Οι μπριζόλες χειροτερεύουν την κλιματική αλλαγή

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Οι μπριζόλες χειροτερεύουν την κλιματική αλλαγή

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Σεπ 2008, 12:27

Η δική μου γνώμη είναι, πως μια χαρά ζώα είναι ο άνθρωπος, και οι κατσίκες και οι κότες και οι αρκούδες και όλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι προσβλητικό να τρέφεσαι όπως μία κατσίκα..
Δεν είναι προσβλητικό ρε μάτια μου. Δικαίωμα του καθενός και επιλογή του είναι.
Απλά όταν εμένα μου προτάσσεται ηθικισμός στη διατροφή, τον ίδιο ακριβώς ηθικισμό αντιπροτάσσω και στους φυτοφάγους, ότι "σκοτώνουν" φυτά τρώγοντάς τα για να τραφούν.
Και γι'αυτό λέω πως δεν χωράει η έννοια της "ηθικής" και ο κώδικας περί μη αφαίρεσης ζωής όταν μιλάμε για διατροφή και κατ'επέκταση για την επιβίωσή μας.

Φυσικά, η φυσιολογία σου δεν είναι η ίδια μ'αυτή της κατσίκας, ούτε το πεπτικό σου σύστημα μυρηκάζει. Απεναντίας, διαθέτεις και κυνόδοντες πράγμα που αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι αυτός ο οργανισμός που λέγεται ανθρώπινος, έχει ανάγκη και τη ζωϊκή πρωτεϊνη και άλλα συστατικά (ιχνοστοιχεία κλπ) , αν θέλουμε να λέμε πως διατρέφεται πλήρως και σωστά.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 12 Σεπ 2008, 13:05

Eγω θα συμφωνησω οτι ο οργανισμος εχει αναγκη απο ζωϊκη πρωτεϊνη.
Αλλα οχι σε τετοιες ποσοτητες.
Εχει αναγκη πχ μια φορα στους δυο μεινες να φαϊ μια πανσετα
Οχι τιποτα παραπανω.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 12 Σεπ 2008, 14:35

Δεν μ αρέσει να μου προσάπτουν ηθικισμό.. με κάνει.. γκρρρρρ =Ρ
Η χορτοφαγία, είναι μία επιλογή. Κάθε επιλογή έχει τους λόγους της. Δεν θέλω να σε κάνω χορτοφάγο. Δεν θέλω να κάνω κανέναν τίποτα. Πληροφορίες ανταλλάσουμε. Πάνω σε αυτή τη βάση, τα ψιλο-πήρα στο προηγούμενο κείμενο.
Θεωρώ το θέμα της διατροφής σοβαρό. Δεν θες να γίνεις χορτοφάγος; Είναι δικό σου θέμα. Δεν θα σε πιάσω από το αυτί ούτε θα σε βάλω τιμωρία =Ρ. Με ενοχλεί απλά, το να κοροϊδεύουμε ένα θέμα ή μία κατάσταση στην στιγμή που έχει μπει με προβληματισμό και όρεξη για περαιτέρω συζήτηση.
Ξέρω ότι η πλειοψηφεία των μελών είναι κρεοφάγοι. Αλλά στο παρόν κείμενο, θέλω και τις δικές σας γνώμες/ γνώσεις, τοποθετήσεις κ.λ.π.
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, πιστεύω πως η σωστότερη επιλογή είναι η χορτοφαγία. Το εφάρμωσα σε εμένα, και πέτυχε, άρα έχω μία τάση γενίκευσης. Από θέσης λοιπόν και από πλευράς δεοντολογίας, είναι λογικό να προβάλω την προσωπική μου άποψη, θέση, επιλογή. Δεν θέλω να σας προσβάλω όπως είχατε καταλάβει στο προηγούμενο κείμενο περί χορτοφαγίας που έχει σβηστεί. Ούτε θέλω να με προσβάλετε, όπως και πάλι είχε γίνει στο θέμα που σβήστηκε και ακόμη έχω μία πικρούτσικη γεύση από αυτό. Να συζητήσουμε θέλω, χωρίς μπιχτούλες και υφάκια, γιατί και εμένα προσωπικά με κουράζει να απαντάω στο ίδιο ύφος =Ρ. Μπορούμε να καλαμπουρίσουμε, να σπάσουμε την πλάκα μας και να αστιευτούμε όσο θέλετε.. αλλά όχι σε όλα τα θέματα και όλη την ώρα ή τουλάχιστον με λίγο τακτ =Ρ. Ας κλειδώσουμε για λίγα λεπτά τον κακό μας εαυτό.. ας συζητήσουμε και μετά ας τον αφήσουμε ελεύθερο και ας τα κάνουμε λαμπόγυαλο =Ρ.

Όσον αφορά για τους κυνόδοντες και το πεπτικό σύστημα... αυτό ήταν ένα απ' τα επιχειρήματα που είχε αναφέρει ο Μονόκερως όταν είχαμε πάει για καφέ την τελευταία φορά (που ήταν κι αυτός κι εγώ για καφέ στα ιδεογραφήματα) και με έκανε να αρχίσω να σκέφτομαι να γίνω χορτοφάγος. =Ρ Άρα, κι αυτά τα επιχειρήματα τα γνωρίζεις, οπότε δεν χρειάζεται να τα αναφέρω :).
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
an3mos
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από an3mos » Παρ 12 Σεπ 2008, 14:51

ο άνθρωπος δεν είναι ούτε σαρκοφάγο σαν τα λιοντάρια ούτε φυτοφάγο σαν λαγός.
είμαστε παμφάγα.
χρειαζόμαστε και κρέας και φυτά και όχι μόνο το ένα από τα δύο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Σεπ 2008, 15:48

Δεν μ αρέσει να μου προσάπτουν ηθικισμό.. με κάνει.. γκρρρρρ =Ρ
Μανάρα μου δεν το κάνω εγώ. Εσείς (όχι τόσο εσύ αλλά ο Ίκαρος εδώ) το κάνετε όταν λέτε "απανθρωποι, παρανοϊκοί που σκοτώνετε ζώα για να φάτε..." (η ουσία του μηνύματος αυτή είναι) Διότι μ'αυτό, προσάπτεται αμέσως στον σαρκοφάγο-παμφάγο, ηθική ρετσινιά και ενοχικό για εγκληματικότητα. Ε, και λέω το απλό και δυστυχώς ακατάρριπτο αντεπιχείρημα. Αν είμαι εγώ ανήθικη επειδή έφαγα κοτόπουλο σήμερα και μακαρόνια με κιμά χθες, άλλο τόσο είναι κι αυτός που'φαγε χόρτα, καρότα, λάχανα, μαρούλια, πατάτες κλπ. Και τα 2 (και ζωικά και φυτικά) " σκοτώθηκαν " για να μας θρέψουν.

Επίσης δεν καταλαβαίνω το "σωστό" του να τρώει κανείς παράγωγο από έντομο (μέλι) και το "λάθος" του να τρώει αυγό, φέτα κι άλλου είδους τυριά ή να πίνει γάλα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 12 Σεπ 2008, 16:06

Ειδικα αυτο με τα αυγα ειναι γενοκτονια.
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 12 Σεπ 2008, 16:10

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Τα σχολιάκια περί χαμπουρκερ και οι φωτογραφίες, όπως τα σχόλια περί μπριζόλας ή πανσέτας μου φαίνονται λιγάκι υπερβολικά.
Πνεύμα με στανοχώρησες.

Και τούτο διότι οι απαντήσεις μας δεν διακρίνονται σε σχόλια και σχολιάκια αλλά αποτελούν όλες ΣΧΟΛΙΑ.

Άλλο το θέμα πώς θέλει να τα χαρακτηρίζει ο ίδιος ο σχολιάζων. Για παράδειγμα, τα δικά μου σχόλια τα χαρακτηρίζω ως μπούρδες. Αλλά αν τα πεις μπούρδες εσύ που δεν σε ξέρω και ούτε με ξέρεις, μπορεί τότε να φάω καμιά πίκρα. Εύλογο δεν είναι; Οι πλάκες και τα πειράγματα είναι πετυχημένα όταν γίνονται μεταξύ ανθρώπων που γνωρίζονται καλά ή έστω εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα, αλλιώς μπορούν να καταλήξουν σε πίκρα και χαζές παρεξηγήσεις.

Διότι αν μια κουβέντα μας περί χάμπουργκερ, μπριζόλας, πανσέτας ή ανάρτηση μιας φωτογραφίας, φαίνεται σ' εσένα λίγο υπερβολική, άλλο τόσο η λέξη "σχολιάκι" θα μπορούσε να φανεί σ' εμένα κάπως ειρωνική.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, πιστεύω πως η σωστότερη επιλογή είναι η χορτοφαγία. Το εφάρμωσα σε εμένα, και πέτυχε, άρα έχω μία τάση γενίκευσης.
Το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικαίωμά του. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε Θεό, Αλλάχ, Βούδα, Κρίσνα, Θρύλο, Πανάθα και δεν συμμαζεύεται. Δικαίωμά τους και καλά κάνουν. Δεν μας πειράζει να διαφωνούμε, ίσα-ίσα είναι πολύ ωραίο.

Αλλά δεν μπορείς να αντλείς επιχείρημα ότι κάτι είναι σωστό επειδή το εφάρμοσες εσύ. Αυτό που είναι σωστό για σένα, μπορεί να είναι λάθος για μένα. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές για τίποτε.

Το να αναγορεύεις ως ορθή την χορτοφαγία με το επιχείρημα ότι είναι σωστή επειδή την εφαρμόζεις εσύ, αποτελεί εσφαλμένη γενίκευση, όπως κι εσύ η ίδια παραδέχεσαι.

Eπειδή ανοίχτηκαν πολλά topic που αφορούν τη διατροφή μεταφέρω αυτό που έγραψα κάπου αλλού:

Ο άνθρωπος είναι παμφάγος.
Δεν μπορούν όμως να δοθούν συγκεκριμένοι κανόνες επειδή είμαστε διαφορετικοί.
(Καθένας πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του)

Και τέλος, Θα απευθύνω και πάλι την ερώτηση:

Όταν οι αποφάσεις αφορούν εμάς τους ίδιους, έχουμε το δικαίωμα της επιλογής άρα και το δικαίωμα στο κάτω-κάτω να φυτοζωούμε.
Όμως τι γίνεται όταν οι αποφάσεις μας αφορούν άλλους, πχ τα παιδιά μας;

Θα παρακαλούσα να απαντηθεί ΚΥΡΙΩΣ από όσους χορτοφάγους μεγαλώνουν παιδιά.

Άντε γιατί έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέμε...

(Και ας γίνει κάτι για τη συνένωση των topics, διότι θα χάσουμε τον μπούσουλα)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 12 Σεπ 2008, 18:59

Αλλά δεν μπορείς να αντλείς επιχείρημα ότι κάτι είναι σωστό επειδή το εφάρμοσες εσύ. Αυτό που είναι σωστό για σένα, μπορεί να είναι λάθος για μένα. Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές για τίποτε.
Συμφωνώ απολύτως. Το'χω πει κι εγώ κάπου νωρίτερα άλλωστε. Κάθε οργανισμός έχει τις ατομικές του ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
Εντωμεταξύ Λιζάκι μου, είναι πολύ νωρίς για να λες με τετελεσμένη βεβαιότητα πως πέτυχε. Δεκτό, ένα μακρό έστω διάστημα "αποτοξίνωσης" (δεν αρνούμαι ότι στα ζωϊκά υπάρχουν και τοξίνες) θα δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα. Από 'κει και πέρα, είσαι μόλις 20 νομίζω. Στα 40 ή στα 50 σου (και ΕΑΝ και ΕΦ'ΌΣΟΝ θα συνεχίσεις την χορτοφαγία ως τότε ΧΩΡΙΣ διακοπή) να'ρθεις να μου πεις τα αποτελέσματα...
Θα παρακαλούσα να απαντηθεί ΚΥΡΙΩΣ από όσους χορτοφάγους μεγαλώνουν παιδιά.

Άντε γιατί έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια λέμε...
Πολύ σωστό. Είναι δίκαιο να επιβληθούν κάποιες συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές (που είναι αμφίβολες από πολλές απόψεις) σε έναν άλλον οργανισμό, και δη σε παιδί, επειδή είναι "δικό" μας; Ουσιαστικά δεν είναι κτήμα μας. Είναι ένας αυτόνομος και ανεξάρτητος οργανισμός που επιβλέπουμε και φροντίζουμε μέχρι να μπορέσει να βγει μόνο του στο στίβο της ζωής.

(Και ας γίνει κάτι για τη συνένωση των topics, διότι θα χάσουμε τον μπούσουλα)
Τώρα που το σκέφτομαι, είναι μάλλον αδύνατο, γιατί και τ'αλλα τόπικς είναι ενεργά, και τα ποστς θα συνενωθούν και θα τοποθετηθούν με χρονολογική σειρά. Που σημαίνει ότι μετά το δικό σου μπορεί να μην εμφανίζεται το δικό μου όπως το'ριξα εδώ, αλλά κάποιιο άλλο άσχετο από ένα άλλο παρεμφερές τόπικ, που ανέβηκε κανά 2 λεπτά πριν το δικό μου, οπότε θα γίνει αλλαλούμ. Ας τα αφήσουμε έτσι τώρα, απλά σε κάθε τόπικ, μπορούμε να δίνουμε τα λινκια των άλλων συναφών.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 12 Σεπ 2008, 22:17

το σχολιάκια ήταν χαρητολογώντας και όχι με διάθεση μείωσης. Αν θελήσω ποτέ να σε μειώσω θα είναι κραυγαλέο. Δεν κρύβομαι πίσω απ το δάχτυλό μου =Ρ. Συχνά χρησιμοποιώ την κατάληξη -ακι σε λέξεις που λέω, αν σε ενόχλησε σου ζητώ συγνώμη :rose:
είμαι για μικρό χρονικό διάστημα χορτοφάγος. Μόλις 2 χρόνια, και έχω δει βελτείωση στις εξετάσεις αίματός μου. Έχω δει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία μου. Γι' αυτό και γενικεύω και προτείνω με τον τρόπο μου και στους άλλους αυτό που κάνω. Επειδή νιώθω πολλά θετικά αποτελέσματα από αυτό. Πάντα έτσι έκανα με ό,τι έβλεπα τι μου κάνει καλό και το μοιραζόμουν με τους άλλους. Αν σας ενοχλεί αυτό, μπορώ άνετα να το σταματήσω. Προειδοποίησα εξ αρχής πως αν μου δωθεί η ευκαιρία να εμπλουτίσω θέματα όπως η οικολογία και η μαγειρική, θα μιλήσω περί χορτοφαγίας.
Δεν έχω παιδιά.. αλλά αν αυτό είναι το πρόβλημα στο να επιχειρηματολογήσουμε, να κάνω 5-6 για να μπορουμε να μιλάμε μετά :loco:
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 12 Σεπ 2008, 23:48

καλά
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 13 Σεπ 2008, 00:30

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:το σχολιάκια ήταν χαρητολογώντας και όχι με διάθεση μείωσης. Αν θελήσω ποτέ να σε μειώσω θα είναι κραυγαλέο. Δεν κρύβομαι πίσω απ το δάχτυλό μου =Ρ. Συχνά χρησιμοποιώ την κατάληξη -ακι σε λέξεις που λέω, αν σε ενόχλησε σου ζητώ συγνώμη :rose:
Εντάξει, αυτό είναι μια ιδιόρρυθμη αντίδραση του Απόμακρου. Έλεος που θα ζητάς συγνώμη για ένα υποκοριστικό της λέξης "σχόλιο". Δεν το εξέλαβε κανείς άλλος (εκτός ίσως απ'τον Απόμακρο και νομίζω στιγμιαία μόνο) υποτιμητικά.
είμαι για μικρό χρονικό διάστημα χορτοφάγος. Μόλις 2 χρόνια, και έχω δει βελτείωση στις εξετάσεις αίματός μου. Έχω δει καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία μου.
Δεν αμφιβάλλω! :thumb:
Εγώ όμως για παράδειγμα, παιδιόθεν ταλανιζόμενη με τρελές αναιμίες (χτυπάω αιματοκρίτες 28) όποτε επειχείρησα καλή διατροφή χορτοφαγίας, σωστή ισορροπημένη κλπ (αυτά που προτείνετε εσύ, ο Άκης, ο Ικαρος μου ήταν πολύ γνωστά από πολύ παλιά), ξεραινόμουν. Κάποτε έφτασε το πράγμα στο απροχώρητο και έπεσα στο 24 οπότε και χρειάστηκα μετάγγιση. Ο γιατρός (όταν του είπα τη διατροφική μου αλλαγή) μόνο που δεν με χαστούκισε. Απέκλεισε ασυζητητί σκέτη χορτοφαγία για την περίπτωσή μου. Γι'αυτό σου λέω... Οι διατροφικές συνήθειες πρέπει να ρυθμίζονται ανάλογα και με τις ανάγκες του οργανισμού, και αυτές ποικίλουν ανάλογα τον οργανισμό.

Γι' αυτό και γενικεύω και προτείνω με τον τρόπο μου και στους άλλους αυτό που κάνω. Επειδή νιώθω πολλά θετικά αποτελέσματα από αυτό. Πάντα έτσι έκανα με ό,τι έβλεπα τι μου κάνει καλό και το μοιραζόμουν με τους άλλους.
Και πολύ καλά κάνεις! Παρά τις αντιρρήσεις μου, αυτό ειδικά το εκτιμώ- την ανάγκη να μοιραστείς με τον συνάνθρωπο κάτι που σ'εσένα λειτούργησε καλά.
Αν σας ενοχλεί αυτό, μπορώ άνετα να το σταματήσω. Προειδοποίησα εξ αρχής πως αν μου δωθεί η ευκαιρία να εμπλουτίσω θέματα όπως η οικολογία και η μαγειρική, θα μιλήσω περί χορτοφαγίας.
Δεν έχω παιδιά.. αλλά αν αυτό είναι το πρόβλημα στο να επιχειρηματολογήσουμε, να κάνω 5-6 για να μπορουμε να μιλάμε μετά :loco:
Σε ό,τι αφορά εμένα, σε καμία περίπτωση δεν ενοχλούμαι και ασφαλώς δεν θέλω να σταματήσεις. Νομίζω πως μιλώ εκ μέρους των περισσότερων ιδεογραφιτών λέγοντάς το αυτό. Μπορεί να προτάσσω/προτάσσουμε ορισμένοι κάποιες αντιρρήσεις, αλλά αυτό είναι πάντοτε στα πλαίσια του διαλόγου και μόνον.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 13 Σεπ 2008, 00:44

Μπορεί να προτάσσω/προτάσσουμε ορισμένοι κάποιες αντιρρήσεις, αλλά αυτό είναι πάντοτε στα πλαίσια του διαλόγου και μόνον.
Ξαναείπα πως μου αρέσει να συζητώ και να διαβάζω και τις δικές σας απόψεις. Χαίρομαι να βλέπω πολλές απόψεις, απλά με το μαλακό.. δεν θα πάρουμε την Τροία =Ρ
Ένα άτομο απ το συγγενικό μου περιβάλλον, έχει 19 αιματοκρίτη εξ αιτίας κάποιων φαρμάκων που έπρεπε να παίρνει... τρώει κρέας για να τον ανεβάσει και κάνει συνεχώς μεταγγίσεις. Παρ όλα αυτά τις έχω πει μερικές μικρο συμβουλές για τον φυτικό σίδηρο. Σε καμμία περίπτωση δεν είμαι γιατρός για να λέω πράγματα. Συμπληρωματικά, μαζί με το κρέας καλό είναι να παίρνετε γερές δώσεις και φυτικού σιδήρου. Αν αυτό το άτομο μου πει "θα κόψω το κρέας", θα τρελαθώ, γιατί ξέρω πως θα πελαγώσει και θα καταστραφεί τελείως.
Πιστεύω όμως πως σε ένα άλλο συγγενικό μου πρόσωπο, που έχει αιματοκρίτη 32 και μεγάλη χοληστερίνη, πως πρέπει να δοκιμάσει για 2-3 μήνες την σωστή χορτοφαγία με συμβουλές διατροφολόγου για να δει μήπως ανέβει ο σίδηρος, πειραματικά.
Βέβαια, παιχνίδια με την υγεία των άλλων δεν παίζω. Θέλει προσοχή το θέμα και πέρα από καλή διάθεση, θέλει και συμβουλές ειδικών ή να γίνεις εσύ ειδικός.
Και πάλι, αν δεν γίνει κάποιος χορτοφάγος, πρέπει να μην λαμβάνει πολύ πρωτεΐνη από κρέατα γιατί δεν κάνει καλό στην υπερβολή της. Προσοχή θέλει το θέμα.
Όσο για την κλιματική αλλαγή, όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της γης, σε ανθρώπους και ζώα, τόσα προβλήματα υπάρχουν. Η κτηνοτροφία καταναλώνει πολλούς περισσότερους φυτικούς πόρους για να τραφούν τα ζώα απ ό,τι αν καταναλώνονταν απ ευθείας απ τον άνθρωπο. Και όχι μόνο καταναλώνει πολλές ζωοτροφές, χόρτα κ.λ.π. αλλά καταναλώνει και πολύ νερό.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 13 Σεπ 2008, 01:10

Αρελα έγραψε:Εντάξει, αυτό είναι μια ιδιόρρυθμη αντίδραση του Απόμακρου. Έλεος που θα ζητάς συγνώμη για ένα υποκοριστικό της λέξης "σχόλιο". Δεν το εξέλαβε κανείς άλλος (εκτός ίσως απ'τον Απόμακρο και νομίζω στιγμιαία μόνο) υποτιμητικά.
Αρέλα, άφησε να μιλάει ο ίδιος ο Απόμακρος για το τι εκλαμβάνει και τι όχι.

Όταν θέλει, ξέρει πώς να απαντά

κι όταν δεν θέλει, απλώς σωπαίνει,

ή λέει "καλά".

(Καλά;)

:)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 13 Σεπ 2008, 02:04

Λέξη κλειδί : "νομίζω"

Όσο για το τι εξέλαβε ο Απόμακρος...
Πνεύμα με στανοχώρησες.

Και τούτο διότι οι απαντήσεις μας δεν διακρίνονται σε σχόλια και σχολιάκια αλλά αποτελούν όλες ΣΧΟΛΙΑ.
Μιλάει από μόνο του...
Σ'αυτούς που στο μισό αιώνα που ζουν, μπορούν να το ακούσουν.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Σάβ 13 Σεπ 2008, 02:15

καλά
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από Nightrider » Σάβ 13 Σεπ 2008, 12:35

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε: Όσο για την κλιματική αλλαγή, όσο αυξάνεται ο πληθυσμός της γης, σε ανθρώπους και ζώα, τόσα προβλήματα υπάρχουν. Η κτηνοτροφία καταναλώνει πολλούς περισσότερους φυτικούς πόρους για να τραφούν τα ζώα απ ό,τι αν καταναλώνονταν απ ευθείας απ τον άνθρωπο. Και όχι μόνο καταναλώνει πολλές ζωοτροφές, χόρτα κ.λ.π. αλλά καταναλώνει και πολύ νερό.
Τώρα εντόπισες την ουσία του προβλήματος!
Η βασική αιτία για την κλιματική αλλάγη είναι ο υπερπληθυσμός και η κάλυψη των αναγκών που συνεπάγονται αυτού!(Τροφή, μετακίνηση, θέρμανση κλπ)!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 13 Σεπ 2008, 13:01

Μα δεν είπε κανείς πως δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Απλά, η παρούσα μελέτη, θέλει να δείξει αυτό το θέμα, καταπιάνοντας ένα κομμάτι της κτηνοτροφίας. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα και μερικά τα αναφέρουμε στην ενότητα αυτή ;)

ΚαΛηΣπΈρΑ επί τη ευκαιρία :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”