Ιστορικο-φιλοσοφικοί διάλογοι Δημέλληνα-Προμηθέα

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 13 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Δημοσίευση από promitheas14 » Τετ 02 Μαρ 2016, 20:13

Dhmellhn έγραψε: 6. Τέλος, να σημειώσουμε μία ακόμη ηλιθιωδώς επαναλαμβανόμενη ιδεοληψία περί συνενώσεως και δήθεν ειρηνικής συμβιώσεως των λαών, η οποία εδράζεται μόνον στα μυαλά των φαντασιοπλήκτων. Πρόκειται για μία απίστευτη αφέλεια αυτών των διανοητικά αναπήρων, η οποία συσκοτίζει τον νου και δεν τον αφήνει να δει το αυτονόητο: Την σκληρή πραγματικότητα που υφίσταται. Γιατί ο πραγματικός κόσμος, και όχι ο φαντασιακός του matrix, διαμορφώνεται μέσω συνεχών συγκρούσεων και αδιακόπου κινητικότητος (όπως πρώτος έγραψε ο Ηράκλειτος "Πόλεμος πατήρ πάντων", "τα πάνντα ρει και ουδέν μένει"), η οποία μας καθιστά συνεχώς εν εγρηγόρσει. Ο κόσμος είναι αυτό που είναι και όχι εκείνο το οποίο θα ήθελαν κάποιοι στο συγχυσμένο τους κρανίο να είναι. :)
Σημείωση: Οἱ παραπάνω ὑπογραμμίσεις εἶναι τοῦ ὑπογράφοντος τό πόστ καί ὄχι τοῦ "Dhmellhn".
«πολέμου κρεῖσσον εἰρήνη βροτοῖς», Εὐριπίδου, Ἱκέτιδες, στ. 488
«Εἰρήνη βαθύπλουτε καί καλλίστα μακάρων θεῶν». Εὐριπίδου, Κρεσφόντης, ἀπό Ἀνθολόγιο Στοβαίου, fragmenta.
«Εἰρήνην ἀγάπα». Θαλῆς ὁ Μιλήσιος. Δελφικό Παράγγελμα.
«Εἰρήνη ἀνά γῆν κουροτρόφος.» Ἠσίοδος, Ἔργα καί ἡμέρες, στ.228 Η Ειρήνη τρέφει τα παιδιά των ανθρώπων πάνω στη γη.
«Τάς νίκας ἄνευ αἵματος ποιεῖν». Πιττακός. Δελφικό Παράγγελμα.
«Εἰρήνη και πλοῦτος ἔχοι πόλιν, κακοῦ δ’οὐκ ἔραμαι πολέμου». Θέογνις ὁ Μεγαρεύς, Ἐλεγειῶν Α, 885-6. Μακάρι ἡ Εἰρήνη κι ὁ Πλοῦτος νά κατέχουν τήν πόλη. Τόν κακό πόλεμο δέν ἀγαπῶ.

Εἶναι θέμα ὁπτικῆς. Σύμφωνα μέ τόν "ἱστορικό" τῆς παρέας μας, ὅλοι αὐτοί πού ἔγραψαν γιά τήν εἰρήνη καί δήλωσαν τήν σταθερή προτίμησή τους γιά αὐτήν, ἔναντι τοῦ πολέμου, τό ἔκαναν γιατί βίωναν ἕνα φαντασιακό matrix, πού προβαλόταν στό συγχισμένο κρανίο τους.
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 02 Μαρ 2016, 23:33

Η Αρχαία Ελλάς είχε αναπτύξει πολλά αντικρουόμενα φιλοσοφικά ρεύματα. Ο Θαλής π.χ μιλούσε για το νερό ως αρχή των πάντων, ο Αναξίμανδρος για το άπειρον. Ο Ηράκλειτος για την διαρκή κίνηση και ο Παρμενίδης για το "είναι" των όντων στην ακινησία. Ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος για την εναλλαγή φιλότητος και νείκους σε μία αέναη κίνηση. Υπήρχαν οι Σοφιστές, οι Πυθαγόρειοι, οι Πλατωνικοί, οι Περιπατητικοί, οι Κυνικοί, οι Στωικοί, οι Επικούρειοι, οι Αγνωστικιστές κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π Επιπρόσθετα, οι στοχαστές της αρχαιότητος αναφέρονται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, από τις οποίες οι επαγγελματίες ανθρωπιστές παίρνουν μόνον εκείνες που τους συμφέρουν. Θα φανεί στα παραδείγματα στο τέλος. :cool:

Ένας, μάλιστα, λυρικός ποιητής, ο Αρχίλοχος δήλωσε σε ποίημά του αντιρρησίας συνειδήσεως και χαιρόταν που πέταξε την ασπίδα του. Και λοιπόν; Τι πάει να πεί; Ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν υπέρ της ειρήνης και περιέθαλπταν όποιον αλλοδαπό έρχονταν στην επικράτειά τους; Ποιος το λέει αυτό; Ο "μέγας προφέσορας" Προμηθέας; Στην εκπομπή με τον Ανάχαρσι τον Σκύθη αναφέρω με πηγή τον Διογένη τον Λαέρτιο ότι στην αρχή ο Σόλων δεν τον δέχθηκε γιατί ήταν μη Έλλην (κι ας ήταν η μητέρα του Ελληνίς, ήταν δηλαδή κατά το ήμισυ) και η φιλοξενία των ξένων (Ξένιος Ζευς) αναφέρεται μόνον για τους Έλληνες από άλλη πόλη και όχι για τους βαρβάρους (άλλο ένα παραμυθάκι των ψευτοπροοδευτικών).

Τώρα, όλες οι μελέτες χαρακτηρίζουν την αρχαϊκή και κλασσική Ελλάδα μία κοινωνία πολέμου με συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ των πόλεων-κρατών, και μεταξύ Ελλήνων και Περσών, όταν παρέστη ανάγκη. Δεν υπήρξε ποτέ ειρήνη, γιατί απλούστατα δεν μπορούσε να υπάρξει. Εν ολίγοις, για κάθε ένα ρητό που ανέφερε ο "προφέσορας" υπάρχουν δεκάδες άλλα που αναφέρουν διαφορετικά. Όποιος αρνείται να πολεμήσει για την πατρίδα του, για την ζωή του, για τα κεκτημένα του, αυτομάτως παραιτείται από την ζωή. Γιατί η ζωή δεν χαρίζεται. Η ίδια, άλλωστε, αποκαλείται "Βίος", δηλαδή είναι βίαιη. Λέμε βιοπάλη, βιοπαλαιστής και όχι βιο-ειρηνιστής. Δεν υπάρχει, πρόκειται για πατσιφιστικές αηδίες που έχουν μετατρέψει τα μυαλά αρκετών σε νερό.

- Πόλεμος αεί πάσι διά βίου ξυνεχής έστι πρός απάσας τας πόλεις (Πλάτων Νόμοι)
- Εκ θεών πεπρωμένον εστί πολέμους γίγνεσθαι (Ξενοφών Ελληνικά)
- Πόλεμος δίκαιος ειρήνης αισχράς αιρετώτερον (Δημοσθένους Α' Φιλιππικός)
- Αναγκαίον την πολιτείαν συντετάχθη προς την πολεμικήν ισχύν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
- Τα κατά πόλεμον κρατούμενα των κρατούντων είναι φασίν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
- Ως ουδέν έστιν ούτε πύργος ούτε ναυς έρημος ανδρών μη ξυνοικούντων έσω (Σοφοκλέους Οιδίπους Τύραννος)

Και πολλά άλλα. :cool:

Και για τις αθρόες ελληνοποιήσεις (παλαιοί παπανδρέλληνες, νυν τσιπρέλληνες) ο Θουκυδίδης έχει απάντηση:

"Όταν μήτε βουλευτηρίωι ενί χρώμενοι παραχρήμά τι οξέως επιτελώσι πάντες τε ισόψηφοι όντες και ουχ ομόφυλοι το εφ' εαυτόν έκαστος σπεύδηι` εξ ων φιλεί μηδέν επιτελές γίγνεσθαι."

Όπερ μεθερμηνευόμενον:

"Γιατί, όλοι όσοι είναι ίσοι μεταξύ τους στην ψήφο, αλλά δεν ανήκουν στην ίδια φυλή, τότε ο καθένας κυττάζει να εξυπηρετήσει το δικό του συμφέρον` εξαιτίας αυτής της καταστάσεως συνήθως κανένα καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να βγει."

Επίσης, ο Ευριπίδης έχει γράψει για τις γυναίκες: "Οράτ' άπιστον ως γυναικείον γένος (Ιφιγένεια εν Ταύροις)

Και ο Θαλής: "'Εφασκε γαρ, φασί, τριών τούτων ένεκα χάριν έχειν τηι Τύχηι` πρώτον μεν ότι άνθρωπος εγενόμην και ου θηρίον, είτα ότι ανήρ και ου γυνή, τρίτον ότι Έλλην και ου βάρβαρος".

Δηλαδή πότε είχαν δίκιο ο Ευριπίδης και ο Θαλής; Όταν έγραφαν για την Ειρήνη ή για τους λιβέλους κατά των γυναικών; Ή ο "προφέρσορας" τους παίρνει ala card, τουτέστιν κατά το δοκούν; Όταν, ο Θαλής ξεχώριζε τους Έλληνες από τους βαρβάρους ή στην φράση περί ειρήνης;

Για άλλη μία φορά πιάστηκες αδιάβαστος "προφέσορα". Τράβα να ξαναμελετήσεις τους αρχαίους, διαφορετικά έλα με τον κηδεμόνα σου. :lol:

Δεν πιάνουν εδώ τα σάπια... :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 02 Μαρ 2016, 23:59

Δημέλλην :urock: :clap: :clap: :clap: :worship:
Εισαι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ με κεφαλαία και άνευ εισαγωγικών!

στο γήπεδό σου αγόραρε, δε μπορεί να σου βάλει γκολ κανείς!!
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 84 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ απο ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 03 Μαρ 2016, 14:13

ArELa έγραψε:Δημέλλην :urock: :clap: :clap: :clap: :worship:
Εισαι ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ με κεφαλαία και άνευ εισαγωγικών!

στο γήπεδό σου αγόραρε, δε μπορεί να σου βάλει γκολ κανείς!!
Είμαστε εδώ να γράφουμε τις απόψεις μας ή ,όποιες κι'αν είναι αυτές, για το ποιος βάζει γκολ ή ταπώνει (όρος μπάσκετ) :dunno:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 03 Μαρ 2016, 14:36

alkinoos έγραψε:για το ποιος βάζει γκολ ή ταπώνει (όρος μπάσκετ) :dunno:
εγώ μίλησα για γήπεδο και γκολ πάντως... οχι για τάπες και μπάσκετ :P :loco:

(ή όπως θα'λεγε ο τσουκαλάς... γκολάρα! :ups: )

αν θίγεται κάποιος μ'αυτό... ξυδάκι.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 03 Μαρ 2016, 14:42

α ... και το άλλο...

(το ξέχασα)
alkinoos έγραψε:Είμαστε εδώ να γράφουμε τις απόψεις μας
δεν αντιλέγω, αλλά θα μου επιτρέψεις φαντάζομαι να είμαι εδώ
ΚΑΙ για να επικροτώ τις απόψεις που είναι εμφανώς συγκροτημένες, ολοκληρωμένες
και κατά τη γνώμη μου σωστές.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 03 Μαρ 2016, 15:12

ArELa έγραψε:
alkinoos έγραψε:Είμαστε εδώ να γράφουμε τις απόψεις μας
δεν αντιλέγω, αλλά θα μου επιτρέψεις φαντάζομαι να είμαι εδώ
ΚΑΙ για να επικροτώ τις απόψεις που είναι εμφανώς συγκροτημένες, ολοκληρωμένες
και προφανώς κατά τη γνώμη μου σωστές.
Εννοείται,δεν το συζητώ αυτό..

