Βίστα (Vista)

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Βίστα (Vista)

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 07 Οκτ 2008, 17:24

Ακούω πολλούς να καταριούνται :swear: τα βίστα.

Σκέφτομαι να πάρω λαπ τοπ, και όπως καταλαβαίνετε όλα έχουν βίστα επάνω.

Πείτε μου απόψεις σας ρε παιδιά για αυτά τα παραθύρια.
Να φορμάρω το λαπ τοπ και να ρίξω τα ΧΡάκια μου? Ή θα τα καταφέρω με τα βίστα?

Θα εκτιμούσα απαντήσεις από γνώστες και χρήστες του αντικειμένου περικαλώ :loco:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
an3mos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: βίστα

Δημοσίευση από an3mos » Τρί 07 Οκτ 2008, 17:29

Πήρα πριν λίγους μήνες καινούριο υπολογιστή και μαζί με αυτόν και τα windows vista.
Δεν είδα κανένα πρόβλημα...
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 07 Οκτ 2008, 17:38

Λοιπόν, οι φήμες για τα βίστα σε μεγάλο βαθμό αληθεύουν. Είναι τερτίπι των windows, και αυτή η έκδοση βγάζει άχρηστα ένα σωρό μηχανήματα με την ένδειξη "μη συμβατά με τα βίστα". Είναι για να αυξήσουν την παραγωγή τους. Ακόμη, έχει ένα μηχανισμό αναζήτησης και πιστοποίησης γνησιότητας του κάθε προγράμματος που έχεις μέσα. Έτσι, αν θελήσεις να βάλεις ένα πρόγραμμα "πειρατικό" στον υπολογιστή σου, σου κοκκινίζουν όλα και αρχίζει να κολλάει το σύστημα μέχρι να το δηλώσεις σαν γνήσιο. Γενικά δεν συμφέρει.
Επίσης είναι αδύνατον να το κάνεις μόνος σου απεγκατάσταση και να περάσεις άλλη έκδοση των windows γιατί μπαίνουν μέσα στα Bios του υπολογιστή. Το Πλαίσιο, με το έξτρα κόστος των 50 ευρώ, σου αλλάζει το βίστα και στο κάνει xp. Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που πουλάνε λάπτοπ με απ' ευθείας τα xp μέσα, σαν το λάπτοπ που έχω εγώ, θα ρωτήσω τη μάδερ απο πού το πήρε άμα είναι, και θα σ' ενημερώσω ;)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 07 Οκτ 2008, 18:49

Βίκη είναι ακόμα νωρίς να πάρεις laptop με vista.
Έχουν τα πλείστα όσα προβλήματα συμβατότητας με διάφορα περιφερειακά και ακόμα δεν είναι εύκολο να τα δικτυώσεις με XP. Ακόμα και με το service pack 1 δεν διορθώνονται όλα τα προβλήματα τους!

Τον Απρίλιο αγόρασα ενα laptop που φορούσε Vista και λόγω περιορισμένου χρόνου δεν μπορούσα να περιμένω να μου φορέσουν XP. Μέχρι στιγμής εχω βλασφημήσει άπειρες φορές τα #$%&* τα Vista.

Αν πάρεις laptop ζήτα να σου εγκαταστήσουν XP. Και το πλαίσιο και το e-shop δίνουν αυτή τη δυνατότητα επιλογής.
Πιστεύω οτι και άλλες εταιρείες θα το κάνουν.
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
litsa''never''
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Litsa Never

Δημοσίευση από litsa''never'' » Τρί 07 Οκτ 2008, 18:59

:rose: Εγώ λατρεύω τα βίστα!!! Μην ξεχνάς οτι ασχολούμαι με πι σι 6 μήνες κι όμως τα καταφέρνω μια χαρά...ίσως επειδή τα συνήθισα, όμως δεν μου φαίνονται καθόλου δύσκολα!! :rose:
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 07 Οκτ 2008, 19:09

litsa''never'' έγραψε: :rose: Εγώ λατρεύω τα βίστα!!! Μην ξεχνάς οτι ασχολούμαι με πι σι 6 μήνες κι όμως τα καταφέρνω μια χαρά...ίσως επειδή τα συνήθισα, όμως δεν μου φαίνονται καθόλου δύσκολα!! :rose:
Τα vista έχουν ένα σωρό "μπιχλιμπίδια" και ευκολίες για το μη εμπειρο χρήστη αλλά έχουν ένα σωρό σοβαρά προβλήματα για κάποιον που θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα!

Το βασικότερο πρόβλημα τους είναι η ασυμβατότητα με αρκετές εφαρμογές προγράμματα (και games) και φυσικά η δυσκολία τους να δουν έναν άλλο υπολογιστή που τρέχει XP! Ουτως ώστε αν έχεις ήδη υπολογιστή με XP και θέλεις να κάνεις ένα μικρο "οικιακό δικτυάκι" θα πρέπει να του κάνεις πατέντες να του εγκαταστήσεις ειδικό πρωτόκολlο (netbeui) για να μπορέσει ο ένας να δει τον άλλον!

Ασχολούμαι σχεδόν 2 δεκαετίες με υπολογιστές και θεωρώ οτι είναι νωρίς ακόμα για να θεωρηθούν τα Vista έτοιμα!!!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 07 Οκτ 2008, 21:08

Όσοι έμπειροι χρήστες γνωρίζω απορρίπτουν τα vista.

Εγώ δεν θα σου συνιστούσα λαπ τοπ αλλά κανονικό P/C.

(αλλά εμένα έτσι κι αλλιώς δεν μ΄ακούς)

:loco:
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Τρί 07 Οκτ 2008, 21:45

ΑρΕλα έγραψε:Ακούω πολλούς να καταριούνται :swear: τα βίστα.

Σκέφτομαι να πάρω λαπ τοπ, και όπως καταλαβαίνετε όλα έχουν βίστα επάνω.

Πείτε μου απόψεις σας ρε παιδιά για αυτά τα παραθύρια.
Να φορμάρω το λαπ τοπ και να ρίξω τα ΧΡάκια μου? Ή θα τα καταφέρω με τα βίστα?

Θα εκτιμούσα απαντήσεις από γνώστες και χρήστες του αντικειμένου περικαλώ :loco:
Αν το μόνο που θα κάνεις είναι να μπαίνεις στο ίντερνετ και να χρησιμοποιείς τον καταραμμένο όφι (office :Ρ) τότε κράτα Βίκυ, γιατί αν τα αλλάξεις θα χάσεις την εγγύηση.
Αν, ωστόσο, χρησιμοποιήσεις άλλα προγράμματα, από τα πιο απλά μέχει τα πιο σύνθετα (ακόμα και μερικά internet doctors και τέτοια) πέτα τα τα μαμακισμένα εκτός παιχνιδιού γιατί έτσι κι αλλιώς θα φάνε κόκκινη στο πρώτο ημίχρονο.
Α... και ελπίζω ο φορητός σου (με τα βίστα) να έχει πάνω απο 1,5 γίγα ραμ γιατί θα σέρνεται με τα βίστα σε διαφορετική περίπτωση.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τετ 08 Οκτ 2008, 05:35

Nathaniel έγραψε:Α... και ελπίζω ο φορητός σου (με τα βίστα) να έχει πάνω απο 1,5 γίγα ραμ γιατί θα σέρνεται με τα βίστα σε διαφορετική περίπτωση.
Ναι ξεχάστηκα, τα Vista χρειάζονται σχεδόν 1 GB RAM για να τρέξουν στις απλές εκδόσεις τους (Home, Premium) οπότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 GB Ram θα έλεγα (και όχι 1,5 Ram) για να έχεις κάποιες ας πουμε αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Πάντως αν μπορείς να αποφύγεις τα Vista απόφυγε τα προς το παρόν!!!

Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο Απόμακρος να ξέρεις ότι με λιγότερα χρήματα μπορείς να πάρεις ενα desktop PC με πολύ καλύτερες επιδόσεις από ένα laptop αντίστοιχης αξίας.
Άβαταρ μέλους
LoLitA

Δημοσίευση από LoLitA » Τετ 08 Οκτ 2008, 10:50

Ρε γμτο, με προβληματίσατε τώρα πάρα πολύ.

Σκόπευα να πάρω λαπιτόπι και γω και να κάνω γαργάρα τα βίστα. (και να ευχαριστήσω και την Αρελίτα που άνοιξε το τόπικ), αλλά τώρα έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια.

Αν αυτά τα 2 παρακάτω που αναφέρετε εδώ ισχύουν όντως τότε σώθηκα.
Έτσι, αν θελήσεις να βάλεις ένα πρόγραμμα "πειρατικό" στον υπολογιστή σου, σου κοκκινίζουν όλα και αρχίζει να κολλάει το σύστημα μέχρι να το δηλώσεις σαν γνήσιο. Γενικά δεν συμφέρει.
Ναι ξεχάστηκα, τα Vista χρειάζονται σχεδόν 1 GB RAM για να τρέξουν στις απλές εκδόσεις τους (Home, Premium) οπότε πρέπει να έχεις τουλάχιστον 2 GB Ram θα έλεγα (και όχι 1,5 Ram) για να έχεις κάποιες ας πουμε αξιοπρεπείς επιδόσεις.
Εγώ θα το ήθελα για να χρησιμοποιήσω αρκετά βαριά προγράμματα στον υπολογιστή όπως Autocad, ArcGIS, Photoshop κτλ κτλ τα οποία προφανώς δεν είναι αυθεντικά.
Αν είναι να μου πετάει πρόβλημα, τότε παίρνω το καβουρδιστίρι της γιαγιάς μου για να μπαίνω απλά στο νετ. :swear: :swear:

Επίσης άκουσα από κόσμο που έβαλε το service pack των Vista ότι τα έκανε ακόμα χειρότερα με αποτέλεσμα να θέλουνε να σπάσουνε το πισι. Τι στο καλό να κάνω; Να περιμένω; Ο υπολογιστής μου έχει αρχίσει να τα παίζει.

:help: :help:
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τετ 08 Οκτ 2008, 11:24

Silke έγραψε:Εγώ θα το ήθελα για να χρησιμοποιήσω αρκετά βαριά προγράμματα στον υπολογιστή όπως Autocad, ArcGIS, Photoshop κτλ κτλ τα οποία προφανώς δεν είναι αυθεντικά.
Αν είναι να μου πετάει πρόβλημα, τότε παίρνω το καβουρδιστίρι της γιαγιάς μου για να μπαίνω απλά στο νετ. :swear: :swear:

Επίσης άκουσα από κόσμο που έβαλε το service pack των Vista ότι τα έκανε ακόμα χειρότερα με αποτέλεσμα να θέλουνε να σπάσουνε το πισι. Τι στο καλό να κάνω? Να περιμένω? Ο υπολογιστής μου έχει αρχίσει να τα παίζει.

:help: :help:
Αν θέλεις να χρησιμοποίησεις σχεδιαστικά προγράμματα ή προγράμματα εικονας / βίντεο τότε χρειάζεσαι οποσδήποτε 4 GB ram.
Σχετικά με το SP1 το πέρασα κι εγώ αλλά δεν έκανε και πολλά πράγματα. Τα ίδια κόλπα που μου έκανε πριν μου τα κάνει και τώρα (πρόβλημα με την κάρτα γραφικών κλπ). Εγω αντιμετώπισα πρόβλημα να μου δεχτεί το SP1 παρ'όλο που ήταν γνήσιο DVD από την Microsoft.
Μου πήρε πολύ χρόνο και δυσκολεύτηκα πολύ να το εγκαταστήσω!

Το λέω κι εσένα όπως το είπα και στη Βίκη προσπάθησε να αποφύγεις τα Vista προς το παρόν!

Είμαι σίγουρος οτι θα βγεί και δεύτερο Service Pack για να διορθώσει ότι εμεινε αδιόρθωτο από το πρώτο!
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Τετ 08 Οκτ 2008, 20:06

Νυχτοκαβαλάρη, 1,5 GB και πάνω είναι αρκετά καλά, γιατί υποθέτω ότι δε θα παίζει όλη μέρα WoW ή Crysis ή Devil May Cry 4 ή FF13 οπότε, 512 ραμ να περισέψει από τα βίστα, είναι αρκετά καλά για εφαρμογές όπως το word. Και μην ξεχνάς ότι για να έχει φορητός ραμ μεγαλύτερη των 2 γίγα, το πι σι αυτό θα βγαίνει γύρω στα 800-1000 ευρώ (αναλογικά με τα άλλα χαρακτηριστικά του).
Ζίλκε, μιας και το autocad είναι αρκετά βαρύ πρόγραμμα αν έχεις βίστα, 2 γίγα δε σου φτάνουν για περισσότερες από 2 ώρες συνεχόμενης χρήσης του πι σι.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 09 Οκτ 2008, 00:26

Σας ευχαριστώ όλους κατ'αρχάς για τη συνεισφορά σας εδώ.

Nένα
σημαντικά αυτά που μου είπες, τα κρατάω. Και...
Υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που πουλάνε λάπτοπ με απ' ευθείας τα xp μέσα, σαν το λάπτοπ που έχω εγώ, θα ρωτήσω τη μάδερ από πού το πήρε άμα είναι και θα σ' ενημερώσω ;)
Ρώτα τη συνονόματή μου, γιατί εγώ όσα βρήκα ψάχνοντας (μέσω νετ) σε Media Markt κλπ, λένε όλα βίστα! :shock:

Θέμη...
Τα vista έχουν ένα σωρό "μπιχλιμπίδια" και ευκολίες για το μη εμπειρο χρήστη αλλά έχουν ένα σωρό σοβαρά προβλήματα για κάποιον που θέλει να κάνει περισσότερα πράγματα!
Έτσι άκουσα κι εγώ από ένα φίλο που ανεβάζει βίντεο στο ΥΤ, και βλαστήμαγε την ώρα και τη στιγμή που έβαλε τα βίστα. Ήταν βέβαια πρώτες μέρες, αλλά όχι μόνο βίντεο δε μπορούσε να φτιάξει, αλλά ούτε και στη σελίδα του να μπει!
Βίκη είναι ακόμα νωρίς να πάρεις laptop με vista.
Το θέμα είναι, υπάρχουν λαπ τοπ στην αγορά (όχι μεταχειρισμένα) που να'χουν ΧΡ?
Μια χαρά ήμουν με τα ΧΡάκια μου τόσον καιρό και είμαι πλάσμα της συνήθειας, δε γουστάρω να αλλάζω κάθε τόσο, αν και προσαρμόζομαι εύκολα.
Μέχρι στιγμής εχω βλασφημήσει άπειρες φορές τα #$%&* τα Vista.
Και δεν είσαι ο μόνος, το ξαναλέω!
Αυτό θέλω ν'αποφύγω ρε γμτ, γιατί εγώ βλαστημάω και άσχημα κι όλας η αθυρόστομη. :swear: :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Πέμ 09 Οκτ 2008, 11:34

Nathaniel έγραψε:Νυχτοκαβαλάρη, 1,5 GB και πάνω είναι αρκετά καλά, γιατί υποθέτω ότι δε θα παίζει όλη μέρα WoW ή Crysis ή Devil May Cry 4 ή FF13 οπότε, 512 ραμ να περισέψει από τα βίστα, είναι αρκετά καλά για εφαρμογές όπως το word.
Εχεις δίκιο φίλε! Σκέφτηκα με γνώμονα την χρήση που κάνω εγώ στα μηχανήματα μου!
Αν θέλει μόνο να σερφαρει στο internet και να γράφει κειμενάκια στο word τότε αρκούν 512 ΜΒ περισευούμενα για να κάνει δουλειά!
ΑρΕΛα έγραψε:Το θέμα είναι, υπάρχουν λαπ τοπ στην αγορά (όχι μεταχειρισμένα) που να'χουν ΧΡ?
Μια χαρά ήμουν με τα ΧΡάκια μου τόσον καιρό και είμαι πλάσμα της συνήθειας, δε γουστάρω να αλλάζω κάθε τόσο, αν και προσαρμόζομαι εύκολα.
Απ'όσο ξέρω το plaisio και το e-shop σου δίνουν την δυνατότητα να διαλέξεις ποιο λειτουργικό να σου εγκαταστήσουν (XP ή Vista), πιστεύω οτι κι άλλες εταιρείες που ασχολούνται με Η/Υ θα το κάνουν. Τα "σουπερ μαρκετ" ηλεκτρονικών ειδών (Media Markt, Κωτσοβολος κλπ) δεν νομίζω οτι θα κάνουν κάτι τέτοιο!
Άβαταρ μέλους
geo
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από geo » Πέμ 09 Οκτ 2008, 12:30

Καλημέρα παιδιά σε όλους!
ΑρΕλα έγραψε:Έτσι άκουσα κι εγώ από ένα φίλο που ανεβάζει βίντεο στο ΥΤ, και βλαστήμαγε την ώρα και τη στιγμή που έβαλε τα βίστα. Ήταν βέβαια πρώτες μέρες, αλλά όχι μόνο βίντεο δε μπορούσε να φτιάξει, αλλά ούτε και στη σελίδα του να μπει!
:worship: Εμένα εννοείς?? Τα αισθήματα είναι αμοιβαία το ξέρεις. Πράγματι όπως σου είπα τα έβαλα κι έζησα με αυτά για μια βδομάδα περίπου.. μια άσχημη βδομάδα πραγματικά! ;)

Όλα ξεκινούν λίγες μέρες πριν όταν τα xp δείχνουν να τα έχουν φτύσει και θέλουν format. Ένας φίλος μου είπε "Βάλε τα vista και θα μείνεις είναι φοβερά, τέλεια, εκπληκτικά κ.τ.λ......). Πράγματι μπήκα στον υπολογιστή του κι είδα αρκετά πράγματα που φαινόντουσαν καλά. Ένας δεύτερος φίλος όμως μου είπε "μην τα βάλεις διότι θα κάνεις format για να βάλεις τα xp ξανά!" Μέσα στην τύχη ένας τρίτος φίλος είχε αγοράσει laptop με vista! χαχα Τα είδα κι από εκεί, τσέκαρα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν αλλά σκέφτηκα "γιατί δεν βάζω κάτι νέο??" Έτσι κι έγινε λοιπόν!!!

Τη συγκεκριμένη περίοδο (ξανά η τύχη) πρέπει να κάνω μια σειρά από δουλειές και συγκεκριμένα να ολοκληρώσω ένα Video γιατί το δούλευα 2 μήνες και δεν άντεχα άλλο :P, να φτιάξω ένα άρθρο το οποίο έπρεπε να ανέβει σε μια ιστοσελίδα που έχω πριν τις 8 Οκτωβρίου, να κάνω τη μεταφορά μιας ιστοσελίδας που έχω όσο γρηγορότερα μπορώ...

Από την πρώτη στιγμή κάτι δεν πήγαινε καλά. Βάζω να ολοκληρώσω το video και το πρόγραμμα παρουσίαζε προβλήματα. Άντε και το φτιάχνω λοιπόν και το ολοκληρώνω με αρκετό σπάσιμο νεύρων! Τις συγκεκριμένες μέρες επειδή ήθελα να το τελειώσω δεν μπήκα internet. Όταν ήρθε η ώρα, πάτησα να μπω στο youtube και σε μια από τις σελίδες που έχω. Παρατήρησα πως στο youtube μπήκε με αρκετή καθυστέρηση και στο site που έχω δεν μπήκε καθόλου. Σκέφτηκα ίσως να φταίει η σύνδεση μου και απλά δεν προσπάθησα ξανά. Την επόμενη μέρα συνέβη το ίδιο. Παράλληλα για τον λόγο πως το internet σερνόταν κυριολεκτικά δεν έμπαινα πουθενά αλλού. Την τρίτη μέρα πάλι το ίδιο, σκέφτηκα λοιπόν μήπως φταίει η εταιρεία που έχω κατοχυρώσει το όνομα ή τον χώρο. Μπαίνω λοιπόν σε μια ιστοσελίδα ενός φίλου μου (που είναι στην ίδια εταιρεία) και μου βγάζει μήνυμα πως δεν βρίσκει η σελίδα του. Τότε σκέφτηκα πως πράγματι η εταιρεία φταίει. Πήγα λοιπόν να μπω στην σελίδα τους να μου πουν τι έχει γίνει, έλα όμως που ούτε εκεί έμπαινε!! :dance: :lol: Μπαίνω λοιπόν στο google (μπήκε κανονικά) και πατάω να μου κάνει κάτι search διότι σκέφτηκα πως κάτι τρέχει. Κι εκεί φάνηκε πως κάτι γινόταν καθώς δεν κατάφερα να μπω σε καμία σελίδα. Μέσα στις σελίδες δοκίμασα και τα ideografhmata.gr στα οποία επίσης δεν κατάφερα να μπω! :lol: Μόνο Youtube και Google έπιανε και το pathfinder κάπως!

Για να πω την αλήθεια δοκίμασα από του φίλου κι έμπαινε κανονικά σε ΟΛΕΣ τις σελίδες. Έψαξα λοιπόν από τον υπολογιστή του γιατί συνέβαινε αυτό σε εμένα. Είδα λοιπόν πως δεν ήμουν ο μοναδικός με το ίδιο πρόβλημα! Κόσμος ολόκληρος είχε το ίδιο πρόβλημα! Η μόνη λύση ήταν να απενεργοποιήσεις κάτι στο security το οποίο κι έκανα (χωρίς αποτέλεσμα όμως).

Παράλληλα δεν μου λειτουργούσαν προγράμματα (καθώς παίζει με το αν είναι 32 bit ή 64 bit) και κάθε τόσο μου έβγαζε ένα μπλε σφάλμα το οποίο έσβηνε τον υπολογιστή μόνο του. Την στιγμή που έφτιαχνα το video θυμάμαι το έκανε 5 φορές μέσα σε 2 ώρες!! :)

Η απόφαση ήταν μία, ξανά πίσω στα xp!! Θυμάσαι που σου το είπα 2 μέρες πριν που σε είδα στο μισοχαλασμένο msn! :P Και πράγματι ύστερα από 2 μέρες έβαλα τα xp κι ήμουν πολύ χαρούμενος! Επιτέλους σε γνώριμα εδάφη!!!!

Μπήκα και στο internet λοιπόν κι όλα οκ ούτε η σύνδεση έφταιγε ούτε τίποτα, μόνο τα vista ευθυνόντουσαν για όλα! Ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος μέχρι τη στιγμή που σκέφτηκα να μπω σε ένα αρχείο στον 2ο σκληρό του υπολογιστή! ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ! χαχαχαχα Κι όμως! Είχα xp και επειδή είχα βάλει vista πριν δεν μπορούσε! Πάω να μπω στον 1ο τίποτα επίσης! Μόνο αν πατούσα "explore" έμπαινε αλλά δεν βόλευε γιατί στο διπλό κλικ μου έβγαζε ένα μεγάλο Χ! Όπως είπε πολύ σωστά η Kariatida είχαν αλλάξει τα bios! Τελικά λύση βρήκα! Κατάφερα να βρω πρόγραμμα για έναν ιό ο οποίος δεν σε αφήνει να μπεις στους σκληρούς επειδή αλλάζει τα Bios. Τι λοιπόν αν άλλαξαν από ιό, τι αν άλλαξαν από τα vista σκέφτηκα έτσι κι αλλιώς τα vista ήταν άρρωστα! Το έβαλα, το έτρεξα κι ηρέμησα! Όλα πλέον λειτουργούν τέλεια όπως παλιά!

Ηθικό δίδαγμα! Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι! Απαίσια, χάλια, άρρωστα, αργά, γεμάτα προβλήματα. Αν θέλετε να χάσετε ώρες, αν θέλετε να σταματήσετε να μπαίνετε στον υπολογιστή σας τότε βάλτε τα μοναδικά vista! Για να μην είμαι κακός στους 2 φίλους που είχαν vista δοκίμασα και λειτουργούσαν κανονικά (αλλά και πάλι είχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν). Ωστόσο όπως σας είπα έψαξα στο Internet και παρουσίαζαν κι άλλοι προβλήματα σαν κι εμένα!

Θα σας πω κάτι τελευταίο! Όταν είπα στον φίλο που μου πρότεινε τα vista τι γινόταν γέλαγε και μου έλεγε πως είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Εκείνος δεν παθαίνει τίποτα από τα φοβερά vista μου είπε! Λίγες μέρες αργότερα όμως μου αποκάλυψε πως του συνέβησαν 3 "εκπληκτικά" μπλε σφάλματα τα οποία του αναβόσβηναν τον υπολογιστή! χαχαχα :dance:

Vista = :thumbsdown:

ΑρΕλα συμβουλή! Μπορεί να είσαι τυχερή και να σου δουλεύουν, μπορεί όμως να την πάθεις σαν κι εμένα. Το ότι έχασα μια εβδομάδα ολόκληρη δεν ήταν κάτι που με χάλασε, με χάλασε μόνο ότι με κούρασαν, με κούρασαν αφάνταστα! Επίσης είναι λογικό αν κάποιος δεν έχει δουλέψει σε υπολογιστή να του αρέσουν τα vista. Αν έχεις μάθει όμως στα xp δεν τα αλλάζεις με τίποτα καθώς στα Vista δεν μπορείς να βρεις τίποτα. Φαντάσου έχασα τον recycle bin κι επιστράτευσα το google για να τον βρω (κι ανακάλυψα πως για να τον βρεις πρέπει να πατήσεις δεξί κλικ και να μπεις στις ιδιότητες - άσχετο τελείως μιλάμε)!

Τα είπα πολλά το ξέρω αλλά ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ και θέλω να σε προστατεύσω!!!!!!!! χαχαχα Και να φανταστείτε πως δεν σας τα είπα όλα! :P ΑρΕλα μακριά!!! χαχα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 09 Οκτ 2008, 14:02

Loooool :dlol:

Γιώργη, ασφαλώς εσένα εννοούσα! :D
Μετά θυμήθηκα ότι είσαι και μέλος στα ΙΔΕΟ και σου'στειλα ενημερωτικό για να ξέρεις χαχαχ τι έλεγα για σένα. :loco:

Περιττό να σου πω φίλε μου ότι ήσουν το τελευταίο καρφί που σφράγισε το φέρετρο των βίστα στο μυαλό μου.

Δεν το συζητάω, θα ζητήσω ΧΡ απ'όπου κι αν πάρω λαπ τοπ. Τελεία!

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή σου σ'αυτό το τόπικ, ήταν πολύ διαφωτιστική. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
LoLitA

Δημοσίευση από LoLitA » Παρ 10 Οκτ 2008, 11:26

ΑρΕλα έγραψε:Loooool :dlol:

Γιώργη, ασφαλώς εσένα εννοούσα! :D
Μετά θυμήθηκα ότι είσαι και μέλος στα ΙΔΕΟ και σου'στειλα ενημερωτικό για να ξέρεις χαχαχ τι έλεγα για σένα. :loco:

Περιττό να σου πω φίλε μου ότι ήσουν το τελευταίο καρφί που σφράγισε το φέρετρο των βίστα στο μυαλό μου.

Δεν το συζητάω, θα ζητήσω ΧΡ απ'όπου κι αν πάρω λαπ τοπ. Τελεία!

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβολή σου σ'αυτό το τόπικ, ήταν πολύ διαφωτιστική. :thumb:

ΚΑΙ ΓΩ! :urock: :urock:

geo το ποστ χρονικό ταλαιπωρίας των βίστα που έγραψες τα έσπασε!
Σας ευχαριστώ!!! Αρελίτα, αν βρεις κανένα καλό λαπιτόπι , καμια ευκαιρία και τέτοια, πές το και από δώ! :loco:
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Σάβ 11 Οκτ 2008, 19:28

Έχω δύο επαγγελματικούς τετραπύρηνους τέρατα που τους φόρεσα Σβήστα Ultimate 32 και θα παίξω κάποια στιγμή και με τα 64μπιτα για τα 4 γκίγκα μνήμης που έχω, και έχω περιορίσει στο ελάχιστο όλα τα εφετζίδικα χαζά που έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσουν. To Photoshop CS4 θα είναι κουτί για τα 64μπιτα και θα κάνει παπάδες, δεν βλέπω την ώρα, και βρίσκω κανονικά drivers για κάρτα γραφικών και τα συναφή. Σε κανένα χρόνο τα Σβήστα θα είναι μία χαρά αλλά η αλήθεια είναι οτι ένας χρήστης πρέπει να είναι αρκετά έμπειρος για να παίξει μαζί τους και φυσικά να έχει καλό μηχάνημα. Τα Σβηστα είναι κανονικα βαμπίρ στις μνήμες και τα 64μπιτα μάλιστα δεν μπορούν όλες οι μητρικες να τα χωνέψουν καλά, ειδικα στους 4πύρηνους.

Επίσης απλά εκανα ένα partition στον 500άρη Seagate μου, οπου στο ένα έχω τα λατρευτά μου ΧΡ και στο άλλο τα Σβήστα και αναλόγως τρέχω οτι θέλω, αλλά εννοείται οτι η περισσότερη δουλειά ακόμα γίνεται και θα γίνεται με τα Χρ, όπως επίσης είναι γεγονός οτι τα Σβήστα σε τοπικό δίκτυο δεν βλέπουν την τύφλα τους. Επίσης έπρεπε να ξανασετάρω το bootloader γιατι σε pc που κάνει dual boot τα Σβήστα και τα ΧΡ ''καβαλιούνται'' με αποτέλεσμα να μπαίνει ο υπολογιστής κατ' ευθείαν στο ένα ή στο άλλο, χωρίς να σου δίνει μενού επιλογής σε πιο απο τα δύο θες να μπεις.

Πολλά και σπαστικά τα πρόβλήματα εαν είσαι ψαγμένος χρήστης.

Στον διπύρηνο έχω μόνο ΧΡ και στο λαπτοπ (επίσης δυνατο μηχάνημα) πήρα με Βίστα και μέχρι τώρα είναι καλό παιδί. Τα 32άρια ΧΡ πάνε χαμένα σε θέματα επιδόσεων σε πολύ δυνατά μηχανήματα αν και είναι συμβατά με τα πάντα, τα 64μπιτα ΧΡ ή Σβήστα πάλι, αξιοποιούνται ταχύτατα σε έναν καλό υπολογιστή αλλά δεν έχουν εύρος συμβατότητας σε πολλες εφαρμογές, και στα Σβήστα μόνο όταν βγει SP 2 θα δει ο κόσμος άσπρη μέρα και αυτό θα πάρει κανα χρόνο, όπως και όλα τα νέα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους.

Τον Ρ3 τον έκανα Λίνουξ! :ups:

Πάρε ΧΡ, δεν είναι για να σπάνε τα νεύρα σου τώρα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeirioAstro την Κυρ 12 Οκτ 2008, 03:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
geo

Δημοσίευση από geo » Κυρ 12 Οκτ 2008, 02:57

:embar: ΑρΕλα και Silke έβαλα τα δυνατά μου, να είστε καλά! :P Πλάκα κάνω εντάξει είναι όλα όσα συνέβησαν και πραγματικά θεωρώ πως το κακό της υπόθεσης ήταν η ταλαιπωρία. Θεωρώ λοιπόν κρίμα να πάθετε (ίσως) τα ίδια και για αυτό τα έγραψα σχεδόν όλα για να δείτε τι μπορεί να πάθετε μέσα σε λίγη ώρα απλά αλλάζοντας από xp σε vista.

Συμφωνώ Siriusastir σε αυτό που είπες για τα 32bitα και τα 64bitα windows. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως τα 32bitα πάνε χαμένα σε θέματα επιδόσεων σε πολύ δυνατά μηχανήματα αν και είναι συμβατά με τα πάντα ενώ τα 64bitα αξιοποιούνται ταχύτατα σε έναν καλό υπολογιστή αλλά δεν έχουν εύρος συμβατότητας σε πολλές εφαρμογές. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα, βασικότατο αν και δεν ήταν αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περίπτωση μου (ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον).

Τέλος αν τα είχα πάθει μόνο εγώ παιδιά θα πίστευα πως έκανα κάτι λάθος. Ψάξτε στο google λοιπόν σε ξένες ιστοσελίδες, όλα τα προβλήματα που ανέφερα τα έχουν αρκετές χιλιάδες χρήστες! Ακόμα κι η λύση που δίνουν είναι άχρηστη καθώς όσα κι αν δοκίμασα από αυτά που έλεγαν όχι μόνο δεν αντιμετώπιζαν τα προβλήματα αλλά δημιουργούσαν ένα σωρό νέων προβλημάτων! Προσωπικά πάντα μιλώντας λοιπόν αυτά που πέρασα ήταν αρκετά ώστε να μην έχω την επιθυμία να τα περάσω ακόμα κι όταν βγει sp2 και φυσικά αν δεν έχετε χρόνο για χάσιμο (που δεν έχετε, είμαι σίγουρος για αυτό) συνεχίστε με xp! ΑρΕλα και Silke η γνώμη μου είναι πως επιλέξατε το καλύτερο! :)
Άβαταρ μέλους
S3irios
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: EVAGELOS_s3irios
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από S3irios » Δευ 13 Οκτ 2008, 13:22

Τώρα αντελήφθην γιατί ό,τι λέω πέφτει στο απέραντο κενό.. Γιατί πρέπει να το πουν άλλοι 7 για να το ακούσει η Βίκυ :P

Με 'γειά Βίκυ μου το λάπτοπ είτε με vista είτε με xp, μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις μέσα.
-)-I-(-

"...Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά κεί πάνω,
κάνε πάσα καμμιά ματιά και χάμω..."

http://PlayBox.gr
-)-I-(-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Οκτ 2008, 16:52

S3irios έγραψε:Τώρα αντελήφθην γιατί ό,τι λέω πέφτει στο απέραντο κενό.. Γιατί πρέπει να το πουν άλλοι 7 για να το ακούσει η Βίκυ :P

Με 'γειά Βίκυ μου το λάπτοπ είτε με vista είτε με xp, μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις μέσα.

Tώρα κατάλαβα γιατί είμαστε τρία πουλάκια κάθονται σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση.

1/ Πότε είπαμε εμείς για βίστα Βαγγέλη; Πότε προέκυψε καν η ανάγκη για τέτοιου είδους κουβέντα; Τα ζητούμενά μου μέχρι τώρα, αφορούσαν κανονικό pc με πύργο, κι όχι λαπ τοπ! Και επ'αυτού συζητούσαμε!

2/ Η ανάγκη του λαπ τοπ ανέκυψε ΤΩΡΑ που επίκειται νέο μου εγχείρημα όπως έχω αναφέρει (και στο καφε ΙΔΕΟ και στο διαχειριστικό) και δεν το αγόρασα ακόμα! Ρωτάω άπαντες και ακούω ΟΣΟΥΣ προσφέρονται να με διαφωτίσουν, ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΡΙΝ αγοράσω, γιατί απ'ό,τι είδα (από φυλλάδια ακόμα, δεν έχω κάνει εξόρμηση) τα λαπ τοπ που πωλούνται αυτή την ώρα, τα δίνουνε με βίστα. Μην μου λες λοιπόν ότι τα λες και δε σ'ακούω, γιατί στην τελική με προσβάλλεις, οκ? :punch:

3/ Το λέω κι εδώ για να'χω μάρτυρες, αφού δεν καταλαβαινόμαστε στο πριβέ! Σου θέλω κάτι ευρώπουλα. Ελα επιτέλους να τα πάρεις, γιατί σε λίγο, με τα έξοδα που κάνω για το μαγαζί, δε θα τα'χω και θα σε πάω πίσω εγώ αυτή τη φορά. Μέχρι τώρα, το πας πίσω μόνος σου, απ'την αμέλειά σου να'ρθεις να τα πάρεις ! :help: :help:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
S3irios
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: EVAGELOS_s3irios
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από S3irios » Δευ 13 Οκτ 2008, 16:57

Από πότε τα νοσκομομεία, τα δάνεια και τα χρέη λέγονται "αμέλεια" ένας Θεός ξέρει (και πρέπει να 'ναι και εξωγήινος)... Αυτό που είπα δεν αφορούσε τα vista συγκεκριμένα, αλλά το ότι κάποια πράγματα στα λέω 500 φορές (και με γράφεις) ενώ πρέπει να τα ακούσεις από άλλους 3-4 για να τα δεχτείς :PPPP

Δεν σου 'πα τίποτα για το λάπτοπ, καλά κάνεις και παίρνεις ένα, προς Θεού πάλι.
-)-I-(-

"...Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά κεί πάνω,
κάνε πάσα καμμιά ματιά και χάμω..."

http://PlayBox.gr
-)-I-(-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Οκτ 2008, 17:00

Ξαναλέω, πως αυτό που πέταξες, με προσβάλλει! :punch: :( :angry:
Αυτό που είπα δεν αφορούσε τα vista συγκεκριμένα, αλλά το ότι κάποια πράγματα στα λέω 500 φορές (και με γράφεις) ενώ πρέπει να τα ακούσεις από άλλους 3-4 για να τα δεχτείς :PPPP
Δεν το βρίσκω αστείο, Βαγγέλη και μην το αντιμετωπίζεις με :ΡΡ και :P.

Τώρα μας λες ότι αυτό που είπες δεν αφορούσε συγκεκριμένα τα βίστα, εγώ όμως, άνοιξα αυτό το τόπικ για να θέσω ερώτημα, για τα βίστα συγκεκριμένα. Άρα γιατί το είπες; Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί, (ανεξερεύνητες οι βουλές σου) πάντως εκτός του ότι με προσβάλλει, και ειδικά όταν το πετάς ΑΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά, σ'αυτήν την περίπτωση το πέταξες και άτοπα σ'αυτό το τόπικ! :help:

Από πότε τα νοσκομομεία, τα δάνεια και τα χρέη λέγονται "αμέλεια" ένας Θεός ξέρει (και πρέπει να 'ναι και εξωγήινος)...
Για τα νοσοκομεία και τα δάνεια, ελπίζω να μην καταλογίζεις σ'εμένα καμία ευθύνη! :shock:
Για ένα χρέος που σου έχω, επίσης δεν αισθάνομαι ότι ευθύνομαι που δεν το'χω αποπληρώσει, γιατί σου έχω αφήσει επανειλημμένως μηνύματα να κανονίσουμε να βρεθούμε να σου δώσω τα λεφτά σου! ΑΥΤΟ εννοούσα, και δεν σου πέταξα καμία μομφή με τη λέξη "αμέλεια", όπως μου πέταξες εσύ με αυτό εδώ
(και με γράφεις)
.
:banghead:

Αμέλεια από πλευράς μου πάντως δεν παίζει, αλλά αδυναμία να 'ρθω εγώ να σε αποπληρώσω, γιατί για 1 μήνα δεν είχα αμάξι, τώρα που έχω, ή τρέχω για το μαγαζί ή είμαι ξερή στο κρεβάτι με πυρετό. Σαφές;

(τα τα περαιτέρω κι αν εξακολουθείς να στραβώνεις για κάτι που δεν έχω καταλάβει, πες τα μου σε ΡΜ παρακαλώ. Μην το συνεχίσουμε στο παρόν τόπικ, που δεν το αφορά αυτή η ιστορία. θενξ).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”