Πολυτονικό ή μονοτονικό?

Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: Πολυτονικό ή μονοτονικό?

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Τετ 28 Ιαν 2009, 11:21

Τάλως έγραψε:γιατι εσυ πιστευεις οτι μιλας με τη σωστη προφορα ωστε να "απαγγείλεις σωστά ένα αρχαίο κείμενο"

οπως ειπες?
Όχι, αλλά δεν θα με βοηθήσει το πολυτονικό να την αποκτήσω. :wink:
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 28 Ιαν 2009, 11:28

Να μιλάμε τραγουδιστά εχοντας 200 τόνους;
Τελικά είμαστε πολύ πίσω. Οι Ιταλοί μιλάνε τραγουδιστά και έχουν έναν τόνο.
Άντε, μάθετε Ιταλικά

If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 28 Ιαν 2009, 11:32

seliniasmene ΑΝΝΑ ναι αυτος ειναι ο σκοπος του πολυτονικου!! να διδαξει αυτη την προφορα!!! τιποτα αλλο δεν κανει!

Τωρα να μην πω τιποτα για την ιταλικη...

η αρχαια γλωσσα ειχε δομη και λογους για το που ηταν τραγουδιστη και που οχι..... δεν ηταν οτι ναναι... και ειχε να κανει με την αρμονια!

η ιταλικη βεβαιαως δεν ειναι ετσι!

η Ελληνικη ειναι η μονη γλωσσα που κανει καποιες δουλειες παραπανω απο την επικοινωνια
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 28 Ιαν 2009, 13:43

Σελ και στο Ιόνιο, και στην Κύπρο μια χαρά τραγουδιστά τα λένε .... πόσους τόνους έχουν; =Ρ
αφήστε τα σάπια και μάθετε Κεφαλλονίτικα =Ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ » Τετ 28 Ιαν 2009, 14:34

Πολυτονικό ἤ Μονοτονικό;

-Πολυτονικό
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Τετ 28 Ιαν 2009, 15:56

Λερώνει το οπτικό πεδίο, φορτώνοντάς το με περιττά σχέδια/άχρηστες πληροφορίες.
Πάει πακέτο με τα μικρά/πεζά που είναι κακοποιήσεις των αρχαίων κεφαλαίων σχημάτων/σχεδίων (της ιωνικής παραλλαγής αλφαβήτου) -δηλαδή αρνητική ενέργεια, τίποτε άλλο εκτός από αυτό-.

Χάνεις χρόνο να διπλο/τριπλοελέγξεις κάθε λέξη, εάν την έχεις πνευματοτονίσει σωστά, γιατι αλλιώς είναι γραμμένη λάθος. Είναι δηλαδή μέρος της... ''ορθογραφίας'', οι...τόνοι και τα πνεύματα, που ουδεμία σχέση έχουν με την έννοια της λέξης -παρά μόνον ως ''σκιές'' (μεταλλαγμένες, βεβαίως) των γραμμάτων που υπήρχαν στην θέση τους, τα οποία όμως δεν προφέρεις συνεπώς ο τονισμός είναι πρακτικά άχρηστος-. Είναι μη-ουσιώδης ασχολία για να απασχολείται ο εγκέφαλος με περιττά, και να χάνει τις πληροφορίες του κειμένου, - να καθυστερεί στην κατανόηση του νοήματος, το οποίο έρχεται αυτόματα με τα κεφαλαία άτονα.

Κάθε λέξη καταντά παραφορτωμένη κακόγουστη οπτικά, αυτό που λέμε κιτς, και μουτζουρωμένη -και, διερωτάται, τις, πού βρίσκεται η πανίσχυρη δωρική απλότητα, ''πνιγμένη'' μέσα στις βαρβαρικές ''περικοκλάδες'' τόνων και πνευμάτων-, χωρίς να υπάρχει πρακτικός λόγος δεδομένου οτι στην πραγματικότητα δεν αλλάζει η προφορά, όπως ισχυρίζονται. Εάν ήταν θέμα καλύτερης προφοράς, η Ορθοφωνία / Αγωγή Λόγου -σε ηθοποιούς, νομικούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους κλπ- θα διδασκόταν στο πολυτονικό. Δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικός σε αυτό το θέμα που να θεωρεί ότι πρέπει να διδάσκει στο πολυτονικό. Εάν υπήρχε, θα το συζητούσαμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ICAROS την Τετ 28 Ιαν 2009, 18:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 28 Ιαν 2009, 17:22

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Σελ και στο Ιόνιο, και στην Κύπρο μια χαρά τραγουδιστά τα λένε .... πόσους τόνους έχουν; =Ρ
αφήστε τα σάπια και μάθετε Κεφαλλονίτικα =Ρ
Γιατί άραγε στο Ιόνιο μιλάνε τραγουδιστά; Αφού δεν ήταν ποτέ ιταλικό το ιόνιο :loco:
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 28 Ιαν 2009, 19:34

Με όλο το σεβασμό, υποκρίθηκα ειρωνεία για να δεις πώς σε βλέπουν απ'έξω. Θυμάμαι που είχα ακούσει κάτι σοφά λόγια.. να μιλάς στον άλλο στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Ασφαλώς γνωρίζω τι θα επακολουθήσει και εκ των προτέρων σου λέω ότι έχεις δίκιο. Ναι, έχεις δίκιο. Πώς θα μπορούσες άλλωστε να έχεις άδικο;! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαμηλά έχω πέσει... Είμαι για φτύσιμο. Είναι αυτά τα... πώς τα λέτε εσείς... τα "εγώ"; Νομίζω πως για λίγο έγινα ο καθρέπτης σου..
Τώρα λέω να πορευθώ στο "Φως", να ξεπλύνω τις αμαρτίες από πάνω μου, να φωτιστώ και να ρίξω και καμιά ξομολόγηση.
Δεν με νοιάζει πώς με βλέπουν απ'έξω invisible, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, και το τελευταίο των τελευταίων που θα έπρεπε ν'απασχολεί τον οποιονδήποτε ελεύθερο άνθρωπο. Ούτε η ειρωνεία μ'ενοχλεί, παρόλο που δεν ξέρεις να την χρησιμοποιείς και σίγουρα την στρέφεις στον λάθος άνθρωπο,γιατί δεν είμαι εχθρός σου, ούτε σε ειρωνεύτηκα μικρή μου, έτσι δεν είναι? Σε μάλωσα, γιατί ΟΝΤΩΣ έμοιαζες να το παίζεις χαζή (τώρα και θιγμένη!), την στιγμή που δεν διαβάζεις τίποτα απ'οσα γράφω, παρά μόνο αυτά που σε θίγουν (τυχαίο? ΟΧΙ!). Ήδη είχα πεί πως το πολυτονικό δεν βοηθά να προφέρει κανείς σωστά την γλώσσα, αλλά δίνει επίγνωση της γλώσσας, κι εσύ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ επέμενες να με ρωτάς με παντελώς χαζό τρόπο (που δεν σου αρμόζει, αλλά που θυμίζει πολύ Ίκαρο, και με ανησυχεί), γιατί μιλάνε το ίδιο όσοι χρησιμοποιούν και πολυτονικό και μονοτονικό!
Ο δε αυτοσαρκασμός που προσπάθησες να κάνεις για να θίξεις εμένα, θίγει μόνο εσένα. Αν σε θεωρείς για φτύσιμο, για φτύσιμο θα είσαι σε λίγο! Εγώ δεν σε θεωρώ για φτύσιμο, αλλά θα ήθελα πολύ να έρθεις στην θέση μου και να μου πείς, πού στον διάολο απαντήσατε σε ΜΙΑ απο τις ερωτήσεις μου μικρή μου!!!!

Και κάτι άλλο, γιατί βλέπετε σε εμένα αυτό που κάνει άλλος! Δεν το παίζω δάσκαλος, δεν είμαι παντογνώστης, αλλά ΑΠΑΙΤΩ να γίνεται συζήτηση σοβαρή, κι όχι σχολικού τύπου, και σε μία συζήτηση σοβαρή, υπάρχουν ερωτήσεις κι απαντήσεις. Αν κάποιος αρχίσει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια και να εμμένει σε αυτό που πιστεύει ο διάλογος δεν προχωρά, κι αυτό έχει γίνει κι εδώ! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, έχουμε δύο ανθρώπους που ο ένας λέει μαύρο ο άλλος άσπρο, και δεν απαντιέται καμμία ερώτηση!
Έτσι έμαθες εσύ στο σχολείο σου? Εγώ όχι!

Τέλος...αν δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς σωστά την τεχνική του καθρέπτη, καλύτερα να μην την κάνεις. Σεβασμό απεριόριστο σου δείχνω, γιατί ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, κι αυτό αν έχεις εξυπνάδα, δεν θα θεωρήσεις οτι το λέω με αλλαζονεία, αλλά με αγάπη... ασχολούμαι μόνο με όσους θεωρώ άξιους ν'ασχοληθώ!
Χειροκροτήστε τώρα ο ένας τον άλλον, ελπίζω εντωμεταξύ να μάθετε να είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ακόμα δεν ξέρεις τί είναι άνθρωπος μικρή μου, αυτό στο υπογράφω, γι'αυτό κι ακολουθείς, αντί να οδηγείς τον ίδιο σου τον εαυτό)
ΤΕΛΟΣ!

(θύμωσε όσο θές τώρα, εσύ θα κάνεις ρυτίδες.... :P)
Εγώ αναφέρομαι σε εσένα και εσυ προσπαθείς να δικαιολογηθείς δίχως νόημα, λέγοντας όπως θα έλεγε ενα νήπιο κατα την διάρκεια μιας σκανδαλιάς ''Δεν το έκανα εγώ'' ή ακομα καλύτερα ''Δεν ήμουν μόνο εγώ''.
Δεν προσπάθησα να δικαιολογηθώ σ'εσένα, προσπάθησα να σε δείξω με το δάχτυλο... ήρθαμε την ίδια μέρα (εγώ επέστρεψα, εσύ απλά ήρθες) :)
Οι διαλεγόμενοι

- Δεν πρέπει να προσπαθούν να αποδείξουν εαυτούς
''σωστούς'', ή... ''μάγκες'',
και να βγάλουν τους άλλους σφάλλοντες και ''λάθος''.
Αυτή η τακτική ανήκει σε νοοτροπία υπανθρώπων.

Αντί να δίνεις οδηγίες προς ναυτιλομένους, να κάνεις πρώτος αυτό που συμβουλεύεις. Γιατί ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ! Ρε Ίκαρε, νομίζεις οτι όλοι είναι στραβοί σαν τα πιτσιρίκια που σε ακούνε? ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΙΑ! Δεν σ'αρέσουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί?" Κάνε μία φορά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΕ διάλογο σοβαρό και ανθρώπινο, και θα σε αντιμετωπίσω ακριβώς έτσι, το έχω ξανακάνει ακι το ξέρεις, παρά τις προσωπικές μας διαφορές, σε έχω θαυμάσει πολλές φορές για την συμβολή σου εδώ χωρίς κανέναν εγωισμό, κι αν πείς το αντίθετο θα είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης του κόσμου, γιατί όλα είναι εδώ στο φόρουμ και φαίνονται! Αλλά έχεις γυρίσει περίεργα μυαλά, και εσύ είσαι αυτός που δεν δέχεται τίποτα πιά, καμμία συζήτηση, κανένα επιχείρημα, όλα τα επιχειρήματα των άλλων τα ονομάζεις βλακώδη, παιδαριώδη και δεν ξέρω εγώ ΄τι άλλο! Μου δίνεις και διδαχές! ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΡΕ! Κάνεις και υποδείξεις ΕΣΥ στους υπανθρώπους! :punch:

Και κάποιος είπε για την άτονη προφορά...α ναι, ο ΙΩΑΝΝΗΣ
Αναφέρεσαι στον Α.Παπαδιαμάντη και εγώ με την σειρά μου θα αναφερθώ στον Αριστοτέλη. Ο Αριστοτέλης ενώ έγραφε κάποιο κείμενο το οποίο ήταν ορθό και λογικό ξαφνικά έδινε ένα ολόκληρο κεφαλαίο κείμενο με συνεχόμενες κώδικες λέξεις. Οι ειδικοί ισχυρίζονται οτι πρόκειται για διαλείψεις του Αριστοτέλη, και όμως εκεί κρύβονται πόλλα μηνύματα τα οποία ήθελε να περάσει ο ίδιος. Εαν μπορείς κατανόησε τα. Εκεί είναι η μαγεία της γλώσσας. Νομίζεις οτι το να ομιλείς ''άτονα'' είναι οπισθοδρομικό. Κατα πόσο θεωρείς τους ''αρχαίους'', αρχαίους με γνώμονα την σημερινή εποχή; Εγώ καθόλου.
Τί άλλο θ'ακούσω θέε μου! Κοίτα να δείς. Έχουμε χάσει την έννοια της χρησιμότητας της γλώσσας! Αν είναι να παίξουμε τόμπολα και να λύνουμε γρίφους κάθε φορά που διαβάζουμε ένα κείμενο, τότε χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της, ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!! Εσύ μιλάς για κάτι που έκανε ένας ΜΥΣΤΗΣ για να περάσει γνώση σε λίγους... ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ! Εκτός κι αν σκοπεύεται να μας μυήσετε όλους ομαδικά!
Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να 'ομιλήσει' άνθρωπος άτονα! Προσπάθησε να ομιλήσεις άτονα και μαγνητοφώνησέ σε και στείλε μου μία κόπια να γελάσω! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ, μόνο στον γραπτό λόγο! Απο τηνσ τιγμή που παίρνεις ανάσες για να μιλήσεις, ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΙΣ! Ακόμα και χωρίς ανάσα να προσπαθήσεις να μιλήσεις, δεν μιλάς άτονα...ΑΤΟΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αρκετά με τη παραπληροφόρηση! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
ΚΑΘΙΣΤΕ ΧΑΙΔΕΨΤΕ Ο ΕΝΑΣ Τ'ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΙΑ ( :loco: ), εντωμεταξύ για τα ιδεογράμματα ουδεμία κουβέντα, έτσι? Εκεί να δείς γρίφοι που πέφτουν, θα σ'άρεσαν πολύ!
Αν θέλετε να μιλήσετε απαντώντας σ'ερωτήσεις, ευχαρίστως να συμμετάσχω! Εγώ προσωπικά βλέπω πως όντως το μονοτονικό έχει πειράξει τα μυαλά πολλών τελικά!!!! Και μάλλον με βοηθήσατε να καταλήξω: ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ! Αει σιχτίρ πιά!

Α ναι...σας αγαπώ, μην ανησυχείτε, ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΤΕ :loco: :shock:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Τετ 28 Ιαν 2009, 19:40

ΙΚΑΡΟΣ έγραψε:Παιδιά έχετε ξεφύγει.

Κάθε θέμα δεν είμαστε εμείς.
Είναι το θέμα.

Δεν εξετάζουμε... ''ποιος έχει δίκιο''.
Ψάχνουμε, τι ισχύει
...και τι δεν ισχύει.

Τι πρέπει να παραμείνει ως έχει
Τι να βελτιωθεί
Τι να φύγει
Να καταστραφεί
Και από κάτι άλλο να αντικατασταθεί.

Οι διαλεγόμενοι

- Δεν πρέπει να προσπαθούν να αποδείξουν εαυτούς
''σωστούς'', ή... ''μάγκες'',
και να βγάλουν τους άλλους σφάλλοντες και ''λάθος''.
Αυτή η τακτική ανήκει σε νοοτροπία υπανθρώπων.

- Την Αλήθεια επί του κάθε ζητήματος ψάχνουν.
όταν ο άλλος τους την δείχνει,
έχει κάνει δηλαδή σκέψεις που εκείνοι δεν έκαναν ΑΚΟΜΗ,
οφείλουν να τις κάνουν και εκείνοι - χωρίς εγωϊσμούς,
και να την παραδέχονται. (την Αλήθεια)

Ή να σιωπούν, εάν δεν τους είναι ευχάριστη -η Αλήθεια- για τον α - β λόγο.
Όχι να επιμένουν παραλόγως ότι τα πράγματα...
''είναι έτσι'' (!)
όπως θα ήθελαν να είναι,
- εφ όσον πλέον γνωρίζουν ότι δεν είναι.

Αυτά προς όσους συνηθίζουν να το γυρίζουν ''επί προσωπικού''.
''Είσαι ''αυτό'' (θετικό), ...''
''Δεν το περίμενα αυτό από εσένα που είσαι ''έτσι'' (θετικό), είσαι ''αλλιώς'' (άλλο θετικό), ...''
Έλεος δηλ, τι σχεση έχουν αυτά με το κάθε θέμα;
Όπου τα βρίσκετε μπαστούνια και δεν έχετε επιχειρήματα,
και ''ηττάται ο εγωϊσμός σας'',
θυμάστε οτι... ''δεν το περιμένατε αυτό από εμένα'';
Πάτε καλά;

[Αυτό το κάνουν συστηματικά 3 άτομα εδώ μέσα,
και το θυμήθηκα επειδή το γυρίσατε σε προσωπικές αναφορές :loco: ]
Αυτά είναι για όλους και όλες σας και για εμένα.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 28 Ιαν 2009, 19:43

Α γειά σου...οι εμμονές που λέγαμε! :clap:

δάσκαλε που...δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις...το ξέρεις αυτό? :thumbsdown:

έντιτ δικό μου: έκανες έντιτ, το οποίο αλλάζει τα παραπάνω. Δεν τα βγάζω μόνο για να είμαι εντάξει απέναντι σε όλους και σ'εσένα κυρίως.
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΗΣ
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΗΣ » Τετ 28 Ιαν 2009, 20:13

Να μιλήσει άνθρωπος άτονα δεν είναι δυνατόν. Εφόσον όμως γνώριζεις την Ελληνική γραφή αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την κάνεις χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ω ΕΛΑΤΟ. Η Ελληνική δεν είναι διεθνής γλώσσα αρα το τονικό σύστημα δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό, μια και όσοι ομιλούν ή μαθαίνουν Ελληνικά γνωρίζουν να τονίζουν μια χαρά.

Προσπάθησες να με δείξεις με το δάχτυλο; Το καταλαβαίνω δείχνεις στους άλλους την σωστή και λογική κατεύθυνση.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 28 Ιαν 2009, 20:22

Προσπάθησες να με δείξεις με το δάχτυλο; Το καταλαβαίνω δείχνεις στους άλλους την σωστή και λογική κατεύθυνση.
Πάνω που είπα οτι είσαι έτοιμος για διάλογο μεταξύ ενλόγων όντων!
Όχι βρε, σε δείχνω για να ξέρεις οτι σε ξέρω! Τα τίπς που έδωσα δεν βοήθησαν ε;
Δεν πειράζει, πάμε στον διάλογο, για να δείς πως όταν δεν μιλάς για λίγο και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, χωρίς να χαρακτηρίζεις ανθρώπους που δεν ξέρεις με το καλημέρα σας, είναι καλύτερα:
Να μιλήσει άνθρωπος άτονα δεν είναι δυνατόν. Εφόσον όμως γνώριζεις την Ελληνική γραφή αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την κάνεις χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ω ΕΛΑΤΟ. Η Ελληνική δεν είναι διεθνής γλώσσα αρα το τονικό σύστημα δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό, μια και όσοι ομιλούν ή μαθαίνουν Ελληνικά γνωρίζουν να τονίζουν μια χαρά
Αν ήταν διεθνής γλώσσα, ή μάλλον αν μας ενδιέφερε να γίνει διεθνής θα δεχόσουν την χρησιμότητα του πολυτονικού? Μην ξεχνάμε οτι ακριβώς γι'αυτό δημιουργήθηκε εξαρχής...για να μάθουν οι άλλοι που δεν μεγάλωσαν με την ελληνική.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 28 Ιαν 2009, 20:46

μια και όσοι ομιλούν ή μαθαίνουν Ελληνικά γνωρίζουν να τονίζουν μια χαρά.
συγγνώμη για το διπλό πόστ, αλλά μου διέφυγε αυτό. Η αλήθεια είναι οτι ελάχιστοι γνωρίζουν να τονίζουν σωστά σε όλες τις κλίσεις, κι αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν είναι δυνατόν να αρνηθείς! Ακόμα και στα μίντια τσακίζουν τις λέξεις, που υποτίθεται είναι διαβασμένοι άνθρωποι που 'γνωρίζουν' την γλώσσα, αφού είναι εργαλείο τους!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΗΣ
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΗΣ » Τετ 28 Ιαν 2009, 20:55

Εαν ήταν διεθνής γλώσσα (από αύριο) θα πρότεινα το μονοτονικό σύστημα με μακροπρόθεσμο σκοπό το άτονο. Κάτι σαν αρχική εκμάθηση.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Τετ 28 Ιαν 2009, 21:09

Μα δεν σε βοηθά το πολυτονικό να μιλάς σωστά. Αυτό από που το συμπέραναν οι απίθανοι τύποι που το πρωτοδιέδωσαν;

Είναι ζήτημα ορθοφωνίας. Δηλαδή του τρόπου που εκφέρεις την διάλεκτο, όχι του τρόπου γραφής της διαλέκτου.
Akomh kai etsi grafontas, dynasai omilein or8ws.
Akomi ke etsi grafontas, dinase omilin or8os.

Αυτοί οι εβραίοι* (θρησκευτικά) ''χριστιανοί ορθόδοξοι'' ψευδο-Έλληνίζοντες έχουν διαφθείρει την λογική σας, στην πραγματικότητα σας εξαναγκάζουν σε ψευδο-Ελληνικές επιθυμίες, υποτιθέμενης επανελλήνισης, με την υιοθέτηση του... τάχα ''ελληνικού πολυτονικού'' σαν υποτιθεμένου ορθοτέρου τρόπου γραφής. Λίγο έλεος, κάποτε...

*Τόσο οι ''χριστιανοί'' όσο και οι ''ισλαμιστές'' αποτελούν εβραϊκές αιρέσεις. Εάν θέλετε απόδειξη, για τους πρώτους, παρατηρήστε το εξής: κάθε φορά που κάποιος επιτίθεται σε αντιανθρώπινες ή ανθελληνικές εβραϊκές θέσεις, δεν πετάγεται εβραίος για αντίλογο, όπως θα ήταν το λογικό, αλλά πετάγεται... ''χριστιανός ορθόδοξος'' παπάς ή πιστός, ο οποίος λειτουργεί πάντοτε παραδοσιακά κλασικά πατριωτικά υπέρ εβραίων. Αυτό τα λέει όλα, έχουν τους εδώ δούλους τους, για υπερασπιστές τους. Δεν ασχολούνται οι ίδιοι...
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 28 Ιαν 2009, 23:39

Αυτοί οι εβραίοι* (θρησκευτικά) ''χριστιανοί ορθόδοξοι'' ψευδο-Έλληνίζοντες έχουν διαφθείρει την λογική σας, στην πραγματικότητα σας εξαναγκάζουν σε ψευδο-Ελληνικές επιθυμίες, υποτιθέμενης επανελλήνισης, με την υιοθέτηση του...
τέτοια μπορούν να λείπουν απο τις κατά τ'αλλα πολύ ωραίες θέσεις σου, για να μην επανέλθουμε στο ποιός αντέχει περισσοτερο να τα χώνει... Η λογική μας μπορεί να διαφέρει απο την δική σου, αλλά δεν την κάνει χειρότερη απο αυτή! Επιτέλους και σε παρακαλώ. πάμε στα υπόλοιπα:
Akomh kai etsi grafontas, dynasai omilein or8ws.
Akomi ke etsi grafontas, dinase omilin or8os.
Ερώτηση: έτσι θα τα έβρισκες γραμμένα (έστω με κεφαλαία) στην ελληνική που υπερασπίζεσαι? καλά το l, αλλά είχαν το g, το h για η, το r, το d? Καταλαβαίνω τί προσπαθείς να πείς, και είναι αυτό που λέω κι εγώ, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την εμμονή με συγκεκριμένο σύστημα γραφής. Κάποια στιγμή θίχτηκε το θέμα της ενεργειακής υπόστασης των σχημάτων. Το δέχεσαι αυτό? Υποθέτω πως όχι, κρίνοντας απο τα εδώ λεγόμενά σου, οπότε εκείνο το επιχείρημα δεν υφίσταται πλέον. Επομένως, πάμε σε μία αντίδραση στο οτι το πολυτονικό καθιερώθηκε απο εβραιόφιλους (κατ'εσέ), ενώ είσαι συναισθηματικά ταυτισμένος με την γραφή των κεφαλαίων ανδρομέδειων. Θα μπορούσες να είσαι με τα ιδεογράμματα επαναλαμβάνω, τουλάχιστον εγώ αν ήθελα το όλα ή τίποτα, θα πήγαινα κατευθείαν εκεί. Οπότε θέλω να μου εξηγήσεις όπως μπορείς καλύτερα, γιατί θεωρείς οτι τα κεφαλαία αυτά είναι καλύτερα απο τα ιδεογράμματα και άλλες ελληνικές γραφές (όχι το πολυτονικό, δεν μ'ενδιαφέρει αυτό εδώ...).
Και γιατί δεν δέχεσαι ας πούμε, έστω, το να ξαναμπούν τα εκλειπόντα γράμματα στις θέσεις τους μεσα στις λέξεις (αυτά που βγήκαν χάριν των τόνων).
Εαν ήταν διεθνής γλώσσα (από αύριο) θα πρότεινα το μονοτονικό σύστημα με μακροπρόθεσμο σκοπό το άτονο. Κάτι σαν αρχική εκμάθηση.
Έγραψα όμως πρίν πως
Η αλήθεια είναι οτι ελάχιστοι γνωρίζουν να τονίζουν σωστά σε όλες τις κλίσεις, κι αυτό είναι μία πραγματικότητα που δεν είναι δυνατόν να αρνηθείς! Ακόμα και στα μίντια τσακίζουν τις λέξεις, που υποτίθεται είναι διαβασμένοι άνθρωποι που 'γνωρίζουν' την γλώσσα, αφού είναι εργαλείο τους!
Εδώ οι έλληνες δεν τονίζουν σωστά σε όλες τις κλίσεις και σκοτώνουν καθημερινά την γλώσσα, φαντάσου τί θα κάνουν οι ξένοι....
Μην ξεχνάς πως στην αρχαιότητα αυτό που έγραφαν (διάλεκτος) το μίλαγαν κι όλας στην καθημερινότητά τους. Αυτό που διαβάζουμε πλέον στα αρχαία γραπτά δεν τα μιλάμε, που σημαίνει οτι αν κάποιος δεν έχει ένα σύστημα τονισμού δεν θα ξέρει τί διαβάζει, γιατί δεν θα έχει σημείο αναφοράς....εκτός αν όλοι αρχίσουμε και μιλάμε αρχαία ελληνικά ξαφνικά.
εφόσον είναι τόσο σημαντικό να διαβάζουμε τα γραπτά που μας κληροδοτήθηκαν (κάτι που ειπώθηκε σωστά απο τον Ίκαρο, πως είναι αυτό που υψώνει τον άνθρωπο διανοητικά, κι όχιη ίδια η γλώσσα), τότε δεν είναι σημαντικό να έρθουμε σ'επαφή μαζί τους με τον σωστό τρόπο, και να είναι προσιτά τα γραπτά αυτά σε όλους? Τα αιγυπτιακά κείμενα τα διαβάζουν μόνο οι αιγυπτιολόγοι...θέλετε να χρειάζεται ειδικό πτυχίο για να διαβάσουμε ένα αρχαίο κείμενο?
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Πέμ 29 Ιαν 2009, 11:18

ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:Εφόσον όμως γνώριζεις την Ελληνική γραφή αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να την κάνεις χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ω ΕΛΑΤΟ.
χαχα :thumb:
ΙΩΑΝΝΗΣ έγραψε:Εαν ήταν διεθνής γλώσσα (από αύριο) θα πρότεινα το μονοτονικό σύστημα με μακροπρόθεσμο σκοπό το άτονο. Κάτι σαν αρχική εκμάθηση.
Συμφωνώ κι εγώ. ΑΤΟΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 29 Ιαν 2009, 12:24

Οπότε θέλω να μου εξηγήσεις όπως μπορείς καλύτερα, γιατί θεωρείς οτι τα κεφαλαία αυτά είναι καλύτερα απο τα ιδεογράμματα και άλλες ελληνικές γραφές (όχι το πολυτονικό, δεν μ'ενδιαφέρει αυτό εδώ...).
Και γιατί δεν δέχεσαι ας πούμε, έστω, το να ξαναμπούν τα εκλειπόντα γράμματα στις θέσεις τους μεσα στις λέξεις (αυτά που βγήκαν χάριν των τόνων).
....Εδώ οι έλληνες δεν τονίζουν σωστά σε όλες τις κλίσεις και σκοτώνουν καθημερινά την γλώσσα, φαντάσου τί θα κάνουν οι ξένοι....
Μην ξεχνάς πως στην αρχαιότητα αυτό που έγραφαν (διάλεκτος) το μίλαγαν κι όλας στην καθημερινότητά τους. Αυτό που διαβάζουμε πλέον στα αρχαία γραπτά δεν τα μιλάμε, που σημαίνει οτι αν κάποιος δεν έχει ένα σύστημα τονισμού δεν θα ξέρει τί διαβάζει, γιατί δεν θα έχει σημείο αναφοράς....εκτός αν όλοι αρχίσουμε και μιλάμε αρχαία ελληνικά ξαφνικά.
εφόσον είναι τόσο σημαντικό να διαβάζουμε τα γραπτά που μας κληροδοτήθηκαν (κάτι που ειπώθηκε σωστά απο τον Ίκαρο, πως είναι αυτό που υψώνει τον άνθρωπο διανοητικά, κι όχιη ίδια η γλώσσα), τότε δεν είναι σημαντικό να έρθουμε σ'επαφή μαζί τους με τον σωστό τρόπο, και να είναι προσιτά τα γραπτά αυτά σε όλους? Τα αιγυπτιακά κείμενα τα διαβάζουν μόνο οι αιγυπτιολόγοι...θέλετε να χρειάζεται ειδικό πτυχίο για να διαβάσουμε ένα αρχαίο κείμενο?
anyone, μία απάντηση, μπάς και θέλουμε κι εμείς μετά τα ατονα κεφαλαία? :)
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Πέμ 29 Ιαν 2009, 19:31

Yπάρχουν και γραμματοσειρές/fonts με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''άτονα'' μα και ταυτόχρονα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''μονότονα'' για την περίπτωση που καταλήξουμε ότι χρειάζεται να υπάρχει καθοδήγηση ''τονισμού''. Και για την αρχή κάθε πρότασης ή για τίτλους, απλώς χρησιμοποιείται ιδίου σχεδίου κεφαλαίο γράμμα, απλώς μεγαλυτέρου μεγέθους.
Παράδειγμα τέτοιου είδους γραμματοσειράς:

Εικόνα

Εικόνα

✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 30 Ιαν 2009, 16:17

Mε ξενίζει πολύ (και με θλίβει) το γεγονός ότι απ'όλους εδώ μέσα ο Ικαρος είναι αυτός που υποστηρίζει σθεναρά την περαιτέρω διάβρωση της γραφής μας. Μου κάνει αλγηνή εντύπωση γιατί εκτός ορισμένων επι μέρους διαστάσεων στις αντιλήψεις μας τον αναγνωρίζω κατά τα άλλα ως κάτοχο γνώσεων της ελληνικής σοφίας/φιλοσοφίας, και αμιγώς ελληνοκεντρικής διαδρομής.

Λες ότι εμείς δεν δίνουμε αντεπιχείρημα Λευτέρη, αλλά ειλικρινά δεν είδα μία, έστω ΜΙΑ αντιπαράθεση σε συγκεκριμένες επισημάνσεις μου είτε προς εσένα τον ίδιο είτε προς την Αννα ή τη Νανά... Έγραψα (κυρίως προς εσένα) ένα μακρυνάρι για παράδειγμα εδώ, άλλο ένα στην Νανά που λέω κι όλας ότι το απευθύνω και σ'εσένα εδώ και άλλο ένα στην Άννα εδώ και εσύ επανήλθες χωρίς να διαπραγματευτείς ουσιαστικά ΤΙΠΟΤΑ απ'όσα έθεσα, λες και εσκεμμένα και συνειδητά δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να τα πραγματευτείς αυτά... Στάθηκες με το επαναληπτικά μονότονο τροπάρι σου περί "μουντζούρων" πάνω από τα γράμματα και κάτι ισχυρισμούς για τα πεζά.

Αρχικά θα σου υπενθυμίσω πως αυτές οι μουντζούρες είχαν κάποιο λόγο που υπήρχαν και κάποια χρησιμότητα σε ό,τι αφορά την προφορά μας, ασχέτως αν εμείς στείλαμε αυτή την προφορά στη λήθη, πράγμα θλιβερό. Εκτός αυτού, αυτές οι "μουντζούρες" που εγώ τις λέω πνεύματα και τόνους, ήταν ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της γραφής μας που την καθιστούσαν ξεχωριστή, μοναδική αν θες, σε σχέση με τις άλλες λατινογενείς γραφές των ευρωπαϊκών γλωσσών, πολλοί κάτοχοι των οποίων, (Γερμανοί, Γάλλοι κλπ) έχουν κι εκείνοι ένα (περιορισμένο μεν αλλά υπαρκτό) τονικό σύστημα διαχωρισμού της προφοράς κάποιων φωνηέντων... Γι'αυτό δεν σε είδα να διαρρυγνύεις ιμάτια.

Επιπροσθέτως θα σου υπενθυμίσω ότι η γραφή έχει μακρά ιστορία στον κόσμο με πολλές αλλαγές από τα απροσδιόριστα βάθη του χρόνου μέχρι σήμερα.... Λέγεται ότι πρωτοχάραξαν τα πρώτα σύμβολα οι άνθρωποι 20.000 χρόνια πριν. Ίσως και τα ορφικά που εγώ πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον 11.000 ετών... Σίγουρα η γραφή τότε δεν ήταν ίδια τη σημερινή και πιστεύω πως πέρασε πολλές εναλλαγές μέχρι να φτάσει στον τον 5ο αι. π.Χ, που η ελληνική αλφάβητος καταλήγει σε 24 γράμματα 7 εκ των οποίων είναι φωνήεντα.
Έκτοτε οι αλλαγές ήταν μικρές και πολύ αργές για να επισημαίνονται ως σημαντικές... Παρέμειναν σχεδόν ανέπαφα τα γράμματα και οι τόνοι μέχρι το ρημαδιασμένο το '76 που καταργήθηκε το πολυτονικό.

Οι αρχαίοι για να γράψουν στην πέτρα όντως χρησιμοποιούσαν κεφαλαία, οπως συνηθίζουμε κι εμείς κυρίως στις επιγραφές μας σήμερα, αλλά έγραφαν και σε πεζά σε παπύρους.

Εικόνα

Τώρα αν εσένα δε σ'αρέσουν τα πεζά και υποκειμενικά τα στέλνεις στον καιάδα, δικό σου το πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παρωδία της ελληνικής γραφής.

Επανέρχομαι. Αυτή η γραφή με τα πνεύματα και τα όλα της, διατηρήθηκε από τότε μέχρι σήμερα, δηλαδή πάνω από 2.500 χρόνια. Απ'το '76 και μετά άρχισε η κατρακύλα χάρη σε νοοτροπίες και αντιλήψεις σαν τις δικές σου. Δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα νομίζεις πως μπορείς εσύ ( ή εσείς όσοι την είδατε νεοφώτιστοι- πάνσοφοι δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και ικανοί να κρίνετε ) να αποφασίζεις ποια είναι η σωστή γραφή και ποια η λαθεμένη για τα Ελληνικά. Στα χρόνια της δικής μου σχολικής μαθητείας δεν τέθηκε ποτέ θέμα ασχήμιας της γραφής με τα πνεύματα. Απεναντίας τα επιδείκνυα περήφανη στους ξένους, ως μέρος της μοναδικότητας της ελληνικής γραφής μας. Λυπάμαι που φτάσατε σήμερα να τα λοιδωρείτε...αποκαλώντας τα μουτζούρες και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Κατά τα λοιπά, προσυπογράφω και την Πέγκι μας.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Παρ 30 Ιαν 2009, 18:38

κανοντας το δικηγορο του διαβολου

Συγνωμη αλλα πριν απο 2500 χρονια δεν υπηρχαν πεζα!

αυτος παππυρος θα ειναι μετα την αλλαγη την χρονολογιας
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 30 Ιαν 2009, 19:38

Yπάρχουν και γραμματοσειρές/fonts με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''άτονα'' μα και ταυτόχρονα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''μονότονα'' για την περίπτωση που καταλήξουμε ότι χρειάζεται να υπάρχει καθοδήγηση ''τονισμού''. Και για την αρχή κάθε πρότασης ή για τίτλους, απλώς χρησιμοποιείται ιδίου σχεδίου κεφαλαίο γράμμα, απλώς μεγαλυτέρου μεγέθους.
Και γιατί να βάλουμε κεφαλαίο μεγαλύτερου μεγέθους (άσε που θα μπλέξουμε τα μπούτια μας σε ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ...θα καθόμαστε να μετράμε το ... μέγεθος), αφού στην περίοδο που χρησιμοποιούσαν τα αυτά κεφαλαία ανδρομέδεια δεν υπήρχε καν διαχωρισμός ανάμεσα στις λέξεις...
τελικά, θα το κάνουμε σωστά? Ή θα το κάνουμε με...εκπτώσεις?
Αν είναι να επανέλθουμε στο οκτακόσιες χιλιάδες προ χριστού (που ούτε εκεί δεν επανερχόμαστε...στην αρχή όλων...εκεί θα σε υποστήριζα, μα τον Δία!), θα επανέλθουμε όντως, δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς, άρα θα γράφουμε με κεφαλαία, χωρίς διαχωρισμό λέξεων, χωρίς διαχωρισμό προτάσεων, και ασφαλώς χωρίς παραγράφους. Εκεί να σε δώ να βγάζεις νόημα απο τα 'θεία' αρχαία κείμενα!
Επίσης έχω μία ένσταση (ασχέτως των προηγούμενων). οι αρχαίοι (ή κάποιοι απο τους πολλούς αρχαίους έλληνες), για κάποιον λόγο καθιέρωσαν ένα σύστημα γραφής όλο γωνίες. Δεν μπορώ να φανταστώ πως οι γωνίες (και η παντελής έλλειψη καμπύλων) θεωρείται απο κάποιον μελετητή των ενεργειών (και δεν λέω για σένα μόνο) ως ΙΔΕΑΤΗ καταγραφή ήχου.
Βλέποντας και μόνο τα συγκεκριμένα κεφαλαία με πιάνει το κεφάλι μου...θα το πώ και κινέζικα: δεν έχουν καλό φένγκ σούι!
Και χωρίς καμμία διάθεση ειρωνίας το λέω (εντάξει, μόνο μία ελαχιστότατη, τοσοδούλα), πές μου ειλικρινά: θεωρείς οτι ενεργειακά αυτά τα γράμματα είναι ΘΕΙΑ???? Σε ρωτάω ειλικρινά, μπορεί να κάνω λάθος, μπορεί επειδή δεν έχω έρθει αρκετά σ'επαφή μ'αυτά να κωλύεται ενεργειακά το σώμα μου, και ν'αντιδρά... αλλά πού ακούστηκε, να μην υπάρχει ούτε για δείγμα μία καμπυλότητα, μία υποψία σπείρας, ΕΝΑΣ ΘΕΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!? Εμένα μου χτυπάει άσχημα. Εσένα καθόλου?
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Σάβ 31 Ιαν 2009, 02:24

Εικόνα
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Κυρ 01 Φεβ 2009, 21:53

:shock:

εγώ πάντως δεν υποστηρίζω το πολυτονικό ... ακόμα τουλάχιστον! Το ψάχνω!
Ανακάλυψες κάτι σημαντικό που θα βοηθούσε ίσως κι εμάς να πάρουμε κάποια απόφαση? Αν θές βέβαια το μοιράζεσαι μαζί μας!
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος
Irc ψευδώνυμο: ABATTON

Δημοσίευση από ABATTON » Κυρ 01 Φεβ 2009, 22:11

Φυσικά και πολυτονικό.
Το μονοτονικό είναι μιά εφεύρεση διευκόλυνσης χρήσης μπασταρδεμένων Ελληνικών, που αφήνει το κόσμο αγράμματο.
Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσης χρήση πολυτονικού βοηθά στην καλύτερη κατανόησή της και την ζωντανεύει.
Καθιστά μάλιστα ορατή την σύνδεσή της με την καθαρεύουσα και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.
Με αυτό τον τρόπο βοηθά τον εγκέφαλο να δουλεύει καλυτερα, να αναλύει, να απομνημονεύει και να παράγει βαθύτερα και ποιοτικότερα συναισθήματα.
Έτσι όσο πλησιάζουμε την αρχαία ελληνική έχουμε ένα ακόμα τεράστιο ώφελος εφόσον γίνεται καταφανής η συνέχεια των Ελλήνων ΚΑΙ στην γλώσσα που ανακλά πάνω στον τρόπο σκέψης.
Χτίζουμε δλδ ποιοτικότερους ανθρώπους, πιό μορφωμένους, νέες ολοκληρωμένες πνευματικές μονάδες με καλυτερη ιστορική σύνδεση με την αρχαια ελληνικη που διδασκεται παγκοσμίως πλέον εδω και χρόνια στο εξωτερικό.

Ούτε συζητιση για το μονοτονικό πόρνευμα, που εκχυδαίζει τη σκέψη, αποτελεί γλωσσικό έκτρωμα και ο εξαναγκασμός χρήσης του, ευνουχισμό όλων μας!

Η ορθή χρήση της Ελληνικής Γλώσσης αποτελεί εργαλείο Πνευματικής ανάτασης και καθιστά την σύνδεση με το παρελθόν μας, απόλυτα ΟΡΑΤΗ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνική Γλώσσα- Γλωσσολογία”