Login    Register
loading...

συνείδηση πέρα από..

Μελέτες - Έρευνες - Προοπτικές - Ανακαλύψεις

συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Thu Jul 14, 2016 12:47 am

'Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε οι εμπειρίες τους έλαβαν χώρα όταν δεν υπήρχε τροφοδοσία αίματος στον εγκέφαλο και αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο.'

Ξεκινώ με αυτή την πρόταση από το άρθρο που ακολουθεί αυτό το νήμα που ως στόχο θα έχει να φέρει πληροφορίες που μαρτυρούν την ύπαρξη της συνείδησης πέρα από το υλικό σώμα του χώρου των τριών διαστάσεων και του χρόνου μιας κατεύθυνσης.
http://mystery.gr/deathnauts/

'Το πιο συμπαγές και απαραβίαστο φράγμα που υψώνεται μπροστά στην αντίληψη του ανθρώπου είναι η άγνοιά του ως προς το τι του συμβαίνει όταν τελικά πεθαίνει. Παύουμε απλά να υπάρχουμε; Ξαναγεννιόμαστε σε καινούργια σώματα; Μεταφέρεται η ψυχή μας σε κάποιο άλλο πεδίο ύπαρξης; Και, καταρχήν, υπάρχει μέσα μας κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ψυχή;» Αυτά είναι κάποια μόνο απ’ τα πάμπολλα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει, κι εξακολουθούν να απασχολούν, την ανθρωπότητα απ’ την αυγή της ιστορίας της. Το βασίλειο του θανάτου είναι το απόλυτο αίνιγμα, μια περιοχή περισσότερο απροσπέλαστη κι απ’ το ψηλότερο βουνό, την πιο βαθιά άβυσσο του ωκεανού, πιο μακρινή και απ’ τις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Είναι ένα μυστήριο που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ξεδιαλύνουμε, προτού κάνουμε το τελικό ταξίδι που μας οδηγεί στην αγκαλιά του. Επειδή, όμως, η ανθρωπότητα απεχθάνεται τα αναπάντητα ερωτήματα, στο διάβα των αιώνων οικοδομήθηκαν αναρίθμητες θρησκείες δοξασίες και φιλοσοφικά συστήματα που αποπειράθηκαν να ρίξουν ένα, λίγο πολύ δογματικό και «εξ’ αποκαλύψεως», φως στο αδυσώπητο εκείνο σκοτάδι και να κατευνάσουν τις υπαρξιακές αγωνίες του κάθε –στοιχειωδώς έστω– σκεπτόμενου homo sapiens.

Ωστόσο, στις μέρες μας, η αλματώδης εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που μας προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα όρια της συνείδησής μας, έχει αλλάξει αυτά τα δεδομένα. Ένα καινούργιο ερώτημα αναδύεται μπροστά μας: Μπορούμε να αποδείξουμε επιστημονικά και να επαληθεύσουμε πειραματικά το τι μας συμβαίνει μετά το θάνατο; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ανεπτυγμένη γνώση και την τεχνολογία μας για να βάλουμε τέλος στους πανάρχαιους καυγάδες των ιερέων και των φιλοσόφων πάνω στο φαινόμενο του θανάτου; Κάποιοι ανάμεσά μας φαίνεται να το πιστεύουν. Στη σημερινή εποχή των μεγάλων ανακαλύψεων, τώρα που ξεκλειδώνουμε τα μυστικά του σύμπαντος, έχουν υπάρξει απόπειρες να μελετήσουμε επιστημονικά τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες δεν χαίρουν ευρείας αποδοχής, ίσως εξαιτίας των συγκλονιστικών επιδράσεων που θα είχαν τέτοιου είδους ανακαλύψεις στις κοσμοθεωρίες και στα υπαρξιακά αξιώματα που διαμορφώνουν τον σύγχρονο πολιτισμό μας. Σε μια σχετική έρευνα που έγινε το 1982, μόνο το 16% των αναγνωρισμένων επιστημόνων όλων των επιστημονικών κλάδων θεώρησαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει κάποιου είδους μεταθανάτιας ζωής ενώ από αυτούς, μόνο ένα 4% θεώρησαν ότι θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε επιστημονικά κάτι τέτοιο. Αυτή η γενικά αρνητική στάση παρεμποδίζει τις προσπάθειες εκείνων που προσπαθούν στα σοβαρά να μελετήσουν την επιθανάτια ζωή, καθώς δύσκολα εξασφαλίζουν επιχορηγήσεις για τις έρευνές τους, ενώ κινδυνεύουν και απ’ το διασυρμό των συναδέλφων τους.

Παρ’ όλα αυτά, τα παραπάνω αποκαρδιωτικά ποσοστά έχουν αρχίσει να αλλάζουν. Σε μια παρόμοια έρευνα που έγινε το 2005, το 59% των Αμερικανών γιατρών δήλωσαν ότι αποδέχονται πλέον την ύπαρξη κάποιας μεταθανάτιας ύπαρξης. Οι καταγραφείσες πλέον μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά τον κλινικό θάνατο διατηρήθηκε σε ασθενείς κάποιου είδους επίγνωσης, ανεξάρτητα από το πολιτισμικό τους υπόβαθρο ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Τέτοιου είδους εμπειρίες καταγράφονται συστηματικά πλέον από ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, περίπου 200.000 το χρόνο μόνο στις ΗΠΑ και από εκατομμύρια άλλους στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Οι πιο συνηθισμένες αφηγήσεις περιέχουν τα στοιχεία της αίσθησης του αποχωρισμού από το σώμα, της αιώρησης, της παρατήρησης του δωματίου και του σώματος από ψηλά, της θέασης ενός δυνατού φωτός, μιας αίσθησης γαλήνης και αγάπης ή τη συνάντηση με νεκρούς συγγενείς και αγαπημένους φίλους.

Κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής έρευνας που διενεργήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων υπό την εποπτεία του Δόκτορα Berthold Ackermann, συγκεντρώθηκαν παρόμοιες εμπειρίες από εκατοντάδες ασθενείς. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι οι αφύσικες ομοιότητες ανάμεσα σ’ ένα μεγάλο αριθμό αναφορών από ανθρώπους που ανήκουν σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διατήρησαν τη συνείδησή τους μετά το θάνατο, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο χρήζει περαιτέρω έρευνας. Δηλαδή, ότι μετά την έλευση του κλινικού θανάτου, όταν δηλαδή η εγκεφαλική δραστηριότητα του ασθενούς παύει να υφίσταται κάτι παράξενο συμβαίνει. Μάλιστα, η παρουσία αυτών των ταυτόσημων οραμάτων σε ανθρώπους που ήταν κλινικά νεκροί, και τα οποία παραμένουν λίγο πολύ αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων, ανεξάρτητα από τη διαδοχή θρησκειών και ιδεολογιών, έχει πείσει ορισμένες ομάδες ερευνητών ότι θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη μιας άγνωστης δυαδικότητας ανάμεσα στο βιολογικό μυαλό και στην συνείδηση ή τουλάχιστον μιας βιολογικής διαδικασίας για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμα.

neardeath02Πολλές από τις μελέτες, οι οποίες έχουν ασχοληθεί με την παρατήρηση και την αντικειμενικοποίηση των επιθανάτιων εμπειριών, έχουν επικεντρωθεί στους ανθρώπους που έπαθαν καρδιακή ανακοπή. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένοι ασθενείς βρίσκονται σ’ ένα εντελώς ελεγχόμενο κλινικό περιβάλλον κι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψουν απ’ τον θάνατο. Μια τέτοια μελέτη διεξήχθη στην Ολλανδία από τον ερευνητή Pim van Lommel, στο Νοσοκομείο Rijnstate το 2001, και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στη Βρετανική Ιατρική εφημερίδα Lancet. Επικεντρώθηκε σε 344 ασθενείς οι οποίοι είχαν πάθει καρδιακή προσβολή σε σημείο που να είναι κλινικά νεκροί, και μετά επανήλθαν επιτυχώς στη ζωή. Η μελέτη αφορούσε ένα ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους ασθενείς μια βδομάδα μετά την επαναφορά τους. Σε ποσοστό 18% οι εν λόγω ασθενείς ισχυρίστηκαν ότι βίωσαν κάποιας μορφής επίγνωση απ’ τη στιγμή που ήταν κλινικά νεκροί, δηλαδή ακόμα και όταν το μυαλό τους είχε σταματήσει εντελώς να δουλεύει, λόγω έλλειψης οξυγόνου. Σε ποσοστό 12% ανέφεραν κλασσικές επιθανάτιες εμπειρίες όπως για παράδειγμα μετακινήσεις μέσα σε σήραγγες φωτός και συναντήσεις με νεκρούς συγγενείς και φίλους. Η γεμάτη λεπτομέρειες, διαυγής, ζωντανή ανάμνηση αυτών των οραμάτων μοιάζει να μην ανταποκρίνεται στην ιδέα ότι ήταν κάποιου είδους παραίσθησης που προκλήθηκε από έλλειψη οξυγόνου. Η παραπάνω μελέτη δεν κατέληξε, ωστόσο, σε συγκεκριμένα συμπεράσματα ως προς την ύπαρξη της ψυχής ή μιας μεταθανάτιας ζωής, ούτε πρότεινε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο για τη μελέτη μιας πιθανής μεταθανάτιας ύπαρξης.

Ένα ανάλογο εγχείρημα έγινε το 2003 από τον δόκτορα Peter Fenwick, έναν νευροψυχίατρο στο King’s College του Λονδίνου, ο οποίος ερεύνησε τις εμπειρίες ασθενών που έπαθαν καρδιακή ανακοπή στην Αγγλία. Κατά τη διάρκεια της έρευνας του, πάνω από 60 ασθενείς που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή στο Southampton General Hospital ρωτήθηκαν ως προς τις εμπειρίες τους καθώς είχαν υπάρξει εγκεφαλικά νεκροί. Από αυτούς, επτά θυμόντουσαν πολύ καλά εμπειρίες αποκοπής από το σώμα τους, να μπαίνουν σε μια κατάσταση ειρήνης και αγάπης, να συναντούν νεκρούς αγαπημένους και να ταξιδεύουν μέσα από μια μυστηριώδη σήραγγα φωτός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς ήταν κλινικά νεκροί για αρκετά λεπτά, που σημαίνει ότι αυτές οι εντυπώσεις δεν ήταν αποτελέσματα βιολογικών διεργασιών ή κόλπα του μυαλού. Επισημαίνεται ότι ύστερα από μια καρδιακή ανακοπή, χάνεται η συνείδηση μέσα σε 8 δευτερόλεπτα. Μέσα σε 11 δευτερόλεπτα τα εγκεφαλικά κύματα γίνονται επίπεδα και μέσα σε 18 δευτερόλεπτα δεν υπάρχει πιθανότητα να μπορεί το μυαλό να δημιουργήσει μια εικόνα του κόσμου, επομένως δεν λειτουργεί πια. Ωστόσο, κάθε φορά που ρωτήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι για το πότε έλαβαν χώρα οι επιθανάτιες εμπειρίες τους, ισχυρίστηκαν ότι συνέβη όταν έχασαν την συνείδησή τους. Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε οι εμπειρίες τους έλαβαν χώρα όταν δεν υπήρχε τροφοδοσία αίματος στον εγκέφαλο και αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο.

