linux ???

Άβαταρ μέλους
Xamenos
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Φύλο: Άνδρας

Re: linux ???

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 12:36

Thx Θα το κάνω μόλις πάω σπίτι γιατί τώρα είμαι εκτός.
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 14:38

Το έκανα και μου έβγαλε αυτό:
tail: αδυναμία ανοίγματος του «var/log/messages» προς ανάγνωση: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:07

Μου το έκανε και αυτό το κουλό...
Στην εκκίνηση μου πέταξε μήνυμα unknown file system ή κάπως έτσι
και άρχισα να παίζω με τα διάφορα options του menu (χωρις να πολυκαταλαβαίνω και τι κάνω το ομολογώ)
για να μην στα πολυλογω ξεκίνησε κανονικά στο ubuntu και βάζοντας ένα δισκάκι dvd ταινία το είδε κανονικότατα...
έχει βαλθεί να με τρελάνει μου φαίνεται... :shock:
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:11

ουπς mea culpa θέλει και / δηλαδή

Κώδικας: Επιλογή όλων

tail /var/log/messages
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:18

εξακολουθεί να βγάζει το ίδιο
tail: αδυναμία ανοίγματος του «/var/log/messages» προς ανάγνωση: Δεν υπάρχει τέτοιο αρχείο ή κατάλογος
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Πέμ 20 Οκτ 2011, 15:51

θα μας τρελάνει ....
πάμε manual !!!

γραψε

cd /
μετά γράψε
ls

πρέπει να βγάλει αυτά

bin boot cdrom dev etc home initrd.img initrd.img.old lib lost+found media mnt opt proc root sbin selinux srv sys tmp usr var vmlinuz vmlinuz.old

μετά γράψε

cd var

και ξανά
ls

θα βγάλει αυτά
backups cache crash games lib local lock log mail opt run spool tmp usermin webmin www

ξανά γράψε

cd log

και μετά

ls

θα πρέπει να δείς αυτά

apache2 btmp debug.2.gz dpkg.log.1 dpkg.log.9.gz kern.log.1 mail.err.1 mail.log.2.gz messages.3.gz mysql.log.7.gz secure udev vsftpd.log.3.gz Xorg.3.log
apparmor btmp.1.gz debug.3.gz dpkg.log.10.gz ebox kern.log.2.gz mail.err.2.gz mail.log.3.gz messages.4.gz news speech-dispatcher ufw.log vsftpd.log.4.gz Xorg.3.log.old
apt ConsoleKit debug.4.gz dpkg.log.11.gz faillog kern.log.3.gz mail.err.3.gz mail.log.4.gz mysql pm-powersave.log syslog unattended-upgrades webcit Xorg.4.log
auth.log cups dist-upgrade dpkg.log.12.gz fontconfig.log kern.log.4.gz mail.err.4.gz mail.warn mysql.err pm-powersave.log.1 syslog.1 user.log wtmp Xorg.4.log.old
auth.log.1 daemon.log dmesg dpkg.log.2.gz fsck lastlog mail.info mail.warn.1 mysql.log pm-powersave.log.2.gz syslog.2.gz user.log.1 wtmp.1.gz Xorg.5.log
auth.log.2.gz daemon.log.1 dmesg.0 dpkg.log.3.gz gdm lpr.log mail.info.1 mail.warn.2.gz mysql.log.1.gz pm-powersave.log.3.gz syslog.3.gz user.log.2.gz Xorg.0.log Xorg.5.log.old
auth.log.3.gz daemon.log.2.gz dmesg.1.gz dpkg.log.4.gz installer lpr.log.1 mail.info.2.gz mail.warn.3.gz mysql.log.2.gz pm-powersave.log.4.gz syslog.4.gz user.log.3.gz Xorg.0.log.old Xorg.failsafe.log
auth.log.4.gz daemon.log.3.gz dmesg.2.gz dpkg.log.5.gz jockey.log lpr.log.2.gz mail.info.3.gz mail.warn.4.gz mysql.log.3.gz postgresql syslog.5.gz user.log.4.gz Xorg.1.log Xorg.failsafe.log.old
boot daemon.log.4.gz dmesg.3.gz dpkg.log.6.gz jockey.log.1 lpr.log.3.gz mail.info.4.gz messages mysql.log.4.gz proftpd syslog.6.gz vsftpd.log Xorg.1.log.old
boot.log debug dmesg.4.gz dpkg.log.7.gz jockey.log.2.gz lpr.log.4.gz mail.log messages.1 mysql.log.5.gz pycentral.log syslog.7.gz vsftpd.log.1.gz Xorg.2.log
bootstrap.log debug.1 dpkg.log dpkg.log.8.gz kern.log mail.err mail.log.1 messages.2.gz mysql.log.6.gz samba sysstat vsftpd.log.2.gz Xorg.2.log.old

Όχι απαραίτητα όλα ..(μιας και έχω διάφορα προγράμματα στο box μου που εσύ δεν έχεις !!

