Παρατάξεις και Φασισμός

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Παρατάξεις και Φασισμός

Δημοσίευση από Digenis » Κυρ 10 Ιουν 2012, 00:14

Εκ των προτέρων θέλω να ζητήσω συγνώμη αν το topic υπάρχει ήδη. Σε τέτοια περίπτωση θα παρακαλούσα από τους διαχειριστές του forum είτε να δείξουν κατανόηση και να το αφήσουν να υπάρχει, είτε να τα συνενώσουν, αν είναι δυνατόν.

Στο θέμα μας:
Οι τρεις κύριες παρατάξεις της πολιτικής, είναι η Δεξιά, το Κέντρο και η Αριστερά. Σε διάφορα καθεστώτα ανά τον κόσμο μπορούμε να βρούμε παραδείγματα κυριαρχίας ενός εξ αυτών. Χωρίς να έχω συμβουλευτεί κάποια έρευνα ή μελέτη, υποθέτω ότι ο μεγαλύτερος αριθμός κρατών στον κόσμο κυβερνάτε από δεξιές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις.
Ωστόσο, σε αρκετά κράτη οι κύριες παρατάξεις είναι το Κέντρο και η Αριστερά.
Ο Φασισμός, έχει γεννηθεί από μία ακροδεξιά παράταξη, και ως επί το πλείστον θεωρείται ένα από τα - όχι και τόσο σπάνια - γνωρίσματα της Δεξιάς. Ωστόσο στην ιστορία του κόσμου, συναντάμε συχνά παραδείγματα φασισμού σε κάποια από τις άλλες δύο παρατάξεις.
Τρανό παράδειγμα η Κίνα και η Ρωσία του Στάλιν.
Θα ήθελα να αναπτύξουμε μία σοβαρή, ευγενική συζήτηση ως προς το θέμα αυτό. Ζητώ από όλους σας να μην προσβάλλετε εκούσια ή ακούσια την ιδεολογία κάποιου μέλους (ή και μη-μέλους). Ειδικότερα όταν το θέμα του topic δεν αναζητά το δίκαιο κάποιας παράταξης, αλλά την αλήθεια του κόσμου μας.

Υ.Γ. επίσης θα ήταν καλό να αφήσουμε κομματικές διαφορές εκτός συζήτησης, αλλά γνωρίζω ήδη πως σε μία τέτοια συζήτηση είναι ουτοπική μία τέτοια επιθυμία.
A soul for a piece of bread. Misery makes the offer; society accepts.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Re: Παρατάξεις και Φασισμός

Δημοσίευση από Hlios » Κυρ 10 Ιουν 2012, 00:35

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ!

Αυτό που με πειράζει το περισσότερο είναι ότι όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι - δηλαδή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί - γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται ένας υπέρ-επιστήμονας με διδακτορικό στα οικονομικά για να αποκρυπτογραφήσει τις ρίζες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και της σχετικής ανεργίας. Όλοι γνωρίζουν ποιοί ακριβώς κρύβονται πίσω απ’ αυτό και για ποιό λόγο, αλλά κανένας δεν έχει το κουράγιο να ανοιχτεί και να τους δακτυλοδείξει. Και τούτο, διότι αυτοί οι ίδιοι ελέγχονται από τις ίδιες ακριβώς πηγές κεφαλαιουχικής απληστίας και ιδιοτέλειας.

Στις δεκαετίες, από 40 έως και 80, ο αμερικανικός καπιταλισμός χρησιμοποίησε τον σοβιετικό κομμουνισμό προκειμένου οι πλουτοκράτες της Γουόλ Στριτ να γεμίσουν τις τσέπες του εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων νέων Αμερικανών ανδρών και γυναικών. Και τώρα που ο κομμουνισμός πνέει τα λοίσθια, οι γύπες της Γουόλ Στριτ - που κατά τη γνώμη μου αποτελούν τον πυρήνας του διεθνούς Σιωνισμού - έχουν ενεργοποιήσει τα άπληστα και κερδοσκοπικά τους όπλα κατά των καταπιεσμένων και ενδεών, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και αυτό που με ενοχλεί ακόμα περισσότερο είναι το ανόητο και ανίδεο κοινό που βάζει την ιδεολογία του μπροστά από τα συμφέροντα και την ευημερία των οικογενειών του, των παιδιών του και της χώρας του προς όφελος του αχόρταγου Αμερικανικού καπιταλισμού, τον οποίο επιμένουν να εξισώνουν με την ελεύθερη επιχειρηματικότητα. Και το λυπηρό είναι που όταν τους ρωτήσεις «Γιατί;» έχουν μεσάνυχτα οι ηλίθιοι.

«Ο καπιταλισμός είναι τόσο συγκρίσιμος με την ελεύθερη επιχείρηση όσο μια ομάδα πεινασμένων λύκων θα συγκρινόταν με μια κυψέλη ήμερων μελισσών.»

ΝΔΣ, (4 Ιουνίου 2012)
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 10 Ιουν 2012, 00:41

Ιδεολογίες δεν έχω,θεούς και θρησκείες επίσης, θεωρώ τον άνθρωπο βαριά άρρωστο,μη γνωρίζοντας τη θέση και το ρόλο του και ο τοίχος δεν είναι μακριά.Πόσο σοβαρά να μιλήσω ,να συζητήσω,να γράψω,για κάτι που με διαμελίζει :dunno: και αυτός ο διαμελισμός φέρνει και αναπαράγει την ανασφάλεια,μετά μίσος,φόβος ώστε να με μετατρέπει σε <σφαίρα>... με στόχο τον συνάνθρωπο μου

..μακριά από αυτά
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Κυρ 10 Ιουν 2012, 00:54

Ειλικρινά, δεν περίμενα μου αρνηθούν αυτήν την συζήτηση μέλη που έχουν αποδείξει ότι αρέσκονται σε ιδεολογίες και αρχές και βαδίζουν σύμφωνα με αυτές το μονοπάτι της ζωής τους.
Θα ήθελα όμως να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε για μια στιγμή τις σάπιες τρύπες των ιδεολογιών που μας περιβάλουν και τους συμφεροντολόγους που τις εκθειάζουν.
Εσείς και εγώ, είμαστε πολίτες. Πολίτες με μυαλό, σκεπτόμενα άτομα που μπορούν να μιλήσουν για λογαριασμό τους, πολίτες που δεν είναι φερέφωνα μεγαλόπνοων σχεδίων διεφθαρμένων πολιτικών ομάδων.
Την απαξίωση του θέματος την παίρνω ως τέτοια, και ως απαξίωση προς το πρόσωπό μου. Ζητάω και πάλι να κάνουμε μία όμορφη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που σκοπό θα έχει την ανταλλαγή απόψεων και όχι τον διαχωρισμό των συμμετεχόντων σε παρατάξεις.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 10 Ιουν 2012, 01:02

Δεν υπάρχει για μένα μη ιδεολογία.Όλα ξεκινούν από μια ιδέα.
Όσο για τον φασισμό σε ένα κράτος ξεκινάει όταν το βιωτικό επίπεδο
πέφτει από τις σκάλες με ευθύνη της πολιτείας.
Αν και είναι μεγάλο θέμα πλέον τι είναι φασιστικό.Εδώ και η αυτοσυντήρηση φασισμός ονομάζεται..Τα παραδείγματα πολλά.
Digenis έγραψε:Την απαξίωση του θέματος την παίρνω ως τέτοια, και ως απαξίωση προς το πρόσωπό μου.
Ξεχνάς νομίζω ότι είναι μια η ώρα :lol:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 10 Ιουν 2012, 01:06

Προσωπικά Διγενή σε κανένα θέμα δεν έχω γράψει,αποτυπώσει, σκέψεις μου που να εννοούν πως αρέσκομαι σε ιδεολογίες.Κάθε φορά που πάω να συζητήσω ,όχι εδώ,αλλά σε καφενεία,σε παρέες ,διακρίνω πως κάπου πρέπει να ανήκεις..που σημαίνει πως δεν μπορεί κάποιος να είναι αντικειμενικός...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από delfini05 » Κυρ 10 Ιουν 2012, 01:22

Digenis έγραψε:Ειλικρινά, δεν περίμενα μου αρνηθούν αυτήν την συζήτηση μέλη που έχουν αποδείξει ότι αρέσκονται σε ιδεολογίες και αρχές και βαδίζουν σύμφωνα με αυτές το μονοπάτι της ζωής τους.
Την άρνηση που την είδες;

Οι ιδεολογίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας δεν είναι απόλυτα συνυφασμένες με αυτό που ονομάζεται πολιτική. Άρα δεν μπορείς να δεχθείς ώς άρνηση την μη πολιτική έκφραση.
Προσωπικά δεν ακολουθώ καμία πολιτική ιδεολογία-παράταξη-θέση ή όπως αλλιώς μπορεί να λεχθεί.
Τίποτα από όσα συμβαίνουν στην ενήλικη ζωή μου δεν αντικατοπτρίζει κάτι που να είναι προς τον άνθρωπο.
Αντίθετα παρατηρώ οτι όλο & πληθαίνουν οι απόψεις-θέσεις όσων λέγονται πολιτικοί ενάντια στον άνθρωπο & την ύπαρξή του.
Αν αυτό θεωρείται φασισμός τότε δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη χροιά οι παρατάξεις.
Αν ονομάζεται κάπως αλλιώς τότε φταίνε όλες οι παρατάξεις.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Κυρ 10 Ιουν 2012, 01:38

Συμφωνω με τη Μαρια.
Ολα τα ..ισμος ειναι εθισμος. :lol: :lol:

θελουν να χρωματιζουμε την σκεψη μας,πωπω χρωματα :lol: :lol:
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Digenis
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Digenis » Κυρ 10 Ιουν 2012, 01:43

Ήλιε, αν πίστευα πως με αυτήν τη συζήτηση θα βρίσκαμε λύση στο θέμα του topic, θα προτιμούσα να συζητήσουμε για τα νοικοκυριά της Ελλάδας, πράγματι.

Αλκίνοε, ακόμα και η άρνηση στο να ακολουθείς συμβατικές ιδεολογίες, είναι μία ιδεολογία. Η ιδεολογία είναι ένα σύνολο ιδεών, που δηλώνει τον τρόπο που ένας άνθρωπο ή ένα σύνολο ανθρώπων, αντιμετωπίζει τα πράγματα. Η ιδεολογία, αν θέλεις, είναι η κοσμοθεωρία με την οποία πορεύεσαι.
delfini05 έγραψε:
Digenis έγραψε:Ειλικρινά, δεν περίμενα μου αρνηθούν αυτήν την συζήτηση μέλη που έχουν αποδείξει ότι αρέσκονται σε ιδεολογίες και αρχές και βαδίζουν σύμφωνα με αυτές το μονοπάτι της ζωής τους.
Την άρνηση που την είδες;
Εδώ:
Hlios έγραψε:
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ!

Αυτό που με πειράζει το περισσότερο είναι ότι όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι - δηλαδή, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι πολιτικοί - γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν χρειάζεται ένας υπέρ-επιστήμονας με διδακτορικό στα οικονομικά για να αποκρυπτογραφήσει τις ρίζες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και της σχετικής ανεργίας.[....].

[...]«Ο καπιταλισμός είναι τόσο συγκρίσιμος με την ελεύθερη επιχείρηση όσο μια ομάδα πεινασμένων λύκων θα συγκρινόταν με μια κυψέλη ήμερων μελισσών.»

ΝΔΣ, (4 Ιουνίου 2012)
Και εδώ:
alkinoos έγραψε:Ιδεολογίες δεν έχω,θεούς και θρησκείες επίσης, θεωρώ τον άνθρωπο βαριά άρρωστο,μη γνωρίζοντας τη θέση και το ρόλο του και ο τοίχος δεν είναι μακριά.Πόσο σοβαρά να μιλήσω ,να συζητήσω,να γράψω,για κάτι που με διαμελίζει :dunno: και αυτός ο διαμελισμός φέρνει και αναπαράγει την ανασφάλεια,μετά μίσος,φόβος ώστε να με μετατρέπει σε <σφαίρα>... με στόχο τον συνάνθρωπο μου

..μακριά από αυτά
Ζητώ συγνώμη από τον Ήλιο και τον Αλκίνοο αν εξέλαβα λάθος τις προθέσεις τους. Δεν προσέβαλα το στίγμα του φόρουμ, ελπίζω.
delfini05 έγραψε: Οι ιδεολογίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας δεν είναι απόλυτα συνυφασμένες με αυτό που ονομάζεται πολιτική. Άρα δεν μπορείς να δεχθείς ώς άρνηση την μη πολιτική έκφραση.
Δεν θα μπορούσα να δεχτώ ως άρνηση τη μη πολιτική ιδεολογία, όταν το θέμα προς συζήτηση θα ήταν γενικό, φίλη μου. Τα ιδεογραφήματα, απ'ότι έχω παρατηρήσει, έχουν πάμπολλα νήματα στα οποία συζητήσεις περί διαφόρων ιδεολογιών εξελίσσονται και διδάσκουν. Εδώ θα ήθελα να αναπτυχθούμε γύρω από πολιτικές ιδεολογίες.
delfini05 έγραψε: Προσωπικά δεν ακολουθώ καμία πολιτική ιδεολογία-παράταξη-θέση ή όπως αλλιώς μπορεί να λεχθεί.
Τίποτα από όσα συμβαίνουν στην ενήλικη ζωή μου δεν αντικατοπτρίζει κάτι που να είναι προς τον άνθρωπο.
Αντίθετα παρατηρώ οτι όλο & πληθαίνουν οι απόψεις-θέσεις όσων λέγονται πολιτικοί ενάντια στον άνθρωπο & την ύπαρξή του.
Αν αυτό θεωρείται φασισμός τότε δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη χροιά οι παρατάξεις.
Αν ονομάζεται κάπως αλλιώς τότε φταίνε όλες οι παρατάξεις.
Συμφωνούμε εδώ. Θα ήθελα να μιλήσουμε και λίγο για την ύπαρξη του φασισμού σε κάθε παράταξη όμως, και πότε αυτή η ύπαρξη καταβροχθίζει την αρχική ιδεολογία της εκάστοτε παράταξης, καταστρέφοντας το σκοπό και το λόγο ύπαρξής της.
Συμφωνω με τη Μαρια.
Ολα τα ..ισμος ειναι εθισμος. :lol: :lol:

θελουν να χρωματιζουμε την σκεψη μας,πωπω χρωματα :lol: :lol:
:worship:
Άβαταρ μέλους
delfini05
Irc ψευδώνυμο: delfini05

Δημοσίευση από delfini05 » Κυρ 10 Ιουν 2012, 02:00

Digenis έγραψε:Θα ήθελα να μιλήσουμε και λίγο για την ύπαρξη του φασισμού σε κάθε παράταξη όμως, και πότε αυτή η ύπαρξη καταβροχθίζει την αρχική ιδεολογία της εκάστοτε παράταξης, καταστρέφοντας το σκοπό και το λόγο ύπαρξής της.
Όταν όλοι οι πολιτικοί θέλουν να γίνουν βασιλιάδες αλλά δεν βλέπουν οτι είναι γυμνοί.
Όταν τάζουν λαγούς & πετραχήλια χωρίς όμως να έχουν κάτι από αυτά.
Έτσι οι ιδεολογίες πνίγονται στα απόνερα του εγωϊσμού & της φαμφαρολογίας.
Το μόνο που μένει τότε είναι το χρησιμοποιημένο χαρτί που μουντζουρώθηκε στις εκλογές με κάποιο σημάδι ελπίδας για καλυτέρευση.
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 10 Ιουν 2012, 15:44

Γράφω εν γνώσει μου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα σηκωθεί τσουνάμι. Έχω μπουχτήσει από δήθεν ιδεολόγους και δήθεν σωτήρες του κράτους/έθνους/πατρίδας που αναλώνονται σε πολιτικές συζητήσεις και αλληλοκατηγορίες αντί να σηκώσουν τα μανικάκια τους και να πιάσουν δουλειά. Κύριε, δεν μου αρέσει που ο κόσμος πεινάει, ωραία, ξεκίνα να κάνεις εράνους για να μαζευτεί τροφή. Κύριε, δεν μου αρέσει που ο διπλανός μου δεν έχει ρούχα να φορέσει, δώσε του ρούχα. Κύριε, οι δρόμοι είναι βρώμικοι, πιάσε μια σκούπα και ξεκίνα να καθαρίζεις το πεζοδρόμιό σου, το ίδιο να κάνει κι ο γείτονάς σου και η γειτονιά θα λάμψει. Κύριε, δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμεση, οκ, ας γίνουν περιπολίες πολιτών μέχρι να βρεθεί αρσενικός αρχηγός αστυνομίας και να δίνει σωστές εντολές στους αστυνομικούς αντί να τους επιστρατεύει ενάντια σε γέρους και παιδιά. Ναι, το κράτος έχει την υποχρέωση να μας προστατεύει, όμως όταν δεν το κάνει, δεν καθόμαστε να περιμένουμε πότε θα πεθάνουμε μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρακτικά πράγματα. Από θεωρίες μπουχτήσαμε, καιρός για δράση.

Βαρέθηκα να μαλώνω για το ποιος είναι φιλελεύθερος, ποιος είναι φασίστας και ποιος είναι ακραίος. Να ρητορεύουμε για τις ουτοπίες που έχει ο καθένας κατά νου, ενώ παράλληλα δίπλα μας πεινάει κόσμος που "δεν μπορούμε να βοηθήσουμε γιατί είναι δουλειά του κράτους". Να βράσω κι αυτούς και το κράτος τους. Τα κόμματα είναι αυτά που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Η συνταγή χάλασε, κατ' εμέ, όταν το κάθε κόμμα αντί να κοιτάζει το καλό της χώρας, άρχισε να κοιτάζει το καλό του κόμματος. Όλοι αυτοί έχουν βολευτεί μια χαρά με τα δέκα χιλιαρικάκια το μήνα, τις μίζες και τις λαμογιές κι αν ένας φουκαράς χρωστάει 300 ευρώ, του παίρνουν ό,τι λάχει γιατί είναι "κλέφτης". Αν αυτή είναι η δημοκρατία και η αξιοκρατία τους, τους την τρίβω στη μούρη. Για εμένα η λύση είναι να πάρει ο λαός το κράτος στα χέρια του. Να γίνει ένα μακελειό σαν τη Γαλλική επανάσταση, να πέσουν μερικά κεφάλια και να ξεκινήσουν όλα απ' την αρχή. Κι αν αυτό που αποκαλώ αγανάκτηση, κάποιοι το λένε φασισμό, τότε ας κοιτάξουν ένα λεξικό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν λαό που έχει χάσει την υπομονή του. Να καταργηθούν όλα τα κόμματα και να παραμείνουν οι ιδέες. Ιδέες που ως στόχο τους δεν θα έχουν την εξασφάλιση μίας συγκεκριμένης κλίκας και των οπαδών της, αλλά όλου του κράτους ανεξαιρέτως. Να υπάρχει δικαιοσύνη, διάβολε. Κανονική, όχι όπου στη συμφέρει.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 10 Ιουν 2012, 18:02

Συμφωνώ; Διαφωνώ; δεν ξέρω.

Θα το αφήσω το πόστ της Νένας για όταν με το καλό θα πιούμε καφέ από κοντά.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Δευ 11 Ιουν 2012, 12:29

Πολύ ευχαρίστως :)

Άβαταρ μέλους
ostrako
Irc ψευδώνυμο: jim

Δημοσίευση από ostrako » Δευ 11 Ιουν 2012, 18:38

Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 17 Ιουν 2012, 12:52

Παρ' ότι δεν μου αρέσει η συγκεκριμένη ταινία, και διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς κατά των Αθηναίων, αυτό το κομμάτι το λατρεύω:

Και ο νοών νοείτω. Έναν τέτοιον να είχαμε και όλοι οι πολιτικοί, μνημονιακοί και αθεράπευτα κολλημένοι θα βρίσκονταν μέσα στο πηγάδι.

Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από paris4u » Κυρ 17 Ιουν 2012, 14:51

Ε οχι φυσικα,δεν ειναι δυνατον να κανουμε ως μεγαλοκαρδοι και ευεργετες ερανους και να ταιζουμε τα αδεσποτα κακομοιρα ανθρωπακια;
Τι ειναι αυτα που ακουω πρωινατικα;
Και αντε ας αφησουμε στην ακρη την αξιοπρεπεια,την ισονομια το κοινωνικο κρατος κλπ απ εξω,
δηλαδη θα επαφιομαστε στην εκαστοτε καλη θεληση του καθε φιλεσπναχνου καλοχορτασμενου κοιλαρα
(ο ''τυχερος'' του συστηματος) γειτονα,συμπολιτη,συνανθρωπο;
Τα παντα ξεκινουν απο το οικονομικο μοντελο αναπτυξης που ακολουθει μια χωρα και την αντιληψη
του πολτικου συστηματος στο πως πρεπει να διανεμεται ο παραγομενος πλουτος.

Εχουμε ενα λαμπρο παραδειγμα,το περιστερι της ειρηνης,τον Ουλοφ Παλμε,
που δημιουργησε ενα πολιτικο-κοινωνικο θαυμα, το ισχυροτερο και δικαιοτερο κοινωνικο κρατος στον πλανητη.
Ο αρχιτεκτονας του ισχυροτερου κοινωνικου κρατους προνοιας στον πλανητη μπορει να μην ηταν και τοσο αρεστος σε στρατιωτικους,αστυνομικους και ανθρωπους της ελευθερης αγορας-κολτεν μποις κλπ
αλλα τον λατρευε ο λαος,δημιουργησε και χρησιμοποιουσε τα συγχρονα μεσα μαζικης μεταφορας
που σεβοντουσαν τον πολιτη και το ποδηλατο του χωρις φουσκωτους διπλα του
και εκανε την βολτα του στα μαγαζια της πολης χωρις την προσωπικη του φρουρα,
γιατι πολυ απλα τον αγαπουσε ο λαος.

Εξασφαλισε σε ολους μια κατωτερη εθνικη συνταξη,διασφαλιζοντας ετσι
σε ολους τους Σουηδους πολιτες μια ανθρωπινη και αξιοπρεπη διαβιωση,
ενα ΑΡΙΣΤΟ (που θα ζηλευαν και τα ακριβοτερα ιδιωτικα νοσοκομεια της αμερικης)
και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ εθνικο συστημα υγειας.

Ενα εξισου αριστο (που θα ζηλευαν και τα ακριβοτερα ιδιωτικα σχολεια της αμερικης)
και παντελως δωρεαν (ουτε καν μολυβι δεν αγοραζες) εθνικο συστημα παιδειας
που ΟΛΑ τα παιδια πηγαιναν το πρωι στο σχολειο καναν τα μαθηματα και διαφορες αλλες δραστηριοτητες χορο,μουσικη,τεχνη,γυμναστικη,παιχνιδι,μετα ετρωγαν το μεσημεριανο τους
και υστερα προειταμαζοντουσαν ΟΛΑ ΜΑΖΙ για τα μαθηματα της επομενης μερας,
οταν φευγαν απο το σχολειο,φευγαν χωρις την τσαντα τους γιατι οπως καταλαβαινετε
δεν την χρειαζοντουσαν στο σπιτι αφου ολα (εργασιες,φροντηστηρια,ετοιμασιες) γιναν στο σχολειο,
οποτε στο σπιτι μονο ξεγνοιασια (και για τους γονεις)
και παιχνιδι (οπως αρμοζει σε ενα παιδι για να χαρει τα χρονια αυτα).
Οι εργαζομενοι καθε χρονο περναν ενα αξιοσεβαστο ποσο (ικανο απο μονο του) για να πανε διακοπες.

Σε αυτην την χωρα λοιπον οπως καταλαβαινετε το φαινομενο της επαιτειας (γιατι στην ουσια αυτο ειπωθηκε ως λυση εδω μεσα) ηταν παντελως αγνωστο.

Υ.Γ
επανηλθα γιατι δεν μπορω να ηρεμησω και εκανα το κειμενο μεγαλο
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 17 Ιουν 2012, 16:46

Προσωπικά δεν είμαι υπέρ της επαιτείας. Λέω απλά ότι, όταν είμαστε κοντά στην εξαθλίωση, αν βασιζόμαστε μόνο σε άλλους τότε απλά θα χαθούμε. Όταν κάτι δεν σου αρέσει το αλλάζεις, ιδιαίτερα όταν τα πράγματα δεν καλυτερεύουν ποτέ. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε όσα έγραψες παραπάνω.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”