κινα
υπάρχει δρόμος που είναι αποκλειστικά για να τρώνε σκύλους εχω πάει το εχω δει με τα μάτια μου το είχε βάλει πρόσφατα και ο σκαι.
κοίτα να δεις που δεν θυμάμαι πως λέγεται η πόλη λες και την διέγραψα τελείως από το μυαλό μου.
τεσπα εκείνη την περίοδο πήγα hong kong guangdong και yi wu.
στης δυο πρώτες πόλης απλά ήμουν περαστικός χωρίς να δω και πολλά και από της πόλης και απο της διατροφικές τους συνήθειες.
αντίθετα στο yi wu με πολλή μεγάλη ανάπτυξη και όταν τους ρώτησα η πόλη πόσους κατοίκους έχει με αποστόμωσε ο κινεζος διερμηνέας μου ότι εδώ είναι χωρίο και βιομηχανική περιοχή με μόνο με 3.000.000 εκατομμυριάκια πληθυσμό.
η μαλακία είναι ότι δεν εχω φωτός μιας και ο υπολογιστής μου τα έφτυσε πρόσφατα μαζί με χιλιάδες φωτογραφίες πολλών ετών, ευτυχώς γλίτωσα κάποιες αλλά όχι από την κίνα! :
βγαίνοντας βόλτα τα απογεύματα μιας και τα πρωινά μου ήταν κλεισμένα ,
βλέποντας όμως και την ώρα εργασίας το τη έτρωγαν όχι μόνο αναγούλα μου ερχόταν αλλά έψαχνα τρόπο μέχρι και την μύτη μου να βουλώσω για να μην τα μυρίζω.
βγάζουν μια άσχημη μυρωδιά.
προσωπικά δεν εχω κανένα πρόβλημα με το φαγητό τρώω σχεδόν τα πάντα και χωρίς κανένα πρόβλημα το να εξετάσω τη είναι αυτό.
αλλά το τε πραγματικά όχι απλά το εξέτασα αλλά το σκέφτηκα πολλής φορές το πως θα πω ευγενικά στο φίλο κινεζο ότι δεν θέλω να δοκιμάσω ευγενικά.
αρχίζω λοιπόν με αρχή λοιπόν το πρωινό τους.
αφού πρωινό δεν τρώω ποτέ αρκούμε με ενα ποτήρι γάλα και τυροπιτουλα.
και αφού η 2 πρώτες μέρες την είχα βγάλει με κάτι μπισκότα από το supermarket άρχισε να με κόβει η πείνα , το πρωινό στο ξενοδοχείο δεν το τίμησα ποτέ μιας και ξύπναγα πάντα όταν είχε τελειωση ( jet lag).
λέω στους κινεζους ότι πεινάω και μου λένε θα πάμε στην έκθεση και θα φάμε εκει πρωινό.
φτάνουμε στην έκθεση όπου εμπεναν μόνο η εργαζόμενη εκει και μόνο κινεζη ούτε λόγος για ξένο.
με είχαν συμπαθήσει όμως και πρώτη φορά έβλεπαν ελληνα ψηλό μελαχρινό και γεροδεμένο (1.90 110κιλα με μπυρο κοιλια

)
οπότε με άφησαν και μπήκα η γερμανοι έξω μου έκαναν καζούρα που πάω ( κάτι ξέραν φαίνεται δεν ήταν μαζί απλά έτυχε να τους γνωρίσω στην έκθεση κρύος λαός μέχρι αηδίας ούτε να τους βλέπω δεν ήθελα).
πρώτη αηδία η μυρωδιά του νερόβραστου και ένα καρύκευμα που όσο και αν προσπάθησα να ανακαλύψω πιο είναι αυτό δεν κατάφερα.
παμε
σουβλάκια απο πουλάκια
σουβλάκια με διάφορα ζαρβατικα,
σούπα παντός είδους με παντός είδους ζωντανό οργανισμό κρέατος και ότι άλλο κατεβάζει ο νους. ( πρώτη αναγούλα)
αυγά βραστα νερόβραστα δηλαδη.
δεν θυμάμαι τη άλλο είδαν τα ματάκια μου ( μπλιαχ)
ξαφνικά μου κόπηκε η όρεξη η κινεζη γέλαγαν μαζί μου.
παίρνουν σούπα με ψάρια (τη σκατά μπορεί να ήταν αυτά)
αυγά ψιλό βρασμένα ( θα έλεγα ότι ήταν μελάτα αλλά μόνο αυτό δεν ήταν)
κάτι σουβλάκια με αλεύρι τι είχαν μέσα δεν ήξερα.
πειραν και δυο κεκακια δυτικού τύπου ( αυτά έφαγα με το ζόρι )
αφού αναγουλιασμένος με της μυρωδιές απο τα αυγά και ότι άλλο είχαν φέρει έψαχνα τρόπο να φύγω και να τους περιμένω έξω ,
πάω για κατούρημα είπα χιχιιχιχ και ξέφυγα.
την ίδια μέρα και κατά το μεσημέρι πήγαμε στο τρίτο όροφο της έκθεσης για διάλυμα ( έχουν ασπαστεί τον δυτικό τρόπο ζωής στης βιομηχανικές περιοχές )
είχα ανακαλύψει ένα καφέ με φαγητό δυτικού τύπου.
παρήγγειλα ένα είδος φραπέ ( ναι ναι φραπέ το είχαν γραμμένο στο καταλογο)
ήμουν έτοιμος να παραγγείλω μια μπριζόλα, τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη και παρήγγειλα μια μακαρονάδα με σάλτσα και μπυρα παγωμενη.
τους κινεζους τους κέρασα μια πίτσα που εγώ έτρωγα 3 από αυτές με αυτοί έφαγαν δυο ατομα .αχχαχααχ
να μην τα πολυλογούμε μέχρι να τελειώσουμε από της 7 μέχρι της 7 το βράδυ εγώ ήμουν με μια μακαρονάδα που τρωγόταν με δυσκολία και μερίδα για παιδάκι και όλα αυτά την δεύτερη μέρα ( 2 μέρες με μπισκότα)
στο γυρισμό το βράδυ και έχοντας με βγάλει η κινεζοι είδη μια φορά για βράδυ έξω σε εστιατόρια και έχουμε γυρίσει κάποιες γειτονιές και έχουν δει τα ματάκια μου τη τρώνε και προσπάθησαν να με ταΐσουν ότι έχει πόδια φτερά πούπουλα λέπια και δεν ξέρω τη άλλο και προσοχή όλα νερόβραστα με ένα μόνο καρύκευμα που δεν ήξερα τη είναι .
μου αποκαλύπτουν ( ήθελα να τους αποκεφαλίσω)
ότι δίπλα ακριβός από το ξενοδοχείο στα 50 μέτρα υπάρχει kfc ....
αυτό ήταν πήρα 8 κιλά μέσα σε μια βδομαδα όταν παράγγελνα νόμιζαν ότι παράγγελνα για 4 ατομα
με είχε ρωτήσει η υπάλληλος για ποίον ήταν όλα αυτά και με την απάντηση μου της ήρθε ταπλας έπειτα και της επόμενες μέρες κάθε απόγευμα στης 7 ήξερε ακριβός τι θα πάρω....και πήγαινα εκεί και απλά μου έλεγε σπαστά αγγλικά the same!!!
το menu ειχε
extra large οικογενειακό γεύμα κοτόπουλο.
2 berger large
πατάτες
κοτομπουκιες.
1.1/2 κοκα κολα.
εχω κι άλλα να πω για το τη τράβηξα με το νερό και το φαγητό απλά ρωτήστε τι θέλετε να μαθαίτε και θα σας πω.