AnonymosEreynhths έγραψε:Ωστόσο οι συστηματικές αναφορές σε Τέκτονες και παραπλήσιες ομάδες από εσένα, όπως ο Πλάτων Δρακούλης, αποτελούν ένδειξη και ίσως ένα "καμπανάκι" για το ποιοι είναι οι αφανείς εχθροί του νου,
promitheas14 έγραψε:καταδεικνύω εὐθέως τόν νοητικό παραλογισμό πού λέει ὅτι χωρίς νά ἔχεις διαβάσει οὔτε μία γραμμή ἀπό τά βιβλία κάποιου (τοῦ Πλ. Δρακούλη), ὁ ὁποῖος ἔζησε περί τό 1900, τόν χαρακτηρίζεις τέκτονα ἐπειδή κάποιος ἄλλος ἐδῶ μέσα κατηγόρησε ὡς τέκτονα τόν ἐκδότη πού ἐξέδωσε τά βιβλία του 100 χρόνια ἀργότερα, καί ἐξ αἰτίας αὐτοῦ κρούεις τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου ὅτι φέρνω ἐδῶ μέσα τώρα τελευταῖα "ὕποπτα" γιά τεκτονισμό ἀναγνώσματα.
Ἐάν αὐτό δέν ἀποτελεῖ νοοτροπία ὁλοκληρωτισμοῦ, τότε πές μου ἐσύ πῶς πρέπει νά τό ὀνομάσουμε;
AnonymosEreynhths έγραψε: Έχω διαβάσει κείμενα του αλλά αυτό δεν τον κάνουν τέκτονα έτσι επειδή δεν μου αρέσει. Δεν το χαρακτηρίζω εγώ ως Τέκτονα.
Κάνεις , επίτηδες, τον ανήξερο;
http://grandlodge.gr/%CE%B4%CF%81%CE%B1 ... %89%CE%BD/
Στο ανωτέρω link οι αποδείξεις από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος.
promitheas14 έγραψε: Μόνο καί μόνο ἡ φράση σου "κάνεις ἐπίτηδες τόν ἀνήξερο" δείχνει δόλο ἐκ μέρους σου.
Δείχνει τήν πονηρία σου καθώς ἐνῶ γνώριζες δέν μοῦ ἔγραφες εὐθέως ὅτι εἶναι τέκτονας ὁ Δρακούλης. Γιατί δέν τό ἔκανες ἀγαπητέ μου, παρά ἔριχνες πλάγιες σπόντες; Ἤ μήπως ἔψαξες τώρα καί ἔμαθες, στά πλαίσια τοῦ "κυνηγιοῦ μαγισσῶν"; Ἄντε βρέ! Μπράβο! Ἔβγαλες λαγό!
Προσωπικά δέν τό γνώριζα. Ἀδιαφορῶ παντελῶς ἄν τό πιστεύεις ἤ ὄχι καθότι δέν μέ ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη σου γιά μένα. Γνωρίζω ποιός εἶμαι.
AnonymosEreynhths έγραψε: Μια χαρά το γνώριζες όπως και η συμπάθεια σου προς τον Τεκτονισμό είναι πασιφανής. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στο θέμα της Ελληνικής Μύησης: viewtopic.php?f=117&t=18962&start=15
Αλλά και στο κλειστό νήμα που έχουμε για τον Τεκτονισμό σε συγκεκριμένο σχόλιο σου για τους Τέκτονες εδώ : viewtopic.php?f=92&t=16809&hilit=%CE%A4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82&start=165#p265388
Αλλά και στο θέμα για την Θεοσοφία, Μπλαβάτσκυ κλπ εδώ:΅
viewtopic.php?f=23&t=17094&hilit=%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BA%CF%85
Αν κάποιος έχει δόλο, πονηριά και υποκρισία αγαπητέ Προμηθέα αυτός είσαι εσύ και η προσπάθεια σου εδώ και λίγες ημέρες να δημιουργείς ανακατωσούρα με κηρύγματα τα οποία δεν δέχεσαι κριτική και αμέσως όταν στριμώχνεσαι το γυρίζεις σε κυνήγια μαγισσών και μεσαιωνικές ιστορίες για αγρίους.
Ἀπό τήν σειρά τῆς στιχομυθίας, τήν ὁποία παρουσιάζω σέ πλαίσια, εἶναι κατάδηλο ἐξ ἀρχῆς ποιός εἶναι ὁ ψευδόμενος καί ποιός συκοφαντεῖ τόν συνομιλητή του γιά ψεύτη: Ὁ Ἀνώνυμος Ἐρευνητής γνώριζε ὅτι ὁ Πλάτων Δρακούλης εἶναι τέκτονας, ἀλλά δέν τό παρουσίαζε. Πῶς λέγεται ἐκεῖνος πού ἀποσιωπεῖ τήν ἀλήθεια, ἐάν ὄχι «συνειδητός ψεύτης»;
Ὁ γράφων (Προμηθέας) ἀναφέρω ὅτι δέν γνώριζα πώς ὁ Δρακούλης εἶναι τέκτων καί ἡ ἀπάντηση τοῦ «Ἀν. Ἐρ.» εἶναι «μιά χαρά τό γνώριζες» μέ προφανῆ καί μοναδική του ἀπόδειξη ὅτι σύμφωνα μέ τά δικά του συμπεράσματα εἶμαι «φίλα διακείμενος στόν τεκτονισμό».
Ἔχουμε λοιπόν κάποιον ὁ ὁποῖος ἀποσιωπεῖ τήν ἀλήθεια (ἤτοι ψεύτη) καί ὁ ὁποῖος κατηγορεῖ συκοφαντικά (ἐλλείψει ἀποδείξεων) κάποιον ἄλλον ὅτι ψεύδεται!
Ὡς πρός τήν οὐσία: Ἀναφέρει πιό πάνω ὁ «Ἀνών. Ἐρευν.» ὅτι ἔχει διαβάσει τά βιβλία τοῦ Πλάτωνα Δρακούλη. Ἀλλά ἐάν εἶχε διαβάσει ἔστω καί μία σελίδα τοῦ Δρρκούλη (ἀπό τά Στοιχεῖα Βιονομίας, γιά παράδειγμα), οὔτε πού θά τόν ἐνδιέφερε ἄν εἶναι τέκτων ἤ Βούδας ἤ Κούδας, γιατί θά ἦταν τό καλύτερο ἐγχειρίδιο ἐπί τῆς πρακτικῆς τοῦ βίου, πού θά εἶχε διαβάσει στήν ζωή του! Οὔτε οἱ γονεῖς μου οὔτε οἱ δάσκαλοι στό σχολεῖο οὔτε οἱ πνευματικοί δάσκαλοι τῆς θρησκείας πού μέ βάφτισαν, μοῦ εἶπαν ποτέ κάποιον ὠφέλιμο κανόνα γιά τήν ζωή μου, ὅπως οἱ δεκάδες πού παραθέτει ὁ Δρακούλης, (ὁ ἀποδειχθείς τέκτονας...!)
[Ἀνοίγω παρένθεση καί καταθέτω ἐν πλήρη εἰλικρινεία ὅτι τέσσερα (4) εἶναι τά βιβλία πού ἔκαναν βαθειά τομή στήν συνείδησή μου, ὡς πρός τήν πρακτική τοῦ βίου μου, καί ὄχι ὡς πρός τήν θεωρητική πνευματική μου κατάρτιση. Κατά χρονική σειρά πού τά μελέτησα:
α) Στοιχεῖα βιονομίας (Δρακούλης)
β) Οὐράνια Προφητεία (Redfield)
γ) Ἡ δύναμη τοῦ τώρα (Τόλλε)
δ) Ἡ Σχολή τῶν Θεῶν. (Στέφανο ντ’ Άννα)]
Δέν μέ ἐνδιαφέρει ποσῶς σέ τί σόι «πνευματικό μαντρί» βρίσκεται ὁ καθένας τους, ἀλλά τό τί ἔχουν νά μοῦ ποῦν οἱ ἰδέες τους. Καί σ’ αὐτό βρίσκεται ἡ θεμελιώδης διαφωνία καί ἀντίθεσή μας, ἐδῶ στά Ἰδεογραφήματα.
Γιά πολλούς ἐδῶ μέσα ἔχει πολύ μεγαλύτερη σημασία ἡ ταμπέλα, ὁ χαρακτηρισμός, ἡ «ταυτότητα» πού συνοδεύει κάθε πρόσωπο τοῦ ὁποίου βιβλίο, κείμενο ἤ ἀπόσπασμα καταθέτει κάποιος, σέ τέτοιο βαθμό πού μόνο καί μόνο ἡ ταυτοποίησή του ὡς τέκτονα ἤ νεοεποχίτη ἤ new age ἤ θεοσοφιστή ἤ ἰνδουϊστή γκουρού, ἤ, ἤ ..., ἔχει ὡς ἀποτέλεσμα ὄχι μόνο νά ἀπορρίπτονται οἱ θέσεις του ἄνευ συζητήσεως, ἀλλά νά ἐγείρεται θέμα γιά τά κίνητρα καί τίς προθέσεις ἐκείνου τοῦ μέλους πού τολμᾶ νά παραθέσει τίς ἀπόψεις τοῦ προσώπου αὐτοῦ, ἐδῶ μέσα. Ἐάν γιά παράδειγμα, τολμήσω καί πῶ ὅτι μελετῶ τήν Ἐσωτερική ψυχολογία τῆς Μπέϊλυ, καί ὅτι μοῦ ἔχει κάνει καλό στήν προσπάθειά μου γιά αὐτογνωσία, δέν θά μέ ρωτήσει κάποιος «τί λέει;» ἀλλά θά σκεφθεῖ:
Μπέϊλυ=Μπλαβάτσκυ
Μπλαβάτσκυ =θεοσοφιστές
θεοσοφιστές=μασώνοι
Ἄρα εἶς τό πῦρ τό ἐξώτερον!
Αὐτό ἐννοῶ ὅταν γράφω γιά κυνῆγι μαγισσῶν, κάτι πού εἶναι πασιφανές. Κάποιοι τό ἄρχισαν ἤδη!
Ἀντιθέτως, προσωπικά ἀκούω μέ εὐλάβεια τόν Ἀναστάσιο Ἀλβανίας, καί ἔχω δεῖ 10 φορές τό "νησί" τοῦ Οστρώφ,(
https://www.youtube.com/watch?v=7uZSZkLIic4 )
ἀσχέτως ἐάν στηλιτεύω δριμύτατα τό χριστιανικό οἰκοδόμημα.
Ἄλλωστε, ἡ πολεμική ἐναντίον μου ξεκίνησε,[ ἐκτός ἀπό τήν ψυχολογική της βάση, τήν ὁποία θά θίξω σέ κλειστό κύκλο(
μόνο ἐάν συνεχίσω νά προκαλοῦμαι)], ἀπό τήν ΥΠΟΨΙΑ ὅτι εἶμαι φίλα προσκείμενος στόν τεκτονισμό.
Ἡ ὑποψία ἔφερε τήν ἀναζήτηση τοῦ «ἱστορικοῦ» μου (βλέπω ἐδῶ ὅτι ἔχετε κατεβάσει καί ἀναλύσει ὅ,τι ἔχω γράψει γιά «ἐπικίνδυνα» θέματα ὅπως τέκτονες, θεοσοφία κτλ.)
Τό συμπέρασμά σας λοιπόν πού δέν εἶναι ἄλλο ἀπό τό ὅτι
εἶμαι ἀνοικτός σέ κάθε ἰδέα καί ὅτι δέν τήν ἀπορρίπτω μόνο καί μόνο γιατί τήν εἶπε κάποιος τέκτονας ἤ ἡ Μπέϊλυ, ἔφερε τήν
ἀπόφαση ἐκπαραθύρωσής μου, ὁπότε μία ὁμάδα κρούσης ἀνέλαβε ἐδῶ καί 15 μέρες νά σφυροκοπεῖ βρίζοντας, νά ἀμφισβητεῖ καί νά διαστρέφει τά λεγόμενά μου. (Ἔστω κι ἄν τήν ἀπορρίψετε μέ "ἀποδείξεις", ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ πολύ καλά ὅτι περί αὐτοῦ πρόκειται.)
Ἡ πραγματική αἰτία βεβαίως δέν βρίσκεται στό ὅτι ἀνακαλύψατε αἴφνης πώς εἶμαι φίλα προσκείμενος στόν τεκτονισμό, ἀλλά στήν συναισθηματική ἀντίδραση τῆς administrator διότι «ΕΤΟΛΜΗΣΑ» καί ἐκστόμισα ἀλήθειες ἐναντίον της. Περί αὐτοῦ ὅμως θά τά ποῦμε σέ κλειστό κύκλο, (ἐάν ἐπιθυμεῖτε), διότι δέν ἐπιθυμῶ νά προκαλέσω ζημιά σέ κανέναν, ὅπως ἐπιχειρεῖται νά γίνει ἀπό τήν ὁμάδα κρούσης πρός τό πρόσωπό μου.
OTTO έγραψε:
Προμηθέα,
είναι σαν να λες ότι αδικείται ο Δρακούλης από την ταμπέλα του "Τέκτονα", καθότι δεν είναι τέκτονας. Επίσης μέσα από το γραπτό σου αφήνεις να εννοηθεί ότι διάβασες αρκετά τον Δρακούλη, τουλάχιστον περισσότερο από τον συνομιλητή σου, και άρα δικαιούσαι να γνωρίζεις περισσότερα για τον Δρακούλη από ό,τι ο συνομιλητής σου.
Ωστόσο, ο Ανώνυμος σου έφερε το παρακάτω λινκ:
http://grandlodge.gr/%CE%B4%CF%81%CE%B1 ... %89%CE%BD/
που δείχνει οτι ο Δρακούλης ηταν "Διακεκριμένος Έλληνας Τέκτονας".
Συνεπώς, ή κάτι δεν διάβασες σωστά, είτε, παρόλο που διάβασες πάρα πολλά, κάτι σου ξέφυγε. Εγώ, στη θέση σου, θα παραδεχόμουν το δίκαιο του συνομιλιτή μου (Ανώνυμου), τουλάχιστον όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι της αλληλεπίδρασής σας.
Ἀγαπητέ, κατανοεῖς πολύ καλά ὅτι ὅταν ἔγραψα :
« καταδεικνύω εὐθέως τόν νοητικό παραλογισμό πού λέει ὅτι χωρίς νά ἔχεις διαβάσει οὔτε μία γραμμή ἀπό τά βιβλία κάποιου (τοῦ Πλ. Δρακούλη), ὁ ὁποῖος ἔζησε περί τό 1900, τόν χαρακτηρίζεις τέκτονα ἐπειδή κάποιος ἄλλος ἐδῶ μέσα κατηγόρησε ὡς τέκτονα τόν ἐκδότη πού ἐξέδωσε τά βιβλία του 100 χρόνια ἀργότερα, καί ἐξ αἰτίας αὐτοῦ κρούεις τόν κώδωνα τοῦ κινδύνου ὅτι φέρνω ἐδῶ μέσα τώρα τελευταῖα "ὕποπτα" γιά τεκτονισμό ἀναγνώσματα.»
α) δέν γνώριζα ὅτι ὁ Δρακούλης εἶναι τέκτονας καί
β) αὐτή ἦταν ἡ μέχρις ἐκείνη τήν ὥρα συλλογιστική κατάληξη τῆς συζήτησης περί αὐτοῦ. Πιό συγκεκριμένα, θυμίζω ὅτι τήν πρώτη φορά πού παρέθεσα μία φράση τοῦ Δρακούλη, (γιά τήν δύναμη τοῦ νοῦ, τό θυμᾶμαι καλά), ὁ Δημέλλην τήν εἶχε ἀπορρίψει μέ τό σκεπτικό ὅτι ὁ ἐκδότης τοῦ βιβλίου ἐφέρετο ὡς μασώνος.
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 77#p266777
Μήν διαστρεβλώνεις, λοιπόν, σέ παρακαλῶ, τόν εἰρμό καί τήν συλλογιστική μέ προφανῆ σκοπό νά ἀνακαλέσω, σάν τόν Χρόνη Μίσσιο στό:
"ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΡΕ, ΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ;"
Ὡς πρός τό θέμα πού ἔθεσες στό νῆμα περί μασωνίας, μέ προβληματίζει πολύ καί μένα καί μέ κάνει ἄκρως ἐπιφυλακτικό. Προφανῶς καί δέν θά ἐντασσόμουν σέ κάποια τέτοια ὀργάνωση (ρόταρυ κτλ), ἀλλά δέ ἔχω κανένα πρόβλημα νά διαβάσω, νά μελετήσω καί νά μάθω ἀπό κάποιο βιβλίο ὅπως τοῦ Δρακούλη ἤ τῆς Μπέϊλυ. Σέ κάποιες μάλιστα περιπτώσεις θά τά συνιστοῦσα ἀνεπιφύλακτα.
Γιά νά τελειώνουμε.
Γνωρίζετε καί τά καθαρά κίνητρά μου καί τίς σαφεῖς θέσεις μου. Γνωρίζετε ἐπίσης ΓΙΑΤΙ γίνεται ὅλο αὐτό πού γίνεται ἀπό τήν διαφωνία μου μέ τόν Δημέλληνα καί μετά.
Ἤ θά τό συνεχίσετε καί θά ποῦμε (κατ’ ἰδίαν) πιό «χοντρά πράγματα» ἤ λέω νά τό λήξουμε ἐδῶ, μιᾶς καί ἔληξε καί τό... «ἐμπάργκο».
It’s up to you!
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς