Windows 10 !!adiasistos έγραψε:
Οι "μυστικές"-ιδιωτικές μηχανές αναζήτησης όπως DuckDuckGo και Tor μου φαίνονται λίγο ψέμα και πλέον συστημικά..δεν ξέρω..τι πιστεύεται;
Το δυστύχημα είναι ότι αυτά που "κράζω" αυτά χρησιμοποιώ (google search,android της google δηλαδή,λαπτοπ w10).Γιατί ;γιατί είναι εύχρηστα και δεν βλέπω αξιόλογες εναλλακτικές.Καλός ή κακός ότι φτιάχνει η google είναι πολύ εύχρηστο και λειτουργεί άψογα.Αλλά με το τίμημά τους όλα.
Μέγα λάθος αυτό!
Η παρακολούθηση που κάνει η Windows στον χρήστη(πελάτη) της, κάνει το "1984" του Οργουελ, να μοιάζει με βιβλίο συνταγών μαγειρικής...
Αν μπορείς και σου είναι εύκολο να φύγεις από τα windows ως λογισμικό, κάν'το χθες Αλέξανδρε!
Αν όχι, γύρνα έστω στα W7, αν και πολύ φοβάμαι ότι άπαξ και μπεις στα W10 είναι πλέον αργά. (τον συγκεκριμένο λόγο θα τον αναλύσω άλλη στιγμή).
Κάποια στιγμή όταν βρω χρόνο, θέλω να ανοίξω κι ένα νήμα, όπου μέσα θα φέρνω πληροφορίες για το τι εστί διαδικτυακή παρακολούθηση, και καταγραφή των ζωών μας από τις βρωμό-νεοταξίτικες εταιρείες.
Μιας και δεν είναι μόνο η GOOGLE που μας καταγράφει, ή ο Ζούκενμπεργκ!
Αλλά και τα διαφορα λογισμικά της Microsoft, ή και browsers διαφόρων εταιρειών.
Και το κακό είναι ότι εδώ στην Ελλάδα, ό μέσος Έλληνας ιντερνετάκιας χρήστης (για να μην πω το 90% όλων των Ελλήνων χρηστων), έχουν παραδωθεί ψυχή και σώμα σε αυτό που λέγεται διαδικτυακό απόρρητο και προστασία προσωπικών δεδομένων. Κυρίως από το 2007 και μετά.
Απλά ΔΕΝ τους νοιάζει! Πλήρη αδιαφορία, και ολοκληρωτική παράδοση-αποχαύνωση...
Ασχέτως και αν γνωρίζουν από πριν όλους τους κινδύνους.
Π.χ: το '15 είχε τύχει να μιλήσω με φίλο μου ιδιοκτήτη καταστήματος υπολογιστών (και προγραματιστής) σχετικά με αυτά τα θέματα.
Μετά την κουβέντα μας, του είχε πέσει το σαγόνι...
Μορφωμένος και σπουδαγμένος άνθρωπος υποτίθεται...
Του είπα να μην επαναπαυτεί, απλά επειδή άκουσε κάτι από μένα τον τρελό-συνομοσιολόγο.
Αντιθέτως του είπα να το ψάξει μόνος του.
Πάντα το κάνω αυτό έτσι κι αλλιώς.
Μετά από καιρό που με ξανασυνάντησε στον δρόμο, μου είπε ότι είχα δίκιο σε όλα!
Σήμερα όμως, μετά από χρόνια, εξακολουθεί να κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που τον συμβούλεψα...
Ενημερώθηκε, γνωρίζει, έπραξε...
Αν έχεις τον χρόνο Αλέξανδρε, μπορείς να το ανοίξεις κι εσύ, ή να τα συννενώσεις με τούτο δω, κι εγώ θα το εμπλουτίζω με πληροφορίες που ξέρω.
Θεού θέλοντος και ελεύθερου χρόνου επιτρέποντος.