Κοίτα να δεις... Κι εμείς δυσανασχετούμε για να μάθουμε τους αρχικούς χρόνους του λύω...
Τα Αρχαία Ελληνικά έξω τα έχουν σε μεγαλύτερη εκτίμηση... Φίλοι μου από Σικελία τα διδάσκονται
στο Πανεπιστήμιο...!
ArELa έγραψε:Άσε, η παιδεία στην Ελλάδα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία.
Κάθε χρόνο και μεγαλύτερη αλλοίωση της γλώσσας, της ιστορίας, του πνεύματος, του πολιτισμικού μας πλούτου...
Δικαίως την ονομάζουν "εκπαίδευση".
Εκπαιδεύουν δουλάκια.
Με γνώσεις που χρειάζονται για να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες.
Τα δουλάκια δεν πρέπει να κάνουν περίπλοκες νοητικες διεργασίες.
Πρέπει να μασάνε αβλεπί και να υποτάσσεται το πνεύμα κι η ψυχή τους.
Αν γνωρίζουν καλά ελληνικά και δη αρχαία ελληνικά, γνωρίζουν οι κινούντες τα νήματα πολύ καλά, πως η νοητική αποχαύνωση που επιδιώκουν, απλά δεν γίνεται να ευδοκιμήσει.
Νομίζω πως σε όποιο τόπικ θίγεται το θέμα της ελληνικής παιδείας είμαι μέσα...
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
Τι να κάνω;
Τα ζω ακόμη και καίει το θέμα...! Ευτυχώς-δυστυχώς (δεν ξέρω τι ταιριάζει καλύτερα) σε ένα χρόνο
τελειώνω... Μας βάζουν να μάθουμε πόσα ανούσια πράγματα και καταργούν τα βασικά...! Θέλουν να
βγάζουν στην κοινωνία υπάκουα στρατιωτάκια με μονομερείς γνώσεις και όχι μορφωμένους ενήλικες!
Δεν ξέρω τι ακολουθεί στο Πανεπιστήμιο, και κατά πόσο θα με δυσαρεστήσουν και από εκεί, ούτε αν
αξίζει αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία που περνάμε για να ενταχθούμε σε αυτό, αλλά ελπίζω να
συνειδητοποιήσω ότι άξιζε. Αναμένω κάτι καλύτερο... Για τους μικρότερους τι να πω... Υπομονή να
έχουν τα παιδιά...! Τα χειρότερα δυστυχώς δεν αργούν...