Δε μ'ενδιαφέρει τι έγινε σε άλλα κομμουνιστικά κράτη, υπάρχουν και θετικά παραδείγματα (Τσάβεζ και Κάστρο, οι οποίοι είναι στο στόμα του λύκου και τους κυνηγούν από 1.000 μεριές) και σίγουρα δε με αφορά αυτή η 'δημοκρατία' για την οποία κόπτεσαι (και καλά κάνεις... για τα δικά σου δεδομένα). Αν θεωρείς δημοκρατία την πλύση εγκεφάλου που τρώμε τόσα χρόνια και τη συνεχή υποβάθμισή μας ως ανθρώπους, δεν μπορώ και δε θέλω να σε πείσω για τίποτα. Δεν ζω στην Αμερική (ευτυχώς, Θεέ μου), αλλά δε ζω ούτε στην τωρινή Ρωσία (καραευτυχώς, Θεούλη μου), ούτε βέβαια έζησα στη Σοβιετική Ένωση του πάλαι πότε (πάλι ευτυχώς... για πολλούς λόγους). Ζω στην Ελλάδα της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας, της κομμουνιστοφοβίας και της ύπνωσης. Και σ'αυτή...με τα δικά μου δεδομένα πάντα, μία λύση βλέπω.
Δε θα ξεχάσω ποτέ κάτι ντοκυμαντέρ για πρώην κομμουνιστικά κράτη, που απλοί πολίτες που είχαν μάθει να θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα (δωρεάν υγεία, παιδεία, φως, νερό, τηλέφωνο, δουλειά, σπίτι, φαγητό), ξαφνικά απορούσαν πώς γινόταν να ζουν την κατάσταση που ζούσαν. Κι αυτά τα ντοκυμαντέρ τα έκαναν Έλληνες, και παίχτηκαν στην κρατική τηλεόραση κι όχι μόνο. Δεν γυρίστηκαν από κανένα κομμουνιστικό κέντρο προπαγάνδας! Δε θα ξεχάσω ποτέ πώς είχε πάει μία γιαγιά να παρακαλέσει να μην της κόψουν το ηλεκτρικό γιατί ο άντρας χρησιμοποιούσε συσκευή οξυγόνου και θα πέθαινε, και ο λογαριασμός που της είχε έρθει ήταν μεγαλύτερος από τη σύνταξη που έπαιρνε, και ο υπεύθυνος της εταιρείας της είπε ότι θα έπρεπε να προσέχει την κατανάλωση που έκανε και πως δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα!!!
Αυτά...ΔΥΣΤΥΧΩΣ... τα ζούμε ήδη εδώ και θα τα ζήσουμε στο πετσί μας πιο έντονα τους αμέσως επόμενους μήνες (ούτε καν χρόνια).
Θυμάμαι πάλι σε κάτι άλλα τόπικ που συζητούσαμε όλοι για τα όπλα που θα πρέπει να έχουμε ως λαός. Θέλουμε να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε όλοι όπλο, για να προστατευτούμε σε περίπτωση που χρειαστεί. Δε βλέπω εδώ μέσα κανέναν να το θυμάται αυτό. Φοβόμαστε μόνο μην πάρουν τα όπλα κομμουνιστές; Καλά κάνετε. Το κακό είναι ότι θεωρείτε πως τα όπλα θα τα πάρουν εναντίον Ελλήνων, και δεν καταλαβαίνετε πως αν τα έπαιρναν θα τα έπαιρναν εναντίον αυτών που κατασπαράζουν την Ελλάδα, όπως υποστηρίζατε ότι θα έκανε κι ο κάθε τυχάρπαστος που θα του έδιναν όπλο. Όχι ότι συζητιέται κάτι τέτοιο στους κόλπους του κόμματος. Είπαμε, αυτά είναι δικές μου φαντασιώσεις. Τα όπλα δεν είναι για να τα παίρνει κάποιος σε περίπτωση που...γίνει κάτι, αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. Γι'αυτό και είμαι κατά στο να έχουμε στα καλά καθούμενα όπλα, αλλά ξέρω πως όταν θα χρειαστεί θα τα βρούμε.
Ο εμφύλιος από την άλλη δεν ήταν έργο ενός, όπως ποτέ δεν είναι. Ο εμφύλιος δεν έγινε γιατί οι κομμουνιστές ξαφνικά αποφάσισαν να σκοτώσουν Έλληνες. Έδωσαν αίμα και πήγαν να τους πάρουν και τα σώβρακα. Παρέδωσαν όπλα και παραλίγο να τους αφανίσουν. Αυτούς που έθαψαν παιδιά, συζύγους και γονείς στο όνομα της ελευθερίας. Δε λέω πως καλά έκαναν, αλλά δε θα τους δώσω και το 100% της ευθύνης. Οι ευθύνες μοιράζονται σε πολλές μεριές! Και στους κομμουνιστές και σε πολλούς άλλους, που μονίμως επιλέγουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να τους ξεχνάμε και να τους δίνουμε συγχωροχάρτι! Ο εμφύλιος κακώς έγινε, αλλά ήταν έργο πολλών και πρέπει κάποτε σαν Έλληνες να το αποδεχτούμε για να προχωρήσουμε.
Τέλος πάντων, όπως πάντα, όταν μιλάμε για το ΚΚΕ, αρχίζουμε τα περί 'απολυταρχικών' καθεστώτων και εμφυλίου. Γνωστές καραμέλες. Προσωπικά δεν ιδρώνει πλέον το αυτί μου, αλλά βολεύει πολύ αυτούς που μας ρουφάνε το αίμα και γι'αυτό άλλωστε έγινε της μόδας το κυνήγι ενάντια στο κκε.
Την τελευταία φορά που ο άντρας μου μού ζήτησε την άδεια (που λέμε) να πάει να κλείσει μια εταιρεία που είχε απολύσει παράνομα ούτε θυμάμαι πόσα άτομα, για να τους πάρουν πίσω, του είπα: "πήγαινε. Άλλωστε σε λίγο δε θα έχουμε τέτοια θέματα. Σε λίγο δε θα υπάρχουν παράνομες απολύσεις"...
Κι εσείς ακόμα 'φοβάστε' το "τι θα γινόταν αν" και τα "απολυταρχικά καθεστώτα", και δεν καταλαβαίνετε πως το "τι θα γινόταν αν" και το "απολυταρχικό καθεστώς" είναι μέσα στο σπίτι σας!
Καλή καρδιά...
Ωπ, ξέχασα ν'απαντήσω στον αμαρτωλό για την ψήφο. Αμαρτωλή μου αγάπη, εσκεμμένα σου διαφεύγει το σημαντικότερο, ή απλά έχεις χαλαρώσει τις άμυνες;
Όταν ψηφίζεις σαν πολίτης, έχεις τη δύναμη να αλλάξεις ολόκληρο το σύστημα. Όταν τους έχεις ήδη βάλει στη βουλή, είναι σαν να έχεις ψηφίσει για όλα τα νομοσχέδια (και σχέδια) που έχουν προγραμματιστεί από πριν. Το 6% που έδωσες σε ένα κόμμα αποφασίζει από κει και πέρα τι είναι αυτό που θα το κρατήσει αξιοπρεπές τουλάχιστον στα μάτια και στις καρδιές αυτών που το εμπιστεύτηκαν. Βάλ'τε τα με αυτούς που ψήφισαν τις παπαριές τους, τους οποίους εσείς ψηφίσατε (το εσείς είανι γενικό). Εμείς σαν κομμουνιστές αυτό ακριβώς θέλαμε για να νιώσουμε αξιοπρεπείς! Μας επιτρέπετε; Το μνημόνιο το καταψηφίσαμε και το πολεμάμε συνέχεια. Δε θα παίξουμε όλα τους τα παιχνίδια όμως. Όσο για το ΛΑΟΣ, το ότι έκανε αυτό που έκανε και το ΚΚΕ δε μου λέει τίποτα, παρά μόνο μου προκαλεί γέλωτα! Ο Καρατζάς άλλωστε έχει και φωτογραφία του Τσε στο γραφείο του...θα αισθάνεται κομμουνιστής καμιά φορά, ποιος ξέρει
ΑΥτά, και όπως είπα...καλή καρδιά!
ΥΓ αυτό για τα πνευμόνια και την καρδιά με στεναχώρησε, πάντως. Ασχέτως κομμουνιστών, αν έπρεπε να πολεμήσεις στα βουνά για την πατρίδα σου θα σκεφτόσουν τα πνευμόνια σου;;;