Ασίζ Εμάντ σκοτωθηκε στο υπουργειο μαυρης εργασιας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
Φύλο: Άνδρας

Ασίζ Εμάντ σκοτωθηκε στο υπουργειο μαυρης εργασιας

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τετ 29 Δεκ 2010, 07:40

Ένας θάνατος στο υπουργείο "Εργασίας"
Συνέβη στο Εργασίας
Πόσες παρανομίες και πόση υποκρισία μπορεί να συμπυκνώνει ένας θάνατος; Ας δούμε μερικές. Ο 32χρονος Αιγύπτιος που έπεσε στο κενό επιχειρώντας να καθαρίσει, στον τρίτο όροφο, τα τζάμια γραφείων του υπουργείου Εργασίας δούλευε παράνομα σε υπηρεσία που υποτίθεται ότι καταπολεμάει -με κοινοτικά κονδύλια- την παρανομία στην αγορά εργασίας. Δούλευε χωρίς σύμβαση εργασίας στο κτίριο του υπουργείου που υποτίθεται θα νομοθετήσει σύντομα κατά της αδήλωτης εργασίας. Δούλευε Κυριακή, σε συνεργείο καθαριότητας ενός υπουργείου το οποίο υποτίθεται ότι ελέγχει την τήρηση της κυριακάτικης αργίας. Δούλευε με πλασματική σχέση εργασίας, ως υπεργολάβος, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένας υπό ευρεία εκμετάλλευση μισθωτός.
Eχασε τη ζωή του, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, αλλά το υπουργείο Εργασίας απέκρυψε το συμβάν, προσποιούμενο ότι δεν συνέβη ποτέ, αφού ό, τι δεν παίρνει δημοσιότητα είναι σαν να μην υπάρχει.

http://bromoskylo.blogspot.com/2010/12/ ... t_713.html
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
Blue Ice
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ασίζ Εμάντ σκοτωθηκε στο υπουργειο μαυρης εργασιας

Δημοσίευση από Blue Ice » Τετ 29 Δεκ 2010, 08:14

Προφανώς ο Αιγύπτιος ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου και πολύ θα ήθελα να μάθω τη μηνιαία αμοιβή με την οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου, έτσι για να δούμε όλοι πως δουλεύει το κράτος όταν δεν προσλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους...

Όσο για τον θάνατο του Αιγυπτίου καθόλου δε με νοιάζει... ένας μετανάστης λιγότερος....
Ου καταισχυνώ τα όπλα τα ιερά,

ουδ' εγκαταλείψω τον παραστάτη αυτών, ότω αν στοιχίσω.

Αμυνώ δε και υπέρ ιερών και οσίων και μόνος και μετά πολλών.

Την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσοις αν παραδέξωμαι.
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Τετ 29 Δεκ 2010, 08:30

λυπηροτατη η ειδηση :( :(

λυπηρη και η δευτερη παραγραφος της ιδεοφιλης ξιφομαχ :(

μηπως τελικα [και αρχικα δηλαδη...] ο θυμος και το τυφλο μισος ειναι αδερφακια του φοβου? :conf:

ναι,ενδιαφερον εχει η πρωτη παραγραφος της Φωτ περι του ανυπαρκτου ελλαδικου κρατιδιου περι
αγορας εργασιας χαμηλων ημερομισθιων και εισφοροδιαφυγης αλλά και βασει της προσεγγισης
του Σοφοκλη μας στην Αντιγονη...πανω απο τον νεκρο....και οσον αφορα τον σεβασμο προς τον νεκρον πλεον...
οι νομοι των Θεων ειναι διαχρονικοτεροι και υπερτεροι των αθρωπινων νομων...

αποψις μου... :cool:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 29 Δεκ 2010, 10:18

Προσυπογράφω την (συνολική) άποψή σου Μπάρνι μας, και με τα δύο χέρια. :thumb:

Η αλήθεια είναι πως το ελληνικό (?) κράτος, κάνει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τα πάντα (νόμιμα και άνομα) εδώ και δεκαετίες, να βγαίνουν στην ανεργία πρώτα οι Ελληνες πολίτες, και μετά οι αλλοδαποί. Καλό είναι να εστιάζουμε στον πραγματικό φταίχτη γι'αυτή την απαράδεκτη και φαύλη κατάσταση. Και ο πραγματικός φταίχτης ΦΥΣΙΚΑ δεν είναι οι αλλοδαποί.

Αν εγώ σαν γονιός δεν δίνω φαγητό στο παιδί μου, αλλά μαγειρεύω και μαζεύω άλλα παιδιά στη γειτονιά να τα ταϊσω, είναι ΣΑΦΕΣ ότι δεν φταίνε τα άλλα παιδιά, αλλά εγώ ο γονιός που γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου το παιδί μου. Και μια τέτοια πρακτική γονέα είναι το ίδιο παράλογη και εξοργιστική με την πρακτική του κράτους προς τους γηγενείς πολίτες της χώρας.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
theo
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo » Πέμ 30 Δεκ 2010, 20:08

:clap: :clap: :clap: :clap:

συγχαρητηρια ξιφομαχε
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Σάβ 01 Ιαν 2011, 12:50

Γιατί ρε Τέο είχες την εντύπωση ότι αυτό το κομπλεξικό σκατόψυχο φασιστάκι θα έγραφε τίποτα διαφορετικό;
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Ιαν 2011, 16:37

Προφανώς ο Αιγύπτιος ήταν μέλος ιδιωτικού συνεργείου και πολύ θα ήθελα να μάθω τη μηνιαία αμοιβή με την οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου, έτσι για να δούμε όλοι πως δουλεύει το κράτος όταν δεν προσλαμβάνει δημοσίους υπαλλήλους...
Αυτή την απορία έχω κι εγώ. Πόσο αμοίβεται η εταιρία για να καθαρίζει τα τζάμια και πόσο αμοίβονται οι εταιρείες γενικότερα που μπαίνουν και δουλεύουν για το Δημόσιο.

Δεν ξέρω αν το χειροκρότημα του ΤΕΟ ήταν για το πρώτο ή για το δεύτερο που είπε ένας μετανάστης λιγότερος.

Τι γίνεται με σένα Ξιφομάχε πάνω που λες κάτι σωστό πετάς και μια ρατσιστική κορώνα.

΄Καλή και ανατρεπτική χρονιά σε όλους
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Σάβ 01 Ιαν 2011, 21:49

Μια εταιρεία καθαρισμού μπορεί να πάρει και 20 χιλιάρικα το μήνα - ανάλογα με τα τετραγωνικά- ενώ ο μισθός μιας καθαρίστριας στο Δημόσιο δεν υπερβαίνει τα 1200 μικτά, 900 καθαρά...

doctor τον ρατσισμό των αριστερών απάτριδων απέναντι στους Έλληνες δεν τον βλέπεις.

Όπως και να έχει εγώ δεν είπα τίποτα ρατσιστικό...

Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 01 Ιαν 2011, 22:22

Εγώ λέω κάθε δημόσιος υπάλληλος να σκουπίζει μόνος του το γραφείο του, ( εξαιρούνται βέβαια τα μέρη που χρειάζονται ειδικό καθάρισμα,νοσοκομεία κτλ),.
Μια σκουπίτσα και μια μάπα κάνα δυο φορές τη βδομάδα δεν πειράζουν κανένα..ά και το κλιμακοστάσιο όλοι μαζί..
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 01 Ιαν 2011, 22:55

Γιατί Τότη?

Όχι πως θα έπευτε η μύτη γιατί πράγματι οι υπάλληλοι σκουπίζουν και κάνουν εθελοντικά τέτοιες δουλειές.
Αλλά γιατί να μην προσλάβουν καθαρίστριες.
Η πολύ περισσότερο υπάρχει ο κίνδυνος να απολυθούν οι ήδη υπάρχουσες καθαρίστριες.

Σε μία διαφορετική κοινωνία όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους μπαίνουν πάνω από τα κέρδη, ή όταν η κοινωνική ζωή μπαίνει πάνω από τα κέρδη των λίγων τότε είναι λογικό όλοι να συμμετέχουν σε τέτοιες δουλειές όπως καθαριότητα ή και αγροτικές ακόμα.
Αλλά όταν το φιλότιμο γίνεται αιτία για να απολυθεί κάποιος επειδή κάποιοι βολεύονται στο λεγόμενο φιλότιμο καλύτερα θα ήταν το φιλότιμο να βγεί από το παράθυρο.

Στο μόνο που έχει δίκιο ο Πάγκαλος είναι ότι παράγωγικοί είναι όσοι παράγουν πράγματα.
Αλλά λέει τη μισή αλήθεια. Η μάλλον το 1/10 της αλήθειας.
Το υπόλοιπο είναι μία μεγάλη, πολύπλοκη και πολύ πονεμένη ιστορία.

Γιατί λόφω της ανάπτυξης της τεχνολογίας κι των παραγωγικών δυνάμεων θα μπορούσαμε να ζούμε σε μία κοινωνία με ελάχιστο χρόνο εργασίας αλλά αντί γι αυτό ζούμε σε μία κοινωνία με τεράστια ανεργία και ταυτόχρονη απαξίωση της εργασίας που παράγει πράγματα.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Σάβ 01 Ιαν 2011, 23:47

Ώρες-ώρες όταν μιλάς για το δημόσιο δόκτορ νομίζω ότι αναφέρεσαι σε ένα φαντασιακό δημόσιο,σε ένα δημόσιο που κατά λάθος έχουμε παρεξηγήσει όλοι εμείς οι ''αμύητοι''..Δεν νομίζω να πρέπει να δουλέψω στο δημόσιο για να έχω μια μικρή άποψη επί του θέματος.Όταν ο φίλος μου δημόσιος,αντί να είναι στη δουλειά του ψαρεύει μουρμούρια με το βαρκάκι του,όταν κάνοντας λάθος πόρτα στην εφορία ανακαλύπτεις το μυστικό δωμάτιο των υπαλλήλων για μουχαμπέτι και σου φωνάζουν ξαφνιασμένοι <<έξω,έξω,απαγορεύεται εδώ..>>,όταν ζήτησα ένα φίλο που δουλεύει σε νομαρχία και δεν τον ήξεραν καν,όταν,όταν,όταν....για ποιό παρεξηγημένο δημόσιο μου λες..?
Ας σκουπίσουν αυτοί δόκτορ μου,ας σκουπίσουν τουλάχιστον αυτοί..
doctormarkon έγραψε:Αλλά όταν το φιλότιμο γίνεται αιτία για να απολυθεί κάποιος επειδή κάποιοι βολεύονται στο λεγόμενο φιλότιμο καλύτερα θα ήταν το φιλότιμο να βγεί από το παράθυρο.
Μην πας σε παρακαλώ να μπλέξεις το δικαίωμα του ανθρώπου για εργασία,(καθαρίστρια),με το φιλότιμο,γιατί αν το πάμε έτσι.......
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 02 Ιαν 2011, 00:27

Τι να πω βρε Τότη δεν ξέρω. Αν δεν έχεις μέσον να σε βάλουν κάπου να περνάς καλά σε στέλνουν όπου έχει πολύ δουλειά και καθόλου τυχερά. Ή εκεί που δε θέλει κανείς να πάει.
Στις υπηρεσίες που σχετίζονται με αλλοδαπούς καθαρίζουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι και πέφτει πολύ ντετολ και χλωρίνη παντού γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι οι αλλοδαποί έχουν αρρώστιες. Εκεί από υποχονδρία και όχι από φιλότιμο.
Φήμες. 5 χρόνια δουλεύω εκεί και δεν έχω πάθει τίποτα.

Το πελατειακό κράτος δεν είναι μόνο για να μπείς και να βρείς δουλειά στο δημόσιο.
Αλλά αφού μπείς να βρείς καλή θέση με λίγη δουλειά και πολλά τυχερά. επιτροπές, ταξίδια, ξύσιμο.
Αλλά υπάρχουν και οι μη επιθυμιτές θέσεις. Γι αυτούς που δεν έχουν τα μέσα. Εκεί έχει πολύ δουλειά αλλά και καλό συναδερφικό κλίμα χωρίς καρφώματα επειδή όσοι πάνε εκεί, πάνε διωγμένοι από αλλού και δεν είναι τα καλά και υπάκουα παιδιά.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Κυρ 02 Ιαν 2011, 10:19

Aυτά που περιγράφει ο Τότης γίνονται δυστυχώς και γίνονται κυρίως από όσους διορίστηκαν την δεκαετία του 80 με πολιτικό μέσο. Υπάρχουν όμως και νέα παιδιά που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ και ήρθαν με την λογική "διορίστηκα για να ξεκουραστώ". Μπορεί αυτό να αφορά το 10-15% των ΔΥ αλλά είναι αρκετό για να δώσει άσχημη φήμη και στους υπόλοιπους.

Και επειδή λέμε για τον καθαρισμό, πριν το ιδιωτικό συνεργείο, όταν είχαμε καθαρίστριες ΔΥ επικρατούσε βρωμα δυστυχώς. Γιατί οι περισσότερες δεν ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους και δεν υπήρχε τρόπος να τις πιέσουν. Αν γινόταν κάποια αναφορά είχαμε επέμβαση από τους συνδικαλιστές - συνήθως τους πρασινοκόκκινους - και τελείωνε εκεί το θέμα. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας προβλέπει πρόστιμα, στέρηση μισθού ακόμα και απόλυση αλλά οι συνδικαλιστές τον κατέστρεψαν... Άλλη μια προσφορά των εργατοπατέρων στην χώρα.

Ώρες ώρες αγανακτώ και εγώ τόσο πολύ με αυτούς τους συναδέλφους που λέω να μας απολύσουν όλους!

Υ.Γ. Οι ξένοι έχουν φυματίωση, ψώρα, ηπατίτιδα, AIDS... Δεν είναι φήμες, απλά εσύ είσαι τυχερή doctor...

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 03 Ιαν 2011, 09:20

Για φαντάσου να δουλεύεις με αλλοδαπό κοινό και να παίρνεις τα χαρτιά τους με την τσιμπίδα ή με χαρτοπετσέτα.

Τότε είναι που θα κρεμάσουν κουδούνια στους Δ.Υ

Γιατί το πρόβλημα και το ζόρι που τραβάνε μερικοί δεν έχει να κάνει με το αν οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν ή όχι, αλλά με το ότι δεν έχουν το άγχος της απόλυσης και βρέξει χιονίσει ο μισθός θα πέσει.

Το αυτονόητο γίνεται ξαφνικά προνόμιο και η μαύρη εργασία μία φυσιολογική κατάσταση.

Ας προσέχουν τι λένε κάποιοι στα blogs τύπου τρομακτικό (μάλλον κατευθυνόμενοι) γιατί κάτι τέτοια γράφουν συνεχώς.

Γιατί τελικά αυτό που χαλάει σήμερα δεν είναι η δουλειά αλλά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση της μαύρης εργασίας.
Προσπαθούν κάποιοι από πάνω και κυρίως τα κανάλια να φυτέψουν στη συνείδηση του κόσμου ότι

"Για ένα κομμάτι ψωμί δεν φθάνει μόνο η δουλειά"

Και δεν καταλαβαίνω αν είναι κίνητρο το άγχος της απόλυσης και ο τρόμος για να είναι κάποιος αποδοτικός.
Και πως είναι δυνατόν οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με ελαστική σχέση εργασίας να τσιμπάνε με κάτι τέτοια αντί να απαιτήσουν να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.

Και γω έχω πάει σε υπηρεσίες που η συμπεριφορά των υπαλλήλων ήταν απαράδεκτη αλλά σε άλλες ήταν πολύ καλή.
Αυτό δεν έχει να κάνει με τη μονιμότητα ούτε με το άν βρέξει χιονίσει ο μισθός θα πέσει.
Γιατί δηλαδή όπου και αν δουλεύει κάποιος δεν είναι λογικό και δίκαιο βρέξει χιονίσει ο μισθός να πέφτει?
Πρέπει δηλαδή να δουλεύεις και να σου δίνουν έναντι επειδή η επιχείρηση δεν πάει καλά?

Η να σε απολύουν επειδή πχ γέρασες ή πάχυνες και δεν είσαι ανταγωνιστικός σε σχέση με έναν νεότερο?
Αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα της ταινίας "Ο θάνατος του εμποράκου" στο θεατρικό του Αρθουρ Μίλλερ Ο πρωταγωνιστής (πλασιέ-προώθηση πωλήσεων) απολύθηκε επειδή γέρασε και δεν μπορούσε να δουλεψει με την ίδια ένταση που δούλευε πρώτα, δεν μπορούσε να οδηγήσει με την ίδια ταχύτητα που οδηγούσε κάποτε. Όλοι τον έβλεπαν σαν αποτυχημένο και έτσι έβλεπε εκείνος τον εαυτό του.
Και δεν ήταν μόνο μία ταινία αλλά μία κατάσταση πολύ συνηθισμένη στην Αμερική της δεκαετίας του 50.

Από τότε άλλαξαν πολλά και μάλιστα προς το χειρότερο

Δείτε αυτή την ταινία
http://www.dailymotion.com/video/xemen5 ... shortfilms

Αυτές οι αμερικανιές πρόκειται να έρθουν και εδώ. Όπως πχ να παθαίνεις εργατικό ατύχημα και να παίρνει η επιχείρηση την αποζημίωη και όχι η οικογένεια του εργαζόμενου. Εκεί τους συμφέρει να σε φάνε για να πάρουν την αποζημίωση παρά να σε απολύσουν (χωρίς αποζημίωση, εκεί δεν παίζει τέτοιο πράγμα).

Αυτή η αμερικανιά πρόκειται να έρθει και εδώ γιατί ο Κανιβαλισμός σέρνεται και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.
Μάλλον δεν σταματά ποτέ και γίνεται θέατρο του παραλόγου.

Το ότι ο άνθρωπος που σκοτώθηκε ήταν Αιγύπτιος δεν έχει καμμία σχέση με τις συνθήκες μαύρης εργασίας. Αλλά έχει άμεση σχέση με μία αμερικανιά που υιοθετήθηκε από το Δημόσιο αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα.

Και στα δύο συμβαίνει το εξής.

Η επιχείρηση ή το Δημόσιο κρατά τα βασικά στελέχη, εναν πολύ μικρό αριθμό εργαζομένων και εξωτερικεύει τις άλλες λειτουργίες σε υπεργολάβους.

Αν είσαι εργαζόμενος στον πυρήνα (Ιδιωτικό ή Δημόσιο) τότε έχεις μονιμότητα, δικαιώματα, άδειες και συνήθως παίρνεις σύνταξη από κει (Αν η εταιρεία δεν βαρέσει κανόνι)
Αν δουλεύεις σε υπεργολαβική τότε δουλεύεις κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες, χωρίς ασφάλεια, χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες, με ελαστικές σχέσεις εργασίας και για ψίχουλα.

Συχνά η σύγκριση μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα είναι μία σύγκριση μεταξύ Δημοσίου και υπεργολαβικών επιχειρήσεων μαύρης εργασίας.
Συγκρίνουν ανόμοια πράγματα με πονηρό σκοπό.

Οι παλιοί συμφητητές μου που που κατέληξαν να δουλεύουν σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις ως οικονομολόγοι ή λογιστές πληρώνονται καλύτερα από όσους κατέληξαν στο Δημόσιο. Ακριβώς γιατί δουλευουν στον πυρήνα και όχι σε υπεργολάβους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο πυρήνας όσο πάει και μικραίνει και συρρικνώνεται και στην ιδιωτική επιχείρηση και στο Δημόσιο και πληθαίνουν οι υπεργολάβοι με τη μαύρη εργασία.

Και αυτό με την ελάχιστη συναίνεση που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των δημοσιοκάφρων και των μέσων προπαγάνδας που στοχοποιούν τους εργαζόμενους στον πυρήνα με σκοπό να τον συρρικνώσοιυν και να μεγαλώσουν τους δορυφορικούς υπεργολάβους.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 03 Ιαν 2011, 09:47

Αυτό ήταν και το κεντρικό θέμα της ταινίας "Ο θάνατος του εμποράκου" στο θεατρικό του Αρθουρ Μίλλερ Ο πρωταγωνιστής (πλασιέ-προώθηση πωλήσεων) απολύθηκε επειδή γέρασε και δεν μπορούσε να δουλεψει με την ίδια ένταση που δούλευε πρώτα, δεν μπορούσε να οδηγήσει με την ίδια ταχύτητα που οδηγούσε κάποτε. Όλοι τον έβλεπαν σαν αποτυχημένο και έτσι έβλεπε εκείνος τον εαυτό του.
Και δεν ήταν μόνο μία ταινία αλλά μία κατάσταση πολύ συνηθισμένη στην Αμερική της δεκαετίας του 50.
Εδώ θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω στο θέμα και τον όρο αποδοτικότητα-τεμπελιά που ισχύει σε όλους τους χώρους εργασίας.

Κάποια πράγματα δεν μπορούν να μετρηθούν με δείκτες γιατί λείπει το μέτρο σύγκρισης.

Το έργο παρουσιαζει τον πρωταγωνιστή σαν έναν άνθρωπο ερωτευμένο με τη δουλειά του και πολύ αποδοτικό.
Τον δείχνει σε νεαρή ηλικία να έχει εγκαταλείψει σχεδόν το σπίτι και την οικογένεια και τα παιδιά του για τη δουλειά.
Μιλάει για το αυτοκίνητο του το βάσικό εργαλειο της δουλειάς του σαν να ήταν γκόμενα. Η Σέβη μου έλεγε (Σεβρολέτα in στη δεκαετία του 50 στις ΗΠΑ)
Με την πάροδο του χρόνου η επιχείρηση που δούλευε δεν τον σύγκρινε με κάποιαν άλλον αλλά με το φάντασμα του παλιού εαυτού του σε νεαρότερη ηλικία τον οποίο δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί στην ηλικια που είχε φθάσει. Ετσι το αφεντικό, γιός του παλιού του αφεντικού, τον ευχαρίστησε για ότι πρόσφερε στην επιχείρηση αλλά του δήλωσε ότι τον απολύει επειδή δεν είχε την απόδοση που είχε κάποτε.
"Η επιχείρηση δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα" του είπε γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να σε απολύσουμε.

εδώ το έργο
http://fraxios.blogspot.com/2010/10/198 ... iller.html

Γι αυτό και ο όρος τεμπέληδες και κοπρίτες έίναι για εσωτερική κατανάλωση και όχι για μια πραγματική αύξηση της παραγωγικότητας από την οποία θα μπορούσε να οφεληθεί το κοινωνικό σύνολο.

Από τη στιγμή που υπάρχει η θεοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους πολλά έχουν να δούνε τα μάτια μας
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 03 Ιαν 2011, 10:56

Για να μην παρεκλίνουμε από το θέμα και πάμε στα ίδια και στα ίδια για Δημοσίους υπαλλήλους και μετανάστες.

Το θέμα είναι η μαύρη εργασία και πόσο μαύρη τείνει να γίνει ή η εργασία γενικότερα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πέθανε ένας που ήταν μετανάστης και δούλευε σε συνεργείο καθαρισμού για λογαριασμό του Υπουργείου.
Υπάρχουν και εταιρείες σεκιούριτυ όπου μπορεί να σε διώξουν επειδή αρρώστησες και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Από τη μια μαύρη εργασία από την άλλη θεοποίηση του Κέρδους που μπαίνει πάνω από τη ζωή.

Δεν έχει σημασία που δουλεύεις και το πόσο αποδοτικός είσαι.

Δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Γι αυτό έφερα παράδειγμα το θάνατο του Εμποράκου.

Το έργο αυτό αμφισβητεί ένα ολόκληρο Σύστημα και το Αμερικάνικο Όνειρο που σήμερα έγινε εφιάλτης.

Τελικά πάντα ήταν εφιάλτης.

Μαζί με αυτό αμφισβητείται και μία νοοτροπία της ηθικής της εργασίας Εργασία Πάνω απ όλα για το κέρδος της επιχείρησης.
Εργασία για να βγάλεις λεφτά Και είσαι πετυχημένος αν βγάζεις λεφτά αλλιώς είσαι ένα τίποτα.

Αλλά ας αφήσουμε το Θύμιο Καρακατσάνη να πει περισσότερα.

Κι εγώ έχω τα ίδια βιώματα με τον Αρθουρ Μίλερ.

Βλέποντας το έργο αυτό βλέπει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειας του.

Δυστυχώς μεγάλωσα και γω με την ηθική της εργασίας γραμμένη στο DNA μου και όσα χρόνια προσπαθώ να θεραπευτώ από αυτή την αρρώστια και τη λογική αυτή δεν μπορώ να τα καταφέρω. Δεν τα έχω καταφέρει απόλυτα.

Ο Γουίλυ Λόμε ο πρωταγωνιστής αυτοκτονεί για να εισπράξει η οικογένεια την ασφάλεια ζωής για να πληρώσει τα χρέη.

Πριν λίγες μέρες ένας Έλληνας έκανε το ίδιο.

Γι αυτό με εκνευρίζει η λέξη τεμπέλης , κοπρίτης με όλα τα παράγωγα και όχι μόνο όταν απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους αλλά σε κάθε εκδοχή της, σε όποιον και αν απευθύνεται.
Γιατί είναι ένας όρος που παράγει συναίνεση για τη φυλακή και το φερετρο του κάθε εργαζόμενου.

Εχει δημιουργηθεί γύρω μας ένας κύκλος από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να βγεί έξω.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 03 Ιαν 2011, 12:23

Μας πήρες μονότερμα doctor...

Οι κουμμουνιστές δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τα ισχύοντα μέτρα... Είναι πολλά βήματα σύγκλισης με το εργασιακό καθεστώς της Κουμμουνιστικής Κίνας :dunno:

Το πρότυπο της σκληρής δουλειάς προκειμένου να επέλθει επιτυχία και της ταύτισης της προσωπικής ευτυχίας/επιτυχίας με την εργασιακή είναι άλλων λαών και ιδεολογιών που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 03 Ιαν 2011, 12:46

Κοίτα κι ο Στάλιν απαγόρευσε να καλλιεργούν τα κτήματα, με αποτέλεσμα να λιμοκτονήσουν εκατομμύρια ανθρώπων, κι ο Μαο επίσης αποδεκάτισε τα εκατομμύρια των εκατομμυρίων, αλλά είναι άδικο να συνυφάζουμε τους κομουνιστές της Ελλάδας μ'αυτά τα πράγματα. Μπορεί να παίζει ένα μπάχαλο στα ιδεολογικά μηνύματα που μεταδίδουν, μπορεί να έχασαν το στίγμα τους απ'το '89 και μετά που οριστικοποιήθηκε η πτώση και του σιδηρού παραπετάσματος μαζί με το τείχος του Βερολίνου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν παλεύουν/αγωνίζονται κι αυτοί για κάποια δίκια.

Καλύτερα να συνυφάζεις αυτές τις πρακτικές με τις σημερινές των "δημοκρατών" και "προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", που όμως ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ στις λογικές και αρχίζουν και ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ κατά γράμμα τις πρακτικές εκείνων των ψυχοπαθάκηδων σαδιστοφασισταριών που προανέφερα, αποδεικνύοντας έτσι, ότι οι ιδεολογίες είναι μια μαλακισμένη παγίδα στην οποία πέσαμε όλοι σα βλαμένοι, πως πλέον κι αυτές έχουν αχταρμοποιηθεί κι αυτές μαζί με τα έθνη...και πως προχωράμε ολοταχώς προς την απόλυτη φασιστίλα, που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί στην ιστορία.
Πειράζει (παράδειγμα δίνω) που σκέφτονται να απαγορεύσουν να έχουμε ακόμα κι ένα μικρό μποστάνι; Ξαναβλέπεις να εμφανίζεται σιγά σιγά η σταλινική πρακτική με άλλη προβειά ή όχι;

Κατάλαβε πως οι εξουσίες σήμερα, ΟΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ, διαδέχονται η μία την άλλη, και ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ (υποτιθέμενα αντιπάλου της) ! Και στρατόπεδα συγκέντρωσης έχουν ετοιμάσει σε πολλά σημεία των ΗΠΑ, (και όχι μόνον εκεί) και τη μεσοαστική τάξη κατακρεουργούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ με τις ψευτοοικολογικές παπαριές που επιβάλλουν την αποβιομηχάνηση προς χάριν της "πράσινης ανάπτυξης", και καταληστεύουν τους φορολογούμενους, και εξαθλιώνουν ΟΛΑ τα στρώματα και τις επαγγελματικές ομάδες, ενώ παράλληλα μας επιτίθενται σιωπηλά από γης (μεταλλαγμένα), αέρος (ψεκασμοί) και υδάτων...

Ξεκόλλα λοιπόν ρε Φωτεινή απ'τις όποιες διαφορές σου με τους κομμουνιστές (κι εγώ έχω, αλλά είναι ίσονος σημασίας τώρα αυτές) και στάσου τουλάχιστον σ'αυτό που είπε η δοκτορέσσα:
Γι αυτό με εκνευρίζει η λέξη τεμπέλης , κοπρίτης με όλα τα παράγωγα και όχι μόνο όταν απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους αλλά σε κάθε εκδοχή της, σε όποιον και αν απευθύνεται.
Γιατί είναι ένας όρος που παράγει συναίνεση για τη φυλακή και το φερετρο του κάθε εργαζόμενου.

Εχει δημιουργηθεί γύρω μας ένας κύκλος από τον οποίο κανείς δεν μπορεί να βγεί έξω.
... με το οποίο ξέρεις πολύ καλά πως δε θα διαφωνούσες αν δε γνώριζες το ιδεολογικό της στίγμα.

Είναι καιρός να πάψουμε να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, παρά τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές, γιατί είναι τεράστια μαλακία κάτι τέτοιο αυτές τις μέρες... Πρέπει επιτέλους να εστιάσουμε άπαντες και να στραφούμε στον έναν και μοναδικό εχθρό που έχει ήδη δείξει τα... "αγνά" του αισθήματα απέναντι σε ΟΛΟΥΣ μας. Και πρέπει να το κάνουμε αυτό πριν να'ναι πολύ αργά και πριν πάψουμε στην τελική, να έχουμε την πολυτέλεια να διαφωνούμε μεταξύ μας για τα επι μέρους... (γιατί προς τα εκεί οδεύουμε ολοταχώς αν δεν το'χεις πάρει χαμπάρι)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 03 Ιαν 2011, 14:03

Στο όνομα δηλαδή του εχθρού να κάνουμε γαργάρα την γνώμη μας και τις διαφορές μας, τις αξίες μας και τα ιδανικά μας και να συστρατευτούμε όλοι εναντίον του... Πολύ ΝΤΠ τοποθέτηση, δεν βρίσκεις;;;

Έμένα καθόλου δεν με εκνευρίζει η λέξη τεμπέλης γιατί αντιπροσωπεύει ένα σεβαστό μέρος του εργατικού δυναμικού. Δεν γίνεται να σκοτώνομαι εγώ να ετοιμάσω κάποια πράγματα, να κάνω υπερωρίες που δεν πληρώνομαι,να έχω προθεσμίες και ο κλητήρας να θέλει εργάτη για να κατεβάσει πακετάκια από τον δεύτερο όροφο με ανελκυστήρα στο αυτοκίνητο και να τα ανεβάσει στον δεύτερο όροφο άλλης υπηρεσίας. Να μην πηγαίνει με το έτσι θέλω σε μια υπηρεσία που απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο για να είναι πίσω στις 12:30 και στις 12:45 να πηγαίνει σπίτι του. Και επιπλέον οι συνδικαλιστές να τον υποστηρίζουν. Ε, αυτό είναι απαράδεκτο!

Οι αριστεροί πρέπει κάποια στιγμή να μάθουν πως ο εργαζόμενος έχει και υποχρεώσεις και νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη αλλά το δίκαιο!

Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 03 Ιαν 2011, 15:58

Πραγματικά οι διαμάχες περί εργασιακών,
δεξιών και αριστερών, μου φαίνονταν από πάντα εξαιρετικά ανούσιες.
Για μένα το όλο θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και εργασίας
είναι απάνθρωπο από τα γεννοφάσκια του.
Όλοι οι νόμοι για τα εργασιακά είναi: άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Οι περισσότεροι δουλεύουν για να μπορούν να ζήσουν.
Αυτό αν το σκεφτείτε είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Είναι δουλικό.
Δικαίωμα στη ζωή έχεις από την στιγμή της γέννησης σου.
Έχει όμως καταντήσει, το μόνο δικαίωμα σου, να είναι η φορολόγηση σου.
Και εκτός από αυτό, όλα τα αλλά, τα απαραίτητα για τη ζωή,
στέγη και τροφή πρέπει να τα ακριβοπληρώνεις.
Γεννιέσαι και οι γονείς σου πληρώνουν μια περιουσία για αυτό.
Πεθαίνεις και οι συγγενείς σου πληρώνουν μια περιουσία επίσης
!!! Δύο θεμελιακά πράγματα στη ζωή.!!!
Και στο μεταξύ προετοιμάζεσαι για να μπεις στη μηχανή

Πιστεύω και το δηλώνω με σώας τας φρένας και εν πλήρη συνειδήσει ότι η πληρωμένη εργασία είναι ότι πιο διεστραμμένο έχει αφομοιώσει η σύγχρονη ανθρωπότητα.

Πόσοι από τους ανθρώπους που γνωρίζεται έχουν σαν επάγγελμα
κάτι που πραγματικά τους κάνει κέφι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα
με το πόσες ώρες αφιερώνουν η το πόσα χρήματα κερδίζουν?

Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο
που τους καθιστά χρήσιμους στο κοινωνικό σύνολο.
Πόσοι είχαν την πολυτέλεια να το ανακαλύψουν και να ζήσουν από αυτό?
Ο ευχαριστημένος από τη δουλειά του άνθρωπος πολύ λίγο ασχολείται με τα εργασιακά.
Είναι ευχαριστημένος με την προσφορά του και βολεύεται και με τα λίγα η πολλά που κερδίζει.

Ποια είναι τα κριτήρια του επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών σας.
Είναι με βάση αυτό που τους αρέσει ?
Έχετε ερευνήσει και ανακαλύψει τι κάνει καλά αυτό το παιδί έτσι ώστε
να ενδυναμωθεί σε αυτόν τον τομέα?
Μήπως το κάνουν στα σχολεία αυτό?
Όχι βέβαια. Στο διεστραμμένο σύστημα που ζεί ολόκληρος ο πλανήτης,
αυτή τη στιγμή δεν έχει καμιά σημασία
τι δουλειά κάνεις,
αρκεί να δουλεύεις ,
όσο πιο πολύ γίνεται
και να πληρώνεσαι όσο λιγότερο δυνατό.
Η δημιουργικότητα και η προσφορά έχουν καταντήσει να είναι γραφικές και γελοίες ποιότητες .

Και όχι δεν πιστεύω στους τεμπέληδες.
Γιατί απλώς όλοι όσοι χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι,είναι απλώς ανικανοποίητοι από το έργο τους. Κανένας δεν είναι τεμπέλης όταν έχει ελεύθερη επιλογή.
Αλλά πώς να έχεις ελεύθερη επιλογή όταν ακόμα και το νερό που πίνουμε (το 70% της οργανικής μας σύστασης! ) πρέπει να το πληρώνουμε ?
Λένε μερικοί ότι ο προγονός μας είναι ο πίθηκος.
Μου φαίνεται ότι αντί για πρόγονος θα αποτελέσει το «λαμπρό» μας μέλλον. :freak:
Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κυρίες και Κύριοι
Δεν ξέρω αν μπαίνουμε στο Υδροχόο η όχι
Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε στην ανατολή μιας Νέας ευνοϊκότερης εποχής
Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και δράσης.

Θέλω δηλ να πώ ότι δεν γίνεται να τσακωνόμαστε μεταξύ
μας για το ποιός είναι καλύτερος τρόπος να είμαστε δούλοι.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 03 Ιαν 2011, 18:35

Προσγειώσου στην πραγματικότητα ΙΟΝ... Οι άνθρωποι πάντα δούλευαν είτε κυνηγώντας είτε καλλιεργώντας τη γη, είτε ανατρέφοντας ζώα, είτε προσφέροντας υπηρεσίες. Όλα αυτά γύρω μας κάπως πρέπει να γίνουν. Η ύπαρξη μιας κοινωνίας ανθρώπων επιβάλλει την εκτέλεση κάποιων εργασιών και την αμοιβή αυτών που τις εκτελούν.

Ωραία τα ταλέντα και τα σχετικά αλλά υπάρχουν και οι περιορισμοί στην απορρόφηση των επαγγελμάτων...

Γεννιέται κάποιος και πληρώνει γιατί γεννιέται σε ένα νοσοκομείο που κάνει ότι μπορεί για να μην πεθάνει αυτός και η μάνα του. Εκτός αν είναι γύφτος, επομένως πληρώνουν οι άλλοι γι αυτόν. Μπορεί όποια θέλει να μην πάει ποτέ σε ιατρό και να γεννήσει σπίτι της και θα της έρθει δωρεάν...ή θα πληρώσει με ζωές...

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 03 Ιαν 2011, 20:05

Η δουλειά είναι δικαίωμα. Η ζωή είναι δικαίωμα επίσης.

Αν θέλεις Ξιφομάχε να δουλεψεις παραπάνω κάν το. Και γω έχω καθήσει παραπάνω χωρίς πληρωμή, ή σε μη αμειβόμενες επιτροπές που τελείωναν αργά το απόγευμα.

Αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τη δουλειά του κλητήρα. Ούτε θα πω τον κλητήρα τεμπέλη ή τους άλλους συναδέλφους για να ανεβάσω την αξία της δικής μου δουλειάς.
Ο καθ ένας είναι ειδικός στον τομέα του όσο ταπεινή και αν θεωρείται η εργασία του.
Αν θέλει ο κλητήρας, ο υπάλληλος του αρχείου και οι γραμματείς στο πρωτόκολλο να κάνει όλους τους άλλους να τρέχουν σαν τον Βέγγο μπορεί. Και καλά κάνει αν περιφρονούν την εργασία του και τον ίδιο.

Ξιφομάχε είσαι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του αυταρχικού που περιγράφει ο Marcuze σαν ένν άνθρωπο κομμένο στη μέση. Που από τη μέση και απάνω υποκλίνεται ευγενικά και από τη μέση και κάτω κλωτσάει. Αυτούς που είναι πάνω από αυτόν κοινωνικά, οικονομικά ή σε μόρφωση τους προσκυνάει και παίρνει το μέρος τους ενώ αυτούς που βρίσκονται κάτω από αυτόν τους κλωτσάει.
Άβαταρ μέλους
Blue Ice

Δημοσίευση από Blue Ice » Δευ 03 Ιαν 2011, 21:35

Τίποτα δεν έχεις καταλάβει doctor, μα τίποτα... Η δουλειά του κλητήρα είναι μια χαρά δουλειά και μακάρι να την έκανα εγώ, χωρίς πίεση, χωρίς υποχρεώσεις. Άλλο αυτό και άλλο να ΜΗΝ την κάνει επειδή βαριέται και επειδή κανείς δεν μπορεί να τον πειράξει λόγω συνδικαλιστών... Το καταλαβαίνεις αυτό;;;; Δεν γίνεται ένα μέρος των εργαζομένων να πεθαίνει και ένα άλλο μέρος να μην κάνει την δουλειά που του αναλογεί και για την οποία πληρώνεται... Κάτι τέτοιοι απαράδεκτοι άνθρωποι έχουν βγάλει το κακό όνομα στο Δημόσιο...

Εσύ δηλαδή πως λες αυτόν που έρχεται δεν θέλει και δεν κάνει την εργασία για την οποία προσλήφθηκε ενώ πληρώνεται κανονικά;;;

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 04 Ιαν 2011, 00:35

Ion Papa έγραψε:Πραγματικά οι διαμάχες περί εργασιακών,
δεξιών και αριστερών, μου φαίνονταν από πάντα εξαιρετικά ανούσιες.
Για μένα το όλο θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού και εργασίας
είναι απάνθρωπο από τα γεννοφάσκια του.
Όλοι οι νόμοι για τα εργασιακά είναi: άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
Οι περισσότεροι δουλεύουν για να μπορούν να ζήσουν.
Αυτό αν το σκεφτείτε είναι επιεικώς απαράδεκτο.
Είναι δουλικό.
Δικαίωμα στη ζωή έχεις από την στιγμή της γέννησης σου.
Έχει όμως καταντήσει, το μόνο δικαίωμα σου, να είναι η φορολόγηση σου.
Και εκτός από αυτό, όλα τα αλλά, τα απαραίτητα για τη ζωή,
στέγη και τροφή πρέπει να τα ακριβοπληρώνεις.
Γεννιέσαι και οι γονείς σου πληρώνουν μια περιουσία για αυτό.
Πεθαίνεις και οι συγγενείς σου πληρώνουν μια περιουσία επίσης
!!! Δύο θεμελιακά πράγματα στη ζωή.!!!
Και στο μεταξύ προετοιμάζεσαι για να μπεις στη μηχανή

Πιστεύω και το δηλώνω με σώας τας φρένας και εν πλήρη συνειδήσει ότι η πληρωμένη εργασία είναι ότι πιο διεστραμμένο έχει αφομοιώσει η σύγχρονη ανθρωπότητα.

Πόσοι από τους ανθρώπους που γνωρίζεται έχουν σαν επάγγελμα
κάτι που πραγματικά τους κάνει κέφι και δεν έχουν κανένα πρόβλημα
με το πόσες ώρες αφιερώνουν η το πόσα χρήματα κερδίζουν?

Όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι έχουν ένα ιδιαίτερο ταλέντο
που τους καθιστά χρήσιμους στο κοινωνικό σύνολο.
Πόσοι είχαν την πολυτέλεια να το ανακαλύψουν και να ζήσουν από αυτό?
Ο ευχαριστημένος από τη δουλειά του άνθρωπος πολύ λίγο ασχολείται με τα εργασιακά.
Είναι ευχαριστημένος με την προσφορά του και βολεύεται και με τα λίγα η πολλά που κερδίζει.

Ποια είναι τα κριτήρια του επαγγελματικού προσανατολισμού των παιδιών σας.
Είναι με βάση αυτό που τους αρέσει ?
Έχετε ερευνήσει και ανακαλύψει τι κάνει καλά αυτό το παιδί έτσι ώστε
να ενδυναμωθεί σε αυτόν τον τομέα?
Μήπως το κάνουν στα σχολεία αυτό?
Όχι βέβαια. Στο διεστραμμένο σύστημα που ζεί ολόκληρος ο πλανήτης,
αυτή τη στιγμή δεν έχει καμιά σημασία
τι δουλειά κάνεις,
αρκεί να δουλεύεις ,
όσο πιο πολύ γίνεται
και να πληρώνεσαι όσο λιγότερο δυνατό.
Η δημιουργικότητα και η προσφορά έχουν καταντήσει να είναι γραφικές και γελοίες ποιότητες .

Και όχι δεν πιστεύω στους τεμπέληδες.
Γιατί απλώς όλοι όσοι χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι,είναι απλώς ανικανοποίητοι από το έργο τους. Κανένας δεν είναι τεμπέλης όταν έχει ελεύθερη επιλογή.
Αλλά πώς να έχεις ελεύθερη επιλογή όταν ακόμα και το νερό που πίνουμε (το 70% της οργανικής μας σύστασης! ) πρέπει να το πληρώνουμε ?
Λένε μερικοί ότι ο προγονός μας είναι ο πίθηκος.
Μου φαίνεται ότι αντί για πρόγονος θα αποτελέσει το «λαμπρό» μας μέλλον. :freak:
Και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κυρίες και Κύριοι
Δεν ξέρω αν μπαίνουμε στο Υδροχόο η όχι
Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε στην ανατολή μιας Νέας ευνοϊκότερης εποχής
Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και δράσης.

Θέλω δηλ να πώ ότι δεν γίνεται να τσακωνόμαστε μεταξύ
μας για το ποιός είναι καλύτερος τρόπος να είμαστε δούλοι
.

:worship: :worship:
Το παραπάνω πήγε προτεινόμενα. Τα σχετικά, θα τα δεις εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 74&t=11930
:wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 04 Ιαν 2011, 01:06

xifomaxos έγραψε:Στο όνομα δηλαδή του εχθρού να κάνουμε γαργάρα την γνώμη μας και τις διαφορές μας, τις αξίες μας και τα ιδανικά μας και να συστρατευτούμε όλοι εναντίον του... Πολύ ΝΤΠ τοποθέτηση, δεν βρίσκεις;;;
Σε μένα απαντάς εδώ ή σε άλλον;
Διάβασες το ποστ μου; :?
ΝΤΠ τοποθέτηση η παρότρυνσή μου να συστρατευτούμε όλοι κατά της ΝΤΠ και να παραμερίσουμε επι μέρους (και λιγότερης σημασίας αυτή την ώρα) διαφορές; Περίεργη οπτική για τις λογικές της ΝΤΠ έχεις...

Όπως και να'χει, εγώ δε σου μίλησα στο όνομα κανενός, δεν επικαλέστηκα κανέναν σ'αυτά που σου έθεσα. Απάντησα πιο πολύ με διάθεση να επεκταθώ σε κάποια πράγματα και να το συζητήσω λίγο πιο αναλυτικά, παρά με διάθεση να σε κοντράρω σε κάτι.

Τοποθετούμαι δε, πάντα σύμφωνα με τον ηθικό μου κώδικα και το δικό μου σύστημα αξιών, που τυχαίνει να είναι εξ ορισμού και διαμετρικά αντίθετο με τις... "αξίες" των νεοταξιτών (ας τις πούμε αξίες). Αν αντικρούσω κάποιο "ιδανικό" σου λοιπόν, θα'ναι γιατί αντίκειται στα δικά μου. Το ότι στηρίζω τη διαφωνία μου (όταν την έχω) ισχυριζόμενη ότι σε κάποια οπτική σου συμπορεύεσαι με αυτή των νεοταξιτών, είναι για να σου επισημάνω έναν "κίνδυνο" σ'αυτό, που ίσως να μην εχεις προσέξει... Αν πάλι συνειδητά συναινείς με κάποιες οπτικές ή πρακτικές των νεοταξιτών, οκ, δεκτό, αλλά σ'αυτές τις διαδρομές σου, σίγουρα θα με βρίσκεις απέναντί σου, γιατί όπως προείπα, το δικό μου σύστημα αξιών και ηθικός κώδικας, είναι πράγματα που μονίμως συγκρούονται και αντικρούουν τα αντίστοιχα δικά τους, ως φαύλα και φασιστικά.

Στα υπολοιπα που είπες, ας σου απαντήσει η δοκτορέσσα. Δεν είμαι αριστερή και δεν με αφορούν άμεσα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”