Καλημέρα παιδιά σε όλους!
ΑρΕλα έγραψε:Έτσι άκουσα κι εγώ από ένα φίλο που ανεβάζει βίντεο στο ΥΤ, και βλαστήμαγε την ώρα και τη στιγμή που έβαλε τα βίστα. Ήταν βέβαια πρώτες μέρες, αλλά όχι μόνο βίντεο δε μπορούσε να φτιάξει, αλλά ούτε και στη σελίδα του να μπει!

Εμένα εννοείς?? Τα αισθήματα είναι αμοιβαία το ξέρεις. Πράγματι όπως σου είπα τα έβαλα κι έζησα με αυτά για μια βδομάδα περίπου.. μια άσχημη βδομάδα πραγματικά! ;)
Όλα ξεκινούν λίγες μέρες πριν όταν τα xp δείχνουν να τα έχουν φτύσει και θέλουν format. Ένας φίλος μου είπε "Βάλε τα vista και θα μείνεις είναι φοβερά, τέλεια, εκπληκτικά κ.τ.λ......). Πράγματι μπήκα στον υπολογιστή του κι είδα αρκετά πράγματα που φαινόντουσαν καλά. Ένας δεύτερος φίλος όμως μου είπε "μην τα βάλεις διότι θα κάνεις format για να βάλεις τα xp ξανά!" Μέσα στην τύχη ένας τρίτος φίλος είχε αγοράσει laptop με vista! χαχα Τα είδα κι από εκεί, τσέκαρα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν αλλά σκέφτηκα "γιατί δεν βάζω κάτι νέο??" Έτσι κι έγινε λοιπόν!!!
Τη συγκεκριμένη περίοδο (ξανά η τύχη) πρέπει να κάνω μια σειρά από δουλειές και συγκεκριμένα να ολοκληρώσω ένα Video γιατί το δούλευα 2 μήνες και δεν άντεχα άλλο

, να φτιάξω ένα άρθρο το οποίο έπρεπε να ανέβει σε μια ιστοσελίδα που έχω πριν τις 8 Οκτωβρίου, να κάνω τη μεταφορά μιας ιστοσελίδας που έχω όσο γρηγορότερα μπορώ...
Από την πρώτη στιγμή κάτι δεν πήγαινε καλά. Βάζω να ολοκληρώσω το video και το πρόγραμμα παρουσίαζε προβλήματα. Άντε και το φτιάχνω λοιπόν και το ολοκληρώνω με αρκετό σπάσιμο νεύρων! Τις συγκεκριμένες μέρες επειδή ήθελα να το τελειώσω δεν μπήκα internet. Όταν ήρθε η ώρα, πάτησα να μπω στο youtube και σε μια από τις σελίδες που έχω. Παρατήρησα πως στο youtube μπήκε με αρκετή καθυστέρηση και στο site που έχω δεν μπήκε καθόλου. Σκέφτηκα ίσως να φταίει η σύνδεση μου και απλά δεν προσπάθησα ξανά. Την επόμενη μέρα συνέβη το ίδιο. Παράλληλα για τον λόγο πως το internet σερνόταν κυριολεκτικά δεν έμπαινα πουθενά αλλού. Την τρίτη μέρα πάλι το ίδιο, σκέφτηκα λοιπόν μήπως φταίει η εταιρεία που έχω κατοχυρώσει το όνομα ή τον χώρο. Μπαίνω λοιπόν σε μια ιστοσελίδα ενός φίλου μου (που είναι στην ίδια εταιρεία) και μου βγάζει μήνυμα πως δεν βρίσκει η σελίδα του. Τότε σκέφτηκα πως πράγματι η εταιρεία φταίει. Πήγα λοιπόν να μπω στην σελίδα τους να μου πουν τι έχει γίνει, έλα όμως που ούτε εκεί έμπαινε!!

Μπαίνω λοιπόν στο google (μπήκε κανονικά) και πατάω να μου κάνει κάτι search διότι σκέφτηκα πως κάτι τρέχει. Κι εκεί φάνηκε πως κάτι γινόταν καθώς δεν κατάφερα να μπω σε καμία σελίδα. Μέσα στις σελίδες δοκίμασα και τα ideografhmata.gr στα οποία επίσης δεν κατάφερα να μπω!

