Αν έχετε ενα μπλόγκ για να διαφημίσετε τις υπηρεσίες σας όπως εγώ.
Του στύλ εχω μια σελίδα που είναι κάτι σαν η κάρτα μου με το κινητό μου πάνω
και θέλω απλά να εχω επισκεψιμότητα, τότε πολυ απλά γράψτε οποια πίπα θέλετε.
αν πάλι έχετε ενα μπλόγκ απο το οποίο θέλετε να βγάλετε λεφτα (πχ διαφημίσεις), τότε κοιτάξτε να σοβαρευτείτε.
Για να δούμε το θέμα σφαιρικά θα πρέπει πρώτα να δούμε τι έστι μπλόγκ.
Το μπλόγκ άρχικά ήταν ενα είδος ηλεκτρονικού ημερολογίου.
Δεν ήταν ο σκοπός του να ανεβάζει ειδήσεις λες και είναι ο αντ1 ούτε και να κάνει τον μπλόγκερ πλούσιο.
Αργοτερα το μπλόγκινγ έγινε γνωστό.
Κάθε πράγμα εξελίσεται. Αλλες φορές θετικά κι άλλες αρνητικά.
Ναί μεν η μπλογκόσφαιρα έχει μεγάλη επιρροή, παρ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο οτι τα μπλόγκς προσφαίρονται δωρεάν.
αν η νεοταξικη google πιστευε οτι οι μπλόγκερς μπορουν να αλλάξουν κατι, σίγουρα δεν θα πρόσέφερε μια δωρεάν πλατφόρμα
μπλόγκινγκ.
Στο μπλόγκινγκ ισχύει αυτό που λένε. "καποτε αν έλεγες κάτι που ενοχλούσε σε κλείναν φυλακή, τωρα δεν σε κάνουν τίποτα γιατι ετσι
κι αλλιώς οτι κι αν πείς χάνεται μεσα στον θόρυβο".
Το συνήθως μπλογκ δεν ειναι στην πραγματικότητα ενα βήμα που λέει ο καθένας την άποψη του και την γνωστοποιεί.
Αντιθέτως την λεεί, βγάζει το άχτι του και ετσι τελιώνουν όλα.
Είναι στην ουσία μια ακόμα βαλβίδα αποσυμπίεσης της οργής και της αγανάκτησης ωστε να δουλευει το σύστημα τέλεια.
φυσικά δεν ειναι το θέμα άσπρο μαύρο.
Υπάρχουν και δυο τρία μπλόγκ που αξίζουν.
Εμεις ομως δεν θα σταθούμε στο ηθικό της υπόθεσης αλλα στο αποτελεσματικό.
Μιας και αυτό το άρθρο είναι περισσότερο tutorial.
Αν έχεις ενα μπλόγκ και θέλεις να ακουστεί η άποψή σου ή απλα να βγάλεις λεφτά.
ΘΑ πρέπει να δουλέψεις.
αν πάς στο γκουγκλ kai ψάξεις για μια είδηση θα δείς οτι συνήθως η είδηση εμφανίζεται στην ιστοσελίδα
ενος καναλιού ή μιας εφημερίδας, και στα παρακάτω αποτελέσματα στα blogs είτε ως αντίγραφο,
είτε ελαφρώς παραποιήμενη, ε και στο τελος λεει ο μπλόγκες και σε μια σειρά την άποψη του.
Συγχαρητήρια. αποτύχατε. αν θέλατε να πείτε κάτι στον κοσμο γίνατε απλα ενα παπαγαλάκι.
αν θέλατε να βγάλετε λεφτά απο διαφημίσεις. σας εγγυώμαι οτι δεν θα πάρετε ουτε σεντσι.
Ηδη μόλις αντιγράψατε ένα αρθρο απο μια εφημερίδα, το google την έχει υποβαθμίσει.
Παρ όλα αυτά αν και με την αντιγραφή δεν θα κερδίσετε φανατικό κοινό, αν θέλετε να στοχεύεται αποκλειστικά στα
hits απο τις μηχανές αναζήτησης υπάρχει λύση.
Τα άρθρα που αντιγράφετε θα πρέπει να ειναι τουλάχιστον κατα 35% διαφοροποιημένα απο το αρχικο.
Πχ αντι για τίτλο, 35 χρονος εσφαξε την πεθερά του (σιγουρα αυτή εφταιγε) μπορείτε να γράψετε ανδρας 35 ετων σκότωσε την μάνα της γυναίκας του.
Μετά για να είστε νομικα καλύμένοι γράφετε ενα. οπως αναφέρει και η τάδε εφημερίδα... μετά ομως δεν αντιγράφετε απλα αυτό που λεει η
ταδε εφημερίδα αλλα αλλάζετε οσο μπορείτε το κείμενο ετσι ωστε όμως να δίνει το ίδιο νόημα αλλα να αλλάζουν οι λέξεις κλειδια.
γιατι το google ευτηχώς ακόμα καταλαβαίνει λέξεις κλειδιά. δεν σκέφτεται και δεν εχει περιεχόμενο.
θα πρέπει να αποφεύγεις όσο το δυνατών την χρήση της java και της flash. η google δεν διαβάζει γραφικά μόνο κείμενα.
είναι καλό να διασυνδέσεις τo blog στο facebook και σε άλλα social networks.
Θα πρέπει να στοχέψεις στο να σε λινκάρουν άλλες σελίδες (αύτος είναι ενας ακόμα λόγος που δεν συνειστώ την αντιγραφή).
Γιατι να βάλει κάποιος σύνδεσμο για το δικό σου άρθρο κι οχι για το ορίτζιναλ της εφημερίδας;
Link farming. αν δεν βασίζεις πολλα στο μπλόγκ σου και και δεν εχεις επενδύσει χρήματα πάνω του.
Τότε.... well εσυ ξερεις
Για να παρεις μια γεύση πως λειτουργέι πήγαινε στο κάτω μέρος του μπλογκ μου.
ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ HOSTING τοτε το LINK FARMING α π α γ ο ρ ε ύ ε τ α ι δια ροπάλου, και μενιρ μην σε πω.
SPAM
δεν θα σε παροτρύνω να κάνεις σπαμ. θα σου πω μονο πως αν εχεις επαγγελματικό hosting και μπαναριστεί η ip του site σου την οποια την
μοιράζεσαι με αλλους 10 μπορεί πελάτες της εταιρίας (ασχετα αν δεν το ξέρεις). μπορει η εταιρία να σου ζητήσει τρελή αποζημίωση.
Do follow links.
Στο template του blogger εχουν βάλει ενα tag στους συνδέσμους που λεει. rel=nofollow.
αυτο στην ουσία λειτουργεί ως εξής.
Αν καποιος κάνει σύνδεσμο απο το μπλογκ σου στην σελίδα του σε κάποιο σχόλιο. τοτε μπαίνει στον συνδεσμο η ετικένα nofollow.
Αυτο εχει ως αποτέλεσμα ο γκουγκλ να μην δίνει βαρύτητα σε σελίδες που διαφημίζονται απο τα σχόλια των μπλογκς.
Υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις το nofollow απο το μπλόγκ σου.
Αν θες ψάξτο στο ιντερνετ ή ανέμενε άλλο άρθρο μου.
οταν το κάνεις μπορεις να αναφέρεις οτι το blog σου ειναι dofollow. αυτο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα σου μιας και πολλοι ψάχνουν στο google τετοια μπλογκς.
Αυτά τα λίγα για αρχή.
Είναι απο το μπλόγκ μου
Web design Δημιουργία ιστοσελίδων
- Πόρταλ Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Πολλά και διάφορα Υπολογιστές και Διαδίκτυο
- Αναζήτηση
-
- Τώρα είναι Πέμ 02 Ιαν 2025, 15:43
- Όλοι οι χρόνοι είναι UTC+02:00
Συμβουλες για μπλογκερς μερος πρώτο
Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”
Μετάβαση σε
- ↳ Προεξέχοντα
- ↳ Ηλιακή Δραστηριότητα
- ↳ Για τους νεοεισερχόμενους
- Ιδεογραφήματα
- ↳ Το Στίγμα μας - Οδηγίες
- ↳ Ερωτήσεις-Διευκρινίσεις
- ↳ Ρυθμίσεις--Προβλήματα
- ↳ Ιδεογραφήματα ανακοινώσεις
- ↳ Το Ημερολόγιο ενός Ηρωα
- ↳ Youtube, Facebook και άλλα δίκτυα
- Ελεύθεροι Διάλογοι
- ↳ Γενικα-Ελεύθερο βήμα
- ↳ Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα
- ↳ Oικονομία
- ↳ Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη
- ↳ Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)
- Πολλά και διάφορα
- ↳ Αθλητισμός
- ↳ Υγεία-Διατροφή
- ↳ ΙΔΕΟμαγειρέματα
- ↳ Ομορφιά-Σπίτι - Κήπος
- ↳ Υπολογιστές και Διαδίκτυο
- ↳ Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
- ↳ English speaking IDEOforum
- IΔΕΟμορφα-Εργαστήρι ΙΔΕΩΝ
- ↳ Στα ΙΔΕΟ γελάμε!
- ↳ Συζητήσεις στο νετ
- ↳ Παιχνιδογραφήματα
- ↳ Φωτογραφία-Οδοιπορικά
- Πολιτισμός
- ↳ Αρχαίοι, Μεσαιωνικοί και Νεώτεροι Πολιτισμοί
- ↳ Λαογραφία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Βυζαντινή Γραμματεία
- ↳ Νεα Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Ελληνική Γλώσσα- Γλωσσολογία
- ↳ Αρχαιολογία
- ↳ Ιστορία
- ↳ Μυθολογία
- ↳ Προϊστορία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Ιστορία
- ↳ Βυζαντινή Ιστορία
- ↳ Νεότερη Ελληνική Ιστορία
- ↳ Ευρωπαϊκή Ιστορία
- ↳ Παγκόσμια Ιστορία
- ↳ Φιλοσοφία
- ↳ Ελληνική Φιλοσοφία
- ↳ Ευρωπαϊκή-Παγκόσμια Φιλοσοφία
- ↳ Τέχνες
- ↳ Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)
- ↳ Τραγούδια-Μουσική
- ↳ Ποίηση-Λογοτεχνία
- Διάφορα
- ↳ Βιβλίο Επισκεπτών