ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (απο 30/9/12)...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (απο 30/9/12)...

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 23 Οκτ 2012, 19:58

Αν παρουμε ως δεδομένο τις απειλές του Πουτιν στην τουρκία...

Με κατι τέτοιες ανοησίες αναβει συνήθως το φυτίλι.

Συριακή οβίδα έπληξε κέντρο υγείας στην Τουρκία.
http://www.enikos.gr/international/9066 ... sthn_.html
Άρχισαν οι... αμανέδες ε; :tanks:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: +stiv
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Βυρωνεια Σερρων - Κατερινη Πιεριας- Λουτρακι Κορινθιας

Δημοσίευση από stiv » Τρί 23 Οκτ 2012, 21:54

Εγκρίθηκε η παρακολούθηση του...ηφαιστείου της Σαντορίνης
Υπό 24ωρη παρακολούθηση τίθεται το ηφαίστιο της Σαντορίνης μετά από μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=167
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τρί 23 Οκτ 2012, 21:56

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό

http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=139

:swear:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 24 Οκτ 2012, 01:39

Δεν αμφιβάλλω πλέον, πως αν (ή όταν) τους ζητήσει να δώσουν στους πρετοριανούς (μια ειδική μονάδα μπάτσων που έχει ρομποτοποιηθεί) αυτόματα να βγουν να μας γαζώσουν όλους, θα το κάνουν.

Αν δεν το ζητάει ακόμα, είναι για το "λίπος" (φράση του Τράγκα)
που έχει απομείνει και θέλει να μαζέψει...
Μέχρι να εξαντληθεί η... "παραγωγή" μας, τους είμαστε χρήσιμοι. :swear:

Συγχωρήστε με αν ακούγομαι εγκληματικά κυνική,
αλλά έτσι ακριβώς αισθάνομαι.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τετ 24 Οκτ 2012, 01:42

ArELa έγραψε:Δεν αμφιβάλλω πλέον, πως αν (ή όταν) τους ζητήσει να δώσουν στους πρετοριανούς (μια ειδική μονάδα μπάτσων που έχει ρομποτοποιηθεί) αυτόματα να βγουν να μας γαζώσουν όλους, θα το κάνουν.

Αν δεν το ζητάει ακόμα, είναι για το "λίπος" (φράση του Τράγκα)
που έχει απομείνει και θέλει να μαζέψει...
Μέχρι να εξαντληθεί η... "παραγωγή" μας, τους είμαστε χρήσιμοι. :swear:

Συγχωρήστε με αν ακούγομαι εγκληματικά κυνική,
αλλά έτσι ακριβώς αισθάνομαι.
ArELa,κατι θα ξερεις για να το λες. :)
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Τετ 24 Οκτ 2012, 09:25

Ότι συνέβει στα αφρικάνικα ορυχεία μπορεί να συμβεί παντού και ακόμα δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το είδα και ήταν χειρότερο από τις εκτελέσεις των ναζήδων γιατί έγινε σε καιρό ειρήνης υποτίθεται,ίσως πρέπει να το χωνέψουμε ότι η κατάσταση είναι εμπόλεμη πιά.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 24 Οκτ 2012, 11:40

Για να δούμε, θα το χωνέψουμε επιτέλους??? Που ακόμα κοπτόμαστε για το "κτίριο" της Βουλής και το τι συμβολίζει και δεν το έχουμε κάνει στάχτη και μπούρμπερη!!!! Αλλά μαζί με τα καθάρματα μέσα!
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Σάβ 27 Οκτ 2012, 21:42

Δούλευε και μη, ερεύνα

Αυτό που έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από εμάς σήμερα για μένα κατάντησε τρομακτικό εφιάλτης, μια κινούμενη άμμος που για να μην βουλιάξεις πιο κάτω πρέπει να μείνεις ακίνητος.

Η εργασία, φίλοι μου! Ω, ναι η εργασία. Η δουλεία όπως συνήθιζα να λέω!

Απόφοιτος ελληνικού πανεπιστήμιου και μην μπορώντας να βρω δουλεία πάνω στο αντικείμενο μου, κατάφερα – και λέω κατάφερα γιατί και αυτήν κοπίασα να την αποκτήσω- να «κατακτήσω», μια θεσούλα σ’ να…εμπορικό κατάστημα ρούχων. Εδώ ξεκινά ο εφιάλτης.

Αρχικά, χαιρόμουν που είχα βρει μια δουλεία και κατάφερνα να αυτοσυντηρηθώ. Στην συνεχεία όμως,οι συνιστώσες άλλαξαν. Δεν θα μιλήσω για τον μαραθώνιο και χωρίς πληρωμή ωραρίων που τελειωμό δεν είχαν και ούτε θα αναφέρω την προσωπική και κατά μέτωπο λεκτική επίθεση που δεχόμουν, λες και ήμουν ο τελευταίος δούλος του παλατιού. Θα μιλήσω μονό για τις συνέπειες που είχαν ολ’ αυτά στην ζωή μου!

Κοίταζα να κυλά ένας χρόνος παρά κάτι μήνες –τόσο άντεξα- χωρίς στην πραγματικότητα να βλέπω. Να βλέπω πόσο κακό είχε προξενήσει σε μένα η προσήλωση, ο «παροπιδισμος» -αν μου επιτρέπεται να το πω έτσι- που είχα. Άλλαζα και παρασυρόμουν και μαζί μου παρέσερνα και ότι είχα κτίσει ολ’ αυτά τα χρόνια της ζωής μου! Προσωπική ζωή ανύπαρκτη. Ερωτική και κοινωνική. Δεν ήξερα τι συμβαίνει στον κόσμο. Εκτός δρωμένων. Εκτός τόπου και χρόνου γενικά. Το μόνο που με ενδιέφερε ήταν πως θα ανεβάσω τα ποσοστά πωλήσεων. Μέχρι και στον ύπνο μου γι’ αυτό εργαζόμουν. Πόσες φορές είχα ξυπνήσει από εφιάλτες.

Όταν μια μέρα είδα τι πραγματικά συνέβη, απόρησα με την αντοχή μου και περισσότερο με την υπομονή μου. Εξεπλάγην πραγματικά με αυτήν. Αποφάσισα τότε με πολύ συνοπτικές διαδικασίες να σταματήσω από την δουλεία και ήταν τότε που φανήκαν οι πραγματικές συνέπειες της εμπειρίας μου.

