Εσύ τι πιστεύεις πως είναι, ταυτόσημες ή στενά συνδεδεμένες η πίστη και πεποίθηση;ArEla έγραψε: Άλλο στενά συνδεδεμένες κι άλλο ταυτόσημες φίλε
υπερ πιστεως και πεποιθησεως
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
υπερ πιστεως και πεποιθησεως
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Ορθογραφικά-Ετυμολογία
Σε συσχετισμό απλά. Και ο συσχετισμός έγκειται στο ότι ενστερνιζόμαστε κάποια πράγματα/αρχές κλπ. Στο πώς τα ενστερνιζόμαστε, παίζει είτε η πίστη είτε η πεποίθηση.karipis έγραψε:
Εσύ τι πιστεύεις πως είναι, ταυτόσημες ή στενά συνδεδεμένες η πίστη και πεποίθηση;
Ήδη ανέλυσα εδώ, τη διαφορά των δύο (στο δικό μου το μυαλό) αλλά ήσουν πολύ απασχολημένος και με τη μύτη σου σε βιβλία για να βρεις τους ορισμούς (που τους έχωσες κι εκεί) για να με προσέξεις.
Δεν πειράζει καριπίδιον, σ'αγαπάω κι ας μη μπορούμε να συνεννοηθούμε
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- karipis
- Επικοινωνία:
Την απέφυγες ωραία την τρικλοποδιά. Δεν θα μου ήταν (είναι) ευχάριστο να φέρω σε δύσκολη θέση ανθρώπους (και μάλιστα κάποιους που συμπαθώ τα μάλα).
- ArELa
- Founder-Administrator
Δεν κατάλαβα τι ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι απέφυγα.
Και εδώ σου απάντησα ευθέως και σε παρέπεμψα και σε παλιότερη τοποθέτησή μου.
Άστο ρε Τάσο, έχουμε ανάδρομο Ερμή φαίνεται και δεν πετάει η ομάδα επικοινωνιακά με μας τους δυο. Απλά δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις τι λέω. Όταν αποφασίσεις ότι θες, σφύρα μου. Μέχρι τότε, άστο. Αρκετά κουρασμένη είμαι και νιωθω. Έλεος πια.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη στο φινάλε. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να τη δεχτείς. Όπως μιλάς ελληνικά μιλάω κι εγώ, και κάνω χρήση ορισμένων λέξεων κατά τη δική μου αντίληψη, κι όχι των όποιων λεξικών μου κολλάς στη μούρη. Κι αν το θες και σε πιο ζοχαδιάρικο στυλ, θα στο πω και έτσι: Δε θα΄ρθει κανένα λεξικό (ούτε εσύ μαζί του) να μου πει ότι δεν κάνω ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ καλή χρήση της γλώσσας μου. Τελεία και παύλα.
Και εδώ σου απάντησα ευθέως και σε παρέπεμψα και σε παλιότερη τοποθέτησή μου.
Άστο ρε Τάσο, έχουμε ανάδρομο Ερμή φαίνεται και δεν πετάει η ομάδα επικοινωνιακά με μας τους δυο. Απλά δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις τι λέω. Όταν αποφασίσεις ότι θες, σφύρα μου. Μέχρι τότε, άστο. Αρκετά κουρασμένη είμαι και νιωθω. Έλεος πια.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη στο φινάλε. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να τη δεχτείς. Όπως μιλάς ελληνικά μιλάω κι εγώ, και κάνω χρήση ορισμένων λέξεων κατά τη δική μου αντίληψη, κι όχι των όποιων λεξικών μου κολλάς στη μούρη. Κι αν το θες και σε πιο ζοχαδιάρικο στυλ, θα στο πω και έτσι: Δε θα΄ρθει κανένα λεξικό (ούτε εσύ μαζί του) να μου πει ότι δεν κάνω ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ καλή χρήση της γλώσσας μου. Τελεία και παύλα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- karipis
- Επικοινωνία:
Επειδή και μένα με έγιναν τσουρέκια με την γνώμη του καθενός που την χώνει στην μύτη μου κάθε λίγο σου λέω (με τον πιο ευγενικό τρόπο που μπορώ έγω) κόψε την κόντρα. Μην αφήνεις αιχμές οτι σου είπα ή εννόησα πως δεν κάνεις καλή χρήση της γλώσσας γιατί αρχίζω να τουρκεύω και δεν είναι καθόλου σωστό. Όταν σε ρωτούν κάτι να απαντάς και να απαντάς ευθέως και όπως σε ρωτούν. Άντε μην αρχίσω τα qyote με τα απίστευτα γυρίσματα, αντιφάσεις, θέσεις, αντιθέσεις και γίνει της τρελής
επίσης, όταν λες ότι δεν θέλεις προσωπικές αντιπαραθέσεις να το εννοείς
και δεν βάζω ούτε τελεία ούτε παύλα για κανέναν που με τσιγκλάει επί 3 βδομάδες ψάχνντας αφορμή για να μου την πει
επίσης, όταν λες ότι δεν θέλεις προσωπικές αντιπαραθέσεις να το εννοείς
και δεν βάζω ούτε τελεία ούτε παύλα για κανέναν που με τσιγκλάει επί 3 βδομάδες ψάχνντας αφορμή για να μου την πει
- ArELa
- Founder-Administrator
κόντρες υπέρ πίστεως και πεποιθήσεως
Απάντησα ΕΥΘΥΤΑΤΑ. Εσύ δεν ξέρω πώς το εξέλαβες!Όταν σε ρωτούν κάτι να απαντάς και να απαντάς ευθέως και όπως σε ρωτούν.
ΔΕΝ θέλω προσωπικές κόντρες και το ΕΝΝΟΩ! Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι ως "τσίγκλισμα" την άποψη που δικαιούμαι να καταθέτω (όπως κι εσύ) δε φταίω εγώ, φταίει ο τρόπος που το εκλαμβάνεις. Δεν σε τιμά να λες ότι "ψάχνω αφορμή να σου την πω" όταν α/ ξέρεις τι βιολί βαράω γενικότερα (ή τουλάχιστον θέλω να πιστεύω πως ξέρεις) και β/ όταν είναι δεδομένο ότι τα τόπικς είναι φυσικό και επόμενο να εμπεριέχουν και διαφωνίες στους διαλόγους τους. Αλοίμονο αν δεν εμπεριείχαν. Αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα, δεν θα υπήρχε ΛΟΓΟΣ ν'ανοίγουμε θέματα προς συζήτηση, για να μην πω ότι δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν φόρα δημοσίων διαλόγων.επίσης, όταν λες ότι δεν θέλεις προσωπικές αντιπαραθέσεις να το εννοείς
Οι διαλεκτικές διαφωνίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να'ναι ερέθισμα για στραβώματα ή λόγος να δημιουργούνται και να διαιωνίζονται δυσαρέσκειες, αλλά εφαλτήριο για εκτενέστερη ανταλλαγή απόψεων, και άρα δυνητικά την αποκόμιση περισσότερων γνώσεων/επιγνώσεων απ'αυτές που ήδη κουβαλάμε.
Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν:
Ρωτάς:
τώρα που το σκέφτομαι, δε θα'πρεπε ΚΑΝ να το ρωτήσεις, αφού ΗΞΕΡΕΣ πως δεν τις θεωρώ ταυτόσημες, ωστόσο ρώτησες. Τι να σκεφτώ τώρα εδώ; Ότι την είχες στημένη στη γωνία για τρικλοποδιά; Ε δεν το σκέφτηκα όταν απάντησα...Εσύ τι πιστεύεις πως είναι, ταυτόσημες ή στενά συνδεδεμένες η πίστη και πεποίθηση;
Και απάντησα ΕΥΘΕΩΣ:
και μπλα μπλα μπλα, ΑΝΑΛΥΩ κι όλας την απάντησή μου, και σε ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ και σε παλιότερη τοποθέτησή μου επ'αυτού, η οποία μπάι δε γουέι ΣΥΝΑΔΕΙ μ'αυτό που απάντησα εδώ.Σε συσχετισμό απλά. Και ο συσχετισμός έγκειται...
Και έρχεσαι και ανταπαντάς:
Αφού σε διαβεβαιώσω ότι δεν είχα καταλάβει καν πως είχες απλώσει ποδάρι για τρικλοποδιά, συνεπώς ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΙΠΟΤΑ, (πράγμα που είναι ηλίου φαεινότερο απ'την απάντηση που σου'δωσα) θα σε παρακαλούσα ΠΑΡΑ πολύ, να μου εξηγήσεις επιτέλους ποια τρικλοποδιά εννοείς, αφού βέβαια πρώτα μπεις στη διαδικασία να μην ερμηνεύεις κατά το δοκούν αυτά που σου λέει ο άλλος, αλλά με βάση τα γραφόμενά του. Να μη διαβάζεις δηλαδή αυτά που θες εσύ να καταλάβεις, αλλά να επιχειρείς καλή τη πίστη και καλή τη θελήσει, να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να το κάνεις, φτάνει να ΘΕΛΕΙΣ. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά μεταξύ του "διάβάζω ό,τι καταλαβαίνω" και του "καταλαβαίνω ό,τι διαβάζω".Την απέφυγες ωραία την τρικλοποδιά
Δεν ξέρω για ποια quotes μιλάς, ποιες αντιφάσεις και ποια γυρίσματα είδες από πλευράς μου στο συγκεκριμένο. Σε ό,τι με αφορά, θέση μου είναι και παραμένει σταθερή, σύμφωνα με την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη, και όχι σύμφωνα με τα λεξικά. Από 'κει και πέρα δεν χαμπαριάζω από "απειλές" ή προειδοποιήσεις τέτοιου τύπου, ούτε φοβάμαι το "ξεμπρόστιασμα". Αν έχεις να παραθέσεις επιχείρημα (είτε με quotes είτε χωρίς) που θα μου αποδείξει ότι έσφαλλα κάπου, να το τοποθετήσεις και πολύ ευχαρίστως να αναγνωρίσω το σφάλμα μου αν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας στα μάτια όλων και στα δικά μου ασφαλώς. Αυτή την ώρα και μέχρι στιγμής δε βλέπω σφάλμα μου, συνεπώς δεν μπορώ ν'αναγνωρίσω κάτι που δεν βλέπω.Άντε μην αρχίσω τα qyote με τα απίστευτα γυρίσματα, αντιφάσεις, θέσεις, αντιθέσεις και γίνει της τρελής
Πρώτον δεν επιδιώκω ΚΑΜΙΑ κόντρα. Το είπαμε αυτό. Από σένα βλέπω κόντρα και μάλιστα αχρείαστη, ή τέλος πάντων χωρίς να την καταλαβαίνω η ξανθιά (που βάφτηκα καστανή μπας και δω λίγο φως παραπάνω, αλλά φαίνεται πως απο νοημοσύνη ακόμα πάσχω ενίοτε :Ρ).κόψε την κόντρα. Μην αφήνεις αιχμές οτι σου είπα ή εννόησα πως δεν κάνεις καλή χρήση της γλώσσας γιατί αρχίζω να τουρκεύω και δεν είναι καθόλου σωστό.
Δεύτερον έβγαλες εντελώς "εκτός" πνεύματός μου, το "ζοχαδιάρικο" που έγραψα, συσχετίζοντάς το άμεσα με το άτομό σου, ενώ δεν θα'πρεπε να μπεις καθόλου σ'αυτή τη λογική. Και εξηγούμαι γιατί ήδη πολύ παρεξηγούμαι :
Τα λεξικά (ή/και το λεξικό σου) δεν αποκλείεται καθόλου να είναι (στην έκδοση-συγγραφή τους) κατά πολύ μεταγενεστερα της δικής μου σχολικής παιδείας, (γι'αυτό ρωτούσα χρονολογία έκδοσης, κατάλαβες?) όπως είσαι κι εσύ πολύ μεταγενέστερος (νεότερος) από μένα άλλωστε, που σημαίνει πως ειναι πολύ πιθανό και αυτά (τα λεξικά αλλά κι εσύ μαζί τους) , να "μιλάνε" (μιλάτε) διαφορετική ελληνική από αυτή που έμαθα να μιλάω εγώ. Γιατί εγώ φίλε μου καταλαβαίνεις πως άρχισα να διδάσκομαι τα ελληνικά (γραμματικά και συντακτικά) επί χούντας- μη σου πω και νωρίτερα, εσύ επί ΠΑΣΟΚ. Ξέρεις για τι διαφορά και απόσταση μιλάμε σ'αυτό και μόνο το σημείο;; ΓΙΑ ΧΑΩΔΗ διαφορά.
Στη δική μου σχολική διαδρομή για παράδειγμα, το να'χουμε παρασχολικά βιβλιαράκια μετάφρασης των αρχαίων κειμένων, ήταν επιεικώς απαράδεκτο και αν μας έπιανε καθηγητής με τέτοιο, σήμαινε στεγνή μονάδα. Στη δική σου, το μεταφρασμένο αρχαίο κείμενο είναι must. Στη δική μου, οι εκθέσεις ιδεών γράφονταν στην καθαρεύουσα, κι αν μας ξέφευγε κανά "λαθάκι" δημοτικής, το κείμενο γινόταν αιμοσταγές στις διορθώσεις. Στη δική σου γράφατε ΜΟΝΟΝ στη δημοτική. Στη δική μου, ήταν αδιανόητο να γράψει κανείς το "αυγό" με "β" ή το "φλυτζάνι" ή το "γλυτώνω" με "ι" και την αφίσσα με ένα "σ" (για να δώσουμε ελάχιστα των ελαχίστων παραδείγματα στα ορθογραφικά), ούτε υπήρχε περίπτωση να πούμε "απόψε το βράδυ" και να εξακολουθεί να πιστεύει κανείς πως είμαστε στα καλά μας, ενώ σήμερα είναι αποδεκτό συντακτικά. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι ήταν αδιανόητη (και άγνωστη λέξη μπορώ να σου πω) η χρήση του μονοτονικού, ενώ σήμερα το πολυτονικό θεωρείται αχρείαστο. Μην παρασυρθώ και αναπτυχθώ σε άλλα παραδείγματα, γιατί θα γίνει βιβλίο αυτό το ποστ. Πιστεύω πως κατάλαβες τι θέλω να πω.
Η ουσία είναι πως με την κατακρεούργηση της ελληνικής που έγινε εντονότερη απ'τη μεταπολίτευση και μετά, έχω λόγους να μην θεωρώ κανένα πρόσφατο (της τελευταίας 30ετίας εννοώ) λεξικό, ούτε τους ορισμούς των λημμάτων που εμπεριέχουν, ΘΕΣΦΑΤΑ. Προσωπικά (χωρίς να προσδοκώ να'ναι αυτό κανόνας για όλους, έτσι;) ΜΟΝΟΝ από έναν Σαράντη Καργάκο (και ελάχιστους άλλους που δεν γνωρίζω κατ'ιδίαν) και από τον Μέλιο μας εδώ (που είχα την χαρά να γνωρίσω) θα δεχόμουν ως "θέσφατα" αν θες, τις όποιες παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προσδιορισμούς.
Και ερωτώ:
Μήπως...Λέω μήπως δεν υπολόγισες ή κατάλαβες καθόλου αυτό το πνεύμα μου, μήπως το πήγες εντελώς αλλού και κάνεις "δίκη προθέσεων" όπως εύστοχα είχε πει ο stal σε άλλο τόπικ; (Μ'αρέσει πολύ αυτή η φράση και την υιοθετώ αδίστακτα) Σκέψου το και πες μου. Και πες μου ειλικρινά. Αν τώρα μετά απ'αυτό το μακρυνάρι κατανόησες επιτέλους πως κάπου με παρεξήγησες, δεν είναι κακο να το παραδεχτείς. Απεναντίας θα'ναι πολύ καλό και θα κάνει τη διαδικτυακή μας επικοινωνία πιο εύκολη.
Εντωμεταξύ εγώ κάποια στιγμή θα διασπάσω όλο αυτό το κομμάτι για να το κάνω άλλο τόπικ στην ίδια ενότητα με τον τίτλο " υπέρ πίστεως και πεποιθήσεως", γιατί δυστυχώς πάλι δεν καταλαβαινόμαστε, (μέχρι στιγμής) ΕΣΥ το αναγάγεις σε κόντρα όλο αυτό, και δε γουστάρω στο καρφιτσωμένο "Ορθογραφία-Ετυμολογία" να εξελίσσονται κόντρες. Αυτό το καρφιτσωμένο (δηλαδή στίκι όπως λέμε εμείς οι Ελληνες ) έχει έναν και μόνο λόγο ύπαρξης, κι αυτός αναγράφεται στον τίτλο του με σαφήνεια.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble