Posted: Sun Mar 18, 2007 1:56 pm Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Ντάνκε ελένη, Ντάνκε

Αφ'ενός είναι άτοπη jerk να ηθικολογούμε πάνω στις προσεγγίσεις και στάσεις ζωής των αρχαίων προγόνων μας σύμφωνα με τα δικά μας μοντέλα, αφ'ετέρου δεν κατάλαβα ποτέ μου, σε τι μειώνει την αξία οποιουδήποτε σπουδαίου Ελληνα, η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ερωτικοσεξουαλική του κατεύθυνση..
}{eAvEN έγραψε:Το να λενε οτι η Ελλαδα ηταν εναν απεραντο πορνειο που εκαναν μαζικο ομοφυλοφιλικο σεξ οπως και το οτι κυριαρχουσε η παιδεραστεια και επικρατουσε παντελως ελειψη ηθικης δεν το λενε για να μειωσουν το κυρος της αρχαιας Ελλαδας δλδ;Αφ'ενός είναι άτοπη jerk να ηθικολογούμε πάνω στις προσεγγίσεις και στάσεις ζωής των αρχαίων προγόνων μας σύμφωνα με τα δικά μας μοντέλα, αφ'ετέρου δεν κατάλαβα ποτέ μου, σε τι μειώνει την αξία οποιουδήποτε σπουδαίου Ελληνα, η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ερωτικοσεξουαλική του κατεύθυνση..
elia έγραψε: Ήθελα να μεταφέρω το νήμα, αλλά δεν ήμουν σίγουρη που..
..αναρωτιέμαι...με τόσα νήματα που έχουν ανοιχτεί γύρω από το "φλέγον", όπως διαπιστώνει κανείς, ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, μήπως πρέπει να ..ανοίξουμε και ειδική κατηγορία; Το έχουμε πια ξε..............
.............χειλώσει το ζήτημα..., το μεσανατολικό ωχριά...
Τέλος, θα μείνω στο σοφό που τόνισε ο Κώστας. 'Ημασταν εκεί? 'Οχι.
Eνότητα άλλη δεν ανοίγωωωω!
Δεν ηθελα να το ανοιξω μεσα στην ενοτητα 'μανα του πολιτισμου μανα δικια μας' γιατι δεν ειδα να ταιριαζει ετσι το ανοιξα στην ενοτητα 'ελευθερο βημα' που ηταν και αλλα τετοια θεματαλίγο συμμάζεμα ρε παιδιά όμως και λίγο ψάξιμο πριν ανοιχτεί ένα θέμα
Αν λες για εμενα που ανοιξα το τοπικ νομιζω οτι ειναι σοβαρο οτι αφορα την ιστορια του τοπου μας. δεν εστιαζω στο αν ειναι ηθικο τωρα η οχι η ομοφυλοφιλια (το ειπα και στην αρχη) ουτε στο αν ηταν καλο που υπηρχαν στην αρχαια ελλαδα, ουτε σε ατομικο επιπεδο. απλως θελω μεσα απο τα γραφομενα της αρχαιας γραμματειας να κανουμε συζητηση γιατι πολλα λεγονται για το θεμα και αρχιζω και μπερδευομαι. Ειναι λογικο να ειχε διαφορετικη εννοια εκεινη την εποχη και δεν προσπαθω να το εξηγησω με τον σημερινο ηθικο κωδικα αλλα αν ειναι δυνατον να δουμε πως το εβλεπαν τοτε.. Ισως μας βοηθουσε και στο πως αντιμετωπιζουμε τους ομοφυλοφιλους σημερα. Ωστε σε εσενα αντιρρησια Βικυ ενα εχω να σου πω...Το ότι εστιάζουν κάποιοι σ'αυτό το σκέλος της ανθρώπινης φύσης, υπερμεγενθύνοντάς το μάλιστα, ίσως θα'πρεπε τους προβληματίσει στα σοβαρά.
Δεν ηθελα να το ανοιξω μεσα στην ενοτητα 'μανα του πολιτισμου μανα δικια μας' γιατι δεν ειδα να ταιριαζει ετσι το ανοιξα στην ενοτητα 'ελευθερο βημα' που ηταν και αλλα τετοια θεματα
Αν λες για εμενα που ανοιξα το τοπικ νομιζω οτι ειναι σοβαρο οτι αφορα την ιστορια του τοπου μας.
Νομίζω ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις διά το αντίθετον: Ότι οι κίναιδοι υπήρχαν, αλλά δεν θεωρούνταν φυσιολογικοί.
Η ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Κ.Α. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΜΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΟΣ ΘΕΩΠΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