MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 04 Ιούλ 2008, 20:03

Ένα μνημείο του χρόνου, η Κνωσσός. Έδρα του κατά τον ιστορικό Θουκυδίδη "παλαίτατον ων ακοηι ίσμεν" θαλασσοκράτορα Μίνωα. Η αρχαία Ελληνική παράδοση δεν γνώρισε παλαιότερον βασιλιά από τον Μίνωα. Απ' αυτόν πήρε το όνομα του ο πολιτισμός που ήκμασε στην Κρήτη, ο μινωικός πολιτισμός. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Μίνως ήταν υιός του Διός και της Ευρώπης. Μετά την αρπαγή της Ευρώπης από τη Συρία ο Ζεύς τη μετέφερε στην Κρήτη. Εκεί απέκτησε μαζί της τρείς γιούς, το Μίνωα, το Ραδάμανθυ και το Σαρπηδόνα. Ο Δίας ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμεινε με την Ευρώπη και τους γιούς τους. Ωστόσο η Ευρώπη και τα τρία αγόρια βρήκαν άσυλο στη αυλή του βασιλιά της Κρήτης Αστέριου, ο οποίος τελικά παντρεύτηκε την Ευρώπη και ουσιαστικά υιοθέτησε το Μίνωα και τα αδέρφια του. Δικαιότατος, ιδρυτής και θεμελιωτής του ναυτικού, νομοθέτης, τον οποίο ο Ζεύς κάθε εννέα χρόνια ("εννεάωρος")του εμπιστευόταν τους νόμους του. Και η μετά θάνατον ζωή του Μίνωος όμως απετέλεσε αντικείμενο πολλών μύθων. Σύμφωνα με αυτούς ο Μίνως απετέλεσε έναν από τους κριτές του Άδου μαζί με τον αδερφό του Ραδάμανθυ και τον Αιακό. Ο Μίνωας όμως ελάμβανε τις τελικές αποφάσεις. Όλα αυτά είχαν σημείο αναφοράς το πολυδαίδαλο, για την εποχή υπερσύγχρονο ανάκτορο της Κνωσσού, την οποία η φθορά του χρόνου,

Εικόνα

αλλά και τα φυσικά φαινόμενα μας άφησαν μόνον έναν ίχνος αυτής της αδήριτης ομορφιάς και της μαγείας που είχε η Κνωσσός. Πολυώροφα (μέχρι και πεντε ορόφους), πολυδαίδαλα, κατασκευασμένα με φαντασία και αγάπη και αρμονία προς την φύση τα ανάκτορα

Εικόνα

Μπροστά μας απλώνεται το η Βόρεια μεγάλη είσοδος με τον εξώστη και το "τελωνείο". Ακόμα και σημερα οι τρεις αυτες κολώνες με το επιστυλιο καμαρώνουν περήφανα για την νικη τους απέναντι στον χρόνο, αντιστέκονται σε ό,τι τους έρχεται ενάντια. Είναι το σύμβολο του μινωικού κόσμου, μεταμορφωμενος στις τρεις αυτές κολωνες σαν να αφ-ιερωθηκε μια για τον Μινωα, μια για τον Ραδαμανθυ και μια για τον Αιακο.

Εικόνα

Περιδιαβαίνοντας κανείς τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού αισθάνεται κανείς ότι βρίσκεται σε ένα διαφορετικό χωροχρονικό συνεχές, που τον καλεί να μυηθεί στα κρητικά μυστήρια, που αρπάζει τον φιλόδοξο επισκεπτη από το χέρι καθιστώντας τον έναν μικρό "Μίνωα".

Ας θαυμασουμε περνωντας από τον διάδρομο και τον φωταγωγό στο παλάτι με τις υπέροχες (σήμερα αποκατεστημένες οκτάσχημες ασπίδες) το μεράκι στην αρχιτεκτονική των αξεπέραστων αυτών "Δαιδάλων".

Εικόνα

Ας σταθούμε λίγο στην γωνίτσα μεταξύ τριων πορφυρόχρωμων κιόνων στον φωταγωγό που διαβαίνουμε. Το φως του ζωοδότη Ηλίου μας γεμίζει ενέργεια να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση και αγάπη την περιδιάβαση.

Εικόνα

Περνώντας από τον προθάλαμο για την αίθουσα του θρόνου

Εικόνα

όπου βρίσκει κανείς στον βόρειο τοίχο πάνω σε χαμηλό βάθρο έναν ξύλινο θρόνο δεξιά, ενώ αριστερά και απέναντί του υπάρχουν θρανία, δηλαδή αλαβάστρινα πεζούλια-καθίσματα κολλημένα στον τοίχο. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν μια σειρά ψωμόσχημων αγγείων από αλάβαστρο.

και φθάνοντας στην ψυχή του ανακτόρου σταματάει κανενός η ανάσα σκεπτόμενος ότι εδώ ήταν η βαλβίδα όλου του μινωικού, αλλά και κρητομυκηναικού πολιτισμού.

Εικόνα

Μέσωι μίας δίθυρης πόρτας συνδέεται ο προθάλαμος με την κυρίως αίθουσα του θρόνου, η οποία χρονολογείται στην Κρητομυκηναϊκή εποχή και δεν είναι επισκέψιμη για το κοινό.
Στο βόρειο τοίχο στέκεται ο αλαβάστρινος θρόνος , ο οποίος πλαισιώνεται από θρανία ενώ μπροστά του, στο δάπεδο, στη μέση της αίθουσας υπάρχει μία λεκάνη από πορφυρίτη λίθο.

Εικόνα

Ο νότιος τοίχος φέρει επιζωγραφισμένη τοιχογραφία κρητομυκηναϊκής περιόδου, που απεικονίζει γρύπες, φανταστικά όντα, με κεφάλι αετού και σώμα λιονταριού, σύμβολα βασιλικής και θεϊκής εξουσίας.

Εικόνα

Η αίθουσα του θρόνου ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα. Στο νότιο τμήμα της υπάρχει η δεξαμενή καθαρμών. Πρόκειται για άδυτο και φωταγωγό όπου γινόταν τελετουργικός καθαρμός. Η πόρτα στο πίσω μέρος οδηγεί σε βοηθητικά δωμάτια της κύριας αίθουσας, χωρίς παράθυρα, με θρανία για την τοποθέτηση ειδώλων θεοτήτων καθώς και τελετουργικών σκευών.
Πιστεύεται ότι η κυρίως αίθουσα του θρόνου χρησιμοποιούταν ως χώρος συγκεντρώσεων του Μίνωα και του ιερατείου, όπου και συζητούσαν περί δικαίου.
Και σήμερα πηγαίνοντας κανείς στην Χάγη θα ιδεί ότι το κάθισμα του προέδρου του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης είναι ξύλινο αντίγραφο του αλαβάστρινου θρόνου της Κνωσού.

Πώς θα ήταν άραγε να ξαναζωντανεύαμε τον χώρο της αίθουσας του θρόνου; Ας ντύσουμε λοιπόν σημερινούς ανθρώπους με την ενδυμασία, αλλά κυρίως με την μαγεία και την θρησκευτικότητα της εποχής.

Εικόνα

Κάτι διαφορετικό συνέβη μέσα μας βλέποντας αυτό. Νιώθουμε να είμαστε και μεις ανάμεσά τους και να μετέχουμε στα εκεί δρώμενα. Ένα απίστευτο δέος ευλάβειας και κατάνυξης σε πιάνει όταν σταθείς μπροστά στον Μίνωα, έστω και με την φαντασία.

Ας προχωρήσουμε όμως και σε μερικούς άλλους χώρους από τους τοσους που υπάρχουν εκεί. Πάμε στην αίθουσα με τα δελφίνια λίγο, στο λεγόμενο "Μέγαρο της Βασίλισσας".

Εικόνα

Στο βάθος ας φανταστούμε λίγο τον χώρο με γυναίκες βέβαια.
Εικόνα

γυναίκες καλλωπισμένες, με βαμμένα χείλη και ματια, όπως μπορύμε να δουμε στην "Παριζιάνα" αντικρίζοντας τα αυθεντικά κομμάτια των τοιχογραφιών από το Ανάκτορο της Κνωσού και όπου δεν μπορεί να μη διακρίνει την έντονη διάθεση για ζωή και τη λατρεία των Μινωιτών για τη φύση. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν παρμένα από τη φύση και διατηρήθηκαν ανεξίτηλα μέχρι σήμερα.

Γυναίκες του περιβάλλοντος της βασίλισσας, που συζητούν μεταξύ τους, που ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού και απολαμβάνουν τεράστια ελευθερία κινήσεων κάτω από αυτόν τον τοσο "δροσιστικό" χώρο αυτό με τα κυανά δελφίνια. Μυρίζει ακόμα και τώρα το "άρωμα" της θάλασσας εκεί και ακούγεται ακόμα ο αχός των κυμάτων που σαν ενα απαλό αεράκι διαπερνάει κάθε χωρο, κάθε διάδρομο και φέυγει προς όλες τις κατευθύνσεις του ανακτόρου.

Εικόνα

Σε πολλά σημεία του ανακτόρου "τρέχουν" κανάλια για το νερό

Εικόνα

και αποχετευτικά συστήματα από πηλό κάτω από το πάτωμα.

Εικόνα

Η οργάνωση και η σωστή τοποθέτηση όλων αυτων των αρδευτικών καναλιων δείχνει πόσο υψηλή τεχνολογία απολάμβανε ο πολιτισμός αυτός.

Για τις εκδήλώσεις τους και τα παιγνίδια, δραματαικά με την ευρύτερη έννοια, λατρευτική με την ειδικότερη εννοια, είχαν ένα μέρος κατάλληλο, την θεατρική περιοχή. Βλέπουμε εδώ την Βορειοδυτική πλευρά.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Για την αποθήκευση των προιόντων τους είχαν καταλληλους χώρους. Σε πιθάρια μέσα φυλάσσονταν το κρασί τους, το λάδι τους και άλλα χρειώδη για την συντήρησή τους. Τα πιθάρια ήταν τοποθετημένα σε ορύγματα.

Εικόνα

Φτάνουμε μπροστά στο απόλυτο σύμβολο της μινωικής λατρείας, που είναι τα κέρατα καθαγιασμού, στο νότιο μέρος της Κνωσσού.

Εικόνα

Είναι ένας χώρος απο μόνος του ιερός, μοναδικός και γεμάτος λατρευτικής κατάνυξης αντικρύζοντας τα κερατα αυτά. Μας φέρνει στο μυαλό τον Μινώταυρο, τον θεικό ταύρο, το οποιο και εθεωρέιτο ζωον ιερόν. Επίσης μας φερνει στο νου τα ταυροκάθάψια, ηγαπημενο άθλημα και τελετουργια των Μινωιτων στα πλαίσια της λατρειας τους.

Η τοιχογραφία των «Ταυροκαθαψίων» (καθάπτομαι τον ταυρον)είναι από μόνη της μια εντυπωσιακή μαρτυρία, ένα ντοκουμέντο, που μας διασώζει με σαφή και αδιάψευστο τρόπο την πραγματικότητα για το αγώνισμα με τα άλματα στη ράχη του ταύρου.

Εικόνα

Εικόνα

Με τα λευκόχρωμα σώματα μπροστά και πίσω από τον ταύρο είναι γυναίκες. Με κεραμιδόχρωμο κορμί πάνω στη ράχη του ταύρου εκτελεί το άλμα του ένας άλτης. Οι άλτες έπιαναν το ζωό από τα κερατα, που ήταν στις ακρες πριονισμένα για να διευκολυνθεί στην λαβή ο άλτης.
Ο ταύρος είναι φανερό από την απεικόνισή του ότι τρέχει και ο καυλός του είναι σε στύση, όπως και σε όλες άλλωστε τις ανάλογες απεικονίσεις, ακόμη και στο πιο μικρό χαρακτικό. Είναι μια παρατήρηρη, που ασφαλώς και πρέπει να έχει τη σημασία της, μια και οι τεχνίτες της Κνωσού, είτε είναι ζωφράφοι, είτε είναι χαράκτες δεν παραλείπουν να την τονίσουν αυτή τη λεπτομέρεια, ακόμη και σ΄ένα πολύ μικρό σφράγισμα, που απαιτεί μεγεθυντικό φακό για να το παρατηρήσεις.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Κυρ 06 Ιούλ 2008, 03:19

Εικόνα

Μίνωα, βασιλιά μου και κριτή,
στου Άδη κάτω βασιλευεις
τα τρομερα παλάτια, και τις ψυχές
νεκρών εσύ τις κρίνεις
κρατώντας την δίκαιη ράβδο σου.

Αθάνατε στην μνήμη, βασιλιά,
πάντα μεσα μας θα ζεις,
στον θρονο σου άλλος δεν θα κάτσει.
Στην σκιά των κεράτων σου
θα ξαποστάσω μέχρι να έρθω

στο σπίτι σου το δίκαιο
και ένδοξο συνάμα.
Οι άνθρωποι στην γη σε θελουν
να γυρισεις, και ειρήνη στον κόσμο
να κομίσεις γκρεμίζοντας τα τείχη

της αδικίας και της κακίας,
της φαυλότητας και του πόνου.
Ω θεέ μακαριε και πανόλβιε,
σε σένα προσβλέπουμε
που μας κοιτάς, τους νόμους σου

δώσε μας στην γη να κυβερνήσουμε,
μεταξύ θεών και ανθρώπων
συμφωνία να κλεισουμε αιώνια.
Από κάθε εχθρό θα προστάτεύουμε
το παλατι σου το ιερό σ' ετούτη τη γη.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Δευ 22 Σεπ 2008, 13:15

Εικόνα

Άλλο σημαντικό μνημείο στην περιοχή της Κνωσού είναι ο Βασιλικός τάφος, ο τάφος του τελευταίου βασιλιά Μίνωα κατά τον Εβανς, ο οποίος έκανε την τελευταία του ανασκαφή εδώ το 1931. Είναι χτίσμα του 1400-1350 πΧ. (Κρητομυκηναϊκό) και πιστεύεται ότι στο χώρο αυτό λάμβαναν χώρα νεκρικές γιορτές για απόδοση τιμών στον νεκρό βασιλιά.

Εικόνα
Ραδάμανθυς, Μίνως, Αιακός ως δικασταί στον Κάτω Κόσμο
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Τετ 08 Οκτ 2008, 17:54

καιρός να φτιαχτεί νέος όροφος να στεγαστούν τα όνειρά μας ...εεε του Μίνωα και της πασιφάης βεβαίως βεβαίως. Παρακαλούνται οι αρμόδιοι όπως επιληφθούν ευθυς αμεσως του εργου. Ευχαριστω. :wink:
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από Casandra » Τετ 08 Οκτ 2008, 17:58

Παρακαλείται ο Αθηναίος Δαίδαλος όπως προσέλθει στη συνάντησή του με τον φίλτατο Τεύταμο, τον φίλτατο Τεύταμο βεβαίως βεβαίως
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:03

Εικόνα

Δαιδαλος: Ρε παιδιά μην κάνετε ετσι. Δυο φτερα εχω κεγω κι αυτα προπολεμικα. Θα σας φτιαξω τον οροφο σας μην ανησυχειτε. Καπου εδω μεσα ειδα και τον ΙΚΑΡΟ. Ας ερθει να βαλει κι αυτος ενα χερακι.Μονο ολημερα πεταγεται ενθεν κι ενθεν και τσιλιμπουρδιζει με μπεκατσες και περδικκες.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από Casandra » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:19

προπολεμικά ή προπουλερικά;
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:24

Δεν θελω να το κοκορευτω, αλλα προπουλερικα βεβαιως βεβαιως. Ημουν κεγω εκει και εβγαζα ματια.

Εικόνα

Υ.Γ. οποιος λαλησει τελευταιος λαλει καλλιτερα. κικιρικουυυυυυυυ!
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από Casandra » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:29

Με προσοχή τα μάτια μην στα βγάλουν και σ' έχουμε μετά διακοσμητικό ως γλάστρα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:39

ειναι θα ελεγα ενα κραμα απο εξωγηινο ον, απο καμηλοπαρδαλη και περιστερι στα ποδια.

ΥΓ.Αυτες οι τριχες εκει πανω ειναι τριχες τριχες ή κεραιες;
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από Casandra » Τετ 08 Οκτ 2008, 18:44

κράμ(α)ερ εναντίον κράμ(α)ερ
σειρά έγινε πλέον
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2366
Εγγραφή: Δευ 21 Μάιος 2007, 17:45
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 08 Οκτ 2008, 19:05

Εξαιρετική δουλειά Τεύταμε =)

(αν κάνεις κάτι αντίστοιχο για το ανάκτορο της Βεργίρας θα σου στήσω άγαλμα στην πλατεία της Νίκαιας) :P
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: MIA ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Τετ 25 Μαρ 2009, 17:12

Εικόνα
Oι τοιχογραφίες αυτές προέρχονται από ανάκτορο του Φαραώ Ά(χ)μωσι (πρώτος Φαραώ της XVIII Δυναστείας του Νέου Βασιλείου· κυβέρνησε την περίοδο 1.550 - 1.525 π.Χ.).

Εικόνα
Σκηνές ταυροκαθαψίων από το ανάκτορο της Τίρυνθος στην Πελοπόννησο
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προϊστορία”