Οι Αρχιερείς κατα την Επανάσταση του '21
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Re: Οι Αρχιερείς κατα την Επανάσταση του '21
Γνωρίζει κάποιος να μας πει τι τάξεως-ποσοστού είναι η φορολογία σε κάποιον που διατηρεί πολλά ακίνητα?
Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι στο 35% (ευτυχώς δηλαδή γιατί το κράτος έχει ανάγκες να καλύψει).
Της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι στο 35% (ευτυχώς δηλαδή γιατί το κράτος έχει ανάγκες να καλύψει).
- Mantam Froufrou

- Φύλο: Γυναίκα
χαχαχαχαχα!!! νά'σαι καλά βρε καρίπη'μ, μ'έφτιαξες την διάθεση ρε σύ!!!
ΛΟΛ!!!
ΈΧΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, μετά το Βατικανό>(όποια πέτρα κι αν σηκωσεις, την εκκλησία θα βρείς απο χάμω)! ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Καρίπη, ΕΛΑΧΙΣΤΑ, μπροστά σ'αυτά που βγάζουν!!!! τα οποία (κέρδη) δεν πάνε καν σε φιλανθρωπίες, γι'αυτό σε παρακαλώ, δεν μπορώ να σε βλέπω να υποστηρίζεις μία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ με τέτοιο πάθος, λες και θα βρεις τον Θεό εκεί μέσα...
δικαίωμά σου δηλαδή....αλλά.... (δεν έχω λόγια)...
ΛΟΛ!!!
ΈΧΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, μετά το Βατικανό>(όποια πέτρα κι αν σηκωσεις, την εκκλησία θα βρείς απο χάμω)! ΛΙΓΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Καρίπη, ΕΛΑΧΙΣΤΑ, μπροστά σ'αυτά που βγάζουν!!!! τα οποία (κέρδη) δεν πάνε καν σε φιλανθρωπίες, γι'αυτό σε παρακαλώ, δεν μπορώ να σε βλέπω να υποστηρίζεις μία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ με τέτοιο πάθος, λες και θα βρεις τον Θεό εκεί μέσα...
δικαίωμά σου δηλαδή....αλλά.... (δεν έχω λόγια)...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- karipis

- Επικοινωνία:
Μα... δεν μίλησα για Θεό σε κανένα μνμ μου εγώ μαντάμ!!
Για το Εθνικό έργο του φορέα μιλάω
Παρατήρηση α) Δεν διαφωνώ με το "λίγα τους παίρνουν", αν και υπάρχει ένα ιστορικό περιστατικό (επί Παπάγου αν θυμάμε καλά) το οποίο είναι αρκετό για να με κάνει να το βουλώνω στο συγκεκριμένο θέμα και να μην έχω "ντε-φάκτο" θέση.
Παρατήρηση β) Αν με το "να τα δώσουν ΠΙΣΩ στην Ελλάδα" εννοείς τον νόμο εκείνο που βγήκε πριν μερικά χρόνια και έλεγε πως οι βοσκοί που έβοσκαν το κοπάδι τους σε συγκεκριμένους τόπους για δύο χρόνια μπορούν να τους οικιοποιηθούν για χρησικτησία (βρισκόμενοι έτσι -οι βοσκοί- με μερικές εκατοντάδες παραθαλάσσια και όχι μόνο στρέμματα ο καθένας) τότε ναι, διαφωνώ κάθετα με το "να τα δώσουν ΠΙΣΩ στην Ελλάδα".
Για να μην πούμε για την "Ελλάδα" που χάρισε με παρόμοιο νόμο-κόλπο 100δες χιλιάδων στρέμματα παραθαλάσσια, σε αρχαιολογικούς χώρους, δασικές εκτάσεις κλ.π σε άλλους ιδιώτες.
(έχω βρε παιδιά πολυσέλιδο αφιέρωμα της εφ. "ποντίκι" με αναλυτικούς χάρτες κατα Νομό που αν τον δείτε θα τραβάτε τα μαλλιά σας)
Θέλω να πω μαντάμ, πως με αυτήν την διαχείρηση από πλευράς "Ελλάδος" προτιμώ να κρατήσω το 35% με ίσως κάποια αύξηση και να έχω συνεχώς ζεστό χρήμα στα χέρια.
Έτσι, νομίζω εγώ, πως συμφέρει περισσότερο την χώρα μας με αυτούς που έχουμε για πολιτικούς.
Για το Εθνικό έργο του φορέα μιλάω
Παρατήρηση α) Δεν διαφωνώ με το "λίγα τους παίρνουν", αν και υπάρχει ένα ιστορικό περιστατικό (επί Παπάγου αν θυμάμε καλά) το οποίο είναι αρκετό για να με κάνει να το βουλώνω στο συγκεκριμένο θέμα και να μην έχω "ντε-φάκτο" θέση.
Παρατήρηση β) Αν με το "να τα δώσουν ΠΙΣΩ στην Ελλάδα" εννοείς τον νόμο εκείνο που βγήκε πριν μερικά χρόνια και έλεγε πως οι βοσκοί που έβοσκαν το κοπάδι τους σε συγκεκριμένους τόπους για δύο χρόνια μπορούν να τους οικιοποιηθούν για χρησικτησία (βρισκόμενοι έτσι -οι βοσκοί- με μερικές εκατοντάδες παραθαλάσσια και όχι μόνο στρέμματα ο καθένας) τότε ναι, διαφωνώ κάθετα με το "να τα δώσουν ΠΙΣΩ στην Ελλάδα".
Για να μην πούμε για την "Ελλάδα" που χάρισε με παρόμοιο νόμο-κόλπο 100δες χιλιάδων στρέμματα παραθαλάσσια, σε αρχαιολογικούς χώρους, δασικές εκτάσεις κλ.π σε άλλους ιδιώτες.
(έχω βρε παιδιά πολυσέλιδο αφιέρωμα της εφ. "ποντίκι" με αναλυτικούς χάρτες κατα Νομό που αν τον δείτε θα τραβάτε τα μαλλιά σας)
Θέλω να πω μαντάμ, πως με αυτήν την διαχείρηση από πλευράς "Ελλάδος" προτιμώ να κρατήσω το 35% με ίσως κάποια αύξηση και να έχω συνεχώς ζεστό χρήμα στα χέρια.
Έτσι, νομίζω εγώ, πως συμφέρει περισσότερο την χώρα μας με αυτούς που έχουμε για πολιτικούς.
- Mantam Froufrou

θα είχες δίκιο, αν δεν εκμεταλλεύονταν τις περισσότερες εκτάσεις τους (πρώην δάση, παρθένες παραλίες, κτλ) για ξενοδοχειάρες ή μοναστηράρες, απο τις οποίες έχουμε πήξει...κι αυτοί ΙΔΙΩΤΕΣ είναι Καρίπη!!! Τί είναι δηλαδή??? Κράτος??? Μπορείς εσύ να πας μέσα σε χώρο της εκκλησίας να κάτσεις να κάνεις πικ νικ ξέρω γω???Θέλω να πω μαντάμ, πως με αυτήν την διαχείρηση από πλευράς "Ελλάδος" προτιμώ να κρατήσω το 35% με ίσως κάποια αύξηση και να έχω συνεχώς ζεστό χρήμα στα χέρια.
Τουλάχιστον τους πολιτικούς -υποτίθεται- τους διαλέγουμε...η εκκλησία μας κάθεται στον σβέρκο με το έτσι θέλω, και έχει υποδουλώσει την ελληνική γη, και δεν το έχουμε καταλάβει!!!
Κατά τ'άλλα, μην πέφτουμε πάλι στην παγίδα του διαλέγω τον λιγότερο κακό. οι πολιτικοί πάντα βύζαιναν τον ιδρώτα των πολιτών, κι η εκκλησία την ψυχή τους... δηλαδή, σκέφτεσαι να διαλέξεις ανάμεσα στα δύο; δεν μπορείς απλά να αρνηθείς και τα δύο, και να απαιτήσεις μην σου πω, να φέρεται η εκκλησία ως πραγματικος 'εκπρόσωπος' του Θεού;;;; το ξέρεις οτι τα περισσότερα ορφανοτροφεία, ή οικήματα για παιδιά και απόρους, που χτίστηκαν υποτίθεται απο την εκκλησία, δεν έχουν λάβει ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ πόρους απο την εκκλησία, αλλά μόνο απο εθελοντές;
το ξέρεις οτι υπάρχουν ιερείς αυτή την στιγμή, οι οποίοι όταν ζήτησαν βοήθεια γι'αυτά τα οικήματα (τα οποία βεβαίως οικειοποιείται η εκκλησία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ), δεν τους δώθηκε καν!!!!????
Ξέρω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις προσωπικά, οι οποίοι άνθρωποι/ιερείς, μόνο ζητιάνοι δεν έγιναν...ευτυχώς, τους ξέρει ο κόσμος, και ξέρουν τι θυσίες έχουην κάνει, και πόσο τους ...βοήθησαν...
πές μου εσύ τώρα, που είναι η προσφορά τους ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, που θες να με πείσεις για τη προσφορά τους στην υποδουλη;
και τότε, ιερείς/άνθρωποι έκαναν ό,τι έκαναν και τολμά σήμερα η εκκλησία να το παίζει προστάτης του Αγώνα.
Δεν αποδείχθηκε πουθενά, λοιπόν, πως Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ προσέφερε στον αγώνα, εκτός ίσως απο τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τους απλούς ιερείς, τους οποίους επιμένω δεν πρέπει να μπερδεύεις με το άντρο του σατανά (έτσι την λέω εγώ τη εκκλησία και 'σχώρα με).
οπότε καμμία προσφορά δεν αναγνωρίζω σ'αυτήν...μόνο Σ'ΑΥΤΟΥΣ!!!
και σόρρυ βρε καρίπη 'μ, δεν στην 'λέω' προσωπικά...με την εκκλησία τα βάζω, που τρώει τα παιδιά της χειρότερα απ'την ελλάδα την ίδια...
- karipis

- Επικοινωνία:
Προφανώς έχουμ διαφορετικά κείμενα και μαρτυρίες στα χέρια μας ο καθένας και διαφορετική(;;) άποψη του τι εστί εκκλησία.
-
Divine Sinner
- Mantam Froufrou

προφανώς, αρνείσαι να δεις και τις δύο πλευρές...είδες οτι σου έβαλα ΜΟΝΟ κείμενα και γραπτά απο ανθρώπους που υποστηρίζουν την εκκλησία, δεν έβαλα καν...απο τα άλλα ;)Προφανώς έχουμ διαφορετικά κείμενα και μαρτυρίες στα χέρια μας ο καθένας και διαφορετική(;;) άποψη του τι εστί εκκλησία.
ωστόσο, στο τελευταιο μου μήνυμα δεν μίλησαν τα γραπτά, μίλησε η προσωπική εμπειρία, που πολλάκις σπάει κόκκαλα!
δεν μπορώ να μετανοήσω, και ν δώσω συγχωροχάρτι στην εκκλησία, γιατί τότε θά'ναι σαν να προδίδω αυτούς τους ανθρώπους που γνώρισα (ιερείς)_ οι οποιοι έκαναν ( ο ένας πέθανε πιά) έργο φιλανθρωπικό απο αγάπη, και πήραν τα τέτοια τους...δεν μπορώ να τους προδώσω, 'σχώρα με!!!
έχει αρκετούς υποστηρικτές η εκκλησία, δεν θα τους λείψω νομίζω
- karipis

- Επικοινωνία:
...αφού το βρήκα και είναι σχετικό, ας το βάλω να υπάρχει:
....Ἐδῶ θὰ πρέπει ἐπίσης νὰ τονίσουμε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία καὶ ἡ Χριστιανικὴ θρησκεία γενικότερα, ὅπως τὴν ἐκφράζει ἡ Ἐκκλησία αὐτή, παῖξαν ὄχι μόνο στὴ Ρωσία μὰ καὶ στὰ Βαλκάνια ἕναν προοδευτικὸ ρόλο τόσο σὰν παράγοντας ποὺ διευκόλυνε καὶ ἐπιτάχυνε τὴν ἐθνικὴ διαμόρφωση, συσπείρωση καὶ ἀνάπτυξη, παρέχοντάς της ἑνιαία ἰδεολογικὰ πλαίσια, ὅσο σὰν στοιχεῖο ποὺ στὰ χρόνια του ἐξανδραποδισμοῦ καὶ τῆς σκλαβιᾶς κάτω ἀπὸ τὴν ὀθωμανικὴ τυραννία συνέτεινε σημαντικὰ καὶ οὐσιαστικὰ στὸν ἐθνικοαπελευθερωτικὸ τότε ἀγῶνα, παρὰ καὶ ἐνάντια στὴν ἀντίδραση καὶ προδοσία ποὺ ἔκαναν σημαντικοὶ καὶ σημαίνοντες παράγοντες καὶ κορυφὲς τῆς Ὀρθοδοξίας ἰδιαίτερα στὸ Φανάρι. Εἶναι ἀναρίθμητα τὰ παραδείγματα ποὺ δείχνουν ὅτι Ταγοὶ καὶ ἁπλοὶ στρατευόμενοι τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱεραρχίας πάλεψαν καὶ μὲ τὸ ντουφέκι στὸ χέρι στὸ πλευρὸ τοῦ Λαοῦ καὶ ὅτι μοναστήρια καὶ μοναστήρια εἶχαν μεταβληθεῖ σὲ μπαρουταποθῆκες καὶ λαϊκὰ φρούρια.
Τάδε έφη Νίκος Ζαχαριάδης, σε πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στις 9 Σεπτεμβρίου 1945 μὲ τίτλο «Ορθοδοξία».
....Ἐδῶ θὰ πρέπει ἐπίσης νὰ τονίσουμε ὅτι ἡ Ὀρθόδοξη Ἀνατολικὴ Ἐκκλησία καὶ ἡ Χριστιανικὴ θρησκεία γενικότερα, ὅπως τὴν ἐκφράζει ἡ Ἐκκλησία αὐτή, παῖξαν ὄχι μόνο στὴ Ρωσία μὰ καὶ στὰ Βαλκάνια ἕναν προοδευτικὸ ρόλο τόσο σὰν παράγοντας ποὺ διευκόλυνε καὶ ἐπιτάχυνε τὴν ἐθνικὴ διαμόρφωση, συσπείρωση καὶ ἀνάπτυξη, παρέχοντάς της ἑνιαία ἰδεολογικὰ πλαίσια, ὅσο σὰν στοιχεῖο ποὺ στὰ χρόνια του ἐξανδραποδισμοῦ καὶ τῆς σκλαβιᾶς κάτω ἀπὸ τὴν ὀθωμανικὴ τυραννία συνέτεινε σημαντικὰ καὶ οὐσιαστικὰ στὸν ἐθνικοαπελευθερωτικὸ τότε ἀγῶνα, παρὰ καὶ ἐνάντια στὴν ἀντίδραση καὶ προδοσία ποὺ ἔκαναν σημαντικοὶ καὶ σημαίνοντες παράγοντες καὶ κορυφὲς τῆς Ὀρθοδοξίας ἰδιαίτερα στὸ Φανάρι. Εἶναι ἀναρίθμητα τὰ παραδείγματα ποὺ δείχνουν ὅτι Ταγοὶ καὶ ἁπλοὶ στρατευόμενοι τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἱεραρχίας πάλεψαν καὶ μὲ τὸ ντουφέκι στὸ χέρι στὸ πλευρὸ τοῦ Λαοῦ καὶ ὅτι μοναστήρια καὶ μοναστήρια εἶχαν μεταβληθεῖ σὲ μπαρουταποθῆκες καὶ λαϊκὰ φρούρια.
Τάδε έφη Νίκος Ζαχαριάδης, σε πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη στις 9 Σεπτεμβρίου 1945 μὲ τίτλο «Ορθοδοξία».