Επίσης η άποψη μου είναι,πως η βίαιη πραγματικότητα του ανθρώπου έρχεται σε σύγκρουση με τη φιλοσοφία και όσα αυτή πρεσβεύει.Ο εξωτερικός κόσμος του ανθρώπου με τον Εσωτερικό του.Δυο διαφορετικοί κόσμοι που προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά στον άνθρωπο.Η ύλη και ο κόσμος των Ιδεών.Το ποιο από τα δύο είναι Matrix ,αφορά εκείνον και μόνο,και δεν ισχύει για όλους,διότι δεν είναι σταθερά,άσχετα αν στους περισσότερους επικρατεί η ύλη και η βίαιη πραγματικότητα,την οποία γνωρίζουν πάρα πολύ καλά εκείνοι που εξουσιάζουν, που κινούν τα νήματα, που ελέγχουν και χειραγωγούν τον άνθρωπο .
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Πέμ 03 Μαρ 2016, 21:56

Dhmellhn έγραψε:Η Αρχαία Ελλάς είχε αναπτύξει πολλά αντικρουόμενα φιλοσοφικά ρεύματα. Ο Θαλής π.χ μιλούσε για το νερό ως αρχή των πάντων, ο Αναξίμανδρος για το άπειρον. Ο Ηράκλειτος για την διαρκή κίνηση και ο Παρμενίδης για το "είναι" των όντων στην ακινησία. Ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος για την εναλλαγή φιλότητος και νείκους σε μία αέναη κίνηση. Υπήρχαν οι Σοφιστές, οι Πυθαγόρειοι, οι Πλατωνικοί, οι Περιπατητικοί, οι Κυνικοί, οι Στωικοί, οι Επικούρειοι, οι Αγνωστικιστές κ.λ.π κ.λ.π κ.λ.π Επιπρόσθετα, οι στοχαστές της αρχαιότητος αναφέρονται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, από τις οποίες οι επαγγελματίες ανθρωπιστές παίρνουν μόνον εκείνες που τους συμφέρουν. Θα φανεί στα παραδείγματα στο τέλος. :cool:
(σ.σ. ἡ πιό πάνω ὑπογράμμιση εἶναι τοῦ ὑπογράφοντος τό παρόν πόστ)
Θαυμάσια ἔκθεση περί ἀνέμων καί ὑδάτων. Παρέλειψες βεβαίως νά γράψεις ἀντιστοίχως ὄτι οἱ ἐπαγγελματίες πολεμόχαροι ἀναφέρονται, μέ τήν σειρά τους, μόνο σέ ἐκεῖνες τίς φράσεις πού τούς συμφέρει.
Dhmellhn έγραψε:Ένας, μάλιστα, λυρικός ποιητής, ο Αρχίλοχος δήλωσε σε ποίημά του αντιρρησίας συνειδήσεως και χαιρόταν που πέταξε την ασπίδα του. Και λοιπόν; Τι πάει να πεί; Ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν υπέρ της ειρήνης και περιέθαλπταν όποιον αλλοδαπό έρχονταν στην επικράτειά τους; Ποιος το λέει αυτό; Ο "μέγας προφέσορας" Προμηθέας; Στην εκπομπή με τον Ανάχαρσι τον Σκύθη αναφέρω με πηγή τον Διογένη τον Λαέρτιο ότι στην αρχή ο Σόλων δεν τον δέχθηκε γιατί ήταν μη Έλλην (κι ας ήταν η μητέρα του Ελληνίς, ήταν δηλαδή κατά το ήμισυ) και η φιλοξενία των ξένων (Ξένιος Ζευς) αναφέρεται μόνον για τους Έλληνες από άλλη πόλη και όχι για τους βαρβάρους (άλλο ένα παραμυθάκι των ψευτοπροοδευτικών).
Ξέχασες νά μᾶς γράψεις γιά τόν Λυσία, ἔγκριτε ἱστορικέ, καί νά μᾶς κάνεις διατριβή περί μετοικίας. Περιμένω νά δῶ πότε, στήν παιδική σου ἔκθεση ἐπί παντός ἐπιστητοῦ, θά σταματήσεις τούς προλόγους καί θά μιλήσεις γιά τήν οὐσία τοῦ θέματος: περί πολέμου καί εἰρήνης.
Dhmellhn έγραψε:Τώρα, όλες οι μελέτες χαρακτηρίζουν την αρχαϊκή και κλασσική Ελλάδα μία κοινωνία πολέμου με συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ των πόλεων-κρατών, και μεταξύ Ελλήνων και Περσών, όταν παρέστη ανάγκη. Δεν υπήρξε ποτέ ειρήνη, γιατί απλούστατα δεν μπορούσε να υπάρξει. Εν ολίγοις, για κάθε ένα ρητό που ανέφερε ο "προφέσορας" υπάρχουν δεκάδες άλλα που αναφέρουν διαφορετικά. Όποιος αρνείται να πολεμήσει για την πατρίδα του, για την ζωή του, για τα κεκτημένα του, αυτομάτως παραιτείται από την ζωή. Γιατί η ζωή δεν χαρίζεται. Η ίδια, άλλωστε, αποκαλείται "Βίος", δηλαδή είναι βίαιη. Λέμε βιοπάλη, βιοπαλαιστής και όχι βιο-ειρηνιστής. Δεν υπάρχει, πρόκειται για πατσιφιστικές αηδίες που έχουν μετατρέψει τα μυαλά αρκετών σε νερό.
Ἐπί τέλους ἄρχισες νά γράφεις καί κάτι σχετικό μέ τό θέμα πού συζητοῦμε!
Καί λοιπόν; Ἐπειδή οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες τσακώνονταν σάν τά κοκκόρια μεταξύ τους, αὐτό πρέπει νά γίνει διαχρονικό πρότυπο πολιτισμοῦ ἤ μήπως τούς ὠφέλησε σέ κάτι ἡ διαρκής διαμάχη; Πόσα δεινά δέν ἐπισώρευσε ὁ Πελοποννησιακός πόλεμος; Ὀρθοπόδησε ἔκτοτε ἡ Ἀθήνα καί ἡ Σπάρτη; Τί ὑπόστηρίζει, δηλαδή τό ἱστορικό σου μυαλό; Ὅτι ὁ βίος εἶναι βία καί ὀφείλουμε νά ἐφαρμόζουμε βία γιά νά κατακτήσουμε ὅ,τι ἐπιθυμοῦμε;
Καί τήν ἀρχή τῆς ἀβλάβειας, τῶν προγόνων «σου», ποῦ τήν βάζεις;
Τήν ρήση τοῦ «Θεοῦ σου»: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί Υἱοί Θεοῦ κληθήσονται», ποῦ τήν βάζεις;

Καί μέ τό δίκιο σου, μπορεῖς νά ἀπαντήσεις πώς αὐτοί πού εἶπαν τέτοια πράγματα ἦταν αἰθεροβάμονες, «σάν καί τοῦ λόγου μου».
Ἔλα ὅμως πού τά ἱστορικά καί προϊστορικά στοιχεῖα σέ διαψεύδουν!
α) Ὁ βασιλιᾶς Αshoka ἀποδεικνύει ὅτι μπορεῖ νά ὐπάρξει εἰρήνη ὅταν ὑπάρχει βούληση τῆς ἐξουσίας.
β) Ἡ Διδώ Σωτηρίου περιγράφει ἐναργέστατα ὅτι οἱ κοινωνίες δέν ἐπιθυμοῦν τόν πόλεμο, μέχρι νά ἐπιληφθοῦν οἱ πολιτικοί καί οἱ ἡγέτες... Ἐπί αἰῶνες, Ἕλληνες, Τοῦρκοι, Ἀρμένιοι ζοῦσαν εἰρηνικά στήν Μικρασία. Ποιά μάνα, ἄλλωστε, θέλει τό παιδί της στρατιώτη καί ποιός «βιοπαλαιστής» [ἄλλος ἕνας ὄρος - προϊόν κοινωνικῆς μηχανικῆς] θέλει νά δεῖ τό βιός του νά καταστρέφεται; Μόνο, πιθανόν, ἡ ἀρχαία Σπαρτιάτισσα, καί αὐτή (ὑποθέτω σωστά ἱστορικέ μου;) ὑπό τό πρίσμα τῆς ὑπεράσπισης τοῦ δικαίου καί τῆς ἀλήθειας, ἀποτυπώνοντας (στά ἀνθρώπινα μέτρα) τήν ἔννοια τοῦ Αγαθοῦ.
γ) Προϊστορικά προκατακλυσμιαῖα εὑρήματα στήν Νότια Ἀμερική, σύμφωνα μέ στοιχεῖα πού ἔχει παρουσιάσει ὁ γεωμηχανικός Greg Braden, μαρτυροῦν πόλεις χωρίς τείχη, ἄρα καί χωρίς πολέμους (Μή προλάβεις νά φέρεις ἀντίρρηση, καθώς δέν ἦταν ὅλoι οἱ λαοί «Σπαρτιάτες», πού εἶχαν τήν πόλη τους χωρίς τείχη.)
Φαίνεται, λοιπόν, ὅτι ἡ νομοτελειακή, ὅπως μᾶς τήν παρουσιάζεις, βία καί πόλεμος, κάθε ἄλλο παρά τέτοια ἦταν, ἀλλά εἶναι μία παρένθεση τοῦ ἀνθρώπινου πολιτισμοῦ μετά τόν κατακλυσμό. Θά μποροῦσε κανείς νά συσχετίσει μία τέτοια ἀναφορά μέ ἐκείινη περί τῶν προηγούμενων ἀνθρωπίνων γενῶν, κατά Ἡσίοδο, ἄν δέν εἶχε μάθει τήν ἱστορία παπαγαλία, καί ἄν εἶχε εὑρύτητα νοῦ.
Dhmellhn έγραψε:- Πόλεμος αεί πάσι διά βίου ξυνεχής έστι πρός απάσας τας πόλεις (Πλάτων Νόμοι)
Ἐκφράζει κάποια προτροπή πρός τόν πόλεμο ἤ περιγράφει μία κατάσταση;
Dhmellhn έγραψε:- Εκ θεών πεπρωμένον εστί πολέμους γίγνεσθαι (Ξενοφών Ελληνικά)
Τί ἤθελες νά σοῦ γράψει ἕνας ἱππέας ( ἤτοι πλούσιος), ὀλιγαρχικός καί φιλολάκων-δηλαδή μᾶλλον φιλοπόλεμος, σάν τόν Ξενοφῶντα; Ἕνας τύπος πού πέταγε τή σκούφια του νά πάει νά πολεμήσει στοῦ διαόλου τή μάνα (κάτι σάν σημερινός μισθοφόρος Τζιχαντιστής) καί πῆγε νά ρωτήσει (σχετικά μέ τήν ἀπόφασή του αὐτή) στό μαντεῖο τῶν Δελφῶν μέ τέτοιο τρόπο ὥστε νά μήν ἐπιδέχεται ἀρνητικῆς ἀπάντησης; Γιά κοινωνική εἰρήνη; Ἄλλωστε οὔτε μέ αὐτό πού ἔγραψε ἐπαινεῖ τόν πόλεμο, ἀλλά ἀπηχεῖ τήν κοινωνική μηχανική τῆς ἐποχῆς: Ὅτι δέν γίνεται τίποτε χωρίς πόλεμο.
Dhmellhn έγραψε:- Πόλεμος δίκαιος ειρήνης αισχράς αιρετώτερον (Δημοσθένους Α' Φιλιππικός)
Τώρα μάλιστα! Μίλησε ὁ τύπος πού ξεσήκωνε τούς Ἀθηναίους νά πᾶνε νά πολεμήσουν τούς Μακεδόνες δίπλα στό σπίτι τους καί σπάσανε τά μοῦτρα τους!
Dhmellhn έγραψε:- Αναγκαίον την πολιτείαν συντετάχθη προς την πολεμικήν ισχύν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
Εἶσαι καί ἀγράμματος, κακομοίρη μου: «ἀναγκαῖον ἄρα τήν πολιτείαν συντετάχθαι πρός τήν πολεμικήν ἰσχύν» Εἶπε κανείς ὅτι ἕνα κράτος «σημερινῶν προδιαγραφῶν» δέν χρειάζεται στρατιωτική ὀργάνωση;
Dhmellhn έγραψε:- Τα κατά πόλεμον κρατούμενα των κρατούντων είναι φασίν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
Εἶναι ἡ λογική τοῦ κάθε κατακτητή. Γιατί λοιπόν "σκούζεις" ὡς Ἕλληνας, γυρεύοντας νά γυρίσει πίσω ὁ στρατός τῶν Τούρκων ἀπό τά Κατεχόμενα;
Dhmellhn έγραψε:- Ως ουδέν έστιν ούτε πύργος ούτε ναυς έρημος ανδρών μη ξυνοικούντων έσω (Σοφοκλέους Οιδίπους Τύραννος)
Και πολλά άλλα. :cool:
Ἄλλη μία πομφόλυγα! Καταλαβαίνεις τί γράφεις ἤ νομίζεις ὅτι τρῶμε ὅλοι κουτόχορτο καί ἐκστασιαζόμαστε μέχρις ὀργασμοῦ ἀπό τά copy- paste πού κάνεις; Εἶναι ἐπιχείρημα αὐτή ἡ φράση ὑπέρ τοῦ πολέμου; Ἐδῶ λέει ἁπλῶς ὅτι οἱ ἄνθρωποι καί ὄχι τά μέσα (τεχνικά, πολεμικά) εἶναι αὐτά πού ἔχουν σημασία.

Σέ ἀντίθεση μέ τίς πομφόλυγες πού μᾶς παρέθεσες πιό πάνω, ἀπό τίς ὁποῖες καμμία, πλήν ἐκείνης τοῦ Δημοσθένους, δέν περιέχει προτροπή γιά πόλεμο, ΟΛΕΣ ὅσες ἀνέφερα σέ αὐτο τό πόστ:
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 41#p266541
ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.
Dhmellhn έγραψε:Και για τις αθρόες ελληνοποιήσεις (παλαιοί παπανδρέλληνες, νυν τσιπρέλληνες) ο Θουκυδίδης έχει απάντηση:

"Όταν μήτε βουλευτηρίωι ενί χρώμενοι παραχρήμά τι οξέως επιτελώσι πάντες τε ισόψηφοι όντες και ουχ ομόφυλοι το εφ' εαυτόν έκαστος σπεύδηι` εξ ων φιλεί μηδέν επιτελές γίγνεσθαι."

Όπερ μεθερμηνευόμενον:

"Γιατί, όλοι όσοι είναι ίσοι μεταξύ τους στην ψήφο, αλλά δεν ανήκουν στην ίδια φυλή, τότε ο καθένας κυττάζει να εξυπηρετήσει το δικό του συμφέρον` εξαιτίας αυτής της καταστάσεως συνήθως κανένα καλό αποτέλεσμα δεν μπορεί να βγει."
Πάλι ἐκτός θέματος. Τό θέμα μας, μειράκιον, εἶναι ὁ πόλεμος καί ἡ εἰρήνη.
Dhmellhn έγραψε:Επίσης, ο Ευριπίδης έχει γράψει για τις γυναίκες: "Οράτ' άπιστον ως γυναικείον γένος (Ιφιγένεια εν Ταύροις)
Και ο Θαλής: "'Εφασκε γαρ, φασί, τριών τούτων ένεκα χάριν έχειν τηι Τύχηι` πρώτον μεν ότι άνθρωπος εγενόμην και ου θηρίον, είτα ότι ανήρ και ου γυνή, τρίτον ότι Έλλην και ου βάρβαρος".
Δηλαδή πότε είχαν δίκιο ο Ευριπίδης και ο Θαλής; Όταν έγραφαν για την Ειρήνη ή για τους λιβέλους κατά των γυναικών; Ή ο "προφέρσορας" τους παίρνει ala card, τουτέστιν κατά το δοκούν; Όταν, ο Θαλής ξεχώριζε τους Έλληνες από τους βαρβάρους ή στην φράση περί ειρήνης;
Ὅσο προχωρᾶς στούς συλλογισμούς σου, τόσο περισσότερο γέλιο βγάζεις! Ἐδῶ ἔχουμε δύο παρανοϊκές νοητικές ἀκροβασίες, κάνοντας τά κόκκαλα τοῦ φίλου σου τοῦ Ἀριστοτέλη νά τρίζουν ἕνεκα τῆς λογικῆς σου:
α) Τί σχέση ἔχει ἡ ἄποψη τῶν ἀρχαίων συγγραφέων περί γυναικῶν, μέ τό θέμα μας; Ἔλα, νά σοῦ κοτσάρω καί γώ μιά ἀτάκα γιά τίς γυναῖκες, γιά νά δοῦμε ἄν θά μέ χειροκροτήσει καί μένα ἡ admin, λές καί ἔβαλα γκόλ...!
«Κακόν μέν, ἀλλ’ ἀναγκαῖον κακόν». Μένανδρος.
β) Ἐδῶ βρίσκεται ὁ πυρῆνας ὅλης τῆς μισαλλοδοξίας πού κατά καιρούς ἔχω θίξει, ἀλλά δέν γίνεται ἀντιληπτό.
Ἄλλο νά θεωρεῖ κάποιος (ἄνθρωπος, λαός ἤ κράτος) ἑαυτόν πολιτιστικά, θρησκευτικά, κοινωνικά κτλ ἀνώτερο κάποιου ἄλλου, καί ἄλλο νά ξεκινάει πόλεμο ἐναντίον ὅσων θεωρεῖ ὅτι διαφέρουν, μέ σκοπό νά τούς κάνει ἴδιους καί νά τούς ἀφομοιώσει, ἐπειδή δέν μπορεῖ νά ἀνεχθεῖ τήν διαφορετικότητά τους. Αὐτό εἶναι ἴδιον τῶν τελευταίων 2000 χρόνων. Οἱ ἀρχαῖοιἝλληνες δέν τό εἶχαν σέ μεγάλο βαθμό καί ἀνέχονταν διάφορες κοινωνικές, θρησκευτικές κτλ ἀντιλήψεις.
Dhmellhn έγραψε:Για άλλη μία φορά πιάστηκες αδιάβαστος "προφέσορα". Τράβα να ξαναμελετήσεις τους αρχαίους, διαφορετικά έλα με τον κηδεμόνα σου. :lol:

Δεν πιάνουν εδώ τα σάπια... :cool:
Ἔλεος! Φτάνει! Παραδίνομαι! :freak: :sick: :worship: :blowave:
Ἄ! καί κάτι γιά νά χαλαρώσουμε:
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ἇσμα:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος promitheas14 την Πέμ 03 Μαρ 2016, 22:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Πέμ 03 Μαρ 2016, 22:24

OTTO έγραψε:
promitheas14 έγραψε:Ἔχετε δεῖ πολλούς καθημερινούς ἀνθρώπους (ἐργαζόμενους, μεροκαματιάρηδες, χαροκαμμένους, ταλαιπωρημένους), νά χαράσσουν πολιτική καί οἱ σκοποί τους νά εἶναι κάτι πέραν τοῦ βιοπορισμοῦ; Ἡ λογική τους εἶναι αὐτή τοῦ Ἕλληνα τῆς δεκαετίας τοῦ 30 καί τοῦ 60 ὅταν πήγαινε καί ξενιτευόταν στήν Ἀμερική. Δέν πήγαινε γιά νά τήν κατακτήσει, ἀλλά γιά νά βγάλει τό ψωμί του, κάτι πού στήν "ψωροκώσταινα" ἦταν ἀδύνατον.
Σχετικά με τη σύγκριση με τον Έλληνα του '30, ο Έλληνας τότε έφευγε μεν, αλλά δεν είχε αφήσει την πατρίδα άδεια. Ήξερε ότι φεύγει ως μειοψηφία, όχι ότι έμεινε πίσω η μειοψηφία. Αυτή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Δέν ἔχω καταλάβει τήν ἀπάντηση αὐτή. Δηλαδή οἱ Σύριοι, οἱ Πακιστανοίκαί οἰ Ἀφγανοί ἀφήνουν τήν πατρίδα τους ἄδεια; Παποῦδες, γιαγιάδες καί πολλοί νέοι, φυσικά, δέν ἔχουν μείνει πίσω; Ἔρημη χώρα ἄφησαν;
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 03 Μαρ 2016, 22:33

Τσάμπα μαθήματα ιστορίας στο νήμα εδώ...Τι καλύτερο για κάποιον που δεν κατέχει πράμα !
Παρακαλώ συνεχίστε.. :D

Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 03 Μαρ 2016, 22:44

promitheas14 έγραψε:Δέν ἔχω καταλάβει τήν ἀπάντηση αὐτή. Δηλαδή οἱ Σύριοι, οἱ Πακιστανοίκαί οἰ Ἀφγανοί ἀφήνουν τήν πατρίδα τους ἄδεια; Παποῦδες, γιαγιάδες καί πολλοί νέοι, φυσικά, δέν ἔχουν μείνει πίσω; Ἔρημη χώρα ἄφησαν;
1. Έχουν πόλεμο όλοι αυτοί ή μόνο οι Σύριοι;

2. Όταν βλέπεις εκατομμύρια αυτών να φεύγουν, δεν είναι λογικό να αναρωτιέσαι πόσοι στο καλό έμειναν πίσω;

Εμειναν πίσω παπούδες και γιαγιάδες; Ε και; Αυτοί θα σώσουν τη χώρα τους; Και ποιος θα σώσει αυτούς;

Νέοι; Πώς ορίζουμε τον "νέο"; Αυτοί που βλέπουμε καθημερινώς να μπαίνουν στην Ελλάδα δεν είναι νέοι; Είναι γέροι;
promitheas14 έγραψε:Τήν ρήση τοῦ «Θεοῦ σου»: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί Υἱοί Θεοῦ κληθήσονται», ποῦ τήν βάζεις;
Σόρυ που παρεμβαίνω, αλλά μου δημιουργήθηκε απορία. Πού κολλάει η ειρήνη; Μιλούμε για το μεταναστευτικό. Εκτός κι αν ειρήνη σημαίνει να βάζεις σπίτι σου έναν ξένο που στην τελική δεν έχεις λόγο να τον εμπιστευτείς. Αυτό σημαίνει ειρήνη; Εγώ νόμιζα ειρήνη σημαίνει ο καθένας στον τόπο του, αλλά χωρίς να πολεμούμε μεταξύ μας. Όχι ελάτε όλοι στο σπίτι μου.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Πέμ 03 Μαρ 2016, 23:20

OTTO έγραψε:Σόρυ που παρεμβαίνω, αλλά μου δημιουργήθηκε απορία. Πού κολλάει η ειρήνη; Μιλούμε για το μεταναστευτικό. Εκτός κι αν ειρήνη σημαίνει να βάζεις σπίτι σου έναν ξένο που στην τελική δεν έχεις λόγο να τον εμπιστευτείς. Αυτό σημαίνει ειρήνη; Εγώ νόμιζα ειρήνη σημαίνει ο καθένας στον τόπο του, αλλά χωρίς να πολεμούμε μεταξύ μας. Όχι ελάτε όλοι στο σπίτι μου.
Τό ζήτημα προέκυψε ἀπό ἐδῶ: http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 41#p266541
Πιστεύω ὅτι τό ἑπόμενο βῆμα τῆς ἀνθρωπότητας εἶναι ἡ κατάργηση τῶν ἐθνῶν καί τῶν θρησκειῶν (δυστυχῶς βίαια), κάτι τό ὁποῖο ὅμως θά φέρει τήν εἰρήνη, διότι (δέν θά πάψω νά τό φωνάζω) τά ἔθνη (καί οἱ ἐθνικές διιαφοροποιήσεις) καί οἱ θρησκεῖες χρησιμοποιήθηκαν μέ μαεστρία ὥστε νά προκαλεῖται συνεχής σύγκρουση μεταξύ τῶν ἀνθρώπων.
Αὐτό βέβαια δέν θά γίνει αὔριο, ἀλλά σταδιακά σέ δεκαετίες καί αἰῶνες.
Καί γιά νά μήν παρεξηγηθῶ καί πάλι, θεωρῶ ἀπαράδεκτο αὐτό πού κάνουν μέ τό προσφυγικό στήν Ἑλλάδα. Τόσο βίαιες ἀλλαγές φέρνουν σόκ.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 414 φορές
Έλαβε Likes: 318 φορές

Re: Ιστορικο-φιλοσοφικοί διάλογοι Δημέλληνα-Προμηθέα

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 04 Μαρ 2016, 00:56

Προμηθέα, ο Άλκης έφερε κάτι ενδιαφέρον εδώ:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 52#p266552
θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη
Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει;

Επίσης, για ποιο λόγο θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους μετανάστες (στο να αναμιχθούμε μεταξύ τους δηλαδή) όταν ξέρουμε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται επικίνδυνα άτομα;
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
------------------------------------
~ ένα σκουπίδι που απλώς ονειροπολεί ~
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 04 Μαρ 2016, 02:25

(σ.σ. ἡ πιό πάνω ὑπογράμμιση εἶναι τοῦ ὑπογράφοντος τό παρόν πόστ)
Θαυμάσια ἔκθεση περί ἀνέμων καί ὑδάτων. Παρέλειψες βεβαίως νά γράψεις ἀντιστοίχως ὄτι οἱ ἐπαγγελματίες πολεμόχαροι ἀναφέρονται, μέ τήν σειρά τους, μόνο σέ ἐκεῖνες τίς φράσεις πού τούς συμφέρει.
Όποιος αναφέρει την αδυσώπητη πραγματικότητα θεωρείται “πολεμοχαρής” ενώ εκείνος που πετάει ανόητα ευχολόγια χρησιμοποιώντας λογική νηπιαγωγείου είναι “Λογικός”. Η αποθέωση της λογικής του παραλόγου, την οποία μόνον οι ονειροπαρμένοι χρησιμοποιούν. :lol:
Ξέχασες νά μᾶς γράψεις γιά τόν Λυσία, ἔγκριτε ἱστορικέ, καί νά μᾶς κάνεις διατριβή περί μετοικίας. Περιμένω νά δῶ πότε, στήν παιδική σου ἔκθεση ἐπί παντός ἐπιστητοῦ, θά σταματήσεις τούς προλόγους καί θά μιλήσεις γιά τήν οὐσία τοῦ θέματος: περί πολέμου καί εἰρήνης.
Άλλα γι’ άλλα της Παρασκευής το γάλα από τον πετεινοκαύκαλο του φόρουμ.
Ἐπί τέλους ἄρχισες νά γράφεις καί κάτι σχετικό μέ τό θέμα πού συζητοῦμε!
Καί λοιπόν; Ἐπειδή οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες τσακώνονταν σάν τά κοκκόρια μεταξύ τους, αὐτό πρέπει νά γίνει διαχρονικό πρότυπο πολιτισμοῦ ἤ μήπως τούς ὠφέλησε σέ κάτι ἡ διαρκής διαμάχη; Πόσα δεινά δέν ἐπισώρευσε ὁ Πελοποννησιακός πόλεμος; Ὀρθοπόδησε ἔκτοτε ἡ Ἀθήνα καί ἡ Σπάρτη; Τί ὑπόστηρίζει, δηλαδή τό ἱστορικό σου μυαλό; Ὅτι ὁ βίος εἶναι βία καί ὀφείλουμε νά ἐφαρμόζουμε βία γιά νά κατακτήσουμε ὅ,τι ἐπιθυμοῦμε;
Καί τήν ἀρχή τῆς ἀβλάβειας, τῶν προγόνων «σου», ποῦ τήν βάζεις;
Τήν ρήση τοῦ «Θεοῦ σου»: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί Υἱοί Θεοῦ κληθήσονται», ποῦ τήν βάζεις;
Καί μέ τό δίκιο σου, μπορεῖς νά ἀπαντήσεις πώς αὐτοί πού εἶπαν τέτοια πράγματα ἦταν αἰθεροβάμονες, «σάν καί τοῦ λόγου μου».
Πρώτη φορά ακούς ότι ο βίος του ανθρώπου είναι δύσκολος και πως με ιδρώτα βγάζει το ψωμί του; Τι νομίζεις ότι είναι η ζωή; Λουλουδάκια, πεταλουδίτσες και power flower (όπως υποστήριζαν κάποτε ορισμένοι αφελείς); Αυτή είναι η βία ενός ανθρωπίνου βίου κουφιοκέφαλε. Σου αναφέρω για την βιοπάλη και μου γράφεις αρλούμπες. Καλά πάσχεις από άνοια;
Ἔλα ὅμως πού τά ἱστορικά καί προϊστορικά στοιχεῖα σέ διαψεύδουν!
α) Ὁ βασιλιᾶς Αshoka ἀποδεικνύει ὅτι μπορεῖ νά ὐπάρξει εἰρήνη ὅταν ὑπάρχει βούληση τῆς ἐξουσίας.
Το κρεσέντο απρονοησίας του Προμηθέα κλουβιοκεφάλου συνεχίζεται. Αναφέρει τον Ασόκα. Ποιον; Τον Ασόκα που επιτέθηκε το 260 π.Χ σφόδρα στο βασίλειο Kalinga (Kalinga wars) και το προσήρτησε στην αυτοκρατορία του. Πρόκειται για έναν από τους πιο αιματηρούς πολέμους με χιλιάδες νεκρούς. Όντως, ο Ασόκα απέδειξε ότι η ειρήνη είναι στην ουσία ένας ακήρυκτος πόλεμος, όπως έγραψε και ο Πλάτων.
β) Ἡ Διδώ Σωτηρίου περιγράφει ἐναργέστατα ὅτι οἱ κοινωνίες δέν ἐπιθυμοῦν τόν πόλεμο, μέχρι νά ἐπιληφθοῦν οἱ πολιτικοί καί οἱ ἡγέτες... Ἐπί αἰῶνες, Ἕλληνες, Τοῦρκοι, Ἀρμένιοι ζοῦσαν εἰρηνικά στήν Μικρασία. Ποιά μάνα, ἄλλωστε, θέλει τό παιδί της στρατιώτη καί ποιός «βιοπαλαιστής» [ἄλλος ἕνας ὄρος - προϊόν κοινωνικῆς μηχανικῆς] θέλει νά δεῖ τό βιός του νά καταστρέφεται; Μόνο, πιθανόν, ἡ ἀρχαία Σπαρτιάτισσα, καί αὐτή (ὑποθέτω σωστά ἱστορικέ μου;) ὑπό τό πρίσμα τῆς ὑπεράσπισης τοῦ δικαίου καί τῆς ἀλήθειας, ἀποτυπώνοντας (στά ἀνθρώπινα μέτρα) τήν ἔννοια τοῦ Αγαθοῦ.
Άλλο ένα άστοχο επιχείρημα του “Προφέσορα” της πλάκας. Η ηγεσία των νεοτούρκων προκάλεσε την γενοκτονία των Αρμενίων με 1.500.000 θύματα το 1915, πριν την μικρασιατική εκστρατεία και ήδη από το 1914 ξεκίνησε να στέλνει στα “Τάγματα εργασίας (Amele Taburları)” χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας.
γ) Προϊστορικά προκατακλυσμιαῖα εὑρήματα στήν Νότια Ἀμερική, σύμφωνα μέ στοιχεῖα πού ἔχει παρουσιάσει ὁ γεωμηχανικός Greg Braden, μαρτυροῦν πόλεις χωρίς τείχη, ἄρα καί χωρίς πολέμους (Μή προλάβεις νά φέρεις ἀντίρρηση, καθώς δέν ἦταν ὅλoι οἱ λαοί «Σπαρτιάτες», πού εἶχαν τήν πόλη τους χωρίς τείχη.)
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεις την πνευματική σου αναπηρία δίχως να έχεις αρκετά στοιχεία. Που το ξέρεις ότι ήταν φιλειρηνικοί; Με κάποια αόριστα στοιχεία βγάζεις συμπεράσματα;
Φαίνεται, λοιπόν, ὅτι ἡ νομοτελειακή, ὅπως μᾶς τήν παρουσιάζεις, βία καί πόλεμος, κάθε ἄλλο παρά τέτοια ἦταν, ἀλλά εἶναι μία παρένθεση τοῦ ἀνθρώπινου πολιτισμοῦ μετά τόν κατακλυσμό. Θά μποροῦσε κανείς νά συσχετίσει μία τέτοια ἀναφορά μέ ἐκείινη περί τῶν προηγούμενων ἀνθρωπίνων γενῶν, κατά Ἡσίοδο, ἄν δέν εἶχε μάθει τήν ἱστορία παπαγαλία, καί ἄν εἶχε εὑρύτητα νοῦ.
Στα χιλιάδες χρόνια της ανθρωπίνου ιστορίας μόνον μερικές δεκάδες είναι τα ειρηνικά. Όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν. Ξαναδιάβασε το παράδειγμά σου του Ασόκα και ξαναέλα γιατί πάλι κόπηκες. :D Που την βλέπεις την παρένθεση; Αφού σε χαλάνε τα ληγμένα τι τα παίρνεις;
Ἐκφράζει κάποια προτροπή πρός τόν πόλεμο ἤ περιγράφει μία κατάσταση;
Ο Πλάτων Αναφέρει την σκληρή πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως ορισμένοι με νεκρά εγκεφαλικά κύτταρα, όπως εσύ θέλουν να νομίζουν ότι είναι.
Τί ἤθελες νά σοῦ γράψει ἕνας ἱππέας ( ἤτοι πλούσιος), ὀλιγαρχικός καί φιλολάκων-δηλαδή μᾶλλον φιλοπόλεμος, σάν τόν Ξενοφῶντα; Ἕνας τύπος πού πέταγε τή σκούφια του νά πάει νά πολεμήσει στοῦ διαόλου τή μάνα (κάτι σάν σημερινός μισθοφόρος Τζιχαντιστής) καί πῆγε νά ρωτήσει (σχετικά μέ τήν ἀπόφασή του αὐτή) στό μαντεῖο τῶν Δελφῶν μέ τέτοιο τρόπο ὥστε νά μήν ἐπιδέχεται ἀρνητικῆς ἀπάντησης; Γιά κοινωνική εἰρήνη; Ἄλλωστε οὔτε μέ αὐτό πού ἔγραψε ἐπαινεῖ τόν πόλεμο, ἀλλά ἀπηχεῖ τήν κοινωνική μηχανική τῆς ἐποχῆς: Ὅτι δέν γίνεται τίποτε χωρίς πόλεμο.
Αυτό τι είναι επιχείρημα; Και ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι ο πόλεμος είναι σχολείο αρετής. Άντε, γράψε και για αυτόν “προφέρορα” του τίποτα.

Τώρα μάλιστα! Μίλησε ὁ τύπος πού ξεσήκωνε τούς Ἀθηναίους νά πᾶνε νά πολεμήσουν τούς Μακεδόνες δίπλα στό σπίτι τους καί σπάσανε τά μοῦτρα τους!
Ο Ισοκράτης στην αρχή πίστευε τα ίδια. Περνώντας τα χρόνια διεπίστωσε ότι οι Αθηναίοι δεν μπορούν πια να ηγηθούν των Ελλήνων και στράφηκε προς τον Φίλιππο. Ο Δημοσθένης, από την άλλη, ήταν πατριώτης για την εποχή του και ήθελε η πόλη των Αθηνών να ηγείται και όχι να ακολουθεί. Είχε ξεπερασθεί από τις καταστάσεις αλλά τα λεγόμενά του είναι αληθή. Άλλωστε, τα ίδια υποστήριζε και ο Τάκιτος αργότερα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Εἶπε κανείς ὅτι ἕνα κράτος «σημερινῶν προδιαγραφῶν» δέν χρειάζεται στρατιωτική ὀργάνωση;
Εσύ και οι βλαμμένοι πατσιφιστές. Όταν αναφέρω την αδήριτη ανάγκη να μην εφυσηχάζουμε είμαι πολεμοκάπηλος. Όταν, όμως, τα λέει ο Αριστοτέλης το κάνεις γαργάρα. Μάθε λοιπόν από τον Αριστοτέλη ανόητε. Καλά, τώρα αλληλοαναιρείσαι κήνσορα της ειρηνικής συνυπάρξεως; Αποφάσισε επιτέλους! :jerk:

Εἶναι ἡ λογική τοῦ κάθε κατακτητή. Γιατί λοιπόν "σκούζεις" ὡς Ἕλληνας, γυρεύοντας νά γυρίσει πίσω ὁ στρατός τῶν Τούρκων ἀπό τά Κατεχόμενα;
Φυσικά και όποιος κατακτήσει κάτι το κρατά και το χάνει μόνον μετά από πόλεμο. Προσωπικά δεν “έσκουξα” ποτέ (αλήθεια πότε το έγραψα ρε ψεκασμένε, για δείξε μου) για τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Πάγια θέση μου είναι να οργανωθεί (πολιτικοστρατιωτικά) η χώρα και να διεκδικήσει πίσω τα χαμένα εδάφη. Τα μιξοκλάμματα και τις πατσιφιστικές μπουρδολογίες που τα συνοδεύουν τα χρησιμοποιούν οι πνευματικώς ευνουχισμένοι, όπως του λόγου σου.
Ἄλλη μία πομφόλυγα! Καταλαβαίνεις τί γράφεις ἤ νομίζεις ὅτι τρῶμε ὅλοι κουτόχορτο καί ἐκστασιαζόμαστε μέχρις ὀργασμοῦ ἀπό τά copy- paste πού κάνεις; Εἶναι ἐπιχείρημα αὐτή ἡ φράση ὑπέρ τοῦ πολέμου; Ἐδῶ λέει ἁπλῶς ὅτι οἱ ἄνθρωποι καί ὄχι τά μέσα (τεχνικά, πολεμικά) εἶναι αὐτά πού ἔχουν σημασία.
“Καμμία αξία δεν έχει ούτε το κάστρον ούτε το πολεμικόν πλοίον αν μέσα τους είναι έρημα χωρίς τους πολεμιστές τους”. Ο Σοφοκλής αναφέρεται στην διαρκή πολεμική ετοιμότητα των αρχαίων Ελλήνων. Ποιος ο λόγος να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία και κάστρα εάν ζούσαν ειρηνικά και ο πόλεμος είναι απλώς παρένθεση ανόητε στωμύλε;
Ποιος είπε ότι ο πόλεμος και η ειρήνη ήταν το μοναδικό θέμα; Εσύ το απομόνωσες. Η αρχή έγινε με την λαθρομετανάστευση, σε περίπτωση που το ξέχασες (αφού έχεις και άνοια, να σε προσέχουμε δηλαδή :P ). Αλλά το καταπίνεις γιατί δεν έχεις να πεις τίποτα ημιμαθή ρωποπερπερήθρα.
Ὅσο προχωρᾶς στούς συλλογισμούς σου, τόσο περισσότερο γέλιο βγάζεις! Ἐδῶ ἔχουμε δύο παρανοϊκές νοητικές ἀκροβασίες, κάνοντας τά κόκκαλα τοῦ φίλου σου τοῦ Ἀριστοτέλη νά τρίζουν ἕνεκα τῆς λογικῆς σου:
α) Τί σχέση ἔχει ἡ ἄποψη τῶν ἀρχαίων συγγραφέων περί γυναικῶν, μέ τό θέμα μας; Ἔλα, νά σοῦ κοτσάρω καί γώ μιά ἀτάκα γιά τίς γυναῖκες, γιά νά δοῦμε ἄν θά μέ χειροκροτήσει καί μένα ἡ admin, λές καί ἔβαλα γκόλ...!
Δεν είναι ατάκες αλλά γνωμικά των ιδίων που εσύ επικαλείσαι ως “ειρηνιστές”. Είσαι και βραδύνους, τι να κάνουμε;
β) Ἐδῶ βρίσκεται ὁ πυρῆνας ὅλης τῆς μισαλλοδοξίας πού κατά καιρούς ἔχω θίξει, ἀλλά δέν γίνεται ἀντιληπτό.
Ἄλλο νά θεωρεῖ κάποιος (ἄνθρωπος, λαός ἤ κράτος) ἑαυτόν πολιτιστικά, θρησκευτικά, κοινωνικά κτλ ἀνώτερο κάποιου ἄλλου, καί ἄλλο νά ξεκινάει πόλεμο ἐναντίον ὅσων θεωρεῖ ὅτι διαφέρουν, μέ σκοπό νά τούς κάνει ἴδιους καί νά τούς ἀφομοιώσει, ἐπειδή δέν μπορεῖ νά ἀνεχθεῖ τήν διαφορετικότητά τους. Αὐτό εἶναι ἴδιον τῶν τελευταίων 2000 χρόνων. Οἱ ἀρχαῖοιἝλληνες δέν τό εἶχαν σέ μεγάλο βαθμό καί ἀνέχονταν διάφορες κοινωνικές, θρησκευτικές κτλ ἀντιλήψεις.
Ποιος αναφέρει ότι ήταν ανεκτικοί οι αρχαίοι Έλληνες; Ο συνήθης μαλαπέρδας των ιδεό. Του παραθέτεις στοιχεία και ο τύπος κάνει πως δεν βλέπει, μιμούμενος το πρότυπό του τον Αυνάνα. :jerk:

Η ιστορική αλήθεια: Οι αρχαίοι Έλληνες εισήγαγαν θεότητες από την Ανατολή κατά τα κλασσικά χρόνια, αλλά σε περιορισμένο βαθμό (π.χ η θεά Βένδις από την Θράκη). Η αθρόα εισαγωγή θεών και η έναρξη του θρησκευτικού συγκρητισμού λαμβάνει χώρα την Ελληνιστική εποχή. Τότε, όμως, ξεκινά να αλλάζει συνολικά η ελληνική κοινωνία διότι το σύνολον του οικοδομήματος των αρχαϊκών και κλασσικών χρόνων ανατρέπεται. Οι συνεχείς πόλεμοι και συγκρούσεις και κατά συνέπεια η πολεμική ετοιμότης σταματούν. Αυτό έχει ως συνέπεια τον σταδιακό εκφυλισμό και εξανατολισμό των Ελλήνων οι οποίοι γίνονται μαλθακοί, χάνοντας σταδιακά την ζωτικότητά τους, έως ότου καταλήξουν να γίνουν Γραικύλοι προσκολλημένοι στους Ρωμαίους. Οι τελευταίοι δεν τρέφουν καμμία εκτίμηση στον Έλληνα και μάλιστα ο Κάτων ο Πρεσβύτερος ο Τιμητής (Censor) κατά τον 2ο αιώνα κατηγορούσε όποιον Ρωμαίο ζούσε όπως οι Έλληνες γιατί τους θεωρούσε εκφυλισμένους. Βεβαίως, μετά από μερικούς αιώνες έτσι κατήντησαν και οι Ρωμαίοι διότι τελικά αφέθηκαν και εκείνοι στις απολαύσεις και την εύκολη ζωή. Αυτό το παράδειγμα αντανακλάται έως τις ημέρες μας όπου κάνουμε το ίδιο λάθος, όπως τότε. Μόνο που εκείνη την εποχή υπήρχε ένα ισχυρό υπόβαθρο του ελληνικού πολιτισμού. Σήμερα αυτό το στερούμαστε. Αυτό, όμως, είναι μία άλλη ιστορία.

Αυτά και τέρμα γιατί βαριέμαι να ασχολούμαι συνέχεια με φελλούς όπως του λόγου σου. Τράβα να μάθεις ιστορία και σε καμμιά πεντακοσαριά χρόνια έλα να μου ξαναζαλίσεις τα μέζεα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Μαρ 2016, 07:23

Dhmellhn έγραψε:Αυτά και τέρμα γιατί βαριέμαι να ασχολούμαι συνέχεια με φελλούς όπως του λόγου σου. Τράβα να μάθεις ιστορία και σε καμμιά πεντακοσαριά χρόνια έλα να μου ξαναζαλίσεις τα μέζεα.
Τί λές ορέ; Τώρα πού μᾶς ἔβγαλαν στήν σέντρα τῆς Αρένας, πᾶς νά τήν κάνεις γυριστή; Ποῦ θᾶ πᾶς ἄλλωστε; Δέν βλέπεις γύρω γύρω τό κοινό καί πρῶτο πρῶτο τόν "Καίσαρα", νά διψᾶ γιά αἷμα; :xifomaxia: :daz: :playinghorse:
Ἐδῶ θά κάτσεις νά πολεμήσεις, μονομάχε! Ἄλλωστε, ἐσένα σοῦ ἀρέσει ὁ πόλεμος!
Δῶσε μου ὄμως τόν χρόνο νά πάω νά ἀποχαζέψω τούς μαθητές μου μέ τά ὅσα λέω καί γράφω, καί τό βραδάκι πού θά ὑπάγω εἰς τάς ἐξοχάς, μπορεῖ κανένας γκιώνης ἤ καλύτερα κάποια γλαῦξ, νά μοῦ σφυρίξουν κάτι στό αὐτάκι ὥστε νά ἀντιμετωπίσω τά ἐπιχειρήματά σου, θεόρατε Γολιάθ, πλήν βλάξ!
........................................
Γιά νά σοβαρευτοῦμε τώρα: Σωστό ἔπρεπε νά διασπαστεῖ ὁ διάλογος, ἀλλά καλό θά εἶναι νά φύγουν τά ὀνόματα ὥστε α) νά μήν παριστάνουμε τούς μονομάχους καί β) νά γίνει μία ἀνοικτή συζήτηση καί ὄχι μονομαχία δύο κοκκοριῶν πού πάσχουν ἀπό ξερολίαση. Θά σκεφθῶ καί θά προτείνω κάτι, ἄν δέν ἔχετε ἀντίρρηση.
Αὐτό τό νῆμα εἶναι μία ὡραία περίπτωση ὅπου, ἐπί τέλους, ἀντί νά τσακώνονται ἄνθρωποι καί προσωπικότητες, "τσακώνονται" ἰδέες καί ἔννοιες, καί ἐκφράζω τήν χαρά μου γι'αὐτό. Βεβαίως μέ τά ἀπαραίτητα σχετικά καλολογικά στοιχεῖα :argue: , τά ὁποῖα ἀποκτοῦν χαρακτῆρα φαιδρότητας, (π.χ. "πετεινοκαύκαλο" :thumb:) ὅσο ἐντείνεται ἡ νοητική ἀντιπαράθεση!
Καλημέρες! :dancing:
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μαρ 2016, 11:10

Κάποιος "κύριος" συνεχίζει ασταμάτητα να με προκαλεί, παρά το γεγονός πως δήλωσα με σαφήνεια,
πως κάθε μου αλληλεπίδραση μαζί του, είναι για μένα ΛΗΞΑΣΑ.
Το λόγο ΔΕΝ θα του τον απευθύνω και θα εξακολουθώ να τον αγνοώ,
διότι η περιφρόνηση είναι η μόνη αντιμετώπιση στους ανάξιους και ιταμούς αφ'ενός ,
αφ'ετέρου διότι το μελάνι μου είναι πολύτιμο για να το χαλώ απευθυνόμενη σ'έναν υπερεγωιστή
και λάτρη του διαλεκτικού μπάχαλου. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα καυτηριάζω όταν και όποτε
νιώσω πως χρειάζεται τις ιταμές τοποθετήσεις του "κυρίου", που αν ήταν ΚΥΡΙΟΣ χωρίς
εισαγωγικά, δε θα αναφερόταν καθόλου σ'εμένα αφού δήλωσα πως ΕΛΗΞΕ.
Αλλά ποιος έχασε το σεβασμό και την στοιχειώδη ευγένεια για να τη βρει ο "κύριος"?
Επίσης αυτό δε σημαίνει πως θα του επιτρέψω να με σχολιάζει ΕΡΗΜΗΝ μου,
επ'άπειρον. Υπάρχει και η λογοκρισία που δικαιούται κάθε διαχειριστής εδώ μέσα
να εφαρμόσει, όταν αισθάνεται πως πρέπει. Κι αν δε σταματήσει να αναφέρεται
στο άτομό μου εμμέσως (ή και αμέσως) πλην σαφώς, στο μέλλον θα πρέπει να λογοκρίνεται
καθότι η ελευθερία του σταματάει εκεί που καταπατά το αυτονόητο δικαίωμα του άλλου
να ΜΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ μαζί του, και άρα ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΕΙ/ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΎ από αυτόν τον... "κύριο".

Θα σχολιάσω μόνο μία από τις αναιδείς και κουτοπόνηρες προκλήσεις του, διευκρινίζοντας
αυτό που για τον καθένα είναι αυτονόητο, αλλά για ορισμένους που ζουν στην κοσμάρα τους
και διέπονται από τη μάστιγα των ατομικών τους ιδεοληψιών, στρεβλώσεων και εμπαθειών
και συνεχίζουν ακούραστα την ανάξια γελοιότητα με την πρόφαση του "ανοιχτού διαλόγου"
είναι προφανως δυσνόητο...

Δεν είμαι ο Καίσαρας, η βίκυ είμαι και δεν διψώ για αίμα. Αν διψώ για κάτι είναι η γνώση
και ενίοτε, ο γέλωτας. Ο Δημέλλην μου τα χάρισε αμφότερα γενναιόδωρα,
ΚΑΙ αυτή τη φορά, σε αυτό το νήμα που προβλέπεται πολύπαθο μεν, διασκεδαστικότατο δε.