Συνειδητοποίησα πως ήμουν μόνη. Ακόμα και ο εαυτός μου με είχε αφήσει στην μοίρα μου. Είχα αλλάξει πια.. μέσα στενών χρόνο –παρά κάτι μήνες, είχα αλλάξει. Τόσο χρειάστηκε λοιπόν. Τόσο για να διαλύσω την ζωή μου. Τόσο για να καταλάβω ότι ζούσα για να δουλεύω και ότι δεν ήταν ο αρχικός μου στόχος αυτός. Ζούσα καθημερινά βουτηγμένη στις απειλές και στον φόβο.

Ο συνεχής φόβος είναι ικανός να σε αλλάξει και να σε πάει εκεί που θέλει αυτός. Δυστυχώς με πήγε και δεν ξέρω τον δρόμο να γυρίσω.

Φοβάμαι αυτό που έχω γίνει , αυτό που έκαναν. Μ’ αυτόν τον φόβο τι γίνεται; Όταν κάποια στιγμή τους ρώτησα μου απάντησαν «οι συγκυρίες και οι ανάγκες σου φταίνε». φταίει λοιπόν η ανάγκη μου να ζήσω μια αξιοπρεπή ζωή με λίγα χρήματα, έχοντας κρατήσει όμως εμένα. Αυτός ήταν ο στόχος.

Τελικά, μήπως πρέπει να υπάρχει μια γραμμή στήριξης και για την «ψυχολογική βία» το εργασιακό περιβάλλον; Σε χώρες του εξωτερικού καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων!

Τώρα προσπαθώ σκληρά να κερδίσω τον χαμένο χρόνο. Να μπορέσω να συνεχίσω από εκεί που άφησα την ζωή μου. Να ξεπεράσω το «στρατιωτικό εργασιακό διάταγμα» που λέει «κάνε ότι σου λέω αλλιώς θα χάσεις την δουλεία σου».

Ελπίζω να τα καταφέρω!

http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/16977
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Σάβ 27 Οκτ 2012, 22:36

«Μούδιασαν» όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Γκάζι, κοντά στις γραμμές και έγιναν μάρτυρες ενός τραγικού ατυχήματος: Το τρένο χτύπησε έναν νέο άνθρωπο, που περνούσε εκείνη την ώρα με το ποδήλατο του τις γραμμές με αποτέλεσμα να τον αφήσει χωρίς πόδια.

Ακόμα χειρότερα ένιωσαν όσοι διαπίστωσαν πώς αυτός ήταν ο Γιάννης, γνωστός σερβιτόρος σε μαγαζί της περιοχής. Ένα φιλότιμο παιδί, πολύ εργατικό και αγαπητό, ταλαντούχος αθλητής και καλός άνθρωπος, όπως λένε οι γνωστοί του.

Ο Γιάννης έμεινε χωρίς πόδια και χρειάζεται την στήριξη όλων για να καταφέρει να περπατήσει ξανά.
Η τραγική ιστορία του έχει ως εξής:
Την μέρα που χαλάρωνε στο ρεπό του, στο μαγαζί που δούλευε καθημερινά, πήρε το ποδήλατο να επιστρέψει στο σπίτι του.
Περνώντας από τις γραμμές του τρένου στην Κωνσταντινουπόλεως, κάποιος τον χαιρέτησε, γύρισε να απαντήσει και ούτε είδε ούτε άκουσε το τρένο που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα.
Το τρένο τον χτύπησε, τον παρέσυρε και συνέχισε την πορεία του. Κι όταν ο Γιάννης σηκώθηκε δεν μπορούσε να σταθεί, δεν μπορούσε να σταθεί γιατί δεν είχε πόδια…
Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και μπαίνοντας στο χειρουργείο είπε στο γιατρό «…γιατρέ μου κάνε ό,τι πρέπει αλλά σε παρακαλώ σκέψου ότι από εμένα μπαίνει το μεροκάματο στο σπίτι…».
Ο γιατρός προσπάθησε, αλλά τελικά ακρωτηρίασε και τα δυο του πόδια.
Ο Γιάννης σήμερα αναρρώνει στο κρεβάτι του νοσοκομείου «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» περιμένοντας να κλείσουν οι πληγές του, χαμογελά και ελπίζει ότι θα βρεθούν τα χρήματα για να βάλει προσθετικά μέλη και να μπορεί να «φέρνει το μεροκάματο στο σπίτι. Σε ένα σπίτι με ανέργους και ανήλικα παιδιά.

Οι φίλοι του διοργανώνουν μια συναυλία στις 6 Νοεμβρίου στον Βοτανικό (Ιερά Οδός & Σπύρου Πάτση) με πολλούς και σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι δέχτηκαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς, προκειμένου να βοηθήσουν.
Το εισιτήριο κοστίζει 8 ευρώ. Ένα ποσό που οι περισσότεροι μπορούμε να διαθέσουμε, για να βοηθήσουμε ένα συνάνθρωπο μας να ξανασταθεί στα πόδια του.
Στην συναυλία για τον Γιάννη συμμετέχουν οι: Φώτης Ανδρικόπουλος, Αντίπερα όχθη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Θηβαίος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Καρράς, Λήδα Μανιατάκου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Θάνος Μικρούτσικος, Πάνος Μουζουράκης, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σταύρος Νταντούς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης Παύλος Παυλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης, Υπόγεια ρεύματα, Μαριέττα Φαφούτη, Γιάννης Χαρούλης, Burger project, Georgia (Μπλε), Fundracar, Magic de spell.star.gr
http://yes-yesblog.blogspot.gr/2012/10/ ... _5065.html

Μου κάνει εντύπωση που όλοι αυτοί οι καλιτέχνες συμετέχουν για να βοηθηθεί ενα παιδί που έχει τόσο σοβαρό προβλημα.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Κυρ 28 Οκτ 2012, 17:47

κοπελα σημαιοφορος παρελασε ξυπολητη στο Συνταγμα

http://olympia.gr/2012/10/28/ξυπόλυτη-σ ... -σύνταγμα/

μπραβο στη κοπελα
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
delfini05
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Κυρ 28 Οκτ 2012, 18:56

Δεν ξέρω αν αξίζει το "Μπράβο" στη σημαιοφόρο. Δεν ξέρω αν πρέπει να σχολιαστεί θετικά ή αρνητικά.
Όπως επίσης δεν ξέρω αν ήταν πρέπουσα η στιγμή για τα αντιναζιστικά περιβραχιόνια
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4 ... risteriou/

Ή αν τα ΜΑΤ & οι κοκκινοσκούφηδες θα έπρεπε να "φυλάνε" τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αντί να παρελαύνουν
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4 ... ssaloniki/

Καθώς & αν η σύλληψη του Βαξεβάνη για την περιβόητη Λίστα Λαγκάρντ ήταν κάτι αξιοσημείωτο ή προκλητικό
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... vaxevanis/
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/4 ... unomikous/

Το μόνο που γνωρίζω είναι οτι τα ξυπόλυτα πόδια κάποια στιγμή θα αρχίσουν να ρίχνουν κλωτσιές.
Τα περιβραχιόνια θα γίνουν πανιά για τα τραύματα.
Οι φρουροί πρέπει επιτέλους να θυμηθούν τι, ποιούς & γιατί προστατεύουν!
Όσο για τη Δικαιοσύνη... ας παραμείνει τυφλή μέχρι να ισιώσουν όλα τα άλλα, όχι όμως κουφή!

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα παραμείνουμε ψύχραιμοι & δεν θα γίνουμε ψυχρόαιμοι...
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Κυρ 28 Οκτ 2012, 20:09

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ........

Ξεκινάω να γράφω αυτό το κείμενο χωρίς να ξέρω που θα με βγάλει στο τέλος
Απλά έχω την αρχή και όλα τα άλλα ας βγουν και ας φανερωθούν μόνα τους.
Τον τελευταίο καιρό βιώνοντας όλη αυτήν την τρελή κατάσταση νοσταλγώ τα παιδικά μου χρόνια τα οποία δεν ήταν εύκολα αλλά ήταν ανθρώπινα.....

Θυμάμαι τον εαυτό μου στα τέλη της χούντας να έρχομαι μαζί με τους γονείς μου από την Γερμανία για καλοκαίρι αλλά να φεύγουν αυτοί μόνοι τους και γω να πρέπει να συνεχίσω την ζωή μου μαζί με τον παππού και την γιαγιά μου. Μπορεί ο πόνος να ήταν μεγάλος που ένιωθα και δεν καταλάβαινα και πολλά αλλά τώρα έχω την εμπειρία να ξέρω ότι τότε ήρθα σε επαφή με την ανθρώπινη φύση μου. Σταμάτησα να ζω μέσα στα κλουβιά της Γερμανίας και ενώθηκα με την φύση του χωριού
Θυμάμαι τον παππού μου να αρμέγει την αγελάδα το πρωί και να μας φέρνει το γάλα , θυμάμαι να τρέχω ξυπόλυτος , θυμάμαι τον εαυτό μου προστατευτικό με την μικρότερη αδερφή μου , θυμάμαι να ανεβαίνω στα δέντρα , να χτυπάω , να είμαι συνέχεια λερωμένος από τα χώματα , θυμάμαι την διατροφή μου χωρίς κρέας αλλά με όλα τα καλά του μπαξέ , θυμάμαι να έχω μεγαλώσει με έναν τρόπο που σήμερα απαγορεύεται να μεγαλώσει ένα παιδί γιατί θα αρρωστήσει από τα μικρόβια της φύσης η απλά δεν πρέπει .
Το πιο έντονο όμως που ένιωθα ήταν μίσος για τα λεφτά τα οποία θεώρησα αιτία ώστε να χωρίσει η οικογένειά μου και να πρέπει να μεγαλώσω χωρίς εκείνη την αγάπη της μάνας.
Και έρχομαι στο σήμερα το οποίο ζω για να απαντήσω στον εαυτό μου γιατί νοσταλγώ κάτι χρόνια δύσκολα ; Μα φυσικά γιατί ήταν ανθρώπινα γιατί άλλο θα μπορούσα να νοσταλγώ εκείνα τα χρόνια
Μα ο κόσμος εξελίχτηκε , ο άνθρωπος έχει πιο πολλές γνώσεις , η τεχνολογία κάνει θαύματα, είναι ο αντίλογος της λογικής του κεφαλιού μου απέναντι στην ψυχή μου .
Εδώ είναι που δεν αντέχει η ψυχή μου την κοινή λογική , εδώ είναι που δεν θέλει η ψυχή μου κανένα καλούπι των καλουπαδων της ελίτ
Εδώ είναι η μάχη που παίζεται κάθε μέρα μέσα μου και γύρω μου.
Πάση θυσία προσπαθούν αυτοί οι καλοί πολιτικοί τρέχοντας όλη μέρα μαζί με αυτούς τους καλούς τραπεζίτες να σώσουν την κοινή λογική και να σωπάσουν την ψυχή την δικιά μου , την δικιά σου και να εξαφανίσουν το κάθε τι ανθρώπινο που υπάρχει.
Σήμερα νιώθω τυχερός που μεγάλωσα με τον παραπάνω τρόπο και ας μου στοίχισε μια χρόνια αιχμαλωσία μέσα στα ναρκωτικά .Δεν μπήκα σε κανένα καλούπι και η απουσία της μητρικής μου αγάπης μου έδωσε το κουράγιο να αγαπώ το κάθε τι ανθρώπινο.
Διαβάζω καθημερινώς πολλά κείμενα και ειδήσεις για όλη την σημερινή κατάσταση μα απουσιάζει παντελώς από παντού η λέξη αγάπη
Ναι απουσιάζει η λέξη αγάπη από τον κάθε πολιτικό που θέλει να σώσει εμένα και χώρα μου.
Απουσιάζει η λέξη αγάπη από όλο το σημερινό συναλλαγματικό σύστημα γιατί τα νούμερα είναι υπεράνω
Απουσιάζει από την κοινή λογική η λέξη αγάπη γιατί πετυχημένος είναι αυτός που έχει λεφτά και όχι αυτός που ζει με αγάπη προς το όλον
Πόσες σχέσεις άραγε χτίστηκαν γύρω από το πόσα έχει ο γαμπρός και τι δουλειά κάνει και σήμερα στα δύσκολα γκρεμίστηκαν σε μια στιγμή με την πρώτη φουρτούνα . Γιατί άραγε ;
Πόσα παιδιά ενήλικες σήμερα δεν καταριούνται το καλούπι που τους χάρισε ο μπαμπάς ;
Μα αφού ο κόσμος εξελίχτηκε!!!!!!
Δεν εξελίχτηκε ψυχή μου αλλά μπήκε στο χειρότερο καλούπι που έχτισε ποτέ ο άνθρωπος
Βλέπω την ανιψιά μου να μεγαλώνει και προτού μπει σε κάποιο καλούπι γίνομαι ο καλύτερος μαθητής απέναντι της και νιώθω πως είναι η απλότητα , η αθωότητα , ο αυθορμητισμός του να κάνεις αυτό που νιώθεις και όχι να κάνεις αυτά που πρέπει και νιώθω την θλίψη να διαπερνά όλο μου το κορμί και να βαραίνει η ψυχή μου και ταυτόχρονα το κεφάλι μου να αναζητά την ευτυχία μέσα στα πληρωμένα καλούπια .
Φωνάζει η ψυχή μου βοήθεια μα δεν ακούει κανείς , τα αυτιά βούλωσαν από την πολύ ευτυχία της οθόνης και της εξέλιξις του ανθρώπου
Η μοναξιά εξαπλώθηκε μέχρι και το τελευταίο δωμάτιο όπου κατοικεί κάποιος άνθρωπος
Ναι αυτή είναι η εξέλιξη της ανθρωπότητας .
Η λύση είναι μια και μοναδική όσο έχουμε ακόμη ανάσα και χτύπο καρδιάς , η ένωση της ψυχής με τον πραγματικό κόσμο , ας αφήσουμε τα πρέπει και να δούμε αυτά που χρειαζόμαστε στον πραγματικό φυσικό μας κόσμο

Οι απαντήσεις και οι λύσεις είναι πάντα μέσα στην ψυχή του κάθε ανθρώπου και ήρθε η ώρα η να την πουλήσουμε για ένα κομμάτι σάπιο ψωμί η να την αφήσουμε να ελευθερωθεί

Για να κλείσω θα δανειστώ κάποια λόγια από ένα τραγούδι των Κατσιμιχεων:

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ και για το πείσμα σας γουρούνια θα αντέχω

http://upogia-taxi.blogspot.gr/2012/10/ ... _2182.html
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Δευ 29 Οκτ 2012, 23:35

Αρνητική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη διακίνηση των παλιών ποικιλιών (σπόρων)

http://www.ftiaxno.gr/
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 30 Οκτ 2012, 00:33

Δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα εκρεμεί ακόμα ενα δικαστήριο στην Γαλλία,
Φαινεται όμως το αντίστοιχο πελιτι-το γαλικό κοκοπελί- θα καταδικαστεί και πάλι.
Αν οργανωθούν οι άνθρωποι -έστω και την τελευταία στιγμή-
μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Αλλα ξέρουν και τα κάνουν. Πάνω στις πιό κρίσιμες ώρες.
Αι σιχτίρι βρωμοαλήτες.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 30 Οκτ 2012, 01:04

Νομίζω ότι το λάθος του κακοπελί είναι που προσπαθούν να παίξουν με τους όρους των φονιάδων. Δεν γίνεται να ΠΟΥΛΑΣ οταν ξέρεις πως αυτό είναι ήδη παράνομο, και να περιμένεις να κερδίσεις κιόλας. Αφού δεν σου επιτρέπεται να πουλάς, ΑΝΤΑΛΛΑΣΕ. Ποιος θα σου πει γιατί δίνεις τσάμπα κάτι; Ακόμα δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει το δώρο ή την ανταλλαγή ειδών, σωστά; Μέχρι να απαγορευτεί η ιδιωτική σπορά, έχουμε το ελεύθερο να φυτεύουμε ό,τι γουστάρουμε.

Οι κακοπελίτες -μα όνομα και αυτοί- ας πρόσεχαν. Σόρρι, αλλά πολλί δεν ξέρουν να παίξουν έξυπνα και την πατάνε...

Ελπίζω οι δικοί μας να παραμείνουν έξυπνοι, γιατί οι δικοί μας κάνουν ακόμα ανταλλαγή, δεν πουλάνε!!!! Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σ' αυτούς, γιατί θα χρειαστούν τη βοήθειά μας όταν απαγορευτεί η ιδιωτική σπορά...
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Τρί 30 Οκτ 2012, 01:10

Καλό αυτό με την ανταλλαγή...

Όλες οι συναλλαγές προσβάσιμες από τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων
http://www.ert.gr/kiononia/item/24892-O ... Systhmatwn

Mε κάρτα οι συναλλαγές 500 ευρώ και άνω
http://planet-greece.blogspot.com/2012/10/500_29.html

Από σήμερα μπορούμε να μην πληρώνουμε αν δεν παίρνουμε απόδειξη... :loco:

Aπίστευτο: 35χρονος Κερκυραίος προσήχθη επειδή ανέβασε στο facebook φωτογραφίες απο τη χθεσινή παρέλαση
http://planet-greece.blogspot.com/2012/ ... ebook.html

http://www.secnews.gr/archives/52759 (Δεν βάζω το κανονικό λινκ που τα δείχνει - δεν ξέρω αν έχουμε θέμα με αυτό)

http://anti-ntp.net/2012/10/νέο-κρούσμα ... -ερτ-κόβε/
http://planet-greece.blogspot.com/2012/ ... t_137.html

Γενικά χαμός με τις λίστες και τα έγγραφα του υπουργείου (Είναι ή δεν είναι γελοίοι οι της κυβέρνησης που χάνουν και αλλάζουν λίστες, αν υπάρχει λογοκρισία, αν στοχοποιούνται κάποιοι [π.χ. Τράγκας], αν είναι αληθινά ή όχι κτλ.) Στο MEGA συζητάνε αν είναι καταστροφή ή όχι το ...3ο μνημόνιο :lol:

Τι να πρωτοπιάσεις...
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τρί 30 Οκτ 2012, 01:42

Μακεδονία, το πιο ακριβό οικόπεδο στον κόσμο!!

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/ ... _8468.html
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τρί 30 Οκτ 2012, 19:27

Οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης θα ηχήσουν ξανά

Όσο ξαφνικά ξεκίνησαν, τόσο ξαφνικά σταμάτησαν οι απόκοσμοι ήχοι που αναστάτωσαν ολόκληρο τον πλανήτη στο δεύτερο μισό του 2011 και στις αρχές τους 2012!
Σάλπιγγες της Αποκάλυψης; UFO; Δαιμονικά τέρατα; Ή μήπως το περιβόητο υπερόπλο Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας HAARP; Προαναγγελία σεισμών; Κανείς δεν ξέρει…

Η προέλευσή τους αποτελεί ακόμη μυστήριο, ωστόσο οι εκτιμήσεις ενός γνωστού γεωφυσικού είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς προβλέπει ότι σχετίζονται με επικείμενες φυσικές καταστροφές που όμοιές τους δεν έχουμε ξαναδεί! Κι όλα αυτά λέει, θα συμβούν –τι περίεργο!- από το τέλος του 2012 ως το 2014!

Γεγονός είναι ότι δεν υπήρχε περιοχή στη Γη που να μην αναστατωθεί από τους μυστηριώδεις ήχους οι οποίοι έμοιαζαν να έρχονται από το Υπερπέραν! ΗΠΑ, Καναδάς, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία, Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρωσία, ακόμη και η Αυστραλία βίωσαν ανατριχιαστικές στιγμές με τους απόκοσμους θορύβους να αναστατώνουν ολόκληρες πόλεις, άλλοτε θυμίζοντας μουγκρητά υπερφυσικών όντων, άλλοτε… τριξίματα κι άλλοτε καταιγίδα ή… τραίνο!

Ακόμη και στην Ελλάδα υπήρξε μια αναφορά με βίντεο που «ανέβηκε» στο Ίντερνετ από την Άρτα στις 15 Ιανουαρίου. Και, όσο κι αν δεν παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία ο αποστολέας, όσο κι αν το βίντεο έχει χαρακτηριστεί «κατασκευασμένο», δεν παύει να είναι ένα από τα πολλά. Πάρα πολλά…

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της περίεργης αυτής βοής που είναι σαν να έρχεται από τον ουρανό. Ποτέ δεν συνοδεύτηκαν από κάποια δραστηριότητα, όπως ένα σεισμό, που θα έδινε μία πιθανή εξήγηση. Ωστόσο, ο διεθνούς φήμης γεωφυσικός δρ Elchin Nusrat Khalilov, μέλους της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, προέδρου του Παγκόσμιου Δικτύου Πρόγνωσης Σεισμών και αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Επιστημονική Συνεργασία (WOSCO) και της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών H&E με έδρα το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας υποστηρίζει:

«Πρόκειται για χαμηλής συχνότητας ακουστικές εκπομπές μεταξύ 20 και 100 Hz. Στη γεωφυσική, καλούνται κύματα ακουστικής βαρύτητας και σχηματίζονται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, κυρίως στην ιονόσφαιρα. Τα αίτια είναι πολλά: σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, θύελλες, τσουνάμι κλπ. Η πηγή τόσο ισχυρών περιστατικών πρέπει να είναι οι ενεργειακές διαδικασίες πολύ μεγάλης κλίμακας, που μπορεί να προέρχονται από πανίσχυρες ηλιακές καταιγίδες που κατευθύνονται με μεγάλη ορμή προς την επιφάνεια της Γης και αποσταθεροποιούν τη μαγνητόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και την ανώτερη ατμόσφαιρα. Η αιτία είναι η ηλιακή δραστηριότητα που αυξήθηκε στις αρχές του 2011 και, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, θα αυξηθεί πολύ περισσότερο στο τέλος του 2012»!

Μια άλλη πιθανή αιτία για τους αλλόκοτους ήχους, είναι η επιτάχυνση της μετακίνησης του βόρειου μαγνητικού πόλου της Γης, η οποία αυξήθηκε περισσότερο από πέντε φορές μεταξύ 1998 και 2003. Αυτό δείχνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εντατικοποίηση της ενεργειακής διαδικασίας στον εσωτερικό πυρήνα της Γης.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, όλοι οι γεωφυσικοί σταθμοί του συστήματος ATROPATENA που καταγράφει τρισδιάστατα τις αλλαγές στο πεδίο βαρύτητας της Γης, κατέγραψαν σχεδόν ταυτόχρονα έναν ισχυρότατο βαρυτικό παλμό.

Οι σταθμοί του προγράμματος είναι εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη, το Κίεβο, το Μπακού, το Ισλαμαμπάντ και τη Γιογκιακάρτα, σε απόσταση 10.000 χιλιομέτρων ο πρώτος από τον τελευταίο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο Elchin Khalilov υποστηρίζει ότι:

«Από το τέλος του 2012, θα πρέπει να περιμένουμεαπότομη αύξηση των ισχυρών σεισμών, των ηφαιστειακών εκρήξεων, των τσουνάμι και των ακραίων καιρικών φαινομένων, που θα κορυφωθούν τη διετία 2013- 2014»!

Και, δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτά που έχει να πει ο διεθνούς κύρους επιστήμονας… Στο λογαριασμό του στο Twitter δίνει τις εξής ανατριχιαστικές απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που του υποβάλλουν:

-Οι αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη έχουν έναν απειλητικό πλανητικό χαρακτήρα
-Το πιο επικίνδυνο είναι η συμπεριφορά των μαγνητικών πεδίων του Ήλιου και της Γης
-Η πιθανότητα αντιστροφής του γεωμαγνητικού πεδίου είναι πιθανότερη από ποτέ
-Παρατηρούμε συνεχή επιτάχυνση της μετακίνησης των μαγνητικών πόλων και μείωση της έντασης του μαγνητικού πεδίου
-Ισχυροί σεισμοί αναμένονται στην Τουρκία μεταξύ 2013 και 2014
-Μεταξύ 2013- 2014 το πρόσωπο του πλανήτη μας ενδέχεται να αλλάξει
-Ασυνήθιστες ενεργειακές αλλαγές συμβαίνουν ταυτόχρονα και σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος
-Από τον Σεπτέμβριο θα σημειωθούν φυσικές καταστροφές εξ αιτίας της υψηλής ενέργειας

Ήταν, λοιπόν, οι υποχθόνιοι ήχοι τα πρώτα σημάδια της επιβεβαίωσης των προειδοποιήσεων των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012; Δεν αποκλείεται, εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις του δρ Khalilov!
http://vrilissi.blogspot.gr/2012/10/blo ... l?spref=fb

το θεωρω ολιγον τι υπερβολες :dunno:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 30 Οκτ 2012, 19:53

Μέλι στο στόμα μου.
Θα'θελα το ίδιο κράξιμο και στους αλλους.
Και στον σαμαρά και σ'όλη την αριστερά-περιστερά, σ'όλους τους κοινοβΟλευτικούς...
Ο ΓΑΠ ξέραμε τι είναι. Εκανε την "γερή" νέα αρχή. (γιατί η "καλή" αρχή είχε αρχίσει από πολύ παλιότερα...)
Οι άλλοι (τριμερής κυβέρνηση) συνέχισαν το έργο του, το ανέπτυξαν, το πήγαν σε νέα αδιανόητα επίπεδα. Κι οι παράλλοι (εκτός κυβέρνησης) κάθονται και τους κοιτάνε.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
(ούτε κι εμείς)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τρί 30 Οκτ 2012, 21:07

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ

Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα, κυκλοφορεί η φήμη στο διαδίκτυο ότι διάφορα εξωγήινα μητρικά διαστημόπλοια πλησιάζουν τον πλανήτη μας ενώ άλλα μικρότερα περιτριγυρίζουν την περιοχή. Ερασιτέχνες αστρονόμοι, ufo-believers, δημοσιογράφοι και επιστήμονες αποκαλύπτουν όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα εξωγήινα σκάφη,...
πολλές ιστοσελίδες παρουσιάζουν τη Γη σε ομηρία, αλλά οι επίσημες αρχές δεν βλέπουν κάτι παράξενο ακόμα στο διάστημα, έχοντας όμως και τις αμφιβολίες τους! Στις 29 Ιανουαρίου του 2010, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εντόπισε το Αντικείμενο P/2010-A2 να περιστρέφεται σε απόσταση περίπου 144 εκατομμύριων χιλιομέτρων από τη Γη, στην κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία. Ο Ντέιβιντ Τζούιτ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: "Είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ δύο αστεροειδών. Τον πυρήνα ακολουθεί μια ουρά με πολύ περίεργη εμφάνιση, που ποτέ δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Η ινώδης εμφάνιση του αστεροειδούς διαφέρει από οτιδήποτε έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε εικόνες συνηθισμένων κομητών από το τηλεσκόπιο Χαμπλ.’’ Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες της NASA, της ESA και της UCLA, δεν είναι σίγουροι για τη ταυτότητα του αντικειμένου. Μήπως όμως αποκρύπτουν την ύπαρξη εξωγήινου διαστημοπλοίου; Από τις 18 έως τις 23 Ιανουαρίου και από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου του 2010, το τηλεσκόπιο SOHO κατέγραφε αρκετά γιγάντια αντικείμενα μπροστά από τον ήλιο. Οι τολμηροί μιλούν για στόλο γιγαντιαίων διαστημοπλοίων στο μέγεθος του πλανήτη Δία που κρύβονται στο φως του Ήλιου και το συνδυάζουν με την ταυτόχρονη έξαρση εμφανίσεων ufo, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Οι κινήσεις των τεράστιων αντικειμένων είναι ακανόνιστες και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως άγνωστοι πλανήτες. Διάφοροι επιστήμονες μιλούν για μετεωρίτες που περνούν πολύ κοντά στη Γη και μπροστά από τον Ήλιο, ενώ η NASA μιλάει άλλοτε για δυσλειτουργίες του τηλεσκόπιου και άλλοτε για κατασκευασμένες φωτογραφίες. Στις 16 Μαίου του 2010, η NASA αποκαλύπτει ότι ένα άγνωστο αντικείμενο πλησιάζει τη Γη από το βαθύ διάστημα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι τεχνητής προέλευσης παρά ένας αστεροειδής. Το αντικείμενο 2010 KQ εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα και ήταν υπό παρακολούθηση από την υπηρεσία της NASA την Earth Object Program που εδρεύει στο Jet Propulsion Laboratory στην Καλιφόρνια. Τον Ιούνιο του 2010, όταν το αντικείμενο πέρασε κοντά από τη Γη, η NASA δήλωσε επίσημα ότι ήταν πιθανώς ένα μεγάλο μεταλλικό εξάρτημα πυραύλου. Παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο Paul Chodas, εμπειρογνωμόνων της JPL, που πιστεύει ότι το αντικείμενο πρέπει να είναι ένα διαστημικό σκάφος ή τμήμα του, από μια παλιά διαπλανητική αποστολή του παρελθόντος χωρίς και αυτός να δηλώνει απόλυτα σίγουρος. Η επόμενη επίσκεψη του αντικειμένου κοντά στην Γη θα είναι μάλλον το 2036, αφού διαπιστώθηκε ότι διαγράφει κυκλική τροχιά. Αρχές Ιανουαρίου του 2011, η ρωσική εφημερίδα Pravda και η ηλεκτρονική της έκδοση έγραψαν ότι υπάρχουν τρία γιγαντιαία διαστημόπλοια τα οποία κατευθύνονται προς τη Γη. Το εμπλεκόμενο σύστημα αναζήτησης Haard και το πρόγραμμα Seti δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της Ρωσικής εφημερίδας ούτε ο αστρονόμος Phil Plait που θεωρεί τις φωτογραφίες κατασκευασμένες. Τα τεράστια αντικείμενα που είναι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα επιβεβαιώνονται μόνο από τον δικτυακό αστρικό χάρτη της ιστοσελίδαςhttp://www.sky-map.org/ στις παρακάτω τρείς συντεταγμένες: 19 25 12 -89 46 03 , 16 19 35 -88 43 10 και 02 26 39 -89 43 13 . (Για να τα δείτε, αντιγράψτε τις συντεταγμένες στο search της παραπάνω ιστοσελίδας). Όμως καθώς ψάχναμε στην συγκεκριμένη περιοχή για τα διαστημόπλοια ανακαλύψαμε κι άλλα πέντε παρόμοια σχήματα: 19 26 51 -88 42 38 , 08 50 47 -89 38 09 , 14 38 50 -88 40 42 , 14 59 06 -88 21 24 και 23 13 00 -88 53 11 . Τελικά βρήκαμε περισσότερα διαστημόπλοια ή αποδείξαμε την παρανόηση των συγκεκριμένων φυσικών σχημάτων; Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο ένα ‘’όχι και τόσο πρόσφατο’’ βίντεο με αρκετά περίεργα αντικείμενα. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος John Lenard Walson, κατέγραψε με το αυτοσχέδιο τηλεσκόπιο του 35 περίπου περίεργα Α.Τ.Ι.Α. να περιφέρονται γύρο από τον πλανήτη μας! Μήπως τελικά είμαστε κάτω από στενή παρακολούθηση, μέχρι να φτάσει η στιγμή της μεγάλης συνάντησης; Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, όλα αυτά τα περίεργα αντικείμενα να είναι απλά μικρόβια στο φακό του αυτοσχέδιου τηλεσκόπιου εγγραφής και ο ερασιτέχνης αστρονόμος να εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητα για λίγα λεπτά δημοσιότητας! Ακόμα και μετά τη παρουσίαση όλων αυτών των στοιχείων, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια αμφιβολία, αν όλα αυτά είναι αληθινά ή απατηλά όνειρα σωτηρίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν πέφτουμε θύματα εθισμένων ουφολόγων που βλέπουν παντού διαστημόπλοια να έρχονται ή μυστικών υπηρεσιών που αποκρύπτουν μια μεγαλειώδης ενδεχόμενη επαφή. Βέβαια μπορεί όλες οι λογικές εξηγήσεις που έχουν δοθεί να είναι οι αληθινές, ακόμα κι αν δεν πολύ-αρέσουν στ’αφτιά μας… Εγώ τι πιστεύω; Αν τα διαστημόπλοια έρχονται πραγματικά, θα ήταν παράλογο να αποκρύπτεται προσωρινά μια ενδεχόμενη επαφή που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/ ... _3613.html

εσεις τι πιστευεται!
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από stiv » Τετ 31 Οκτ 2012, 18:50

Γιατί ο «Αλχημιστής» είναι το πιο επιτυχημένο βιβλίο στην Ελλάδα

Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».

Κάτι ακόμα που δεν ήταν διόλου δημοφιλές στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η γνώση και η πνευματικότητα. Ο χαρακτηρισμός «κουλτουριάρης» σου ερχόταν αμέσως σαν ταμπέλα όχι αν προσπαθούσες να πεις κάτι πολύ βαρύ και ασήκωτο αλλά αν έκανες το λάθος να ξεφύγεις λίγο από το Κλικ, το Nitro, το ποδόσφαιρο και τα τηλεοπτικά κλισέ.

Αν δεν άκουγες Βίσση, Ρέμο, Σφακιανάκη, Ρουβά και Χατζηγιάννη, ήσουν κουλτουριάρης. Κι έτσι φτάσαμε κάποια στιγμή να θεωρούνται κουλτουριάρικα τα λαϊκά τραγούδια του Τσιτσάνη και του Χατζιδάκι.

Μιλώντας με νέους ανθρώπους, συνειδητοποιείς πως δεν έχουν διαβάσει σχεδόν τίποτα. Εντάξει, δεν ήμασταν ποτέ ένας λαός βιβλιολάγνων που δεν άφηναν το βιβλίο από το χέρι αλλά οι παλαιότερες γενιές όλο και κάτι είχαν διαβάσει. Έστω, τους κλασικούς συγγραφείς. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν κορόιδευαν αυτούς που αγαπούσαν το διάβασμα.

Δεν είναι τυχαία η επιτυχία του «Αλχημιστή» του Πάολο Κοέλιο στη χώρα μας. Αφενός το βιβλίο ήταν μικρό και αφετέρου περιείχε μια φράση που οι Έλληνες αποστήθισαν μαζικά: «Όταν επιθυμείς κάτι, ολόκληρο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Πώς; Μόνο με την επιθυμία; Χωρίς κόπο; Χωρίς πόνο; Χωρίς διάβασμα; Χωρίς γνώση; Ό,τι κι αν εννοούσε ο Κοέλιο, οι παθητικοί -και λόγω Ορθοδοξίας- Έλληνες καθησυχάστηκαν, αφέθηκαν στο σύμπαν και το περίμεναν να συνωμοτήσει υπέρ τους. Το σύμπαν δεν συνωμότησε.

Η αδιαφορία για την πολιτική και η απόλυτη αντιπνευματικότητα οδήγησαν στην χρεοκοπία. Πρώτα στην κοινωνική, ηθική και πολιτιστική χρεοκοπία και μετά στην οικονομική.

Ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος πως η αδιαφορία της πλειοψηφίας των πολιτών για την πολιτική και η αποστροφή τους για την γνώση οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία, δεν θα διαφωνήσει στο ότι οι πολίτες καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία με τα πνευματικά εφόδια που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Δηλαδή, με τον Σφακιανάκη, τη Μενεγάκη, τα ζώδια, τους μάγειρες, τις συνταγές και ό,τι άλλο πρόβαλε η ιδιωτική τηλεόραση.

Κοίταξε τα cd που αγόρασες όλα αυτά τα χρόνια, τα βιβλία που διάβασες (αν διάβασες), θυμήσου τις ταινίες, τις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που παρακολούθησες (αν παρακολούθησες), γιατί είναι αυτά τα όπλα με τα οποία θα αντιμετωπίσεις την χρεοκοπία. Αυτός είσαι.

Βέβαια, ένα μεγάλος αριθμός Ελλήνων αντιμετωπίζει την χρεοκοπία με μόνο εφόδιο την αποβλάκωση που του πρόσφερε η ελληνική τηλεόραση. Και συνεχίζει να αποβλακώνεται.

Χρειάζονται εφόδια για να σκεφτείς. Και αυτά τα εφόδια δεν θα τα βρεις στην τηλεόραση.

Η τηλεόραση δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία, την γνώση και το πνεύμα. Είναι ένα μέσο που μπορεί κάποιες φορές –και υπό προϋποθέσεις- να είναι ενδιαφέρον και ψυχαγωγικό αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβη ούτε αυτό. Η ελληνική τηλεόραση απευθύνεται στα χαμηλά ένστικτα και –με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ένας σκουπιδοτενεκές, με ξεπουλημένα λαμόγια, χαζογκόμενες, βιζιτούδες και διάφορους άλλους φελλούς.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι οι Έλληνες που σέβονται τον εαυτό τους δεν εμφανίζονται στην τηλεόραση. Ίσως, να δέχτηκαν να εμφανιστούν σε κάποια αξιοπρεπή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης αλλά μέχρι εκεί.

Το να μην εμφανίζεσαι στην τηλεόραση σημαίνει -μεταξύ άλλων- πως δεν πιστεύεις πως πάνω απ’ όλα είναι το κέρδος. Γιατί η τηλεόραση έχει να κάνει με πολλά χρήματα.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης δεν ενδιαφέρονταν, βέβαια, για την πολιτική. Ήταν εθνικοί σταρ, οπότε ανήκαν σε όλους τους Έλληνες και δεν έπαιρναν ποτέ θέση για τίποτα. Επίσης, τα πρόσωπα της τηλεόρασης –τουλάχιστον αυτά που κυριάρχησαν- είναι βαριά αμόρφωτα.

Σε μια χώρα που μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ενδιαφέρονταν για την πολιτική και την γνώση -και η «εκπαίδευσή» τους ήταν τηλεοπτική-, δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εκφράζει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αν δεν σε ενδιέφερε ποτέ η πολιτική και, παράλληλα, έχεις την εντύπωση πως ο Καζαντζάκης είναι ποδοσφαιριστής, είναι απόλυτα λογικό –όταν χρειαστεί- να εκφραστείς πολιτικά με το απόλυτο σκοτάδι, τον φασισμό, τους ψευτοτσαμπουκάδες, τις μαγκιές, τις κλωτσιές, τα ουρλιαχτά και όλη αυτήν την κτηνωδία που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή. Το κτήνος το εκφράζουν τα κτήνη.

Φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαία η συμπάθεια των τηλεοπτικών προσώπων για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μαζί τους αισθάνονται πολύ άνετα, αφού πνευματικά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση: σε αυτή του χιμπαντζή.

Η Χρυσή Αυγή δεν ήρθε τώρα. Ο νεοναζισμός δεν ήρθε τώρα. Ο φασισμός δεν ήρθε τώρα. Θα έπρεπε να τον είχες διακρίνει στον ναρκισσισμό της Ελένης, στην εγωπάθεια του Σάκη, στη ρηχότητα της Ρούλας και του Γρηγόρη, στον αδίστακτο κυνισμό του Θέμου και στην κτηνώδη βλακεία που κουβαλάνε όλα αυτά τα εγωκεντρικά ανθρωποειδή που θεοποίησαν το εύκολο κέρδος, προώθησαν την ιδιωτεία και πούλησαν τη ψυχή τους στον διάολο.

Κι αν αυτοί έβγαλαν πολλά χρήματα, αυτοί που τους παρακολουθούσαν μαγεμένοι –και τους παρακολουθούν ακόμα αφού είναι πια ανάπηροι πνευματικά- παίρνουν για τρόπαιο τη Χρυσή Αυγή.

Οι πολίτες έχουν χρέος να ασχολούνται με τα κοινά και να ενδιαφέρονται για την πολιτική.

Οι πολίτες έχουν χρέος να φροντίζουν την ψυχή τους και το μυαλό τους, να επιζητούν την γνώση και να αποφεύγουν τα σκουπίδια.

«Μας πρόδωσαν οι πολιτικοί» λένε οι πολίτες. Ναι, αλλά πολύ πριν, οι πολίτες είχαν προδώσει τους εαυτούς τους. Το πρώτο δεν θα είχε συμβεί, αν δεν είχε συμβεί το δεύτερο.

Ο φασισμός είναι εδώ. Μέσα μας.
http://pitsirikos.net/2012/10/%CF%80%CF ... %BC%CF%8C/
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 31 Οκτ 2012, 19:48

Μέλι στο στόμα μου.
Θα'θελα το ίδιο κράξιμο και στους αλλους.
Και στον σαμαρά και σ'όλη την αριστερά-περιστερά, σ'όλους τους κοινοβΟλευτικούς...
Ο ΓΑΠ ξέραμε τι είναι. Εκανε την "γερή" νέα αρχή. (γιατί η "καλή" αρχή είχε αρχίσει από πολύ παλιότερα...)
Οι άλλοι (τριμερής κυβέρνηση) συνέχισαν το έργο του, το ανέπτυξαν, το πήγαν σε νέα αδιανόητα επίπεδα. Κι οι παράλλοι (εκτός κυβέρνησης) κάθονται και τους κοιτάνε.
ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
(ούτε κι εμείς)
Καλέ που ν' αγιάσουν! Τι ευχάριστο θέαμα! Αν έπεφτε και καμιά σφαλιάρα θα ήταν ακόμα καλύτερα...
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 12:56

Λίγο τσουβάλιασμα, αλλά κατά τα άλλα "sad but true".
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Άβαταρ μέλους
Illuminus
Συντονιστής Ενότητας
Συντονιστής Ενότητας

Δημοσίευση από Illuminus » Πέμ 01 Νοέμ 2012, 13:42

"Ημέρα Αποταμίευσης"

Έχουν θεσπίσει και μια μέρα προπαγάνδας και γιορτής των ληστών.
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Παρ 02 Νοέμ 2012, 08:18

Κινείται η καθημερινότητα με ιδιαίτερους ρυθμούς πλέον εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 45&t=15096
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”