Μόνο Youtube και Google έπιανε και το pathfinder κάπως!
Για να πω την αλήθεια δοκίμασα από του φίλου κι έμπαινε κανονικά σε ΟΛΕΣ τις σελίδες. Έψαξα λοιπόν από τον υπολογιστή του γιατί συνέβαινε αυτό σε εμένα. Είδα λοιπόν πως δεν ήμουν ο μοναδικός με το ίδιο πρόβλημα! Κόσμος ολόκληρος είχε το ίδιο πρόβλημα! Η μόνη λύση ήταν να απενεργοποιήσεις κάτι στο security το οποίο κι έκανα (χωρίς αποτέλεσμα όμως).
Παράλληλα δεν μου λειτουργούσαν προγράμματα (καθώς παίζει με το αν είναι 32 bit ή 64 bit) και κάθε τόσο μου έβγαζε ένα μπλε σφάλμα το οποίο έσβηνε τον υπολογιστή μόνο του. Την στιγμή που έφτιαχνα το video θυμάμαι το έκανε 5 φορές μέσα σε 2 ώρες!!
Η απόφαση ήταν μία, ξανά πίσω στα xp!! Θυμάσαι που σου το είπα 2 μέρες πριν που σε είδα στο μισοχαλασμένο msn!

Και πράγματι ύστερα από 2 μέρες έβαλα τα xp κι ήμουν πολύ χαρούμενος! Επιτέλους σε γνώριμα εδάφη!!!!
Μπήκα και στο internet λοιπόν κι όλα οκ ούτε η σύνδεση έφταιγε ούτε τίποτα, μόνο τα vista ευθυνόντουσαν για όλα! Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος μέχρι τη στιγμή που σκέφτηκα να μπω σε ένα αρχείο στον 2ο σκληρό του υπολογιστή! ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ! χαχαχαχα Κι όμως! Είχα xp και επειδή είχα βάλει vista πριν δεν μπορούσε! Πάω να μπω στον 1ο τίποτα επίσης! Μόνο αν πατούσα "explore" έμπαινε αλλά δεν βόλευε γιατί στο διπλό κλικ μου έβγαζε ένα μεγάλο Χ! Όπως είπε πολύ σωστά η Kariatida είχαν αλλάξει τα bios! Τελικά λύση βρήκα! Κατάφερα να βρω πρόγραμμα για έναν ιό ο οποίος δεν σε αφήνει να μπεις στους σκληρούς επειδή αλλάζει τα Bios. Τι λοιπόν αν άλλαξαν από ιό, τι αν άλλαξαν από τα vista σκέφτηκα έτσι κι αλλιώς τα vista ήταν άρρωστα! Το έβαλα, το έτρεξα κι ηρέμησα! Όλα πλέον λειτουργούν τέλεια όπως παλιά!
Ηθικό δίδαγμα! Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι! Απαίσια, χάλια, άρρωστα, αργά, γεμάτα προβλήματα. Αν θέλετε να χάσετε ώρες, αν θέλετε να σταματήσετε να μπαίνετε στον υπολογιστή σας τότε βάλτε τα μοναδικά vista! Για να μην είμαι κακός στους 2 φίλους που είχαν vista δοκίμασα και λειτουργούσαν κανονικά (αλλά και πάλι είχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν). Ωστόσο όπως σας είπα έψαξα στο Internet και παρουσίαζαν κι άλλοι προβλήματα σαν κι εμένα!
Θα σας πω κάτι τελευταίο! Όταν είπα στον φίλο που μου πρότεινε τα vista τι γινόταν γέλαγε και μου έλεγε πως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Εκείνος δεν παθαίνει τίποτα από τα φοβερά vista μου είπε! Λίγες μέρες αργότερα όμως μου αποκάλυψε πως του συνέβησαν 3 "εκπληκτικά" μπλε σφάλματα τα οποία του αναβόσβηναν τον υπολογιστή! χαχαχα
Vista =
ΑρΕλα συμβουλή! Μπορεί να είσαι τυχερή και να σου δουλεύουν, μπορεί όμως να την πάθεις σαν κι εμένα. Το ότι έχασα μια εβδομάδα ολόκληρη δεν ήταν κάτι που με χάλασε, με χάλασε μόνο ότι με κούρασαν, με κούρασαν αφάνταστα! Επίσης είναι λογικό αν κάποιος δεν έχει δουλέψει σε υπολογιστή να του αρέσουν τα vista. Αν έχεις μάθει όμως στα xp δεν τα αλλάζεις με τίποτα καθώς στα Vista δεν μπορείς να βρεις τίποτα. Φαντάσου έχασα τον recycle bin κι επιστράτευσα το google για να τον βρω (κι ανακάλυψα πως για να τον βρεις πρέπει να πατήσεις δεξί κλικ και να μπεις στις ιδιότητες - άσχετο τελείως μιλάμε)!
Τα είπα πολλά το ξέρω αλλά ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και θέλω να σε προστατεύσω!!!!!!!! χαχαχα Και να φανταστείτε πως δεν σας τα είπα όλα!

ΑρΕλα μακριά!!! χαχα