Μια επίσης υπερφιλόδοξη επιστημονική μελέτη που ξεκίνησε το 2008, είχε το όνομα «Τhe AWARE study» (“AWAreness during REsuscitation”). Υπό την επίβλεψη του Sam Parnia, ενός βοηθού καθηγητή φαρμακολογίας στο State University της Νέας Υόρκης, και με συνεργάτη τον Δόκτορα Fenwick. Η μελέτη αποσκοπούσε στη χρησιμοποίηση της μοναδικής οπτικής εκείνων των ανθρώπων που πέρασαν «στην άλλη πλευρά» κι επέστρεψαν για να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους. Τότε, 2060 άνθρωποι που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή μελετήθηκαν σε μια χρονική περίοδο τεσσάρων ετών σε 15 νοσοκομεία της Αγγλίας των ΗΠΑ και της Αυστρίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας τηρήθηκε μια αυστηρά επιστημονική μεθοδολογία προκειμένου να αποκλειστούν ισχυρισμοί ότι τα συμπεράσματά της βασίζονταν αποκλειστικά και μόνο σε υποκειμενικές εντυπώσεις κι επομένως ήταν ανεπαρκή ως αποδεικτικά στοιχεία.

neardeath04Το 40% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι διατηρούσαν κάποια μορφή συνείδησης αφού είχαν χαρακτηριστεί κλινικά νεκροί και είχαν πάψει να παρουσιάζουν εγκεφαλική δραστηριότητα. Περιέγραψαν μια αίσθηση εγρήγορσης που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αυτή η μορφή της συνείδησης διέφερε από άτομο σε άτομο, γιατί κάποιοι την περιέγραφαν ως μια αίσθηση επίγνωσης χωρίς συγκεκριμένες αναμνήσεις, ενώ άλλοι ανέφεραν ζωηρά φώτα, την αίσθηση της αιώρησης ή της βύθισης καθώς και την αίσθηση του χρόνου να επιταχύνεται ή να επιβραδύνεται. Πολλοί από τους ασθενείς περιέγραψαν μια γενικότερη αίσθηση ειρήνης κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους. Σε κάποιες πιο δραματικές αφηγήσεις, περιέγραψαν τις εικόνες ζώων, οικογενειακών προσώπων και κάποια μορφή «μυστικιστικής παρουσίας». Δεν παρατηρήθηκαν διαφορές στις περιγραφές που να βασίζονται στην ηλικία ή στο φύλο των ασθενών. Επιπρόσθετα, ένα 13% αυτών που εξετάστηκαν, ισχυρίστηκαν ότι διαχωρίστηκαν από τα σώματά τους κατά τη διάρκεια του θανάτου τους.

Σε μια περίπτωση ένας κοινωνικός λειτουργός ηλικίας 57 ετών ισχυρίστηκε ότι αιωρήθηκε γύρω στο δωμάτιο και είδε το προσωπικό του νοσοκομείου να προσπαθεί να τον επαναφέρει. Η ανάμνησή του ήταν τόσο λεπτομερειακή και ζωντανή που θυμόταν με λεπτομέρειες την εξωτερική εμφάνιση των γιατρών και των νοσοκόμων, καθώς και τους ήχους που έβγαζαν τα διάφορα ιατρικά μηχανήματα που βρίσκονταν μέσα στο δωμάτιο. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε παραμείνει κλινικά νεκρός για 3 λεπτά, κάτι που αποκλείει την πιθανότητα απλά να είχε παραισθήσεις. Όμως, μόνο το 40% των ασθενών αναφέρουν τέτοιες εμπειρίες, γιατί πολλοί δεν τις θυμούνται εξαιτίας των παρενεργειών των ηρεμιστικών, των φαρμάκων ή της εγκεφαλικής βλάβης που έπαθαν λόγο της έλλειψης οξυγόνου. Σε μια παρόμοια έρευνα που έκανε ο Dr. Alexander Batthyany στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, βρέθηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις ασθενείς με προχωρημένο Alzheimer επέστρεψαν σε μια κατάσταση απόλυτης διαύγειας λίγο πριν πεθάνουν, ενώ είχαν τόσο σοβαρά συμπτώματα που ο εγκέφαλός τους δεν μπορούσε να λειτουργήσει σχεδόν καθόλου. Η μελέτη κάλυψε 227 ασθενείς, και στο 10% των περιπτώσεων άτομα, τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν χάσει κάθε μορφής διανοητικής δραστηριότητας, επέδειξαν μια έξαρση επίγνωσης και αναμνήσεις που δεν θα μπορούσαν να ανακαλούν αν δεν υπήρχε κάτι ανεξάρτητο από τη φυσική κατάσταση του εγκεφάλου τους.

Τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το θέμα, λοιπόν; Στο μέλλον, ακόμα πιο πρωτοποριακές τεχνολογίες θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να παρατηρήσουμε αυτές τις επιθανάτιες εμπειρίες αλλά και να τις προκαλούμε κατά βούληση, προκαλώντας τεχνητούς αναστρέψιμους θανάτους. Ίσως, μάλιστα, κάτι τέτοιο ήδη να συμβαίνει. Ερευνητές στο Safar Center for Resuscitation Research, στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh της Pennsylvania, έχουν αναπτύξει μια επαναστατική διαδικασία όπου τοποθετούν ζώα σε μια κατάσταση ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Αδειάζουν σκυλιά από το αίμα τους και τα γεμίζουν μ’ ένα κατεψυγμένο αλατούχο διάλυμα. Η θερμοκρασία του σώματός τους πέφτει στους 7 βαθμούς Κελσίου, τα ζώα παύουν να επιδεικνύουν βιολογικές δραστηριότητες και θεωρούνται κλινικά νεκρά. Ύστερα από 3 ώρες το αίμα επανεισάγεται στο κυκλοφορικό τους σύστημα και ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ επαναφέρει τα ζώα στη ζωή. Η διαδικασία έχει παρουσιάσει κάποια προβλήματα καθώς ορισμένα από τα σκυλιά που επανήλθαν –λίγο πολύ όπως στον «Αλχημιστή» του Χ.Φ. Λάβκραφτ– παρουσίασαν σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες που εκδηλώθηκαν στη συμπεριφορά τους. Τέτοιου είδους που έχει κάνει ορισμένους να κατηγορήσουν την ομάδα ότι δημιουργεί «σκυλιά-ζόμπι». Ωστόσο, η ομάδα σχεδιάζει κάποια στιγμή να εφαρμόσει τη μέθοδο σε ανθρώπινους εθελοντές, μια προσπάθεια η οποία, αν στεφθεί με επιτυχία, θα προσφέρει μια ριζοσπαστική μέθοδο διάσωσης ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, π.χ. όταν σε πεδία μαχών ή σε τροχαία ατυχήματα δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια. Τα μέλη της εν λόγω ομάδας ισχυρίζονται επίσης ότι ο ορισμός του θανάτου εξαρτάται πλέον από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την αναβίωση ενός ανθρώπου.

Καθώς η ιατρική τεχνολογία αναπτύσσεται, τα όρια του θανάτου υποχωρούν. Ο θάνατος έρχεται μόνο όταν ο γιατρός πει «δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο». Εύκολα διακρίνεται το γιατί μια τέτοια διαδικασία φαίνεται γοητευτική σ’ εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν τι συμβαίνει πέρα από το πέπλο που μας χωρίζει από το θάνατο. Φανταστείτε τι μπορεί να μάθει κανείς για την επιθανάτια ζωή από κάποιον που έχει περάσει κάποιες ώρες εκεί ή και ακόμα περισσότερο χρόνο. Μπορούμε μόνο να περιμένουμε για να δούμε αν κάποια στιγμή θα γίνουν δοκιμές με ανθρώπους, αλλά ήδη μια ομάδα ψυχολόγων και γιατρών που συνεργάζονται με το Technische Universität του Βερολίνου ισχυρίστηκαν ότι έχουν κάνει κάτι παρόμοιο. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν ένα μείγμα ισχυρών φαρμάκων, όπως είναι η επινεφρίνη και η neardeath01διμεθυλτρυπταμίνη, και κατάφεραν να προκαλέσουν κλινικό θάνατο σε ασθενείς για διαστήματα μέχρι και 20 λεπτών, ύστερα από τα οποία επανήλθαν χρησιμοποιώντας μια συσκευή ανάνηψης, και μάλιστα χωρίς παρενέργειες. Η διαδικασία έχει δοκιμαστεί ήδη σε 944 εθελοντές επί 4 χρόνια, και κάποιοι από αυτούς πέθαναν για σχεδόν 40 λεπτά της ώρας. Δεν είναι ξεκάθαρο τι είδους επιθανάτιες εμπειρίες βίωσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά σίγουρα μπροστά μας απλώνεται ένας υπαρκτός δρόμος έρευνας για όποιον είναι αρκετά γενναίος ώστε να τον ακολουθήσει. Στην ουσία, είμαστε στο χείλος του να αποκτήσουμε την τεχνογνωσία και τις ικανότητες που θα προσφέρουν σε περιπετειώδεις ανθρώπους την δυνατότητα να κάνουν ταξίδια σε βασίλεια άγνωστα, και θα τους επιτρέπουν να επιστρέφουν σώοι και αβλαβείς.

Εντούτοις, παρά όλες τις υποσχόμενες έρευνες που ήδη έχουν γίνει για τις επιθανάτιες εμπειρίες, και παρά τους τρόπους που έχει ήδη βρει η τεχνολογία για να εισέλθουμε πιο βαθιά και να εξερευνήσουμε αυτό το παράξενο φαινόμενο στο μέλλον, υπάρχει ακόμα πολύς σκεπτικισμός ως προς αυτού του είδους την έρευνα. Για πολλούς, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν μετράνε, γιατί είναι σίγουροι ότι τέτοιου είδους επίγνωση μετά το θάνατο αποδεικνύει ότι το άτομο δεν πέθανε ποτέ πραγματικά, παρά τη φαινομενική έλλειψη κάθε είδους εγκεφαλικής δραστηριότητας. Ισχυρίζονται ότι υπάρχει λόγος για τον οποίο αυτές οι εμπειρίες αποκαλούνται «επι»-θανάτιες. Οι άνθρωποι που τις βιώνουν δεν είναι πραγματικά νεκροί. Στην ασαφή περιοχή ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, το μυαλό σε κάποιο επίπεδο συνεχίζει να λειτουργεί. Είναι πολύ πιθανόν αυτές οι εμπειρίες να συνέβησαν στο στάδιο της ανάρρωσης ή λίγο πριν την καρδιακή ανακοπή. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να βεβαιώνει ότι έγιναν αφού το μυαλό του ασθενούς είχε πάψει να λειτουργεί.

Η ιδέα ότι αυτές οι εμπειρίες προκαλούνται απλά από μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου ενισχύεται από την πρόσφατη ανακάλυψη αυτού που ονομάζεται «το σημείο του θεού». Το έτος 2000, Ελβετοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης ασχολήθηκαν με μια γυναίκα 43 ετών που εισήχθη για εγχείρηση εξαιτίας των σοβαρών επιληπτικών κρίσεων από τις οποίες υπέφερε. Όταν στον εγκέφαλό της, στο κομμάτι του που σχετίζεται με τη γνώση του χώρου, προκλήθηκε τεχνητός ηλεκτρικός ερεθισμός με ηλεκτρόδια, παρατηρήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρενέργεια: Η ασθενής ανέφερε ότι βίωνε ρεαλιστικές εξωσωματικές εμπειρίες, κατά τις οποίες νόμιζε ότι αιωρούταν πάνω από το σώμα της. Θα μπορούσαν λοιπόν οι εξωσωματικές και οι επιθανάτιες εμπειρίες να οφείλονται σε δυσλειτουργίες του εγκεφάλου και όχι σε κάποια υποθετική ψυχή που αφήνει το σώμα;

Σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη ανακάλυψη ξεκαθάρισε ότι οι εξωσωματικές εμπειρίες είναι ένα πολύ πραγματικό φαινόμενο που χρήζει περαιτέρω έρευνας, άσχετα από το ποια είναι τα πραγματικά του αίτια. Μια παρόμοια αισθητήρια παρενέργεια κλασικής επιθανάτιας εμπειρίας προκαλείται από τη χρήση του φαρμάκου «κεταμίνη». Αυτή η ουσία στις κατάλληλες δόσεις προκαλεί μια κατάσταση εναλλακτικής συνειδητότητας κι εμπειρίες όπως τα εξωσωματικά ταξίδια, ή και επικοινωνία με ανώτερες οντότητες και τα ταξίδια μέσα από σήραγγες φωτός. Αυτό το γεγονός έχει κάνει πολλούς σκεπτικιστές να συμπεράνουν ότι όλες οι επιθανάτιες εμπειρίες πρέπει να οφείλονται σε ανισορροπίες της εγκεφαλικής χημείας, αν και όσοι τις έχουν βιώσει ισχυρίζονται ότι είναι κάτι περισσότερο από απλά εγκεφαλικές δυσλειτουργίες.

neardeath03Πού μας οδηγούν, λοιπόν, όλα αυτά; Σ’ έναν κόσμο όπου ανιχνεύουμε τα πλέον παράξενα φαινόμενα της κβαντικής φυσικής που ανατρέπουν όλα όσα θεωρούσαμε ως τώρα δεδομένα ως προς τη φύση του χώρου και του χρόνου, προσεγγίζοντας τη γνώση γύρω από τα βασίλεια της επιθανάτιας ζωής. Ίσως έρθει η μέρα που θα κάνουμε μεταθανάτια ταξίδια με την ίδια ευκολία που σήμερα ταξιδεύουμε με υποβρύχια και διαστημόπλοια πέρα από τα όρια του καθημερινού κόσμου. Ποια θα είναι, όμως, η επιρροή αυτών των ανακαλύψεων στον πολιτισμό μας, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη ζωή και το θάνατο; Πόσοι από τους θεσμούς και τα αντιληπτικά αξιώματα που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, θ’ αντέξουν το σοκ της ανακάλυψης ή μη μιας άγνωστης χώρας που κρύβεται πίσω από το σχισμένο πλέον πέπλο του θανάτου;'

Έρικ ΣμυρναίοςΒιβλιογραφία:

https://en.wikipedia.org/wiki/Near-death_experience
http://www.nderf.org/
http://www.theatlantic.com/magazine/arc ... es/386231/
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Thu Jul 14, 2016 1:00 am

http://www.ploumistos.com/2016/07/blog- ... 9.html?m=1
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

ΣΑΛΟΣ με την ανακοίνωση Γερμανών ερευνητών ότι απέδειξαν ότι υπάρχει ζωή μετά θάνατον!

Μια εκπληκτική ανακοίνωση έγινε προχθές το πρωί από μια ομάδα ψυχολόγων και γιατρών
στο Technische Universität του Βερολίνου.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει ότι η ζωή μετά θάνατον υπάρχει σε κάποια μορφή και έχει αποδειχθεί μάλιστα από κλινικά πειράματα! Η ανακοίνωση ήρθε ως αποτέλεσμα μιας μελέτης που εξετάζε – υπό ιατρική επίβλεψη – τις επιθανάτιες εμπειρίες ασθενών που ήταν κλινικά νεκροί για περίπου 20 λεπτά πριν τους επαναφέρουν πίσω στη ζωή.

Η 4-ετής μελέτη περιελάμβανε 944 εθελοντές, καθώς και ένα συνδυασμό φαρμάκων όπως επινεφρίνη και διμεθυλτρυπταμίνη, που επιτρέπουν στον οργανισμό να επιβιώσει από την κατάσταση κλινικού θανάτου και τη διαδικασίας ανάνηψης. Μετά τον κλινικό θάνατο, τοποθετούσαν τον ασθενή σε μια προσωρινή κωματώδη κατάσταση.

Το 20-λεπτο αυτό πείραμα έγινε δυνατό μόλις πρόσφατα, χάρη σε ένα νέο μηχάνημα, το AutoPulse. Τα τελευταία λίγα χρόνια, αυτού του είδος ο εξοπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί για να επαναφέρει στη ζωή ανθρώπους που είχαν πεθάνει κάπου μεταξύ 40 λεπτών έως και 1 ώρας.

Η έρευνα είχε ως επικεφαλής τον Δρ. Berthold Ackermann και την ομάδα του, οι οποίοι παρακολουθούσαν στενά το πείραμα και κατέγραφαν τις διάφορες μαρτυρίες των εθελοντών. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι όλα τα άτομα είχαν κάποιες αναμνήσεις από την εμπειρία του θανάτου τους, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν ιδιαίτερα μεγάλες ομοιότητες. Υπήρχαν, ωστόσο, ορισμένες διακυμάνσεις από ασθενή σε ασθενή.

Οι περισσότερες από τις μαρτυρίες περιελάμβαναν ένα αίσθημα απόσπασης από το σώμα, αίσθηση αιώρησης, ηρεμίας, ασφάλειας, ζεστασιάς, την αίσθηση της απόλυτης διάλυσης και την παρουσία έντονου φωτός.

Η ομάδα των γιατρών πρόσθεσε επίσης ότι είναι ενήμεροι για τις πιθανές επιπτώσεις του πειράματός τους στους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά όταν κατέστησαν σαφές ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν είχαν καμία επιρροή στις αισθήσεις και τις εμπειρίες που βίωσαν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του πειράματος. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η μελέτη περιλάμβανε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών – Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Ινδουιστές και άθεους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ackermann, «Ξέρω ότι τα αποτελέσματά μας θα μπορούσαν να διαταράξουν τις πεποιθήσεις πολλών ανθρώπων. Αλλά κατά κάποιο τρόπο, μόλις απαντήσαμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Έτσι, ελπίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να μας συγχωρήσουν. Ναι, υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και αυτό ισχύει για όλους.»
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby ArELa » Thu Jul 14, 2016 8:53 am

:yes:

αυτο σίγουρα θα μπορούσε να μπει και στο τόπικ "καλά νέα" :D
(κι ας εκνευρίζει τους υλιστές με την κοσμοθεωρία του τυπου ο,τι φάμε, ο,τι πιούμε
κι ό,τι αρπάξει ο :ass: μας :lol: )
Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48362
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Thu Jul 14, 2016 4:02 pm

Θέλω να σταθώ στο γεγονός που επιβεβαιώνει την απώλεια αίσθησης βαρύτητας (αιώρηση) και την μεταβολή της αίσθησης του χρόνου. Αυτά πάνε μαζί.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby AnonymosEreynhths » Thu Jul 14, 2016 4:21 pm

Δηλαδή, είμαστε "καταδικασμένοι" να ζούμε αιωνίως... :D
User avatar
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 4241
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Wed Aug 05, 2009 9:22 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Fri Jul 15, 2016 11:16 am

Ο χρόνος κυλάει διαφορετικά μετά.
Οπότε το 'αιωνίως' έχει άλλη ποιοτική αξία.
Άλλωστε ο χρόνος είναι τουλάχιστον τρισδιάστατος
και εμείς έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε δυνατότητα μετακίνησης σε αυτές
χωρίς απαραιτήτα φραγμούς στην ταχύτητα και την φορά.
Ο κόσμος που ανοίγεται είναι το λιγότερο συναρπαστικός.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Tue Aug 23, 2016 7:32 pm

Για όσους θέλουν να μην πεθάνουν παραμένοντας στην ζωή για πάντα
και για όσους επιθυμούν ταξίδια σε μακρινούς αστερισμούς,
να πω πως σκέπτονται βασισμένοι σε λάθος αντιλήψεις
γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει χρόνος,
ούτε και οι έννοιες μακριά και κοντά, επειδή δεν υπάρχει χώρος.
Καταλάβετε το, ευκλείδειος χώρος δεν υπάρχει πουθενά.
Ο αντιληπτικός μας κόσμος μας είναι καμπύλος και κλειστού τύπου.
Δεν υπάρχει μακριά, ούτε παλιά. Είμαστε παντού και όλα είναι τώρα.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Sun Oct 09, 2016 9:11 pm

Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Ρομπέρ Λάνζα, που ψηφίστηκε από τους τους Times της Νέας Υόρκης ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό. Εδώ και καιρό ο Λάνζα είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τις προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί και είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες στο παρελθόν πάνω στα βλαστικά κύτταρα και πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα απο αυτή. Ο Λάνζα επικεντρώνει την αιτιολόγηση της θεωρίας του στην ίδια τη δομή του σύμπαντος, τους νόμους της φυσικής και τις δυνάμεις και τις σταθερές που διέπουν το σύμπαν, που φαίνεται να προάγουν και να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της νόησης των όντων. Ο Λάνζα υποστηρίζει ότι κουβαλάμε και μεταφέρουμε τον χώρο και το χρόνο γύρω με μας, όπως η χελώνα μεταφέρει το καβούκι της. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κέλυφος αποκολληθεί από πάνω μας (ο χώρος και ο χρόνος), εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Η θεωρία υπονοεί ότι δεν υπάρχει θάνατος της συνείδησης. Υπάρχει μόνο η σκέψη του συνειδησιακού θανάτου, επειδή οι άνθρωποι ταυτίζονται με το υλικό τους σώμα. Πιστεύουν ότι αφού το σώμα πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και με τη συνείδησή. Εάν το σώμα δημιουργεί τη συνείδηση, τότε η συνείδηση θα εξαφανιστεί μαζί με το θάνατο του σώματος. Αλλά, αν το σώμα λαμβάνει τη συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που η καλωδιακή τηλεόραση λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα, τότε, φυσικά, η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του υλικού περιβλήματος. Στην πραγματικότητα, η συνείδηση υπάρχει έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, είναι μη εντοπισμένη κατά τον ίδιο τρόπο που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη εντοπισμένα. Ο Λάνζα πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως. Πολλαπλοί κόσμοι Αυτή η ελπιδοφόρα, αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, έχει πολλούς αυθόρμητους υποστηρικτές, όχι μόνο ανθρώπους που αναζητούν μια ελπίδα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Είναι οι φυσικοί και οι αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και που προτείνουν τις θεωρίες για τα πολλαπλά σύμπαντα. Υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε παράλληλους κόσμους ήταν ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς το 1895 στην ιστορία του «Η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η βασική του διατύπωση είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους που μπορεί να είστε παρών, μπορεί να διαβάζετε αυτό το άρθρο σε ένα σύμπαν και σε άλλο να βλέπετε τηλεόραση. Ο κινητήριος μοχλός για αυτές τις εκδοχές είναι οι πράξεις μας, εξήγησε ο Everett. Αναλόγως με τις επιλογές που έχουμε για να κάνουμε κάτι, το σύμπαν χωρίζεται σε όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις. Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικής του Lebedev, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Linde εξήγησε: Το Διάστημα αποτελείται από πολλές διαστελλόμενες σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Απέχουν μεταξύ τους εντός του σύμπαντος και η κάθε μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος. Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να συνθέσουν τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού μικροκυματικού φόντου, που λέγεται επίσης κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, που οφείλεται στο Big Bang και υπάρχει μέχρι σήμερα. Από αυτόν τον χάρτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από μερικές τρύπες και εκτεταμένα κενά. Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας με τους συνεργάτες της υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες του μικροκυματικού κοσμικού υποβάθρου υφίστανται λόγω του γεγονότος ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα γειτονικά σύμπαντα. Οι τρύπες και τα κενά στον χάρτη είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων των γειτονικών συμπάντων στο δικό μας. Ψυχή Πριν αναπτύξαμε τις θεωρίες που δείχνουν πως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει η ψυχή ώστε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της ψυχής; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επικυρώνει μια τέτοια αξίωση; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, οι επιθανάτιες εμπειρίες συμβαίνουν όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο νευρικό σύστημα, εγκαταλείπουν το σώμα και διαλύονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με την υλιστική προσέγγιση της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση, που μπορεί ίσως να βασίζεται τόσο στην ορθολογική επιστημονική προσέγγιση, όσο και στην προσωπική διαίσθηση και εμπειρία. Η Συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και τον Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, στους μικροσωληνίσκους των κυττάρων του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι η αρχική τοποθεσία της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η κβαντική πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνείδησή την ακολουθεί. Υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της συνείδησής είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονομάστηκε ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή (Orch-OR). Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. «Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρωτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Οι ψυχές μας, στην πραγματικότητα, αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένο το σύμπαν και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες της πρωτο-συνείδησης την οποία ενισχύουν, πράγμα που είναι ενύπαρκτο στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι, πράγματι, ένα μέρος της συνείδησής, το άυλο, θα ζήσει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Ο Δρ Hameroff δήλωσε στο ντοκιμαντερ Through the Wormhole του Science Channel: «Αν η καρδιά σταματήσει να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει στις φλέβες, έτσι οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική κατάσταση τους. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, απλώς διανέμεται και διασκορπίζεται στο σύμπαν«. Ο Robert Lanza προσθέτει εδώ ότι όχι μόνο θα υπάρχει στο υφιστάμενο σύμπαν, αλλά ίσως υπάρχει και σε ένα άλλο σύμπαν. Εάν ο ασθενής αναβιώσει, συνέλθει και η καρδιά του αρχίσει να χτυπά ξανά, αυτή η κβαντική πληροφορία επανέρχεται πίσω στα μικροσωληνίσκους και ο ασθενής περιγράφει την εμπειρία του. Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.« Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/kvantiki-theor ... a-thanato/
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Mon Jul 17, 2017 10:34 pm