Δημέλληνα, τα σέβη μου! :urock: :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 04 Μαρ 2016, 14:41

promitheas14 έγραψε: Πιστεύω ὅτι τό ἑπόμενο βῆμα τῆς ἀνθρωπότητας εἶναι ἡ κατάργηση τῶν ἐθνῶν καί τῶν θρησκειῶν (δυστυχῶς βίαια), κάτι τό ὁποῖο ὅμως θά φέρει τήν εἰρήνη, διότι (δέν θά πάψω νά τό φωνάζω) τά ἔθνη (καί οἱ ἐθνικές διιαφοροποιήσεις) καί οἱ θρησκεῖες χρησιμοποιήθηκαν μέ μαεστρία ὥστε νά προκαλεῖται συνεχής σύγκρουση μεταξύ τῶν ἀνθρώπων.
Αὐτό βέβαια δέν θά γίνει αὔριο, ἀλλά σταδιακά σέ δεκαετίες καί αἰῶνες.
Καί γιά νά μήν παρεξηγηθῶ καί πάλι, θεωρῶ ἀπαράδεκτο αὐτό πού κάνουν μέ τό προσφυγικό στήν Ἑλλάδα. Τόσο βίαιες ἀλλαγές φέρνουν σόκ.
Αυτό με την κατάργηση των Κρατών και των θρησκειών το έχω γράψει σε αλλο νημα παλια και το επιθυμώ για τους λόγους που εξηγησες περί συγκρούσεων . :thumb: :clap: :clap:

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μαρ 2016, 15:08

για διευκρίνισε ρε Αλκη τι εννοείς με την "κατάργηση των κρατών" μη σε παρεξηγήσω κιόλας
για να τοποθετηθώ μετά...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 04 Μαρ 2016, 15:57

ArELa έγραψε:για διευκρίνισε ρε Αλκη τι εννοείς με την "κατάργηση των κρατών" μη σε παρεξηγήσω κιόλας
για να τοποθετηθώ μετά...
Αυτή τη συζήτηση εμείς οι δυο την έχουμε κάνει και πιο παλιά..πριν δυο,τρία χρόνια,δεν θυμάμαι ακριβώς.Τότε είχα πει πως έτσι όπως δομήθηκαν τα κράτη,και εννοούσα όλα τα κράτη ,είναι μια συνέχεια του Φεουδαρχικού προτύπου.Η Γαλλική επανάσταση δεν έγινε για τον άνθρωπο ,παρ'ότι αυτό διαλαλούσαν,αλλά για περισσότερη κέρδη των τραπεζών και των εμπόρων.Γι'αυτό και πρέπει να καταργηθεί ,να γκρεμιστεί ,η δόμηση των Κρατών όπως τη γνωρίζουμε και να ξανά φτιαχτεί απ'την αρχή.Αν πάλι δεν λειτουργήσει προς όφελος του ανθρώπου,του πολίτη, τότε να καταργηθεί τελείως. Θεωρώ πως κάποτε επιβάλλεται να τεθεί ως θέμα συζήτησης η Πολιτεία του Πλάτωνα.

Είχα γράψει επίσης ,πως επιβάλλεται να να γκρεμιστούν και οι θρησκείες,να μην υπάρχουν σύνορα κ.α. Το να με παρεξηγήσεις δεν με απασχολεί και πολύ,διότι αυτά τα λέω και στις παρέες μου και έχω πάρει μια γεύση αντίδρασης και χαρακτηρισμών.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μαρ 2016, 17:00

alkinoos έγραψε:Αυτή τη συζήτηση εμείς οι δυο την έχουμε κάνει και πιο παλιά..πριν δυο,τρία χρόνια,δεν θυμάμαι ακριβώς.Τότε είχα πει πως έτσι όπως δομήθηκαν τα κράτη,και εννοούσα όλα τα κράτη ,είναι μια συνέχεια του Φεουδαρχικού προτύπου
δεκτό- και θεωρητικά είμαι κι εγώ υπέρ ορισμένων γκρεμισμάτων... έχω κριθεί ως "αναρχική" (και στο βαθμό της κυριολεκτικής έννοιας του όρου είμαι) επειδή δεν ανέχομαι αρχές και κρατικούς μηχανισμούς που καταστέλλουν τις ελευθερίες και κράτη που έχουν αγκαλιαστεί με τις ιδιωτικές πολυεθνικές, τις τράπεζες και τις φαρμακευτικές, και έπαψαν προ πολλού να λειτουργούν για τον πολίτη και να τον υπηρετούν. ΟΜΩΣ βλέποντας ρεαλιστικά το πώς λειτουργούν οι άνθρωποι-πολίτες (επηρεασμένοι από κελεύσματα του συστήματος) ΔΕΝ είναι κανένας λαός έτοιμος για τέτοιο γκρέμισμα, χωρίς να έρθει το χάος, χωρίς να επιβληθεί στρατιωτ. νόμος και χωρίς στην τελική να μας διοικεί μια υπερκυβέρνηση,
μια παγκόσμιια κυβέρνηση την οποία ως γνωστόν παλεύουν σαν κολασμένοι οι νεοταξίτες παγκοσμιοποιητές να επιβάλλουν.
alkinoos έγραψε:Είχα γράψει επίσης ,πως επιβάλλεται να να γκρεμιστούν και οι θρησκείες,να μην υπάρχουν σύνορα κ.α. Το να με παρεξηγήσεις δεν με απασχολεί και πολύ,διότι αυτά τα λέω και στις παρέες μου και έχω πάρει μια γεύση αντίδρασης και χαρακτηρισμών.

1. το να σε παρεξηγήσω, απασχολει εμένα, ( και δεν είχα την απαίτηση να απασχολήσει εσένα)
διότι θέλω να εστιάζω στις λογικές του άλλου με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο και όχι όπως
"μου φάνηκε εμένα".
Το "όπως του φανεί του λολοΣτεφανή" μακράν εμού... είναι άλλων αγαπημένο σπορ αυτό. :P

2. να γκρεμιστούν οι θρησκείες πως; Να επιβληθεί στους άλλους να μην πιστεύουν ό,τι πιστεύουν
ή να αλλάξουν οπτική, δε γίνεται, ούτε με βίαιη επιβολή. Η απάλειψη των θρησκειών και της ψυχονοητικής χειραγώγησης που ασκούν στους ανθρώπους θα γίνει αυθόρμητα και μόνο μέσα από την ψυχονοητικη εξέλιξη/αναβάθμιση των ανθρώπων... και γι'αυτό θέλουμε να φάμε ακόμα πολλά καρβέλια.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 04 Μαρ 2016, 23:08

Οι λαοί και γενικά οι άνθρωποι στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν θα είναι έτοιμοι ποτέ για το γκρέμισμα ,είτε με βίαιο τρόπο ,είτε με ομαλό.Μα ποτέ.Μόνο εκείνοι που έχουν θέληση ,αυτογνωσία,αλλά και που γνωρίζουν το πως θα την κάνουν.Έτσι μέσα τους συμβαίνει μια ομαλή μετάβαση..Στους άλλους ανθρώπους ακόμα και η ομαλή μετάβαση , βίαιη θα τη βλέπουν.Αν ήθελαν να επιβάλλουν τη παγκόσμια κυβέρνηση θα το είχαν κάνει,κανείς μα κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο.Την Ελλάδα θα μπορούσαν να την είχαν κάνει αποικία προ αιώνων αν ήθελαν.Ακόμα και το σχέδιο Καλλέργη που είχε φέρει ο Ήλιος πριν μέρες και που το διάβασα χθες,σήμερα άλλα βλέπω στο σχέδιο που είχε προτείνει.Αν ήθελαν οι αποικιοκρατικές χώρες του τότε Νέου Κόσμου θα είχαν γεμίσει την Ευρώπη με ανθρώπους με όλα τα χρώματα και τις θρησκείες.Και κανείς δεν θα έλεγε κουβέντα ! Μιλάνε για πανθρησκεία ,αλλά οι τρεις μονοθεϊστικές έχουν κοινή Μήτρα,αλλά άλλους σωτήρες.Και άσχετα το τι θέλω εγώ,γνωρίζω,έχω τη διαίσθηση πως όλα αυτά γίνονται,όπως και με τη δήθεν παγκόσμια κυβέρνηση ,για να τρομοκρατούν τους ανθρώπους,να τους χειραγωγούν και να τους ελέγχουν,έτσι ώστε αυτοί να νιώθουν τόσοι μικροί και ασήμαντοι,ενώ στην ουσία είναι Οντα Μαγικά.Αρκεί να ξεκλειδώσουν τη μαγεία που κρύβεται μέσα τους.

Εμείς τους συντηρούμε όλους αυτούς ..εμείς είμαστε η εξουσία.Το μόνο που μένει είναι να γκρεμίσουμε όλα ,και όχι μερικά, όσα μας έχουν φυτέψει στο μυαλό.Ιδεολογία ,πεποιθήσεις και πίστη.Οι άνθρωποι είναι δεμένοι με τα δεσμά τους...είναι δεμένοι συναισθηματικά.Και αυτή είναι η κατάρα τους !!!

Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Παρ 04 Μαρ 2016, 23:52

Dhmellhn wrote:
Όποιος αναφέρει την αδυσώπητη πραγματικότητα θεωρείται “πολεμοχαρής” ενώ εκείνος που πετάει ανόητα ευχολόγια χρησιμοποιώντας λογική νηπιαγωγείου είναι “Λογικός”. Η αποθέωση της λογικής του παραλόγου, την οποία μόνον οι ονειροπαρμένοι χρησιμοποιούν.
Τά παιδιά μας ἤ τά ἐγγόνια μας θά κατανοήσουν τόν νόμο σύμφωνα μέ τόν ὁποῖο σέ αὐτό πού στρέφουμε τήν προσοχή μας αὐτό καί δημιουργοῦμε. Ἄν θέλεις νά ἑστιάζεις στήν «αδυσώπητη πραγματικότητα», ἑστίαζε. Ἄν θέλεις νά ἑστιάζεις στούς πολέμους, κάνε το. Ἑστίαζε σέ ὅσες ἀρνητικές σκεπτομορφές σέ βάζει τό σύστημα (ἐν ἀγνοία σου) νά μεγεθύνεις μέ τήν δύναμη τοῦ νοῦ σου, ὅπως ἀκριβῶς λειτουργεῖ ὁ ἐνισχυτής, καί νά εἶσαι βέβαιος ὅτι ἡ ζωή σου θά παραμείνει κόλαση.
Ἐπειδή εἶσαι ἀρχαιολάγνος (τρομάρα σου) ἄν πέσεις πάνω στό βιβλίο τοῦ Πλάτωνος Δρακούλη, Στοιχεῖα βιονομίας, θά καταλάβεις τί ἐννοῶ. Εἶναι οἱ ὁδηγίες περί τοῦ βίου, ὅπως ἔχουν παραδοθεῖ ἀπό τούς (ἐπιζήσαντες τῶν διωγμῶν) συνεχιστές τῶν ἀρχαίων μυστῶν. Δέν λένε καί πολύ διαφορετικά πράγματα ἀπό αὐτά πού πρεσβεύει ἡ ἀνατολική πνευματική παράδοση.

--------------------------------------------------------------
Dhmellhn wrote:
Ένας, μάλιστα, λυρικός ποιητής, ο Αρχίλοχος δήλωσε σε ποίημά του αντιρρησίας συνειδήσεως και χαιρόταν που πέταξε την ασπίδα του. Και λοιπόν; Τι πάει να πεί; Ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν υπέρ της ειρήνης και περιέθαλπταν όποιον αλλοδαπό έρχονταν στην επικράτειά τους; Ποιος το λέει αυτό; Ο "μέγας προφέσορας" Προμηθέας; Στην εκπομπή με τον Ανάχαρσι τον Σκύθη αναφέρω με πηγή τον Διογένη τον Λαέρτιο ότι στην αρχή ο Σόλων δεν τον δέχθηκε γιατί ήταν μη Έλλην (κι ας ήταν η μητέρα του Ελληνίς, ήταν δηλαδή κατά το ήμισυ) και η φιλοξενία των ξένων (Ξένιος Ζευς) αναφέρεται μόνον για τους Έλληνες από άλλη πόλη και όχι για τους βαρβάρους (άλλο ένα παραμυθάκι των ψευτοπροοδευτικών).
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Άλλα γι’ άλλα της Παρασκευής το γάλα από τον πετεινοκαύκαλο του φόρουμ.
Ἔπρεπε νά φανταστῶ πώς δέν θά τό καταλάβαινες γιατί ἀνέφερα τόν Λυσία: Διότι ὁ Λυσίας δέν ἦταν Ἀθηναῖος πολίτης, ἀλλά μέτοικος, ὅμως αὐτό δέν τόν ἐμπόδισε νά καταξιωθεῖ στήν Ἀθηναϊκή κοινωνία.

........................
Dhmellhn wrote:
Πρώτη φορά ακούς ότι ο βίος του ανθρώπου είναι δύσκολος και πως με ιδρώτα βγάζει το ψωμί του; Τι νομίζεις ότι είναι η ζωή; Λουλουδάκια, πεταλουδίτσες και power flower (όπως υποστήριζαν κάποτε ορισμένοι αφελείς); Αυτή είναι η βία ενός ανθρωπίνου βίου κουφιοκέφαλε. Σου αναφέρω για την βιοπάλη και μου γράφεις αρλούμπες. Καλά πάσχεις από άνοια;
Σοῦ ἀπάντησα παραπάνω. Ρίξε δύο - τρία «θεϊκά» ἤ «θεόπνευστα» ρητά στήν κοινωνία, ὅπως «τ’ ἀγαθά κόποις κτῶνται» ἤ «μέ ἱδρῶτα νά βγάζεις τό ψωμί σου καί μέ πόνους νά γεννᾶς τά παιδιά σου» καί ἐπιτυγχάνεται ὁ προγραμματισμός τοῦ ἀνθρώπινου ἐγκεφάλου, διαχρονικά, πρός τήν κατεύθυνση τῆς βιοπάλης, τοῦ πολέμου καί τοῦ διαρκοῦς μόχθου. Κανονική κοινωνική μηχανική μέσω mind control. Ἀπό τήν ἄλλη, ἔχουμε τόν «Θεό σου» πού σοῦ λέει «πίστεψε καί θά μετακινήσεις βουνά», ἀλλά ἐσύ ([λέγοτας «ἐσύ» ἐννοῶ γενικά τούς ἀνθρώπους) θεωρεῖς ὅτι σοῦ εἶπε νά πιστέψεις σέ κάποια δύναμη ἔξω ἀπό σένα...
........................................
promitheas14 wrote:Ἔλα ὅμως πού τά ἱστορικά καί προϊστορικά στοιχεῖα σέ διαψεύδουν!
Dhmellhn wrote:Το κρεσέντο απρονοησίας του Προμηθέα κλουβιοκεφάλου συνεχίζεται. Αναφέρει τον Ασόκα. Ποιον; Τον Ασόκα που επιτέθηκε το 260 π.Χ σφόδρα στο βασίλειο Kalinga (Kalinga wars) και το προσήρτησε στην αυτοκρατορία του. Πρόκειται για έναν από τους πιο αιματηρούς πολέμους με χιλιάδες νεκρούς. Όντως, ο Ασόκα απέδειξε ότι η ειρήνη είναι στην ουσία ένας ακήρυκτος πόλεμος, όπως έγραψε και ο Πλάτων.
Καί σ’ αὐτό ἔπρεπε νά κάνω διευκρίνιση, διότι ἡ ἑστίασή σου εἶναι σταθερά στούς πολέμους. Δυστυχῶς δέν ξέρεις νά ἑρμηνεύεις τίποτε ἄλλο ἀπό τήν ἱστορία ἐκτός ἀπό ἡμερομηνίες, πολέμους καί ὀνόματα ἡγετῶν! Ἐξηγοῦμαι: Ὁ Αshoka, μετά ἀπό ἕναν ἄκρως αἱματηρό πόλεμο πού διεξήγαγε στήν ἀρχή τῆς βασιλείας του, συγκλονίστηκε τόσο πολύ ἀπό τήν φρίκη τῶν συνεπειῶν τοῦ πολέμου, καί τήν εἰκόνα τῶν δεκάδων χιλιάδων νεκρῶν, ὥστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ. Κήρυξε εἰρήνη μέ τά γειτονικά Βασίλεια καί ἀφιερώθηκε στήν διάδοση τοῦ Βουδισμοῦ καί στήν εὐημερία τοῦ λαοῦ του γιά τά ἑπόμενα τριάντα περίπου χρόνια.
...................................................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Άλλο ένα άστοχο επιχείρημα του “Προφέσορα” της πλάκας. Η ηγεσία των νεοτούρκων προκάλεσε την γενοκτονία των Αρμενίων με 1.500.000 θύματα το 1915, πριν την μικρασιατική εκστρατεία και ήδη από το 1914 ξεκίνησε να στέλνει στα “Τάγματα εργασίας (Amele Taburları)” χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας.
Συμφωνοῦμε λοιπόν! Γιά ἡγέτες πού ὁδηγοῦν στόν πόλεμο μιλῶ ἐγώ: «οἱ κοινωνίες δέν ἐπιθυμοῦν τόν πόλεμο, μέχρι νά ἐπιληφθοῦν οἱ πολιτικοί καί οἱ ἡγέτες...» καί τό ἴδιο κάνεις καί σύ: «Η ηγεσία των νεοτούρκων προκάλεσε την γενοκτονία των Αρμενίων». Οἱ λαοί δέν ἐπιθυμοῦν τόν πόλεμο, ὅπως ὑποστηρίζει καί ἡ Σωτηρίου, ἀλλά διαχρονικά τόν προκαλοῦν οἱ ἡγέτες, ὁδηγῶντας τά πρόβατα σέ ἑκατόμβες πρός ἱκανοποίηση τῶν φιλοδοξιῶν τους.
............................................................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεις την πνευματική σου αναπηρία δίχως να έχεις αρκετά στοιχεία. Που το ξέρεις ότι ήταν φιλειρηνικοί; Με κάποια αόριστα στοιχεία βγάζεις συμπεράσματα;
Τό συμπεραίνω ἀπό τό γεγονός ὅτι οἱ πόλεις αὐτές δέν εἶχαν τείχη. Εἶναι δύσκολο νά τό καταλάβεις;
https://www.youtube.com/watch?v=k6tX1nuiwBQ

Καλό εἶναι νά παρακολουθήσεις 1ω33΄ - 1ω40΄. Ἡ ἐπίμαχη φράση στό 1ω39΄.
........................................................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Στα χιλιάδες χρόνια της ανθρωπίνου ιστορίας μόνον μερικές δεκάδες είναι τα ειρηνικά. Όλοι οι ιστορικοί συμφωνούν. Ξαναδιάβασε το παράδειγμά σου του Ασόκα και ξαναέλα γιατί πάλι κόπηκες. Που την βλέπεις την παρένθεση; Αφού σε χαλάνε τα ληγμένα τι τα παίρνεις;
Ὡς παρένθεση, ἐννοῶ τόν πολιτισμό πού ἐσεῖς οἱ «ἱστορικοί» μᾶς παρουσιάζετε. Ὑπῆρχε προγενέστερος πολιτισμός πού δέν βασιζόταν στόν πόλεμο καί στόν ἀνταγωνισμό.

....................................................................................................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Αυτό τι είναι επιχείρημα; Και ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι ο πόλεμος είναι σχολείο αρετής. Άντε, γράψε και για αυτόν “προφέρορα” του τίποτα.
Εἶναι ἐπιχείρημα ὡς πρός τό ὅτι μόνον ἕνας πολεμοχαρής τυχοδιώτης σάν τόν Ξενοφῶντα, θά μποροῦσε νά θεωρεῖ τόν πόλεμο νομοτέλεια ὥστε νά γράψει ὅτι: «Εκ θεών πεπρωμένον εστί πολέμους γίγνεσθαι».
Παρατηρῆστε, μάλιστα πῶς λειτουργεῖ ἡ κοινωνική μηχανική στήν ἐκπαίδευση: Ἀπό αὐτουνοῦ τοῦ ...πεοκρούστη :jerk: τό βιβλίο "Κύρου Ἀνάβασις", μαθαίναμε γενεές ἐπί γενεῶν ἀρχαῖα, καλλιεργῶντας ἔτσι πολεμόχαρη νοοτροπία καί διαπλάθοντας τόν ψυχισμό ἀνθρώπων σάν τοῦ συνομιλητή μου ἐδῶ.

Γιά τόν Ἀριστοτέλη σοῦ ἀπάντησα ἐκεῖ πού μοῦ ἔγραψες.
...................................................
promitheas14 wrote:
Τώρα μάλιστα! Μίλησε ὁ τύπος (σ.σ. ὁ Δημοσθένης) πού ξεσήκωνε τούς Ἀθηναίους νά πᾶνε νά πολεμήσουν τούς Μακεδόνες δίπλα στό σπίτι τους καί σπάσανε τά μοῦτρα τους!
Dhmellhn wrote:
Ο Ισοκράτης στην αρχή πίστευε τα ίδια. Περνώντας τα χρόνια διεπίστωσε ότι οι Αθηναίοι δεν μπορούν πια να ηγηθούν των Ελλήνων και στράφηκε προς τον Φίλιππο. Ο Δημοσθένης, από την άλλη, ήταν πατριώτης για την εποχή του και ήθελε η πόλη των Αθηνών να ηγείται και όχι να ακολουθεί. Είχε ξεπερασθεί από τις καταστάσεις αλλά τα λεγόμενά του είναι αληθή. Άλλωστε, τα ίδια υποστήριζε και ο Τάκιτος αργότερα. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Αυτό πού καταλαβαίνω εἶναι ὅτι μονίμως καί σταθερά συντάσσεσαι μέ κάθε πολεμοχαρή, τόν ὁποῖο ὀνομάζεις πατριώτη. Ἀπό τήν μιά ὁ Δημοσθένης, ἀπό τήν ἄλλη ὁ Ἀλκιβιάδης (στήν Σικελία), παρέσυραν τά κουτορνίθια (τήν ἐκκλησία τοῦ Δήμου) σέ αὐτοχειρίες.
...................................................................................
promitheas14 wrote:
Εἶπε κανείς ὅτι ἕνα κράτος «σημερινῶν προδιαγραφῶν» δέν χρειάζεται στρατιωτική ὀργάνωση;
Dhmellhn wrote:
Εσύ και οι βλαμμένοι πατσιφιστές. Όταν αναφέρω την αδήριτη ανάγκη να μην εφυσηχάζουμε είμαι πολεμοκάπηλος. Όταν, όμως, τα λέει ο Αριστοτέλης το κάνεις γαργάρα. Μάθε λοιπόν από τον Αριστοτέλη ανόητε. Καλά, τώρα αλληλοαναιρείσαι κήνσορα της ειρηνικής συνυπάρξεως; Αποφάσισε επιτέλους!
Ἀπάντησα προηγουμένως, πετεινάρι:
- Dhmellhn wrote:-
Αναγκαίον την πολιτείαν συντετάχθη προς την πολεμικήν ισχύν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
promitheas14 wrote:
Εἶσαι καί ἀγράμματος, κακομοίρη μου: «ἀναγκαῖον ἄρα τήν πολιτείαν συντετάχθαι πρός τήν πολεμικήν ἰσχύν» Εἶπε κανείς ὅτι ἕνα κράτος «σημερινῶν προδιαγραφῶν» δέν χρειάζεται στρατιωτική ὀργάνωση;
.................................................................
Dhmellhn wrote:
- Τα κατά πόλεμον κρατούμενα των κρατούντων είναι φασίν (Αριστοτέλους Πολιτικά)
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Φυσικά και όποιος κατακτήσει κάτι το κρατά και το χάνει μόνον μετά από πόλεμο. Προσωπικά δεν “έσκουξα” ποτέ (αλήθεια πότε το έγραψα ρε ψεκασμένε, για δείξε μου) για τα κατεχόμενα στην Κύπρο. Πάγια θέση μου είναι να οργανωθεί (πολιτικοστρατιωτικά) η χώρα και να διεκδικήσει πίσω τα χαμένα εδάφη. Τα μιξοκλάμματα και τις πατσιφιστικές μπουρδολογίες που τα συνοδεύουν τα χρησιμοποιούν οι πνευματικώς ευνουχισμένοι, όπως του λόγου σου.
Στό πρόσωπό σου καθρεφτίζω τήν νοοτροπία καί τήν πολιτική τῆς Ἑλλάδος πού «σκούζει», γιατί οἱ Τοῦρκοι κατέλαβαν τήν μισή Κύπρο μετά ἀπό τήν Ἑλληνική προδοσία καί ἀνικανότητα.
Γιά ποιά πολιτικοστρατιωτική ὀργάνωση μιλᾶς ρέ θλιβερέ; Γιατί δέν γράφεις φαρδιά πλατειά ὅτι τό νεοελληνικό κράτος δημιουργήθηκε γιά νά λειτουργεῖ ὡς προτεκτοράτο-μπανανία; Ὅ,τι θέλουν οἱ «νταβατζῆδες» μας κάνουμε πάντοτε! Πότε ἀπελευθερωθήκαμε πραγματικά καί δέν τό κατάλαβα; Καί ἔχουμε καί σένα τόν ἀρχαιολάτρη, νά μᾶς τσαμπουνᾶς γιά ἀρχαῖα μεγαλεῖα, ὥστε νά ξεχνᾶμε τήν πραγματικότητα.

...............................................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
“Καμμία αξία δεν έχει ούτε το κάστρον ούτε το πολεμικόν πλοίον αν μέσα τους είναι έρημα χωρίς τους πολεμιστές τους”. Ο Σοφοκλής αναφέρεται στην διαρκή πολεμική ετοιμότητα των αρχαίων Ελλήνων. Ποιος ο λόγος να κατασκευάζουν πολεμικά πλοία και κάστρα εάν ζούσαν ειρηνικά και ο πόλεμος είναι απλώς παρένθεση ανόητε στωμύλε;
Ξαναφέρνω τό ἀρχαῖο κείμενο: «Ως ουδέν έστιν ούτε πύργος ούτε ναυς έρημος ανδρών μη ξυνοικούντων έσω».
Ἀπό πότε ἡ ναῦς ἔγινε ἀποκλειστικά πολεμικό πλοῖο καί ὁ ἄνδρας ἀποκλειστικά πολεμιστής, ρέ Κολλητῆρι;

....................................
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Ποιος είπε ότι ο πόλεμος και η ειρήνη ήταν το μοναδικό θέμα; Εσύ το απομόνωσες. Η αρχή έγινε με την λαθρομετανάστευση, σε περίπτωση που το ξέχασες (αφού έχεις και άνοια, να σε προσέχουμε δηλαδή ). Αλλά το καταπίνεις γιατί δεν έχεις να πεις τίποτα ημιμαθή ρωποπερπερήθρα.
Ἠ ὅλη συζήτηση ξεκίνησε μέ ἀφορμή τήν ἑξῆς ρήση σου:

«6. Τέλος, να σημειώσουμε μία ακόμη ηλιθιωδώς επαναλαμβανόμενη ιδεοληψία περί συνενώσεως και δήθεν ειρηνικής συμβιώσεως των λαών, η οποία εδράζεται μόνον στα μυαλά των φαντασιοπλήκτων. Πρόκειται για μία απίστευτη αφέλεια αυτών των διανοητικά αναπήρων, η οποία συσκοτίζει τον νου και δεν τον αφήνει να δει το αυτονόητο: Την σκληρή πραγματικότητα που υφίσταται. Γιατί ο πραγματικός κόσμος, και όχι ο φαντασιακός του matrix, διαμορφώνεται μέσω συνεχών συγκρούσεων και αδιακόπου κινητικότητος (όπως πρώτος έγραψε ο Ηράκλειτος "Πόλεμος πατήρ πάντων", "τα πάνντα ρει και ουδέν μένει"), η οποία μας καθιστά συνεχώς εν εγρηγόρσει. Ο κόσμος είναι αυτό που είναι και όχι εκείνο το οποίο θα ήθελαν κάποιοι στο συγχυσμένο τους κρανίο να είναι.»

Ἡ φράση σου αὐτή ἔχει ὡς βασικό πυρῆνα σκέψης τήν εἰρήνη σέ ἀντιδιαστολή μέ τήν σύγκρουση (πόλεμο). (Κάνω λάθος;) Ἄρα ἐπί αὐτῶν ἔκρινα ὅτι ὄφειλα νά πάρω θέση, ὅπως καί ἔκανα. Κανένα πρόβλημα νά συζητήσουμε καί τό προσφυγικό, ἀλλά καλό εἶναι νά κρατᾶμε μία ἐπιστημονική αὐστηρότητα σέ ὅ,τι ξεκινᾶμε, ὥστε νά μήν γίνεται κατινίστικο κουβεντολόϊ.
...............................................
Dhmellhn wrote:
Επίσης, ο Ευριπίδης έχει γράψει για τις γυναίκες: "Οράτ' άπιστον ως γυναικείον γένος (Ιφιγένεια εν Ταύροις)
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Δεν είναι ατάκες αλλά γνωμικά των ιδίων που εσύ επικαλείσαι ως “ειρηνιστές”. Είσαι και βραδύνους, τι να κάνουμε;
Καί ποιός σοῦ λέει ὅτι διαφωνῶ μέ τήν ἄποψή τους περί γυναικῶν (Καλά κορίτσια, μή βαρᾶτε, ἕνα ἀστεῖο εἶπα! :hammer: ). Νά τό ἀνοίξουμε καί αὐτό τό θέμα, ἀλλά δέν ἔχει νόημα νά πάρω θέση τώρα. Ἐπειδή, δηλαδή ἀναφέρθηκαν στήν φύση τῆς γυναικείας ψυχολογίας σημαίνει ὅτι δέν εἶναι εἰρηνιστές ἀλλά πολεμόχαροι;
............................................
Dhmellhn wrote:
promitheas14 wrote:
Dhmellhn wrote:
Ποιος αναφέρει ότι ήταν ανεκτικοί οι αρχαίοι Έλληνες; Ο συνήθης μαλαπέρδας των ιδεό. Του παραθέτεις στοιχεία και ο τύπος κάνει πως δεν βλέπει, μιμούμενος το πρότυπό του τον Αυνάνα
Η ιστορική αλήθεια: Οι αρχαίοι Έλληνες εισήγαγαν θεότητες από την Ανατολή κατά τα κλασσικά χρόνια, αλλά σε περιορισμένο βαθμό (π.χ η θεά Βένδις από την Θράκη). Η αθρόα εισαγωγή θεών και η έναρξη του θρησκευτικού συγκρητισμού λαμβάνει χώρα την Ελληνιστική εποχή. Τότε, όμως, ξεκινά να αλλάζει συνολικά η ελληνική κοινωνία διότι το σύνολον του οικοδομήματος των αρχαϊκών και κλασσικών χρόνων ανατρέπεται.
Μέ τά γραπτά σου ἐπιβεβαιώνεις ὅσα ἰσχυρίζομαι, ὅτι δηλαδή οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες δέν ἦταν δογματικοί καί μισαλλόδοξοι, ὅπως οἱ μετά Χριστόν κοινωνίες.
...................................................................
Dhmellhn wrote:
Αυτά και τέρμα γιατί βαριέμαι να ασχολούμαι συνέχεια με φελλούς όπως του λόγου σου. Τράβα να μάθεις ιστορία και σε καμμιά πεντακοσαριά χρόνια έλα να μου ξαναζαλίσεις τα μέζεα.
Παιδιά μή φᾶτε! Ἔχουμε «μέζεα καπαμά!»

Τέλος μία παρατήρηση: Δέν ἔχω πρόβλημα μέ τίς εὑρηματικές βρισιές, πού προδίδουν χιοῦμορ καί χαλαρή διάθεση. Ὅταν ὅμως εἶναι περισσότερες οἱ βρισιές ἀπό τά ἐπιχειρήματα, αὐτό κάτι λέει γιά τήν ψυχολιογική συγκρότηση τοῦ συνομιλητῆ.
Προτείνω ὡς τίτλο αὐτοῦ τοῦ νήματος: "Πόλεμος καί εἰρήνη στόν ἀνθρώπινο πολιτισμό" ἤ κάτι σχετικό μέ τήν διαλεκτική αὐτή σχέση. Εἰλικρινά, θέλω νά ἀκούσω καλοπροαίρετες προτάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος promitheas14 την Σάβ 05 Μαρ 2016, 00:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 04 Μαρ 2016, 23:59

Εντάξει, (πέρα απ'τις προσωπικές μου συμπάθειες ή αντιπάθειες,) οφείλω να ομολογήσω
ότι εκτός της θυμιδίας (διασκεδαστικών αλληλεπιδράσεων) παρακολουθούμε αξιόλογο διάλογο
με ενδιαφέροντα επιχειρήματα/αντεπιχειρήματα από αμφότερους τους συνδιαλεγόμενους.

Εύγε.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από promitheas14 » Σάβ 05 Μαρ 2016, 00:05

OTTO έγραψε:Προμηθέα, ο Άλκης έφερε κάτι ενδιαφέρον εδώ:

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 52#p266552
θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη
Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει;

Επίσης, για ποιο λόγο θα πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους μετανάστες (στο να αναμιχθούμε μεταξύ τους δηλαδή) όταν ξέρουμε ότι ανάμεσά τους βρίσκονται επικίνδυνα άτομα;
Φίλε ΟΤΤΟ, θά τό δῶ αὔριο καί θά πάρω θέση, ἄν ἔχω ἄποψη, γιατί μέ κούρασε σήμερα ὁ ἄσπονδος φίλος.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 124 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 05 Μαρ 2016, 09:06

alkinoos έγραψε:Μιλάνε για πανθρησκεία ,αλλά οι τρεις μονοθεϊστικές έχουν κοινή Μήτρα,αλλά άλλους σωτήρες.
Συγνώμη που θα βγω οφτοπικ αν είναι το συνεχίζουμε αργότερα σε καινούριο θέμα. Η Πανθρησκεία δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί. Ωστόσο έχουν γίνει και γίνονται σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Παράδειγμα η Πανορθόδοξη Σύνοδος ή το ΠΣΕ (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών). Κάποια στιγμή θα έχουμε Πανθρησκεία γιατί ο θεός είναι ένας άσχετα αν η κάθε θρησκεία τον λατρεύει διαφορετικά ή έχει διαφορετική δογματική προσέγγιση προς το θείο.

Βήματα γίνονται πάντως.
alkinoos έγραψε:Αν ήθελαν να επιβάλλουν τη παγκόσμια κυβέρνηση θα το είχαν κάνει,κανείς μα κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο.
Κοίτα, δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνουν.Αλλά πολλά πράγματα έχουν γίνει. Παράδειγμα το τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως καταλήγει σε 10 βασικές τράπεζες εκ των οποίων το 52% των μετοχών ανήκουν στην στην οικογένεια Ρόθτσάϊλντ.

Από την άλλη οι Χαζάροι μπορεί να είναι μια μικρή μειοψηφία 0,20 % παγκοσμίως αλλά κατέχουν σχεδόν το 90% των θέσεων εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πως ; Με τον προαναφερθέντα τρόπο των 10 τραπεζών.

Αυτά τα λίγα για την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση.

Να πάμε σε πιο "μικρά" πράγματα.

Ιστορία. Υπάρχει η τάση στην ιστορία όλων των λαών να "διαγράφονται" τα στοιχεία εκείνα που προάγουν Εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος. Όπως με την Σμύρνη και την Ρεπούση.

Θεσμός Οικογένειας. Εδώ έχουμε την επιβολή προτύπων από lgbt κίνημα και συστήματα δύσης, φεμινισμός κλπ. Οι δήθεν διαφημιζόμενες ισότητες δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα οικογενειακό διαίρει και βασίλευε βασισμένο στον εκάστοτε εγωισμό του κάθε ανθρώπου σε μια οικογένεια. Έχουμε υποστεί τέτοια πλύση εγκεφάλου που αμφιβάλω αν καμιά προσευχή ή αυτογνωσία μπορεί να μας αφυπνίσει συνολικά.

Και τελικά ο σεβασμός, η αγάπη ανάμεσα στην οικογένεια πάνε στον κάδο των αχρήστων.Θα αγαπάς όπως θα σου πούνε κάποιοι. Αν το παιδί σου πχ είναι gay εσύ επιβάλλεται να το αγαπάς για την επιλογή του διαφορετικά είσαι ρατσιστής. Αν σε έχει η γυναίκα σούζα όλη την ημέρα και σε κάνει ότι θέλει οφείλεις να το βουλώνεις γιατί αλλιώς είσαι...φαλλοκράτης.

Τα κινήματα του φεμινισμού και τα lgbt παγκοσμίως δεν δημιουργήθηκαν για να δώσουν ευκαιρία ή να λύσουν προβλήματα σε οικογενειακό επίπεδο. Αλλά για να ορίσουν πρότυπα και συμπεριφορές για το ποιο φύλο θα έχει το πάνω χέρι και όχι την ισότητα που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε ένα αντρόγυνο ή τον αμοιβαίο σεβασμό σε ότι επιλέξει ο καθένας. Η επιτομή του ρατσισμού είναι αυτά τα κινήματα.
Όταν σου διαλύουν τα παραπάνω να είσαι σίγουρος πως ζούμε εδώ και τώρα στις απαρχές μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης...παίρνουμε μια πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”