Μέσα σε αυτά θα υπάρχει το messages

είναι το αρχείο που ο kernel (πυρήνας ) βγάζει το log του ...
εκεί μέσα περιμένουμε να δούμε τι του βγήκε όταν έβαλες το cd !

Αν γράψεις cat messages θα σου βγάλει τα πάντα και επειδή δεν είναι λίγα .... του ζητάμε με την εντολή tail να μας δώσει
την <<ουρά >> του log τις τελευταίες 10 γραμμές ...για αυτό σου ζήτησα να πατησέις την εντολή 5 10 δευτερόλεπτα ΜΕΤΑ
την είσοδο του cd στο tray

από εδώ που σε <<έφερα>> αποκλείεται να μην μας βγάλει το log
απλά πλέον θα πρέπει να πατήσεις

tail messages

(στα αναλύω για να μαθαίνουμε σιγά σιγά τι κάνουμε )

Όλα τα άνω φυσικά δεν τα χρειάζεται ο καθημερινός χρήστης είναι για περιπτώσεις προβλημάτων όπως από ατυχία σου έπαθες !
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 17:14

enigma έγραψε: ls

θα πρέπει να δείς αυτά

apache2 btmp debug.2.gz dpkg.log.1 dpkg.log.9.gz kern.log.1 mail.err.1 mail.log.2.gz messages.3.gz mysql.log.7.gz secure udev vsftpd.log.3.gz Xorg.3.log
apparmor btmp.1.gz debug.3.gz dpkg.log.10.gz ebox kern.log.2.gz mail.err.2.gz mail.log.3.gz messages.4.gz news speech-dispatcher ufw.log vsftpd.log.4.gz Xorg.3.log.old
apt ConsoleKit debug.4.gz dpkg.log.11.gz faillog kern.log.3.gz mail.err.3.gz mail.log.4.gz mysql pm-powersave.log syslog unattended-upgrades webcit Xorg.4.log
auth.log cups dist-upgrade dpkg.log.12.gz fontconfig.log kern.log.4.gz mail.err.4.gz mail.warn mysql.err pm-powersave.log.1 syslog.1 user.log wtmp Xorg.4.log.old
auth.log.1 daemon.log dmesg dpkg.log.2.gz fsck lastlog mail.info mail.warn.1 mysql.log pm-powersave.log.2.gz syslog.2.gz user.log.1 wtmp.1.gz Xorg.5.log
auth.log.2.gz daemon.log.1 dmesg.0 dpkg.log.3.gz gdm lpr.log mail.info.1 mail.warn.2.gz mysql.log.1.gz pm-powersave.log.3.gz syslog.3.gz user.log.2.gz Xorg.0.log Xorg.5.log.old
auth.log.3.gz daemon.log.2.gz dmesg.1.gz dpkg.log.4.gz installer lpr.log.1 mail.info.2.gz mail.warn.3.gz mysql.log.2.gz pm-powersave.log.4.gz syslog.4.gz user.log.3.gz Xorg.0.log.old Xorg.failsafe.log
auth.log.4.gz daemon.log.3.gz dmesg.2.gz dpkg.log.5.gz jockey.log lpr.log.2.gz mail.info.3.gz mail.warn.4.gz mysql.log.3.gz postgresql syslog.5.gz user.log.4.gz Xorg.1.log Xorg.failsafe.log.old
boot daemon.log.4.gz dmesg.3.gz dpkg.log.6.gz jockey.log.1 lpr.log.3.gz mail.info.4.gz messages mysql.log.4.gz proftpd syslog.6.gz vsftpd.log Xorg.1.log.old
boot.log debug dmesg.4.gz dpkg.log.7.gz jockey.log.2.gz lpr.log.4.gz mail.log messages.1 mysql.log.5.gz pycentral.log syslog.7.gz vsftpd.log.1.gz Xorg.2.log
bootstrap.log debug.1 dpkg.log dpkg.log.8.gz kern.log mail.err mail.log.1 messages.2.gz mysql.log.6.gz samba sysstat vsftpd.log.2.gz Xorg.2.log.old

Όχι απαραίτητα όλα ..(μιας και έχω διάφορα προγράμματα στο box μου που εσύ δεν έχεις !!

Μέσα σε αυτά θα υπάρχει το messages
και εδώ το pc μου γελάει σατανικά :diablo: γιατί πολύ απλά το messages δεν υπάρχει :freak:
ορίστε και για του λόγου το αληθές τι μου έβγαλε

alternatives.log dmesg installer pycentral.log
apt dmesg.0 jockey.log samba
auth.log dmesg.1.gz kern.log speech-dispatcher
boot dmesg.2.gz lastlog syslog
boot.log dmesg.3.gz lightdm udev
bootstrap.log dmesg.4.gz mail.err ufw.log
btmp dpkg.log mail.log unattended-upgrades
ConsoleKit faillog news wtmp
cups fontconfig.log pm-powersave.log Xorg.0.log
dist-upgrade fsck pm-suspend.log Xorg.0.log.old
Άβαταρ μέλους
OberoN

Δημοσίευση από OberoN » Πέμ 20 Οκτ 2011, 19:45

Μερικά κουτιά έχουν άποψη... βάλε Windows... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Πέμ 20 Οκτ 2011, 20:46

Βρε... τα win υπάρχουν ακόμα. Το θέμα είναι οτι θέλω να το έχω δίπορτο χεχε. όχι τπτ άλλο αλλά για τα παιχνίδια του μικρού (αλλιώς θα τα συχτίριζα τα windows ανεπιστρεπτή)
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 11:39

οκ θα πηδηχτώ απ το παράθυρο !!!!
δώσε την εντολή

locate messages

και κάνε paste εδώ !!! :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Παρ 21 Οκτ 2011, 12:00

πωπωωω!!! το πήρες προσωπικά έτσι? χεχεχε :loco:

Απο τη στιγμή που τώρα βλέπει κανονικά τη συσκευή, είναι το τελευταίο που με νοιάζει, άσε που μιλάμε για beta έκδοση μη το ξεχνάς και ίσως εκεί οφείλονται όλα αυτά τα κουλά. Οκ όμως για να σου φύγει η περιέργεια θα το κάνω. το μεσημέρι όμως που θα είμαι στο σπίτι.

Α! και παρεπιπτόντως άκου (ή μάλλον διάβασε χεχ) τι έγινε χτες να καταλάβεις τι τράβηξα και γιατί το θεωρώ αυτό πταίσμα.
Προσπαθούσα να απεγκαταστήσω ένα πρόγραμμα και δε μπορούσα να καταλάβω πως γίνεται αυτό. Μετά απο αρκετή ώρα ψάξιμο και διάβασμα ανακάλυψα την ύπαρξη του Synaptic Package Manager. Έλα μου ντε όμως που σε μένα απλά δεν υπήρχε εκεί που φαινόταν σε όσα video tutorials (για τη συγκεκριμένη έκδοση του ubuntu) και αν είδα... Τελικά το κατέβασα χειροκίνητα και έκανα δουλειά....
τώρα τι να πεις; :conf:

ΥΓ. Ψάχνω για πλήρες tutorial του ubuntu 11. Αν ειναι σε video θα το προτιμούσα.
Έχεις κάποιο λινκ; γενικά έχω αρκετές απορίες πάνω στη φιλοσοφία του linux οπότε μάλλον πως χρειάζομαι κάτι για εντελώς αρχάριους...
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 12:55

Xamenos έγραψε:πωπωωω!!! το πήρες προσωπικά έτσι? χεχεχε :loco:
χα χα χα ναι ...δεν με νοιάζει να φτιάξω το pc σου να βρω το messages θέλω :swear: :swear: :dance:

Ναι δεν ξέρω τι συμβαίνει με την διανομή σου !!
Αν βλέπεις τέτοια θέματα !!
Και δεν έχω κάνει upgrade στην 11.10 ακόμη !(ναι μπορείς να κάνεις ακόμη και web upgrade) δηλαδή σαν να λέμε
από Xp να γίνεις win 7 μέσω μιας εφαρμογής του μέσω του net !

Αν και με το key search <<ubuntu tutorials >> σε google & youtube θα βρεις ...πολύ περισσότερα απο ότι έχεις
διάθεση να διαβάσεις θα προσπαθήσω όσο ποιο συνοπτικά να σου δώσω όχι ένα tutorial αλλά την νοοτροπία
των linux !
(ps κάποια απο αυτά που θα σου γράψω ΔΕν είναι ακριβώς έτσι απλά έτσι τα λέω να γίνουν ποιο κατανοητά μέχρι να
πιάσεις το νόημα )

Τι είναι τα linux ....

Σκέψου ένα μοτέρ αυτοκινήτου το οποίο το χαρίζουν ! (kernel)
Με αυτό το μοτέρ μπορείς να φτιάξεις ότι θές ...αμάξι βάρκα γεννήτρια αεροπλάνο ....you name it ! (Διανομές linux )
Ανάλογα λοιπόν με ποιόν έχει πάρει τον πυρήνα και πως τον έχει διαμορφώσει φτιάχνεται μια διανομή
εδώ μπορείς να δεις ΜΟΝΟ τις κορυφαίες 100 διανομές ...βάση των downloads που έχουν γίνει
http://distrowatch.com/
Υπάρχουν διανομές με βάση ...την
γενική χρήση
εκπαιδευτική χρήση
επιστημονική χρήση
το μέγεθος
πολλέςςςςς
ΝΑ θυμάσαι όμως ότι λέμε για το ίδιο πράγμα ...απλά με άλλον ...εξοπλισμό !!!

Και πάει ακόμη και ποιο κάτω ....
Δεν φτάνει μόνο ότι φτιάχνεις ότι ...όχημα θες ....
αλλά του βάζεις και ότι <<ταμπλό >> θες !
Άλλο ταμπλό θέλει το αμάξι
άλλο το υποβρύχιο κτλ
Έτσι υπάρχουν και για το Linux τα graphical desktop
Τα ποιο γνωστά είναι το gnomie (αυτό λογικά πρέπει να έχεις ) KDE flouxbox xfce και πάει μακριά η βαλίτσα !!
Με βάση των άνω συνήθως φτιάχνουμε μια διανομή και βάση των προγραμμάτων που φορτώνουμε πέρνει << κατεύθυνση >>
η τελευταία ! Όλα ομώς είναι το ίδιο πράγμα και δεν υπάρχει τίποτα που να σου απαγορεύει . την αλλαγή των !

Με πρώτη ματιά θα δείς κάποιες διαφορές απο το κλασσικό win περιβάλλον που έχεις συνηθίσει
Καταρχήν ΔΕΝ έχεις μόνο μια επιφάνεια εργασίας !!Μπορείς να έχεις από 2 ....εως .... συνήθως 16 ... αλλά ΄δεν υπάρχει στην πράξη
περιορισμός .... απλά δεν είναι πρακτικό να έχεις περισσότερα (4 σχεδόν πάντα είναι αρκετά )
Άλλη διαφορά !!
Το πως βάζεις προγράμματα ..εκεί επέτρεψε μου να πω ότι είναι όλη η ομορφιά (καλά δεν είναι μόνο εκει)
ΔΕΝ χρειάζεται να κατεβάσεις το πρόγραμμα να πατήσεις το exe ...να πατάς τα next , να βάλεις serial numbers (crack ?) κτλ !
Μπαίνεις στον synaptic (κάθε διανομή έχει το δικό της αντίστοιχό )
κάνεις search τι ψάχνεις ....(πατας πχ dvd και σου φέρνει ότι σχετίζεται με αυτό viewers recorders rippers κτλ )
Βλέπεις τις αξιολογήσεις απο άλλους χρήστες ...διαλέγεις με ένα τίκ πατάς apply ....και είσαι κομπλέ
Αφού βάλεις τον απαραίτητο για όλα κωδικό χρήστη το pc αναλαμβάνει να μπει στο νετ να το κατεβάσει για εσένα και να
το εγκαταστήσει .... όλα αυτά την ίδια στιγμή που εσύ σε άλλο desktop απλά ...σερφάρεις ή βλέπεις τα μαιλ σου

Μην ψάξεις για avirus ...δεν θα βρεις ...κάποια που θα βρεις είναι κυρίως για να μην μεταδόσεις ιούς σε άλλα win pc !

Υπάρχουν κάποιες δικλίδες ασφαλείας όπου θα τις καταλάβεις ανάμεσα στα 1000αδες tutorials όπου σε κρατάνε ασφαλή !
Αν δεν το κάνεις μπορεί να πέσεις στο παράδειγμα του oberon και τελικά ..να μην είσαι τόσο ασφαλής !
Τέτοια πράγματα γίνονται όμως μετά απο << εσκεμμένη >> αμέλεια όπως θα το ονομάσω !!!!

ΌΛΑ τα άνω φυσικά έχουν να κάνουν με τον τρόπο επικοινωνίας του κάθε graphical user interface (GUI ) με τον πυρήνα
θα δεις αρκετές φορές ότι μερικοί θέλουν να γράφουν εντολές σε κονσόλα ...
Εκείνο είναι που τρομάζει τον κάθε καινούργιο χρήστη ...
Το άνω δεν είναι απαραίτητο είναι ένα future που έχεις επιπλέον ...αν θες δηλαδή δίνεις εντολές απευθείας στην <<ψυχή >>
Αυτό μπορεί να γίνεται για 1000αδες λόγους !
Διαγνωστικούς
Ταχύτητα (ναι μην σου κάνει εντύπωση αν νιώθεις καλά με την κονσόλα τα κάνεις ποιο γρήγορα απο εκεί )
Να δείξω ότι εγω την έχω ποιο μεγάλη απο εσένα :lol:
Να τρέξεις προγράμματα που δεν έχουν GUI
ΝΑ τρέξεις ότι θές σε απομακρυσμένο pc χωρίς να έχεις τα μειονεκτήματα του remote desktop (εξάντληση bandwith κτλ )
Για να μην ασχολήτε ο τρίτος με το τι διανομή έχεις (σκέψου να πρέπει να ξέρω απέξω όλα τα γραφικά περιβάλλοντα για να
σου πω τι να κάνεις .....)
Τέλος πάντων ...πολλά !
Για αυτό στα linux την κονσόλα και διαδεδομένη την έχουν αλλά και πολύ ισχυρή !(μπορείς μέσω την τελευταίας να κάνεις τα πάντα
ακόμη και να ακούσεις μουσική να διαβάσεις mail να περιηγηθείς στο internet )!

Με αυτά τα ολίγα ελπίζω να σε έβαλα λίγο στο νόημα !!
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Παρ 21 Οκτ 2011, 16:27

Αν είναι δυναμόν :banghead: πάλι δε με άφηνε να ξεκινήσω το pc
error: hd2 out of space
grub rescue>
μόνο όταν κράτησα πατημένο το shift φόρτωσε το grub :swear: :swear: :swear:
Έχει αρχίσει και μου τη δίνει αυτό...
enigma έγραψε:Με αυτά τα ολίγα ελπίζω να σε έβαλα λίγο στο νόημα !!
Κάτι λίγα ναι τα κατάλαβα

Ιδού τώρα τι μου έβγαλε το locate messages

/etc/sysctl.d/10-console-messages.conf
/home/manow/.cache/indicators/messages
/home/manow/.cache/indicators/messages/seen-db.keyfile
/usr/lib/indicator-messages
/usr/lib/libindicator-messages-status-provider.so.1
/usr/lib/libindicator-messages-status-provider.so.1.0.0
/usr/lib/indicator-messages/indicator-messages-service
/usr/lib/indicator-messages/status-providers
/usr/lib/indicator-messages/status-providers/1
/usr/lib/indicator-messages/status-providers/1/libmc5.so
/usr/lib/python2.6/dist-packages/orca/notification_messages.py
/usr/lib/python2.6/dist-packages/papyon/event/offline_messages.py
/usr/lib/python2.6/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/offline_messages_box.py
/usr/lib/python2.6/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/delete_messages.py
/usr/lib/python2.6/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/fetch_messages.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/orca/notification_messages.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/orca/notification_messages.pyc
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/event/offline_messages.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/event/offline_messages.pyc
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/offline_messages_box.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/offline_messages_box.pyc
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/delete_messages.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/delete_messages.pyc
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/fetch_messages.py
/usr/lib/python2.7/dist-packages/papyon/service/OfflineIM/scenario/fetch_messages.pyc
/usr/share/dbus-1/services/indicator-messages.service
/usr/share/djvu/osi/cs/messages.xml
/usr/share/djvu/osi/de/messages.xml
/usr/share/djvu/osi/en/messages.xml
/usr/share/djvu/osi/fr/messages.xml
/usr/share/djvu/osi/ja/messages.xml
/usr/share/djvu/osi/zh/messages.xml
/usr/share/doc/indicator-messages
/usr/share/doc/libindicator-messages-status-provider1
/usr/share/doc/indicator-messages/AUTHORS
/usr/share/doc/indicator-messages/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/indicator-messages/copyright
/usr/share/doc/libindicator-messages-status-provider1/AUTHORS
/usr/share/doc/libindicator-messages-status-provider1/changelog.Debian.gz
/usr/share/doc/libindicator-messages-status-provider1/copyright
/usr/share/gwibber/ui/icons/streams/16x16/messages.png
/usr/share/gwibber/ui/icons/streams/24x24/messages.png
/usr/share/gwibber/ui/icons/streams/32x32/messages.png
/usr/share/icons/Humanity/status/22/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/Humanity/status/22/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/Humanity/status/22/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/Humanity-Dark/status/22/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/Humanity-Dark/status/22/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/Humanity-Dark/status/22/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/16/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/16/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/16/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/22/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/22/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/22/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/24/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/24/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-dark/status/24/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/16/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/16/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/16/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/22/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/22/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/22/new-messages-red.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/24/indicator-messages-new.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/24/indicator-messages.svg
/usr/share/icons/ubuntu-mono-light/status/24/new-messages-red.svg
/usr/share/indicators/messages
/usr/share/indicators/messages/applications
/usr/share/indicators/messages/applications/empathy
/usr/share/indicators/messages/applications/gwibber.indicator
/usr/share/indicators/messages/applications/thunderbird
/usr/share/indicators/messages/applications/ubuntuone-control-panel
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/16x16/status/indicator-messages-new.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/16x16/status/indicator-messages.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/22x22/status/indicator-messages-new.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/22x22/status/indicator-messages.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/24x24/status/indicator-messages-new.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/24x24/status/indicator-messages.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/32x32/status/indicator-messages-new.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/32x32/status/indicator-messages.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/48x48/status/indicator-messages-new.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/48x48/status/indicator-messages.png
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/scalable/status/indicator-messages-new.svg
/usr/share/libindicator/icons/hicolor/scalable/status/indicator-messages.svg
/usr/share/locale-langpack/el/LC_MESSAGES/indicator-messages.mo
/usr/share/locale-langpack/en_AU/LC_MESSAGES/indicator-messages.mo
/usr/share/locale-langpack/en_CA/LC_MESSAGES/indicator-messages.mo
/usr/share/locale-langpack/en_GB/LC_MESSAGES/indicator-messages.mo
/usr/share/pyshared/orca/notification_messages.py
/usr/share/pyshared/papyon/event/offline_messages.py
/usr/share/pyshared/papyon/service/OfflineIM/offline_messages_box.py
/usr/share/pyshared/papyon/service/OfflineIM/scenario/delete_messages.py
/usr/share/pyshared/papyon/service/OfflineIM/scenario/fetch_messages.py
/usr/share/ufw/messages
/usr/share/ufw/messages/ar.mo
/usr/share/ufw/messages/bg.mo
/usr/share/ufw/messages/ca.mo
/usr/share/ufw/messages/cs.mo
/usr/share/ufw/messages/da.mo
/usr/share/ufw/messages/de.mo
/usr/share/ufw/messages/el.mo
/usr/share/ufw/messages/en_AU.mo
/usr/share/ufw/messages/en_GB.mo
/usr/share/ufw/messages/es.mo
/usr/share/ufw/messages/fi.mo
/usr/share/ufw/messages/fr.mo
/usr/share/ufw/messages/he.mo
/usr/share/ufw/messages/hu.mo
/usr/share/ufw/messages/id.mo
/usr/share/ufw/messages/it.mo
/usr/share/ufw/messages/nb.mo
/usr/share/ufw/messages/nl.mo
/usr/share/ufw/messages/pl.mo
/usr/share/ufw/messages/pt.mo
/usr/share/ufw/messages/pt_BR.mo
/usr/share/ufw/messages/ru.mo
/usr/share/ufw/messages/sk.mo
/usr/share/ufw/messages/sl.mo
/usr/share/ufw/messages/sr.mo
/usr/share/ufw/messages/sv.mo
/usr/share/ufw/messages/tl.mo
/usr/share/ufw/messages/zh_CN.mo
/usr/src/linux-headers-3.0.0-12-generic/include/config/pnp/debug/messages.h
/var/lib/dpkg/info/indicator-messages.list
/var/lib/dpkg/info/indicator-messages.md5sums
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.list
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.md5sums
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.postinst
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.postrm
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.shlibs
/var/lib/dpkg/info/libindicator-messages-status-provider1.symbols
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:01

Ναι ...τελικά διάβασα αρκετά παράπονα για τις beta εκδόσεις του 11,10

Και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ βρήκα το τι έγινε το αρχείο που ψάχνω !!!

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... comments/8

Περίμενε λίγο να δούμε τι θα κάνουμε .....
Εμφανέστατα είναι grub problem !!
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 197 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:13

Έχω ένα notebook με intel 2πύρινο στα 1,67 GHZ
1gb ram
και 80gb σκληρό...

το κέρδισα σε διαγωνισμό πρόσφατα. Το θέμα είναι ότι φοράει win7 starter και σέρνεται απίστευτα...είναι πολύ βαριά για το notebook...μπορώ να κάνω κάτι σε linux φ΄σαη, με ubuntu, και αν ναι ποια έκδοση είναι η ελαφρύτερη και πως θα τα εγκαταστήσω...(δεν τα πάω καλά με linux και δεν προλαβαίνω να googlaρω κιόλας.)

Υπάρχει υποστήριξη torrent στα ubuntu έτσι;;;;;(Αυτό που με καίει πιο πολύ...) :P
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:15

Απο ότι βλέπω πλέον στο download section δεν αναφέρει πλέον για beta έκδοση
βεβαιώσου ότι έχεις κάνει όλες τις ενημερώσεις του ....
Απλά δώσε στην κονσόλα

sudo apt-get update

θα σου ζητήσει τον κωδικό σου ....
και αφου κάνει τα δικά του δώσε μετά

sudo apt-get upgrade

σε ότι ρωτήσει (αν ρωτήσει ) πες yes ....

Να κοίτα τώρα αυτό που σου έλεγα πριν ....
Αντί να σου πω πήγαινε εκει ...και πάτα αυτό .....να μου δώσεις απάντηση ...δεν είναι εκεί ....... να σου πω που είναι ..... να μου το δείξεις
κτλ ....απλά σου έδωσα εντολή ..... απευθείας στον kernel ....και τελειώσαμε !!!

Καταλαβαίνω ότι απο αυτά που έχεις τραβήξει μέχρι στιγμής ....δεν πείθεσαι !
Αλλά αν κάνεις λίγο υπομονή στην ...καντεμιά ...... θα κολλήσεις :thumb:
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:24

βασικά κοίτα... εγώ με dos ξεκίνησα (παλιές καλές εποχές όπου το typing πήγαινε σύννεφο)
ξέμαθα όμως με τα windows... τεσπα δε μασάμε. 2 pc έχω κάψει και έχω στο ενεργητικό μου πάνω από 150 format... χεχεχε

πριν πειραματιζόμουν και μάλλον άλλαξα το pass του su... το έβαλα το ίδιο με του δικού μου user... το βλέπω πάει για κάψιμο και αυτό το pc :dance:
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:26

Justme έγραψε:Έχω ένα notebook με intel 2πύρινο στα 1,67 GHZ
1gb ram
και 80gb σκληρό...

το κέρδισα σε διαγωνισμό πρόσφατα. Το θέμα είναι ότι φοράει win7 starter και σέρνεται απίστευτα...είναι πολύ βαριά για το notebook...μπορώ να κάνω κάτι σε linux φ΄σαη, με ubuntu, και αν ναι ποια έκδοση είναι η ελαφρύτερη και πως θα τα εγκαταστήσω...(δεν τα πάω καλά με linux και δεν προλαβαίνω να googlaρω κιόλας.)

Υπάρχει υποστήριξη torrent στα ubuntu έτσι;;;;;(Αυτό που με καίει πιο πολύ...) :P

Για netbook είναι ...σχεδόν μονόδρομος τα linux ....
Οι φανατικοί το υποστηρίζουν ως καλύτερη διαχείριση των πόρων κτλ ...μπλα μπλα
Δεν λέω μπορεί και να είναι ....Εγω το βασίζω ότι πάνε καλύτερα επειδή δεν έχεις πάνω
100 antivirus antispyware κτλ !!!

και η κανονική έκδοση αλλά και η netbook edition θα σου δουλέψουν περίφημα
Και για τις 2 περιπτώσεις θα κατεβάσεις το αρχείο σε usb (cd δεν έχεις :lol: ) και θα boot αρεις απο εκει !!!
Αρκετα χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις εδω
http://ubuntu-gr.org/

φυσικά εδώ

http://www.ubuntu.com/

σε κάθε περίπτωση googlαρε την μάρκα του netbook σου και την λέξη ubuntu και θα σου βγάλει 100αδες οδηγούς
που θα σε βάλουν αμέσως στο ζουμί !

και ως προς την τελευταία ερώτηση !!!!Η απάντηση είναι ΦΥΣΙΚΑ
Έρχεται προ εγκατεστημένο το transmition που είναι το default client του ....αλλά φυσικά υπάρχει και το
vuse (παλιό azureus ) και το mtorrent ..... που πιθανώς θα δουλεύεις ενα εκ των 2

Διάβασε και λίγο τι έχω γράψει στον χαμένο για να καταλάβεις πως μπορείς να βάλεις προγράμματα στα linux

(άλλωστε οι περισσότεροι μπορεί να έχετε android τηλέφωνο ... όπου είναι linux και λίγο πολύ έχετε καταλάβει την διαδηκασία
μέσω του android market )
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:29

:clap: :clap:
Ευχαριστώ... ξεκινάω!!!!! :dance:
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:32

Xamenos έγραψε:βασικά κοίτα... εγώ με dos ξεκίνησα (παλιές καλές εποχές όπου το typing πήγαινε σύννεφο)
ξέμαθα όμως με τα windows... τεσπα δε μασάμε. 2 pc έχω κάψει και έχω στο ενεργητικό μου πάνω από 150 format... χεχεχε

πριν πειραματιζόμουν και μάλλον άλλαξα το pass του su... το έβαλα το ίδιο με του δικού μου user... το βλέπω πάει για κάψιμο και αυτό το pc :dance:
πα πα πα δεν σας προλαβαίνω λέμε !!!

Αν θυμάσε τα dos η κονσόλα είναι πολύ ...... μακριά απο την τότε διαδικασία !!!
Πχ αν θες να γράψεις

cd toprosopikomoufolderpouexwkrifo .......
δεν χρειάζεται να τα γράψεις όλα !!! :lol:
Αν είσαι μέσα στον κατάλογο όπου περιλαμβάνετε ο εν λόγο κατάλογος !
απλά γράφεις

cd topr (ενα 2 ή τρια γράμματα ) και πατάς το πλήκτρο TAB ..... και βουαλα εμφανίζεται το υπόλοιπο αρχείο συμπληρωμένο !!!
Και όλοι σε κοιτάνε ΠΩΣ πρόλαβες και έγραψες τόσο γρήγορα !!

Πάντως πραγματικά δεν είναι απαραίτητη η κονσόλα !!
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:42

@ justme

ΠΡΟΣΟΧΉ

το μόνο που θέλω να τσεκάρεις είναι το εξής
ΑΝ δουλεύεις το internet με gsm stick τσέκαρε ότι το στικάκι που έχεις αναγνωρίζεται από τα linux
υπάρχουν πολλά ...που δουλεύουν χώρις κανένα πρόβλημα ...αλλά και άλλα που είναι κολλητάρια το
Bill Gates !!!και δεν δίνουν drivers !!!!
Αν δουλεύεις lan η wifi ...τότε 99.9% είσαι όκ ....
Απλά το ξανά λέω googlare το μοντέλο του netbook σου μαζί με την λέξη ubuntu !!!
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 21 Οκτ 2011, 17:47

lan εχω. Το τσέκαρα στο google και τώρα κατεβάζω το αρχείο. :dance:
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από enigma » Παρ 21 Οκτ 2011, 23:49

feel free to try before you buy !!! χε χε
Απλά είναι αυτονόητο ότι η ταχύτητα του live cd -usb stick είναι ποιο αργή απο τον
σκληρό δίσκο σου ...Άρα η ταχύτητα που θα έχει το pc σου (που θα την δεις καλύτερη
απο τα win 7 ούτως η άλλως ) είναι στην πραγματικότητα σαφώς ποιο αργή απο το
εγκατεστημένο .
Άλλη λύση αν τελικά δεν σου αρέσουν τα Linux είναι να πας να δώσεις κανα 40αρη
ευρό και να βάλεις άλλο ενα Giga μνήμη στο netbook ....θα ανασάνει αμέσως στα win 7
Για τα ubuntu δεν έχει ανάγκη ...με ένα γίγα ......κάνουν και καφέ :ups:

Αλλά ρε παιδιά εδώ είμαστε άνθρωποι που δεν γουστάρουμε το κατεστημένο !
Δεν πάμε με τα νερά των άλλων !
Το Linuxακη είναι δημιούργημα της open source community
Όλα δωρεάν φτιαγμένα απο χρήστες για χρήστες ...ποιότητα απλόχερα στον κόσμο !
Λίγο πολύ ένας κόσμος όπως θα έπρεπε να είναι ..
Σου χαρίζω για να μου χαρίσεις ...άρα είμαστε πάτσι ..ούτε λεφτά ούτε κέρδος κτλ ..
Σκέψου ακόμα και οι μεγάλες εταιρίες όπως η canonical που είναι πίσω απο το ubuntu
ΔΕΝ πέρνει λεφτά από τους χρήστες ..Βγάζει τα λεφτά της από εταιρική υποστήριξη
Δηλαδή πάει μια μεγάλη εταιρία ...της δίνει όλα τα software δωρεάν και πέρνει λεφτά
για tech support !
Και μόνο για αυτό ακόμη και χειρότερο λειτουργικό να ήταν (που ΔΕΝ είναι) θα
έπρεπε να το υποστηρίξουμε !
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Σάβ 22 Οκτ 2011, 01:31

Λοιπόν... νομίζω οτι το έφτιαξα!!! :xara: :dance: :xara: :dance:
Χρησιμοποίησα το Boot-Repair https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
Δεν το έκαψα σε δισκάκι αλλά το εγκατέστησα στο ubuntu

1η παρατήρηση: Στο boot menu πριν όπου υπήρχαν ελληνικά καθώς και το partition του ubuntu μου έδειχνε: "???????". Τώρα μου τα εμφάνισε κανονικά...
2η παρατήρηση: Κατά την εκκίνηση είδα το λογότυπο του ubuntu ενώ πριν έβλεπα κενή οθόνη...

Ελπίζω να μη βιάστικα να χαρώ και μου βγει ξινό αύριο...
Άβαταρ μέλους
Xamenos

Δημοσίευση από Xamenos » Σάβ 22 Οκτ 2011, 11:41

Xamenos έγραψε:Λοιπόν... νομίζω οτι το έφτιαξα!!! :xara: :dance: :xara: :dance:
Χρησιμοποίησα το Boot-Repair https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair
Δεν το έκαψα σε δισκάκι αλλά το εγκατέστησα στο ubuntu

1η παρατήρηση: Στο boot menu πριν όπου υπήρχαν ελληνικά καθώς και το partition του ubuntu μου έδειχνε: "???????". Τώρα μου τα εμφάνισε κανονικά...
2η παρατήρηση: Κατά την εκκίνηση είδα το λογότυπο του ubuntu ενώ πριν έβλεπα κενή οθόνη...

Ελπίζω να μη βιάστικα να χαρώ και μου βγει ξινό αύριο...
Άκυρο... :crybaby:
1 στα 4 boot επιτυγχάνουν, τα άλλα μου βγάζουν πάλι το grub error
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”