ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΉΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (από _XRHSTOS_)

Συντονιστής: kostas

Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:06

Posted: Tue Oct 17, 2006 3:10 pm

Από Squall Leonhart

Ακραίε Έλληνα, δε θα σου πω αυτό αλλά ούτε και ότι αντισταθήκαμε με έλληνες στρατιώτες.
Εδώ εσύ Δαιμονοποιείς το Βυζάντιο και τους τότε Έλληνες.
Μπορείς να μου πεις μερικά από τα Ελληνικά Έθιμα συγκρίνοντάς τα με τα αληθινά Ελληνικά Αρχαία έθιμα?
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:06

Posted: Wed Oct 18, 2006 1:18 pm

Από Akraios_Ellhnas

Squall Leonheart έγραψε: Εδώ εσύ Δαιμονοποιείς το Βυζάντιο και τους τότε Έλληνες.

Πώς;;;;;;

Θα παραθέσω στοιχεία που αποδεικνύουν τα επιχειρήματά μου, διότι δεν είμαι προπαγανδιστής ή αερολόγος... Αναμένετε...
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:16

Posted: Wed Oct 18, 2006 1:40 pm

Από The_Saboteur

Μπορείς να μου πεις μερικά από τα Ελληνικά Έθιμα συγκρίνοντάς τα με τα αληθινά Ελληνικά Αρχαία έθιμα?

ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΟΧΙ ΑΛΗΘΙΝΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:16

Posted: Wed Oct 18, 2006 7:22 pm

Από Lord Of The Strings

[έλεος] Η θεοκρατία λοιπόν ήταν επίσημο πολιτειακό καθεστώς στην αρχαιότητα [έλεος]

Τα μαλλιά της κεφαλής, θα μου πέσουνε νωρίς.
Στη τάξη σε επαναφέρω - να δούμε τι θα καταφέρω...
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:17

Posted: Wed Oct 18, 2006 7:43 pm

Από The_Saboteur

Τα μαλλιά της κεφαλής, θα μου πέσουνε νωρίς.
Στη τάξη σε επαναφέρω - να δούμε τι θα καταφέρω...

ΚΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΤΙΧΑΚΙΑ?
Ε ΠΕΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΟΘΗΚΕ ΕΠΑΘΕ ΑΤΥΧΗΜΑ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ.
ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΙΑ?
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:18

Posted: Thu Oct 19, 2006 7:42 pm

Από Akraios_Ellhnas

Εξάλλου, δεν σημαίνει πως ό,τι δεν είναι αρχαίο ελληνικό, παύει να είναι και ελληνικό! Έλεος! Τι λογική είναι αυτή; Ο Πλάτων έλεγε πως πρέπει να εξελισσόμαστε, εσείς καταντήσατε συντηρητικοί; Η δημιουργία εθίμων από Έλληνες, είναι ελληνική δημιουργία...
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:18

Posted: Sun Oct 29, 2006 12:39 pm

Από ΔΗΜΕΛΛΗΝ

Το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος έζησε και διέπρεψε επί χίλια περίπου έτη μετά την άδοξη κατάρρευση του Δυτικού. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση να τονίσω ότι αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη το στοιχείο της ενότητος σε ένα κράτος, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για μία πολυεθνική αυτοκρατορία. Αξίζει, λοιπόν, να μελετηθούν οι λόγοι αποσυνθέσεως και τελικής διαλύσεως της Δυτικής αυτοκρατορίας. Και τούτο διότι, τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν ενισχύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την άποψη περί ελληνικότητος του Βυζαντίου.

Έχοντας κατά νου λοιπόν την παραπάνω αρχή, στην Ανατολικορωμαϊκή Αυτοκρατορία συναντάμε τους Έλληνες και τους πλήρως εξελληνισμένους, οι οποίοι αποτελούσαν τον συμπαγή, σταθερό και σκληρό πυρήνα της. Οι άλλοι λαοί (Αρμένιοι, Γεωργιανοί, Σύριοι, Αιγύπτιοι, Σλαύοι, Βούλγαροι, Ιταλιώτες, Αλβανοί) ανήκαν σε αυτήν μερικώς και ασταθώς. Δεν εταυτίζοντο με το Κράτος, το οποίο είτε δεν το θεωρούσαν δικό τους (Σύριοι, Αιγύπτιοι), είτε εποφθαλμιούσαν την ηγεσία του από τους Έλληνες (Βούλγαροι: Συμεών, Σαμουήλ) και την μετατροπή του σε μίας άλλης μορφής και φύσης αυτοκρατορία, με προεξάρχον έθνος τους ιδίους. Για όλους τους παραπάνω λόγους άλλες φορές ήσαν υπέρ της κεντρικής διοίκησης και αρκετές άλλες συνεργάζοντο με τους εχθρούς του κράτους. Το Βυζάντιο, ασφαλώς και δεν ήταν δικό τους. Ανήκε στους Έλληνες που του έδωσαν την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό και την Ελληνορθοδοξία.

Ειδικώτερα, η περίοδος 400-600 μ.χ, υπήρξε μεταβατική. Από το 600 αρχίζει η περίοδος του πλήρους εξελληνισμού, ο οποίος ολοκληρώνεται μέχρι το 650. Έκτοτε, επί 800 έτη η Αυτοκρατορία είναι πλήρως και καθαρώς Ελληνική. Στην πρόσληψη καθαρώς ελληνικού χαρακτήρος συμβάλλει και η κατά τον 7ο αιώνα απώλεια των μη ελληνικών επαρχιών, δηλαδή της Συροπαλαιστίνης και Αιγύπτου (αφορμή οι δογματικές διαφορές όπως ο μονοφυστισμός και ο μονοθελητισμός, αλλά με βαθύτερη αιτία την προαναφερθείσα στην προηγούμενη παράγραφο), οι οποίες κατακτήθηκαν από τους Άραβες. Έτσι το κράτος περιορίζεται στην Μικρά Ασία, στην χερσόνησο του Αίμου, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη (εξαίρεση τα περίπου 140 χρόνια σκλαβιάς στους Σαρακηνούς κατά τα έτη 824-961), στην Κύπρο και σε κάποια τμήματα της Νότιας Ιταλίας και Κριμαίας.

Επειδή, όμως, οι αναφορές μου σε Έλληνες Ιστορικούς θα θεωρηθούν ως υποκειμενικές θεωρήσεις του όλου ζητήματος θα αναφερθώ στις απόψεις ξένων Ιστορικών. Έτσι ο H.G. Wells στην «Παγκόσμια Ιστορία» του αποκαλεί το Βυζάντιο «Νέο Ελληνικόν κράτος» Γράφει σχετικώς: Περί του Βυζαντινού κράτους ομιλούν γενικώς, ως εάν επρόκειτο περί συνεχίσεως της ρωμαϊκής παραδόσεως, ενώ εις την πραγματικότητα τούτο ήτο ανανανέωσις της παραδόσεως του Αλεξάνδρου. Το ανατολικόν κράτος, αφ΄ότου εχωρίσθη από το δυτικόν, ωμιλούσε την ελληνικήν και αποτελούσε την συνέχεια της ελληνικής παραδόσεως αν και όχι εντελώς αγνής. Πάντως το κράτος αυτό ήτο ελληνικόν και όχι λατινικόν. (α’.σελ. 635-638 εκδ. «Δέλτα»).

Ο Γίββων, επίσης, θαυμάζει την χάριν και την κομψότητα που έχει η ελληνική γλώσσα στα κείμενα του Κεδρηνού.

Ο Άγγλος Ιστορικός Toynbee σημειώνει: Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε χρησιμεύσει ως το ελληνικόν οικουμενικόν κράτος. Τούτο, βεβαίως, κατά τον ίδιο ισχύει πολύ περισσότερο για το ανατολικό τμήμα της, ιδίως μετά το 476 μ.χ («Σπουδή της Ιστορίας»).
Τέλος ο Γάλλος Jacques Le Goff στο βιβλίο του \"La Civilisation de I' Occident Medieval Artaud\" εκδοθέν στην Ελλάδα το 1993 από τις εκδόσεις ΒΑΝΙΑΣ με τον ελληνικό τίτλο \"Ο πολιτισμός της Μεσαιωνικής Δύσης\" χαρακτηρίζει τους Βυζαντινούς σαφέστατα ως Έλληνες. (σελ.68-69)

Επομένως, βλέπουμε ότι το χιλιόχρονο Βυζάντιο δεν δύναται να προσδιοριστεί ως οτιδήποτε άλλο παρά μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Αποτελεί την απόλυτη αναφορά στον Β’ Ελληνικό πολιτισμό. Είναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, το οποίο δεν εβίωσε τα σκοτάδια του Δυτικού Μεσαίωνα. Τουναντίον ήταν οι Βυζαντινοί Λόγιοι οι οποίοι προκάλεσαν την Αναγέννηση που οδήγησε στην παγκόσμια Δυτικοευρωπαϊκή πρωτοκαθεδρία. Διαφορετικά οι αγροίκοι Δυτικοί θα έκαιγαν μέχρι τις ημέρες μας τις μάγισσες.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 18 Απρ 2007, 18:19

Posted: Sun Oct 29, 2006 5:13 pm

Από Ωρωπιων

ΚΥΡΙΟΙ,ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ,ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ,ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ,ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ.ΕΑΝ ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟΤΕ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΟΥ 40,ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ,ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ[ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ],ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ,ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΤΛ.ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ,ΕΛΛΗΝΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΝΤΙΕΝΕΤΟΤΑΤΟΙ..
ΔΗΜΗΤΡΙΕ,ΜΙΛΗΣΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ.ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΣΕΝΑ,ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ.Ε,ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Ο ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟΣ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΠΑΘΑΜΕ.ΕΡΙΔΕΣ,ΦΟΝΟΙ,ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ,ΓΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΟ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ,ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΜΕ,ΓΕΝΟΥΑΤΕΣ,ΒΕΝΕΤΟΥΣ,ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟΥΣ,ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.Ο ΔΕ ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΛΑΙΟ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο 'ΑΛΒΑΝΟΣ ' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ.ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΧΘΡΟ ΟΣΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ,ΕΙΧΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ,ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1100, Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.ΕΔΩ ΕΒΑΛΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟ9ΛΟΥΘΑ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΗΤΡΙΕ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ...
ΦΙΛΙΚΑ ΩΡΩΠΙΩΝ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”