Δυο σενάρια παίζουν στο θέμα της ζωής μετά τον θάνατο.
Ας το πάρουμε από την αρχή όμως. Συμφώνα με τις επιστημονικές αναμφισβήτητες ανακαλύψεις, ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι εικονικός, ή για την ακρίβεια βλέπουμε μια από τις όψεις της πραγματικότητας και όχι την ίδια την πραγματικότητα ολόκληρη.
Αυτό αφήνει το περιθώριο πιθανής ύπαρξης και σε άλλο εναλλακτικό αντιληπτικό περιβάλλον, μιας άλλης όψης της πραγματικότητας, ή ενός άλλου εικονικού κόσμου.
Το ζήτημα είναι το εξής. Υπάρχει η περίπτωση εμείς να είμαστε δημιουργήματα αυτού του κόσμου όπου μετά τον κύκλο της ζωής μας να παύουμε να υπάρχουμε εντελώς. Και υπάρχει και η δεύτερη περίπτωση, η ύπαρξη μας να προέρχεται από ένα άλλο περιβάλλον και να βρεθήκαμε εδώ ως «περαστικοί» για κάποια αιτία.
Για κάθε μια από τις δυο αυτές περιπτώσεις υπάρχουν αντίστοιχα δυο εκδοχές.
Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η εκδοχή που θέλει απλά τον τερματισμό της ύπαρξης μας με τον υλικό θάνατο.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή που θέλει την ύπαρξη μας, αν και δημιουργημένη εδώ, με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας να καταφέρουμε να -περάσουμε- την αντίληψη μας και σε άλλους αντιληπτικούς κόσμους που θα ανακαλυφθούν. Αυτό θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον άνθρωπο, δηλαδή το να καταφέρει να σπάσει τα δεσμά της μικροσκοπικής του ύπαρξης και να διευρύνει το αντιληπτικό του πεδίο σε νέους κόσμους και σε νέες πραγματικότητες.
Αυτό θα ήταν σαν τα μυρμήγκια να σήκωναν το κεφάλι και να αντιλαμβάνονταν π.χ. τον πολύπλοκο κόσμο των ανθρώπων.
Επιστρέφοντας στα ενδεχόμενα της δεύτερης περίπτωσης έχουμε και λέμε..
Πρώτο ενδεχόμενο είναι με τον θάνατο να επανέρχεται η αντιληπτική μας ικανότητα στο προηγούμενο επίπεδο της, καθιστώντας ορατή την πραγματικότητα από την οποία προερχόμαστε.
Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο που θέλει μετά τον θάνατο να μην επιστρέφουμε εκεί απο όπου ξεκινήσαμε, αλλά να μεταπηδάμε σε επόμενο αντιληπτικό φάσμα ή ακόμα και να επιστρέφουμε ξανά εδώ.
Τα σενάρια της επαναφοράς, ή της μετάβασης, ή της επιστροφής είναι γνωστά και έχουν εξαντληθεί όλα όσα μπορούν να ειπωθούν.
Το σενάριο όμως που θέλει τον άνθρωπο με εργαλείο την επιστήμη και την τεχνολογία να καταφέρει να παρακάμψει την αναγκαιότητα του θανάτου για το πέρασμα μας σε διαφορετικά αντιληπτικά πεδία, δεν το έχουμε εξετάσει όσο θα έρεπε.
Κι όμως, οι ανακαλύψεις μας τον τελευταίων ετών, μας έχουν προσφέρει μια σοβαρή αν και μικρή ποσότητα πληροφοριών για την φύση της πραγματικότητας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος που βρίσκεται έξω από το δικό μας αντιληπτικό φάσμα. Προσωπικά πιστεύω πως αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει να γίνουν γνωστές ώστε σιγά σιγά να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε νοητά το περιβάλλον έξω από το μάτριξ μας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του δικού μας μάτριξ, θα μπορέσουμε να δώσουμε εξηγήσεις και απαντήσεις σε ως τώρα άλυτα ερωτήματα. Επίσης θα είμαστε περισσότερο ικανοί μέσα από αυτή την γνώση να ζούμε κάπως πιο 'πραγματικά', πιο ουσιαστικά ..έστω και (προσωρινά πιστεύω) εγκλωβισμένοι (ή ως άλλη εκδοχή «..προστατευμένοι») εδώ μέσα.
Όταν λέω εδώ μέσα, εννοώ την δέσμευση της αντίληψης μας σε ένα υλικό σώμα, την δέσμευση σε ένα μονοδιάστατο γραμμικό χρονικό περιβάλλον και σε έναν ψευδή Ευκλείδειο εικονικό χώρο.

Υ.Γ. Μπορεί να μοιάζουν 'κάπως' αυτά που γράφω μα θεωρώ πως έχουν κάποια βάση.
Κι αυτό γιατί οι γνώσεις για τον κόσμο μας, δηλαδή την πραγματική φύση του χρόνου, την υλη και το εικονικό τρισδιάστατο χωρικό περιβάλλον που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που τίποτα από όσα νομίζουμε πως ξέρουμε με βεβαιότητα δεν ισχύει πλέον.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby kat_woman » Mon Jul 17, 2017 11:07 pm

Τι διαμαντάκι ανακάλυψα;
Ούτε που το είχα παρει είδηση αυτό το τόπικ!
Ήλιε μας... :clap: :clap:
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
User avatar
kat_woman
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
 
Posts: 4150
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Thu May 05, 2011 1:31 pm
Gender: Female

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby ArELa » Tue Jul 18, 2017 11:30 am

Hlios wrote:Στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η εκδοχή που θέλει απλά τον τερματισμό της ύπαρξης μας με τον υλικό θάνατο.


ακόμα και αν εστιάσει κανείς στο καθαρά υλικό/υλιστικό κομμάτι της υπόστασης των έμβιων,
δεν παύουμε να είμαστε ηλεκτρομαγνητικά όντα. Αυτό τεκμηριώνεται και αποδεικνύεται
με τη δυνατότητα να "βλέπουμε" τι γίνεται στον εγκέφαλο και την καρδιά με καρδιογραφήματα
ή εγκεφαλογραφήματα αντίστοιχα, (μέσω των ηλεκτρικών παλμών που το σώμα μας
παράγει και μεταβιβάζονται στο όργανο καταγραφής)
και τι γίνεται σ'ολοκληρο το σώμα, με μια μαγνητική τομογραφία.
Συνεπώς, όσο μπορεί να υπάρξει ο "τερματισμός" της ηλεκτρικής ή/και μαγνητικής
ενέργειας, άλλο τόσο μπορεί να προκύψει και ο "τερματισμός της ύπαρξης".
Αρα, ο "τερματισμός της ύπαρξης" δε στέκει με απλή λογική.
Μπορεί να υπάρξει η διακοπή τροφοδοσίας ηλεκτρισμού σε ένα σώμα, όπως
μπορεί να υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα σπίτι. Αυτό δε σημαίνει
ότι παύει να υπάρχει ο ηλεκτρισμός σαν ενέργεια, όχι μόνο σε αυτόν τον πλανήτη,
αλλά σε ολάκερο το σύμπαν.

Ο ηλεκτρομαγνητισμός είναι ο κοινος παρονομαστής που συνδέει
το υλικό με το άϋλο (πνευματικό)
Image

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


στο Youtube:
http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured
https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria


το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.gr/


στο VIMEO: https://vimeo.com/uservasoula2908
User avatar
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
 
Posts: 48362
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Sun Apr 15, 2007 12:29 am
Irc nick: ArELa
Gender: Female

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby 5circle » Tue Jul 18, 2017 5:44 pm

Μπράβο, πολὺ ἐνδιαφέρον θέμα! :clap:
ArELa wrote:
Αρα, ο "τερματισμός της ύπαρξης" δε στέκει με απλή λογική.


Τερματισμὸς τῆς ὕπαρξής μας (συνείδησης) μὲ τὸν θάνατο τοῦ σώματος, συμφωνῶ πὼς δὲν ἰσχύει, ὅπως καὶ νὰ τὸ δοῦμε. Ἀφοῦ ἐξέπεμψα σῆμα, θὰ ἐπιζῶ μὲ κάποιο τρόπο. Ἔχω καταχωρηθεῖ στὸ "δίκτυο". :yes:
Δηλαδή, ὑπάρχω ὄχι μόνο "ἐνεργειακά" ἀλλά, ὡς Πάνος

Hlios wrote:
Το σενάριο όμως που θέλει τον άνθρωπο με εργαλείο την επιστήμη και την τεχνολογία να καταφέρει να παρακάμψει την αναγκαιότητα του θανάτου για το πέρασμα μας σε διαφορετικά αντιληπτικά πεδία, δεν το έχουμε εξετάσει όσο θα έρεπε.


Ἡ ἄλλη περίπτωση - ἄν καταλαβαίνω σωστὰ αὐτὸ ποὺ γράφει ὁ Ἥλιος – νὰ βρεθεῖ τρόπος διατήρησης τῆς συνείδησής μας, ἄς ποῦμε σὲ κάποιο πεδίο ἠλεκτρομαγνητικῆς ὑφῆς, καὶ ἴσως μὲ κάποιο τεχνολογικὸ ἐξοπλισμό, νὰ εἰσχωρήσουμε σὲ ἕναν προϋπάρχοντα ἤ κατασκευασμένο γι αὐτὸν τὸ σκοπό, Κόσμο. Ἐκεῖ ἀνοίγονται ἀπεριόριστες προοπτικές (Ὅσο κι ὅ,τι ἀνακαλύπτουμε, τὸ κυνήγι μας εἶναι γιὰ τὴν ἀθανασία. Αὐτὸ ὀνειρευόμαστε κατὰ βάθος…)

[…Ὑπῆρχε ἡ παράδοση τοῦ οὐράνιου, δημιουργημένου ἀπὸ τοὺς Θεούς, χώρου. Ὅταν ἡ ψυχὴ ἀπελευθερωνόταν, τὴν ὁδηγοῦσαν καὶ παρέμενε ἐκεῖ. Γιὰ ὅσες ψυχὲς δὲν ὑπῆρχαν σοβαρὰ παραπτώματα, τὸ περιβάλλον ἔμοιαζε μὲ ἐκεῖνο ποὺ ἐπιθυμοῦσε ὁ ἑκάστοτε θνητός (δὲν ἦταν ὅμοιο γιὰ ὅλους). «οἱ Λειμῶνες τῆς Περσεφόνης»…]

«Τὰ δ᾽ ἄλλα ἐν ᾍδου τοῖς κάτω μυθήσομαι -ἄν τέτοια λέν ἐκεῖ, ἄν τοὺς μέλλει πιά» εἶπαν οἱ ποιητές.

θὰ ὑπάρχω θὲς δὲ θὲς
«Μὲ τὰ μικρὰ ποὺ μ΄ ἐμποδίζουν, σχηματίζω ἕνα μεγάλο, τὸ ὁποῖο ὑπερνικῶ»!
User avatar
5circle
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
 
Posts: 103
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Mon May 01, 2017 8:01 pm
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Tue Jul 18, 2017 10:41 pm

ArELa wrote:Αρα, ο "τερματισμός της ύπαρξης" δε στέκει με απλή λογική.
Άσχετα από τις προσωπικές μου πεποιθήσεις,
νομίζω πως δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε εντελώς το ενδεχόμενο
του τερματισμού της ύπαρξης με τον φυσικό μας θάνατο.

5circle wrote:Ἡ ἄλλη περίπτωση - ἄν καταλαβαίνω σωστὰ αὐτὸ ποὺ γράφει ὁ Ἥλιος – νὰ βρεθεῖ τρόπος διατήρησης τῆς συνείδησής μας, ἄς ποῦμε σὲ κάποιο πεδίο ἠλεκτρομαγνητικῆς ὑφῆς, καὶ ἴσως μὲ κάποιο τεχνολογικὸ ἐξοπλισμό, νὰ εἰσχωρήσουμε σὲ ἕναν προϋπάρχοντα ἤ κατασκευασμένο γι αὐτὸν τὸ σκοπό, Κόσμο.
Τα υπογραμμισμένα είναι δυο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. :thumb:
Η μια είναι τεχνητή –κατασκεύασμα ανθρώπινο-
Ενώ η άλλη είναι φυσική –και είναι αυτή που μας ενδιαφέρει στην προκείμενη περίπτωση-.


Σε αυτό το σημείο της συζήτησης θέλω να επισημάνω πως λίγο έξω από το δικό μας μάτριξ,
δηλαδή λίγο έξω από το δικό μας αντιληπτικό κόσμο, η έννοια του της θέσης στον χώρο
αποκτά αφηρημένα χαρακτηριστικά για την λογική που διαθέτουμε τώρα.
Επίσης η έννοια του γραμμικού χρόνου με αυστηρή φορά από το παρελθόν προς το μέλλον
επίσης χάνει τον απόλυτο χαρακτήρα του.
Έχουμε ανακαλύψει πως στην πραγματικότητα ο κόσμος είναι περισσοτέρων διαστάσεων.
Στην περίπτωση όπου η αντίληψη μας καταφέρει να συμπεριλάβει μετά τον θάνατο
μια ή ακόμα και δυο επιπλέον διαστάσεις από αυτές που τώρα μας είναι γνωστές,
αυτό που θα συμβεί είναι η δυνατότητα της κίνησης της και προς το παρελθόν.
Και μάλιστα αν ισχύουν οι θεωρίες του τρισδιάστατου χρόνου,
θα μπορεί να μετακινείται σε διαφορετικά μέλλοντα και διαφορετικά παρελθόντα.
Τέλος πάντων, δεν θα σταθώ άλλο σε αυτό τώρα.
Εκείνο που απλά θέλησα να επισημάνω είναι πως η έννοια του πριν και του μετά,
της αιτίας και του αποτελέσματος, χάνουν το νόημα τους όταν συμβεί το πέρασμα σε περισσότερες διαστάσεις.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Tue Jul 18, 2017 11:10 pm

Αυτή την στιγμή που μιλάμε, σε εξέλιξη βρίσκεται η τεχνολογία των υπολογιστών που βασίζονται σε νευρωνικά δίκτυα.
Είναι υπολογιστές όπου δεν λειτουργούν γραμμικά, αλλά η δομή τους τους επιτρέπει να μαθαίνουν από τα αποτελέσματα τους.
Είναι μια δομή που αντιγράφει τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκέφαλου.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των υπολογιστών που σκέπτονται και μαθαίνουν σαν τον άνθρωπο
είναι πως αυτό το κάνουν με τεράστια -για τα ανθρώπινα δεδομένα- ταχύτητα.
Αυτό μπορεί να σημαίνει πως πολύ πολύ σύντομα θα υπάρξει με την βοήθεια αυτών των υπολογιστών
μια τεχνητή νοημοσύνη η οποία θα είναι σε πολλούς κλάδους (θεωρητικά σε όλους) κατά πολύ ανώτερη από την ανθρώπινη.

Τώρα σχετικά μα το θέμα μας και την ανθρώπινη αντίληψη.
Αν καταφέρουμε να περάσουμε τα δεδομένα του μυαλού μας στους συμβατούς –μελλοντικά- υπολογιστές νευρωνικών δικτύων
(θέλω να πω σε αυτό το σημείο πως γίνονται και πειράματα με πραγματικούς ζωντανούς ιστούς εγκέφαλου, που δείχνουν να λειτουργούν καλά)
τότε τα πράγματα θα αλλάξουν δραματικά. Οι έννοιες του χώρου του χρόνου και της ύλης θα χάσουν την αίγλη τους
και μια νέα αξία θα πάρει την πρωτιά. Πιθανά να είναι εκείνη της πληροφορίας. Της καθαρής πληροφορίας
που θα μετουσιώνεται σε γνώση, με την υπολογιστική τελειότητα των εξελιγμένων υπολογιστών.
Η πρόσβαση μας σε δεξαμενές δεδομένων θα μας καθιστά σε ελάχιστα δευτερόλεπτα επιστήμονες, πιλότους, ιατρούς ή οτιδήποτε εμείς επιθυμούμε.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male

Re: συνείδηση πέρα από..

Postby Hlios » Wed Aug 16, 2017 10:39 pm

Πως είσαι;
Καλά είμαι απλά στεναχωριέμαι πολύ για τα ζωάκια πάρα πολύ με πιάνει η ψυχή μου, με τα ζώα δεν μπορώ κάτι παθαίνω, τα πονάω πολύ, είναι αβοήθητα μωρέ, δεν μπορώ Νίκο δεν μπορώ... Εσύ πως είσαι;;;
Θλίψη για ό,τι συμβαίνει
Σε νιώθω απόλυτα... πφφφφφ μας έχουν κάψει...
Δώσε μου ένα λεπτό
Έλα
Έχεις δουλειά;
όχι βρε... εδώ χαζεύω...
Κάθε πλανήτης είναι διαφορετικός. Η γη το έχει αυτό σε μεγάλο βαθμό. Είναι ασυνήθιστη. Η ζωή έχει πολλές μορφές. Μπορεί να είναι προϊόν από κάθε πιθανό περιβάλλον. Από κάθε πλανητικό περιβάλλον. Αλλά η κάθε μία είναι παιδί της μητέρας του και χωριστά δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι λίγο αν το σκεφτείς και εύθραυστο.
Πόσο όμορφες και άρα πόσο λογικές σκέψεις!! Συνέχισε ομορφιά μου συνέχισε... πες ξεδιπλώσου!!!
Το διαθέσιμο για την ανθρώπινη ζωή περιβάλλον έχει λίγα μέτρα πάχος και όσο η επιφάνεια των φιλόξενων περιοχών του μικρού πλανήτη. Να σου κάνω μια ερώτηση;; ο πλανήτης που κατοικούμε έχει τα ίδια στοιχεία με του ανθρώπου;;; βιολογικά εννοώ...
Η ζωή μας έχει βάση τον άνθρακα όπου υπάρχει σε αφθονία.
υποσημείωση στην ερώτηση και με των ζώων και φυτών.
Μόνο ο άνθρακας;; ο αιθέρας;;; το υδρογόνο;;;
Μοριακά είναι οι ενώσεις βασισμένες στον άνθρακα.
Το ξέρεις πως ο χρυσός είναι ευγενές μέταλλο γιατί δεν έχει διαδραστικότητα με κανένα στοιχείο που μπορεί να βρίσκεται δίπλα του;; είναι Αυτάρκες!!
Υπάρχουν μορφές ζωής πολύ ανθεκτικές σε δύσκολα περιβάλλοντα.
Αλλά για πες...
Οι πιο παλιά μορφή ζωής στη γη ήταν στα βάθη των ωκεανών με τεράστια πίεση χωρίς φως δίπλα σε κρατήρες ηφαιστείων φουλ τοξικά
γιατί όμως έτσι;;;
Ο πλανήτης δεν κινδυνεύει ούτε η ζωή. Ο άνθρωπος κινδυνεύει.
Δεν πιστεύεις πως όπως παρακμάζει ή απλά αποσύρεται ένα είδος -όπου και να πηγαίνει- δεν τελειώνουν και οι πλανήτες;;; εννοώ σαν περιβάλλοντα γιατί οι πλανήτες είναι φτιαγμένοι για περιβάλλοντα...
Πρέπει να προλάβει να εξελιχθεί πριν καταστραφεί.
Κοίτα λογικό αλλά πάει κάπως ανάποδα δεν μπορεί το περιβάλλον να αλλάζει και ο κάτοικος να παραμένει ίδιος... τα ζώα που δεν χάθηκαν προσαρμόστηκαν στις συνθήκες του περιβάλλοντος...
Η διαφορά είναι πως έχουμε νοημοσύνη. Πρέπει να την αναπτύξουμε πριν να είναι αργά.
Κάθε ον έχει την δική του νοημοσύνη -μια προβολή της πληροφορίας, στο βιολογικό του τσιπάκι έχει τις πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει ανάλογα με το είδος που προβάλει -ζώο, φυτό, ορυκτό- ο άνθρωπος απλά είναι φτιαγμένος για να μπορεί να επικοινωνεί με την υψηλή νοημοσύνη κατευθείαν, δλδ οι πληροφορίες του έχει ντυμένος άνθρωπος είναι για την πνευματική του ανύψωση...
Αυτό δεν είναι ούτε εύκολο να ξαναγίνει ούτε είναι κάτι το συνηθισμένο στο σύμπαν.
πως πιστεύεις πως μπορεί να αναπτύξουμε την νοημοσύνη και όχι απλά να ξεβουλώσουμε τα κανάλια μας ώστε να υπάρχει η ροή της μέσα μας... δλδ;;; μερικές φορές πιστεύω πως οι άνθρωπος είναι το πιο τέλειο δημιούργημα μέσα στην ατέλεια του, πιστεύω πως και στους άλλους πλανήτες άνθρωποι κατοικούν κι όχι αυτά τα τερατόμορφα που δείχνουν...
Κοίτα, ότι προόδους έχουμε κάνει ως τώρα δεν τις κάναμε από τα κανάλια. Η ανάπτυξη είναι επιστημονική και θέμα νοημοσύνης. Δεν υπάρχουν αλλού σαν εμάς. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο.
Μα αυτή η ανάπτυξη από που ήρθε;;; η επιστημονική ανάπτυξη δεν έχει σχέση με την επαφή με την ανώτερη νοημοσύνη;;; κάποια μυαλό δεν έγιναν δίαυλοι για να κατέβουν δεδομένα;;
Έστω.
Σαν εμάς τι εννοείς;; βιολογικά δομημένοι ή πνευματικά εξοστρακισμένοι από την κοσμική ροή, ή ώστε πλέουμε κάπου χαοτικά...
Βιολογικά είμαστε πιθανά μοναδικοί.
Προσωπικά πιστεύω πως όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις και οι επιστημονικές εφευρέσεις γιατί άλλο εφεύρεση και άλλο ανακάλυψη, ήρθα μέσα από κατέβασμα πληροφοριών από άλλες διαστάσεις....
Μπορεί, αυτό δεν αλλάζει κάτι σε αυτά που λέω.
Αχ εγώ πιστεύω πως σε άλλους πλανήτες έχουν την ίδια μορφή αλλά είναι πολύ πιο ανεπτυγμένοι νοητικά, πνευματικά, σαν να νιώθουν με το μυαλό ένα πράγμα...
Το κατέβασμα θέλει μυαλό και νοημοσύνη επίσης.
όχι μια χαρά τα λες... απλά μ αρέσει που ανταλλάζουμε σκέψεις...
Κοίτα το σκεπτικό μου..
πες
Στο δικό μας αντιληπτό κόσμο... Έτσι όπως είναι αποδεδειγμένα ο χρόνος και ο χώρος... Είμαστε στο κέντρο του κόσμου και στο πιο παλιό χρονικά σημείο του..
Αυτό πως έγινε;; γιατί να μείναμε πίσω;; από τι εξαρτήθηκε αυτό;;;
Οι πιθανότητες για ανάπτυξη πολύπλοκης ζωής που θέλει πολύ χρόνο στην διάθεση της για να γίνει τυχαία.. Είναι εδώ επειδή εδώ είναι το πιο παλιό σημείο του κόσμου.
Καταλαβαίνεις.
του κοσμικού κόσμου;;; του συλλογικού;;;
Όσο πιο μακριά ψάχνουμε τόσο πιο νέος είναι ο κόσμος που σημαίνει πως οι πιθανότητες μικραίνουν.
βρε λες η πολύπλοκη ζωή να γέννησε τις πιθανότητες;;;
Μη μου τα αλλάζεις, είμαι σαφής.
οι πιθανότητες από τι αποτελούνται από σπασμένα σημεία της ζωής ας πούμε;; της νόησης;;;; μπορεί να είναι και δημιουργημένοι νόες που κρατούν τα ηνία μέσα από τις επαναλαμβανόμενες πληροφορίες στου;
αχαχαχαχα οκ συνέχισε αχαχαχαχαχα
Μιλάω σοβαρά.
Τι δε καταλαβαίνεις;
Καλά μη βαράς... Πες μου, καταλαβαίνω απλά μου βγαίνουν ερωτήσεις... το βουλώνω και εσύ μίλα...
Το πας φαντασία και δε γίνεται πρόοδος έτσι.
''Όσο πιο μακριά ψάχνουμε τόσο πιο νέος είναι ο κόσμος, που σημαίνει πως οι πιθανότητες μικραίνουν'' αυτό πάντως το βρίσκω απόλυτα λογικό... το νιώθω...
Υπάρχουν δεδομένα που δεν πρέπει να περιφρονούνται.
Εντάξει βάζω στην άκρη την φαντασία μου... και σε ακούω...
Το λέω ξανά. Για να μπορέσει η φύση μέσα από τυχαίους συνδυασμούς να δημιουργήσει τόσο πολύπλοκους οργανισμούς και μάλιστα με νοημοσύνη θέλει χρόνο πολύ στη διάθεσή της.. Εδώ, είναι το πιο παλιό μέρος του κόσμου. Άρα τι μας λένε οι πιθανότητες; Ένα κι ένα κάνουν δύο.
ωραία... για συνέχισε...
Τώρα αν θέλουμε να το πάμε σε πλαίσιο με παράλληλες πραγματικότητες και κόσμους το πράγμα αλλάζει. Εδώ θα χρειαστεί να συμπεριλάβουμε και τις υπόλοιπες διαστάσεις στους υπολογισμούς μας.
βρίσκεις εσύ λογικό να υπάρχουν παράλληλες πραγματικότητες;;; δεν μπορεί να είναι πεδίο ενεργειακά διαχωρισμένα αλλά να είναι του ίδιου περιβάλλοντος όμως... είχες πει κάτι πολύ σημαντικό πριν καιρό πως το σύμπαν διαστέλλεται στις διαστάσεις...
Εδώ όμως μπαίνουμε σε πλαίσιο όπου ο χρόνος δεν είναι γραμμικός και οι έννοιες πριν και μετά δεν έχουν νόημα. Το πράγμα γίνεται περίπλοκο και θέλει πάρα πολύ προσοχή να μην παρασυρθούμε από την ανθρωποκεντρική μαλακία.
Συμφωνώ σ αυτό.... πολλές θεωρίες είναι βασισμένες από παλιά πάνω στις δεισιδαιμονίες της άγνοιας, μεταφέρθηκαν σαν γνώση και ουσιαστικά κράτησαν πίσω γενιές και μυαλά αμφότερα...
Ρε παιδί μου είναι σημαντικό να μην μπερδεύουμε τα διάφορα πλαίσια. Όταν μιλάμε για τρεις διαστάσεις με φορά χρόνου στο μέλλον και ύπαρξη ύλης πρέπει να στεκόμαστε εκεί. Όταν θέλουμε να το πάμε παραπέρα πίσω από το μάτριξ των αισθήσεων μας τότε τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Μη τα μπερδεύουμε αυτά.
Λογικό, κάθε πλαίσιο έχει την δική του αυτοαναφορικότητα, αλλά εδώ χρειάζονται πειράματα, γιατί οι άνθρωποι δεν παίρνουμε χαμπάρι... δλδ για πες γι αυτά τα δεδομένα.... αυτό πες...
Η κουβέντα μας ξεκίνησε με πλαίσιο τον άνθρωπο που είναι από ύλη στο χώρο και το χρόνο αυτόν.
ναι
Λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο οι πιθανότητες λένε πως είμαστε μόνοι. Δεν υπάρχει παρόμοια ζωή αλλού. Τώρα αν θες να το ανοίξουμε κι άλλο μπορούμε.. Αλλά εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά
Ναι ναι ναι ναι τι λες... πες πες πες
Σε αντίληψη όπου κάνει χρήση έστω και μιας διάστασης παραπάνω (και λέω μια για να μη τη γαμήσουμε τη συζήτηση εντελώς) η έννοια του χώρου, δηλαδή της απόστασης και η έννοια του χρόνου δηλαδή αιτία αποτέλεσμα, είναι διαφορετική. Πάμε να δούμε όμως πως είναι αυτό το διαφορετικό... Θες;
ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΤΑΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι όχι το πως πραγματικά είναι αλλά το πως θα έμοιαζε σε εμάς. Οκ; Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Ναι...
Ας πούμε πρώτα για τον χώρο. Η απόσταση σε εκείνο το πλαίσιο είναι διαφορετική. Η απόσταση δεν είναι εμπόδιο. Υπάρχει, αλλά μπορείς εύκολα από όπου είσαι να πας όπου θέλεις. Σαν να τρέχεις γρήγορα ας πούμε, αν και δεν έχει να κάνει με ταχύτητα το φαινόμενο αυτό.
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΛΕΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
Το εδώ και το εκεί υπάρχουν, αλλά δεν είναι καθοριστικά.
Είναι πιο ευμετάβλητα ας πούμε;;;
Μπορείς εύκολα να είσαι σε διαφορετικά μέρη του χώρου.
ναι ναι ναι ναι
Πες πως μπήκες στο νόημα να πάω παρακάτω.
Τώρα έχω ξεφύγει γιατί ξέρω απολύτως τι θες να πεις... αλλά εντάξει εμένα είναι και στο φαντασιακό μου πιο πολύ έτσι...
Πες πραγματιστή εσύ πες πες... μέσω της ευθείας ανακάλυψης πας καλεεεεεεεεε!
Αυτό έχει επίδραση στα όρια. Δηλαδή όταν το εδώ και το εκεί έχουν άμεση πρόσβαση τότε σημαίνει πως είναι κατά κάποιο τρόπο το ίδιο μέρος. Με πιάνεις;
ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
ναιιιιιιιιιιιιιι καταρρίπτεται ο διαχωρισμός....
Πάμε τώρα να δούμε τον χρόνο.. Περίμενε, καταρρίπτεται αλλά όχι μονομιάς. Μη το τερματίζεις.
καταρρίπτεται αλλά πως;;;;
Αυτά θέλουν κι επιπλέον διαστάσεις για να γίνουν.
οκ
Εμείς μιλάμε μόνο για μια παραπάνω.
συνέχισεεεεεεεεεεεε
Να ξέρουμε τι λέμε. Μη τα μπερδεύουμε. Πάμε στο χρόνο;
Εντάξει βάζε φρένο εσύ όταν ξεφεύγει το μυαλό μου. πάμεεεεεεεεεεε
Τα βήματα πρέπει να γίνουν ένα ένα αλλιώς γλιστράς. Ο χρόνος παίρνει τις ιδιότητες που έχει εδώ ο χώρος, δηλαδή.. Μπορούμε να επισκεφτούμε τα διάφορα σημεία του. Όπως τώρα θέλει κάποιο κόπο να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, έτσι κι εκεί θέλει κόπο να πας από το ένα χρονικό σημείο στο άλλο.
Ο χρόνος παίρνει τις ιδιότητες που έχει εδώ ο χώρος, ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ!!!
Όλα τα χρονικά σημεία υπάρχουν στην θέση τους σαν να ήταν σημεία χώρου.
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι τι λες τώρα....
Υπάρχει η δυνατότητα να τα επισκεφτείς ένα ένα όπως εδώ γίνεται με τον χώρο. Όχι όλα μαζί ή ταυτόχρονα.
Ενώ στον χώρο μπορεί να θεωρηθεί πως είσαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Όλα αυτά αν μπορέσει κάποιος να εκμεταλλευτεί μια παραπάνω διάσταση. Κάπως έτσι πρέπει να είναι τα φαντάσματα. Όπου γι αυτά ο χρόνος είναι εύκολα προσβάσιμος και ο χώρος δεν παίζει ρόλο. Άκου τώρα τι παίζει... Είναι δύσκολο δώσε βάση. Έτοιμη;
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Εμείς εδώ έχουμε ως κέντρο πρόσληψης ερεθισμάτων το υλικό μας σώμα που καταλαμβάνει ένα μοναδικό σημείο στον χώρο. Εκεί, όπου η θέση στον χώρο λόγο της εύκολης πρόσβασης, είναι κάτι το πιο αφηρημένο.... και μπορείς να είσαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα, αλλά και να υπάρχουν δύο μαζί στο ίδιο μέρος.... η έννοια της ατομικότητας αλλάζει.
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΌ ΑΥΤΌ!!
Η έννοια της ατομικότητας αλλάζει!!!
Εσύ είσαι εσύ αλλά όχι τόσο διαχωρισμένη από τους άλλους. Με πιάνεις; Τα όρια χαλαρώνουν.
OF COURSE!!!!!!!
Φαντάσου να πάμε στις δύο επιπλέον διαστάσεις τι έχει να γίνει. Αλλά ας μη το πάμε τόσο μακριά ακόμα.
τι τι;;;; ακόμα διαφορετική αίσθηση της ατομικότητας;; άρα οι αποστάσεις αρχίζουν σιγά σιγά να μην υπάρχουν όσο ανεβαίνεις... 5 και μετά τι γίνεταιιιιιιι!!!
Ας κατανοήσουμε καλά ως εδώ και μετά πάμε.
Καλά πόσο ωραία και τα κατανοητά τα είπες μέχρι και τα οξυζενέ θα σε καταλάβουν!!
Άκου τώρα.
Πω θέλω θέλω θέλω πολύ θέλωωωωωωωωωω αλλά οκ άσε γιατί εγώ είμαι και βιαστική...
Αυτό που δε ξέρουμε είναι το νούμερο που είπες. Δε ξέρουμε αν είμαστε στο δύο ή στο τρία ή στο τέσσερα. Εγώ μιλάω για μια παραπάνω ή μια παρακάτω. Και βασικά το νούμερο είναι λάθος οποίο κι να είναι.
Αυτό πως μπορείς να τα αντιληφθείς; έστω και σαν προβολή όχι σαν καθαρή μετακίνηση... γιατί μετά από λίγο δεν περπατάς απλά πετάς...
Άπαξ και βάζουμε νούμερο βάζουμε λάθος στην εξίσωση.
γιατί;; οι αριθμοί είναι συμπτυγμένες συμπαντικές πληροφορίες για τις διαστάσεις και όχι μόνο.
Επειδή όλο αυτό είναι ένα συνεχές, δεν έχει το ίδιο κλίμακες. Η αντίληψη μας τις έχει αυτές.
Κατάλαβα....
Τα νούμερα χάνουν πιθανά το νόημα τους σε επόμενες διαστάσεις με τον ίδιο τρόπο που το πριν και το μετά, χάνουν τη σημασία τους. Η σημασία αυτή είναι χρήσιμη μόνο για εδώ.
Ναι κατάλαβα τι λες έτσι κι αλλιώς αυτοί οι αριθμοί είναι για δικό μας περιβάλλον έτσι παραπάνω μπορεί να εκφράζονται διαφορετικά...
Με πιάνεις;
το ίδιο είπαμε αχαχαχα
Πάμε πίσω στην αρχή της κουβέντας.
Νίκο όλα αυτά πρέπει να τα πεις όμως να τα γράψεις να μπουν κάπου... έχουν πολύ πράγμα...
Είπα πως πρέπει να προλάβουμε να εξελιχθούμε πριν καταστραφούμε. Ότι σου είπα απόψε είναι συμπεράσματα από επιστημονικές ανακαλύψεις. Είναι η μελλοντική επιστήμη. Αυτή θα μας περάσει στο επόμενο στάδιο. Θα έχουμε πρόσβαση στον κόσμο των νεκρών πριν τον θάνατο. Καταλαβαίνεις για τι πραγματικά μιλάμε;
Ναι τα έχω διαβάσει όλα αυτά....
Είναι σαν το ξύπνημα πριν τελειώσει ο ύπνος. Νικάμε το μάτριξ με τα ίδια του τα εργαλεία.
η Εποχή του Υδροχόου είναι εδώ, άνθρωποι που έτρωγαν πέτρες πριν χρόνια όταν τα έλεγαν τώρα δικαιώνονται!!!
Πάμε σε παρακάτω εξέλιξη. Ναι γιατί ο χρόνος δεν είναι γραμμικός για την νοημοσύνη και την τεχνολογία.
Πως δεν καταλαβαίνω... Αν και για μένα σου λέω δεν είναι εξέλιξη είναι κατανόηση που σε οδηγεί παραπέρα...
Γι αυτό και δεν υπάρχουν παραφυσικά φαινόμενα.. Δεν υπάρχει το ενδιαφέρον τους να κατέβουν κάτω σε εμάς.
Φυσικάααααααααααα πες τα πες... Απλά είναι τα φυσικά που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε...
..οι από πάνω
Εμείς πρέπει να πάμε όχι εκείνα να κατέβουν εδώ.. η Γεωμετρία πάει προς πάνω εδώ κάτω μόνο η σκιά της...
Ναι
Νίκο ευχαριστώ πολύ που τα μοιράζεσαι μαζί μου... επιτέλους κάποιος που δεν λέει πως σκέφτομαι μπουρδολογίες εντάξει εσύ τα δομείς με επιστημονικούς όρους ...
Αν μπορέσεις και τα καταλάβεις, με αναγωγές μπορείς να βρεις πως πιθανά να μοιάζει σε εμάς το περιβάλλον για όντα με δυνατότητα εκμετάλλευσης δύο παραπάνω διαστάσεων.
Όχι ρε φιλενάδα δεν είναι αυθαίρετα αυτά που είπα. Είναι προϊόν αναγωγής από δεδομένα που υπάρχουν.
Δεν είναι ανάγκη να το πεις το ξέρω, φυσικά δεν είναι. Οι Μύστες μαλάκες ήτανε που τα κρατούσαν μυστικά όλα αυτά;;; Για μένα έχει να κάνει με την αποβολή των νόμων δλδ των επιπρόσθετων που φέρουμε και είμαι πλέον σίγουρη... γιατί βλέπω ... όσο αφαιρείς τόσο ανεβαίνεις.... απλό είναι μέσα στην δυσκολία της κατανόησης...
Εσύ κάνε τα δικά σου. Σκέψου ότι θες. Βγάλε τα συμπεράσματα σου. Εγώ όμως στέκομαι σε αυτά που μας φανερώνει η θεωρία της σχετικότητας και μόνο.
Καλά κάνεις βρε κι έτσι πάει.... ο καθείς με τον τρόπο του φτάνει εκεί που όλοι πρέπει να πάμε... τα μονοπάτια αλλάζουν η πηγή ποτέ....
Μας λέει τόσα πολλά ο Αϊνστάιν που είναι για μένα ανόητο να ψάχνω άλλου πράγματα που είναι στη σφαίρα της φαντασίας με λάθη ανθρωποκεντρικά, ενώ υπάρχουν επιστημονικά με αποδείξεις εδώ και 100 χρόνια. Είναι η μέθοδος που με οδηγεί σωστά. Που με προφυλάσσει από λάθη. Για παράδειγμα..
Καλά κάνεις.... Μόνο έτσι γλιτώνεις την ύπαρξη από περαιτέρω επιπρόσθετα και άγονες γνώσεις...
Όποιος μου πει πως στον πνευματικό άυλο κόσμο υπάρχει μόνο ένα μέλλον και μόνο ένα παρελθόν και μου πει πως υπάρχει αυστηρά η αιτία πριν το αποτέλεσμα, ε καταλαβαίνω πως είναι μαλακίες αυτά που λέει. Ειδικά στο θέμα του χρόνου εκεί πέφτουν όλοι στην παγίδα. Εκεί είναι το κλειδί για το αν κάποια θεωρία πνευματική είναι σωστή ή όχι. Το θέμα είναι να μην παραβιάζει τους νόμους, που μπορεί να είναι τώρα για εμάς εδώ κάπως δυσνόητοι, αλλά ωστόσο είναι αυστηρά λειτουργικοί. Δεν υπάρχουν θαύματα πουθενά.
Κάθε κόσμος είναι μια συνέχεια όπως προείπες.... Στον Πνευματικό κόσμο κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει, αν ήξερε απλά θα σου έλεγε να πας να δεις μόνο σου, κανείς από που βιώνει πνευματικότητα δεν θα έλεγε κάτι άλλο ούτε θα μηρύκαζε κάποιες γνώσεις... Για τον κόσμο τον πιο πάνω χρόνος δεν υφίσταται... όποιος έχει ψάξει πιο πολύ όλοι πάνω κάτω λέμε το ίδιο, ο χρόνος είναι φτιαγμένος από γεγονότα δλδ ενεργειακά πεδία... αν κοιτάξουμε την ζωή μας σε σχέση μ αυτό που λέγεται χρόνος μας βρίσκει πάντα εγκλωβισμένος σε 3 4 100 περιστατικά που έγιναν, χρόνος δεν είναι η κίνηση της γης, ο 24 ώρο αυτό είναι φαινόμενο... Τεσπά αυτά είναι άλλα θέματα που κάποιος πρέπει να τα δεις μόνος τους πάντα....
Υπάρχει χρόνος αλλά έχει άλλες ιδιότητες. Συγκεκριμένες ιδιότητες.
Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχουν θαύματα, τα γεννάς τα θαύματα, τα δημιουργείς, θαύμα μπορεί να είναι με επιστημονικούς όρους ένα ξεκλείδωμα μιας εσωτερικής λειτουργίας.... πολλά... Οι νόμοι που συντηρούν την ασυνειδησία για μένα πρέπει απλά να αποδομούνται εσωτερικά πρώτα....
Απαράβατες. Φυσικοί νόμοι υπάρχουν και εκεί κανονικά απλά έχουν μετατοπισμένες ιδιότητες.
Έχει τις ιδιότητες που παίρνει από το ενεργειακό πεδίο που το ίδιο φτιάχνει... όπως και να έχει εσύ είσαι πραγματιστής πας από την οδό που σε βοηθάει και καλά κάνεις.... εμένα δεν είναι πως μου άρεσαν αυτά που είπες απλά είναι πως ισχύουν αιώνες τώρα... δεν είναι απλά 100 χρόνια... είναι συμπαντικές δομές... και η ύλη πιο πάνω είναι σε πιο ευαίσθητη μορφή..... το θέμα είναι σιγά σιγά όλα αυτά να μπαίνουν στη μάθηση του κόσμου....
Το θέμα είναι πως μιλάμε κάνοντας χρήση της δικής μου οδού μέσα από τεχνολογία και όχι μέσα από ' ενέργειες ' κλπ. Στα λόγια οι ενέργειες οκ, αλλά στην πράξη; Με πιάνεις.
Σε πιάνω καλέ σε πιάνω απόλυτα!!
