

η τεχνολογία είναι κάτι σαν το όπλο
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να προστατέψεις την οικογένεια σου και την πατρίδα σου ...
ή για να δολοφονήσεις -κλέψεις - βιάσεις !

Στο χέρι μας είναι οι γονείς να δώσουν την σωστή κατεύθυνση !
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 386 φορές
Έλαβε Likes: 339 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Πέμ 20 Οκτ 2011, 13:15

Συμφωνώ απολύτως και με τους δύο! Και εγώ είμαι υπέρμαχος της νέας τεχνολογίας, ειδικά με τους υπολογιστές, από μικρή στα βάσανα( θυμάμαι σαν χθες τον πρώτο μου υπολογιστή , Spectrum- οι παλιότεροι θα τον θυμούνται, αυτόν με τα πλήκτρα γομολάστιχα :D ), το συγκεκριμένο γκατζετάκι ( γκατζετάρα!) δε, το i-pad είναι ο κρυφός μου πόθος ( που θα παραμείνει πόθος τώρα πιά και περιττή πολυτέλεια εκεί που έφθασαν οι μισθοί.. :crybaby: )
Όμως, είμαι πολύ προβληματισμένη , ειδικά για τις γενιές που έρχονται, σχετικά με την κακή ή λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας, που βλέπω να αντικαθιστά παραδοσιακές αξίες ( τρανταχτό παράδειγμα το πολυαγαπημένο βιβλίο ), που για εμάς τους παλιότερους σήμαιναν τόσα πολλά...Και μόνο η μυρωδιά του βιβλίου, το θρόισμα των σελίδων του, η συγκίνηση και η αδημονία που ένιωθες όταν το αγόραζες και πήγαινες στο σπίτι να το διαβάσεις, δεν συγκρίνεται ...
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 20 Οκτ 2011, 13:30

Οι γονείς φυσικά και παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μαθαίνουν τα παιδιά τους πως να χρησιμοποιούν σωστά τα τεχνολογικά μέσα. Απλά το θέμα είναι πως σιγά σιγά όλοι υποκύπτουμε στην ευκολία της τεχνολογίας. Όταν με το καλό ο μικρός σου πάει στο σχολείο και του λέει η δασκάλα του να φέρει πληροφορίες για κάτι, θα ψάχνει σίγουρα από το διαδίκτυο και φυσικά δεν θα μπαίνει στην διαδικασία να τα γράφει στο χέρι όταν θα μπορεί να τα εκτυπώσει μέσα σε λίγη ώρα και με ομοιόμορφα γράμματα. Σκεφτήκαμε όμως ότι ο γραφικός χαρακτήρας του καθενός, αποκάλυπτει πτυχές του ίδιου μας του εαυτού; Μάλλον όχι... Η Comic Sans έχει άλλη χάρη βεβαίως βεβαίως!

Χρήση λοιπόν και όχι κατάχρηση! ;)
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 20 Οκτ 2011, 13:34

Irene3006 έγραψε: Χρήση λοιπόν και όχι κατάχρηση! ;)
:respect:

Έχει τρελή μαγεία να ανακαλύψεις τις δυνατότητες της τεχνολογίας ...
Την ίδια μαγεία έχει να δείς απο σπόρο πως βγαίνει ....μια ντομάτα ... να μεγαλώνει ...και να γίνεται
η αυριανή σου τροφή ! Η μυρωδιά του χώματος , η ικανοποίηση του κόπου σου ....
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 20 Οκτ 2011, 14:38

τόσο εγώ όσο κι αδερφός μου ανοίξαμε και ανοιγοκλείσαμε τα μάτια από την πρώτη στιγμή, μάλιστα αυτό έκανε εντύπωση τότε, το κεφάλι μετά από μία εβδομάδα περίπου το στηρίξαμε μόνα μας. μου κάνει εντύπωση και δεν ήξερα τίποτα γι' αυτά - εγώ νόμιζα ότι δεν έχει καμμιά σημασία πότε ανοίγουν τα μάτια τους τα παιδιά, φανταζόμουν σίγουρα όχι με το πρώτο. και τώρα μαθαίνω ότι τα ανοιγόκλεισα κιολας;; πλάκα έχει χιχιχιχι - τέτοια κεφάλα που είχα όντως όμως πως να την στηρίξω; αχαχαχαααααα
φοβερό το μικρό στο βίντεο.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 20 Οκτ 2011, 14:53

Κι εγώ από την πρώτη μέρα ανοιχτά και στήριζα και το κεφάλι... Μάλιστα πριν καν σαραντίσω μου έχουν πει ότι στηριζόμουν στα χέρια μου και καθόμουν έτσι για αρκετή ώρα... Ξέφυγα πάλι! :Ρ Back to topic! :)

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:15

καλέ εσύ είσαι κοπέλλα με όλη την σημασία της λέξεως! :rose: :rose:
τώρα κοιταξα το προφιλ σου! 17!
εγώ πια κοντεύω τα σαράντα δεσποινις μου! :loco:
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:17

Η αλήθεια είναι πως τα σημερινά μωρά είναι πολύ πιο κοντά στην τεχνολογία γιατί περιβάλλονται από αυτήν οπουδήποτε κι αν στραφούν. Έτσι, πράγματα που για εμάς ήταν/είναι σχετικά δύσκολα, για τα παιδιά είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ήδη ο μικρός της νονάς μου, στην τετάρτη δημοτικού πληκτρολογεί στην ίδια ταχύτητα με εμένα που εξασκούμαι τα τελευταία 10 χρόνια. Όταν φτάσει στην ηλικία μου, και με την πείρα που θα έχει αποκτήσει, λογικά θα γράφει σαν τον σούπερμαν, μετά από λίγο θα βγάζει καπνούς το πληκτρολόγιο.

Δεν θεωρώ αφύσικο το να ξέρουν τόσο "καλά" τα της τεχνολογίας. Αν λέγαμε στον προπάππο μου ότι θα υπήρχε ένα τηλέφωνο χωρίς μπρίζα και καλώδιο απ' το οποίο θα σε έπαιρναν τηλέφωνο και θα σου έστελναν γράμματα (sms) θα μας έστελνε στον γιατρό. Έχει να κάνει με τα άλματα της τεχνολογίας και την προσαρμογή των ανθρώπων σε αυτήν.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:20

νομίζω ξέρετε πως επίτηδες ανακάτεψαν τα γραμματα στη γραφομηχανή γιατί όντως οι άνθρωποι από τότε που βγήκαν αυτές πληκτρολογούσαν εξαιρετικά γρήγορα με αποτέλεσμα ένα κάποιο μπουρδούκλωμα μηχανολογικό στην εφεύρεση.

τι θέλω να πω; φταίει ο άνθρωπος τελικά ή ο τρόπος που του δίνουν την τεχνολογία; την εφεύρεση; με πιάνετε νομίζω...
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:36

aftokaitoallo έγραψε:καλέ εσύ είσαι κοπέλλα με όλη την σημασία της λέξεως! :rose: :rose:
τώρα κοιταξα το προφιλ σου! 17!
εγώ πια κοντεύω τα σαράντα δεσποινις μου! :loco:
Ω ναι... 17! Καλά η Βίκυ βέβαια δεν παίρνει κι όρκο! Χαχαχα!

Είμαι από το κινητό και δεν μπορώ να σου στείλω τριαντάφυλλο ποιήτρια! Στο χρωστάω όταν μπω από τον υπολογιστή! ;)

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 20 Οκτ 2011, 17:20

θα προτιμουσα τουλάχιστον αυτες οι ηλικιες να μην αλλάζουν. θα προτιμουσα ενα τοπικ.
μωρα και παιχνιδι, μωρά και παιδικη χαρά, μωρά και φύση κλπ.
Οκ τα παιδακια θα γινουν τζιρμάνια στην τεχνολογιά.
καποια απο αυτά θα γινουν επιστημονες, καποια κατζετακιδες καταναλωτές.
αλλα μιας και ειναι κατι πρωτόγνωρο ξερουμε τι επιπτωσεις θα χει ολο αυτο στον ενηλικο ψυχισμό τους;
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Παρ 21 Οκτ 2011, 10:14

Ρε παιδιά τι λέτε; Τα ανθρώπινα μωρά πάντα με ανοιχτά μάτια γεννιόσαντε, εκτός αν είχαν κάποιο πρόβλημα. Τα κουτάβια/γατάκια γεννιούνται με κλειστά μάτια.
Η δικιά μου γεννήθηκε πριν έντεκα χρόνια και με την καμία δεν κρατούσε όρθιο το κεφάλι της. Αλλά ήταν και τρεις βδομάδες πρόωρη, άλλα παιδάκια που έρχονται στην ώρα τους ή αργότερα μπορεί να το καταφέρνουν καλύτερα. Πάντως, το βάρος των νεογνών αυξάνεται όλο και περισσότερο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει μεταξύ άλλων και πιο ανεπτυγμένους μύες.

Για το θέμα μας: Μια χαρά είναι τα παιδάκια. Και μεις ως μπόμπιρες κάναμε πράγματα που οι γονείς μας έμαθαν ενήλικες: παίρναμε τηλέφωνο, χειριζόμασταν πικάπ, κασετόφωνα, τηλεοράσεις και αργότερα βίντεα...
Κι εγώ από τότε που γεννήθηκα είμαι με ένα βιβλίο στο χέρι, δε θα το θεωρήσω και φυσιολογικό. Ούτε θα φρίξω αν η κόρη μου είναι με ένα άιφον στο χέρι (που δεν είναι, σιγά να μην την πάρω άιφον, λέμε τώρα).
Just close your eyes and smell the seagulls
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”