Προφανώς κάποιος θίχτηκε. Δεν πρέπει να το σεβαστούμε; Τοσο πολύ κοστίζει αντί για "κόκκαλα" να πούμε λείψανα; Πάλι την ίδια άποψη θα εξέφραζε. Δεν θέτω θέμα για το ΑΝ θα εκφράσει άποψη, εξυπακούεται αυτό, αλλά για το ΠΩΣ θα το κάνει... Λίγη ευγένεια βλάπτει;Divine Sinner έγραψε:Ναι βικυ αλλα το να εκφρασει καποιος οτι τα θεωρει κοκκαλα. προσβάλει τον χριστιανο συμφορουμιτη;
Μα και σε χριστιανό που θα'λεγε κάτι ανάλογο για αρχαιόθρησκο, το ίδιο θα'λεγα.Divine Sinner έγραψε:Αρα λοιπον το συμπερασμα ειναι οτι μπορεις να απαξιωνεις οποια θρησκεια θελεις αρκει να εισαι χριστιανος ορθόδοξος.
Και αν εσυ απλα κατακρινεις (οχι απαξιωσεις) τοτε θεωρεισε οτι βγαινεις φαουλ.
Μονα ζυγα δικα τους δηλαδη;
Έχω κοντράρει και τις δύο "παρατάξεις" στο παρελθόν και το'χεις ζήσει. Πού οδήγησε η κόντρα; Σε χειρότερη κόντρα, πάντως όχι σε συμβιβασμό και ευγενη συμφωνία κυρίων. Γι'αυτό φρονώ πως είναι άγονο, σπατάλη ενέργειας και "πτωτικό" για τον ψυχισμό μας, να μπαίνουμε σε λογικές αντιπάλων στρατοπέδων. Κάποτε πρέπει να ωριμάσουμε αρκετά ώστε να φύγουμε απ'αυτή τη μαλακώδη νοοτροπία. (όλη η ανθρωπότητα). Εγώ που τα λέω αυτά, μπορεί κάποια στιγμή να παρασυρθώ και να μπω σε κόντρα, αλλά τουλάχιστον παλεύω να κάνω τα πρώτα μου βήματα να φύγω απ'αυτό το mode. Εσείς;
Εμένα μ'έχουν πει από "αιρετική" μέχρι "σατανοκρουσμένη". Θα πρέπει να αντιδράσω; Ίσως θα δικαιούμην να το κάνω. Δεν το κάνω όμως, για ένα πολύ απλό λόγο. Αντιδρω, θίγομαι, προσβάλλομαι (όπως θες πες το) μόνο από κάποιον ή κάποιους, η γνώμη των οποιων βαρύνει σε κάποιο βαθμό στο μυαλό μου. Αν η γνώμη τους με αφήνει παγερά αδιάφορη, ποιος ο λόγος να αντιδράσω; Και τι θα εξυπηρετούσε αυτό; Μόνο τη διαιώνιση μιας κόντρας και τίποτα περισσότερο.Divine Sinner έγραψε:Δηλαδη οταν η οοδε. ο παπάς της επιτροπης επι των αιρέσεων της αρχιεπισκοπης και διαφοροι αλλοι εκκλησιαστικοι μας λενε ειδωλολατρες και πολλά χειρότερα, δεν αντιδρα κανεις.
Το θέμα είναι να τις λήγουμε τις κόντρες, όχι να τις δημιουργούμε ή να τις διαιωνίζουμε.