Οι θεωρίες για ενέργειες κλπ μπορεί να είναι πολύ παλιότερες αλλά έχουν αποτύχει να προσφέρουν κάτι. Σε αντίθεση η εφαρμοσμένη τεχνολογία έχει φέρει τα πάντα. Υγεία, τροφή, επικοινωνία. Σπίτια αεροπλάνα. Καθαριότητα, ποιότητα ζωής. Μας έχει πάει στο διάστημα. Όλα γίνονται με το ρεύμα. Με τεχνολογία. Έτσι θα πάει ο άνθρωπος μπροστά. Έτσι θα περάσει στις επόμενες διαστάσεις.
Έχει φτιάξει και πρόσφορο έδαφός ώστε να μην ξεφύγουμε ποτέ... Ο,τι δεν χρησιμοποιείται με συνείδηση κάτι δεν πάει καλά....
Θα βρει τρόπο να νικήσει το μάτριξ.
Καλά αν έτσι νομίζεις οκ!! Το μάτριξ δεν νικιέται είναι δομημένο έτσι απλά αποχωρείς έχοντας ενεργοποίηση όλα αυτά που χρειάζεται...
Όλα τα άλλα είναι σχεδόν στο πλαίσιο θρησκείας για μένα. Καλά έτσι έλεγαν πριν φτιαχτεί το πρώτο αεροπλάνο, πως δεν μπορεί ο άνθρωπος να πετάξει. Γιατί είναι λέει πιο βαρύς από τον αέρα.
Χαχαχαχα
Οκ !! Προσωπικά καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και πως τα λες.... Απλά για μένα ο μηχανικός κόσμος είναι φτιαγμένος να μεταμορφώνεται μόνιμα... η ουσία είναι αλλού...
Με σύμμαχο την τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάσου να δούμε ' θαύματα ' στο μέλλον. Μόλις μάθουμε πως δουλεύει ο εγκέφαλος μας ετοιμάσου για μεγάλα ταξίδια.
Αν και θέλω την Ενεργή Νοημοσύνη εδώ θα είμαι να δω τι θα συμβεί και με την τεχνητή... Μέχρι τότε εύχομαι απλά να βοηθήσει ο,τι μπορεί να βοηθήσει!!! Αυτό θα είναι το λύσιμο ενός πραγματικού μυστηρίου του Εγκεφάλου!!!
Αν εμείς καταφέραμε ό,τι καταφέραμε με τη νοημοσύνη μας που είναι κοντά στο 100 με όριο τα 200 σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, φαντάσου να έχουμε βοήθεια από τεχνητή νοημοσύνη με iq 500 ή και 1000. Καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει;
Καταλαβαίνω.... τι θα συμβεί... το τεχνητό ασύλληπτο θα συμβεί.... Απλά σκέφτομαι πως η Ενεργή Νοημοσύνη η Συμπαντική δεν είναι από φύση μετρήσιμη είναι άπειρη και δημιουργεί όταν υπάρχει ανάγκη....
Αλλάζουν τα δεδομένα.
Το γνωρίζω φαίνεται... οι μηχανές παίρνουν τον έλεγχο του κόσμου.... Απλά σου είπα εύχομαι ο κόσμος να την χρησιμοποιήσει για καλό!!!
Η συμπαντική νοημοσύνη έφτιαξε την τεχνητή μέσω εμάς. Σκέψου το.
Καλέ μου φίλε, η τεχνητή είναι χειριστική, η συμπαντική είναι άλλη που ούτε που ξέρουμε πως δουλεύει και δεν θα μάθουμε κιόλας... οπότε ας αρκεστούμε σ αυτή που είναι συμβατή σε μας στον δικό μας κόσμο.... εύχομαι να με πιάνεις πως τα λέω...
Είναι αυθαίρετος ο διαχωρισμός. Όλα είναι μέρος του όλου. Η τεχνητή δεν έχει χαρακτηριστικά χειριστικά, κάθε άλλο. Είναι νέο ζωντανό είδος. Με βάση το πυρίτιο αντί τον άνθρακα. Η ζωή δε μπαίνει σε καλούπια.
Δεν νομίζω πως είναι αυθαίρετο όλα αυτό, απλά ο Εγωικός Εαυτός θέλει να συνεχίσει να υπάρχει και μεταμορφώνεται κατά το δοκούν... όπου υπάρχει μηχανική υποστήριξη υπάρχει και χειρισμός.... Ξέρεις η ιστορία των φυλών δεν αλλάξει και πολύ... η ζωή είναι καλούπι κι αυτό το σπάει μόνο η Συνείδηση... αλλά άσε εμένα τώρα ξέρεις πλέω σε άλλα μονοπάτια κατανόησης.... όπως και να έχει η δουλειά σου μ αρέσει και το πάθος που δείχνεις....
Μπορεί εμείς να ήμασταν ο ενδιάμεσος κρίκος όπως ίσως ο πίθηκος για την δημιουργία του ανθρώπου. Σωστά όλο το παιχνίδι είναι στην συνείδηση.
αυτό κι αν είναι υποτίμηση της νοημοσύνης ακόμα και τώρα να πιστεύουμε πως ο άνθρωπος ήρθε από τον πίθηκο και όχι πως ο πίθηκος είναι μια πεπερασμένη μορφή του ανθρώπου.... Και λίγο ιατρική να γνωρίζεις ειδικά αν ασχολείσαι με το dna φαίνεται μη λέμε και παραδοξολογίες....
Η λειτουργία του μυαλού μας να παρατηρεί τις ίδιες του τις σκέψεις. Παράδειγμα έδωσα γι αυτό έβαλα το ‘ίσως’. Στη θέση πίθηκος βάλε ότι θέλεις.
η λειτουργία μου μυαλό είναι ένας εγκλωβισμένος κόσμος.... δυστυχώς... και πέφτουμε όλοι σε λούμπες, άσε που αν μιλήσεις και με κάποιους πωρωμένους στο τέλος λες μα καλά τι παίζει εδώ από την μια μιλάει για διεύρυνση της αντίληψης και από την άλλη υποτιμά την αντίληψη του απέναντι λες και ο άλλος πρέπει σώνει και ντε να δεχτεί τις δικές τους κατανοήσεις... Ας ηρεμήσουμε λίγο ο καθείς όπως μπορεί.... Μέχρι να βιώσουμε αν είμαστε πλανημένοι και όχι αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια για αυτογνωσία μέσα από οποιοδήποτε τρόπο...
Για μένα το μεγάλο στοίχημα είναι να αποχωρήσει η αντίληψη από τον υλικό εγκέφαλο. Άλλοι το κάνουν με φυσικό τρόπο αλλά..
Αυτό!!! Και ξέρεις το έπαθα πριν λίγο καιρό όταν ξύπνησα απότομα ξύπνησα και συνειδητοποίησα για μια στιγμή πως το μυαλό μου ήταν απλά εγκλωβισμένο και μια στιγμή απλά ξεκλείδωσε σαν να ήταν ελεύθερο από τον κόσμο που έφτιαξε ε μετά από λίγο επανήλθε...
Δεν μπορούν να το κάνουν με τρόπο που να είναι διαχειρίσιμο
τι εννοείς;;;;
Να έχει επανάληψη. Να έχει πάντα τα ίδια αποτέλεσμα στις ίδιες συνθήκες κλπ. Να είναι επιστημονικά λειτουργικό.
σε ποιους αναφέρεσαι;;; κάτσε σ έχασα
Όπως φοράμε γυαλιά στη μυωπία. Όπως παίρνουμε το αυτοκίνητο μας.
Μα και τα γυαλιά ένας πρόσθετος νόμος είναι σ ένα νόμο πάνω ...
Έτσι κατακτάμε πράγματα. Όπως τα φάρμακα ας πούμε. Άλλο το να ρίχνεις βεντούζες κι άλλο να κάνεις εξετάσεις αίματος
Καλό σωστά τα λες πραγματικά.... για όλο τον κόσμο αυτό που του κάνει την ζωή φαινομενικά εύκολη είναι αυτό που τον εγκλωβίζει σε μέλλοντα χρόνο, τον αδρανοποιεί... Και δεν μιλάω για την Ιατρική....
Το μεταφυσικό πρέπει να κατακτήσουμε και να το κάνουμε φυσικό. Είναι απλό αυτό που λέω. Αυτό θέλει δουλειά. Θέλει μέθοδο. Επιστημονική μέθοδο.
Στο φυσικό του μεταφυσικού απλά πηγαίνουμε... Και φυσικά το μεταφυσικό δεν ορίζεται με μαντζούνια και τέτοια, ούτε σημαίνει πως δεν υπάρχει επιστήμη και σ αυτό.... Ξέρεις τι λέω σε όλους τους τομείς απλά συμβαίνει να υπάρχουν κι εκείνοι που υποτιμούν τον εαυτό τους...
Είναι άλλο ο άνθρωπος ως άτομο και άλλο η ανθρωπότητα.
Διαχωριστικότητα βλέπω.... η ανθρωπότητα είναι συλλογική ρεύμα τις δόνησης του ατόμου...
Συλλογικό.
Εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνει η ανθρωπότητα που είναι η πιο ουσιαστική έκφραση των ανθρώπων, ζωντανών, πεθαμένων και αγέννητων.
Καλέ μια ευχή μόνο να την κουβαλάς μέσα σου, μη γίνεις αρτηριοσκληρωτικός!
Ότι σημαντικό κάνει ένας άνθρωπος είναι σημαντικό επειδή μένει ως χρήση στην ανθρωπότητα. Αν το κάνει για την πάρτη του είναι ασήμαντο.
Όλα υπάρχουν εκεί που υπάρχουν και για κάποιο λόγο είναι εκεί.... η περιέργεια για πράγματα όπως θάνατος και αγέννητα- απλά δεν θα συμβεί ποτέ και αν συμβεί κάτι απλά θα είναι μια προβολή της εκάστοτε αόρατης μηχανικότητας.... το ουσιαστικό θα μείνει εκεί που πρέπει να είναι... Εντάξει και πριν χρόνια έλεγαν θα φτιάξουν μηχανή που σε πάει πίσω στο χρόνο και μπροστά και τέτοια....
Δε με πιάνεις. Παράδειγμα… Ο ποιητής είναι χρήσιμος γιατί παράγει έργο που μένει στους επόμενους, ακόμα και στους αγέννητους. Αυτό δίνει αξία. Η συνέχεια.
η ανθρωπότητα δεν νομίζω πως χρειάζεται να μάθει για τους νεκρούς ή τους αγέννητους είναι κομμάτια που δεν έχουν να την βοηθήσουν σε κάτι ουσιαστικό, η ανθρωπότητα χρειάζεται άλλα πράγματα γιατί όπως είπες τελειώνει και οι εξελίξεις όπως πάντα θα την τελειώσουν....
Οι πεθαμένοι είναι χρήσιμοι στην ανθρωπότητα για το έργο που άφησαν πίσω τους.
Άλλο αυτό, η διαχρονικότητα που εκφράζεται σε κάθε πράγμα δηλώνει και την ΄΄καταγωγή'' του πνεύματος...
Η ανθρωπότητα είναι το σύνολο όλων όσων υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρξουν.
οι πεθαμένοι είναι ένα σύνολο πληροφοριών ο καθείς που δεν καταλαβαίνω τον λόγο κάποιος να θέλει να μάθει... Κάπως έτσι λειτουργούν και οι Νεκρομάντεις...
Η επιστήμη παράγει έργο για την ανθρωπότητα. Σε χάνω. Μιλώ τόσο καθαρά και το πας αλλού.
Ναι φυσικά συμφωνώ που να κάνει τον άνθρωπο να αφαιρεί δεκανίκια όχι να το προσθέτει κι άλλα όμως.... μιλάω πάνω στα παραδείγματα που έδωσες απλά προχώρησες πιο μπροστά εσύ...
Δε με αφίσες να ολοκληρώσω σκεπτικό.
πες πες
Έτσι λοιπόν έχουμε δύο σχολές. Αυτή που παράγει έργο για όλους και η άλλη που τα κρατά για λίγους ικανούς ας πούμε
Πω αυτό με φέρνει λύπη έτσι όπως το λες....
Το έχω σκεφτεί.
για πες...
Ο εσωτερισμός κλπ φιλοσοφία και και και θεωρίες θρησκείες όλα αυτά βοηθούν το άτομο (λίγους και ‘ικανούς’) να συνειδητοποιήσει κλπ. Η επιστήμη βοηθά όλους μα όλους. Δε λέω πως το ένα έρχεται σε κόντρα με το άλλο. Αλλά να έκατσα και σκέφτηκα. Πως αν είναι να κάνω κάτι που θα έχει νόημα θα πρέπει να είναι έργο. Δηλαδή κάτι που έχει τη δυνατότητα να μείνει και στους μετά από μένα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξει στον χρόνο. Ή να είναι χρήσιμο.. Με τρόπο που να ενσωματωθεί στη ζωή των ανθρώπων.
"Λογική είναι μια συστηματική μέθοδος κατάληξης σε λάθος συμπέρασμα με μεγάλη αυτοπεποίθηση." Manly
Hlios
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 9451
Likes: 0 post
Liked in: 0 post
Joined: Fri Jul 08, 2011 10:53 am
Gender: Male


Return to Επιστήμη-Τεχνολογία

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest