δεν με εγκαταλειπει ο προβληματισμος αυτους τους μηνες...
εχω ξανααναφερθει στο θεμα αλλά οι εξελιξεις τρεχουν
σιγουρα ειναι παρεξηγησιμα και οριακα τα πραματα...
πρωτο ερωτημα: ειναι οριακες οι στιγμες και κρισιμες?βρισκομαστε στον κοιλον της ιστοριας?
πρεπει να παρουμε πρωτοβουλιες-αποφασεις ως Ελλαδα-ελληνισμος ωστε να επαναπροσδιορισουμε τη θεση μας
γεωενεργειακα γεωστρατηγικα στην περιοχη μας και ευρυτερα???
αν οχι καθομαστε μηδενιστικα-μοιρολατρικα στη γωνια ως συνηθως και αναμενουμε τις εξελιξεις να μας ξεπερασουν
και να μας πανε καροτσακι...ωστε στο τελος να εξαρτομεθα ακομα και απο τη συμπαθη αγκολα...
keep low θα πουνε καποιοι..που πας καραβακι [ελλαδιτσα] με τετοιον καιρο?-ισοδυναμα...
αν ομως πρεπει να αναλαβουμε δραση τοτε σε επιπεδο συμμαχιων [ενεργειακων και αλλων], αξονων, φιλιας, στρατηγικης κτλ...τοτε οι επιλογες ειναι [συνοπτικοτατα]:
- η πλασαριζομενη [πχ γιανναρας -νταβουτογλου κ.α.] νεοοθωμανικη [νεοραγιαδικη]επιλογη...να ενταχθουμε οικεια βουληση στη σφαιρα
επιρροης της τουρκιας -ανερχομενης δυναμης και απο εκει να παιξουμε το ρολο μας με συνεκμεταλλευση αιγαιου κτλ...βεβαια υπαρχουν ενστασεις αυτονοητες οπως η προοπτικη της ευρωπης eurabia της επελασης της ισλαμοφασιστικης
λαιλαπας απο τουρκια προς ελλλαδα και ΕΕ..
- η συμμαχια - αξονας με ισραηλ [λαζαριδης, μαζης κτλ]και συνεργασια με κυπρο για τα κοιτασματα-οικοπεδα με τους υδρογονανθρακες
στην ανατολικη μεσογειο...καλυπτοντας το κενο στη σχεση ηπα-τουρκια-εβραιοι...προς το παρον [δεν ειναι λιγες οι παγιδες], βεβαια οι ιστορικες ενστασεις ειναι πολλες...τι ανταλλαγματα θα δοσουν οι εβραιοι σε πολιτικη κυπρου, σκοπιων, ασφαλειας, αιγαιου κτλ?θα αναγνωρισουν καποια ανθελληνικα ολισθηματα τους στο παρελθον [χλωμα πραματα]?
η παραδοσιακη φιλια μας με αραβες θα παψει?και θα αρχησει να ανατιναζεται το μετρο αθηνων με χημικα αερια
ταμπουν και σαριν?
- το ανοιγμα προς αραβες [καραμπελιας]εδω και τοσα χρονια ηρθε καιρος να μας αποδοσει καρπους?επενδυσεις?πετρελαια?
- συμμαχια ενεργειακη με ρωσους?
-επενδυτικη με κινεζους?
- κατι αλλο?
χωρανε γενικοτερα πολλα καρπουζια στην αυτη μασχαλη?και εως πότε...?
ηρθε η ωρα ιστορικων και γενναιων αποφασεων?με ποιους στο τιμονι?
με ποιους να "παιξουμε μπαλα"???
- PELTASTIS VARNAVAS
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
- Φύλο: Άνδρας
με ποιους να "παιξουμε μπαλα"???
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι