spy bot etc

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

spy bot etc

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 01 Φεβ 2008, 19:18

Ήρθε ένα πιτσιρίκι, μπήκε απ'το pc μου σε ένα σάιτ περίεργο μάλλον και έκτοτε μου εμφανίζονται ston explorer:

Warning για ιό κλπ, με παραπέμπει σε σελίδα εδώ:
http://www.malwarecore.com/?aid=246

Κατέβασα το φρίμπι σκαν του.

Είδα ότι ζητούσε αγορά, το παράτησα.

Μπαίνω στα ΙΔΕΟ, όλα οκ.

Απ'τον Μοτζίλα όμως, δε βλέπω τα εικονίδια που'χω στο Θρησκεία και Παράδοξα ενώ απ'τον εξπλόρερ τα βλέπω.

Μου'χει κολλήσει στον εξπλόρερ άλλη αρχική, ντε και καλά να με παραπέμπει στη σελίδα που προανέφερα.
Δε μπορώ να απαλλαγώ.

Τι γίνεται?
Βοηθήστε την ξανθιά.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: spy bot etc

Δημοσίευση από chill » Παρ 01 Φεβ 2008, 20:58

Λεπόν...

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ, ΛΙΝΚΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΦΤΑΣΕΣ ΜΕΣΩ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΝΤΙ-ΙΙΚΟΥ.
Σε περίπτωση που την ειδοποιήση την έβγαλε το δικό σου antivirus, τότε είσαι μάλλον οκ, αλλά αν δεις οτι σε πηγαίνει σε οποιοδήποτε άλλο σάιτ, κάτι βρωμάει. Από την περιγραφή σου, κάτι βρωμάει πολύ πάντως. Οπότε... βασισμένη στα λίγα που είπες...

Πήγαινε κατέβασε αυτό:
http://www.superantispyware.com/
Την free έκδοση και κάνε ένα σκαν.

Κατά πάσα πιθανότητα συμβαίνει το εξής:

Ο ιός αυτός, όπως και άλλοι παρόμοιοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΙΟΣ. Παίζει να είναι απλά ένα πρόγραμμα που σου πετάει μηνύματα κινδύνου στο μπράουζερ και στα γουίντοουζ, τα οποία δε μπορείς να ξεφορτωθείς γιατί τα έχουν γράψει έτσι ώστε να μην ανιχνεύονται ως ιοί - ώστε να τα καταστρέφει το αντιβάιρους - και κυρίως να μη μπορείς να τους απεγκαταστήσεις.
Το πρόγραμμα αυτό λοιπόν σε ειδοποιεί ότι υπάρχει ένας ιός στο πισί σου και πως Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ είναι στο τάδε σάιτ.

Στο τάδε σάιτ φυσικά πρέπει να πληρώσεις κάτι ψιλά... αλλά δεν κατεβάζεις τίποτα ουσιαστικό πέρα από τον uninstaller του προαναφερθέντος προγράμματος που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, οπότε σταματάνε και οι ειδοποιήσεις... κι εσύ νομίζεις ότι σώθηκες από τον πιο βαρβάτο ιό του κόσμου ενώ ήταν ένα ψεύτικο μήνυμα.

Σκέψου να περπατάς στο δρόμο και "κατά λάθος" κάποιος να σε λερώσει με λάσπες και λίγο πιο κάτω ο αδερφός του να έχει καθαριστήριο.
Κάπως έτσι.

Το έξυπνο με αυτούς τους ιούς πανικού είναι ότι δε βλάπτουν τον υπολογιστή. Αλλά κάποιος που δεν ξέρει τι παίζει, βλέπει όλα αυτά τα απειλητικά και σου λέει, δε γ*****ι... ας πληρώσω να γλυτώσω.

Αρέλα μπορεί να λέω και μ*****ς αλλα αρνούμαι να κλικάρω το λινκ να δω που σε βγάζει γιατί δεν έχω όρεξη να τρέχω πάλι! :)
...

Α για δες: Είχα δίκιο.

MalwareCore 7.3

MalwareCore 7.3 Threat Level: </a.MalwareCore 7.3 is more rogue anti-spyware that installs itself onto your computer through a Trojan or web security holes. MalwareCore 7.3 may popup annoying, fake security alerts to try to scare you into buying the "full" version. MalwareCore 7.3 may launch itself on Windows startup, and may launch tons of popup ads that are hard to close. MalwareCore 7.3.com is probably where you want to send your hate mail.

Καλά έκανες και δεν το αγόρασες φυσικά! :)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kariatida την Τετ 22 Σεπ 2010, 13:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: μπιπ και τόνοι
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Φεβ 2008, 00:42

Eχεις απόλυτο δίκιο.

Όταν έγραψα ήμουν σε ψιλο-πανικό, γιατί το είδα να "κολλάει" στον εξπλόρερ μου, να μου χώνει διάφορα προγραμματάκια στην επιφάνεια εργ., και ψιλοσάλταρα, όπως σαλτάρει οποιοσδήποτε νιώθει αδύναμος σε έναν εισβολέα που μπορεί να σου κάνει χοντρή ζημιά.

Έχω το Spybot - Search & Destroy, το'βαλα να σκανάρει, μου'βγαλε ένα σωρό κερατιάτικα που του είπα να τα πλακώσει στο βρωμόξυλο και να τα πετάξει, πράγμα που προφανώς το έκανε αρκετά επαρκώς αν κρίνω απ'το γεγονός ότι απ'τον εξπλόρερ μου ξεκόλλησε το τσογλάνι που είχε κατασκηνώσει εκεί.

το πρόβλημα όμως στον μοτζίλα μου παραμένει- για κάποιο κουλό λο΄γο, ενώ βλέπω όλα τα εικονίδια που'χω βάλει στις ενότητές μας εδώ, δε βλέπω της θρησκείας και του παράδοξου. Δεν είναι και τόσο σοβαρό, αλλά μου τη σπάει τρελά, γιατί σίγουρα δεν χάθηκαν, αφού απ'τον εξπλόρερ τα βλέπω μια χαρά. ΑΥΤΟ το θεόκουλο μπορείς να μου το εξηγήσεις? Πήγα στο "προβολή" κοίταξα "κωδικοποίηση", δε βλέπω ν'άλλαξε τίποτα, ούτε νομίζω ότι από 'κει κάτι παίζει.

To θέμα είναι ότι ειδικά στα ΙΔΕΟ θέλω να μπαίνω με το μοτζίλα, γιατί είναι καλύτερο το σερφάρισμά μου εδώ μέσα, άσε που κλικάρω και πάνω στα επιπρόσθετα εικονίδια και μου τα βάζει στο κείμενό μου μια χαρά. Είμαι τελειοθηρική μαλάκω στη λεπτομέρεια κολλάω κι απλά μου τη βαράει, όχι τόσο γιατί δεν τα βλέπω, αλλά για το τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός ότι δεν τα βλέπω.

Αυτό αν το βρεις, θα σε ανακηρύξω ηλεκτρονικόβιο της χρονιάς στη δική μου διαδικτυακή ζωή τουλάχιστον.

Σ'ευχαριστώ πάντως για τη διαφώτιση που μου'δωσες. God knows, I needed it!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από chill » Σάβ 02 Φεβ 2008, 02:42

Tης θρησκείας ούτε εγώ το βλέπω πάντως. Ανέβασέ τα πάλι στον σέρβερ...
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Φεβ 2008, 02:51

Kι εμένα μου'μεινε μόνο η θρησκεία τώρα. Τα παράδοξα επανήλθαν.
Αν έχεις και εξπλόρερ όμως, θα δεις και τη θρησκεία φαρδιά πλατιά.

Όσο για το ανέβασμα μέσω σέρβερ... σου είπα έλα λίγο στο κανάλι γμτ.
Τι πρέπει να κάνω δηλαδή? Να μεταλάβω των αχράντων μυστηρίων για να έρθεις? Ουφ! :waaa:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από chill » Σάβ 02 Φεβ 2008, 02:53

Όποτε μπαίνω στο κανάλι μού πέφτει η σύνδεση ρε...

Δεν ξέρω τα εσωτερικά του φόρουμ έτσι κι αλλιώς. Αλλά προφανώς κάπου τις ανέβασες τις φωτό που βρήκες για να φαίνονται. Καν' το πάλι, ξέρω γω....

Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω..
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Φεβ 2008, 03:38

Τι έγινε? Χτύπησε αλλεργικό σύνδρομο ο υπολογιστής σου με το irc γενικότερα ή μόνο με το ideo-chat room?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από chill » Σάβ 02 Φεβ 2008, 15:21

Mε to mirc μόνο... όταν μπαίνω και κάνω κονέκτ, πέφτει ο ρούτερ και πρέπει να τον βγάλω από τη μπρίζα και να περιμένω μέχρι να συνδεθεί. Καμιά φορά πέφτει τρεις-τέσσερεις φορές στο καπάκι, οπότε απλά έκοψα το mirc γιατί βαρέθηκα να σκύβω κάτω από το τραπέζι να τραβάω βύσματα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 02 Φεβ 2008, 16:00

Γιατί όμως μωρέ? Πού μπορεί να οφείλεται αυτό?

Γμτ λείπει κι ο Σάκης (o vendi-vidi εννοώ) που είναι σαϊνι σ'αυτά, να μας έδινε τα φώτα του... :(
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από chill » Σάβ 02 Φεβ 2008, 20:06

Δεν ξέρω... κάτι μπλοκάρει στο lan μου...
Άβαταρ μέλους
veni_vidi_vici
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Irc ψευδώνυμο: tou_kitsou_i_mana

Δημοσίευση από veni_vidi_vici » Σάβ 09 Φεβ 2008, 10:36

Chillako μήπως χρησιμοποιείς κάποιο script? Αν ναι, δοκίμασε να κατεβάσεις την απλή την έκδοση του mirc. Από εκεί και πέρα πρέπει να ελέγξεις το firewall από το router σου.... μάλλον κάπου εκεί γίνεται η :jerk:.
Γενικά πάντως είναι πολύ κουφό......

Εσύ Αρέλα μπες και δες τα μηνύματά σου..... :P
Δε φοβαμαι να πεθανω......φοβαμαι μηπως εχει και μετα θανατον ζωη και πρεπει να ξαναπερασω τα ιδια....
[img]http://signatures.mylivesignature.com/8 ... 41386c.png[/img]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”